#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2012 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παπακωνσταντίνου τρέμει το Ειδικό Δικαστήριο

Σαμαράς: "θα καθίσουν πολλοί στο σκαμνί"Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν με το μεγάλο project στην ενέργεια, το πρόγραμμα Ηλιος για την παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά. Ανθρωποι του Παπακωσταντίνου λύνουν και δένουν, η Kantor (όπως αποκάλυψε το antinews με το δημοσίευμα "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων") παίρνει δουλειές συμβούλου για το Ηλιος αν και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Κ. Μητρόπουλος είχε σχέση με την εταιρεία.

Ένα έργο που έχει πολύ… ψωμί ή για να πούμε την αλήθεια πολύ παντεσπάνι, τείνει να μετατραπεί σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και σε μια προσπάθεια ορισμένων είτε να κάνουν τις δουλίτσες τους είτε να υποβαθμίσουν το έργο και να αφήσουν καμένη γη στους επόμενους.

Τα δεδομένα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων. Κατ’ αρχάς σε ότι αφορά την Kantor και τον κ. Μητρόπουλο, ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε το antinews και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. Αν και θα έπρεπε ως βουλευτής να το ξέρει νωρίτερα από εμάς, αλλά δεν πειράζει. Αρκεί που η υπόθεση θα πάει στη Βουλή και θα υποχρεωθεί ο Παπακωνσταντίνου να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

 

Με ποια διαδικασία έγινε η ανάθεση του έργου του τεχνικού συμβούλου για υλοποίηση του «Ήλιος». Υπό ποιους όρους;
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, κ. Κων. Μητρόπουλος, είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Costas Mitropoulos του διοικητικού συμβουλίου της KANTOR;
Αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο δεν εγείρονται μείζονα θέματα διαφάνειας, δεοντολογίας και ασυμβίβαστου;  Τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση;

Από την άλλη, ακούγονται πολλά και διάφορα για έναν άλλο άνθρωπο του υπουργού ΠΕΚΑ ο οποίος ελάχιστη σχέση έχει με την ενέργεια, κι όμως λύνει και δένει με το Ήλιος. Πρόκειται για τον οικονομολόγο Κ. Καραγιάννη, επικεφαλής της ALPHA Trust, θυγατρικής της ALPHA BANK ο οποίος έχει αναλάβει να μιλά και να διαπραγματεύεται με ξένους. Ποιος τον όρισε άραγε; Ο κ. Παπακωνσταντίνου; Είναι έμμισθος manager, έχει σχέση με την ενέργεια και ποιοι είναι οι σκοποί του; Και γιατί βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων με ξένους επενδυτές;

Όλα αυτά θα πρέπει να ερευνηθούν και ο κ. Παπακωνσταντίνου να λογοδοτήσει και για τα τωρινά και για τα προηγούμενα στο υπουργείο Οικονομικών. Γι’ αυτό δίνει αγώνα για να εκλεγεί στη Βουλή, επειδή φοβάται το ειδικό δικαστήριο.

Ο Σαμαράς, στη συνέντευξή του στο Mega άνοιξε το δρόμο για…. γουνάκια. «Δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ. Θέλω την εντολή του ελληνικού λαού. Αυτό είναι καθαρό και πιστεύω ότι δεν  θα μπορέσω ούτε τις συντεχνίες να χτυπήσω, που είναι εν πολλοίς συντεχνίες του ΠΑΣΟΚ, ούτε να περάσει Εξεταστική Επιτροπή, που πρέπει πολλοί να κάτσουν στο σκαμνί, για να δούμε ποιοι φταίνε γι' αυτή την κατάσταση που ήρθε εδώ πέρα σήμερα με το ΠΑΣΟΚ».

Αυτά είπε προαναγγέλλοντας ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πληρώσουν οι φταίχτες της καταστροφής της χώρας, κι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ένας από τους βασικούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 10/04/2012 09:59:42

  O κύριος αυτός κυκλοφοράει ακόμα ελεύθερος, κλείνει συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα και θέλει να επανεκλεγεί κιόλας;
  Ειδικό δικαστήριο...χθές!!

 2. juliet avatar
  juliet 10/04/2012 10:04:54

  Τις ίδιες σκέψεις και χειρότερες έκανα βλέποντάς τον ...θράσος και αλητεία ,φίλε ποπολάρε.

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/04/2012 10:27:13

  Όσοι ήσαστε ακόμα ανυποψίαστοι Καλώς Ήλθατε στον θαυμαστό κόσμο, όχι της Αλίκης, της Εταιρειοκρατίας.

  Στην Φεουδαρχία των επιχειρήσεων.

  Στην Ντίσνευλαντ του Νεοφιλελευθερισμού.

  Συμβαίνουν στην Αμερική πολλαααα χρόνια.
  Τι νομίζετε; Αυτά που ξέρατε;
  Ότι το Δημόσιο θα υπάρχει και θα λειτουργεί για τις ανάγκες του Δήμου, του Λαού, του Έθνους;

  Όχι αγαπούλες. Το Δημόσιο θα απομυζά τους πολλούς, μέσω εξαντλητικής άμεσης και έμμεσης φορολόγησης, και θα λειτουργεί ως διανεμητικός οργανισμός, μοιράζοντας προμήθειες, έργα και μεγάλα deals, σε μια ολιγομελή ομάδα επιχειρήσεων και των "απαραίτητων" μιζοκουβαλητων, βλέπε "συμβούλων".

  Πολιτική και Οικονομία θα διαπλακούν αξεδιάλυτα, με την Οικονομία να επιβάλει του πολιτικούς “εκπροσώπους” που θα αποτελούν το άλλοθι της "δημοκρατίας", μέχρι και αυτή να καταργηθεί, βαθμιαία αφυδατούμενη.

  Τα εταιρικά στελέχη θα γίνονται βουλευτές ή κρατικά στελέχη, και όταν το κόμμα τους θα γίνεται “αντιπολίτευση” θα ξαναπηγαίνουν στις επιχειρήσεις.
  Όπως οι πρώην υπάλληλοι της GS Παπαδήμος και Χριστοδούλου έγιναν πρωθυπουργός και υπεύθυνος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, αντίστοιχα.

  Αυτά που καταγγέλλονται είναι απλά τα πρώτα συμπτώματα. Για την ακρίβεια δεν είναι τα πρώτα, αλλά επειδή αυξάνεται ραγδαία η ιδιωτικοποίηση του κράτους εμφανίζονται διαρκώς και περισσότερα .

  ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ.

  Ήδη "χωνεύτηκε" η ιδιωτικοποίηση των εθνικών οδών.
  Ο ΟΤΕ ξεχάστηκε.
  Η ΔΕΗ ξεπουλιέται, δήθεν για να ξεδοντιαστούν οι Φωτόπουλοι, αντί να αρθεί η μονιμότητα.

  Εκεί φωνάζουμε ότι θα καταλήξουμε αλλά οι πολλοί, ο λαός, δεν έχουν δύναμη, οι λίγοι, πολιτικοί, που έχουν την δύναμη έχουν επιλέξει στρατόπεδο : την εταιρική φεουδαρχία.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Προφήτης 10/04/2012 10:35:43

   Φοβάμαι ότι έτσι θα είναι, εύχομαι να μη βγουν αληθινοί οι φόβοι...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Προφήτης 10/04/2012 10:55:43

   Όπως δείχνουν τα τρέχοντα γεγονότα (ΠΝΟ κλπ.), δεν αρκεί η άρση της μονιμότητας για να χτυπηθεί η ιδιότυπη ασυλία των συνδικαλιστών (αν και στην περίπτωση της ΔΕΗ θα έφθανε να ενεργοποιηθούν οι ενεργοί κανονισμοί περί απιστίας ...) - μάλλον το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του συνδικαλισμού χρειάζεται στήσιμο από την αρχή!

  • franc avatar
   franc @ Προφήτης 10/04/2012 11:25:16

   Πόσο δίκιο έχεις αγαπητέ Προφήτη,
   μας έλειψες...Tι θα ψηφίσουμε στις εκλογές?

 4. Γιώργος Τρεβής avatar
  Γιώργος Τρεβής 10/04/2012 10:36:51

  Η Ν.Δ. συμμετέχει στο ΤΑΙΠΕΔ.
  Δεν βλέπουν οι εκπρόσωποί της στο Διοικητικό Συμβούλιο τι γίνεται;
  Ας ξυπνήσουν επί τέλους.
  Δεν διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις;
  Ας καταγγείλουν τις φαυλότητες. Ας τις σταματήσουν.
  Δεν μπορείς να είσαι και μέσα και έξω.

 5. Lichnee avatar
  Lichnee 10/04/2012 12:01:13

  Πες τα Προφητη!

 6. petros avatar
  petros 10/04/2012 16:13:03

  Μονο για το ΗΛΙΟΣ δηλαδη θα καθησει στο σκαμνι, για το ξεπουλημα στο ΔΝΤ και το μαγειρεμα των στατιστικων μουγγα;;;
  Και ποιος θα τον κατσει ρε παιδια στο σκαμνι, ο συγκυβερνων;

 7. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 10/04/2012 19:05:19

  ....Ο Θεός κατά τους λαούς έπλασε το σύμπαν με αρμονία το δε άνθρωπο να το υπηρετεί με νόμους και κανόνες ηθικής δεοντολογίας και όταν αυτή η σχέση παραβιάζεται και κλονίζεται τότε επέρχονται και τα ανάλογα αποτελέσματα. ΄Οπως πάνε τα πράγματα θα φορολογηθούμε για το φως,τον αέρα και το νερό .Πώς τα καταφέραμε και τα φτιάξαμε έτσι ;Άς μας λυπηθεί και ο Θεός. Αυτά μόνον ο άνθρωπος τα μπορεί. Η επικρατούσα αντίληψη : Φάε από του χαζού το βιος. Έλεος .

 8. dracon avatar
  dracon 10/04/2012 21:58:34

  Εξολοθρευτής στο Οικονομίας ,Εκμηδενιστής στο Περιβάλλοντος.
  Δεν θα αφήσει δένδρο όρθιο,δασική έκταση απούλητη.
  Με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως !!!

 9. Ν.Δ.από παδί avatar
  Ν.Δ.από παδί 11/04/2012 16:49:13

  και ο σύζυγος της συντρόφου του Αννας θα του τραγουδάει:
  http://www.youtube.com/watch?v=xsmgOr6zWyw

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.