#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/05/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παπαδήμος βρήκε δουλειά ως ... εκπρόσωπος της ΤρόικαςΩμή παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία αλλά και ακόμη μια προσπάθεια να τεθεί σε ομηρεία η επόμενη κυβέρνηση, επιχειρεί ο αποχωρών από την πρωθυπουργία, Λουκάς Παπαδήμος, Η αποκάλυψη εγγράφου που υπενθυμίζει τις μνημονιακές υποχρεώσεις του Ιουνίου, είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να προκαταλάβει όλες τις επόμενες αποφάσεις και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα προγράμματα των κομμάτων, οι επιθυμίες των πολιτών, αλλά και το γενικότερο ευρωπαϊκό κλίμα.

Το έγγραφο του οικονομικού γραφείου του Μαξίμου που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα αναφέρεται στις περικοπές στους μισθούς, την πώληση εταιρειών του Δημοσίου, στις περικοπές στην υγεία, την αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και των αντικειμενικών αξιών, τη νέα μείωση μισθών και συντάξεων.

Δίπλα σε κάθε εκκρεμότητα υπάρχει και η παράγραφος του Μνημονίου 2 που γίνεται η αναφορά με το έγγραφο να δίνεται στους υπουργούς ώστε να δοθεί στη συνέχεια στους αντικαταστάτες τους μετά τις εκλογές.

Το ερώτημα είναι για πιο λόγο διέρρευσε αυτή τη στιγμή το έγγραφο αυτό; Γιατί λίγες ώρες πριν τις εκλογές να σαμποτάρεται η όποια προσπάθεια όλων των κομμάτων να αλλάξουν την οικονομική πολιτική που ακολουθείται;

Ο Σαμαράς έχει εξαγγείλει ένα άλλο πρόγραμμα και πιθανότατα να έχει στο μυαλό του κι άλλα ισοδύναμα μέτρα που θα μπορούσαν να αλλάξουν το κλίμα χωρίς να χτυπηθούν ξανά οι ίδιοι πολίτες.

Ακόμη και ο Βενιζέλος έχει εξαγγείλει μέτρα όπως ότι δε θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Από την άλλη, στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να ακούγονται φωνές για αναπτυξιακή πολιτική, για ευρωομόλογα ανάπτυξης, για χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, για παράταση της λήψης των μέτρων στην Ελλάδα κατά ένα χρόνο.

Όλα αυτά ο κ. Παπαδήμος που διέρρευσε το έγγραφο δεν τα ξέρει και δεν τα βλέπει; Γιατί να το παίζει βασιλικότερος του βασιλέως ή για να ακριβολογούμε... τροϊκότερος της τρόϊκας;

Γιατί λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου της τρόικας και προσπαθεί να μας θυμίσει ότι αυτά είναι τα μέτρα και δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης; Ό,τι απέτυχε ο ίδιος να κάνει γιατί αφαιρεί το δικαίωμα να το προσπαθήσει τουλάχιστον η επόμενη κυβέρνηση;

Και το βασικότερο; Γιατί με την κίνησή του αυτή ο κ. Παπαδήμος δίνει ισχυρά όπλα στις αντιμνημονιακές, δήθεν, δυνάμεις λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες; Γιατί ρίχνει νερό στο μύλο του Τσίπρα, του Καμμένου και τη Χρυσής Αυγής;

Όταν πριν από 18 μήνες ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς μιλούσε για την ανάπτυξη, τονίζοντας ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει, το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ τον αποκαλούσε μαθητευόμενο μάγο. Τώρα αυτή είναι η βασική πλατφόρμα που επεξεργάζεται η Ευρώπη προκειμένου να διασωθεί το ενιαίο νόμισμα. Η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να επιβιώσει μόνο εάν αλλάξει το Μνημόνιο. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με «τυφλοσούρτες» εφαρμογής, αλλά με πολιτικές που θα αποβλέπουν στη μείωση των φόρων και τον περιορισμό του κράτους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. yianna avatar
  yianna 02/05/2012 09:45:04

  Καλημέρα,
  Η πλειοψηφία των μέτρων του Ιουνίου αφορά σε διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν εδώ και 30 χρόνια. Επομένως δεν βλέπω πως αυτό επηρεάζει την εκλογική διαδικασία.
  Η ΝΔ έπρεπε στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών να αναγκάσει τα κόμματα να πάρουν θέση. Ο ΑΣ κάνει μια τιτάνια προσπάθεια να αναφέρει κάποια πράγματα, σε κάποια συμφωνεί σε κάποια θα προτείνει ισοδύναμα μέτρα. Ωστόσο η θέση του σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια δεν με βρίσκει σύμφωνη. Όλοι έχουμε ματώσει, πάλι με τις εξαιρέσεις θα αλιεύουμε ψήφους?
  Σαν ΝΔ θα τα βρούμε μπροστά μας και θα διολισθήσουμε σε τακτικές παρελθόντος.
  Όσο για τον Παπαδήμο άνθρωπος της ΕΕ είναι και πρώην κεντρικός τραπεζίτης, τι περιμένατε?

 2. yianna avatar
  yianna 02/05/2012 09:46:47

  να έχουν γίνει εδώ και 30 χρόνια

 3. juliet avatar
  juliet 02/05/2012 10:01:47

  Σήμερα το ΥΠ.ΑΝ.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
  με ημερομηνία 2-5-2012
  δημοσίευσε :
  Προδημοσίευση Προκήρυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίηση -Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ-ΠΕΠ Δ.Ελλάδας-Πελ/νησου -Ιονίων Νήσων.
  Δυομιση χρόνια και παραμονή εκλογών μια προδημοσίευση!!!!!!

 4. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 02/05/2012 10:22:06

  Juliet Καλημέρα 2,5χρονια δεν είναι κ´ πολλα για αυτούς τους αχρηστους

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.