#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/09/2011 12:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Πάσχος και τα ορφανά του εκσυγχρονισμού εκστρατεύουν κατά Σαμαρά

Πα(ρά)σχου Κύριε!Κάποια «ορφανά»  του εκσυγχρονισμού,  που γοητεύτηκαν από την  σοσιαλιστική   εκδοχή του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, επειδή βλέπουν και το νέο τους όραμα να αποσυντίθεται και να καταρρέει με πάταγο, ανέλαβαν εργολαβικά να παραποιούν τα λεγόμενα του Προέδρου της Ν.Δ. και να του επιτίθενται προσωπικώς.

Διακεκριμένο μέλος της ομάδος αυτής (και διορισμένο αριστίνδην μέλος της επιτροπής που διόρισε η Κυβέρνηση για το φίμωμα του διαδικτύου)  ο πολύς κ. Πάσχος Μανδραβέλης!

Διαβάζω στη σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το  άρθρο του με τίτλο «Εκτός χρόνου ο κ. Σαμαράς», όπου επιχειρεί ο καημένος να αποδομήσει την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης, ως γνωστόν, υπήρξε θιασώτης του Μνημονίου. Ενίοτε μάλιστα υπερακόντιζε τις προβλέψεις του.

Δυστυχώς για τον ίδιο ατύχησε. Μάλλον δεν θα είχε προλάβει να διαβάσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στην οποία εργάζεται. Αντιγράφω: «Με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος θα εκτιναχθεί στο 189,1% του ΑΕΠ το 2012 και θα υποχωρήσει μόλις στο165% το 2015, το γερμανικής έμπνευσης σχέδιο για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης κερδίζει έδαφος»!!! Στο ίδιο πρωτοσέλιδο επισημαίνεται, επίσης, ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 18.5%!

Η πολιτική, λοιπόν, που λιβάνιζε ο κ. Μανδραβέλης, οδήγησε την Ελλάδα σε χρέος  που θα ανέλθει στο 189% του ΑΕΠ και πιθανότατα, σύμφωνα με την εφημερίδα του, σε ελεγχόμενη χρεοκοπία!

Μας λέει, λοιπόν, ο συμπάσχων με τους τροϊκανούς κ.Πάσχος  ότι ο κ. Σαμαράς είναι «εκτός χρόνου» όταν θέτει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης  του Μνημονίου με τους δανειστές μας γιατί αυτοί είναι έξαλλοι! Να υποθέσω ότι ο ίδιος υποστηρίζει τη συνέχιση μιας πολιτικής η οποία θα οδηγήσει το χρέος στο 200% του ΑΕΠ! Γιατί μαθηματικά εκεί οδηγούμαστε!

Όμως, διαβάζοντας προσεχτικά το άρθρο του  αμφιβάλλω αν μπήκε στο κόπο να μελετήσει την πρόταση του κ. Σαμαρά για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου!  Προφανώς θα άκουσε ότι ο Σαμαράς μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση και είπε να του …απαντήσει χωρίς να γνωρίζει τι πρότεινε!!!

Από που προκύπτει αυτό; Λέει  ότι  «το ελληνικό επιχείρημα επαναδιαπραγμάτευσης είναι θολό»! Πρόκειται για λογικό ακροβατισμό γιατί βάζει στο ίδιο τσουβάλι την αποτυχημένη προσπάθεια του κ. Βενιζέλου τάχαμου να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόϊκα  και  την πρόταση του κ. Σαμαρά, που κινείται σε άλλη βάση! Έτσι καταλήγει στο αυθαίρετο  συμπέρασμα: αφού απέτυχε ο Βενιζέλος, είναι εκτός χρόνου ο Σαμαράς που το προτείνει!

Εκτός τόπου και χρόνου είναι, όμως, όσοι βλέπουν ό,τι το  Μνημόνιο απέτυχε και επιμένουν στην εφαρμογή του!!! Εκτός και αν ο κ. Μανδραβέλης εσκεμμένα εθελοτυφλεί και δεν το βλέπει!

Το δεύτερο σκέλος της κριτικής του  επικεντρώνεται στην πρόταση του κ. Σαμαρά για εκλογές! Το αίτημα αυτό "πιστοποιεί"  κατά τον Πάσχο, ότι ο κ. Σαμαράς είναι εκτός χρόνου!

Εδώ μάλλον δεν θυμάται καλά! Κατ’ αρχήν Ιρλανδία και Πορτογαλία  προχώρησαν σε εκλογές χωρίς να ανοίξει μύτη! Γιατί δεν μπορεί να το κάνει αυτό και η Ελλάδα; Και έπειτα, αφού όπως  ίδιος παραδέχεται «ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να υλοποιήσει πολλά από  αυτά που υποσχέθηκε στου Ευρωπαίους», τότε για ποιό λόγο να έχουμε μια  ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνηση;

Ο κ. Σαμαράς, στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης,   ζητάει να ισχύσουν  και στην Ελλάδα οι  ίδιοι  συντελεστές στη  φορολόγηση των επιχειρήσεων  που ισχύουν  και στην Ιρλανδία. Για την ακρίβεια προτείνει 15% ενώ στην Ιρλανδία  έχουν 12.5%. Μια απορία την έχω: Ο  νεοφιλελεύθερος κ. Μανδραβέλης ….διαφωνεί με την πρόταση αυτή; Είναι δηλαδή υπέρ της υψηλής φορολόγησης των επιχειρήσεων; Επιπροσθέτως, οι Πορτογάλοι πέτυχαν να μην περικοπούν οι συντάξεις κάτω των 1500 ευρώ. Έχει αντίρρηση και επ’ αυτού;

Τον κ. Μανδραβέλη ενόχλησε και η θέση του κ. Σαμαρά, ότι αν δε εξασφαλίσει  αυτοδυναμία θα προσφύγει εκ νέου σε εκλογές. Κατ’ αρχήν το να γίνουν εκλογές δεν εξαρτάται μόνο από τον κ. Σαμαρά, αλλά  που ήταν όταν στις περσινές δημοτικές εκλογές ο κ. Παπανδρέου εκβίαζε με την απειλή πρόωρων εκλογών, αν δεν υπερψηφιζόταν  οι υποψήφιοί του;

Και για να τελειώνουμε μ’ αυτό: οι εκλογές είναι η πεμπτουσία και η γιορτή της δημοκρατίας. Γιατί κ. Μανδραβέλη τις ενοχοποιείτε; Δηλαδή, τόσο πολύ υποτιμάτε αυτόν τον  ελληνικό λαό, ή μήπως φοβάστε τόσο πολύ την ετυμηγορία του και επιχειρείτε να την εξορκίσετε;

Τέλος, ο κ. Μανδραβέλης ανακαλύπτει «χάϊδεμα της ακροδεξιάς» στην αναφορά του κ. Σαμαρά για το μεταναστευτικό. Θα του πρότεινα να περάσει ένα βράδυ από την Ομόνοια ή τη Σωκράτους για να μάθει  τι συμβαίνει! Και έλεος πια! Όποιος επισημαίνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης  τον χαρακτηρίζουμε ακροδεξιό και τελειώνουμε;!

Δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός κριτικής του  κ. Πάσχου και οι «συναισθηματικές κορώνες περί εορτής της  «οικονομικής ελευθερίας του 1821».

Αυτό πλέον το αντιλαμβάνονται όλοι! Ο Όμιλος από τον οποίο σιτίζεται  ο κ. Μανδραβέλης έκανε τόσα πολλά για το …1821 μ’ εκείνη την προσπάθεια να …ξαναγράψει την ιστορία!

Θα κλείσω με τον στίχο του Σαββόπουλου που επικαλείται και ο ίδιος: «στα ρεζιλίκια μας τοκίζοντας ποτέ κανείς δεν χάνει….»

Και ο νοών, νοείτω!

Κ.Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lampros avatar
  Lampros 21/09/2011 12:32:29

  εξαιρετικό άρθρο. Αποδεικνει με απλά λόγια πως σε ένα πόλεμο πάντα υπάρχυν λιγόψυχοι ή και εν δυνάμει προδότες που προσπαθούν εντός των γραμμών μας θα μας πεισουν για το "ματαιο της αντίστασης", πως "οι Γερμανοι ειναι φίλοι μας" (αστεια που ειανι η ιστορία εεε??!)".
  Με το αζημίωτο βεβαια πάντα.

 2. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 21/09/2011 12:36:50

  Εκτός τόπου και χρόνου είναι ο αυτός κι όχι ο Σαμαράς! Εγώ λέω να κλείσει γρήγορα θέση στο Σινούκ γιατί μετά δεν θα υπάρχει έλεος για τέτοιου εσχίστου είδους παπαγαλάκια!

 3. Ariadne avatar
  Ariadne 21/09/2011 12:37:31

  Καλημέρα! Καλά κάνετε και τον ξεμπροστιάζετε, αλλά απο την άλλη δέν αξίζει να του δίνουμε δημοσιότητα. Τέρμα με τους ανθρώπους που έβλαψαν την Ελλάδα!

  • Agrofylakas avatar
   Agrofylakas @ Ariadne 21/09/2011 13:03:56

   Αυτή είναι σοβαρή αρθογραφία, φόβος και τρόμος στα μίζερα ανθρωπάκια Τρέμη, Καψή, Τσίμα και σια. Εύγε!

 4. φωνη avatar
  φωνη 21/09/2011 12:43:08

  Άψογος!

 5. ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
  ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 21/09/2011 12:45:00

  Η αποκαθήλωση τού Πάσχοντος (από Μνημονίτιδα...)!

  " Γιατρέ μου, είναι σοβαρό;"

 6. ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
  ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 21/09/2011 12:47:07

  Η αποκαθήλωση τού Πάσχοντος (από Μνημονίτιδα...) !

  " Γιατρέ, είναι σοβαρό;"

 7. katalytikos avatar
  katalytikos 21/09/2011 12:48:24

  ...για τους εργοδότες???

 8. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 21/09/2011 12:50:40

  Διαβάζοντας καμμιά φορά τους εκσυγχρονιστές αρθογράφους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ελληνική κακοδαιμονία οφείλεται σε ένα μίγμα λαϊκού εθνικισμού και θρησκευτικών παραδόσεων, το οποίο συνιστά τον εχθρό της ανοιχτής κοινωνίας που οραματίζονται, σκέφτομαι ότι πρόκειται για έναν λαϊκισμό από την ανάποδη. Οι κλασσικοί λαϊκιστές χαϊδεύουν τα αφτιά των μαζών υποσχόμενοι ένα παράδεισο (Η Ελλάδα στους Έλληνες, Λεφτά υπάρχουν, Έξω οι ξένοι, κλπ).
  Μήπως οι ιερουργοί του εκμοντερνισμού της ελληνικής κοινωνίας, το ίδιο δεν υπόσοχνται? Ένα Εκείθεν, έναν παράδεισο που έχουν στη φαντασία τους (εν προκειμένω την Ανοιχτή Κοινωνία)? Ένα είδωλο που θα αντικαταστήσει ένα άλλο είδωλο? Δεν είναι λιγότερο λαϊκιστής ο κος Μανδραβέλης από αυτούς που καταγγέλει. Ο δομή της σκέψης είναι ίδια. Μόνο το περιεχόμενο αλλάζει. Απλώς αυτός ο λαϊκισμός δεν έχει ακροατήριο τις "λούμπεν" μάζες αλλά ένα εγγράματο, ημιμαθές ακροατήριο.

  • Αληκτώ avatar
   Αληκτώ @ Γιάννης Φαίλτωρ 21/09/2011 14:13:11

   Μάλλον "Ανοχύρωτη Κοινωνία" ευαγγελίζονται.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Γιάννης Φαίλτωρ 21/09/2011 14:59:07

   +1000

  • a avatar
   a @ Γιάννης Φαίλτωρ 21/09/2011 20:15:48

   Απλώς και απλά: Mπράβο!!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Γιάννης Φαίλτωρ 21/09/2011 20:29:30

   άψογος

 9. ΤΙΤΟΡΜΟΣ avatar
  ΤΙΤΟΡΜΟΣ 21/09/2011 12:50:52

  H αποκαθήλωση τού Πάσχοντα (από Μνημονιοδίτιδα...)!

 10. avanti avatar
  avanti 21/09/2011 12:55:17

  Ελπίζουμε όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση να μην ξεχάσει το δηλητήριο όχι μόνο του κυρ πάσχου αλλά και όλου του συγκροτήματος Φαληρέως γωνία και να πράξει τα δέοντα. Βέβαια έχω μιά αδυναμία στον κύριο μπάμπη, γι αυτόν θα προτιμούσα ειδικού τύπου μεταχείρηση.... όνειρα ?

  • blue nile avatar
   blue nile @ avanti 21/09/2011 13:42:02

   ...ο Μπάμπης είναι ο πιο απεχθής απ'όλους... συζητά με πανεπιστημιακούς στον Σκάι και με θράσος διαφωνεί μαζί τους ενώ αυτοί του αναλύουν με πειστικότατο τρόπο τι σόι μπαρούφες τους πετάει...μόνιμο ρεφραίν του το ότι η κυβέρνηση καταστρέφει το μνημόνιο γιατί δεν το εφαρμόζει σωστά...δηλαδή την ύφεση δεν τη βλέπει...στη πυρά...

 11. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 21/09/2011 13:00:05

  ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ? ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ
  ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΤΕΡΟΥΣ
  ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΟΥ.
  ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ "ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ"
  ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ".

  • φωνη avatar
   φωνη @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 21/09/2011 13:11:29

   Καταδίκη στη Ι.Χ. ενημέρωση και στους υπηρέτες της.

  • Αληκτώ avatar
   Αληκτώ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 21/09/2011 14:14:50

   Το ίδιο έκανα και εγώ. Ούτε να τους βλέπω ούτε να τους ακούω.
   Παρωπίδες προς ίδιον όφελος.

 12. "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
  "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 21/09/2011 13:08:31

  Τι να κάνει ο άνθρωπος! Μετά το "Μεγάλο ευχαριστώ" προς τους 155 που ψήφισαν το "Μεσοπρόθεσμο", έχει περιέλθει σε γενική ανυποληψία! Αφού με μερικά επόμενα άρθρα του ("Οι πολιτικοί της χρεοκοπίας"), προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμάζευτα!
  Μην τον κατηγορείτε! Για λύπηση είναι!

 13. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 21/09/2011 13:17:09

  Χαίρετε κ. Ροδινέ,
  Είναι συντονισμένη η προσπάθεια από το συγκρότημα του Φαλήρου. Δεν είναι μόνο ο Πάσχων που βάλει ... από καιρό. Να υποθέσουμε οτι οι 'επιθέσεις' και η παραπληροφόρηση θα ενταθούν;
  Δείτε αν έχετε την καλοσύνη εκτενές σχόλιο μου σε άρθρο του Κακοφωνίξ για τον 'διανοούμενο' της παρέας. Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας και προσωπικά αν προτιμάτε. Το email ισχύει και έχει την άδεια μου ο διαχειριστής της ιστοσελίδας να σας το δώσει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ StarPowerNone 21/09/2011 18:27:01

   SPN,
   ζήτα ελεύθερα το mail μου από τον διαχειριστή του blog

 14. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 21/09/2011 13:18:12

  Ο κ. Μανδραβέλης στην κυριολεξία Πάσχει !!! Ας είναι καλά ο εργοδότης του που ορθότατα χαρακτηρίστηκε από δημοσιογράφο κατα τη διάρκεια της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.

 15. ΗΛΙΑΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ 21/09/2011 13:19:25

  Τι μπορεί να περιμένει κανείς από ανθρώπους που δηλώνουν "Ευρωπαίοι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα" ; Ευρωπαιολάγνοι, πρόθυμοι να κάνουν το κάθε τι !!!

 16. KA avatar
  KA 21/09/2011 13:19:28

  Δεν ξέρω αν αξίζει να ασχολείται κανείς στα σοβαρά με τυπικούς αντιπροσώπους του είδους που ο Παναγιώτης Κονδύλης αποκαλούσε "διανοούμενους ελαφρών βαρών" (και κάπου αλλού "δημοσιογραφίσκους", αν θυμάμαι καλά). Φυσικά, το antinews πολύ καλά κάνει και αποδομεί τις ανοησίες τους, να μην μένουν και αναπάντητες.

  Η ουσία του ζητήματος, είναι η πλήρης παράλυση της κοινωνίας, υπό τον φόβο της χρεωκοπίας. Είμαι σίγουρος πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναρωτηθεί "Γιατί τους άκουγαν και τους κοιτούσαν χωρίς να τους σαρώσουν;;;;;". Είμαι σίγουρος ...

  Ποιό άλλο ερώτημα μπορεί να αποτυπώσει την ουσία, απέναντι σε πολιτικούς, οι οποίοι ανακοινώνουν φριχτά μέτρα κάθε 2-4 ημέρες περίπου, για να καλύψουν "τρύπες" τάξης 2-3 δις ευρώ.
  Ενώ είναι γνωστό, πως τον Δεκέμβριο του 2009, όταν ήδη συνομιλούσαν με τον Στρως-Καν και το ΔΝΤ, έδωσαν "επίδομα αλληλεγγύης" 1.5 δις ευρώ!!!!
  Κι ενώ είναι γνωστο πιά πως την εποχή που μαγείρευαν το έλλειμμα στο 15%, έκαναν Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα(τα) "Μεσογειακή Διατροφή, Οδική Ασφάλεια". !!!!

  Είπαμε: στο μέλλον, θα αναρωτιούνται γιατί τους κοιτάμε ....

  • φωνη avatar
   φωνη @ KA 21/09/2011 13:32:11

   Θα αναρωτιέται όμως ο ιστορικός του μέλλοντος και γιατί οι κυβερνώντες έσπερναν τον φόβο της χρεοκοπίας; Αν είναι δίκαιος και αντικειμενικός, θα πρέπει να αναρωτηθεί. Ακριβώς αυτός ο φόβος, η τεχνητή (μέχρις στιγμής όσες φορές επικαλέστηκε δεν επιβεβαιώθηκε) απειλή της χρεοκοπίας, θέτει την κοινωνία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (έστω και τεχνητή) δεν είσαι σε θέση να υπερασπιστείς το συμφέρον σου και τα δικαιώματα σου. Είναι σαν την περίπτωση ενός σεισμού, που τρέχεις να σώσεις τη ζωή σου και τίποτα από την περιουσία σου. Κάθε φορά τρέχουμε σαν κοινωνία να σωθούμε από τον τεχνητό σεισμό της χρεοκοπίας και κάθε φορά θυσιάζουμε και γίνονται συντρίμμια η περιουσία μας και τα δικαιώματά μας. Πρέπει να σπάσουμε το φράγμα του φόβου. Χάνουμε περισσότερα όσο δεν αντιδράμε.

   • KA avatar
    KA @ φωνη 21/09/2011 15:37:31

    Αγαπητέ φίλε/η, δεν χρειάζεται να αναρωτηθεί ο ιστορικός του μέλλοντος γιατί οι κυβερνώντες έσπειραν το φόβο της χρεωκοπίας. Την απάντηση την ξέρουμε. Την υποψιαζόμασταν από την αρχή της διακυβέρνησης του και τώρα πια οι αποχρώσες ενδείξεις εχουν γίνει αποδείξεις. Έσπειραν το φόβο για να γονατίσει η κοινωνία και να μην αντιδράσει στη διάλυσή της, από μία εθελόδουλη ελιτ που απλά εφαρμόζει αυτά που της υπαγορεύουν!

    Το μόνο ερώτημα είναι αν στη χρήση της Ελλάδας (ως ασθενέστερου κρίκου) για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη και (πιθανώς) τη διάλυση του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο ΓΑΠ και η περι αυτόν δεξαμενή σκέψης, είναι συνένοχοι ή απλά ηλίθιοι και ανεπαρκείς. Είναι βαρύ να σκεφτόμαστε το πρώτο, αλλά δεν μπορούμε πια να το αποκλείσουμε

 17. Σίμος avatar
  Σίμος 21/09/2011 13:26:07

  κ. Μανδραβέλη αν οι ''ΕΤΑΙΡΟΙ'' και ''ΦΙΛΟΙ'' μας, διεθνείς τοκογλύφοι και φίλοι του προστατευόμενού σου πρωθυπουργού δεν επαναδιαπραγματεύονται τότε θα πάρουν τα παπάρια μας. Μήπως μπορείς να μου πεις τί μπορούν να μας κάνουν στην περίπτωση αυτή; Και αν θέλεις να μάθεις, καλύτερα φτωχός, ελεύθερος, αξιοπρεπής και με δραχμή παρά φτωχός, σκλάβος και με ευρώ. Αν έγραφες άρθρα το 1821 τώρα θα ζούσαμε ακόμη στην Οθωμανική αυτοκρατορία και αν έγγραφες το 1940 τότε οι παπούδες μας δεν θα έγραφαν ποτέ το έπος της Αλβανίας. Κάποτε πρέπει να μάθεις και την αντικειμενική αξία της Ελλάδος. Σου λέω λοιπόν ότι 400 δις κοστίζει μόνο το εισητήριο για να ατενίζεις την Ακροπολη.

 18. kwstas avatar
  kwstas 21/09/2011 13:43:09

  Ο κ. Πασχούλης στο δεύτερο μισό των '80s έβγαζε μια ασήμαντη φυλλάδα στη γενέτειρα Κοζάνη, όπου κραύγαζε υπέρ του τότε τρισμέγιστου Σιδερένιου & της Δήμητρας. Στη δεκαετία του ΄90 κατηφόρισε στην Αθήνα θαμπωμένος από τη λάμψη του εκσυγχρονισμού, του οποίου και προσκύνησε το σερπετό κορμί.

 19. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 21/09/2011 13:50:56

  1. Σταματείστε να αναφέρεστε και να διαφημίζετε έτσι τους "ενσωματωμένους δημοσιογράφους" του ΔΟΛ, του Αλαφούζου και του Μπόμπολα. Πόσοι τους διαβάζουν; Μόνο οι ήδη πεισμένοι και αυτοί είναι λίγοι πια.
  2. Δεν μπορεί τόσοι πολλοί άνθρωποι, Πρετεντέρης, Καρακούσης, Παπαχελάς, Μανδραβέλης, Ζούλας, Κασιμάτης, καιτόσοι άλλοι να σκέπτονται και να γράφουν ακριβώς τα ίδια πράγματα για όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου. Στην ουσία δεν είναι προϊόν διανοητικής επεξεργασίας τα γραπτά τους. Έναν τυφλοσούρτη έχουν που τον εφαρμόζουν κατά περίπτωση, διαμορφωμένο από τα μεγάλα αφεντικά τους.
  3. Μήπως μπορεί να θυμηθεί κανείς τι έγραφε ο Μανδραβέλης, ο Παπαχελάς και οι άλλοι για τον Καραμανλή και τη ΝΔ από το 2004 και μετά όταν ο Αλαφούζος είχε έρωτα με τη ΝΔ; Έτσι και τώρα, αν ποτέ γίνει κυβέρνηση η ΝΔ περιμένετε να δείτε πόσο υπεύθυνο και statesman θα τον βρίσκουν.

 20. Ειλωτας avatar
  Ειλωτας 21/09/2011 13:52:33

  Πολυ καλο αρθρο, και επιδις ειναι πολλοι
  Να αποφυγουμε πρωτα απ ολα το ψυχοπλακωμα

 21. tpe avatar
  tpe 21/09/2011 13:55:24

  Έχω σταματήσει να διαβάζω Καθημερινή εδώ και πολύ καιρό και κυρίως τον φίλτατο Πάσχο...
  Απλά μία σημείωση: Στην Πορτογαλία, υπήρχε συμφωνία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα μέτρα πριν από τις εκλογές. Στην Ιρλανδία αν δεν κάνω λάθος, διορθώστε με παρακαλώ, ο νυν πρωθυπουργός βγήκε με αυτό ακριβώς το σύνθημα: Επαναδιαπραγμάτευση. Σωστά; Αν ναι, τότε να τα λέμε όλα για να δείξουμε το μέγεθος της αποτυχίας του χοντρού.

 22. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 21/09/2011 14:38:08

  Μπράβο Κώστα. Αρκετά με τους πάσχοντες...

 23. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 21/09/2011 14:38:08

  Η Νεοταξικη πλεον ΝΕΤ με την αθλια εκπομπη της THREEnet που εσκεμμενα παραπεμπει στο ομοηχο FREEnet (Φιλελευθερη ΝΕΤ) εχει βαλει τα παπαγαλακια της να κανουν εκπομπή-κλωνο του "Κυριακη με ΔΡΑΣΗ" του Στεφανου Μανου και ΣΙΑ. Αυριο εχει καλεσμενη ολη την αφροκρεμα των εκπροσωπων-dealers της οικονομικης τυραννιας στην Ελλαδα. Από την Καθημερινη μεχρι την ΕΛΙΑΜΕΠ του Βερεμη. Και αυτα τα αυτομολημενα ανδρεικελα τα πληρωνουμε εμεις απο την τσεπη μας...

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Theoprovlitos 21/09/2011 14:55:00

   Βλάχικος γάμος που λέμε....

 24. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 21/09/2011 14:39:32

  Παρατρεχαμνος του Μανου και αυτος...

 25. tpe avatar
  tpe 21/09/2011 14:47:10

  Αλήθεια, γιατί να μη τρίψει κάποιος αυτό:
  http://anatropi2020.blogspot.com/2011/09/blog-post_6769.html#more

  στα μούτρα του κάθε Πάσχου;;;

 26. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 21/09/2011 14:50:45

  Καρτερούμεν μέραν νύχταν
  Να φυσήσει ένας αέρας
  Στουν τον τόπον πον καμένος
  Τζι εν θωρεί ποττέ δροσιάν

  Για να φέξει καρτερούμεν
  Το φως τζιείνης της μέρας
  Πον να φέρει στον καθένα
  Τζιαι δροσιά τζιαι ποσπασιάν

  Λιπέρτης Δημήτρης

 27. jkr avatar
  jkr 21/09/2011 15:06:28

  Ρε παιδιά, υπέροχο το κείμενό σας, αλλά γιατί ασχολούμαστε με τον εν λόγω;;
  Αφού ξέρουμε πού και σε ποιούς δίνει αναφορά.

  • Giorgos oxi o GAP avatar
   Giorgos oxi o GAP @ jkr 21/09/2011 22:06:17

   Αναφορά δίνει σάυτούς που τον πληρώνουνε-Τα μυστικά κονδύλια της κυβέρνησης και οι διαπλοκές κάνουν άριστα τη δουλειά τους.Γιαυτό πρέπει να ξεσκεπάζονται και να αποκαλύπτονται σε όσο ποιό μεγαλύτερο κοινό γίνεται.

 28. Diogenis avatar
  Diogenis 21/09/2011 15:09:29

  Epanadiapragmatefsi mnimoniou simainei epanadiapragmatefsi (kai perikopi megalou merous) to xreous, diladi elenxomeni ptoxefsi (stin kaliteri periptosi). Simaimei episeis synexisi tis litotitas gia na dimiourgisei to kratos protogenes pleonasma gia na plironei misthous kai syntaxeis xoris na daneizetai. Simainei akoma synexes kopsimo dapanon afou oi xamiloteroi forologikoi syntelestes den tha kanoun aftomata tin Ellada "tigri tis evrozonis". As ta pei xoris ypekfyges o Samaras stous polites gia na einai oi epiloges kathares stis erxomenes ekloges. Exousia me exapatimenous polites ("lefta yparxoun") den odigei pouthena... (sorry gia Greeklish)

 29. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/09/2011 16:55:40

  Μας προέκυψε και ο Δανίκας και μας ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ (σε άρθρο με τίτλο "Σκασμός!") και να πληρώσουμε το χαράτσι των ακινήτων γιατί "είναι όλοι φοροφυγάδες αυτοί που έχουν σπίτι, ή σπίτι και εξοχικό, ελεύθεροι επαγγελματίες, κομμώτριες, υδραυλικοί, πατωματζήδες, ταξιτζήδες, λογιστές, δικηγόροι, γιατροί", ενώ αντίθετα όπως γράφει "οι μισθωτοί δεν έχουν".

  Και τόσα αυθαίρετα στην ελληνική γη ποιος τα έκτισε αν όχι ΚΑΙ μισθωτοί και άλλοι με χαμηλά εισοδήματα; Έχει πάει σε συνοικίες αυθαιρέτων που έχτισαν άνθρωποι χαμηλότερων εισοδημάτων στο ιδιόκτητο χωραφάκι τους, να μετρήσει πόσα είναι; Είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Ποιος τη βγάζει ποιο φθηνά; Αυτός που χτίζει το αυθαίρετο στο χωράφι ή αυτός που πληρώνει κατοσταριές για τις άδειες;

  Ποιους διατάζει ο ανεκδιήγητος να βγάλουν το σκασμό;!;!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ αλλενάκι 21/09/2011 18:25:27

   H περίπτωση να έχει αποκτήσει σπίτι κάποιος δουλεύοντας αποκλείεται, κατά τον κ. Δανίκα;
   Μάλλον κρίνει από τον περίγυρό του τότε...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 21/09/2011 21:25:29

   Tους αντιδραστικους.Κομμουνιστης δεν ειναι;

 30. Πασχάλης avatar
  Πασχάλης 21/09/2011 18:04:48

  Πολυ σωστό το αρθρο σας , επιτέλους φτάνει με τα παπαγαλάκια με το ύφος 40 καρδιναλίων που νομίζουν ακόμη ότι η άποψη τους μετράει χωρίς να τους γίνεται κριτική και αμάσητη. Ο -δυστύχώς συνονόματος- ας ερθει μια βόλτα προς Πατησια ,Κυψέλη βράδυ και αν τα καταφέρει χωρίς να χαθεί ,αφού δε θα ακούει Ελληνικά ας τα ξαναπούμε.Αν όποιος ανησυχεί για την χώρα του βλέποντας την ασύστολη και ασύδοτη μετανάστευση λέγεται ακροδεξιός τότε όποιος δε το βλέπει τι είναι ?Μυαλοφυγόδικος ή κατι άλλο.....

 31. SOTPAP avatar
  SOTPAP 21/09/2011 18:23:10

  Τα ίδια μας έλεγαν και με το Σχέδιο Ανάν, αν δεν ψηφιστεί θα καταστραφεί η Κύπρος. Η Κύπρος όχι μόνον δεν καταστράφηκε, αλλά πλέον αντλεί και το πετρέλαιο της. Με τους ΝΑΙΝΑΙΚΟΥΣ σαν τον Πάσχο, τι κατάφερε η Ελλάδα; Μαζί με τον Αντώνη για να ξαναδώσουμε ΕΛΠΙΔΑ στην πατρίδα μας και τους Έλληνες

 32. μαρικα avatar
  μαρικα 21/09/2011 18:38:23

  Μην τους δεινεται σημασια παιδακια μου ,πολυ αξια του δωσαται αυτουνου....Ο σκυλος απο εκει που τρωει εκει γαυγιζει, και αυτοι οι τυποι ζουνε καλα εις βαρος τις πατριδας μας,δεν εχουν τσιπα.

 33. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 21/09/2011 19:13:39

  Καλή η αποδόμηση τέτοιων θλιβερών "δημοσιογράφων" που γράφουν ότι τους πουν.Και είναι ακόμη πιο θλιβερό όταν γράφουν σε μια εφημερίδα που τίμησαν ο Άγγελος, ο Γεώργιος και η Ελένη Βλάχου.
  Όμως σε αυτούς τους ολίγιστους αξίζει και ανάλογη αντιμετώπιση.

 34. victoria (true) avatar
  victoria (true) 21/09/2011 19:28:49

  Κ. Ροδινέ, επειδή το κούρασαν, απλοϊκό επιχείρημα για να τελειώνουμε με την επαναδιαπραγμάτευση, και πώς δεν μπορεί να την κάνει ο Σαμαράς, αφού δεν μπορεί να την κάνει ο ...τιτάνας Βενιζέλος (τι μας λες):

  Είναι δυο άνθρωποι και κάνουν την *ίδια δουλειά*, 2 γιατροί, 2 μηχανικοί, 2 κομμώτριες, 2 πολιτικοί.
  Την κάνουν απαραιτήτως με τον ίδιο τρόπο; ΌΧΙ.
  Την κάνουν απαραιτήτως με το ίδιο αποτέλεσμα; ΌΧΙ.

  Ευχαριστώ και, εκ μέρους των Ελλήνων, μη μας τρελαίνετε κ.κ. Μανδραβέλη και ΣΙΑ.

 35. ανώνυμη avatar
  ανώνυμη 21/09/2011 19:53:52

  Factorx: παρακαλώ στείλτε μου στοιχεία, η ανεβάστε τα στο σχόλιό σας, γι αυτά που καταγγέλετε

 36. sitting duck avatar
  sitting duck 21/09/2011 20:42:53

  Ποιό ορφανό του εκσυγχρονισμού βρε παιδιά; Την φωτογραφία στις εκλογές του 2004 με χαμόγελο ως τα αυτιά και τυλιγμένη στο χοντρό σβέρκο του τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, δεν την έχετε δει; Δεν υπακούει σε ιδεολογία ο άνθρωπος. Επαγγελματίας-παπαγαλάκι είναι και γράφει απλώς αυτά που θέλουν να διαβάσουν τα εκάστοτε αφεντικά του. Με μία διαφορά: Θρέφει όπως και άλλοι στο συγκρότημα του Φαλήρου, άσβεστο μίσος για τον Σαμαρά, γιατί ξέρει ότι όσο και να γλύψει, εκεί δεν έχει θέση. Τελεία και παύλα!

 37. BlueSky avatar
  BlueSky 21/09/2011 21:18:45

  Το γιουσαφάκι της δρακουλίνας ή του μπεν αζούλ!;;;

 38. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 21/09/2011 21:30:35

  Με το να ασχολείστε με αυτόν τον "κύριο" του δίνεται αξία που δεν τη δικαιούται.
  Αφήστε τον να γράφει ότι θέλει,οι αναγνώστες τον γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι,ειδικά μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα ανακοινώσει ο ΕΥΤΡΑΦΗΣ παρλαπίπας αναπληρωτής πρωθυπουργός -τρομάρα του.

 39. Αίθρα avatar
  Αίθρα 22/09/2011 00:26:49

  Μα ναι, κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ο "κύριος".

 40. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 22/09/2011 01:00:05

  Τον άκουγα σε παλαιότερη, καθημερινή εκπομπή, ολιγόλεπτης αντιπαράθεσης με τον σπουδαίο σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο. Απορούσα με την υπομονή του Στάθη. Έχουν περάσει χρόνια από τότε αλλά τέτοιο καταιγισμό μπαρούφας από τον Πάσχοντα δεν μπορώ να το ξεχάσω!!!

 41. Απόστολος avatar
  Απόστολος 22/09/2011 01:13:23

  Η πλατεία ήταν γεμάτη.... από συντρόφους οικοδόμους φοιτητές...

  Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, είχε παλμό και αγανάκτηση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

  Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.

  Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος, γιατί είχε κλείσει 15ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.

  Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα στρατηγού (με άντρα και παιδιά μεγάλα).

  Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120. 000 ευρώ και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα.

  Παραδίπλα ο Σωτήρης και ο Γρήγορης (40άρηδες) με το νόμο 3717/08 εθελουσία από την ΟΑ με 2,400 ευρώ το μήνα - το ποσό του εφ' άπαξ δεν μας το αποκάλυψε - μόλις είχαν γυρίσει από ουζερί στη Καισαριανή.

  Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, αεροπόρος από τη ΣΤΥΑ, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει σύνταξη γιατί τα χρόνια υπηρεσίας του ήταν "πολεμικά" και μετράνε διπλά λέει –έγινε κανένας πόλεμος και δεν το μάθαμε;-) και περιμένει εφάπαξ 120,000 ευρώ (μόνο) .

  Δίπλα τους ο θειος μου o Βαγγέλης , δεξιός από σοι, που κατεβαίνει σε πορείες μόνο όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.

  Και από κοντά τα δυο αδέλφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω Δημάρχου γνωστού – του έδινε τις βιταμίνες του μας έλεγε γελώντας-.

  Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακλουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε χρήση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο Δημόσιο, μαζί με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια.

  Και από κοντά ο Μιχάλης. Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφαλίστους αλλοδαπούς και 3 έλληνες και ο Αγησίλαος που παίρνει εδώ και 20 χρόνια αναπηρική σύνταξη τυφλού αλλά οδηγεί ταξί και είναι έξαλλος με την απελευθέρωση του επαγγέλματος από τον Ραγκούση .

  Στα δεξιά τους ο Λάκης: φοιτητής ετών 32, παρέα με τον Γιώργο, γιατρό, τον επονομαζόμενο και "ταχυδρόμο" από τα φακελάκια.

  Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο Εφοριακό απόφοιτο Δημοτικού που παίρνει 3,200 ευρώ το μήνα και φοβάται ότι θα του κόψουν το… ΔΙΒΕΤ και κάθε 2 χρόνια αγόραζε και ένα διαμέρισμα.

  Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Βασίλης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο.

  Να και ο Μηνάς έμπορος που είχε ξεχάσει ποτέ έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα κτήματα του.

  Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναξαν,

  "Κάτω τα χέρια από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !"
  ……………….

  Ο Στέφανος, αδελφικός μου φίλος, άνεργος οικοδόμος με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια:
  "-Ρε, Κώστα, εμείς εδώ τι κάνουμε;"

  • lampros avatar
   lampros @ Απόστολος 22/09/2011 04:20:05

   «Τι να κάνουμε, Στέφανε; Περιμένουμε να βρεθεί κανένας να μας δώσει κάνα μερεμέτι ―κλασσικά με μαύρα στο χέρι...»

 42. LostJohn avatar
  LostJohn 22/09/2011 07:56:40

  Για τη πράσινη ανάπτυξη, τα πράσινα νοσοκομεία και στρατόπεδα δεν μας είπες. Γιατί τα κρύβεις?

 43. LostJohn avatar
  LostJohn 22/09/2011 08:01:08

  Απόστολε, κόψε κάτι. τα νούμερα αυτά δεν υπήρξαν, αδικείς το άρθρο σου....

 44. Akairos! avatar
  Akairos! 22/09/2011 08:06:37

  ασε ρε φιλε! πριν λιγο καιρο το πηρα το σιντακι κι εκλαια που το ακουσα.
  το τραγοδουσε ο νταλαρας, οταν τα κονομουσε στο Νησι...
  λιγες μερς μετα τον ακουσα να λεει σε συνεντευξη που εδωσε σε τουρκικη εφημεριδα, τη ραντικαλ νομιζω, πως το αιγαιο ανηκει στα ψαρια του, πως τοτε με τον Οτσαλαν δεν βγηκε στο δρομο εναντιον τους , αλλα εναντιον του βαθεως ελληνικου κρατους! Πως θα τραγουδησει στα τουρκικα...
  Μεγαλη μπιζνα η πατριδα φιλε μου!
  ... συνδεσα μ αυτο το τραγουδι, το δακρυ μου με την αηδια που ενοιωσα για τον ερμηνευτη! Κι εφτασα- καταντια- να φωναξω " ε ρε Πανουση ποσο δικαιο ειχες"
  Καθε μερα που περναει ολο και πιο πολυ το πιστευω! Ανηκεστος η βλαβη ! χαραχτηκε ως χαρακτηρ στο dna των Ελληνων ο Μισελληνισμος, το μαγαρισαν το τσουβαλακι με το αλευρακι που παρεδωσε ως περιουσια ο αγωνας του 21.
  Αρκουσαν 90 χρονια ανθελληνικης ξενοδουλης προπαγανδας, διθνιστων και παγκοσμιοποιητων εργαλεια του ιδιου Ιανου, να ολοκληρωσουν την εργολαβια! ουτε κοσκινισμα δεν αλλαζει την κατασταση!

 45. Ακαιρος! avatar
  Ακαιρος! 22/09/2011 08:24:44

  εσυ τι λες ρε Ποστολε, αν δεν νοιωθαμε ενοχες πολλοι απο μας, για τα μερικα αναλογα απ αυτα, θα ειχαν ζωη -ΖΩΗ επαναλαμβανω!-oλα αυτα τα τομαρια που πειραματιζονται; την θεωρια του Συνεργου εσυ τωρα την αντιληφθηκες; Σε μνημοσυνο δεν πηγες ; Λιγοι οι κληρονομοι, πολλοι αυτοι που μοιραζονται τα ...κολυβα! Αλλα στο τραπεζι ολοι μαζι! ΣυνΤροφοι!
  Ειναι σα να μοιραζεις τα λεφτα της μανας μου απ τον ογα και τις ετησιες αποδοχες της εκΦονητριας - τη θυμηθηκα που αναφερατε τον πρωην, παραπανω, με το σκασμο, τον δικο μας βεβαια!
  Θα δεισ πως θα βγαλεις την μανα μου φοροφυγαδα και την Μαρια του Διονυσου ...ζητουλα!
  Αληθεια τα "μαυρα", στο χερι, τα δηλωνεις; κλασσικα;
  l

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.