23/09/2009 21:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ομπάμα στον ΟΗΕ: re- branding America is fadingΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, απευθυνόμενος σήμερα, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόνισε πως η παγκόσμια κοινότητα «έχει από καιρό χαρακτηριστεί από τις διαφορές και νικηθεί από τα προβλήματα».

Αναγνώρισε τα αμερικανικά λάθη αλλά και τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η ανάληψη της προεδρίας εκ μέρους του και ζήτησε τη συμμετοχή όλων στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων. «Αυτοί που συνηθίζουν να μέμφονται την Αμερική για την ανάληψη πρωτοβουλιών, δεν θα πρέπει να κάθονται στην άκρη και να περιμένουν από αυτήν να λύσει όλα τα προβλήματα».

Όπως είπε, ο ΟΗΕ συνήθως αποτελεί ένα βήμα για «.έριδες, και δεν κάνει αρκετά ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που είναι στο επίκεντρο της παγκόσμιας ανησυχίας όπως: τα πυρηνικά, η ανάγκη για ειρήνη, η κλιματική αλλαγή, και η οικονομική ανάπτυξη». Αναφέρθηκε μάλιστα στη διένεξη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, καλώντας τη δεύτερη να σταματήσει να προκαλεί το Ισραήλ, και τονίζοντας ότι «η Αμερική δεν δέχεται τη νομιμότητα των συνεχιζόμενων ισραηλινών εποικισμών αλλά επιμένει στο σεβασμό των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων εκ μέρους των Ισραηλινών».

Τέλος, κάλεσε όλα τα έθνη να σεβαστούν τις έννοιες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Οι λαοί θέλουν αλλαγές» είπε, «και δεν πρόκειται να ανεχτούν αυτούς που βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας.».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 23/09/2009 23:50:23

    Obama yesterday expressed concern at the sorry state of the news industry and said that he will look at a news paper bailout, because otherwise, blogs will take over the world, and that would be a THREAT TO DEMOCRACY

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.