26/04/2009 11:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ομπάμα, η Γαλλία και η Γερμανία


______________________________________________________________________________________________
Έχουμε Ήδη  επισημάνει ότι η απροθυμία της απασχολημένης με τα εσωτερικά της προβλήματα Γερμανίας να στηρίξει τα σχέδια του προέδρου των ΗΠΑ για την αναζωογόνηση της παγκοσμίου οικονομίας, ήταν ένας από τους λόγους που δεν οδήγησαν και σε τόσο μεγάλη επιτυχία της πρόσφατη περιοδεία του Μπάρακ Ομπάμα στην Ευρώπη ( δες πχ Κέρδισε ή έχασε, τελικά, ο Ομπάμα στην Ευρώπη;).

Αμερικανοί αναλυτές (πχ STATFOR) υποδεικνύουν τώρα στον Ομπάμα ότι πρέπει να ανοιχθεί στην Γαλλία επειδή η σημερινή συγκυρία (με τις περισσότερες δυνάμεις της Ευρώπης να είναι απασχολημένες με τις εσωτερικές έριδες ή τις εκλογές, ή και στα δύο μαζί, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2009) προσφέρει στον Νικολά Σαρκοζί μια σπάνια ευκαιρία να αρπάξει τα ηνία από την Γερμανία  και να προσπαθήσει να ηγηθεί όλης της Ευρώπης

Η δυνατότητα της Γαλλίας να γίνει  πραγματικά η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη εξαρτάται από την ανεξαρτησία της από τις άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, και για αρχή  ο καλύτερος τρόπος ώστε να εξασφαλίσει αυτήν την ανεξαρτησία θα ήταν μία συμμαχία με την Ουάσινγκτον.

Όμως η Ουάσινγκτον είναι παγιδευμένη σε άλλα θέματα και απορρίπτει το φλερτ του Σαρκοζί. Έτσι, προς το παρόν η Γαλλία στηρίζεται αναγκαστικά στη Γερμανία για να περάσει τα θέματα που κινεί η ίδια. Αυτό διαπιστώθηκε για παράδειγμα στις πρόσφατες συνόδους της G-20 και της Ε.Ε όπου η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν σχεδόν σε όλα τα θέματα.

Όμως η δυνατότητα της Γαλλίας να ηγείται της Ευρώπης με την υποστήριξη της Γερμανίας, θα κρατήσει όσο το Βερολίνο είναι παγιδευμένο με τις εσωτερικές εκλογές - κάτι που θα τελειώσει σε λίγους μήνες. Μετά τις εκλογές της η Γερμανία, θα επιστρέψει ως ο πραγματικός ηγέτης της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 26/04/2009 15:11:58

  Το κλειδί των "πραγματικών" εξελίξεων στην Ευρώπη το κρατάνε τρίες χώρες

  Η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία...οι άλλοι είναι πελάτες τους κυριολεκτικά!

 2. Το πνεύμα του Μάη avatar
  Το πνεύμα του Μάη 26/04/2009 16:32:55

  Η Ελλάδα χρειάζεται επανάσταση για να πετύχει τους εθνικούς της στόχους και να βρεί θέση στη διεθνή σκακιέρα.

 3. Orestios avatar
  Orestios 26/04/2009 22:07:30

  U.S. declares public health emergency over flu

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.