#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/04/2012 21:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ολάντ πρότεινε ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του Συμφώνου Σταθερότητας !!!Δεν ξέρουμε αν είναι καλό για τον Σαμαρά που ένας... Σοσιαλιστής, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, αυτό που ξέρουμε είναι ότι μπορεί να βγει κάτι καλό για την Ελλάδα.

Ο λόγος φυσικά για τον μελλοντικό, όπως όλα δείχνουν, πρόεδρο της Γαλλίας, τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ ο οποίος προφανώς δεν έγινε ξαφνικά Νεοδημοκράτης, έγινε όμως... Σαμαρικός σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική για την κρίση.

Ο κ. Ολάντ, εκτός από την ανάπτυξη που μίλησε με θέρμη, πρότεινε και την ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του Συμφώνου Σταθερότητας, καταθέτοντας τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις. Συγκεκριμένα είπε πως εκλεγεί θα επιμείνει στο ότι:

Θα πρέπει να εκδοθούν ευρωομόλογα, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα επενδυτικά προγράμματα στην ευρωζώνη, ενώ υποστηρίζει ότι η ΕΤΕπ θα πρέπει να αποδεσμεύσει περισσότερα κεφάλαια.

Παράλληλα, ο κ. Ολάντ προτείνει φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα και να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται δομικά ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Ο Ολάντ υποστηρίζει πως με τα σημεία αυτά συμφωνούν Ευρωπαίοι ηγέτες, χωρίς όμως να τους κατονομάζει, καθώς είναι αποτελεσματικά, ενώ το πρόγραμμα που προτείνει τιθασεύει το δημόσιο χρέος και μειώνει τα ελλείμματα.

Σε συνέντευξή του είπε επίσης ότι θέλει «να ελαφρύνει το φορτίο των Ελλήνων» δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στην ανάπτυξη. «Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά στην αναφορά του για τη χώρα μας.

«H κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και θα γίνει περισσότερο αν μετά τις εκλογές δεν υπάρξει κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας» είπε ακόμα ο σοσιαλιστής υποψήφιος.

Αν διαβάζουμε καλά, κι αν μπορούμε να εμπιστευτούμε λίγο τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, προτείνει ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας που θα βασίζεται σε ευρωομόλογα και σε έργα ανάπτυξης. Το νέο Σύμφωνο θα προκύψει έπειτα από επαναδιαπραγμάτευση και, μάλιστα, αποκάλυψε ότι κι άλλοι ηγέτες της Ευρώπης συμφωνούν μαζί του.

Είπατε τίποτε; Αυτό που οι... Έλληνες Σοσιαλιστές δεν τολμούσαν να προφέρουν, αυτό που ο Σαμαράς έλεγε εδώ και δύο χρόνια, τώρα το λέει ξεκάθαρα ο Ολάντ.

Να δείτε που θα βγει ο Βενιζέλος και θα πανηγυρίσει που οι φίλοι του Γάλλοι σοσιαλιστές έχουν στο πρόγραμμά τους τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ 25/04/2012 21:37:40

  Δικαιώνεται ο Αντ. Σαμαράς τόσο με την στάση του το Νοέμβριο του 2011 , όσο και που μετά την ψήφιση του Μνημονίου - 2 , μιλούσε ότι "τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη , απλά κερδίσαμε Χρόνο κι' ανοίξαμε ένα παράθυρο στο μέλλον" ... Όποιος ασχολείται σοβαρά με το "Ευρωπαϊκό γίγνεσται" (κι' ο άνθρωπος δείχνει να κατέχει "καλά κρυμμένες" ευρωπαϊκές πληροφορίες), γνωρίζει από το τέλος του καλοκαιριού του 2011 , ότι αρκετά θ' αλλάξουν μέχρι το καλοκαίρι του 2012 . ( βλ. κι' εφημερίδα Le Monde από πέρσι το καλοκαίρι - αν θυμάμαι καλά- ) .

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/04/2012 21:43:13

  Θά λέει τά ἲδια καί ἀφ' ὃτου ἐκλεγεῖ,ἢ θά ''προσαρμοστεῖ'' στά νέα δεδομένα...

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 25/04/2012 22:04:08

  Ευτυχώς χάνει αυτός ο απίθανος Σαρκοζύ ο οποίος μετέτρεψε την Γαλλία σε ουρά της Γερμανίας.

  Οπως είναι δομημένο σήμερα το ακριβό ευρώ μέσα από αυτό η Γερμανία ενισχύει την βιομηχανία της που παράγει τα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας προιόντα σε βάρος της υπόλοιπης Ευρώπης.

  Για παράδειγμα πως θα πουλήσει η ΣΕΑΤ ή η Φιατ όταν οι τιμές τους είναι κοντά στις τιμές των Γερμανικών αυτοκινήτων και δεν υπάρχει η δυνατότητα υποτίμησης Ισπανικού ή Ιταλικού νομίσματος.

  Με όπλο την οικονομική κρίση και την ρευστότητα που απέκτησε η Γερμανία την τελευταία δεκαετία προσπαθεί σε πρώτη φάση να κυριαρχήσει οικονομικά και σε δεύτερη φάση να Γερμανοποιήσει πολιτικά την Ευρώπη.

  Η Γερμανική προπαγάνδα περί τεμπέληδων Ελλήνων και άχρηστων βαλκάνιων δεν είναι τυχαία.

  Το μέλλον που μας περιμένει βάσει των σχεδίων τους είναι να κινεζοποιηθούν οι μισθοί μας ώστε όταν και όποιοι Γερμανοί βιομήχανοι το αποφασίσουν να έχουν στην αυλή τους εξαθλιωμένο και πεινασμένο εργατικό δυναμικό πρόθυμο για όλα.

  Η προπαγάνδα εξευτελισμού των Ελλήνων έχει ως στόχο να πείσει πρώτα την Γερμανική και αργότερα την Ευρωπαική κοινή γνώμη ότι η οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδας αποτελεί δίκαη και φυσική τιμωρία των ακαμάτηδων Ελλήνων.

  Παράλλλα μέσα από την οικονομική κρίση βάζουν χέρι σε όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν σύμφωνα με τα Γερμανικά και όχι τα εθνικά συμφέροντα.

  Δυστυχώς απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής εισβολής της Γερμανίας στην Ευρώπη δεν βρέθηκαν οι ηγέτες που θα το αναχαίτιζαν.

  Δυστυχώς ο τραγικός Σαρκοζύ έγινε έρμαιο στα χέρια των Γερμανικών σχεδίων.

  Ευτυχώς που η Γαλλική Δημοκρατία αλλά και η εθνική συνείδηση λειτουργεί ακόμα και βλέποντας τον κίνδυνο Γερμανοποίησης της Ευρώπης οι Γάλλοι ψηφοφόροι προωθούν στην προεδρία έναν άνθρωπο που δεν είναι διατεθιμένος να παραδοθεί χωρίς μάχη στο Βερολίνο.

  Η χυδαία και αλαζονική Γερμανική πολιτική με αυτό το απίθανο κρεσέντο επιθετικότητας και προσβλητικότητας που δείχνει απέναντι στους υπόλοιπους λαούς έχει γίνει ιδιαίτερα αντιπαθητική.

  Η Γερμανία αδυνατεί να καταλάβει μπορεί να είναι η ποιο ισχυρή χώρα της Ευρώπης αλλά δεν παύει να είναι παράλληλα και ένας εταίρος κρατών των οποίων οι πολίτες θέλουν να είναι εθνικά ανεξάρτητοι στα πλαίσια μιας συνομοσπονδίας κρατών και όχι μεζέδες στην πιατέλα του Γερμανικού ιμπεριαλισμού.

  Καλή νίκη Ολάντ και καλή τύχη στην προσπάθεια αναχαίτισης αυτού του βάρβαρου και πρόστυχου Γερμανικού επεκτατισμού.

  Που είναι παράλληλα ύπουλος και άνανδρος γιατί δεν είναι εμφανής όπως στους προηγούμενους δύο παγκόσμιους πολέμους.

 4. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 25/04/2012 22:04:40

  Όλοι οι πυλώνες της ΕΕ είναι υπό αμφισβήτηση σε ό,τι αφορά τους Γάλλους πολιτικούς.
  - Ο Ολάντ αμφισβητεί το σύμφωνο σταθερότητας
  - Ο Σαρκοζί τη συνθήκη Σέγκεν
  - Η Λεπέν εναντίον του Ευρώ.

  Η πιο δίκαιη τιμωρία για τους αλαζόνες Γερμανούς και την κουφή γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/04/2012 22:10:01

  ...Γαμ@τ@ δεν θα βλέπει MEGA & ΣΚΑΙ ούτε θα έχει ακούσει για τον κύριο Μπάμπη...θέσφατο που .... καταρρέει.

 6. arslonga avatar
  arslonga 25/04/2012 22:15:45

  Στον γαλλικό Τύπο αποκαλύφθηκε σήμερα γράμμα που θα στείλει σύντομα ο Φρανσουά Ολάντ σε όλους τους γάλλους σχετικά με τα πιστεύω του και τα κύρια σημεία του προγράμματος του. Μεταξύ των άλλων αναφέρει την απόφασή του να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας ώστε να συμπληρωθεί από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Κατά τον Ολάντ, η Ευρώπη δεν είναι καταδικασμένη στην ύφεση και η αποδοχή της δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν σημαίνει ύφεση. Επίσης δήλωσε ότι θα κρατήσει υπεύθυνη δημοσιονομική στάση ώστε ήδη από το 2013 να πέσει το έλλειμμα κάτω του 3%.

  Ο Ολάντ δέχτηκε μια αναπάντεχη βοήθεια από τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ που σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέταξε μια πραγματική βόμβα: "...΄Εχουμε ένα δημοσιονομικό σύμφωνο... πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να κάνουμε ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη..." !

  Τα πνεύματα έχουν ανάψει!

  Οι έλληνες θα καταλάβουν επιτέλους ότι ΜΟΝΟΣ σε όλη την Ευρώπη εδώ και δύο χρόνια ο Σαμαράς πάλευε γι 'αυτήν την περίφημη ανάπτυξη. Οι έλληνες ΠΡΕΠΕΙ να του αναγνωρίσουν ότι πάλεψε γι'αυτούς, ένας εναντίον όλων, και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο.

 7. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 25/04/2012 22:55:28

  Tελικά ο φιλέλληνας,Θεσσαλονικιός Σαρκοζί μόνο να πουλήσει τις φρεγάτες του ήθελε!!!Έτσι κοντός που είναι, θα χρειαστεί μικρό χρονοντούλαπο!Γειά σου Νικολά,να μας γράφεις!

 8. firiki2010 avatar
  firiki2010 25/04/2012 23:00:52

  Δεν είμαι σίγουρος αν ο Ολάντ θα είναι τόσο "επαναστατικός" αν εκλεγεί. Πάντως αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα στηρίζεται πάνω σε μια διαρκή διαπραγμάτευση. Τα πράγματα διαρκώς αλλάζουν (ακόμα και στην περίπτωση μας σκεφθείτε πόσες φορές έχουν τροποποιηθεί οι ευρωπαϊκές αποφάσεις τα τελευταία δυόμισυ χρόνια). Επομένως έχει τεράστια σημασία ο χρόνος που κερδίζεται για την χώρα. Θα ήταν απίστευτη βλακεία σε 1-2 χρόνια η Ευρώπη να έχει αλλάξει "περπατησιά" κι εμείς να έχουμε προλάβει να αυτοαπομονωθούμε με τον φοίνικα, το γρόσι ή τη δραχμή μας. Αλλά επειδή αυτός ο χρόνος αγοράζεται ακριβά εξ ίσου βλακώδες θα είναι να μην τον εκμεταλλευθούμε για να κάνουμε περίπου αυτονόητα πράγματα που έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και καιρό και απλώς να περιμένουμε την "εξ ύψους βοήθεια" δηλ τι θα κάνει ο κάθε Ολάντ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ firiki2010 25/04/2012 23:34:45

   Ποια ακριβώς είναι τα "αυτονόητα πράγματα που έπρεπε να είχαμε κάνει από καιρό"; Η βουλγαροποίηση των μισθών και η σκανδιναβοποίηση των φόρων; Γιατί, προς το παρόν, μόνο αυτά έχει το κουτί της Πανδώρας από τους "εταίρους" και "δανειστές".

   • ΠΚ avatar
    ΠΚ @ Αυριανιστής 26/04/2012 06:45:41

    - ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ, ΟΧΙ γενικά και αόριστα και ΟΧΙ με οριζόντιες περικοπές.
    Περιστολή μέσω διασταυρώσεων κι ελέγχων με ηλεκτρονικά μέσα, επανεξέταση όλων των κωδικών του προϋπολογισμού, προκειμένου να εντοπιστούν ποιοι μπορούν να "κοπούν". Ήδη έχουν επανεξεταστεί οι κωδικοί του προϋπολογισμού, ένας προς ένας κι έχουν εντοπιστεί αυτοί που με την κατάργησή τους θα αποδώσουν 450 εκ. ευρώ... Ήδη έχει εξαγγείλει και την κατάργηση παροχής βουλευτικού αυτοκινήτου! Ήδη είδαμε ΠΟΣΑ ανακαλύφθηκαν για επιδόματα - μαϊμού και απάτες στο ΙΚΑ, με ένα ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟ έλεγχο! Αν γενικευτούν οι έλεγχοι κι εντατικοποιηθούν θα υπάρξει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ περικοπή. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει η υποδομή για έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων και τον εντοπισμό «ύποπτων» περιστατικών είτε από γιατρούς είτε από φαρμακοποιούς. Ήδη από την πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είχαν εντοπιστεί και διερευνηθεί «ύποπτα» κρούσματα...

    - ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ βάση χρονοδιαγράμματος και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, με έμφαση στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Σε άμεση προτεραιότητα οι ιδιωτικοποίησεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και οι αστικές συγκοινωνίες, με τις υποδομές να παραμένουν υπό τον έλεγχο του δημοσίου, για στρατηγικούς λόγους... Ακόμη και η διαδικασία έχει ανακοινωθεί.

    - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (σε καμία περίπτωση, βέβαια δε μιλάμε για όσο-όσο εκποίηση) με ΣΕΒΑΣΜΟ στο περιβάλλον, αξιοποίηση / δημιουργία ΜΑΡΙΝΩΝ (μέτρο που συμβάλλει ΚΑΙ στην στήριξη του τουρισμού, και την προσέλκυση τουριστών "υψηλού" επιπέδου...

    - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, έπειτα από προσδιορισμό της ΑΟΖ, με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ που μας παρέχει η ομπρέλα της ΕΕ. Όταν ο Κικίλιας και η ΝΔ πρωτομίλησαν για ΑΟΖ, στο ΠΑΣΟΚ ΤΡΕΜΑΝΕ και να ψελλίσουν τον όρο, μη τυχών και παρεξηγηθούν οι γείτονες, και χλεύαζαν τα στελέχη της ΝΔ που ΥΠΕΡαμυνόντουσαν την αναγκαιότητα να φανούμε ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ! ΟΤΑΝ η Κύπρος τα κατάφερε, κάνανε στροφή 180 μοιρών και το βάλανε και στο πρόγραμμά τους... Και οι ΑΝΕΛ το έχουν στο δικό τους!

    - ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ που υπολειτουργούν, όπως λιμάνια και αεροδρόμια. στο δρόμο που "άνοιξε" ο Καραμανλής στη συμφωνία με την COSCO... Να θυμίσω, μάλιστα, ότι το 2009 το ΠΑΣΟΚ εντελώς λαϊκίστικα έκανε "σημαία" του το μπλοκάρισμα της συμφωνίας, και ο κ. Παπανδρέου "κατέβαινε" στο λιμάνι προς υποστήριξη του "κατεστημένου"... Όταν ανέλαβαν την διακυβέρνηση χάσανε ΠΟΛΥΤΙΜΟ χρόνο και ΧΡΗΜΑ, στην προσπάθεια ακύρωσης της συμφωνίας... Και τελικά, κατέληξαν να προβούν σε συμφωνία με την ... COSCO με λιγότερο συμφέροντες όρους από αυτούς που είχε πετύχει η κυβέρνηση Καραμανλή!!! Ένα προηγούμενο που δεν υπάρχει μόνο σε άλλες χώρες, αλλά τελικά (ακόμη και μετ' εμποδίων) εφαρμόστηκε ήδη ΚΑΙ στη χώρα μας!

    - ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ώστε να μπορούν να ωφεληθούν από τις ενέσεις ρευστότητας που δίνει η ΕΚΤ σε υγιείς τράπεζες, με ΚΡΑΤΙΚΟ έλεγχο κι επίβλεψη ώστε τα χρήματα να "επιστρέψουν" στην αγορά!

    - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΣΠΑ! 14,5 δις παραμένουν ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑ, τη στιγμή που η χώρα έχει βυθιστεί στην ΥΦΕΣΗ... Ενίσχυση της Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας, Ιχθυοκαλλιέργειας, εξαγωγών με τη βοήθεια των κονδυλίων ΕΣΠΑ που "λιμνάζουν", ολοκλήρωση των Οδικών αξόνων, ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και των προγραμμάτων γι ανέργους... Η ΕΕ τα ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ, ΕΜΕΙΣ δεν τα έχουμε αξιοποιήσει, ΔΕ χρειάζεται να δώσουμε "μάχη για να τους πείσουμε"... Η μόνη μάχη που πρέπει να δοθεί είναι η απαγκίστρωση από τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ αγκυλώσεις!

    - ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, που θα αποτρέψουν "λουκέτα" και απολύσεις. ΗΔΗ τα 4,5 από τα 6,5 δις έχουν ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ γι ΑΥΤΟΝ τον σκοπό από τη Νέα Δανειακή Σύμβαση, και θα δώσουν ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΑ...

    - ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, μείωση των φορολογικών συντελεστών, με στόχο ο συντελεστής φορολόγησης για νομικά πρόσωπα να φτάσει το 15%, με ταυτόχρονη ΠΑΤΑΞΗ της φοροδιαφυγής, ενισχύοντας τα αντι-κίνητρα, τις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ φορολογικές συναλλαγές που μειώνουν τη δυνατότητα "συναλλαγής" και αυξάνουν τη δυνατότητα ΕΛΕΓΧΩΝ και διασταυρώσεων. Μείωση συντελεστών ΦΠΑ, 19-9-5%, μείωση του συντελεστή για φυσικά πρόσωπα ώστε ο ανώτερος να μην υπερβαίνει το 32%

    - ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, βασισμένοι στα ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ παραδείγματα Βελγίου και Ιταλίας, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζών...

    - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ με ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ δράσεις όπως ενίσχυση Μαρίνων, διευκόλυνση στην έκδοση βίζας για πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, ενίσχυση ειδικών τύπων τουρισμού... Κι εδώ "μπλέκεται" και πάλι το ΕΣΠΑ... Πολλά από αυτά μπορούν να χρηματοδοτηθούν, από ΕΣΠΑ!

    - ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΙΜΩΝ, μέσω ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ: δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και ηλεκτρονική αγορά τους, όπου θα εμφανίζεται η τιμή και οι προσφερόμενες ποσότητες του παραγωγού και θα μπαίνουν οι αντίστοιχες παραγγελίες των εμπόρων, αναβάθμιση των λαϊκών αγορών, ηλεκτρονική καταγραφή τιμών με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο διαδίκτυο , ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού...
    Ήδη είδαμε την ΕΠΙΤΥΧΙΑ και την ΑΠΗΧΗΣΗ που είχε το "κίνημα της πατάτας". Γιατί να μην γενικευτεί κάτω από τον έλεγχο του κράτους, με τα ηλεκτρονικά δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων?

 9. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 25/04/2012 23:20:58

  Επαναδιαπραγμάτευση ζητάει και ο Ολάντ; Βρε ποιός ήταν αυτός που κοπανιότανε 2 χρόνια τώρα .....; Και τον κορόϊδευαν όλοι , ακόμα και κάποιοι '' δικοί του''; Και τον είπαν και '' κωλοτούμπα'' γιατί ψήφισε το μνημόνιο 2, για να κερδίσει χρόνο λέει....Και εκείνος ο....καθηγητής με το περίσσευμα λίπους και την λογόρροια , που έλεγε ότι επαναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται, που τώρα θέλει να γίνει και πρωθυπουργός ; Α, ο Βενιζέλος. Μωρέ ποιός ήταν εκείνος, που τον έλεγαν και '' Χάρρυ Πότερ''; Α, θυμήθηκα! Ο Αντώνης Σαμαράς.

 10. Orestios avatar
  Orestios 26/04/2012 01:40:24

  Ψαρεύει ψήφους από το Εθνικό Μέτωπο και τα λέει αυτά.
  Εδώ ο Σαρκοζής μίλησε για δημοψήφισμα

 11. Κακός Λύκος avatar
  Κακός Λύκος 26/04/2012 01:52:41

  Μην χαίρεστε και προπάντων μην συγχέετε ασχετα προσωπα με πράγματα γιατι θα το μετανιώσετε

  Ο Hollande ("Ολλανδία" στα Γαλλικά ειρήσθω εν παρόδω...) την έχει χεσμένη την (χρεωκοπημένη ως την πάτο) Ελλάδα. ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ όλοι οι ξένοι είναι ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει σωτηρία καμία.

  Απλώς, πέρα από την κλασική προεκλογική ρητορεία, αναβιώνει η υπαρκτη και υποβόσκουσα διαμαχη των γαλλικών και γερμανικών συμφερόντων για τον ελεγχο του Νότου αλλά και της Ευρωζώνης. Θυμηθείτε τις γαλλικές φρεγάτες που ήθελε να πουλήσει ο Σαρκοζί τον Οκτώβρη του 2011 στο χρεωκοπημένο ελληνικό κράτος και τί μήνυμα έστειλε το Βερολίνο. Μην πανηγυρίζετε λοιπόν για τον αν ο Αρμοστής θα λέγεται Ράιχενμπαχ ή Φρανσουά.

 12. roadrunner avatar
  roadrunner 26/04/2012 06:42:23

  Η λέξη «επαναδιαπραγμάτευση» παίζει δια χειλέων Hollande στον Ευρωπαϊκό Βορρά, τώρα πια. Και αυτό συμφέρει τον Ευρωπαϊκό Νότο και μας ευνοεί προεκλογικά. Είναι σίγουρα μια κάποια δικαίωση γιατί την επαναδιαπραγμάτευση ο Αντώνης Σαμαράς την φωνάζει από το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ ..

  Τώρα για τις δηλώσεις του Hollande, ότι πρέπει «να ελαφρύνουμε την Ελλάδα» ,… ίσως πρέπει να αναμείνουμε στο ακουστικό μας, για να δούμε με ποιον ΤΡΟΠΟ θα εκτονώσει τα φιλελληνικά του αισθήματα, μετά τις εκλογές, αν και εφόσον εκλεγεί.
  Φοβού τους Δανανούς και δώρα ....

  Πάντως, που το βρίσκει το σθένος και του κουράγιο και εκφράζει τέτοιες θέσεις ο Ηollande για επαναδιαπραγμάτευση, πηγαίνοντας κόντρα στο πρόεδρό του ….τον ΓΑΠ !! Εσωκομματικοί τριγμοί είναι αυτοί τώρα, στη Σοσιαλιστική Διεθνή, επειδή κοντεύει να λήξει η θητεία του ΓΑΠ, ως προέδρου της από το 2006; Ούτε και πήγε στις 4 Απριλίου Νέα Υόρκη ο Hollande στη σύσκεψη που έκανε ο ΓΑΠ ….τόσο πια τον σνόμπαρε … Δρυός πεσούσης , ξυλεύεται…κι ο Hollande…!

  • franc avatar
   franc @ roadrunner 26/04/2012 10:28:37

   Eχεις ακούσει το Γαλλικό ανέκδοτο: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ?
   Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουν καταλάβει πολλοί οτι αυτό είναι ο ΓΑΠ, γιατί δεν θυμούνται οτι ο ΓΑΠ ήρθε ως ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ενήλικας με Αμερικανικό διαβατήριο, χωρίς σχεδόν να μιλάει Ελληνικά, πολιτογραφήθηκε Ελληνας και προσπαθεί φιλότιμα, εν αντιθέσει με τη μητέρα του, να μάθει Ελληνικά,
   αν και συχνά αναφωνεί It's Greek to me! μ' αυτή την στρυφνή γλώσσα που έχουμε...

 13. Kefalari avatar
  Kefalari 26/04/2012 07:57:44

  Είστε βαθιά νυχτωμένοι και μάλλον δεν γνωρίζετε την Γαλλική πολιτική πραγματικότητα όσοι τρέφετε ελπίδες στον Γάλλο Παπανδρέου.
  Ο άνθρωπος είναι άσχετος περί των οικονομικών, επί 10 χρονια ΓΓ του Σοσιαλιστικού Κόμματος διακρίθηκε για ένα μονο πράγμα (εκτος από τις εκλογικές αποτυχίες με αποκορύφωμα το 2002), την έλλειψη πυγμής.
  Το πρόγραμμα του εμπεριέχει ένα σωρό φόρους και επαναπρόσληψη δεκάδων χιλιάδων ΔΥ που δεν αντικαταστάθηκαν επί Σαρκοζί.
  Πολύ σύντομα θα ανοίξει η ψαλίδα της δανειοληπτικής ικανότητας με την Γερμανία, η Γαλλία θα βυθιστεί στην ύφεση και τότε χαίρεται.
  Ο Σαρκοζί αν μη τι άλλο ήταν και κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και μας στήριξε στο Σκοπιανό.

  • Greco21 avatar
   Greco21 @ Kefalari 26/04/2012 23:25:18

   Πες τα άνθρωπε. Γνώμη μου ότι η ΝΔ δεν πρέπει να επενδύσει σε Ολάντ.

   Επίσης ευτυχώς η δυστυχώς δεν παράγουμε φρεγάτες. Πρέπει να αγοράζουμε.

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/04/2012 09:39:26

  Τα λέγαμε από καιρό!!! Δεν τα λέγαμε ότι ανεξαρτήτως ιδεολογιών, συγκλίνει η γραμμή του με των Γαλλοσοσιαλιστών ;
  Αντί για το άσχετο Μερκοζύ χίλιες φορές καλύτερα Σαμολάντ.

  • franc avatar
   franc @ Ο Θείος 26/04/2012 10:09:16

   Eγώ το πάω και πιο πέρα αγαπητέ θείε.
   Και λέω γιατί όχι, έστω και μετά τις εκλογές, ΣαμοΤσιπρ-Ολλάντ?
   Αφού και οι τρείς συμφωνούν στις θεμελιώδεις κατευθύνσεις
   και η αυτοδυναμία γιόκ...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ franc 26/04/2012 11:35:52

    Δεν αντιλέγω. Αντιθέτως υπερθερματίζω φίλτατε:
    Σύντομα Σαμο-Γκαμπρι-Ολάντ με πρόσμιξη Τσιπρο-Τρίττιν.
    Γουστάρω πολυσυλλεκτικά πράματα, δίνει την ευλογία του ακόμη και ο Άγιος Μπερνάνκιος από απέναντι!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ franc 26/04/2012 11:58:49

    Ο Αλέξης Τσίπρας, προς τιμήν του, το ξεκαθάρισε χθές ορθά-κοφτά: "Όχι σε έξοδο από το Ευρώ".
    h**p://www.inews.gr/185/al-tsipras-ochi-stin-exodo-apo-to-evro.htm
    Τέρμα οι αμφισημίες. "Δικός μας" είναι, στο εκλόγιμο φάσμα.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ο Θείος 26/04/2012 12:08:30

     Το "όχι σε έξοδο από το ευρώ" εσύ το ερμηνεύεις "ναι στο σωβρακοκατέβασμα για να μείνουμε στο ευρώ"; Γιατί εγώ, ούτε έτσι νομίζω ότι το εννοεί.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 26/04/2012 13:12:11

      Φυσικά δεν το εννοεί έτσι.
      Άλλοι τα "ανεβάσανε" στο City, για να τα "ξανακατεβάσουν" σε δραχμοποιημένη Εκάλη και Κολωνάκι .

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 26/04/2012 11:19:43

   Το ενδεχόμενο να τα βροντήξουν οι ίδιοι οι ευρωναζί και να αποσχιστούν από το ευρώ, επαναφέροντας το μάρκο, το έχεις σκεφτεί, Θείο;

   Άλλωστε, η Γαλλία έχει ακτογραμμή και στο βορρά και στο νότο και δεν είναι καθόλου δύσκολο για τον σκληρό προτεσταντικό πυρήνα να την κατατάξει στους "άσωτους Νοτίους" που "ως πότε θα τους πληρώνουμε". Ειδικά μετά τους τριγμούς στην Ολλανδία, ένα τέτοιο κήρυγμα θα έβρισκε πολύ ευήκοα ώτα στους λαούς-"δορυφόρους" των ευρωναζί.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 26/04/2012 11:32:02

    Αργόστροφοι είναι οι δεξιο-Γερμανοί και ιδίως οι Eφ-Ντε-Πέδες. Πολύ.
    Εντελώς χαζοί όχι.
    Έχουν και μερικούς ευρωσκεπτικιστές αντάρτες που πιέζουν.
    Θα το φάνε το κεφάλι τους κι αυτοί - πολιτικά.
    13 Μαίου εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, μεγαλύτερο Ομόσπονδο κράτος.
    Άγριο κουτούπωμα. Δημοσκοπήσεις: SPD +Πράσινοι 39 + 11 = 50 %, CDU 31 %, FDP 4 % (εξωκοινοβουλευτικό).
    Ο Μύνχάου των FT έγραψε χθές στον Spiegel ότι "η κρίση θα βαδίσει προς το τέλος της, όταν η Μέρκελ πάει να κάνει παρέα με τον φίλο της Νικολά στο μνημείο - τάφο Έυρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες".

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ο Θείος 26/04/2012 11:58:32

     Μεγάλη αγάπη στο συγκεκριμένο αλγεβρικό άθροισμα (SPD+Πράσινοι) έχεις, Θείο. Με κάθε ευκαιρία, το αναφέρεις. Να υποθέσω ότι κάπως έτσι φαντασιώνεσαι και τους εδώ Οικωλόγους να πράττουν;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 26/04/2012 12:04:24

      Εδώ έχουμε και τον Τσίπρα, μας το θύμισε δικαίως ο franc.
      Τι θέλεις να φαντασιώνομαι, τους κουνελοπνίχτες Eφ-ντε-Πέδες και τους Hinterwälder (= backwoods) της Βαυαρίας;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 26/04/2012 13:03:31

      Μόνο αυτό το "σενάριο" παίζει στη ΒΡ-Β, αγαπητέ. Στην Ομοσπονδία παίζει και "μεγάλος συνασπισμός"
      Εδώ, αυτοί λένε ότι το μεν πασοκ πρέπει πρώτα να μπεί για καμμιά δεκαετία σε κουβά με απολυμαντικό, η δε νδ να δώσει δείγμα διακυβέρνησης.
      Από Βαυαρούς, για να είμαι δίκαιος, μου αρέσει η Μπάγερν (άν και υποστηρίζω σταθερά Μπάρτσα) και ο Σβάïνι.
      Ο Γουρούνης σεντράρει, σουτάρει, γυρίζει στα μπάκ και μαρκάρει, χτυπάει ωραία κόρνερ και βεβαίως πέναλτι, είναι κόκκινος στα αθλητικά, πράσινος στα πολιτικά. Τα κάνει όλα, πλήρης. Πολύ θα ήθελα ένα τέτοιο παλληκάρι στην μικρο-ομάδα που προπονώ.
      Μού άρεσε και ο μικρούλης μαυρούλης Αυστριακός, ο Αλάμπα, πολλή και καλή δουλειά.

 15. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/04/2012 09:49:39

  Ολλάντ:
  «Πρώτον θα επικεντρώνει στο ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ευρωομόλογα, όχι τόσο για να αμοιβαιοποιηθεί το ευρωπαϊκό χρέος, όσο για να χρηματοδοτηθούν άμεσα βιομηχανικά προγράμματα υποδομής, αλλά και επενδυτικά εν γένει προγράμματα».
  Μετά από παραισθήσεις 3,5 χρόνων, επιστροφή στην απλή λογική.

 16. avanti avatar
  avanti 26/04/2012 12:24:32

  Δεν έχω ακούσει την μαγική λέξη τι θα γίνει με τα 10 εκατομμύρια άνεργους της Ευρωζώνης..... κανένας κουβέντα, όλοι άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε, στο κέντρο των Βρυξελλών και μόλις λίγα μέτρα από τα κεντρικά κτίρια της ΕΕ την Κυριακή που μας πέρασε υπήρχαν συσσίτια για τους άστεγους!!
  Αρχισαν και τα συσσίτια στην Ολλανδία .... Η Ευρώπη της αλληλεγύης, της προόδου και δεν συμμαζεύεται. Και ο χορός καλά κρατεί, οι Γερμαναράδες είπαν ότι οι ιδιωτικές τράπεζες θα μπορούν να δανείζονται κατ' ευθείαν από το EFSH & τον Μηχανισμό σταθερότητας, τα κράτη που λυμοκτονούν ΟΧΙ.
  Τρώμε τα σωθικά μας και το βουλώνουμε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ avanti 26/04/2012 13:08:18

   Από που δανείζονται δηλαδή τα κράτη "εκτός αγορών"; Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία...
   Άν μπεί βεβαίως σε μνημόνιο και η Ολλανδία, θα έχμε ξφγει... Tragic!!!
   Για τράπεζες, ο δανεισμός απευθείας από το μηχανισμό μάλλον αφορά τα περιφερειακά στεγαστικά ταμιευτήρια της Ισπανίας (cajas). Ηδη σε κατάσταση tragic.

 17. Θ avatar
  Θ 26/04/2012 20:44:53

  Ο Ολάντ πρότεινε ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του Συμφώνου Σταθερότητας !!! με πρωθυπουργό... τον ντε Βιλπέν...

 18. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 26/04/2012 22:43:54

  Ίσως είμαι υπερβολικά επιφυλακτικός, αλλά ο Ολάντ φαντάζει πολύ μ@λ@κοπίτουρας, για να του εμπιστευθείς την προεδρία της δεύτερης ισχυρότερης χώρας στην Ευρώπη. Πιστεύω οτι θα εφορμήσει σαν ταύρος ( με στυλ ΓΑΠ-Λούκας το 2009) στα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας και μετά οι γνωστοί οίκοι θα μετατρέψουν τη Γαλλία επίσης σε οίκο ( ανοχής). Είναι πολύ "λίγος" ο τύπος, δεν έχει κάποιες ιδιαίτερες επιτυχίες, είναι παγκοσμίως άγνωστος, δεν έχει κυβερνητική εμπειρία, λέει μπούρδες και είναι επικίνδυνος για τη χώρα του. Για εμάς όχι τόσο αρχικά , καθώς για ένα διάστημα οι προβολείς δεν θα εστιάζουν στο " ελληνικό πρόβλημα".Όταν όμως επιδεινωθεί δραματικά η κατάσταση σε όλη την ήπειρο, θα ξανανιώσουμε εντονότατη τη διεθνή πίεση, που θα επιτείνει ο Ολλάντ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.