17/05/2008 01:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΟΤΕ και η Αγία Γερμανική Αυτοκρατορία

Όλοι ξέρουμε πια ότι οι Γερμανοί αγόρασαν τον ΟΤΕ ως όχημα διείσδυσης στα Βαλκάνια. Ποιος βρίσκεται στον πρώτο σταθμό της προς βορά επέλασης τους με βάση την Αθήνα; Τα Σκόπια. Μήπως λοιπόν δεν πρέπει να τα βάζουμε μόνο με τους Αμερικανούς, αλλά να δούμε λίγο και τι γίνεται στην γειτονιά μας την Ευρώπη; Προσέξτε τι γράφει ο γνωστός διεθνώς Γάλλος καθηγητής πολιτικής ιστορίας Pierre Hillard, σε ένα από τα άρθρα του:

«Επισημαίνω το όραμα που έχει ακολουθήσει η Γερμανία για αιώνες, και ειδικά από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πράγματι, είτε με πολιτικά είτε με στρατιωτικά μέσα, οι εκάστοτε γερμανικές ηγεσίες έχουν στοχεύσει πάντα «στο χωρισμό της εθνικής υπόστασης από τον περισταλτικό μανδύα του υπάρχοντος έθνους /κράτους και με αυτόν τον τρόπο στον επαναπροσδιορισμό του Ευρωπαϊκού χάρτη», για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια ενός φιλοσόφου του 19ου αιώνα.

Σήμερα, το σχέδιο αυτό έχει πετύχει μια πρωτοφανή υποστήριξη μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ανάπτυξης. Είναι δυνατό να καταδειχθεί ότι πέντε έγγραφα της ΕΕ, που είναι στην πραγματικότητα γερμανικής έμπνευσής, προγραμματίζουν συγκεκριμένα να βαλκανοποιήσουν την Ευρώπη σε μικρές εθνοτικές οντότητες. Πρόκειται, α) για τον χάρτη των περιφερειακών και γλωσσικών μειονοτήτων, β) την σύμβαση για την προστασία των μειονοτήτων, γ) και δ) τους χάρτες για τον τοπικό προσδιορισμό και την τοπική αυτονομία και ε) την σύμβαση για την διασυνοριακή συνεργασία, της οποίας ο σκοπός είναι να μετασχηματιστούν τα κρατικά σύνορα σε απλά διοικητικά σύνορα.

Αυτά τα γερμανο/ευρωπαϊκά σχέδια στοχεύουν στο να αναδιαμορφώσουν την Ευρώπη σύμφωνα με εθνοτικά κριτήρια…Η Γερμανία πρόκειται να είναι σε αυτή την περίπτωση ο μεγάλος νικητής, επειδή έχει ήδη μια εθνοπολιτιστική ταυτότητα (ομοσπονδία) που σημαίνει ότι, αντίθετα από τα άλλα κράτη, δεν θα τεμαχιστεί σε μικρά κομμάτια όπως η υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία θα διαιρεθεί με βάση νέα εθνικά σύνορα. ..Ο χάρτης των περιοχών της Ευρώπης βάσει εθνικών κριτηρίων, των Waffen SS, είναι ένας πρόδρομος της παρούσας ευρωπαϊκής πολιτικής της Γερμανίας. Ο χάρτης αυτός, που είναι τώρα άνω των πενήντα χρόνων, αντιστοιχεί ακριβώς στην πολιτική της Γερμανίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης -όχι τόσο στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να το πετύχουν αυτό, αλλά στο στόχο. Η έκταση του φαινομένου, μπορεί να φανεί σήμερα στο γεγονός ότι το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών, παρέχει την υποστήριξη του σε περίπου εκατό τοπικές οργανώσεις στην Ευρώπη.

Που θα οδηγήσει αυτό στο μέλλον; Ένα ευρωπαϊκό κράτος που θα διαιρεθεί σε [διάφορες] περιοχές θα έχει το πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό του κέντρο, στη ζώνη, που δεν θα έχει καμία εθνική υποδιαίρεση. Η Γερμανία είναι ο μεγάλος δικαιούχος σε αυτήν την περίπτωση, ή ακριβέστερα, η γερμανόφωνη περιοχή που θα γίνει έτσι η αιχμή του δόρατος της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτό το πρόγραμμα έχει ήδη αναγνωρισθεί από τους οργανισμούς της ΕΕ. Έχω ανακαλύψει έναν εθνικό χάρτη της Ευρώπης (βλέπε εδώ) που δημοσιεύεται από ένα πολιτικό κόμμα (Πράσινοι / Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία) με την οικονομική επιχορήγηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου . Αυτός ο χάρτης, χωρίζει όλες τις χώρες της ΕΕ - εκτός από τη Γερμανία - σε μικρά κομμάτια».

Για την μετάφραση Άλκιμος

http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/03/blog-post_06.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. globek avatar
  globek 17/05/2008 02:58:39

  Μια παλιά πολωνική παροιμία της εποχής μου έλεγε
  «przezylismy gestapowcow przezyjemy i ormo-(παρά -οργάνωση εθελοντών)”—
  απλή μεταφράσει
  «ζήσαμε τους γκεσταπίτης ,θα ζήσουμε και με τους «ρουφιανους»

 2. globek avatar
  globek 17/05/2008 03:23:45

  Ποιος είναι ο λόγος - για Προσφυγή στην ελληνική κι ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, καθώς και επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης εξετάζει η διοίκηση της ΔΕΗ ως "απάντηση" στην απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για μετατροπή
  της άδειας της εταιρείας Αλουμίνιο της Ελλάδας (συμφερόντων Μυτιληναίου) από αυτοπαραγωγού – συμπαραγωγού σε συμπαραγωγό-
  και αφήνει απ έξω την ΡΑΕ(Μ.Καμήνης?),
  είναι σωστό?-
  μήπως και εδώ είναι θέμα ειδικό ??

 3. Ατάκτος ΔΕΗς avatar
  Ατάκτος ΔΕΗς 17/05/2008 03:32:08

  Και μην αστοίσω τον Σταμάτη μου (παλιά υπάλληλο της ΔΕΗς –Υψηλόβαθμος ) που το 1990 έφαγε την απεργία τον Μηχανικών στην Μάπα και μετα υπόγραψε την σύμβαση για ελαστικό ιμάντα ύψους 12 δις.δρχ (5% λειτουργικό κόστος ΔΕΗ) ΓΚΕΓΚΕ!!!

 4. Ατάκτος ΔΕΗς avatar
  Ατάκτος ΔΕΗς 17/05/2008 03:41:09

  Πελια (πες της λεπτομέρειες ) αν θέλεις και ακόμα θυμάσαι το 1 εκ. λιγνίτη που εξαφανίστηκε τότε στο Ορυχείο σου, και τα τέκνα μας δια του «Στόχου» σε συκοφάντησαν και ταλαιπώρησαν για χρόνια.
  Θα έχουμε πλάκα?? !!!αλλα θα γραφει η ηστορια !!!!

 5. agrotis avatar
  agrotis 17/05/2008 06:41:25

  μπορεί να συνδεθούν με τα παραπάνω με τα σχέδια για τη νέα περιφερειακή διάρθρωση της χώρας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία;(Καποδίστριας 2)
  τι μπορεί να σημαίνει κατάργηση / συνένωση νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, μείωση των 13 περιφερειών σε 5 και μεταφορά του β΄βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης στις περιφέρειες με αιρετό περιφερειάρχη;

 6. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 17/05/2008 07:12:46

  και η προπαγανδα του Μαιλη ,Γοντικα καλα κρατα http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4552507&publDate=17/5/2008

 7. Σάος avatar
  Σάος 17/05/2008 08:10:57

  Αν δούμε καλά αυτόν τον χάρτη, οι Γερμανοί ήδη έχουν διαλύσει την Γιουγκοσλαβία σε Μαυροβούνιο, Σερβία, Κόσοβο, Σκόπια, Βοσνία. Απο εκεί και πέρα θα ενώσουν την Αλβανία με το Κόσοβο, τα Σκόπια με την Βουλγαρία και από εκεί και πέρα τι τους μένει να διαλύσουν στην περιοχή μας; Μήπως η Ελλαδίτσα μας; Και τη σχέση έχει η αγορά του ΟΤΕ; Όταν θες να ελέγχεις ένα κράτος ποιους τομείς πρέπει να ελέγχεις;

 8. τδ avatar
  τδ 17/05/2008 08:43:12

  Εντάξει, κακοί οι Γερμανοί, αλλά να μην τρελαινόμαστε και νa μην καταπίνουμε αμάσητα ό,τι βρίσκουμε στο Διαδίκτυο... Ο χάρτης είναι από ένα φινλανδικό σάιτ που ασχολείται με το τρίτο Ράιχ και δείχνει πώς θα ήταν η Ευρώπη αν είχαν κερδίσει οι Ναζί τον πόλεμο (ναι η Φινλανδία θα ήταν διπλάσια)... Εκτός από αυτόν έχει και χάρτες μιας κερματισμένης Ελλάδας με τη Θράκη στη "Μεγάλη" Βουλγαρία, την Ήπειρο στο "πριγκιπάτο της Πίνδου", την κυβέρνηση στο κόμμα της "Χρυσής Αυγής" και εξόριστη ελληνική βασιλική κυβέρνηση στην Κύπρο... Όλα αυτά με χρονιό, στατιστικά, χάρτες, σημαίες κλπ... Ωραία πλάκα...

 9. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 17/05/2008 09:30:51

  Είναι γνωστό ότι η ΕΕ είναι το εργαλείο εκείνο με το οποίο θα επιβληθεί η γερμανική πολιτική σε όλη την Ευρώπη. Η γερμανική πολιτική δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

  Συνεπώς δε διαφωνώ με τον <b<τδ αλλά απλά αυτά που γράφει επιβεβαιώνουν την άποψή μου.

 10. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/05/2008 11:20:51

  ΨΑΡΟΥΔΑ-ΜΠΕΝΑΚΗ:ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ

  "Τα εθνικά σύνορα κι ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη.

  Τα δικαιώματα του ανθρώπου πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων.

  Πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης."

  (Η δήλωση έγινε παρουσία του Προέδρου Παπούλια).

 11. Anonymous avatar
  Anonymous 17/05/2008 13:48:30

  Νήπιε Γέροντα
  μπορείς να δώσεις την πηγή αυτής της δήλωσης Ψαρούδα-Μπενάκη;

 12. Alkimos avatar
  Alkimos 17/05/2008 14:05:48

  Η κατά γενική ομολογία συμπαθής και τίμια γυναίκα Βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, ανέφερε τα ανωτέρω κατά την τελετή παράδοσης της προεδρίας εις τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
  Κείμενο και λόγια τα οποία ξέφυγαν της σημασίας, της προσοχής και της σπουδαιότητας που αρμόζουν.
  Oμως, η κ. Aννα Ψαρούδα - Mπενάκη λόγω αξιώματος, αλλά και λόγω χαρακτήρα και συγκρότησης, δεν θα έλεγε κάτι εν τη ρύμη ενός τελετουργικού λόγου. Σαν διακεκριμένη νομικός που είναι, ξέρει να οργανώνει τον λόγο της και να κυριολεκτεί. Αυτά που είπε, απηχούν τις σκέψεις της και ενδεχομένως τις ανησυχίες της και κατά κάποιο τρόπο ίσως ήθελε να προειδοποιήσει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περισσότερο εμάς.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1070701_11/02/2005_133474

 13. agrotis avatar
  agrotis 17/05/2008 14:53:35

  για τον ανώνυμο 15.
  και λίγο εκτός θέματος, αλλά σε ποια άλλη χώρα της ευρώπης ζητούν TOEFL, proficiency, michigan, oxford, etc σαν προσόν για προαγωγές διορισμούς κλπ σε θέσεις που δεν απαιτείται ξένη γλώσσα?
  έχετε δει σε άλλη χώρα τις ονομασίες των δρόμων και σε άλλη γλώσσα?
  επίσης γιατί το ελληνικό δημόσιο απαιτεί για διορισμούς και προαγωγές ecdl δώρο στον bill gates, οι δημόσιοι οργανισμοί άλλων ευρ. κρατών προωθούν το ανοικτό λογισμικό linux

 14. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/05/2008 15:29:48

  Φίλε agrotis,

  με αγρότες να κάνουν τέτοιες ερωτήσεις, δεν φοβάμαι τίποτα! Πιστεύω ότι η τάση, που παρατηρείται τελευταία, της κατ' ΕΠΙΛΟΓΗΝ επιστροφής στους τόπους καταγωγής των παππούδων μας, ή, γενικά, στην επαρχία, θα δώσει αυτό που έδωσαν στην άξεστη "κυρίως Ελλάδα" οι ..."τουρκόσποροι": Αισθητική και Γνώση! Οι έξυπνοι, σήμερα, ή επιστρέφουν στην καλλίτερη ύπαιθρο χώρα του Πλανήτη, ή δεν φεύγουν απ' αυτήν...

 15. Basil avatar
  Basil 17/05/2008 23:48:26

  Εαν τα πράγματα έχουν έτσι όπως υποννοεί το post ότι δηλ. η "εκχώρηση" του managment και η πώληση ήταν μια συμβατική υποχρέωση των ελλήνων "κουισιλιγκ" προς το υπερέθνος των γερμανών τότε η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Το μόνο καλό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που γνωρίζω είναι αρνητικοί σε αυτή την ιστορία (ακόμα και νεο φιλελεύθεροι) για λόγους καθαρά εθνικούς.

  Στο θέμα της παγκόσμιας κυριαρχίας το post όπως και το σχετικό link νομίζω ότι δίνει την πιθανή ΠΡΟΘΕΣΗ των γερμανών. Δε νομίζω ότι η γερμανία μόνη της (ή με όλη την ευρώπη) μπορεί να ανταγωνισθεί τις ΗΠΑ (λαμβάνοντας υπόψη και την δυσμενή θέση της αμερικανικής οικονομίας, καταναλώνουν περισσότερα από ότι παράγουν, με τα ομόλογα καλύπτουν τα ελλείματα κλπ κλπ). Περιφεριακό παιγνίδι κάνουν και μάλιστα στα βαλκάνια. Μπορεί να φανταστεί κανείς να διεκδικούν την πομερρανία, την κάτω σιλεσία, ή το καινιξμπεργ? Οχι προς το παρόν.Στο εμεσοπρόθεσμο μέλλον? Με δείκτη γεννήσεων 1.4 ανά γυναίκα η γερμανία είναι μια χώρα που αντιμεπωπίζει πληθισμιακή γήρανση και όχι μια χώρα έτοιμη για νέους αγώνες, έστω με άλλους μπροστά.
  Για να έχεις τέτοιους στόχους πρέπει να είσαι επίσης στην αιχμή της έρευνας και τεχνολογίας.
  Η γερμανία είναι? Η απάντηση είναι μάλλον όχι.

  Ποια αυτοκίνητα πχ έχουν την φήμη ότι δεν χαλάνε και είναι απροβληματιστά? Τα γιαπωνέζικα.
  (Εντάξι είναι πιό πιασαρικα για γκόμενες τα γερμανικά).

  Μια μάρκα ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης?(τηλεόραση οθόνες εκτυπωτές υπολογιστες κινητά hi-fi) αστο καλύτερα.

  Στρατιωτική τεχνολογία? Εδω τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα σε ξηρά θάλασσα και αέρα
  ΚΥΡΙΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ: Tank LEO2-6
  ΦΡΕΓΑΤΕΣ: MEKO
  ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: ΤΥΠΟΣ 214
  μΑΧΗΤΙΚΑ: EUROFIGHER (4-εθνής συνεργασία)

  Αυτά όμως είναι προιόντα μεσαίου μεγέθους
  Σχολίαζουμε εδώ την αρνηση παραλαβής (των ήδη ξεπουλημένων ελλήνων πολιτικών) των υποβρυχίων λόγω κατασκευαστικών-σχεδιατικών προβλημάτων.
  Ηδη έχει γίνει καθέλκυση και του τρίτου υποβρυχίου στα ναυπηγία σκαραμαγκά.

  Είναι επίσης γνωστό ότι η συμμετοχή των γερμανών στο Αφγανιστάν περιορίζεται στην Καμπούλ. Ενώ στις νότιες περιοχές που γίνονται σκληρές μάχες με τους ταλιμπάν πολεμούν οι γνωστοί Αγγλοσαξωνες οι δανοί(?) και οι ηρωικοί "φυρομιανοί". Μια μικρή έστω πολεμική εμπειρία θα έπρεπε να έχουν. Αυτοί δεν είναιστρατιώτες μιας ηγεμονικής δύναμης αλλά μάλλον sissi riders. Πανε τα παλια μεγάλια και πίσω δεν γυρνάνε.

  Συμπερασματικά: όλοι οι μεγάλοι παίκτες έχουν στόχους- επιθυμίες και προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στους άλλους. Οι Αμερικανοί να επιβάλλουν περιορισμό στους ρώσσους, οι γερμανοί δείνχουν τις όντως ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις τους στα βαλκάνια και οι ρώσσοι παίρνουν θέσεις για ένα come back. Η γερμανία απλά δεν μπορεί και δεν έχει το σθένος. Λάου-λάου και όπου βρούμε βλαμμένους. Ο κόσμος όμως είναι σύνθετος με αρκετούς βαθμούς ελευθερίας και ακόμα και οι βλαμμένοι θέτουν βέτο.

  (Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είναι uber alles).

 16. ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ avatar
  ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ 18/05/2008 15:36:14

  Μετά συγχωρήσεως, αλλά όλα αυτά περί αναβίωσης του ράιχ μέσα από εμπορικές συμφωνίες και διπλωματία είναι "άρες, μάρες κοκουνάρες"

  ο πιο "κοσμοπολίτικος" λαός στον κόσμο, είναι οι σημερινοί γερμανοί.

  αν τους "ανοίξεις το κεφάλι", θα βρεις μέσα μόνο κόκακόλα, μακντόναλντς, πλέιστέσιον, vacation, σήμερα ζούμε - αύριο δε ζούμε!

  χαρακτηριστικά παραδείγματα.. ο μπόρις μπέκερ με την αραπίνα... ο σρέντερ πλασιέ του πούτιν!  ο εθνικισμός στη γερμανία έδωσε κάποιο παρόν, με την ενοποίηση με την ανατολική γερμασνία, από κάποιους περιθωριακούς ανατολικογερμανούς (λαζογερμανούς θα του λέγαμε καλύτερα)

  προϊόν της καθυστέρησης της πολιτικής ανάπτυξης της ανατολικής ευρώπης. (το βλέπουμε ανάγλυφο και στην περιοχή μας, στα βαλκάνια).

  όμως γρήγορα ατόνησε.  για το λακαμά basil που παραπληροφορεί αναφορικά με το ρόλο των γερμανών στο αφγανιστάν, αφού συνταγματικά δεν επιτρέπεται η εμπλοκή σε πόλεμο, αυτή η παραλειψη αλλάζει και όλο το νόημα του μηνύματός του.

 17. Basil avatar
  Basil 18/05/2008 18:01:05

  @ ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ
  3500 Προσωπικό τι κάνουν εκεί??? Διάφορα άλλα εκτός από πόλεμο. Αν γνωρίζεις αγγλικά διαβασε το παρακάτω απόσπασμα
  Τα 6 TORNADO δεν εκτελούν επιχειρήσεις?? δεν σκοτώνουν? Τι δηλαδή να μήν εμπλακούν σε μάχη οι δυνάμεις εδάφους?? Αυτό σεν είναι ο ορισμός του Sissi?? Η μιλάμε για το σκάνδαλο των φωτογραφιών γερμανών στρατιωτών που 'επαιζαν και γελούσαν με κόκκολα νεκρών???
  Για πιό σύνταγμα μιλάς??

  From wikipedia

  Germany: 3,490 as of April 2008, making Germany the third largest troop contributor to ISAF. Germany leads Regional Command North, which is based in Mazar i Sharif. The task of German forces is to assist the Afghan government with security and reconstruction in the four northern provinces of Kunduz, Takhar, Baghlan and Badakhshan. Germany leads the Provincial Reconstruction Teams in the provinces of Kunduz and Badakhshan. A number of German troops are stationed at a supply and staging base in Uzbekistan (these are included in the troop figure). Additionally, in April 2007, six Panavia Tornado reconnaissance jets, with 188 corresponding personnel (also included), were deployed to Mazar i Sharif in support of ISAF combat operations in the country. [16]. The mandate issued by the German Parliament, does not allow the Bundeswehr to take part in combat operations against the Taliban insurgency in the south and east of Afghanistan, other than in exceptional circumstances. As of February 2008, 26 German soldiers and three policemen were killed in Afghanistan, 13 of which died in accidents[17].

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.