#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2014 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ξηρός, η αναβίωση της τρομοκρατίας και ο φόβος ενός μεγάλου χτυπήματος«Μόνο αυτό μας έλειπε. Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την οικονομία και τη χώρα ολόκληρη, ώρα είναι να δούμε να ανοίγει ένας νέος, αιματηρός κύκλος της τρομοκρατίας που ίσως είναι πιο άγριος και πιο τυφλός απ’ ότι στο παρελθόν».

Αυτό λένε κυβερνητικές πηγές αλλά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού την οποία θεωρούν πλέον προσχεδιασμένη. Ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη δεν έφυγε γιατί μπούχτισε στα… κάτεργα του Κορυδαλλού. Είναι περισσότερο από προφανές ότι ήθελε να πείσει τις αρχές για την εντιμότητά του ώστε σε κάποια από τις άδειές του να την κοπανίσει. Και αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για την παλιά καραβάνα της τρομοκρατίας, έναν από τους βασικούς εκτελεστές της 17Ν. Οι κοινωνικές συνθήκες «ευνοούν» την αναβίωση του αντάρτικου πόλεως, αυτή τη φορά όχι με κατσαρόλες και 20χρονα που δρουν κυρίως συναισθηματικά. Αλλά μιας νέας τρομοκρατίας που θα κάνει τα «μεγάλα χτυπήματα». Αυτό φοβούνται πλέον οι αρχές. Μήπως η απόδραση Ξηρού ξυπνήσει τα αντανακλαστικά των ασύλληπτων τρομοκρατών, παλαιών και νέων, «πατεράδων», «υιών» και «εγγονών».

Θα αναρωτηθεί κανείς: Μα είναι τρελός ο Ξηρός να αποδράσει και να πάρει ξανά τα πιστόλια; Ούτε παιδαρέλι είναι πια και τον γνωρίζει όλος ο κόσμος. Πράγματι, έτσι είναι, όμως, ποιος λέει ότι η νεοτρομοκρατία έχει ανάγκη από «εκτελεστές»; Τέτοιοι βρίσκονται στους κύκλους των 20χρονων των Εξαρχείων που θέλουν να ξεχαρμανιάσουν πιστεύοντας ότι κάνουν επανάσταση κατά του συστήματος. Ή είναι εισαγόμενοι.

Αυτό που χρειάζεται η νέα γενιά τρομοκρατίας είναι «είδωλα», «καθοδηγητές», ιδεολογικούς… πατέρες που θα τους δείξουν το δρόμο. Άλλωστε, εμμέσως το είπε ο δικηγόρος του Ξηρού, Φρ. Ραγκούσης. Ήταν πολιτική η πράξη του, τόνισε γιατί δεν ήθελε να χάσει κάτι από το… πάρτι της επαναστατικής δράσης.

Ας δούμε τι υλικά έχουμε για να δημιουργηθεί νέα μαγιά της τρομοκρατίας. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τον Μαζιώτη και τους δικούς του. Σκληροί τρομοκράτες, δε διστάζουν να ληστέψουν τράπεζες, έχουν οπλισμό αποτελούμενο κυρίως από καλάσνικοφ και πιθανόν και οβίδες. Άλλωστε, τώρα δεν χρειάζονται να ληστέψουν στρατόπεδο. Τα λεφτά από την… απαλλοτρίωση τραπεζών αρκούν. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Μαζιώτης έχει βγει ξανά στο… βουνό και έχει μαζί του και πολλούς φίλους. Λέγεται ότι μπορεί να συνεργάζεται με ποινικούς ενώ άγνωστος είναι ο ρόλος του Βασίλη Παλαιοκώστα. Ο Μαζιώτης και η ομάδα του θα μπορούσαν να έχει κάνει χτυπήματα όπως αυτό στη Νέα Δημοκρατία, ή την επίθεση στη γερμανική πρεσβεία.

Μια άλλη ομάδα είναι οι Εξαρχειώτες που θα μπορούσαν να συγκροτούν τις «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» που σκοτώνουν εύκολα, όπως τους Χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο. Άλλωστε, οι έρευνες για την υπόθεση εκείνη συγκλίνουν σε πρόσωπα που είχαν σχέση με τα Εξάρχεια. Και τέλος υπάρχουν τα ασύλληπτα μέλη των "Πυρήνων της Φωτιάς" που μαζί με τη διεθνής εμβέλειας οργάνωση FAI είναι έτοιμοι για άλλου είδους επιθέσεις. Η πρόσφατη προκήρυξη για τη δηλητηρίαση προϊόντων της 3Ε είναι μια τέτοια επίθεση. Αλλά και η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε μετά την απόδραση Ξηρού τα λέει όλα: «Σύντροφε καλό δρόμο...

Δύναμη στους αμετανόητους φυλακισμένους της 17 Νοέμβρη.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ».

Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Ακούσια ή εκούσια οι αρχές δεν έχουν εξαρθρώσει πλήρως την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Έπιασαν αυτούς που έπιασαν, όμως, ο πυρήνας υπάρχει. Το περίφημο και ασύλληπτο "καθοδηγητικό κέντρο".  Οι καθοδηγητές υπάρχουν, είναι εκεί έξω, είναι 60άρηδες και πάνω και δεν ησυχάζουν. Ισως κάποιους η Αστυνομία και γενικά το κράτος τους γνωρίζει, άλλους πάλι όχι. Όμως, όπως έχουμε γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν, η τρομοκρατία, είτε είναι σε δράση είτε απλά ως «μπαμπούλας» κρατάει το σύστημα από τα… αχαμνά ή τελικά το υπηρετεί. Κάποιοι από το 1975 και μετά βολεύτηκαν με τη δράση της 17Ν. Άλλοι πάλι έκαναν τις δουλειές τους βάζοντας τους τρομοκράτες να καθαρίσουν ή να εκβιάσουν. Η ουσία είναι ότι η τρομοκρατία αποτέλεσε πολλές φορές το δεκανίκι του συστήματος που προώθησαν ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Άλλοτε λειτουργώντας αποπροσανατολιστικά, κι άλλοτε εκτελώντας τους «εχθρούς».

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα τώρα που ο τρόμος ενός μεγάλου χτυπήματος έχει ξαναεμφανιστεί στην Ελλάδα. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν συμβεί κάποιο τέτοιο χτύπημα. Το επόμενο εξάμηνο στην Ελλάδα θα έρθουν υπουργοί και πρωθυπουργοί απ’ όλη την Ευρώπη. Σκεφτείτε μόνο να "κτυπηθεί" κάποιος από αυτούς.

Φανταστείτε σήμερα κάποιος παλαβός να χτυπήσει το Ζάππειο ή κάποια άλλη μέρα να πλήξει έναν στόχο που έχει σχέση με την τρόικα. Η Ελλάδα θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, αυτό είναι σίγουρο.

Κι αυτό που τρομάζει ακόμη περισσότερο είναι το άγνωστο. Ποιοι είναι όλοι αυτοί που μας τρομοκρατούν ξανά; Είναι οι ασύλληπτοι της 17Ν; Είναι ο Μαζιώτης, είναι κάποια τρελαμένα αναρχόπουλα ή μαζί τους είναι ο Παλαιοκώστας;

Και ακόμη πιο πίσω τους τι κρύβεται;

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρειανός avatar
  Αρειανός 08/01/2014 07:42:54

  Παρακαλώ μην πέφτετε σε αυτό το επίπεδο και μην δίνετε τζάμπα δημοσιότητα και τηλεθέαση σε αυτά τα αποβράσματα. Αφήστε τα megaλα κανάλια (και τη Ντόρα) να κάνουν αυτή τη δουλειά, από την οποία εξαρτάται και το ψωμάκι των εργαζομένων τους. Σε λίγο δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις προβοκάτσιες που κάνουν τα χαρτζιλικωμένα 16άρικα παόκια από τα πραγματικά χτυπήματα και αυτό θα σημαίνει ότι η τρομοκρατία νίκησε. Το ίδιο εξάλλου δεν συνέβη και εις τας ΗΠΑ;

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/01/2014 08:17:30

  Δεν κρυβεται παρα το μυαλο μας και μια λιρα.Γιατι ειναι ζωντανοι οι ληστες τραπεζων - τρομοκρατες και συζητουν εαν τους χτυπησαν κατα τη συλληψη ή μετα;Οποιος χρησιμοποιει πιστολι πρεπει να πυροβολειται απο την αστυνομια χωρις δευτερη κουβεντα.
  Ο δραπετης Ξηρος να επικηρυχθει ζωντανος ή νεκρος.

  • παραμεθοριος avatar
   παραμεθοριος @ ψυχραιμια 08/01/2014 18:49:58

   ΟΙ Αγγλοι βολευονται με το κυνήγη της αλεπους.
   Ψυχραιμια , σου προτεινω να συμμετασχεις στην καταδιωξη Ξηρου.
   Θα διασκεδασεις.

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 08/01/2014 09:05:31

  Κάποιοι από την Κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθούν ή καλύτερα να κάνουν χαρακίρι.
  Το ότι ο νόμος περί αδειών κρατουμένων δεν κάνει διακρίσεις, είναι κακόγουστο αστείο. Κάποιος κρίνει αν ο κρατούμενος εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου βάσει μεταμέλειας, συμπεριφοράς κ.λ.π.
  Ο Χ. Ξηρός λοιπόν αρθρογραφούσε ανελλιπώς στο zougla.gr χωρίς να δείχνει ίχνος μεταμέλειας.
  Δείτε συνέντευξή του τον Ιούνιο του 2013.
  http://www.zougla.gr/apopseis/article/i-antikimeniki-enimerosi-ke-i-kandilanaptes-tis-eksousias

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 08/01/2014 17:52:03

   Tό διάβασα τό ἄρθρο,ἀλλά ἄν ἐλέγχεται ὁ Ξηρός-καί πολύ σωστά-γιά τήν ἀρθρογραφία του αὐτή ὡς ἀμετανόητος τρομοκράτης,δέν θά ἔπρεπε νά ἐλεγχθεῖ καὁ διαχειριστής τῆς ἰστοσελίδας πού τοῦ παρεῖχε τό βῆμα;
   Ἀλλά ξέχασα,κι αὐτός ἀνήκει στούς ἐλεγκτές...

 4. Μετανάστης avatar
  Μετανάστης 08/01/2014 09:54:31

  Θα συμφωνήσω απόλυτα !
  Ανθρωποι που αρνούνται την Δημοκρατία και παίρνουν τα όπλα για να επιβάλλουν το δοκό τους νόμο , δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα που η Δημοκρατία παρέχει στην Κοινωνία των Ανθρώπων .
  Οθεν ούτε άδειες , ούτε δίκες με δικηγόρους ως αυτός ο απίθανος Κος Ραγκούσης (αλήθεια δεν έπρεπε νά είχε κληθεί σε απολογία μιάς και δικαιολογεί την στάση Ξηρού στην δια βίας ανατροπή του Πολιτεύματος ? ) , ούτε καν συζήτηση .
  Απλή αντιμετώπιση τους με το τρόπο που καταλαβαίνουν καλύτερα ...
  Εκτέλεση τους κατά την διάρκεια της διαδικασίας σύλληψης των και με την παραμικρή αντίσταση ....Είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν καλά .
  Αρκετά πιά με τα παπαδοπαίδια και τους εσαεί επαναστατημένους μπέμπηδες !

  • nice avatar
   nice @ Μετανάστης 09/01/2014 09:37:27

   ""Ανθρωποι που αρνούνται την Δημοκρατία και παίρνουν τα όπλα για να επιβάλλουν το δοκό τους νόμο , δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα που η Δημοκρατία παρέχει στην Κοινωνία των Ανθρώπων ""

   μιλάς για της κυβερνήσεις των τελευταίων ετών?

 5. Panos avatar
  Panos 08/01/2014 09:54:34

  Η πρώτη άδεια πώς ακριβώς χορηγήθηκε για ένα τόσο επικίνδυνο άτομο;;;
  Ποιός ήταν υπουργός τότε;;; Μήπως ο κ. Ρουπακιώτης;;;
  Διότι δεν είναι δυνατόν για έναν τέτοιο τρομοκράτη να μην ενημερώθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Δημοσίας τάξεως για να δώσουνε έγκριση.
  Ο "κύριος" Ξηρός έβγαινε επί 2 χρόνια κανονικά και επέστρεφε χωρίς να δώσει δικαίωμα, οπότε γιατί φέρει ευθύνη το τωρινό συμβούλιο της φυλακής;;;
  H αρχή είχε γίνει εδώ και δύο χρόνια. Έβγαινε.... οργάνωνε... και επέστρεφε μέχρι να την κοπανήσει μιά και έξω....
  Ο κύριοι Δένδιας και Αθανασίου δεν ήξεραν ότι ο Ξηρός μπαινοβγαίνει με άδειες;;; Γιατί άν δεν γνώριζαν πρέπει να παραιτηθούν και οι δύο.
  Και άν γνώριζαν γιατί δεν απαγορεύσανε τις άδειες;;;;
  Δεν μας τα λένε καλά.....

 6. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 08/01/2014 10:16:54

  Μόνο που σήμερα οι αριστεροί (;) επαναστάτες της 17 Νοέμβρη βρίσκουν ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από το 1980:

  1. Σήμερα το χρήμα το έχουν οι Αριστεροί. Αυτοί είναι οι νεοκαπιταλιστές. Η λεγόμενη νεοαριστερά (έτσι για να πικάρω λίγο αυτούς που ειρωνεύονται τους νεοφιλελεύθερους)...η νεοαριστερά έχει πολύ παχυλές καταθέσεις...

  2. Σήμερα δεν υπάρχει αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα. Θα εκτιμούσα πως για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες υπάρχει φιλοαμερικανισμός στην Ελλάδα...Αντίθετα, υπάρχει σαφέστατος αντιγερμανισμός.

  3. Σήμερα ο λαός έχει καταλάβει ποιοί πραγματικά ωφελήθηκαν από τη δράση της 17Ν: οι Γερμανοί. (Δεν υπονοώ κάτι: απλώς αποτελεί αδιαμφησβήτητο γεγονός.)

  4. Σήμερα υπάρχει ίντερνετ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ για να ενημερωνόμαστε ΜΟΝΟΙ μας από παντού στον κόσμο χωρίς τους διαφημιστές-μεσάζοντες της 17Ν του '80...γκέ-γκε; Και ο νοών νοείτω...

  5. Σήμερα, λόγω τεχνολογίας, υπάρχει σαφής έλεγχος των καταθέσεων σε όλες τις τράπεζες παγκοσμίως...η ροή του χρήματος ελέγχεται πλήρως...ο νοών νοείτω...

  6. Σήμερα υπάρχει σαφής εικόνα για σύνδεση κοινού ποινικού δικαίου με Εξάρχεια και δήθεν επαναστατικές οργανώσεις...

  7. Ως απόρροια του Νο 6, σήμερα είναι απολύτως κατανοητό πλέον πως η Διαφθορά αποτελεί το μέγιστο κίνδυνο για την υπόσταση κρατών και την Εθνική τους Ασφάλεια...εύκολα η κάθε είδους Ολιγαρχία θα χρησιμοποιούσε ποινικούς και δήθεν επαναστάτες για να κρατηθεί στην εξουσία...γι'αυτό κυνηγιούνται οι offshores...

  8. Σήμερα για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η φασιστική δεξιά έχει πολύ μεγάλη λαϊκή απήχηση.

  9. Σήμερα λοιπόν είναι κατανοητό στον Ελληνικο λαό πως δεν υπάρχουν Ρομπέν των Δασών. Υπάρχουν μόνο εκτελεστικά όργανα της Ολιγαρχίας βαφτισμένα για λόγους προκάλυψης σε "Επαναστάτες" ...

  10. Συμβολικά θα αναφέρω, πως σήμερα στη Γαύδο, εκεί που είχαν ΒΙΛΑΡΑ οι αδελφοί Ξηροί, δεν πηγαίνουν ερημίτες-φρικιά για να βρουν την εσωτερική τους γαλήνη ακούγοντας ψυχεδέλειες...σήμερα στη Γαύδο πηγαίνουν πλούσιοι επίγονοι των αριστερών που ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η 17Ν...με 12ποντες γόβες στιλέτο, 12μετρες σκαφάρες, γκλαμουράτοι αριστεροί με πούρο...

  Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Τί να λέμε; 08/01/2014 16:36:08

   Ενας γνωστος μου δουλευε για 2 καλοκαιρια στη Γαυδο, αλλα περα από φοιτηταριο και μερικες ...μπερδεμένες 35-αρες, δεν ειδε κανενα απ αυτους που λες. Επησις στη Γαυδο πανε και αρκετοι απ το νομο Χανιων για ψαρεμα. Ποιος σου ειπε για γκλαμουρατους??

 7. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 08/01/2014 10:46:06

  Σωστός ο ΣΟΝ ΠΕΝ!!

 8. pan avatar
  pan 08/01/2014 11:00:26

  προτεινόμενο ανάγνωσμα "the secret agent" του Joseph Conrad

 9. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 08/01/2014 14:47:46

  Αμφιβαλω αν μπορει πλεον να αποτελεσει μεντορα η' καθοδηγητη.Αυτος ηταν που τα κελαηδησε ολα στην Αντιτρομοκρατικη και οι συντροφοι δεν ξεχνουν.Για ποιο λογο το εσκασε μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε αλλα εχω την αισθηση οτι οι νεοι ''επαναστατες'' δεν εχουν κανενα κοινο στοιχειο με τους παλιους που τουλαχιστον ειχαν την ιδεολογια τους.Τωρα το μονο που μετραει για τα ''παιδια'' αυτα ειναι το χρημα,οι σφαιρες και το αιμα

 10. kosmasindikopleustis avatar
  kosmasindikopleustis 08/01/2014 15:24:35

  Το σενάριο της δημιουργίας μιας "νέας 17Ν" το έριξαν από την Κατεχάκη ήδη από τη στιγμή που έγινε η επίθεση στην γερμανική πρεσβευτική κατοικία. Κάποιοι το ερμήνευσαν ως ένα κτύπημα που παρέπεμπε στο παλαιότερο της 17Ν με μπαζούκας (απλά ζημιές). Είχε πράγματι αυτή τη σημειολογία; Είμαι πολύ επιφυλακτικός. Οι σημειολογικές επαναλήψεις είναι συνηθισμένη πρακτική στις τρομ.ομάδες. Επίσης, εδώ και καιρό φωνάζει η Κατεχάκη ¨εμείς τους πιάνουμε, και η Δικαιοσύνη τους αφήνει". Αυτό το ακούω από τη δεκαετία του 1980. Και δείχνει μόνον ότι η Κατεχάκη θέλει να καλύψει τις ευθύνες και τη γύμνια της. Η ηγεσία της έχει τεράστια προσβλήματα, επειδή αμφισβητείται από το Σώμα της ΕΛΑΣ, εξαιτίας του φαγώματος σημαντικής μερίδας ικανών αξιωματικών και γενικότερα ρουσφετολογικής πρακτικής της.

  • αραχνούλα avatar
   αραχνούλα @ kosmasindikopleustis 08/01/2014 18:39:52

   Ωραία όλα αυτά. Όμως τις άδειες δεν τις δίνει η αστυνομία. Τι δεν καταλαβαίνεις;

 11. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 08/01/2014 15:27:35

  Ο Ξηρός είναι καμένο χαρτί ,δεν έχει ενεργή θέση στην σύγχρονη τρομοκρατία ,οπως δεν έχει θέση και το ιστορικό 45ρι την εποχή των Glock.

  Το πιθανότερο είναι πως θα εμφανισθεί μόνος του τις επόμενες μέρες ,καμαρώνοντας πως "πανικόβαλε το Σύστημα".

 12. Nεστωρίδης ο Πύλιος avatar
  Nεστωρίδης ο Πύλιος 08/01/2014 15:29:52

  ας αφήσουμε τις ανοησίες
  Να απολυθεί ο Αθανασίου λόγω ανικανότητας, ξεφτίλησε το κράτος ΔΕΝ μπόρεσε να ελέγξει το υπουργείο του.
  Να απολυθούν οι πατσαβούρες της επιτροπής που έδωσαν 7 φορές άδεια σε ένα τρομοκράτη δολοφόνο.
  Επιτέλους ΔΕΝ χρειάζεται να μας πιέζει ο Αμερικάνος να κάνουμε το καθήκον μας και να προφυλάσσουμε την κοινωνία απο τους επικίνδυνους δολοφόνους.
  Με την ίδια λογική αφού αφήνεις ελεύθερο ένα καταδικασμένο 6 φορές σε θάνατο γιατί δεν τους αφήνεις ΟΛΟΥΣ; ΠΟΥ είναι η δικαιοσύνη που έχουμε;
  Που είναι το κράτος;

 13. Nεστωρίδης ο Πύλιος avatar
  Nεστωρίδης ο Πύλιος 08/01/2014 15:32:51

  Ακούω τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ας σωπάσει επιτέλους. Τον Ξηρό δεν τον έβγαλε απο την φυλακή ΣΥΡΙΖΑ αλλα η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το ίδιο και άλλλους 29 τρομοκράτες λόγω ανικανότητας

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Nεστωρίδης ο Πύλιος 08/01/2014 17:12:34

   +100

   Βαρέθηκα την ανικανότητά τους πια!

 14. Σίμος avatar
  Σίμος 08/01/2014 15:39:32

  Το πράγμα είναι απλό.... να τηρήσει τώρα ο Σάμαράς την υπόσχεση που έδωσε για κατέβασμα της κουκούλας από τον κάθε ψυχοπαθή

  Να σπάσει και κάνα αυγό

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 08/01/2014 16:42:53

  «Έρευνα για το ρεβεγιόν Ξηρού - Πυρήνων της Φωτιάς»
  News.gr.msn.com/social | Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014, 13:01 |

  Στόχος να διερευνηθούν αν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων και αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως παράβαση καθήκοντος.

  Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Μαρίνος Σκανδάμης, παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά να ερευνήσει δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε πάρτι που έγινε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

  Στο πάρτι αυτό φέρεται να μεταφέρθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός, στην πτέρυγα των φυλακών όπου κρατούνται τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

  Ο κ. Σκανδάμης ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνηθεί εάν τελέστηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ή και άλλα πιθανά αδικήματα και αμέσως να κληθούν σε απολογία οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι.

  Παράλληλα, ο κ. Σκανδάμης διέταξε την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη να ελεγχθούν τα βίντεο όλων των καμερών στις δύο επίμαχες πτέρυγες της φυλακής και αν πράγματι διαπιστωθεί συμμετοχή σωφρονιστικών υπαλλήλων, να κληθούν σε πειθαρχική απολογία.»

 16. Nεστωρίδης ο Πύλιος avatar
  Nεστωρίδης ο Πύλιος 08/01/2014 20:39:54

  Οι ευγενείς κυρίες της επιτροπής του έδωσαν το δικαίωμα να συμπληρώσει μόνος την ώρα αναχώρησης και επιστροφής, μιλάμε για πολιτισμένη συμπεριφορά.
  Γιατί ανησυχείτε η αρμόδια επιτροπή χορήγησης αδειών του έδωσε και άλλες άδειες πιθανόν για να δολοφονήσει τους δύο Έλληνες εθνικιστές, όμως μέχρι τώρα ήταν υποδειγματικός επέστρεφε στην ώρα του. Το καλοκαίρι του έδωσαν και άδεια να πάει διακοπές σε νησί της προτίμησής τους, μιλάμε για πολύ ευαισθησία και ανθρώπινα δικαιώματα με το τσουβάλι να φάνε και οι κότες. Παραμονές της άδειας οι τρομοκράτες στην φυλακή του έκαναν και αποχεραιτιστήριο πάρτι, όπου μπορεί να ήταν οι δεσμοφύλακες και η Διευθύντρια καλεσμένοι(πολιτισμένα πράγματα).
  Μην ξεχνάμε ότι ο γνωστός αρχιφύλακας του Κορυδαλλού είχε φτιάξει πισίνα και μπάρμπεκιου για την ψυχαγωγία των κρατουμένων (για να μην φύγουν). Βάλαμε τα γυαλιά στην Ευρώπη γιατί όλοι αυτοί που έχουν τους χαζονόμους για τους εγκληματίες δολοφόνους είναι οπισθοδρομικοί ενώ εμείς είμαστε πολυυυύ προοδευτικοί. Και άν κάποιος μας πεί τι κάνετε εκεί βρε απατεώνες εμείς θα του πούμε ότι ακολουθούμε το γράμμα του νόμου (ποιού νόμου και ποιός τον ερμηνεύει είναι γνωστό)
  ΖΗΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

 17. η Dimi avatar
  η Dimi 09/01/2014 08:17:55

  Μεσαίωνας • Αναγέννηση • Διαφωτισμός
  Νομοτελειακά.

 18. Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
  Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής 09/01/2014 08:49:10

  Νεάτερνταλ μονίμως και καλά κρασιά.

 19. η Dimi avatar
  η Dimi 09/01/2014 10:35:36

  Σε γνωστό Πανεπιστήμιο, υπήρχε ένας καθηγητής με φήμη για την εχθρότητά του προς την Χριστιανική πίστη. Στo πρώτο μάθημα κάθε 6μήνου, αν υπήρχε ανάμεσα στους φοιτητές κάποιος Χριστιανός, επιχειρούσε να του χλευάσει την πίστη του.

  Ρώτησε λοιπόν τους φοιτητές:
  - Είναι τα πάντα δημιουργήματα του Θεού;
  Ένας φοιτητής με βεβαιότητα του απάντησε:
  - Μάλιστα, κύριε καθηγητά.

  Ο καθηγητής τότε του είπε:
  - Αφού τα πάντα τα δημιούργησε ο Θεός, τότε και το Κακό είναι δικό του δημιούργημα και σύμφωνα με την αρχή ότι τα έργα καθορίζουν τι είμαστε, ο Θεός είναι το Κακό.

  Ο φοιτητής αυτός αποστομώθηκε και δεν είχε να απαντήσει κάτι. Ο καθηγητής ικανοποιημένος με τον εαυτό του είπε στους φοιτητές πως η πίστη στο Θεό, δεν είναι παρά ένας μύθος.

  Ένας άλλος φοιτητής στη συνέχεια, σήκωσε το χέρι του και τον ρώτησε:
  - Κύριε καθηγητά, μπορώ να σας ρωτήσω και εγώ μία ερώτηση;
  - Βεβαίως, απάντησε ο καθηγητής.

  - Το κρύο υπάρχει, κύριε καθηγητά;
  - Τι ερώτηση είναι αυτή; Βεβαίως και υπάρχει. Ποτέ δεν ένιωσες το κρύο;

  Οι υπόλοιποι φοιτητές γέλασαν με την ερώτηση του συμφοιτητή τους.
  Όμως αυτός ο φοιτητής συνέχισε απτόητος:
  - Στην πραγματικότητα όμως, το κρύο δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τους Νόμους της Φυσικής, εκείνο που εμείς θεωρούμε σαν κρύο δεν είναι τίποτε άλλο από την απουσία της Θερμότητας. Στο «μηδέν»(-460 βαθμούς Fahrenheit ή -273 Celsius) υπάρχει πλήρης η απουσία της Θερμότητας. Το κρύο αυτό καθαυτό δεν υπάρχει. Εμείς δημιουργήσαμε τη λέξη αυτή για να περιγράψουμε τι νιώθουμε όταν δεν υπάρχει Θερμότητα.

  Κι ο φοιτητής συνέχισε:
  - Τι λέτε, κύριε καθηγητά, σκοτάδι υπάρχει;
  - Βεβαίως και υπάρχει, απάντησε ο καθηγητής.

  - Όχι κύριε καθηγητά, ούτε το σκοτάδι υπάρχει. Το σκοτάδι στην πραγματικότητα είναι η απουσία του Φωτός. Εμείς μπορούμε να ερευνούμε το Φως, αλλά δεν μπορούμε να ερευνήσουμε το σκοτάδι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πρίσμα του Νεύτωνα για να αποσυνθέσουμε το Φως σε αλλά χρώματα και να ερευνήσουμε το μήκος κύματος του κάθε χρώματος. Όμως, δεν μπορούμε να μετρήσουμε και να αποσυνθέσουμε το σκοτάδι. Η ακτίνα του Φωτός μπορεί να μπει στο σκοτάδι και να το Φωτίσει. Πως μπορείτε να μετρήσετε σε ποιό βαθμό έχουμε σκοτάδι; Μόνο μετρώντας το ποσοστό του Φωτός. Το σκοτάδι, δηλαδή, είναι μία έννοια την οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την κατάσταση που υπάρχει όταν απουσιάζει το Φως.

  Και μετά ο φοιτητής συνέχισε:
  - Κύριε καθηγητά, το Κακό υπάρχει;

  Ο καθηγητής απάντησε, με όχι και μεγάλη βεβαιότητα:
  - Δεν είναι Κακό αυτό που βλέπουμε καθημερινά; Η μεταξύ των ανθρώπων σκληρότητα, τόσα εγκλήματα και βία παντού στον κόσμο, όλα αυτά κατά τη γνώμη μου είναι παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι υπάρχει το Κακό.

  - Και όμως, το Κακό δεν υπάρχει, κύριε καθηγητά. Το Κακό είναι απλά η απουσία του Θεού. Είναι μία λέξη που μοιάζει στο κρύο και το σκοτάδι, δηλαδή μία λέξη που οι άνθρωποι επινόησαν για να περιγράψουν την απουσία του Θεού. Ο Θεός δεν δημιούργησε το Κακό. Το Κακό δεν είναι σαν την Αγάπη, που υπάρχει όπως η Θερμότητα και το Φως. Το Κακό είναι αποτέλεσμα της απουσίας στην καρδιά του ανθρώπου της Θεϊκής Αγάπης. Είναι σαν το κρύο που έρχεται, όταν απουσιάζει η Θερμότητα, ή, σαν το σκοτάδι που έρχεται, όταν δεν υπάρχει το Φως.

  Ο καθηγητής δεν είχε τίποτα ν' απαντήσει.»
  (~Tα Παιδικά: «Tο Kαλό και το Kακό»)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.