#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2014 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ξηρός δεν έκανε οντισιόν…του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Παρακολούθησα με προσοχή τις αντιδράσεις για το βίντεο του Ξηρού. Τον είπαν play mobil, «βαψομαλλιά», χοντρό. Του κότσαραν με φωτομοντάζ τον Τρύφωνα Σαμαρά να του φτιάχνει το μαλλί, οικτίρισαν την σκηνική του παρουσία, την κόκκινη μπλούζα του, τον τρόπο που διάβαζε το κείμενο κλπ. Συγγνώμη, αλλά αν δεν κάνω λάθος, ο Ξηρός δεν περνούσε οντισιόν για να αντικαταστήσει την παλαίμαχο Όλγα Τρέμη, ούτε θα αναλάβει την στήλη «ένοπλος αγώνας και ζώδια» στην εκπομπή του Κωστόπουλου.

Οι Έλληνες είμαστε καθ’ έξιν χαβαλετζήδες αλλά καλό είναι να μην χάνουμε την ουσία. Ο Ξηρός δεκάρα δεν δίνει για το ενδυματολογικό του στυλ, για την τελευταία μόδα στην υψηλή κομμωτική ή για το αν δεν έχει την άνεση του Λιάγκα στο φακό. Γενικώς, οι ένοπλες οργανώσεις δεν δίνουν δεκάρα γι’ αυτά. Γι’ αυτό άλλωστε στο οργανόγραμμα τους δεν συμπεριλαμβάνουν αμπιγιέζ ή κομμωτή κι ουδέποτε συνελήφθη τρομοκράτης με το πιστολάκι μαλλιών ή την πούδρα στο χέρι. Ο Ξηρός δεν είναι τηλεπαρουσιαστής. Είναι αντάρτης πόλης. Μπορείτε να αμφισβητήσετε όσο θέλετε τη φάτσα του ή τις οργανωτικές του ικανότητες αλλά έχει τραβήξει την σκανδάλη ουκ ολίγες φορές και τώρα είναι πάλι κλαρίτης. Κι όσοι γελάτε, θυμηθείτε γιατί καταδικάστηκε. Όταν λοιπόν μιλάει, he means business και να προσέχετε τι λέει. Η υποτίμηση του αντιπάλου  δεν σου προσφέρει κανένα στρατηγικό ή έστω τακτικό πλεονέκτημα. Το αντίθετο.

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι της πλάκας. Ο «αστικός μύθος» λέει, πως όταν δολοφονήθηκε ο Σόντερς από την 17Ν, ήρθαν εδώ τα επίμονα λαγωνικά των «κοκκινόκωλων». «Μανούλες» των υπηρεσιών μιας χώρας με μακρά προϊστορία στην περιοχή, έχοντας δολοφονήσει δυο ηγέτες μας κι ίσως κι έναν τρίτο (Καποδίστριας, Μεταξάς, Παπάγος) και με πράκτορες, που επί δεκαετίες αλωνίζουν την Ανατολική Μεσόγειο, συγκεντρώνοντας πληροφορίες, οργανώνοντας βρωμοδουλειές, ξέροντας καλά την υπόγεια δουλειά και τα κόλπα της. Κάποιοι δικοί μας άρχισαν να τους λένε θεωρίες περί 17Ν, για «ακροδεξιούς», «προβοκάτορες» και 3 αυγά Τουρκίας, όλες αυτές τις γελοιότητες που διακινούσε η αριστερά και το ΠΑΣΟΚ. Διότι ως γνωστόν, εν Ελλάδι, τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων, όταν είναι άγνωστα κι ασύλληπτα, είναι «ακροδεξιοί» ή «προβοκάτορες» αλλά όταν συλλαμβάνονται, τελικά, είναι πάντα άνθρωποι που έχουν περάσει από τις νόμιμες οργανώσεις της αριστεράς και τον αντεξουσιαστικό χώρο. Είναι αυτό που είπε τότε, σωστά κι απλά, ο συνάδελφος, Γιάννης Ραχιώτης: «Η 17Ν είναι η επιτιθέμενη Αριστερά». Έστω ήταν. Και έπαθε σοκ η μιξοπαρθένα νόμιμη αριστερά, στην αυτονόητη επισήμανση, πως κοινή είναι η ιδεολογική μήτρα. Απλά, αδέρφια, οι τρομοκράτες κάνουν στην πράξη αυτά, που κάτι καραγκιόζηδες του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/JP Morgan,  λέγανε στις ταβέρνες μικροί, για να ρίξουν καμμιά γκόμενα.

Ούτε ένας «ακροδεξιός», ούτε μισός «προβοκάτορας» δεν συνελήφθη ως μέλος της 17Ν, του ΕΛΑ κι όλων των άλλων οργανώσεων που έχουν σε όποιο βαθμό εξαρθρωθεί από τις διωκτικές αρχές.

Τα μαντρόσκυλα της Αυτής Μεγαλειότητος, λοιπόν, που υπέγραφε τις εκτελέσεις των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, αφού έπινε το τσάϊ της, και είναι πρακτικοί τύποι, απάντησαν στους ιθαγενείς κάτι απλό: «Δεν μας ενδιαφέρει τι νομίζετε ό,τι είναι. Εμείς θα ξεκινήσουμε την έρευνα με την παραδοχή πως είναι αυτό που λένε». Τι έλεγαν στις προκηρύξεις τους; «Είμαστε απλοί λαϊκοί αγωνιστές με ρίζες στον αντιδικτατορικό αγώνα». Οι Άγγλοι λοιπόν έφτιαξαν ένα τεράστιο παζλ των αντιδικτατορικών οργανώσεων και των μελών τους. Άρχισαν να τους ψάχνουν έναν – έναν, ποιοι ήταν, αν ζουν, την πορεία τους και που είναι τώρα. Έτσι, λέγεται, έμεινε κενή μια ψηφίδα κι εστίασαν στον «καταδυθέντα» στην παρανομία Γιωτόπουλο. Μετά έσκασε η βόμβα στα χέρια του βαριά ανάπηρου πια Σάββα Ξηρού και ξετυλίχθηκε όλο το δράμα της εξάρθρωσης. Άλλοι με σκληρή αρνητική στάση, άλλοι, όπως ο Δ. Κουφοντίνας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη αλλά χωρίς καμμία συνεργασία, άλλοι συνεργαζόμενοι πλήρως, όπως πχ ο Χριστόδουλος. Τελικά όμως τι ήταν; Όντως, με ρίζες στις αντιδικτατορικές οργανώσεις (Γιωτόπουλος) κι απλοί άνθρωποι. Ούτε «ακροδεξιοί», ούτε «προβοκάτορες». Ένας τροτσκιστής διαβαστερός, ένας μελισσοκόμος – μαθηματικός, ένας αγιογράφος, ένας μουσικός, ένας δάσκαλος, ένας μεσίτης κλπ, οι οποίοι «ρωμέϊκω τω τρόπω» ξέσκιζαν όλους τους συνωμοτικούς κανόνες. Ποιές τριάδες; Δυο οικογένειες ήταν. Οι Ξηροί, οι Θεσπρωτοί κι οι φίλοι τους. Δεν ξέρω αν πήγαιναν και στο γήπεδο μαζί! Γι’ αυτό ήταν ασύλληπτοι. Γιατί ήταν οικογένεια και παρέα. Ελληνικά πράγματα. Αλλά και γι’ αυτό, όταν ξήλωσε το πουλόβερ, τους ξήλωσαν όλους. Ίσως.

Εύχομαι ο Χριστόδουλος Ξηρός να συλληφθεί πριν σκοτώσει και χωρίς να σκοτωθεί. Εύχομαι, όπως ξαναέγραψα, να γίνει αντιληπτό, πως ο πλήρης εκβαρβαρισμός του σωφρονιστικού συστήματος και η συλλογική τιμωρία όλων των κρατουμένων για την κοπάνα του Ξηρού, δεν απαντά στο ζήτημα ενός ήδη σοβαρά προβληματικού συστήματος. Αυστηρότητα στην καταστολή στο δρόμο, στην πρόληψη. Μην γίνουμε όμως ίδιοι. Φασίστες είναι αυτοί, που αποφασίζουν ποιος έχει δικαίωμα στην ζωή και ποιος όχι. Η εξάλειψη των κοινωνικών αιτίων που στρατολογούν επικίνδυνους ολοκληρωτικούς στις γραμμές της τρομοκρατίας κι η μεγάλη εφεδρεία της επιείκειας είναι ο τρόπος μιας αληθινής εθνικής πολιτικής σωφρονισμού κι επανένταξης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. liberal queer avatar
  liberal queer 26/01/2014 13:04:00

  Νομίζω ως δικηγόρος και πολιτικό στέλεχος της συντηρητικής παράταξης θα άξιζε τον κόπο να γράψετε ένα άρθρο τις επόμενες μέρες για την επαναφορά του ηλίθιου νόμου για τις προφυλακίσεις και την ακόμα πιο ηλίθια σκέψη επανεξέτασης -προς το αυστηρότερο- του καθεστώτος αδειών των κρατουμένων. Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα, ούτε ο Χ. Ξηρός ούτε κανένας κουμπουροφόρος που έχει σκοτώσει ανθρώπους στο όνομα του έθνους ή της τάξης του δε μπορεί να...λαϊφσταϊλοποιείται! Δεν υπάρχουν γραφικοί ή σοβαροί δολοφόνοι, υπάρχουν μόνο δολοφόνοι σκέτο!

 2. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 26/01/2014 13:04:40

  Ωραίο κείμενο.Με ευαισθησία και οξυδέρκεια που ξεπερνάει τις ταμπέλες αριστερά δεξιά.Κατάρα σ αυτόν τον τόπο η αδυναμία των ανθρώπων του να βρουν μια κοινή συνισταμένη...

 3. δραχμοτρομος avatar
  δραχμοτρομος 26/01/2014 14:10:17

  "Ο Ξηρός δεν είναι τηλεπαρουσιαστής. Είναι αντάρτης πόλης."
  Κι επειδή είναι τέτοιος του δώσαν πεντέξη άδειες απανωτές και τον αφήσαν και χωρίς επιτήρηση.Σαν να ήταν τηλεπαρουσιαστής...

  • Φαηλος Μ. Κρανιδιωτης avatar
   Φαηλος Μ. Κρανιδιωτης @ δραχμοτρομος 26/01/2014 14:27:14

   Μα γι αυτο καποιοι ηδη πανε για τιμωρια.

 4. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 26/01/2014 14:31:52

  Χαίρομαι πού ο Φαήλος επισημαίνει τον, άγνωστο σε πολλούς Γιουνανλήδες, ρόλο των ΄Αγγλων στις ξαφνικές θανατώσεις των Καποδίστρια και Μεταξά.
  Εάν, λέγω εάν, η Ελληνική Πολιτεία είχε και έχει αποδεικτικά στοιχεία ικανά να αποστομώσουν το Foreign Office, και να ξυπνήσουν τους νεοέλληνες, θα έπρεπε να το είχε κάνει, υπό την προϋπόθεση υπάρξεως γενναιότητας και αγάπης προς το Γένος.
  Πού όμως επειδή αυτό ποτέ δεν έγινε, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, καταλαβαίνουμε γιατί ...απλώς αλλάξαμε Σουλτάνο, και από τον Οθωμανό πήγαμε στον ...Βικτωριανό (μέχρι το 1945) και στην συνέχεια στον Ατλαντιστή, έως και σήμερα... Φόρου υποτελείς πάντοτε, με μία μικρή ανάπαυλα της εποχής του γερο-Καραμανλή (εννοώ τά πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, πού γρήγορα και αυτά έληξαν, άδοξα !).
  Ολοένα και περισσότεροι Γιουνανλήδες αναγνωρίζουν πώς για να δούνε προκοπή, εκτός της αλλαγής της δικής τους βιοτροπίας, χρειάζεται και η ανάδειξη μη εκβιασίμων στις ανώτατες πολιτικές θέσεις.
  Και επειδή μιλάμε για τον ρόλο των Άγγλων, θα πρέπει να έχουμε συνείδηση π.χ. ότι,
  1. πολλά τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα είχαν Βρετανούς πιλότους στην εισβολή στην μαρτυρική μεγαλόνησο τον Ιούλιο του 1974,
  2. υπήρξαν νεκροί Βρετανοί πιλότοι, τά αεροπλάνα των οποίων καταρρίφθηκαν.
  Επικίνδυνη ερώτηση : Μήπως υπάρχουν κάποια τέτοια πτώματα, φυλλασσόμενα σε ψυγεία του Γ' Σώματος Στρατού ακόμη ?
  Πιο επικίνδυνη ερώτηση : Εάν, λέγω εάν, υπάρχουν και δεν είναι αβάσιμη αυτή η πληροφορία, τι περιμένουν δεκαετίες τώρα οι Ελληνικές κυβερνήσεις να τά αποκαλύψουν και να αποστομώσουν τους Άγγλους αποικιοκράτες ?

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 27/01/2014 03:40:37

   Πάντως, ο Κ.Πλεύρης στην βιογραφία του Μεταξά, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, δεν στοιχειοθετείται η δολοφονία από τους Άγγλους. Είχε όμως διαδοθεί πολύ νωρίς. Ο πατέρας μου, πολεμιστής στην Αλβανία, μου έλεγε ότι "οι Άγγλοι τον έφαγαν γιατί ζήταγε πολλά, σε άνδρες και οπλισμό, και να τεθούν υπό Ελληνική διοίκηση, για να αντισταθεί στους Γερμανούς, αλλοιώς δεν θα έβαζε τους Έλληνες σε μια παράφρονα αιματοχυσία". Και ότι ο Κορυζής, που ήταν εντιμότατος άνθρωπος, αυτοκτόνησε όταν κατάλαβε ότι οι Άγγλοι τον χρησιμοποίησαν για να παρακάμψουν τον Μεταξά.
   Ως προς τους "Αγγλους πιλότους", επίσης δεν στοιχειοθετειται. Βέβαιον είναι ότι ο "Ερμής" αναχαίτισε τα, ούτως ή άλλως σχεδόν άοπλα, νεότευκτα Φάντομ, που έφυγαν ΠΑΡΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΑ από την Σούδα. Αυτό το άκουσα ο ίδιος, από αξιωματικό/πιλότο που ήταν στο σμήνος που αναχαιτίστηκε από το Βρετανικό αεροπλανοφόρο.

 5. alex avatar
  alex 26/01/2014 14:38:41

  Ο Ξηρος οτι ρολο και αν παιζει, το λογικο σεναριο τον θελει καταλυτη εξελιξεων που δεν θα ειναι υπερ των ελληνικων συμφεροντων, οπως αυτων της εσωτερικης σταθεροτητας, του τουρισμου, της παραμονης στο ευρω, στην εικονα της χωρας και στον περιορισμο της ικανοτητας ξενων δυναμεων για παρεμβαση στα εσωτερικα με προσχημα την τρομοκρατια..

  Το timing ειναι πολυ σημαντικο και ο Ξηρος ειναι ενα επικοινωνιακο οπλο που επεσε ειτε τυχαια ειτε οχι, στα χερια οποιων μεσα και εξω απο την χωρα εχουν ατζεντα που δεν συμβαδιζει με αυτην της κυβερνησης..

 6. βαγόνι avatar
  βαγόνι 26/01/2014 14:40:28

  Καποδίστριας: δια χειρός Κωνσταντίνου και Γεωργίου Μαυρομιχάλη,
  αδελφού και υιού του Πετρόμπεη...είχαν σύμπτωση
  συμφερόντων με τους Αγγλογάλλους...θά τό'καναν και
  απο μόνοι τους...ο κοτζαμπασισμός δεν εγκατέλειψε έκτοτε...!
  Μεταξάς-
  Παπάγος : άστο καλύτερα!...αδιακρίβωτες υποψίες...μέρος της ακροδεξιάς
  μυθολογίας,που ψάχνει για ασυμβίβαστους "εθνικιστές"....
  παίρνουμε,πρώτα,την εξουσία με την αγγλοσαξωνική κάλυψη
  ή ανοχή και μετά μας καθαρίζουν γιατί δεν"ενδίδουμε"...και
  έτσι να ήταν,δεν ήσαν "αχειράφετοι ανήλικοι"...δεν λοξοδρομείς
  ατιμώρητα απο τον κηδεμόνα σου...άσε,που δεν ήταν έτσι!
  Κι'ο Παπαδόπουλος,έπεσε κι'αυτός"θύμα"της ίδιας συνωμοσίας!
  Υπόθεση Ξηρού:...σωστές παρατηρήσεις!...μένει ένα μόνο κενό: τί συνεχίζει να
  επιτρέπει τη μακροημέρευση της παράνοιας; όχι,φαντάζομαι η "πολιτικο-
  ιδεολογική" κάλυψη των κκ Παπαδημούλη,Σταθάκη,Μηλιού και Τσακαλώτου...
  Για το ΚΚΕ,δεν συζητώ...ούτε και σύ φαντάζομαι...οι σταλινικοί έχουν
  ειδίκευση στην εκκαθάριση τέτοιων τύπων...ποτέ δεν πίστεψα στις συνωμοσιολογικές εικοτολογίες....και συνωμοσία να υπάρχει,βοηθιέται απο
  εύφορα ιθαγενή εδάφη....έχουμε γενικότερο πρόβλημα,που επιτρέπει σε κάθε
  κατεδαφιστική ρητορεία και δράση να δοκιμάζει τις δυνάμεις της...κι'αυτή
  είναι,ίσως,η ανοιχτή μας τρύπα που χάσκει για καιρό!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ βαγόνι 27/01/2014 03:53:46

   Το ότι ο Μεταξάς πήρε την εξουσία από τους... Αγγλοσάξωνες το λες σοβαρά, ή για να περνάει η ώρα;
   Στην πρώτη περίπτωση, το έβγαλες από την κοιλιά σου (γιατί ο Μεταξάς ήταν αρκετά Γερμανόφιλος ώστε να ζητούν επίμονα οι Άγγλοι από τον Βασιλιά να τον ανατρέψει -αλλά δεν μπορούσε) ή υπό την επήρεια ουσιών -οπότε συγχωρείσαι, αλλά να το προσέξεις-;

 7. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/01/2014 15:01:14

  Ο Ian Kearshaw στο εξαιρετικό δίτομο έργο του για τον Χίτλερ, αναφερόμενος στην δολοφονία του Νούλαρου Βασιλιά Μπόρις αναφέρει πως τα άκρα του Μπόρις είχαν μαυρίσει, σύμπτωμα συγκεκριμένου δηλητηρίου, το οποίο ενεφάνισε και το πτώμα του Μεταξά. Δεν το λέω εγώ, ο Kershaw το λέει. Δεν το έχω εδώ τώρα. Θα σου βρω και την σελίδα.
  Δεν είναι βέβαια αυτό το θέμα της ανάρτησης αλλά ο ύπουλος ρόλος των Άγγλων είναι διάχυτος στην Ιστορία μας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/01/2014 20:24:36

   Το πληκτρολόγιο έχει πάλι αυτονομηθεί. Βούλγαρος έγινε ....Νούλαρος κα.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/01/2014 21:33:02

   ...έχω το δίτομο του βρεττανού...παθιασμένος και
   αντισυμβατικός ιστορικός, όχι πάντα ακριβής και
   κάποτε αυθαίρετος...αυτά έχει ο ιστορικός
   αναθεωρητισμός!

 8. Grigoris avatar
  Grigoris 26/01/2014 15:48:00

  "Ξενοφώντα" και εγώ μαζί σου. Μήπως όμως υπερβάλλεις όταν υποστηρίζεις ότι πετούσαν Άγγλοι στα Τουρκικά αεροπλάνα; Γιατί να το κάνουν αυτό και να ρισκάρουν την ανεπανόρθωτη έκθεσή τους στην Διεθνή Κοινότητα, όταν μπορούσαν με παροχή σημαντικών πληροφοριών προς την Τουρκική πλευρά και παραπληροφοριών προς την Ελληνική να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα; Αυτό δεν έκαναν ανά τους αιώνες; Όσο για τα πτώματα που λες, πώς το ξέρεις; Ή το άλλο για τα ψυγεία, που δεν υπάρχουν, του Γ Σώματος Στρατού ; Και σιγά στο σουρωτήρι που λέγεται Ελληνικό Κράτος να έμενε τέτοιο μυστικό, χωρίς να αποκαλυφθεί. Ότι οι Άγγλοι έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι είναι γεγονός, αλλά θα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι ξέρουν να το παίζουν και το παίζουν εκεί που τους παίρνει. Τώρα για την πιθανή δολοφονία του Μεταξά υπάρχουν κάποια στοιχεία και κάποιες αόριστες αναφορές, σιγά μην άφηνε η αριστερά να γίνουν σοβαρότερα μελέτες, αλλά για τον Καποδίστρια που βασίζεσαι Φαήλο;

 9. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 26/01/2014 15:52:51

  μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην ατότσα (Μαδρίτη) που τελικά στοίχισε στο PP την άνετη επανεκλογή του, εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί βγήκαν στο δρόμο και διαδήλωσαν κατά της τρομοκρατίας. η όποια "νομιμοποίηση" στα μάτια των απανταχού γραφικών είχε πεθάνει. εδώ, γιατί είναι τόσο δύσκολο στον ελληνικό λαό να αντιδράσει - μια και μόνη φορά ανάθεμά τον - με λογικά χαρακτηριστικά και μονίμως πετάει τη μπάλα στην εξέδρα καταφεύγοντας σε συνομωσιολογικά σενάρια ή απλά κολλώντας σε βλακώδεις λεπτομέρειες χωρίς να βλέπει την πραγματικότητα;

 10. soulis avatar
  soulis 26/01/2014 16:14:30

  Aλλος ενας που πηγε απο αιφνιδιο θανατο μαλλον κι αυτος απο τους αγγλους φιλους μας ηταν και ο Γεωργιος Κονδυλης (αυτος στον οποιο αποδιδεται και η φραση "αν ηξερα τι βοδια ειναι οι ελληνες θα τους διοικουσα απο δεκανεας" η καπως ετσι).
  Συμφωνω βεβαια οτι ολα οσα κατα καιρους ισχυριζεται η επισημη αριστερα για ακροδεξιους προβοκατορες κλπ ειναι παραμυθια και παντα οταν πιανονται μελη ακροαριστερων τρομοκρατικων οργανωσεων αποδεικνυεται οτι ολοι εχουν θητευσει στις επισημες οργανωσεις αριστερων κομματων στις νεολαιες κλπ.
  Οποτε για μενα κατι γινεται εκει.Μην μας μπερδευει το γεγονος οτι η 17Ν ηταν δυο οικογενειες.Ετυχε αλλα βλεπουμε μεχρι σημερα με τους Πυρηνες κλπ οτι υπαρχει συνεχης ανανεωση του εμψυχου δυναμικου.
  Αυτο δεν μπορει να συμβαινει τυχαια δεν εχει λογικη.
  Αν εγω π.χ εχω τετοιες ιδεες να ακολουθησω τον ενοπλο αγωνα να σκοτωνω ανθρωπους κλπ ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να βρω τυχαια στον δρομο στο επαγγελαμτικο μου περιβαλλον κλπ τους ομοιους μου ;.
  Ουτε μια στο εκατομμυριο.Αυτοι οι 20 50 100 που φτανουν τελικα στο σταδιο να μπουν σε τρομοκρατικες οργανωσεις εχουν επιλεχθει απο εναν πολυ μεγαλυτερο αριθμο απλως συμπαθουντων που ομως κρινεται αποκαποιους οτι δεν πληρουν τα χαρακτηριστικα που απαιτουνται.Δεν μπορει να γινεται αυτο ουτε στην Πλ.Εξαρχειων.Κατα την γνωμη μου τα μελη των τρομοκρατικων οργανωσεων επιλεγονται στρατολογουνται μεσα στους μηχανισμους των επισημων νομιμων κομματων της αριστερα το ΚΚΕ τον συριζα κλπ στις νεολαιες τους στα Πανεπιστημια κλπ.Αζετα αν επισημως το αρνουνται (αυτο ελειπε να το παραδεχονταν) και εμφανιζονται σανδιαφωνουντες με την γραμμη των κομματων και ολ'αυτα.

 11. Ο ΜΕΤΟΙΚΟΣ avatar
  Ο ΜΕΤΟΙΚΟΣ 26/01/2014 19:27:20

  Καλά τα λες Φαήλο, δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι. Πρέπει όμως να το πάρεις και αλλιώς το θέμα του του Ξηρού και να το δεις από άλλη οπτική ματιά. Δε σου γράφω κάτι άλλο είσαι οξυδερκής και μπορείς να αντιληφθείς το όλο θέμα και να το αναλύσεις.

 12. roadrunner avatar
  roadrunner 26/01/2014 20:01:56

  Πραγματικά ήταν αναγκαία η σημερινή παρέμβαση, ειδικά στο πρώτο μέρος του άρθρου σας. Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, σε ότι αφορά την επιφανειακά χιουμοριστική ((με τάσεις ωραιοποίησης ) προσέγγιση, γύρω από την επανεμφάνιση Ξηρού.
  Συγχαρητήρια, λοιπόν, για το άρθρο κ. Κρανιδιώτη και οπωσδήποτε,
  για την τελευταία φράση σας:
  " Η εξάλειψη των κοινωνικών αιτίων που στρατολογούν επικίνδυνους ολοκληρωτικούς στις γραμμές της τρομοκρατίας ....είναι ο τρόπος μιας αληθινής εθνικής πολιτικής σωφρονισμού κι επανένταξης."

 13. anergos avatar
  anergos 26/01/2014 20:49:19

  Eγω παντως απορω πως ενας "διαβαστερος" τροτσκιστης ηταν αρχηγος καθυστερημενων σταλινικων, δεν ταιριαζει...
  Αρα η αυτος δεν ειναι τροτσκιστης, η..δεν ηταν αρχηγος της 17.
  Και εαν αποδεχτουμε την "παραδοχη οτι ειναι αυτο που λενε", γιατι ο γιωτοπουλος δεν αναλαμβανει αξιοπρεπως την ευθυνη του αρχηγου??
  Εαν υποψιαστω οτι οι Σταλινικοι αρχηγοι της 17, ειχαν στρατολογησει, καθυστερημενους για να μην αμφισβητουν τις αποφασεις και εντολες..οπως θα εκανε καθε σοβαρος σταλινικος αρχηγος.Αλλα οταν αποφασισαν να καψουν την πλεμπαγια των ηλιθιων εκτελεστων, σκεφτηκαν να στησουν για αρχηγο εναν ασπρομαλλη διαβαστερο παλιο τροτσκιστη, δεν ...θα σκασω..

 14. anergos avatar
  anergos 26/01/2014 21:03:27

  Καλα σοβαρα τωρα Φαηλο πιστευεις οτι ο συνεργαζομενος πληρως με την αντιτρομοκρατικη που "καρφωσε" τους υπολοιπους, μεταμορφωθηκε σε ατρομητο αρχηγο..? με ποιο κυρος στους χωρους των χαζων παιδιων που το παιζουν επαναστατες? Πως ο καταδοτης θα γινει παλι ανταρτης πολης?
  Ποιοι θα συνεργαστουν μαζι του ρισκαροντας την ζωη τους?
  Μονο αυτοι που θα παρουν εντολες απο ανωτερο κεντρο..
  Τελικα δεν μας θεωρουν οι σπονσορες της 17 ηλιθιους...Αλλα μαλλον ειμαστε..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ anergos 26/01/2014 21:52:42

   Αγαπητέ, που είδες στο κείμενο μου γραμμένο ότι έγινε "ατρόμητος αρχηγός"; ΘΥμάσαι όμως για πόσες δολοφοινίες έχει καταδικαστεί; Άρα, ΕΙΝΑΙ "αντάρτης πόλης". ¨εχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει. Ή νομίζεις ότι θέλει πολλούς; 3-4 φτάνουν.
   Το ότι ομολόγησε και συνεργάστηκε δεν λέει τίποτα.
   Ξέρεις πόσοι δηλωσίες ήταν μετά στο κλαρί το 1941-49; Έναν τον είχε πίσω του σε φωτογραφία...

 15. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/01/2014 21:48:30

  Ο Κέρσοου σε καμμία περίπτωση δεν είναι αναθεωρητής.

 16. anergos avatar
  anergos 26/01/2014 23:28:58

  Ο πισω σε φωτογραφια δεν καρφωσε τον αρχηγο του, και τους συντροφους του.
  Πηρε εντολη απο το κομμα να υπογραψει δηλωση μετανοιας,γιαυτο του επετραπει να βγει στο κλαρι...εαν εδινε συντροφους του θα τον ετρωγε η ΟΠΛΑ..
  Αλλα εαν δεχθω την αναλυση σου τοτε και αυτος , ομολογησε κατοπιν εντολης καποιου κεντρου, και οχι βεβαια με εντολη του.."αρχηγου" Γιωτοπουλου, που λογικα αφου τον εδωσε ,τον βριζει ως χαφιε.
  Απλα πιστευω οτι πεφτεις πολυ εξω ,για τους αρχηγους, των ηλιθιων εκτελεστων..
  Εγω κατι υποψιαζομαι...αλλα φοβαμαι να αναφερω, ειναι "αριστεροι" και πανισχυροι..
  Παντως αρνουμαι να δεχθω..την αφηγηση τους συστηματος πασοκ για την 17.
  Την πιστευουν ισως καθυστερημενοι δεξιοι, οχι ψαγμενοι αριστεροι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ anergos 27/01/2014 12:38:21

   Έχω ανοιχτό μυαλό αλλά θεωρώ την συνωμοσιολογία πολιτική αρρώστια, διότι αποπροσανατολίζει.

 17. βαγόνι avatar
  βαγόνι 27/01/2014 08:02:34

  ...έγραψα "κάλυψη ή ανοχή"...είχε την απόλυτη
  ανοχή...κυβερνούσε,τότε,ο Νέβιλ Τσάμπερλεην και
  προείχε η "αντικομμουνιστική" επιλογή...η ίδια "ανοχή"
  υπήρξε και για τον Φράνκο στον Ισπανικό Εμφύλιο...
  το '38 υπογράφηκε η συμφωνία του Μονάχου...όταν
  ο Χίτλερ προχώρησε παραπέρα ήρθε η ρήξη...μπορείς
  να συντηρείς,όσο θέλεις,τη μυθολογία Μεταξά,αλλά
  μάθε να διαφωνείς με στοιχειώδεις κανόνες ανταλλαγής
  απόψεων...απο το '36 έως το '41 οι 'Αγγλοι ήσαν"παρόντες"
  στη χώρα...η ιστορία δεν είναι πολιτική αγκιτάτσια,στη
  διάθεση ανάγωγων παρεμβάσεων!

 18. Νιόβη avatar
  Νιόβη 27/01/2014 17:26:55

  Κι όμως, είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Ξηρός εμφανίστηκε σε βίντεο με βαμμένα μαλλιά. Κι αυτά τα ίδια τα επιτυχημένα αστεία για την «αστοποίηση» ενός ένοπλου αντάρτη χωρίς ίσως να το θέλουν δημιουργούν ένα σοβαρότατο ερώτημα: γιατί να βάψει τα μαλλιά του ένας τρομοκράτης; Ένας άνθρωπος της ένοπλης πάλης; Αυτή είναι η έγνοια του, δραπέτης και καταζητούμενος; Να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του πριν απευθύνει κάλεσμα σε ένοπλο αγώνα; Ήταν κατ᾽αρχάς ζήτημα ματαιοδοξίας ή μήπως ήταν πρωτίστως ζήτημα ανασφάλειας;

  Ομολογώ ότι τα βαμμένα μαλλιά του με προβλημάτισαν περισσότερο από αυτά που είπε. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω του και γύρω του (αν υπάρχουν τέτοιοι) θέλησαν να τον γελοιοποιήσουν. Με τα μαλλιά, το γραμμένο κείμενο που διάβαζε σαν μαθητής του Δημοτικού, την εμφανώς γερασμένη όψη του. Για ποιο λόγο; Δεν γνωρίζω. Γιατί να τον βάλουν μπροστά εξ αρχής; Τι θα εξυπηρετούσε η γελοιοποίησή του (και ποιον) όταν ταυτόχρονα επιδιώκεται ο σεβασμός στο πρόσωπό του; Στο πρόσωπο ενός παλαίμαχου τρομοκράτη που εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο για να συνεχίσει από κει που σταμάτησε; Πάλι δεν γνωρίζω.

  Το άλλο που μου πέρασε από το μυαλό είναι ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω του και γύρω του προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν πιο ετοιμοπόλεμο, πιο δυνατό από όσο πραγματικά είναι λόγω της περασμένης ηλικίας του η οποία, κακά τα ψέματα, δεν είναι πια για ενεργό δράση σε ένοπλο αγώνα. Οι ρυτίδες κι η κουρασμένη όψη του δεν μπορούν να καμουφλαριστούν χωρίς χειρουργική επέμβαση κι αυτό κατανοούμε ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατον να συμβεί. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν για να τον δείξουν κάπως νεώτερο (έτσι νόμιζαν τουλάχιστον) ήταν αυτό που έκαναν, να του βάψουν τα μαλλιά. Και πάλι όμως, γιατί; Είναι ένας τρομοκράτης με έξι δολοφονίες στο ενεργητικό του. Με ποια λογική φαντάστηκαν ότι θα ενδιαφερόταν κανείς για τα γκριζαρισμένα του μαλλιά; Ξανά, διακρίνω μια τάση υποτίμησής του από τον ίδιο τον «κύκλο» του - υποτίμησης και ανασφάλειας (είτε δική του είτε δική «τους»). Αν τον θεωρούν αξιόμαχο και επικίνδυνο ακόμα, γιατί του βάφουν τα μαλλιά; Αυτός γιατί το δέχεται; Ή διατηρεί τις ικανότητες και τις δυνατότητες για οργάνωση και ένοπλη πάλη ή δεν τις διατηρεί και, σίγουρα, αυτό δεν εξαρτάται από το χρώμα στις τρίχες της κεφαλής του. Ή μήπως εξαρτάται και αυτό άθελά τους ομολογούν τελικά αυτοί που είχαν τη φαεινή ιδέα να αναστήσουν το χρώμα των μαλλιών του αλλά κι ο ίδιος ο Ξηρός; Αν ναι, τότε προκύπτει αβίαστο το ερώτημα γιατί βγαίνει μπροστά ένας τρομοκράτης που φοβάται κι ο ίδιος την εντύπωση που θα δημιουργήσει ένα τεκμήριο της προχωρημένης κάπως ηλικίας του (ή γιατί τον επανεμφανίζουν αν υποθέσουμε ότι υπάρχει και κύκλος συνεργατών).

  Ούτε σ᾽αυτά τα ερωτήματα έχω απαντήσεις. Η Αντιτρομοκρατική που κάνει τη δουλειά της ίσως μπορεί να τις δώσει. Νομίζω, ωστόσο, ότι τα βαμμένα μαλλιά του Ξηρού δεν προσφέρονται μόνο για χαβαλέ στο σόσιαλ μήντια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.