Ο Ντράγκι έκλεισε το στόμα του Αλέξη Τσίπρα
14/09/2014 20:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ντράγκι έκλεισε το στόμα του Αλέξη Τσίπρα

Ούτε μία ημέρα δεν πέρασε από την νιρβάνα που έζησε ο Αλέξης στη ΔΕΘ και ήρθε η «σφαλιάρα» από την Ευρώπη...

Τι το ’θελε ο Τσίπρας να πάει στη Θεσσαλονίκη και να το παίξει αρχηγόπουλο; Τι ήθελε τις αναφορές του στη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι και στο γεγονός ότι κανείς δεν του έχει πει στην Ευρώπη ότι αν εφαρμόσει την πολιτική του θα κόψουν τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα;

Ούτε μία ημέρα δεν πέρασε από την νιρβάνα που έζησε ο Αλέξης στη ΔΕΘ και ήρθε η απάντηση. Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή ο Μ. Ντράγκι σχολίασαν ότι η συνάντηση μεταξύ των κυρίων Ντράγκι και Τσίπρα τον Ιούνιο ήταν ιδιωτική. «Η ΕΚΤ έχει ως αρχή να συναντάται με πολιτικούς παράγοντες από χώρες που είναι σε πρόγραμμα, κάτι που βεβαίως δεν συνεπάγεται την αποδοχή των απόψεών τους», συμπλήρωναν οι ίδιο κύκλοι. Αφορμή για το σχόλιο έδωσε η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη στη ΔΕΘ ότι τις απόψεις του τις έχει διατυπώσει στον κύριο Ντράγκι «και κανείς δεν με έκοψε λέγοντας μου ότι αυτά που λες οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή ή δεν είναι βιώσιμα».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Τις θέσεις που διατυπώνουμε εδώ τις διατυπώνουμε σε όλα τα διεθνή φόρα, τις έχω διατυπώσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ως υποψήφιος για την Προεδρία της Commission με το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τις διετύπωσα και κατά τη διάρκεια του περίφημου debate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις διατύπωσα πριν από μία εβδομάδα σε ένα διεθνές φόρουμ στο κόμμα της Ιταλίας, με όλη την ηγεσία αν θέλετε, την πολιτική και οικονομική ηγεσία της Ευρώπης, τις διατύπωσα και στον κ. Ντράγκι. Κανένας από αυτούς όλους δεν με διέκοψε λέγοντάς μου ότι αυτά που λες οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο και σας βγάζουν έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Οι προτάσεις και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πλέον αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής συζήτησης».

Αυτά είπε ο κ. Τσίπρας θέλοντας να μας πει ότι υπάρχει έμμεση συναίνεση στο πρόγραμμα που σκέφτεται να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κανονικό «άδειασμα» στον πρόεδρο της μπουρδολογίας ήρθε από την Φραγκφούρτη για να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε. Ότι μαγκιές τύπου «διαγραφή χρέους», «χάρισμα δανείων» ή παροχές που υπολογίζονται σε 13-14 δις σε μια κατεστραμμένη χώρα, δεν περνάνε στους δανειστές και σε όσους –καλώς ή κακώς- ορίζουν τις τύχες της χώρας. Ο Ντράγκι και οι άλλοι Ευρωπαίοι ιθύνοντες συναντώνται με όλους (ακόμη και με άσχετους όπως ο Τσίπρας) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνούν και μαζί του.

Ο Ντράγκι ήρθε να αποδείξει αυτό που ξέρουμε. Πώς μόνο με σοβαρές προσπάθειες θα μπορέσει να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Οι μάγοι με τα δώρα δεν υπάρχουν και τύποι σαν τον Τσίπρα απλά κάνουν κακό στην πατρίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 14/09/2014 21:07:18

  Ένα προτεινόμενο, ολιγόλεπτο διάλλειμα. Η νέα Lamborghini LP 610-4 Huracán (Τυφώνας), είναι γεγονός! Ένα υπέρ-αυτοκίνητο, ψηφιακά σχεδιασμένο (“killer creative + instinctive cutting edge tech”), για όσους πιστεύουν στο ακατόρθωτο."One man, one car, one mission” is the motto. http://huracan.lamborghini.com/#!/en Επίσημο Video: http://youtu.be/eJnWPhSQjPs (ιδανικά σε πλήρη εικόνα)

 2. Αντιγόνη avatar
  Αντιγόνη 14/09/2014 21:19:06

  Αυτό είναι το λιγότερο. Το χειρότερο είναι πως η Μέρκελ έκλεισε πρόσφατα το στόμα του Ντράγκι, που τόλμησε o φτωχός να ψελλίσει τα αυτονόητα. Στους ανώτερους θώκους της Ε.Ε, στρογγυλοκάθονται διορισμένες μετριότητες κι ασήμαντα πιόνια, ανίκανα να ορθώσουν ανάστημα και να χαράξουν επωφελή για τους Ευρωπαϊκούς λαούς πολιτική.

  • Crevettes à la provençale avatar
   Crevettes à la provençale @ Αντιγόνη 14/09/2014 21:40:04

   Αφού, λόγω των βλαβών της θολωτής οροφής του τρίτου θαλάμου, δεν ευτύχησε να προχωρήσει η ανασκαφή στην Αμφίπολη καθώς και οι σχετικές ανακοινώσεις, καλά που προέκυψε ο Ντράγκι.

   • iconology2009 avatar
    iconology2009 @ Crevettes à la provençale 14/09/2014 22:00:29

    Αν όμως πήγαινε ο αστέρας με τα Burberry και έπαιζε το ρόλο του αντιστηρίγματος τότε και χάρη σ'αυτόν ο θόλος, σωζόμενος, θα τού γινόταν σημείο δόξας και θα αποστόμωνε τον Ντράγκι που τόλμησε να απαντήσει στον εφηβικό ήρωα της κατσεκαλαγερασιμιάδας-τι θράσος αλήθεια κι αυτό! Ο πολιτικός κληρονόμος του Γιωργάκη την είδε μεγαλείο και αστραποβόλος Δίας που κατακεραυνώνει ό,τι τού αντιστέκεται. Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΗΡΘΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Φαντασθείτε τι θα γίνει αν τυχόν συμβεί το μοιραίο και γίνει εξουσία-το ζήσαμε με τον πολιτικό του προπάτορα Παπανδρέου, που καθόλου συμπτωματικά χαρακτηρίστηκε κι αυτός-όπως και ο Τσίπρας-από τους σπόνσορες της αντιευρωπαϊκότητας αμερικανούς-κρατηθείτε, κενά αέρος, κενά εγκεφάλου-GLOBAL THINKER!

    • Crevettes à la provençale avatar
     Crevettes à la provençale @ iconology2009 15/09/2014 04:26:11

     Ετερον, εκάτερον.

  • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
   ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Αντιγόνη 14/09/2014 22:21:22

   .Θα άφηναν ποτέ, αγαπητή Αντιγόνη οι σκοτεινοί Αρχοντες της Αυτοκρατορίας του χρήματος κάποιον που δεν είναι πιόνι τους και δή άβουλο, σε θέσεις κρίσιμες για τα λεφτά τους? Δεν πέταξαν έξω μόνο Πρωθυπουργούς βάζοντας πιόνια αυθεντικά Goldman Sachs (Παπαδήμος, Μόντι), αλλά ακόμα και τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ. Αρνώ Μοντεμπούρ αντικατέστησαν με τον Εμανουέλ Μακρόν της Goldman Sachs (τυχαίο?)επειδή είπε την αλήθεια που δεν τολμά να πεί κανένας ...Oμως τη νείλα τους όπως με τη Leehman Brothers πάλι θα την πάθουν και αυτή τη φορά δεν θα τη γλυτώσουν, γιατί έδωσαν θάρρος στους Γερμανούς που είναι χειρότεροι απ' τα μούτρα τους.

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ Αντιγόνη 15/09/2014 08:22:06

   Η Merkel όπως ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΤΑΙ (κακής συγκυρίας ένεκεν) είναι η δυνάστης της Ευρώπης. Ως πότε όμως, ουδείς γνωρίζει….. Ο Drahgi δεν είναι μια διορισμένη μετριότητα του…. "εκεί και ως έτυχε". Ανίσχυρos στο να περάσει τις σωστές οικονομικές του θέσεις και απόψεις, σε ότι αφορά την διεύρενση της ρευστότητας και την αναθέρμανση της ζήτησης, ναι Μετριότητα όμως όχι. Είναι πολύ ικανός οικονομολόγος και αφού διέβλεψε όλους τους μελλοντικούς κινδύνους για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική στην Ε.Ε, μίλησε και εξέφρασε ευθέως τις απόψεις του ως είχε άλλωστε την υποχρέωση. Τώρα αν η Merkel αρνείται κατηγορηματικά και αυτό όπως όλα δείχνουν της περνάει και έχει τον "πρώτο λόγο", δεν φταίει γι αυτό ο Drahgi. Καλό είναι να μην τους τσουβαλιάζουμε όλους στον ίδιο σάκο.

   • Seagull avatar
    Seagull @ Ισόνομος πολίτης 15/09/2014 09:33:37

    Όταν κατέχεις θέση ευθύνης και παράλληλα γνωρίζεις πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις και τι δεν πρέπει ώστε να οδηγήσεις το οικοδόμημα της ΕΕ σε ασφαλή μονοπάτια και βλέπεις ότι σου βάζουν τρικλοποδιές, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραιτηθείς και να καταγγείλεις αυτούς που μπαίνουν εμπόδιο .... αλλιώς δέχεσαι το ρόλλο του καλοπληρωμένου αχυράνθρωπου.

    • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
     ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Seagull 15/09/2014 09:47:38

     ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!!! Διότι έτσι π.χ. ακόμα και ο Βενιζέλος είναι καλύτερος απο τον Ντράγκι και δεν είναι μετριότητα.. Και πιο μορφωμένος είναι απο τους υπόλοιπους και πολύ ικανός ρήτωρ και νομοθέτης και ξέρει τι θα έπρεπε να είχε γίνει, όπως είπε ο Ρομάνο Πρόντι για να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδος σε 5 λεπτά, αλλά, όπως λες:
     "Τώρα αν η Merkel αρνείται κατηγορηματικά και αυτό όπως όλα δείχνουν της περνάει και έχει τον "πρώτο λόγο", δεν φταίει γι αυτό ο ...." Βενιζέλος ή ο ΓΑΠ ή οποιοσδήποτε πολιτικός τελικά... Στην πολιτική δεν μετράνε τα λόγια και οι προθέσεις που συνήθως είναι απάτη και συγκάλυψη, αλλά οι τελικές πράξεις...

     • Ισόνομος πολίτης avatar
      Ισόνομος πολίτης @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 15/09/2014 12:25:35

      Και εγώ συμφωνώ μαζί σας πως θα πρέπει να τα βροντάς όταν είσαι σε ορθολογική τροχιά και οι έχοντες το επάνω χέρι σε αγνοούν.. Δεν ξέρουμε ακόμη βέβαια για τον Draghi το τι μέλλει γενέσθαι... Προσωπικά θέλω να πιστεύω πως είναι ζήτημα….. timing.... Τα μελλοντικά γεγονότα θα τον δικαιώσουν οσονούπω.. .

     • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
      ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Ισόνομος πολίτης 15/09/2014 14:08:45

      Αν και όποτε τον δικαιώσουν τα γεγονότα εμείς θα του στήσουμε άγαλμα. Μέχρι τότε επιφυλασσόμεθα και δεν τον εμπιστευόμεθα.

     • Ισόνομος πολίτης avatar
      Ισόνομος πολίτης @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 15/09/2014 18:47:58

      Το ζήτημα ξεκίνησε με αφορμή το τερατολόγημα του αυθάδη Αλέξη στη Θεσσαλονίκη: "....οι προτάσεις και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πλέον αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής συζήτησης"......... και την άμεση "κατραπακιά" που έφαγε από τον Draghi…………(εννοώ από τον κύκλο του)..

   • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
    ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Ισόνομος πολίτης 16/09/2014 07:00:26

    Ο αξιωματούχος που παρουσιάζεται ανίσχυρος να υπερασπιστεί και να προωθήσει τις λογικές και δίκαιες για το σύνολο που υπηρετεί επιλογές του, όταν ανέχεται να υποβαθμίζεται και να ακυρώνεται από άκομψες παρεμβάσεις έξωθεν παραγόντων, όταν λουφάζει προκειμένου να παραμείνει στη θέση του, τότε είναι ουσιαστικάθλιβερή μετριότητα, άσχετα από τα τυπικά του προσόντα. Οι γενναίες πράξεις και η σταθερή προσήλωση σ΄αυτές είναι που χαρακτηρίζουν τους πολιτικούς και όχι οι ανέξοδες ...καλές προθέσεις, που εξανεμίζονται στην πρώτη απειλή. Κι αυτό ισχύει για όλους.

 3. Matsakoni avatar
  Matsakoni 15/09/2014 11:22:35

  O Alex πάσχει από σύνδρομο αμφιθεάτρου... Αν το πεις, είναι σαν να το έκανες. Οπότε σκασίλα του κι αν δε θέλει ο Ντράγκι ή η Μάγκυ. Θα βροντήξει μια κατάληψη και ξεμπέρδεψε. Στην πλάτη μου βεβαίως. Από αλήθεια, από ιδέες; Τίποτα, τίποτα τίποτα.

 4. Κ.Π. avatar
  Κ.Π. 15/09/2014 16:10:27

  Ο Ντράγκι, η Μέρκελ και οι λοιποί Ευρωπαίοι ξέρουν με τι κρατιστές έχουν μπλέξει στη χώρα μας και έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δυστυχώς ο ΠΑΤΟΣ της πτώσης έχει βάθος και χρόνο ακόμη. Τώρα είναι η σειρά του Αλέξη ώστε να αποτελειωθούμε σαν χώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.