#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/05/2012 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μ. Γλέζος καλό θα ήταν να αφήσει τα οικονομικά για άλλουςΜε απόλυτο σεβασμό στεκόμαστε μπροστά στον Μανόλη Γλέζο ο οποίος χρόνια προτού κάποιοι μάθουν τι σημαίνει πατρίδα και σημαία, αυτός απέδειξε περίτρανα τι σημαίνει να είσαι αγωνιστής.

Νιώθουμε και μεγάλο σεβασμό και για την ηλικία του και τους αγώνες του και το γεγονός ότι είναι ακούραστος μαχητής.

Ξεχνούμε επίσης ότι επί χρόνια ήταν στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και μάλιστα εξελέγη βουλευτής το 1981 και το 1984.

Αυτό όμως δε μας εμποδίζει να πούμε ότι από οικονομικά είναι παντελώς άσχετος και οι απόψεις του περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό. Κι όπως ο ίδιος γνωρίζει καλά, τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Τι ήταν λοιπόν να πει το Σάββατο την πρότασή του για να σωθεί η Ελλάδα; Τι σκέφτηκε καλά, ήταν δική του πρόταση ή και του ΣΥΡΙΖΑ;

Όπως μας ανακοίνωσε λοιπόν ο σεβάσμιος Γλέζος, προτείνει, όπως σε καιρούς πολέμου ή πτώχευσης εσωτερικό δανεισμό από τους πολίτες ο οποίος θα είναι υποχρεωτικός για τους έχοντες υψηλά εισοδήματα και προαιρετικός για τους φτωχότερους.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι αυτό το δάνειο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό για όσους έχουν εισόδημα λ.χ. πάνω από 20.000 ευρώ τον χρόνο και εθελοντικό για τους πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα. Ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσαν οι έχοντας να δίνουν 100 ευρώ τον μήνα για αυτόν τον σκοπό.

Υποστήριξε μάλιστα ότι πρόκειται για έναν δανεισμό κι όχι για κάποιο χαράτσι. Αλλά ας δούμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Για να παίρνει κάποιος 20.000 το χρόνο σημαίνει ότι λαμβάνει 1.600 ευρώ το μήνα σε 12μηνη βάση. Άραγε ο κ. Γλέζος εννοεί τα μικτά ή τα καθαρά; Αν εννοεί τα μικτά τότε την έβαψαν κι εκείνοι που καθαρίζουν με 1.300 ευρώ, αν εννοεί τα καθαρά τότε δεν έχουν μείνει και πολλοί που παίρνουν στη χώρα αυτή τόσα χρήματα.

Άρα, γιατί κάποιος να είναι υποχρεωμένος να δώσει πάνω από το 6% του μηνιαίου του μισθού υπέρ του κράτους; Και πώς θα τα βγάλει πέρα στη συνέχεια;

Ο κ. Γλέζος έκανε κάποια ανάλυση που να λέει πόσα χρήματα θα συγκεντρώνονται υπέρ του κράτους κι αν αυτά φτάνουν για να σωθεί η χώρα;

Πόσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ αλλά και οι κάτω από αυτά τα λεφτά πόσοι άραγε μπορούν να δώσουν τα 100 ευρώ το μήνα που είναι εθελοντικά;

Ο κ. Γλέζος και ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως να μας πουν αν εφαρμοστεί το μέτρο πότε θα πάρουμε πίσω τα λεφτά μας, εφόσον πρόκειται για δανεισμό; Θα μας δίνουν ομόλογα, κάποιο κουπόνι που θα λήγει μετά από χρόνια;

Και γιατί πάλι πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που δηλώνουν κάθε χρόνο τα εισοδήματά τους χωρίς να μπορούν να τα κρύψουν; Εδώ φτάσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και λοιποί πολίτες να δηλώνουν 12.000 ευρώ. Τι θα κάνει λοιπόν με τη φοροδιαφυγή ο ΣΥΡΙΖΑ; Πρώτα θα βρει τα πραγματικά εισοδήματα και μετά θα ζητήσει το 100άρικο το μήνα;

Ως αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως θα έπρεπε να κάνει άλλες προτάσεις που θα αγγίζουν τους πραγματικά έχοντες κι όχι τους μικρομεσαίους;

Δεν το κάνει γιατί ουσιαστικά δεν έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Από τη μια λέει θα χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις για ανάπτυξη κι από την άλλη μιλά για εσωτερικό δανεισμό. Αυτές είναι οι προτάσεις του για την οικονομία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. S.P. avatar
  S.P. 13/05/2012 09:41:49

  Ο Γλέζος θα μας πάρει στο λαιμό του. Όπως μας πήραν και παραλίγο να μας καταστρέψουν, αν δεν ήταν ο Τσιώρτσιλ to 1944, οι ομοιδεάτες του.
  Δεν εκτιμούσα ιδιαίτερα το γέρο Καραμανλή, αλλά στην βουλή το 1976 είχε πει απευθυνόμενος στον Λουλέ του κκε κάτι το πολύ εύστοχο: "Εσείς να μη μιλάτε γιατί έχετε πάρει κόσμο στον λαιμό σας". Και εκείνος αντιλαμβανόμενος την αλήθεια της φράσης αυτής καθόταν σαν κότα.
  Για να μην πολυλογώ αντιγράφω την τελευταία φράση από άρθρο του πάντα έγκυρου βρεττανικού περιοδικού Economist:
  ...If Greece rejects the second bail-out or falls drastically behind in its programme, its exit could become inevitable. Mrs Merkel and Mr Hollande may have as little as a month to prepare for that. They have a lot of work to do.

  • stevchrly avatar
   stevchrly @ S.P. 13/05/2012 18:09:11

   η εγκυρότητα μας έφαγε των άλλων τη δική σου δεν ξέρω από να αντλήσω

   • S.P. avatar
    S.P. @ stevchrly 13/05/2012 20:44:38

    Τι πράγμα;;;
    Ας είναι, για να σας βοηθήσω:"Έτερος ετέρω σοφός"

 2. Harry Papapostolou avatar
  Harry Papapostolou 13/05/2012 09:44:14

  Καλά ρε παιδιά, δλδ γράψατε όλο αυτό για να αποδυναμώσετε τον υπερήλικα Μ. Γλέζο?
  Μια απλή πράξη: 10.000.000 Έλληνες Χ 100 ευρώ= 1δις (δλδ τίποτα!) θα ήταν αρκετό...

 3. Φρικιό avatar
  Φρικιό 13/05/2012 10:01:24

  Μπα θα διαφωνήσω, αφήστε τον να μιλάει ελεύθερα.

  Άλλοι μαθητευόμενοι μάγοι μας προέκυψαν μετά το ανεπανάληπτο λεφτά υπάρχουν.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/05/2012 10:24:48

  Αν το περίφημο πρόγραμμα του Τσίπρα για ανάκαμψη και λύτρωσή μας απ το μνημόνιο είναι οι δεσμεύσεις των καταθέσεων και τα υποχρεωτικά χαράτσια από τους μισθούς, τότε δυστυχώς έτσι γίνομαι κι εγώ "σωτήρας" και φτιάχνω κόμμα.
  Οι προτάσεις του (χαμένου) Καμμένου για πετρέλαια, ΑΟΖ, επιταγές του Πούτιν, και Κινέζικα χαρτζηλίκια, μοιάζουν πιο ολοκληρωμένες!!!!
  Φούσκες αμφότεροι, δυστυχώς, για όλους όσους τους ψήφισαν σε αυτούς τους κρίσμους καιρούς.

  • Σπυρος avatar
   Σπυρος @ Strange Attractor 13/05/2012 10:49:29

   Εννοειται οτι η ιδεα του 90χρονου Γλεζου δεν στεκει αλλα γιατι καλειται κατα κορον ο Γλεζος και ολο η συζητηση παει στα οικονομικα ενω υπαρχουν αλλα οργανα που επωμιζονται αυτη την ευθυνη στο συγκεκριμενο κομμα ? Μηπως προκειται για εφαρμογη του δογματος του σοκ ? Παρομοιως γιατι κανεις δεν καλει στις βραδινες ειδησεις τον Καμμενο, τον Γιαννακη και λοιπα πρωτοκλασατα στελεχη και καλουν τον Χαικαλη ? Τυχαια ολα αυτα .......

   • m.s avatar
    m.s @ Σπυρος 13/05/2012 11:56:14

    Λες και άμα τα καλέσουν τα πρωτοκλασάτα θα πάνε!
    Σου λέει μπλέξαμε άσχημα και από ισχυρή αντιπολίτευση που θέλαμε κοντεύουμε να βρεθούμε κυβέρνηση με το μουτζούρη στο χέρι και με τις κρεμάλες έτοιμες που είχαμε φτιάξει για τους άλλους...
    Αν δε γίνει κυβέρνηση θα ακούσεις απίστευτες π@π@ριές από την αριστερά μπάς και διώξουν κανένα ψηφοφόρο.
    στο τέλος δεν το αποκλείω να μην κατεβούν και στις εκλογές.
    και οι αριστεροί ξέρουν από οικονομία και έχουν φαντασία τι πρόκειται να γίνει με τη δραχμή στο χέρι.

 5. Πέρα στους πέρα κάμπους avatar
  Πέρα στους πέρα κάμπους 13/05/2012 10:37:22

  Σε μια ΗΔΗ πτωχευμένη χώρα υπάρχουν και με το 1/3 του πλυθυσμού κάτω απο το όριο της φτώχειας (eurostat ) και ανεργία επίσημη στο 22% (περίπου) υπάρχουν δύο επιλογές :
  H χαράτσια (τα οποία δεν θα επιστραφούν ποτέ) ή αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός (απο τους πλουσιότερους) Επαναλαμβάνω ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ.
  Διαλέχτε!!

 6. DIMITRIS avatar
  DIMITRIS 13/05/2012 11:29:10

  Οι θέσεις τών ΓΛΕΖΟΥ καί ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ καί όχι οικονομικές.
  Άν τίς δείτε έτσι, θά καταλάβετε πώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ νά κυβερνήσει τή χώρα.
  Η χώρα έξω από τό ευρώ, βιοτικό επίπεδο κάτω τής Ρουμανίας καί τής Βουλγαρίας, εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων κυρίως σέ αυτούς πού επλήγησαν από τήν κρίση.
  Στήν ουσία, συνέχιση τής κρίσης ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
  Αυτές οι πολιτικές κατευθύνσεις είναι "δικτατορικού" χαρακτήρα, περισσότερο άδικες από τά "μέτρα ΠΑΣΟΚ", καί γιά τό λόγο ότι είναι ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ χαρακτήρα.
  Οι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι σήμερα ζούμε τήν κρίση σέ καθεστώς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,προσπαθώντας νά επιβιώσουμε αναπνέοντας λίγο ακόμη αέρα ελευθερίας; Έχουν καταλάβει ότι πληρώνουμε ακόμη "αναγκαστικά οικονομικά μέτρα"; (Τά αναγκαστικά χαράτσια τού 2011 καί 2012;).
  Έτσι, σέ τί άλλωστε, (ως πρός τά οικονομικά μέτρα πού προτείνουν ανερυθρίαστα), θά διέφερε ένα καθεστώς "στρατιωτικού πραξικοπήματος"; Στήν απίθανη αυτή περίπτωση ίσως κάποιοι νά συμφωνήσουν ότι μπορεί να βρίσκονταν στρατιωτικοί πού νά φέρονταν στά αδύναμα στρώματα πιό τίμια! (Θυμάστε τή διαγραφή τών αγροτικών χρεών).
  Οι πολιτικές τών πολλών τάσεων τού ΣΥΡΙΖΑ, εκεί μάς πάνε;
  ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ;
  ΚΑΙ, ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΛΕΖΟ ΠΟΥ ΣΕΒΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ!

 7. ΝΜ avatar
  ΝΜ 13/05/2012 11:32:02

  Ποιός όμως εμπιστεύεται το ελληνικό κράτος? Με το ζόρι βάλανε την ΤτΕ να πάρει ελληνικά ομόλογα με τις καταθέσεις ταμείων και οργανισμών και τώρα χάθηκαν τα λεφτά. Το κράτος χρωστάει δισ σε έλληνικές επιχειρήσεις και στο παρελθόν "πλήρωσε" με ομόλογα και για αυτό τώρα πολλές κλείνουν μην έχοντας ρευστό. Που ακριβώς θα πάνε τα χρήματα αυτού του εσωτερικού δανεισμού, ιδίως με αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ? Σίγουρα θα πάνε σε μισθούς άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων και σε σπατάλες κομματικών ημετέρων, όπως ακριβώς έχει γίνει στο παρελθόν από όλες τις κυβερνήσεις του τόπου.

  "Αναδιανομή εισοδήματος", με το έτσι θέλω. Το ακούσαμε κι αυτό...

  Οι μπολσεβίκοι ξανανιώσανε τώρα με τη φτώχεια μας. Ξεχνάμε πολύ γρήγορα δυστυχώς...

 8. ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ 13/05/2012 11:37:10

  Θα ακούσουμε και άλλα φαιδρά από τους κατά συρροήν ανεπάγγελτους, εθνομηδενιστές, αριστερούς μπουρδολόγους του συστήματος με τις δημοκρατικές ευαισθησίες.
  Εν τω μεταξύ η κρίση θα γενικεύεται, οι πηγές κάποιων εσόδων (π.χ τουρισμός) θα στεγνώνουν λόγου του φόβου και της σπέκουλας των ξένων και των ντόπιων εντολοδόχων τους, και ο συντηρητικός, τίμιος και εχέφρων ψηφοφόρος θα παρακολουθεί ανήμπορος την κορύφωση του δράματος και την ηρωική επιστροφή στη δραχμούλα.
  Αν θα εξαφανισθουν τότε οι σημερινοί πολιτικοι αγύρτες δεν είναι σίγουρο, σίγουρο όμως είναι ότι θα έχουν εξανεμισθεί ολοκληρωτικά οι ελάχιστες αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού.
  Εμπρός λοιπόν επισπεύστε το να τελειώνουμε! Το σενάριο εκτίμησης φερεγγυότητας του Ευρώ φαίνεται ότι στον επίλογό του προβλέπει και αποβολή κράτους. Τουλάχιστον αν είχαμε ΕΝΑΝ ευπατρίδη πολιτικό θα διεκδικούσε για εμάς την αμοιβή που δίδονταν παλαιά στα subjects των πειραμάτων.

 9. S.P. avatar
  S.P. 13/05/2012 11:41:04

  Είδα τον Γλέζο, στο Μέγα με τους πασόκους δημοσιογράφους. Ο ένας είναι φανατικός πασόκος από ένα χωριό της Ξάνθης, και ο άλλος Κρητικός. Εξασκούσαν μία δημοσιογραφία όχι τριτοκοσμική, αλλά τεταρτοκοσμική.
  Ο μη συμπαθής (ελέω θείου του πολιτικός) Αλευράς είπε σωστά πράγματα: Για το αριστερό σαμποτάζ στον νόμο Γιαννίτση το 2001, για το φαγοπότι των συνδικαλιστών κ.α. Ο Γλέζος έκανε πως δεν άκουγε: Εκεί τα δικά του.
  Εν τέλει δεν κατάλαβα ακριβώς τι κάνανε οι δύο πασόκοι δημοσιογράφοι, τον αβαντάριζαν ή τον εξέθεταν ή και τα δύο. Μάλλον και τα δύο.

  • juliet avatar
   juliet @ S.P. 13/05/2012 12:32:11

   S.P
   Καλημέρα,
   ''Δεν κυνηγάω ποτέ την δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ.Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς,έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παληκάρια ,γυναίκες και άνδρες ,''ανώνυμοι''......
   Σάντας Απόστολος γεννήθηκε στη Πάτρα 22/2/1922,πέθανε στην Αθήνα 30/4/2011.
   Ο Γλέζος δεν ήτανε ο άλλος;;;;Δεν θέλω να κάνω άλλα σχόλια,είναι να συχαίνεσαι......

 10. Basil avatar
  Basil 13/05/2012 11:58:06

  Πρόσφατα το βέλγιο έκανε εσωτερική δημοπρασία ομολόγων του δημοσίου για την εύρεση ρευστού. Ο Στόχος απλά υπερκαλύφθηκε. Από ποιούς; από τους βέλγους που πρακτικά δεν νοούνται ως έθνος. Σε αυτό αναφέρεται ο κυρ-Μανώλης. Εννοείται η υποχρεωτική συνεισφορά πρώην βουλετών, υπουργών, συμβούλων, ΜΚΟ, μεγαλόσχημων παραγόντων της ελληνικής κλεπτοκρατίας κλπ κλπ. Ο πατριωτισμός ρε μόρτες δεν πρέπει να σταματάει σε γενικού τύπου αναφορές περί φυλής κλπ κλπ. Αυτά εκτελούν απλά νοητικές διεργασίες υπεραναπλήρωσης των δεδομένων και σαφών ανεπαρκειών όλης της κοινωνίας. Η κατάσταση πλέον είναι μη διαχειρίσιμη. Πολώσεις, φασισμός, γενικευμένη ανομία. Αυτό δεν βλέπουμε και σήμερα. Goodnight and good luck

  • alakran avatar
   alakran @ Basil 13/05/2012 19:12:51

   Τί κοινό έχουν η εσωτερική δημοπρασία ομολόγων με το αναγκαστικό δάνειο;
   Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε τί σημαίνει ¨αναγκαστικό δάνειο¨;

 11. DIMITRIS avatar
  DIMITRIS 13/05/2012 12:44:38

  Γνωρίζετε νομίζω τό "Ο Διάολος καί τό Λιβάνι".
  Άν κάτι σέ έχει σημαδέψει πολύ, τό απεχθάνεσαι "όπως ο διάβολος τό λιβάνι".
  Άν ο κ. ΓΛΕΖΟΣ όντως σημαδεύτηκε από τόν Φασισμό, (αναγκαστικά καθεστώτα), στόν οποίο παράτολμα καί πατριωτικά αντιστάθηκε, θέλοντας νά αναπνέει ελεύθερα καί νά μήν εξαναγκάζεται ποτέ, τήν λέξη "αναγκαστικός-αναγκαστικά", έπρεπε νά τήν είχε διαγράψει καί νά τήν απεχθανόταν "όπως ο διάολος το λιβάνι".
  Τήν ώρα πού τήν ξεστομίζει, (αναγκαστικά γιά τούς άνω τών 20.000 ευρώ, προαιρετικα γιά τούς κάτω αυτού, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ 12.000 ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΑΣ), προδιαγράφει τήν πολιτική ουσία πλέον.
  Γιά τό λόγο αυτό σάς είπα πρίν ότι τό θέμα δέν είναι οικονομικό, (αυτά πού λένε ΓΛΕΖΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ), αλλά, καθαρά πολιτικό.
  Καί, νομίζω πλέον ότι καταλάβανε καί όσοι μέχρι σήμερα έδωσαν ψήφο διαμαρτυρίας.
  Οι μάσκες τών σειρήνων, εκτιμώ ότι έπεσαν καί πλέον, η τύχη τής χώρας είναι στά χέρια τών "ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ σκεπτόμενων καί θέλοντας έτσι νά ζήσουν, ΕΛΛΗΝΩΝ"
  Άλλωστε, αγανακτησμένε συμπολίτη, διαπιστώνεις καθημερινά ότι, άν σού έδιναν τό ελεύθερο νά διαχειριστείς εσύ τίς καταθέσεις καί τά χρήματά τών Ελλήνων συμπολιτών σου, (νά μήν εκχωρήσεις δηλαδή τό δικαίωμα αυτό στούς "ΓΛΕΖΟΥΣ-ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΔΕΣ", είναι ένα σίγουρο ότι εσύ ο ανώνυμος, θά διοικούσες καλύτερα τό κράτος, καί θά τό ΕΣΩΖΕΣ, χωρίς νά στηρίζεσαι σέ "ΣΥΡΙΖΑ"!

 12. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 13/05/2012 13:13:30

  Ποιός καθηγητής Ιστορίας ,δίξαξε στα Ελληνόπουλα για τον Φρουρό της Ακρόπολης τον ταπεινό Κώστα Κουκίδη, που έπεσε από τον ιερό βράχο , τυλιγμένος με την γαλανόλευκη, την ημέρα που μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα ; Αλλά για να γίνεις ήρωας στην Ελλάδα, πρέπει να πάρεις πιστοποιητικά της Αριστεράς.Ανατριχιάζω με την έπαρση των γκρουπούσκουλων του ΣΥΡΙΖΑ, που ως μαθητεύομενοι μάγοι, οδηγούν την Πατρίδα σε περιπέτειες. Σε λίγο καιρό , θα καταλάβουν πως και οι ίδιοι , είναι όχι απλά μέρος του καταρρέοντος συστήματος της μεταπολιτευσης ,αλλά ολοζώντανες αποδείξεις παρακμής του. Είναι λυπηρό αλλά η αριστερά δεν διδάχτηκε τίποτα από την ιστορία μας. Και τούτο, τα κόμματα της - αδυνατούν να απαλλαγούν από τις αγκυλώσεις τους. Αναζητούν τη σωτηρία μέσω της αναζωπύρωσης του φανατισμού και της εμφύλιας διαμάχης.Αν δεν συνέλθουν η 6η Μαίου θα πάρει επικίνδυνη δυναμική.

 13. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 13/05/2012 13:22:04

  Αλλο καποιος με την θεληση του να δωσει οσα μπορει στο Κρατος σε ενα ειδικο ταμειο για παραδειγμα προς ενισχυση του -εστω- και ως συμβολικη κινηση , και αλλο να παμε σε "υποχρεωτικα δανεια" δηθεν 100 ευρω.Αυτο , σε συνδυασμο με οσα λεχθηκανε για τις καταθεσεις , το μονο που μου φερνουνε στο μυαλο ειναι μια νεα οικονομικη και λογιστικη ΚΟΛΕΚΤΙΒΑ.
  Αλλα το ερωτημα παραμενει : εαν με αυτες τις προτασεις ο ΣΥΡΙΖΑ θελει να κυβερνησει , τοτε γινεται ευκολα αντιληπτο σε τι τεραστιο κινδυνο βρισκεται η χωρα.Και δεν ειναι ουτε καταστροφολογια , ουτε τιποτα.
  Διεθνως συνεχιζουμε να γινομαστε ρεζιλι.Το περιοδικο Spiegel εβγαλε αλλο ενα καυστικο τευχος με ενα εμετικο εξωφυλλο.Εχουμε δωσει το δικαιωμα σε ολους να μας κραζουνε , διοτι σου λεει πχ ο μεσος Γερμανος , Βελγος , Γαλλος , Ολλανδος : ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ στην Ελλαδα που απο παντου παιρνει μηνυματα κινδυνου και πτωχευσης , ακομα και ΤΩΡΑ στην υστατη στιγμη να μην μπορουνε τα κομματα να συνενοηθουνε για την σωτηρια της ιδιας της χωρας τους ?
  Ετσι θα παμε και για διαπραγματευση δηλαδη ?Σαν σκορποχωρι ?Καλα κρασια λοιπον , οσα δημιουργηθηκανε τα τελευταια χρονια , τελικα ειμαστε 100% αποφασισμενοι να τα τσακισουμε σε μερικους μηνες , ολα αυτα λογο της "αριστερης δημοκρατιας".

 14. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/05/2012 13:28:05

  Ακριβώς!

 15. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/05/2012 13:29:38

  Αφού έχουν αδειάσει τα ταμεία των τραπεζών είτε από αυτούς που πλήρωσαν από αποταμιεύσεις τα χαράτσια, είτε από όσους τα έβγαλαν σε ξένες χώρες, ουκ αν λάβεις παρά των μη εχόντων. Τόσο απλά...

 16. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/05/2012 13:32:03

  Προ μνημονίου και στεγνώματος της αγοράς έπρεπε να το κάνει ο ΓΑΠ. Όμως ο στόχος του ήταν το ΔΝΤ. Τώρα είναι αργά. Στεγνώσαμε από ρευστό το 90%...

 17. ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
  ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 13/05/2012 14:15:36

  Για βάλτε σε μια μηχανή αναζήτησης τη φράση" Κατέβασε ο Γλέζος την ελληνική σημαία;" και θα δείτε πράμματα και θάμματα για το ποιόν του κ. Γλέζου.

  Ο άνθρωπος έχει πει μισές αλήθειες , και πάντα το ίδιο κάνει, άρα είναι επικίνδυνος...

 18. S.P. avatar
  S.P. 13/05/2012 14:17:13

  Juliet,
  Καλημέρα καλή Κυριακή. Έτσι είναι να συχαίνεσα, αλλά και να ανησυχείς ταυτόχρονα, αν στην πατρίδα μας άνθρωποι σαν τον Γλέζο πάρουν την εξουσία. Ελικρινά σε αυτή μου την κρίση θα επιθυμούσα να πέσω έξω, να διαψευσθώ 100%.

 19. Aδέξιος Δεξιός avatar
  Aδέξιος Δεξιός 13/05/2012 14:39:25

  επί 12 μήνες=12 δις

 20. Nik avatar
  Nik 13/05/2012 15:17:06

  Να δούμε ένα πραγματικό περιστατικό;

  Απολαβές 2200 μηνιαίως.
  Παρακράτηση φόρου 20%- 440
  ΟΑΕΕ- 350
  ΔΕΗ- 150
  ΟΤΕ- 50
  Ρύθμιση Εφορίας- 400
  Χαράτσι ακινήτων- 100
  Φόρος Ελεύθερ επαγγελματία- 80
  Νομιμοποίηση υπογείου- 350
  Δάνεια- 900
  Σύνολο- 2720 ήτοι μείον 520 το μήνα.

  Τα 100 πως θα πάρει ο Γλέζος; Ας μας πει να μάθουμε τα νέα οικονομικά μπας και βγούμε από την λούμπα.

 21. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/05/2012 15:50:06

  +100000

 22. αγθ avatar
  αγθ 13/05/2012 16:20:52

  Α, πα, πα, μακριά από μας αυτά, φίλε. Εμείς έχουμε οικονομολόγους, να, με το συμπάθειο, θα αφήσουμε τον όποιο Γλέζο, να μας κάνει μάθημα; Μας φάγανε τα αποθεματικά των Ταμείων, οι καταθέσεις μας βρίσκονται στον αέρα, μας απειλούν, κυριολεκτικά με αρπαγή, με το έτσι θέλω, των περιουσιακών μας στοιχείων, και κάποιοι θίγονται από τις προτάσεις Στρατούλη κα Γλέζου, φοβούμενοι κολλεκτίβες όταν τα κολχόζ των ....αγορών, έχουν ήδη ανοίξει και μας περιμένουν. Πραγματικά, το 19% (και αντάμα και το 13%) πρέπει να γίνει ...0,19, μήπως και αναπνεύσει επιτέλους αυτή η χώρα. Αλλιώς είμαστε οριστικά χαμένοι.
  Υγ. Πιο ψύχραιμα με τις νουθεσίες, παιδιά, γιατί οι "αποεδώ" περισπούδαστοι οικονομολόγοι τα έκαναν, επιεικώς, σκατά! Χρειάζεται επειγόντως Νέο Παράδειγμα, όχι άλλα ξαναζεσταμένα τσιτάτα των καζίνο-αγορών

 23. alex23 avatar
  alex23 13/05/2012 17:22:10

  σκεφτείτε όμως και το ενδεχόμενο η δήλωση του κ.γκλεζου να είναι απλώς ένα πυροτέχνημα (να χρησιμοποιειτε ο ανθρωπος λογω του ειδικου ιστορικου βαρους του, που δεν επιτρεπει σε δημοσιογραφους να τον κραξουν χωρις να στοχοποιηθουν)

  ανέφικτο μεν λογω των συγκυριών και της κατάστασης του λαού,
  μη αποδοτικό εξαιτίας του μικρού ποσού που θα συγκεντρώσει σε σχέση με τα λεφτά που χρωστάμε
  και 'ρομαντικό' γιατί δίνει άλλοθι στο ανεφάρμοστο και δείχνει τον εχθρό (τους έχοντες κάποια χρήματα) που θα πολεμήσει το κόμμα και τον ιερό του σκοπό..

  και συνάμα κανείς δεν ασχολείται με τα αληθινά πολιτικά σχέδια του κ. τσιπρα, πάρα με διάφορα πυροτεχνήματα που αποπροσανατολίζουν, κερδιζοντας πολιτικο χρονο μεχρι τις εκλογες
  ο τσιπρας δεν ειναι καμμενος να κρυβεται ή να στελνει ηθοποιους που διαβαζουν ποιηματα, πρεπει να δειξει οτι ειναι κομμα εξουσιας και αυτο εχει κοστος γιατι οι θεσεις παντα εχουν κοστος, και αυτο ειναι κατι που δεν θελει να δει πριν τις επομενες εκλογες

 24. alitrotos pontos avatar
  alitrotos pontos 13/05/2012 18:00:36

  Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μαρτυρίες και υποτιθέμενα ντοκουμέντα προσώπων
  σαν του Κ.Πλεύρη,Φ.κρομμύδα και Α.Γεωργιάδη,μπορούν να πλήξουν τον Γλέζο
  και τον κάθε αγωνιστή της αντίστασης είναι πολύ γελασμένοι.
  Αν πάλι οι κατηγορίες στο πρόσωπο του Μ. Γλέζου προέρχονται από blog και
  οργανώσεις τύπου,"εσεται ημαρ"και χρυσαυγής,μάλλον περιποιούν τιμή στο
  πρόσωπο.
  Προσωπικά,και πολλοί άλλοι φαντάζομαι,δεν είμαι διατεθειμένος να εμπλακώ
  στο εμφυλιακό κλίμα που εντέχνως κάποιοι καλλιεργούν.Ως πατριώτες οφείλουμε
  να σεβαστούμε,αν όχι να προστατεύσουμε, τα σύμβολα των "αντιπάλων" και να
  μην σταθούμε ΕΜΕΙΣ αυτή την φορά η αιτία για μια εμφύλια σύρραξη.
  Φοβάμαι,και δεν σας το κρύβω,ότι εάν συνεχιστεί αυτό το κλίμα, το τίμημα που
  θα πληρώσουμε θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα εκατό ευρώ που προτείνει
  ο Μ.Γλέζος.
  Παρακαλώ όλες τις πλευρές για αυτοσυγκράτηση!

  • ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
   ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС @ alitrotos pontos 13/05/2012 18:12:44

   Εγώ λέω ότι ως πατριώτες οφείλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε την αλήθεια. Το ψέμμα και οι "μύθοι" ( κυρίως μεταπολιτευτικοί...) μάς έφεραν σε αυτό το κατάντημα.

   Σε ότι αφορά τον κ. Γλέζο, και αυτός δεν έχει πει όλη την αλήθεια και γιαυτό δεν θα πρέπει να μείνει στο απυρόβλητο.

 25. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 13/05/2012 18:22:03

  Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Αλέκος Αλαβάνος σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα υπογραμμίζει πως η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια επώδυνη διαδικασία. Ο κ. Αλαβάνος υποστηρίζει πως η Ελλάδα που ήταν στους νικητές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου γιατί ο Βενιζέλος διείδε την επιτυχία της Αγγλογαλλικής Συμμαχίας, έφτασε μετά λίγα μόλις χρόνια στη Μικρασιατική Καταστροφή γιατί έσφαλε ότι η στήριξή της θα συνεχίζονταν.

  «Σε μια χώρα εξαρτημένη η σωστή ή λαθεμένη εκτίμηση για τις κατευθύνσεις και τα όρια των Μεγάλων Δυνάμεων (από τη δεξιά για να ευθυγραμμιστεί, την αριστερά για να εναντιωθεί) οδηγεί από τον θρίαμβο μέχρι την πανωλεθρία. Αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο σήμερα. Και με τον Ολάντ και τις προθέσεις του για ανάπτυξη και με ένα «όχι» των Ιρλανδών στο ευρωσύμφωνο, τα όρια τροποποίησης των όρων των δανείων είναι ελάχιστα και σε δευτερεύοντα σημεία, που δεν μπορούν να απαντήσουν στις άμεσες ανάγκες και στην κλιμακούμενη οργή του λαού. Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης. Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί να αποβεί μοιραία» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος.

  Ο κ. Αλαβάνος προτείνει τρεις λύσεις για την Ελλάδα. Την παραμονή στο ευρώ και την αποδοχή των όρων της δανειακής Σύμβασης, την προετοιμασμένη έξοδό μας από το ευρώ που υποστηρίζει πως έχει προοπτικές και τέλος την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που θα δημιουργήσει πανικό, χάος και με ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, με άγνωστη έκβαση...

 26. alitrotos pontos avatar
  alitrotos pontos 13/05/2012 18:27:31

  Είναι η κατάλληλη στιγμή? Σαράντα χρόνια γιατί δεν το
  κάνανε-με?
  Ωστόσο θα συμφωνήσω, κανείς στο απυρόβλητο.

 27. Basil avatar
  Basil 13/05/2012 20:53:48

  Αγαπητοί
  Εκανα το ανώτερω σχόλιο όχι για να υπερασπιστώ την πολιτική του σύριζα, αλλά για να τονίσω την διαφορά επιπέδου μεταξύ των βέλγων και ημών. Σαν ένας απλός σχολιαστής δεν διαθέτω τις κρίσιμες πληροφορίες για μια ενδελεχή ανάλυση στο θέμα αυτό. Απλά παρατηρώ ότι για άλλη μια φορά ο Κονδύλης επιβεβαιώνεται. Εγραφε ο συγχωρεμένος " όπως ο Κύριος μωραίνει όν βούλεται απωλέσαι, έτσι και ένας λαός χάνει την ικανότητα της στρατηγικής σκέψης ακριβώς όταν την χρειάζεται περισσότερο.
  Δεν μιλάμε άν ο εσωτερικός δανεισμός είναι αναγκαστικός ή εθελοντικός αλλά εξέταζουμε την ιδέα. πχ. Ο απόδημος ελληνισμός έχει εκφραστεί ότι θέλει να βοηθήσει. Πως;
  Τα λεφτά στη ελβετία και σε κάθε άλλη χώρα μπορούν να φορολογηθούν. Μπορούν
  Τα κλεμμένα του Ακη σε πιό ταμείο πάνε; κλπ κλπ
  Είναι μόνο ο Ακης; κλπ κλπ
  Πρακτικές ιδέες δεν ακούγονται παρά αμπελοφιλοσοφίες και ιδεολογικές γραμμές
  Τέλος για τον κυρ-Μανώλη μια πράξη που έγινε πριν από χχ χρόνια δεν δικαιολογεί μια λαθασμένη τοποθέτηση.
  Και τέλος η διαχωριστές γραμμές δεν νομίζω ότι ανταποκρίνονατι πλέον στην πραγματικότητα. Εθνομηδενιστές υπάρχουν παντού έτσι δεν είναι;

 28. ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ 13/05/2012 21:36:22

  Όταν προ τριμήνου η ταπεινότητά μου σχολίαζε τον οπορτουνισμό, την ανευθυνότητα και αυτόν ακόμη τον ανθελληνισμό του Κου Γλέζου και τη ματαιοδοξία του άλλου επίδοξου σωτήρα Θεοδωράκη, έτερος σχολιαστής μου υπενθύμισε ότι η μετριότητά μου δεν φτάνει ούτε στο νυχάκι ενός εκάστου...
  Προεκλογική περίοδος γαρ και η Ν.Δ προσδοκούσε διαρροή ψήφων απο το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Πως όμως έρχονται τα πράγματα αλήθεια ; O ΣΥΡΙΖΑ ρυθμιστής των εξελίξεων και ο Κος Σαμαράς να εκλιπαρεί για συγκυβέρνηση.
  Με έκπληξή μου δε διαπίστωσα ότι αμφισβητούνται σήμερα ακόμα και οι αντιστασιακές περγαμηνές του Κου Γλέζου.
  Κύριοι μη κοπιάζετε, θα έχετε άφθονο χρόνο για να βελτιώσετε την ποιότητα του think tank σας, αφού το σημερινό είναι προφανές κατώτερο των περιστάσεων.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ 13/05/2012 21:45:05

   Μα είναι δυνατόν ένας μορφωμένος άνθρωπος όπως εσείς να επιρρίπτει ευθύνας εις το site μας, ένεκα της αφρόνου κριτικής ετέρου σχολιαστή εις βάρος σας; Αιτούμεθα ταπεινοί συγνώμη. Και παρακαλούμε θερμώς να μην διαβάζετε διότι υποβιβάζετε το επίπεδό σας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.