#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2011 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μόντι θεωρεί «καθήκον του» να μη λαμβάνει μισθό!!!

[caption id="attachment_137046" align="alignnone" width="600" caption="Επειδή τα πολιτικά θέματα και ιδίως του ΠΑΣΟΚ μου προκαλούν αφόρητη πλήξη πλέον, ιδού η Μόνικα Αντωνοπούλου, κόρη μεταναστών στην Αργεντινή. Πρόκειται για μια εκπρόσωπο της ομογένειας που ανταγωνίζεται τα καλύτερα μοντέλα της υφηλίου και επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα διαπρέπει μόνο στο εξωτερικό."][/caption]

Οι συντάξεις των αμέσως επόμενων μηνών και το Δώρο που θα δώσει το ΙΚΑ στους συνταξιούχους του είναι εξασφαλισμένα αλλά για το 2012-13 το ταμείο είναι υποχρεωμένο να πάρει νέο δάνειο-μαμούθ ύψους 3 δισ. ευρώ με υποθήκη τα ακίνητα και εκχωρώντας τα μελλοντικά έσοδά του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο enet.gr, το ΙΚΑ θα βρεθεί την επόμενη διετία σε δεινή οικονομική κατάσταση και γι' αυτό εξετάζει τη σύναψη ενός πολύ μεγάλου δανείου με αντάλλαγμα τις μελλοντικές εισπράξεις του και υποθήκη στα ακίνητά του. Το ταμείο έχει να πληρώσει 1,1 εκ. κανονικές συντάξεις στους δικαιούχους του καθώς και άλλες 650.000 επικουρικές. Για φέτος, αρκέστηκε στο έξτρα 1 δισ. ευρώ της κρατικής ενίσχυσης που προήλθε από τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και από τις δόσεις της Τρόικα.

Δεν καλύπτουν οι τροϊκανές δόσεις τους μισθούς και τις συντάξεις, παρά μόνο ένα μικρό τμήμα της κρατικής ενίσχυσης που λαμβάνουν τα Ταμεία. Για το λόγο αυτό το ΙΚΑ ζητεί δάνειο. Να δοθούν αναλυτικά τα στοιχεία από ποιες  πηγές χρηματοδοτούνται και σε ποιο ύψος οι μισθοί και οι συντάξεις για να τελειώνουμε με τη φαιδρή προπαγάνδα.Διάφοροι -γνωστοί και μη εξαιρετέοι -ισχυρίζονται μετά μανίας , ότι δήθεν τα δάνεια της τρόικα, πάνε στον κοσμάκη, μέσω μισθών και συντάξεων. Όσοι ψήφισαν και στήριξαν  το Μνημόνιο έχουν πολλές εξηγήσεις να δώσουν. Δεν τους σώζουν ούτε δέκα Κυβερνήσεις Συνεργασίας.

Η Ευρώπη μπορεί να πιέζει ασφυκτικά την Ιταλία και το νέο πρωθυπουργό της χώρας Μάριο Μόντι να λάβει αυστηρά μέτρα λιτότητας, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε «Δεν θα πω ποτέ στους Ιταλούς: κάντε κάτι επειδή μας το ζητεί η Ευρώπη» και συνάμα πρόσθεσε: «Δεν θα με ακούσετε ποτέ να κατηγορώ την Ευρώπη για αυτό που θα έπρεπε να έχουμε κάνει», στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τέσσερις υπουργούς του στην οποία παρουσίασε τα μέτρα ανάκαμψης της Ιταλίας.

Τι έχει παραπάνω η Ιταλία για να προσεγγίζει έτσι την κρίση χρέους, ένας «μεταβατικός» Πρωθυπουργός;

Εθνική ανεξαρτησία..

Επίσης ο ίδιος ο Μόντι ανακοίνωσε πως «είναι καθήκον του να μην λαμβάνει το μισθό του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών».

Συμβολική κίνηση, πολύ μεγάλης αξίας. Για να βρούμε το αντίστοιχο δικό μας πρέπει να γυρίσουμε στον Καποδίστρια….

Αν υπήρχε κάποιος που θα  έκανε την αντίστοιχη κίνηση στη χώρα μας  θα τον κατηγορούσαν για «υπερπατριωτισμό» και δεξιό λαϊκισμό…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 06/12/2011 13:09:37

  Εμείς έχουμε 48 υπουργούς , κάτι εκατοντάδες συμβούλους και το κερασάκι στη τούρτα ο Πρόεδρας με μισθό που υπερβαίνει αυτόν του πλανητάρχη.

  Κλείνει όμως το ΙΓΜΕ γιατί εμποδίζει τη λεηλασία των πόρων και του ορυκτού πλούτου της χώρας για να μην τολμήσουμε να ορθοποδήσουμε ποτέ.

  Αντιμνημονιακό μέτωπο τώρα ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση κι όσοι συνταχθούν με αυτό θα επιβραβευτούν όχι με θέσεις και μισθούς χιλιάδων ευρώ , αλλά με θέσεις ευθύνης άμισθες και με πατριωτική αυτοθυσία.

  Οι επαγγελματίες πολιτικοί λαοπλάνοι να εξηγήσουν από που έβγαλαν τις περιουσίες τους κι αν κάποιοι είναι τίμιοι να αγωνιστούν για να βγουν στη φόρα ποιοι πήραν μίζες, ποιοι έχουν λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού και κυρίως να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία.

 2. blue nile avatar
  blue nile 06/12/2011 13:15:55

  ...μας πετάς τη φωτογραφία με την απείρου κάλλους γυνή και μετά μας βάζεις να διαβάζουμε για τον Μόντι... παρεπιπτόντως ο Μόντι καμία σχέση με τον Παπαδήμο και στο μέλλον θα δούμε αστρονομικές διαφορές...οι περισσότεροι Ιταλοί που ξέρω και ρώτησα είπαν ότι είναι από εκείνους που τις ικανότητες του μπορεί να τις θέσει στην υπηρεσία του λαικού συμφέροντος παρά την τραπεζική του καταγωγή...ο χρόνος θα δείξει αν επαληθευτούν...

  • Dal avatar
   Dal @ blue nile 06/12/2011 13:27:15

   Δεν είναι θέμα προσώπων η συνταγή είναι λάθος. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκε πολιτική λιτότητας όταν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση. Είναι εντελώς παράλογο. Στην ΕΖ ο μέσος όρος του ελλείμματος του προϋπολογισμού ήταν το 2007 (προ κρίσης έτος) 0,6 και η σχέση χρέους ΑΕΠ 66%. Το 2010 ήταν αντίστοιχα 7% και 82%.Φέτος δε ακόμη χειρότερα.
   Η πολιτική είναι αδιέξοδη γιατί' εφόσον μειώνεται ο παρονομαστής (ΑΕΠ) ,αυξάνει η σχέση του χρέους.
   Η Ιταλία θα μας ακολουθήσει, το χρέος της σε σχέση με το ΑΕΠ θα αυξηθεί εξ αιτίας της ύφεσης που θα περιέλθει λόγο των μέτρων.
   Ο Μόντι και ο Παπαδήμος ήλθαν για να κατευνάσουν τα πνεύματα.
   Η πολιτική είναι στον αυτόματο πιλότο, βλέπε Μερκοζύ.

 3. ΜΑΡΙΛΕΝΑ avatar
  ΜΑΡΙΛΕΝΑ 06/12/2011 20:51:15

  H κα Μπιρμπίλη στο Παρίσι, θέλουν να μας πουν τι μισθό παίρνει, την ίδια ώρα που εδώ κοντεύουν να ξεκάνουν συνταξιούχους και σχεδόν όλους τους εργαζόμενους.... Κάποιος πρέπει να κάνει την ερώτηση στους τεχνοκράτες σωτήρες.... έλεος πια.

 4. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 06/12/2011 21:51:28

  Παπούλια,Παπαδήμο,Βενιζέλο μήπως πήρατε χαμπάρι τι έκανε ο Μόντι στην Ιταλία; Συμβολισμός είναι αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας.
  Ετσι πράττουν όσοι έχουν τσίπα και φιλότιμο ,όχι σαν ΕΣΑΣ.

 5. pipis avatar
  pipis 06/12/2011 23:06:21

  Ποιος να πιάσει το συμβολισμό κατά δω? Τo GAP, δε λέει να ξεσκαλώσει, πιάνεται κι από πινέζα μη γλιστρήσει, ο απαραίτητος αντιπρόεδρος θέλει άλλα 800.000€ μπας και μου πει τι διάολο κάνει στην κυβέρνηση. Οι 300 ηλίθιοι απαιτούν να μη ασχολούμαστε με το τι πέρνουν και λίγα είναι αφού τους βρίζουμε....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.