03/11/2009 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μπιλ Κλίντον και τα … πρόβατα των Ιμίων«Δεν πρέπει να υπάρχει στον κόσμο περίπτωση δύο χωρών που αλληλεξαρτώνται, όσο η Ελλάδα και η Τουρκία» σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος αναφέρθηκε και σε θέματα Ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος ,κατά την ομιλία του χθες στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του "Bosphorus Conference" που οργάνωσε τουρκική εταιρεία με θέμα τη διακυβέρνηση.

 Ο Κλίντον αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό και υπογράμμισε ότι «στα θέματα αυτά, γνωρίζω ότι έχουν μεγάλη σημασία οι μικρές χειρονομίες καλής θέληση»".

Αναφερόμενος στην κρίση στα Ίμια που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Κλίντον είπε ότι «έρχονται κάποιες στιγμές, συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, που βλέπετε πώς εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον. Το γεγονός ότι εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον, δείχνει ότι πρέπει να ζούμε με αρμονία και ότι αλληλοεπηρεαζόμαστε από αυτά που κάνουμε».

«Συνομιλούσα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, όταν με ενημέρωσαν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται στα πρόθυρα σύγκρουσης εξαιτίας των βραχονησίδων Ίμια, όπου βρίσκονται πρόβατα» είπε ο Κλίντον και αφού τόνισε ότι ο ίδιος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με την ηγεσία της Ελλάδας και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα «να αποφασιστεί ότι δεν θα προκληθεί πόλεμος εξαιτίας μιας βραχονησίδας, όπου ζουν λιγότερα από είκοσι πρόβατα», κατέληξε: «μπορώ να σας δώσω εκατοντάδες παραδείγματα πώς οι χώρες στον κόσμο καταλήγουν στα πρόθυρα του πολέμου».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/11/2009 14:02:31

  ο Κλίντον τώρα που δεν μπορεί προφανώς να παραγει κηλίδες, τις φαντάζεται.

 2. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 03/11/2009 15:56:05

  Ξέχασε να πει τι θα έκανε αν τα πρόβατα ήταν made USA... όπως και του πολέμους των Αμερικάνων ανα τον κόσμο.

 3. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 03/11/2009 16:27:15

  Αγγλοσαξονικός κυνισμός, ανυπόφορος για μάς τους νότιους. Κάπως σάν να μπαίνεις χαμογελώντας ανάμεσα σε παιδιά που μαλώνουν για μιά μπάλα.

  Με συγκαταβατική, ειρωνική διάθεση, μ'αυτή την συνεχή αναφορά στον "ρεαλισμό", στον συμβιβασμό, στην "προσφορά καλής θέλησης και απο τις δύο πλευρές" - αυτά γλυφιτζούρια που όμως -παραδόξως- αρέσουν στην δική μας αριστεροπράσινη τρελοπαρέα.

 4. eregoz avatar
  eregoz 03/11/2009 18:18:15

  ΒιLL..εαν τα πρόβατα ήταν στην Αλάσκα πάνω σε παγόβουνο και σου έλεγαν οι Ρώσοι οτι ειναι Ρωσικές Άλκες..τι θα εκανες?..θα έστελνες την αγορανομία?

 5. Swell avatar
  Swell 03/11/2009 20:12:56

  Aναμενόμενη άποψη προβάτου μεν, κακού δε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Swell 03/11/2009 20:14:24

   λες να του αρέσει το woolite?

   • SEN avatar
    SEN @ archaeopteryx 03/11/2009 22:18:10

    Μπα...τα σ(α)ξοφωνα του αρεσουν σιγουρα ;)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.