#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2012 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μπιλ Γκέητς και η φιλοσοφική λίθος

[caption id="attachment_197443" align="alignnone" width="600" caption="'L'Alchimiste' Original painting by David Teniers (before 1690). This version engraved by Jacques-Louis Pérée, 1769."][/caption]

Υπάρχει ένας ζάπλουτος άνθρωπος στην γειτονιά μου. Αν τον συναντήσετε στον δρόμο, δεν θα γυρίσετε να τον κοιτάξετε δεύτερη φορά. Είναι ένας καθημερινός άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Κάθε μέρα βγαίνει στην πλατεία και πίνει τον καφέ του. Άγνωστος μεταξύ αγνώστων όταν κυκλοφορεί στο κέντρο. Γνωστός και αγαπητός στον κύκλο του και στην γειτονιά του. Δεν οδηγεί Μερσεντές ούτε Πόρσε Καγιέν, δεν φορά επώνυμα ρούχα και παπούτσια, δεν περνά τον χειμώνα του στο Σαμονί ούτε τα καλοκαίρια του στην Μύκονο ή στο Πουκέ. Ο καφετζής της πλατείας ξέρει πως πίνει τον καφέ του, ο περιπτεράς την μάρκα των τσιγάρων του και ο κουρέας παρακάτω, τον τρόπο που κουρεύει τα μαλλιά του. Ο άνθρωπος αυτός έχει εκατομμύρια. Δεν τον «έχουν» τα εκατομμύρια. Η εργασία του είναι παραγωγική, δίνει δουλειά σε άλλους 300 νοματαίους άμεσα και πολύ περισσότερους έμμεσα. Είναι χρήσιμος για την κοινωνία, για την χώρα, για τον κόσμο ολάκερο. Είναι πολύτιμος για όλους αυτούς και το ξέρει. Η χαρά που παίρνει, όταν αχάραγα μπαίνει στο εργοστάσιο και χαιρετά τους εργάτες και αυτοί τον αντιχαιρετούν, είναι γι αυτόν αναντικατάστατη.

Στον στρατό είχα έναν σπουδαίο διοικητή. Τότε δεν το είχα καταλάβει, όμως τώρα που το σκέφτομαι το αντιλαμβάνομαι εκ των υστέρων. Τα μεσημέρια έτρωγε πάντα στη λέσχη των σμηνιτών. Έτρωγε το φαί των φαντάρων. Δεν παρίστανε ότι έτρωγε μαζί μας. Έτρωγε κανονικά και με όρεξη. Καμιά φορά ζητούσε και περίσσευμα! Μονάχα μια μέρα της εβδομάδας έκανε εξαίρεση. Κάθε Τετάρτη πήγαινε και έτρωγε με την οικογένειά του. Η μονάδα ήταν μεγάλη και το σπίτι του διοικητή βρισκόταν μέσα στον περίβολο του στρατοπέδου. Ένα μεσημέρι που έτρωγε μαζί μας στη λέσχη των σμηνιτών, πήρα το θάρρος και τον ερώτησα γιατί τις Τετάρτες έτρωγε σπίτι του. «Κάθε Τετάρτη έχουμε ρεβίθια που μ’ αρέσουν» ήταν η απάντησή του. Κρυφογελούσε κάτω από τα μουστάκια του. Ο άνθρωπος αυτός πετούσε με φάντομ – F4. Διοικούσε πάνω από 1800 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και καμιά 700ρια σμηνίτες. Αργότερα, έγινε αρχηγός ΑΤΑ και αν είχε το ανάλογο «μέσον» θα γινόταν και αρχηγός ΓΕΑ. Δεν το είχε όμως και είμαι σίγουρος πως δεν έδινε δεκάρα γι αυτό. Μισούσε τα «μέσα» και η χειρότερή του ήταν όταν του τηλεφωνούσαν υπουργοί και υφυπουργοί τους οποίους συχνά διαολόστελνε. Δεν ήταν πλούσιος αλλά ήταν ελεύθερος και ευχαριστημένος με τον εαυτό του.

Ο Μπιλ Γκέητς έχει δισεκατομμύρια. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Ζει σε ένα σπίτι – φρούριο 6.100 μ2 κάπου στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον κοντά στο Σηάτλ, που κοστίζει 150 εκατομμύρια δολάρια. Έχει πισίνα 18 μέτρων με ηχητικό σύστημα και κάτω από το νερό, γυμναστήριο 230 μ2, τραπεζαρία 100 μ2 που φιλοξενεί 25 καλεσμένους. Οι καλεσμένοι του φορούν στο πέτο ηλεκτρονικές καρφίτσες, που με την είσοδό τους σε ένα δωμάτιο δίνουν εντολή ώστε να ρυθμίζεται η θερμοκρασία, ο φωτισμός και η μουσική σύμφωνα με τα γούστα τους, που είναι αποθηκευμένα εκ των προτέρων στο κεντρικό σύστημα ελέγχου του σπιτιού. Ο Μπιλ Γκέητς είναι ο ιδιοκτήτης της Microsoft, της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού (και όχι μόνο) του πλανήτη και ο εφευρέτης των windows. Μέχρι τώρα, ότι πιάνει με τα χεράκια του μετατρέπεται σε χρυσάφι. Ο άνθρωπος αυτός, εκτός από τα windows έδωσε στην ανθρωπότητα και ένα κείμενο με  11 κανόνες που απευθύνεται σε φοιτητές Πανεπιστημίου, κάτι σαν παρακαταθήκη προς τις μελλοντικές γενεές ή αλλιώς μια φιλοσοφική λίθο για την επιτυχία:

 

Κανόνας 1:
Η ζωή δεν είναι δίκαιη - πάρτε το χαμπάρι!

Κανόνας 2 :
Ο κόσμος δε θα σας λυπηθεί ούτε νοιάζεται αν έχετε ή όχι αρκετή αυτοεκτίμηση. O κόσμος περιμένει να πετύχετε κάτι ΠΡΙΝ να αισθανθείτε καλά για τον εαυτό σας.

Κανόνας 3 :
ΔΕΝ πρόκειται να βγάζετε 80.000 δολάρια το χρόνο με το που θα βγείτε από το Πανεπιστήμιο. Δεν πρόκειται να γίνετε Αντιπρόεδρος της Εταιρείας ούτε να αποκτήσετε αυτοκίνητο με τηλέφωνο, αν δεν τα ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ και τα δύο.

Κανόνας 4 :
Αν νομίζετε ότι ο καθηγητής σας είναι σκληρός, περιμένετε μέχρι να αποκτήσετε αφεντικό.

Κανόνας 5 :
Δε θίγεται η αξιοπρέπειά σας αν χρειαστεί να δουλέψετε με τα χέρια σας. Οι παππούδες σας είχαν άλλη λέξη για τη δουλειά στο εργοστάσιο: την αποκαλούσαν «ευκαιρία».

Κανόνας 6:
Αν τα θαλασσώσετε, μην γκρινιάζετε για τα λάθη σας, αλλά μάθετε από αυτά.

Κανόνας 7:
Πριν γεννηθείτε οι γονείς σας δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο σας φαίνονται τώρα. Αυτό το έπαθαν από το να πληρώνουν τους λογαριασμούς σας, να καθαρίζουν τα ρούχα σας και να σας ακούνε να λέτε πόσο έξυπνοι και σπουδαίοι είστε. Πριν τρέξετε λοιπόν να σώσετε το δάσος του Αμαζονίου από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σας, καθαρίστε πρώτα την ντουλάπα του δωματίου σας.

Κανόνας 8:
Στο σχολείο οι νικητές δε διαφέρουν από τους ηττημένους, ΟΧΙ όμως και στη ζωή. Σε κάποια σχολεία δεν αποτυγχάνει κανείς - μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά και ξανά μέχρι να γράψετε τη σωστή απάντηση. Αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την πραγματική ζωή.

Κανόνας 9:
H αληθινή ζωή δε χωρίζεται σε τρίμηνα. Τα καλοκαίρια δεν κάθεστε και πολύ λίγοι είναι αυτοί που θα ενδιαφερθούν να σας βοηθήσουν να ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε τις ελεύθερες ώρες σας.

Κανόνας 10:
H τηλεόραση ΔΕΝ είναι η αληθινή ζωή. Στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι σηκώνονται από τις καφετέριες και πάνε στις δουλειές τους.

Κανόνας 11:
Να είστε καλοί με τους... φύτουλες. Το πιθανότερο είναι να καταλήξετε να δουλεύετε για αυτούς... 

Είμαι βέβαιος διαβάζοντας αυτήν την λίστα με τους κανόνες πως:

Ο Μπιλ Γκέητς ήταν μάλλον «φύτουλας» στο σχολείο (δεν γράφω Πανεπιστήμιο επειδή ως γνωστόν, δεν διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο).
Όταν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, πιο πολύ θα μείνει γνωστός για αυτούς τους κανόνες που άφησε παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές, παρά για τα windows, τα δισεκατομμύρια ή το τεράστιο σπίτι του στην Πολιτεία Ουάσιγκτον,  κοντά στο Σηάτλ.

Στην χώρα μας τα τελευταία σαράντα χρόνια, βγάλαμε δύο καινούριες γενιές Ελλήνων που φοβάμαι πως δεν μοιάζουν καθόλου με κάποιον από τους τρεις ανθρώπους που αναφέρω παραπάνω. Δυο γενιές επιστημόνων, εργαζομένων, φοιτητών και μελλοντικών και σημερινών ηγετών,  που δεν τηρούν κανέναν από τους 11 κανόνες του Μπιλ Γκέητς και κυρίως τον ενδέκατο. Δυστυχώς, στην κοινωνία που καταφέραμε να οικοδομήσουμε οι «φύτουλες» είναι  ανύπαρκτοι! Κυνηγήθηκαν αγρίως από κάθε έκφανση της σχολικής και της ακαδημαϊκής ζωής, μέχρι που έγιναν είδος υπό εξαφάνιση. Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς τους «φύτουλες»; Ποιοι θα είναι τα μελλοντικά αφεντικά στις δουλειές που πρέπει να δημιουργήσουμε; Εμείς οι μαθητευόμενοι μάγοι και  καταφερτζήδες παντογνώστες άνευ γνώσης, τα κάναμε ρόιδο. Οι παπαγάλοι και οι πίθηκοι που μας ακολούθησαν, ξέρουν μονάχα να αντιγράφουν χοντροκομμένα και να λένε μονότονα το ίδιο ποίημα νυχθημερόν. Από πού θα ξεπηδήσουν οι σεμνοί, ολιγαρκείς, εργατικοί, άξιοι και με πολλές γνώσεις «φύτουλες» (η φιλοσοφική λίθος του Μπιλ Γκέητς), που έχουμε ανάγκη ως κοινωνία και ως χώρα;

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik avatar
  Nik 30/12/2012 16:19:29

  Οι φύτουλες είναι στην Οξφόρδη, το ΜΙΤ, Σορβόννη, ΝΑΣΑ, κλπ, και όταν φτάνουν τα μαντάτα τους αρεσκόμαστε να λέμε πως οι Ελληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό.

 2. Λύκος avatar
  Λύκος 30/12/2012 16:52:47

  Για του λόγου το αληθές, οι κανόνες δεν είναι του Bill Gates αλλά του Charles J. Sykes που αργότερα τους έκανε 50 και έχει εκδώσει βιβλίο (έχει μεταφραστεί) σχετικά με αυτές, πολύ διδακτικό πάντως.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Λύκος 30/12/2012 19:11:48

   Αγαπητέ Λύκε, φαίνεται ότι έπεσα κι εγώ θύμα ενός από τους πολλούς αστικούς μύθους που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Όντως, μετά από εμπεριστατωμένη αναζήτηση, μοιάζει να είναι σωστότερη η άποψη πως αυτοί οι κανόνες γράφτηκαν από τον Charles J. Sykes, ερευνητή στο Ινστιτούτο Πολιτικής Έρευνας του Ουϊνσκόνσιν, ραδιοτηλεοπτικού παραγωγού και αρθρογράφου εφημερίδων. Αυτά για την ιστορία, ανεξάρτητα αν φάνηκε πολύ φυσικό να τους έχει αναφέρει ο Μπίλ Γκέητς, αφού υπήρξε όπως λένε ένας "φύτουλας" ο ίδιος. Η προέλευση των κανόνων θέτει κάποιο θέμα ίσως στον τίτλο του σημειώματος αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν αλλάζει την ουσία όσων αυτό επισημαίνει. Ευχαριστώ για την παρατήρηση, μιας και κατά την ταπεινή μου γνώμη, όλοι οι μύθοι πρέπει κάποτε να καταρρίπτονται! Καλή Χρονιά εύχομαι.

 3. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 30/12/2012 16:53:41

  Πορευτήκαμε τρείς δεκαετίες με επίμονη επιδίωξη να ξεριζώσουμε όλα τα θετικά που χαρακτήριζαν την κοινωνική μας οργάνωση και την πολιτιστική μας ταυτότητα. Δεν θέλω να ανοίξω εδώ την συζήτηση κατά πόσο αυτό ήταν τυχαίο. Για μένα, ενταγμένο στο μεγάλο σχέδιο εξανδραποδισμού του έθνους μας, με σκοπό τον έλεγχο του πολύτιμου "οικοπέδου".
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα του συστήματος αξιών που προωθήθηκε είναι η διαφήμιση του κρατικού, παρακαλώ, λαχείου, που προβάλλεται φέτος, στο βυθό της κρίσης, που όλο το έθνος είναι ανάγκη να βάλλει τα δυνατά του για να βγούμε από τη λάσπη.
  Η "υπερτυχερή", στολισμένη σαν μαντά Σουσού, τηλεφωνεί στην δουλειά της και σκάει στα γέλια όταν της απαντούν, οι πρώην συνάδελφοι, ότι η κυρία ......... έφυγε. Σήμερα ακόμα, προβάλλουμε ως κοινωνικό πρότυπο, ως υπέρτατη τύχη την μη εργασία, την τεμπελιά.

 4. Aναξίμανδρος avatar
  Aναξίμανδρος 30/12/2012 17:33:47

  Επικροτώ και επαυξάνω αγαπητέ Akenaton.
  Ολοι σχεδόν οι ΜΕΓΑΛΟΙ της ιστορίας πέθαναν στην ψάθα. Ηταν άφραγκοι κατα κανόνα. Μερικά παραδείγματα: Xριστός,Κομφούκιος, Βούδας,Γκάντι, Σωκράτης,Αρχιμήδης, Μιχαήλ ΄Αγγελος, Γκάουντι, Αινστάιν, Κιουρί, Μέγας Αλέξανδρος,Κωνσταντίνος,Ναπολέων κλπ...

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/12/2012 17:37:27

  Oι αρχηγοι θα ειναι αυτοι που κολλαγαν αφισες και μαθαιναν να οραγνωνουν "συλλογικοτητες" που λεει και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αυτες της ΑΣΟΕΕ για να πουλανε οι μαυροι μπλουζακια.Θα κανουμε επανασταση και θα ρεει μελι και γαλα απο τις κρατικες επιχειρησεις οπως Αργεντινη.

 6. Stephanos 72 avatar
  Stephanos 72 30/12/2012 17:51:02

  Λάρισα 110ΠΜ 1991. Ἤμουν καὶ ἐγὼ ἐκεῖ...

 7. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 30/12/2012 17:51:23

  να κάνουμε στην άκρη τους δήθεν, θα έρθουν οι αυθεντικοί

 8. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 30/12/2012 18:48:15

  Δεν ξέρω σε ποιόν ακριβώς ανήκουν οι 11 κανόνες, αυτό που ξέρω είναι ότι περιγράφουν την Αληθινή ζωή!!!

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/12/2012 18:53:17

  Aγαπητέ Ακένατον, θίγεις το βασικό πρόβλημα της χώρας, την παρακμή της κοινωνικής ηθικής - Βέβαια η έννοια αυτή είναι πολυσήμαντη και σχεσιακή με την ιστορική στιγμή.
  Η παρακμή που βιώνουμε έχει τις απαρχές της στο ιδεολόγημα της αρπαγής που συστηματικά καλλιεργήθηκε τις αρχές της δεκαετίας του 1980. - Σχετικά το βιβλίο του Έγγελου Ελεφάντη "Στον Αστερισμό του Λαϊκισμού".
  Η Ηθική με την αριστοτελική και υλιστική έννοια είναι ο έτερος με την παραγωγική ικανότητα αναγκαίος πυλώνας αποδοτικού για τα μέλη του κοινωνικού σχηματισμού.
  Π.χ. η κατάρρευση της Σ. Ένωσης οφείλεται πρώτιστα στην αδυναμία του συστήματος να παράγει προϊόντα αλλά και ηθικές αξίες.

  Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση στη χώρα μας τις 2 - 3 τελευταίες δεκαετίες.
  Η καταστροφή δε ήταν τόσο ολοκληρωτική που φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε την τεμπελιά, την απάτη, την κουτοπονηριά, το βόλεμα και τον αεριτζίδικο πλουτισμό ως κύρια, γονιδιακά χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας.
  Κι οι εκπρόσωποι τους ως οι ήρωες που δεν είναι τελικά παρά οι πρωταγωνιστές θλιβερού μας θιάσου.
  Γνωστά τα σύμβολά και τα μέσα των θλιβερών πρωταγωνιστών του θλιβερού μας θιάσου.
  Ας ασχοληθούμε με το άγνωστο που έρχεται.
  Πώς και με ποιους θα το αντιμετωπίσουμε;

 10. Dimitris avatar
  Dimitris 30/12/2012 19:27:15

  Αντί για "φύτουλες" στην έρευνα, στην μάθηση και στην γνώση, τα τελευταία 30 χρόνια "καλλιεργήσαμε" στα σχολεία και στα πανεπιστήμια μας "φύτουλες" των κομματικών παρατάξεων, της λαμογιάς, του δεν βαριέσαι, των βολέματος στις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο. Κάναμε την καλοπέραση εις βάρος των άλλων και την φυγοπονία επιστήμη.

 11. Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
  Νεοδημοκράτης συνδρομητής 30/12/2012 19:45:26

  εντυπωσιάζομαι που εμφανίζονται ως παραδείγματα προς μίμηση ο αντιγραφέας της Apple και ο ιδρυματοποιημένος καραβανάς που θάπρεπε να έχει πάρει πόδι από τη γυναίκα και τα παιδιά του -ο θλιβερός οικογενειάρχης.
  το πρώτο παράδειγμα μάλλον είναι από ελληνική ταινία, αλλά και εάν αληθεύει, αναρωτιέμαι με τί ποδήλατο και σε ποιές γειτονιές κάνουν σκι τα παιδιά του.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Νεοδημοκράτης συνδρομητής 31/12/2012 00:32:02

   Μην γίνεστε κακεντρεχής συνδρομητής! Ο Διοικητής μου ήταν και είμαι σίγουρος πως είναι ακόμη (ο σωστός άνθρωπος σπάνια αλλάζει) ένα πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση και ο επιχειρηματίας είναι υπαρκτό πρόσωπο. Δύσκολα βγαίνουν πια τέτοιας πάστας άνθρωποι. Όσο για τον Μπιλ ..... δεν είναι ο μόνος nerd που έγινε ζάπλουτος !!!!!

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/12/2012 22:25:36

  Αγαπητέ Akenaton, για σένα.
  Thorstein Veblen - The Theory of the Leisure Class
  Εκλεκτό e-book σε pdf, με τις ευχές μου για Καλή Χρονιά.
  h**p://www.thevenusproject.com/downloads/ebooks/Thorstein%20Veblen%20-%20The%20Theory%20of%20the%20Leisure%20Class.pdf

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ο Θείος 31/12/2012 00:32:41

   Ευχαριστώ Θείε, θα του ρίξω μια ματιά αύριο .....

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ο Θείος 31/12/2012 00:40:28

   Καλή χρονιά εύχομαι, επίσης!

 13. Ελλην-1821 avatar
  Ελλην-1821 30/12/2012 22:42:35

  δεν δημιουργησε τα windows. αυτα τον δημιουργησαν. απλα τα εκλεψε και σημερα εχουμε τους χειροτερους υπολογιστες του κοσμου, σε αντιθεση με τους Mac που τους γνωριζουν ελαχιστοι και ειναι το πιο τελειο λειιτουργικο.

  • xzetta avatar
   xzetta @ Ελλην-1821 31/12/2012 00:23:20

   You totally missed the point που λένε...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ελλην-1821 31/12/2012 00:34:42

   Αφήστε, οι mac έχουν φανατικούς εχθρούς και φίλους. Εγώ είμαι του pc, πάντα οι mac μου δημιουργούσαν μια αδικαιολόγητη αντιπάθεια.

  • sql injection avatar
   sql injection @ Ελλην-1821 31/12/2012 01:21:48

   αμα δεν σου αρεσουν τα windows γιατι δεν δοκιμαζεις να φτιαξεις κατι καλυτερο?? Μαλλον δεν γνωριζεις καν τι ειναι μια διεργασια και βγαζεις και πορισμα περι λειτουργικων, ,ογκωδης αγνοια και καφενειακη κριτικη , με σιγουρια που θα ζηλευε kai o tanenbaum .Mαθετε επιτελους να μιλατε σωστα με επιχειρηματα σαν ενηλικες νοημονες ανθρωποι και μετα θα περασουμε και στα λειτουργικα συστηματα

   • Ελλην-1821 avatar
    Ελλην-1821 @ sql injection 31/12/2012 10:04:55

    να φιαξω η να κλεψω; καλα μεινετε στο word

   • Ελλην-1821 avatar
    Ελλην-1821 @ sql injection 31/12/2012 10:06:29

    ακουω την επιστημονικη σου γνωμη. περα απο word βεβαια

 14. Αγροφύλακας, Ontario, Canada avatar
  Αγροφύλακας, Ontario, Canada 31/12/2012 03:37:48

  Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ευτυχώς πτωχεύσαμε.
  Αν δεν κτυπάγαμε πάτο δεν θα έγραφε ποτέ ο akenaton αυτά που έγραψε, και να τα είχε γράψει, κανένας δεν θα έδινε σημασία. Δυστυχώς, ο άνθρωπος μαθαίνει πάντα the hard way.

 15. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 31/12/2012 07:46:18

  Τίποτα δεν θα είχε καταφερει ο Μπιλ αν βρισκοταν στην Ελλάδα με ενα φορολογικο και επιχειρηματικο συστημα εχθρικό προς τον πολίτη.
  Οσον αφορά τους κανονες που εθεσε -ή αντέγραψε- μάλλον δεν είναι οτι καλύτερο να τους παρουσιασεις σε φοιτητές καθως περισσότερο τρομάζουν εναν νέο παρά θετουν βάσεις.Και δεν εχει νόημα να λένε συνεχως πόσο δυσκολη είναι η ζωή και άδικη οι καθηγητές,το ακούν αρκετά συχνά οι νέοι στο σπίτι!

 16. Ήράκλειτος avatar
  Ήράκλειτος 31/12/2012 10:41:23

  Θαυμάσιο άρθρο. Ελπιδοφόρο μήνυμα ότι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε εντός στρατόσφαιρας.Γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ξεφύγει!
  Συγχαρητήρια.Καλή χρονιά.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ήράκλειτος 31/12/2012 11:03:54

   Καλή Χρονιά!

 17. akenaton avatar
  akenaton 31/12/2012 11:10:24

  Θα ήθελα από εδώ μέσα, να ευχηθώ σε όλους τους φίλους, συν-σχολιαστές και συνοδοιπόρους μέσα στο Αντινιούζ, Χρόνια Πολλά και ο καινούριος χρόνος να είναι γεμάτος υγεία και δύναμη τόσο γι αυτούς, όσο και για τις οικογένειές τους.
  Εύχομαι ακόμη, όλοι μαζί να δούμε επιτέλους μέσα στο 2013 το περίφημο φώς στην άκρη του τούνελ και να μην είναι το τρένο που έρχεται να μας πατήσει :)
  Καλή Χρονιά Αντινιούζ, Καλή Χρονιά Φάκτορ!

  Akenaton

 18. Πέτρόπουλος avatar
  Πέτρόπουλος 31/12/2012 21:31:37

  Για παραμύθα πρόκειται όπως και τόσες άλλες με τις οποίες μεγαλώσαμε. Είναι πολύπλοκο να το αναλύσουμε.

 19. Papadog avatar
  Papadog 01/01/2013 00:40:02

  το άγιο πνέυμα της Αγίας Τριάδας (Παπανδρέου, Λαλιώτης, Κωστόπουλος) είχε γράψει στο ΚΛΙΚ για τον Μπιλ Γκέιτς: "εμείς κάτι τέτοιους στον Βόλο τους βάζαμε φωτιά και τους καίγαμε".

 20. η Dimi avatar
  η Dimi 08/01/2015 22:35:59

  “Ο Μπιλ Γκαίητς ήπιε νερό που παρήχθη από επεξεργασμένα ανθρώπινα κόπρανα. Όπως δήλωσε ο ίδιος, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να παρέχει νερό στον αναπτυσσόμενο κόσμο.” http://on-msn.com/1KppoWY Υπερπληθυσμός / Αποπληθυσμός της Γης, είναι το κατ’ επίφαση επιστημονικό-φιλανθρωπικό, αλλά ουσιαστικά φονικό παιχνίδι. Χρόνια τώρα. Αρχής γενομένης με τα εμβόλια στείρωσης. Με εντελώς δωρεάν “τη πρώτη ύλη”, τους τριτοκοσμικούς φτωχοδιαβόλους, ανθρώπους-πειραματόζωα οι οποίοι πολλαπλασιάζονται με εφιαλτική πρόοδο, χυδαίος είναι ο πλουτισμός του πλουσιότερου “Φιλανθρώπου” του πλανήτη, Μπιλ Γκαίητς και της λοιπής ελίτ, της αριστοκρατίας της σκοπιμότητας. Aυτοί, πάντα σε ρόλο “θεού”, αποφασίζουν πόσοι, ποιοί και που, δικαιούνται να ζήσουν, ενώ οι υπόλοιποι πρέπει να πεθάνουν. Οι φυσικοί πόροι ΔΕΝ επαρκούν για όλους, λένε..
  “Ο Allen είναι πλουσιότερος από τον Θεό και ο Gates πλουσιότερος από τον Allen.” (Paul Allen, συνιδρυτής Microsoft, “Φιλάνθρωπος” κι αυτός). “Allen is richer than God and Gates is richer than Allen.” (~Triumph of the Nerds – Part I) http://youtu.be/HuBXbvl1Sg4

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.