01/09/2008 16:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μπασμπούγ είναι ήττα του Ερντογάν

Η επιλογή του Ιλκέρ Μπασμπούγ στη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας αποτελεί μια προσωπική ήττα του Ερντογάν και ένα βασικό κομμάτι στο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ για την ευρύτερη περιοχή.
Ο νέος αρχηγός ενσαρκώνει τη σκληρή κεμαλική γραμμή. Γεννημένος στο Αφιόν Καραχισάρ με οικογενειακή καταγωγή από το Μοναστήρι της ΠΓΔΜ, αποτελεί μίξη του Παντουρανισμού με Νατοϊκές καταβολές. Έχει τελειώσει το κολέγιο άμυνας του ΝΑΤΟ και έχει υπηρετήσει στα γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στη Μονς του Βελγίου.
Προσωπικός λάτρης του Κεμάλ και των μεθόδων του ως διοικητής της 1ης Στρατιάς δε δίστασε να βομβαρδίσει Κουρδικά χωριά προξενώντας μεγάλες απώλειες μεταξύ των αμάχων. Είναι ο μοναδικός Τούρκος στρατιωτικός την τελευταία 20ετία που διέταξε βομβαρδισμό χωριών εντός του Τουρκικού εδάφους.
Διαθέτει λιτότητα στην επικοινωνία ενώ οι λακωνικές του δηλώσεις ουδέποτε συμβάδισαν με τις στρατιωτικές του μεθόδους. Θεωρείται πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ και γεννά έκδηλη ανησυχία για την ενδεχόμενη συμπεριφορά του σε περίπτωση που οι νατοϊκές εντολές είναι αντίθετες με τις αποφάσεις της Δημοκρατικά εκλεγμένης Τουρκικής κυβέρνησης.

www.olympia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kraepelin avatar
    Kraepelin 02/09/2008 01:11:25

    Κοίτα να δεις τι έπαθε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.