#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2013 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μπίλλυ δε Κιντ, ο Πατ Γκάρετ και οι Ντάλτον του ελληνικού ΚοινοβουλίουΜάθαμε πως το ελληνικό κοινοβούλιο προμηθεύτηκε (ή έβαλε σε χρήση, αδιάφορο) ηλεκτρονική αψίδα εισόδου και για τους βουλευτές που το απαρτίζουν. Και τούτο, για να διασφαλιστεί κυρίως πως κανείς από τους «εθνοπατέρες» ή τις «εθνομητέρες» μας, δεν  θα εισέλθει στον ιερό χώρο της κεντρικής αιθούσης της Βουλής των Ελλήνων, «φορτωμένος» με το «σιδερικό» του, δηλαδή το πιστόλι ή περίστροφό του.

Έμαθε έτσι σύμπας ο ελληνικός λαός, ακόμη και αυτοί που δεν το γνώριζαν, πως μόλις εκλέγεσαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, τα πρώτα πράγματα που σου δίνει η Πολιτεία, είναι ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού για να κόβεις τις βόλτες σου, ένα (ή περισσότερα;) κινητά για να ρίχνεις τις κλήσεις και τα sms σου προς το πόπολο που σε σταύρωσε και μιαν άδεια οπλοφορίας (μαζί με το όπλο και την θήκη;) ώστε να μπορείς να φέρεις επαξίως επάνω σου, το κουμπούρι που σου ταιριάζει.

Στην Άγρια Δύση, το πιστόλι σου το έδινε η πόλη, όταν σε εξέλεγε σερίφη ή μάρσαλ. Σου καρφίτσωνε και το περίφημο αστέρι στο στήθος και σε ξαμολούσε να σκοτωθείς στους σκονισμένους δρόμους της για λογαριασμό της. Τότε όμως, η οπλοφορία ήταν συνήθης πρακτική και οι πιο διαβόητοι και επικίνδυνοι κακοποιοί ήταν άσσοι στο τράβηγμα του περιστρόφου. Όποιος δεν οπλοφορούσε, βρισκόταν διαρκώς σε μειονεκτική θέση και καταντούσε συχνά έρμαιο στις διαθέσεις των πιστολάδων με τα γυαλισμένα σαρανταπεντάρια και τον αψύ χαρακτήρα. Καμιά φορά, ο σερίφης ο ίδιος προέρχονταν από την ευγενή κάστα των ζωοκλεφτών και των παράνομων, όπως ο περιβόητος Πατ Γκάρετ που σκότωσε κατά τον μύθο τον διαβόητο κακοποιό Μπίλλυ δε Κιντ με μια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια.

Έχουν καμιά σχέση οι δικοί μας «πιστολάδες» βουλευτές με την άγρια δύση; Ή φέρνουν περισσότερο προς τους αδελφούς Ντάλτον, τους θρυλικούς αντιπάλους του Λούκι Λουκ; Η προσπάθεια να φανταστώ τους βουλευτές μας με εξάσφαιρα να κρέμονται στη ζώνη ή στις μασχάλες τους με οδηγεί κάθε φορά σε ανεξέλεγκτο κύμα νευρικού γέλωτα μετά εντόνου και ακατάσχετου συνδρόμου λόξυγκα. Λέγεται πως οι εθνοπατέρες μας θα περνούν από την ηλεκτρονική αψίδα εισόδου στο κοινοβούλιο και αν οπλοφορούν, θα τους υποδεικνύεται σεμνά και όμως επιτακτικά να αφήνουν το «σιδερικό» τους στα ειδικά ερμάρια που γι αυτόν τον λόγο υπάρχουν. Το όπλο τους θα το ξαναφορούν καλή ώρα όπως ο Κλιντ Ίστγουντ στον «άνθρωπο δίχως όνομα», εξερχόμενοι του κτιρίου της Βουλής, και θα το κουβαλούν επάνω τους στα μπαρμπέρικα της Σόλωνος, στα καφέ του Κολωνακίου και στα εστιατόρια των νοτίων και βορείων προαστίων, για την περίπτωση που τους την «πέσει» η άγρια συμμορία των αδερφών Ντάλτον, παρέα με τον Ραντανπλάν.

Υπάρχει αλήθεια έστω και ένας νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα πρέπει να οπλοφορούν οι βουλευτές μας, ενώ φυλάσσονται από την αστυνομία σε εικοσιτετράωρη βάση; Και σε τι θα βοηθήσει το όπλο τον κ. Τραγάκη ας πούμε, τον κ. Βενιζέλο, την κ. Δούρου, τον κ. Ψαριανό, την κ. Μακρή ή την Αλέκα Παπαρήγα, αν ο, μη γένοιτο, βρεθούν σε πραγματικά δύσκολη θέση; Οι περισσότεροι από αυτούς, αν τολμήσουν να το ανασύρουν από την θήκη του, πιθανότερο είναι να αυτοπυροβοληθούν παρά να πυροβολήσουν τον τυχόντα αντίπαλό τους! Η οπλοφορία συνεπώς των βουλευτών, είναι ασύμβατη με την εποχή μας, κωμική στην βάση της και δυνητικώς επικίνδυνη στην πραγματικότητά της. Θα πρέπει λοιπόν να αναθεωρηθεί αυτή η νομοθετική διάταξη που την επιτρέπει συλλήβδην για όλους. Αν κάποιος βουλευτής αισθάνεται πως απειλείται και νιώθει την ανάγκη να κυκλοφορεί ένοπλος, να καταθέτει όπως και ο οποιοσδήποτε πολίτης αίτηση οπλοφορίας στο οικείο αστυνομικό τμήμα και να του χορηγείται άδεια οπλοφορίας με τις ίδιες προϋποθέσεις και όρους. Κυρίως όμως, όσοι αποκτούν τέτοια άδεια, βουλευτές ή πολίτες, θα πρέπει να παρέχουν στις αρχές απτά δείγματα ικανότητας χειρισμού του όπλου, κατόπιν πρακτικών εξετάσεων από αρμόδια αστυνομικά όργανα. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, φοβάμαι ότι κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύματα από τους αλλόφρονες «πιστολέρο» της Βουλής, που οπλοφορούν «χαριτωμένα», χωρίς οι περισσότεροι να γνωρίζουν την διαφορά της λαβής του όπλου από την κάνη του.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 23/05/2013 10:03:11

  Βαυκαλίζονται ακόμα πως είναι άξιοι απόγονοι των Κλεφτων και των Αρματωλών...

 2. Eva avatar
  Eva 23/05/2013 11:10:36

  Όπως πληροφορηθήκαμε όμως, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, σε περίπτωση άρνησης του οποιουδήποτε να περάση την αψίδα-η να μην παραδώσει το όπλο του δεν θα γίνει και τίποτα.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Eva 23/05/2013 15:42:44

   Θα δημοσιοποιούνται τα ονόματά τους !!!! Θα τους κάνουνε τα μούτρα κρέας που λένε στο χωριό μου.

  • B.Q avatar
   B.Q @ Eva 23/05/2013 15:51:28

   Για την ώρα, όσοι έχουν ...αντιρρήσεις, μπαίνουν ήσυχα και όμορφα από τις πλαϊνές πόρτες. Με καθησύχασε όμως η διαβεβαίωση του γενναίου ...Σερίφη κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οτι ΑΝ εισέλθει βουλευτής οπλισμένος στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, θα τον αφοπλίσει ο ίδιος προσωπικά, εφαρμόζοντας ζίου ζίτσου λαβές και καταφέροντάς του καίρια εξ ανατολής, περίτεχνα κτυπήματα!!! Κανένα πρόβλημα. Νόμος και Τάξη!!
   (Μέχρι να εξασκηθεί όμως στις ...πολεμικές τέχνες τόσο, ώστε να είναι αποτελεσματικός, θα περιορισθεί σε ανακοινώσεις. Κάθε τέλος του μήνα, θα δημοσιοποιεί τα ονόματα όσων ήταν ...κακά παιδιά, και δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις).
   Αστεία αστεία τώρα, τόσοι κουμπουροφόροι ...σαλταρισμένοι, δεν αργεί να συμβεί το μοιραίο....

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 23/05/2013 15:14:58

  Το να μην μπαίνει κάποιος με το όπλο στη Βουλή , λογικό είναι. (αν και δυσκολεύομαι να φανταστώ την είσοδο της Βουλής σαν είσοδο σαλούν στο Φαρ-Ουέστ , με κρεμασμένα πιστόλια να τα αφήνουν ή να τα παραλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες τους.

  Το να αναθεωρηθεί όμως ο νόμος περι οπλοφορίας , θέλει προσοχή. Ναι πράγματι, αυτοί που αναφέρατε μάλλον θα πυροβολούσαν το πόδι τους.

  Αλλα για φανταστείτε , υποθετικά ,να δολοφονηθεί κάποιος βουλευτής της Χ.Α απο τίποτα...Πυρήνες (σίγουρα είναι στόχοι) , και να μπορούν μετά να να λένε πως αυτό έγινε γιατί του αφαιρέθηκε το όπλο (ή η αστυνομική φρουρα).

  Θέλετε να αποκτήση η Χρυσή Αυγή το Γρηγόρη Λαμπράκη της?
  Ο Μιχαλολιάκος σίγουρα θα το ήθελε πολύ...

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/05/2013 15:32:15

  Ο μόνος που μπήκε ποτέ ένοπλος με άξιο λόγου τρόπο σε Κοινοβούλιο, ήταν ο Γκάι Φώκς (1605).
  Μετά, μόνον καραγκιόζηδες...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Uncle Stgm 23/05/2013 16:33:25

   Χαρακτηριστικότεροι κάποιοι ισπανοί στρατιωτικοί, θυμάστε Θείε; Σχεδον με τα μάτια τους αντιμετώπισε ο Χούαν Κάρλος! Τι εποχές .....

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ akenaton 23/05/2013 22:29:49

    Συνταγματάρχης Αντόνιο Τεχέρο.
    Τον θυμάμαι με το πιστόλι στο χέρι κι έναν φαντάρο να ρίχνει ριπή στο ταβάνι του κυνοβουλίου!
    Σνιφ!!!

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ akenaton 24/05/2013 00:31:10

    Ο Άγγλος το είχε το (εκρηκτικό) πνεύμα.
    Οι Ισπανοί τόσο καραγκιόζηδες, όσο και ο δικός μας, εκείνος που πήρε την κάλπη στον ώμο και έφυγε γι' αλλού...

 5. M.O. avatar
  M.O. 24/05/2013 00:07:36

  Πολύ καλό το κομμάτι. Αναμένουμε τη συνέχεια με Τζέσσε Τζέιμς και Γουάιατ Έρπ...

  • akenaton avatar
   akenaton @ M.O. 24/05/2013 10:31:48

   Ευχαριστώ Μ.Ο. για τα καλά σου λόγια! Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε πολύ "γουέστερν" καταστάσεις στο άμεσο μέλλον .....

 6. man8os avatar
  man8os 24/05/2013 02:57:42

  Παραδεχομαι. Εξαιρετικο κομματι.

  • akenaton avatar
   akenaton @ man8os 24/05/2013 10:32:04

   Ευχαριστώ!

 7. nikos avatar
  nikos 25/05/2013 00:51:38

  Δεν καταλαβαίνεται που το πάνε; Ονειρεύονται ένα "ειρηνικό" κόσμο με πράσινη ανάπτυξη και με στρατιωτικούς που θα απαγορεύεται να οπλοφορούν σε καιρό ειρήνης. Οι αστυνομικοί θα κυκλοφορούν με πλαστικά πιστολάκια αυτά με τα καψούλια και θα κυνηγούν τους παράνομους παίζοντας κυνηγητό. Οι κακοποιοί θα μπαίνουν στο σπίτι σου θα σε κλέβουν θα προσπαθούν να βιάσουν την κόρη σου και εσύ θα την προστατεύεις με βαζελίνη... Ένας υπέροχος κόσμος! Στον Ναό της Δημοκρατίας οι Βουλευτές μας θα παίζουνε μπουγέλα την τελευταία μέρα πρίν τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα αδέλφια μας οι Λαθρομετανάστες θα τους προσφέρουν "Οθωμανικό" δωρεάν διαμονή και διατροφή στις πατρίδες τους. Σε όλους τους βουλευτές εκτός της Χρυσής Αυγής!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.