15/01/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Λ. Παπαδήμος ζήλεψε την δόξα του ΓΑΠ και θέλει νέο μνημόνιο

Νέες απαιτήσεις της τρόικας έρχονται να προστεθούν στις ήδη σκληρές εντολές για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Η τρόικα ζητά να καταργηθούν όλα τα προνόμια (μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά) που έχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. Ζητά επίσης δραστικές περικοπές στον 13ο και το 14ο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, «πάγωμα» των λοιπών αποδοχών τους τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015 και μαζικές απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων

Τα μέτρα αυτά προετοιμάζονται προκειμένου να περιληφθούν στο νέο επαχθές Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής για την περίοδο 2012-2015, το οποίο επιθυμούν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό ο διορισμένος πρωθυπουργός Παπαδήμος, ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι περικοπές στον 13ο και το 14ο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και το «πάγωμα» των αποδοχών τους θα επιβληθούν μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των εργοδοτών και των εργαζομένων δεν καταλήξουν από μόνοι τους σε μια συμφωνία για τη μείωση μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πλαφόν 1.500 ευρώ μικτά ώστε να μη χαθούν οι δύο μισθοί ενώ όσοι τα ξεπερνούν αυτά τα χρήματα θα παίρνουν τα Χριστούγεννα 1.500 ευρώ, το Πάσχα 750 ευρώ και επίδομα αδείας 750 ευρώ. Οι περικοπές δεν θα αγγίξουν μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με αποδοχές κάτω από το «πλαφόν».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής που ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί να υπογραφεί με την Τρόικα σχεδιάζεται να περιληφθεί ρητή δέσμευση της ελληνικής πλευράς ότι ο αριθμός των εργαζομένων στις υπηρεσίες, στους φορείς και τους οργανισμούς του Δημοσίου θα μειωθεί φέτος κατά 50.000 - 100.000 άτομα και σωρευτικά μέχρι το τέλος του 2015 τουλάχιστον κατά 200.000-300.000 άτομα!

Επιπλέον, στα μέτρα για τη μείωση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού που θα επιδιώξει να περάσει ο «φιλομνημονιακός» πρωθυπουργός περιλαμβάνονται:

Νέες μειώσεις μισθών

Στους στρατιωτικούς, στους αστυνομικούς, στους λιμενικούς, στους πυροσβέστες, στους δικαστικούς, στους ιατρούς του ΕΣΥ, στους πανεπιστημιακούς καθηγητές, στους καθηγητές ΤΕΙ, στους ερευνητές, στους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους λοιπούς λειτουργούς του Δημοσίου, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το επαχθές μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων, θα επιβληθούν εντός του 2012 περικοπές αποδοχών που θα ανέρχονται σε 20% σε μέσα επίπεδα, αλλά θα κυμαίνονται από 10% έως και 50%.

Νέες περικοπές-σοκ σε όλες τις συντάξεις και τις εφάπαξ παροχές.

Το ανώτατο όριο στο ύψος των συντάξεων θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο και θα υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των 2.000 ευρώ, ενώ παράλληλα θα επιβληθούν μειώσεις-μαμούθ έως και 50% σε κύριες συντάξεις ακόμη και κάτω των 1.000 ευρώ! Σημαντικές θα είναι επίσης οι μειώσεις που θα επιβληθούν εκ νέου στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των ασφαλισμένων σε Ταμεία του ιδιωτικού τομέα.

- Περικοπές και καταργήσεις κοινωνικών επιδομάτων και παροχών για ανέργους, τριτέκνους, πολυτέκνους και αναπήρους. Οι περικοπές θα επιβληθούν με την καθιέρωση πολύ χαμηλών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Τα επιδόματα που καταβάλλονται σε ανέργους, αναπήρους, τριτέκνους και πολυτέκνους, καθώς και για ισόβιες πολυτεκνικές συντάξεις, θα περιοριστούν σημαντικά, καθώς η καταβολή των συγκεκριμένων επιδομάτων θα συνδεθεί άμεσα με κριτήρια που θα αφορούν στο ύψος του ετήσιου δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος και στα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι σημερινοί δικαιούχοι των επιδομάτων!

- Μειώσεις στα ποσά των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης που θα μπορούν να καλύψουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ουσία είναι ότι οι απαιτήσεις της τρόικας δεν έχουν τελειωμό ενώ πρόκειται για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας η απαίτηση να προχωρήσει η κυβέρνηση με Διάταγμα τύπου Χούντας στα μέτρα που ζητούνται.

Και το ερώτημα είναι: Κ. Παπαδήμο, καμιά διαπραγμάτευση; Γιατί σας βάλαμε στο ανώτατο αξίωμα; Για να μας τρώτε το χρόνο;

Antinews με πληροφορίες από τον "Τύπο της Κυριακής"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/01/2012 10:32:44

  Από τη στιγμή που χρειάζεται η συναίνεση του Σαμαρά για να εκπληρωθούν σχέδια για νέο Μνημόνιο ο Παπαδήμος και το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ καθώς και ο Μπόμπολας και Αλαφούζος και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκφράζουν θα μείνουν με τον καημό

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/01/2012 12:17:13

   Ακριβώς!

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/01/2012 17:41:30

   Σωστο !!Αρκει να μην τον στοχοποιησουν τα ΜΜΕ και οι παλακιδες τους στην επιθυμια τους για την μη αυτοδυναμια της ΝΔ !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.