12/01/2010 19:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Λοβέρδος προσπαθεί να καθησυχάσει για τον ΟΑΕΔ, αλλά το δημόσιο δανείστηκε σήμερα πανάκριβαΝα ακυρώσει προηγούμενες δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει φράγκο στο ταμείο το ΟΑΕΔ για τους ανέργους επιχείρησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος,αλλά την ίδια στιγμή το δημόσιο προχώρησε σε δανεισμό με πολύ υψηλές τιμές.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε την ταμειακή κατάσταση του ΟΑΕΔ πρωτοφανή  και αφού επέρριψε την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση, τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

Καθησυχαστική ανακοίνωση αναγκάστηκε να εκδόσει και ο ΟΑΕΔ λόγω των ταμειακών προβλημάστων που αντιμετωπίζει και την ανησυχία που έχει προκύψει για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του. «Οι άνεργοι δεν πρέπει ανησυχούν», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός διαβεβαιώνοντας ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. «Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ΟΑΕΔ, ένας οργανισμός με κοινωνικό ρόλο, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το γεγονός αυτό οφείλεται στις κεντρικές πολιτικές επιλογές των τελευταίων ετών, κυρίως ως προς την υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία έγιναν χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι, αλλά και χωρίς να έχει ληφθεί η οποιαδήποτε πρόνοια ή να έχει γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός για την αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.


Στο μεταξύ, με υψηλότερο κόστος σε σχέση με το παρελθόν ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κρατικός δανεισμός για το 2010, ενώ το spread των ελληνικών ομολόγων διευρύνονται στις διεθνείς αγορές, μετά τις νέες, χθεσινές πιέσεις από την Κομισιόν. Η πίεση από τις Βρυξέλλες προκάλεσε τσουνάμι απωλειών και στο χρηματιστήριο, με τις απώλειες να φτάνουν το 5%, ενώ οι τραπεζικές μετοχές "βυθίστηκαν" ακόμα και κάτω από 8%.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το δημόσιο άντλησε ποσό ύψους 1,6 δισ. ευρώ.  Το επιτόκιο των εξάμηνων εντόκων γραμματίων ανέβηκε στο 1,38% (τιμή 99,305) από 0,59% στη δημοπρασία του Δεκεμβρίου και το επιτόκιο των ετήσιων εντόκων γραμματίων ενισχύθηκε στο 2,20% (τιμή 97,82) από 0,91% στην τελευταία δημοπρασία.   Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, η κυβέρνηση σκοπεύει να δανειστεί 53-54 δισ. ευρώ φέτος έναντι δανειακού προγράμματος ύψους 66 δισ. ευρώ πέρυσι.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, τo spread μεταξύ του 10ετούς ελληνικού ομολόγου και των αντίστοιχων γερμανικών διευρυνόταν στις 237 μονάδες βάσης από τις 217 μονάδες βάσης περίπου στο κλείσιμο της Δευτέρας. Νωρίτερα, είχε διαμορφωθεί στις 239 μονάδες βάσης.

Τα credit default swaps (CDS) των ελληνικών ομολόγων αυξάνονταν στις 275,8 μονάδες βάσης από 255,5 μονάδες βάσης αργά τη Δευτέρα. Το κόστος για την ασφάλιση ελληνικών ομολόγων ύψους 10 εκατ. ευρώ διευρύνθηκε δηλαδή στα 275.800 ευρώ.

Απάντηση ΝΔ

O υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη δήλωση του Υπουργού, κ. Ανδ. Λοβέρδου ότι «τα Ταμεία του ΟΑΕΔ είναι άδεια», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καθημερινά πλέον αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν διαθέτει ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο, αλλά κάτι χειρότερο ακόμα. Οι αλλεπάλληλες αντιφατικές και αντικρουόμενες απόψεις στο εσωτερικό της, λαμβάνουν καθημερινά τη μορφή χιονοστιβάδας. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη χθεσινή του δήλωση, είπε “ναι στο πανικό”, ακυρώνοντας ουσιαστικά τη δήλωση - οδηγία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυριακής “όχι στον πανικό”.

Οι κυβερνήσεις εκλέγονται και οι υπουργοί τοποθετούνται για να δίνουν λύσεις στα προβλήματα και όχι να πυροδοτούν την αναστάτωση και την ανασφάλεια στη κοινωνία, τρομοκρατώντας τους πολίτες. Η κάλυψη των στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών, όπως η χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ, αποτελεί υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης και πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.

Η έλλειψη συνεννόησης και συντονισμού σε κυβερνητικό επίπεδο δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μεταβιβάζεται στο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, όπως οι άνεργοι συμπολίτες μας που χρειάζονται την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας, ειδικά αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/01/2010 20:11:58

  Λυπάμαι... αλλά δεν θα κρατήσει πολύ.

  Δεν πρόκειται για μια δύσκολη εβδομάδα που θα περάσει, ούτε ζούμε μέρες ανοδικού ΑΕΠ, ούτε η απασχόληση θα βελτιωθεί, ούτε οι Πακιστανοί του ΓΑΠ θα σώσουν το ΙΚΑ, ούτε τα εταιρκά κέρδη θα λάμπουν.

  ΟΚ, θα φορολογήσετε τους πλούσιους... άλλο ένα εξάμηνο... και μετά?

  • papasimonaki avatar
   papasimonaki @ archaeopteryx 12/01/2010 20:32:23

   Μετά η πράσινη ανάπτυξη θα πάρει μπροστά και θα λυθούν όλα τα προβλήματα με μαγικό τρόπο. Μην είσαι τόσο σκεπτικιστής και αρνητικός.... ;-)

  • Αναρμόδιος avatar
   Αναρμόδιος @ archaeopteryx 12/01/2010 20:41:07

   Αν φορολογούν τους πλούσιους κάθε εξάμηνο θα λυθεί το πρόβλημα;
   Μήπως θα έχουμε πιο σίγουρη λύση του προβλήματος αν δούμε την εν λόγω φορολόγηση αναδρομικά;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Αναρμόδιος 12/01/2010 20:48:44

    τέτοια να λές να έχουν κλείσει 2-3 τραπεζες έως την Παρασκευή ( θα την κάνουν και τα αφεντικά τους χαχαχα)

 2. Γ Καισάριος avatar
  Γ Καισάριος 12/01/2010 20:35:11

  Όσο πιο γρήγορα καταρρεύσει το σύγχρονο Ελληνικό κράτος, τόσο το γρηγορότερα θα φτιαχτεί από την αρχή. Λαμόγια συνδικαλιστές και κρατικοδίαιτοι συνταξιούχοι … ήρθεν η ώραν σας (όπως λέει και ο Jimmy)

  Απλά ελπίζω στην απεγνωσμένη προσπάθεια τους να κρατηθούν στην εξουσία (όλα τα κόμματα), μην κάψουν παντελώς την Ελλάδα και αφήσουν πίσω μόνο στάχτη.

  Όσο αναφορά τα ταμεία, όλοι ξέρουν ότι έχουν πτωχεύσει …. εκτός από αυτούς που κάνουν τη διαχείριση.

  Σχετικά με τις συντάξεις και γιατί δεν θα πρέπει όλοι να τις πάρουν ολοι.

  http://www.market-talk.net/index.php/essay/article/7764/

  Πόσα αποθεματικά έχουν τα ταμεία;

  http://www.market-talk.net/index.php/essay/article/5628/

  • Soustom avatar
   Soustom @ Γ Καισάριος 12/01/2010 23:26:58

   Από καθαρά oικονομοτεχνοκρατικής πλευράς επί τής ουσίας συμφωνώ.Όμως σού διαφεύγει ότι υπάρχει και νομικό ζήτημα (άσε τά γεω-πολιτικο-στρατιωτικά) σχετικά με τίς συντάξεις.Δεν μπορείς απλά να τίς κόψεις,δεν θα δικαιωθεί ποτέ δικαστικά τό Έλληνικό κράτος,ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ και οι δικαστές θέλουν σύνταξη κάποια στιγμή!!! Για αυτό σού είπα ότι συμφωνώ επί τής ουσίας τού σκεπτικού σου "....Όσο πιο γρήγορα καταρρεύσει το σύγχρονο Ελληνικό κράτος, τόσο το γρηγορότερα θα φτιαχτεί από την αρχή...." Τό θέμα είναι έαν γίνει, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ στό πρόβλημα;
   Γιατί, without pain no gain my friend....

   • Γ Καισάριος avatar
    Γ Καισάριος @ Soustom 13/01/2010 09:16:11

    Εδω που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν πυροσβεστικά μέτρα.

    Το αν θα δώσει λύση η κατάρρευση του Ελληνικού κράτους δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι το υπάρχων σύστημα πρέπει να αλλάξει.

    Και όσο κυβερνάει αύτη η διεφθαρμένη "γενιά του πολυτεχνείου", δυστυχώς δεν βλέπω να γίνεται τίποτα.

    Όσο αναφορά τις συντάξεις, αν δεν κοπούν, τότε απλά θα πτωχεύσουμε μια ώρα γρηγορότερα. Διότι αν δεν λυθεί το συνταξιοδοτικό, δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί το δημοσιονομικό.

    • Soustom avatar
     Soustom @ Γ Καισάριος 13/01/2010 09:52:22

     Τό "without pain no gain" εκεί αναφέρεται.
     Στόν επίπονο δρόμο ανασύστασης τού Ελληνικού κράτους και επαναδιανομής πλούτου,με ορθολογικά κριτήρια.
     Αν δέν δούμε,ή δέν ξέρουμε ποιά θά είναι ή ΛΥΣΗ τότε δεν υπάρχει πιθανότητα να πετύχουμε τίποτε...

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ Γ Καισάριος 13/01/2010 00:11:47

   Γ Καισάριος
   Τι ανακρίβιες ειναι αυτές;;; Τι ακριβώς προσπαθείς να περάσεις;; Και τα δομημένα από ποιά λεφτά δημιουργήθηκαν;; Και η ακίνητη περιουσία των ταμείων από ποιών τα λεφτά αγοράσθηκαν;; Το γεγονός ότι τα αποθεματικά μέχρι πρότινος ήταν στις τράπεζες άτοκα δεν σου λέει τίποτα; Και η πληθώρα των υπαλλήλων που αντί να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους τους ταλαιπωρούν με ποιών τα λεφτά πληρώνονται;; Ασε λοιπόν εσύ και οι όμοιοι σου ήσυχες τις συντάξεις που είναι λεφτά που τα έχει πληρώσει ο συνταξιούχος με κρατήσεις, θέλοντας και μή.

   • Γ Καισάριος avatar
    Γ Καισάριος @ mesaios daktylos 13/01/2010 09:17:46

    Για ποιες ανακριβές ομιλείς φίλε μου;; Για τα αποθεματικά;

    Αμφισβητείς δηλαδή την έκθεση του ΟΟΣΑ;

    Η μήπως δεν βλέπεις ότι τα ταμεία έχουν πτωχεύσει τώρα και πολύ καιρό;

 3. bananiagr avatar
  bananiagr 12/01/2010 20:43:49

  Ποτέ δεν θα φορολογήσουν τους πλούσιους. Δεν μπορούν να φορολογήσουν τους ίδιους τους τους χρηματοδότες και πατρόνες. Αφού μαζι τα πίνουν μετά στα γκαλά και στα πάρτυ τους.

  Την καλησπέρα μου.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 12/01/2010 21:26:34

  Λοιπόν, σκηνικό στο Μέγκα με το πλήρες μπάχαλο που έχει η κυβέρνηση στις 100 ημέρες. Αφού μας περιγράφουν καλά-καλά το μπάχαλο, ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ από την εικόνα, έρχεται το δείπνο του Κύρκου και μας δείχνουν εκεί έναν Παπανδρέου χαμογελαστό να δέχεται τη στήριξη από τον Κύρκο στο... "έργο" (λέμε τώρα) της κυβέρνησής του.

  Προσπαθούν λοιπόν να βγάλουν επιδέξια το Γιωργάκη από την εικόνα λες και η κυβέρνηση έχει άλλον πρωθυπουργό!

  Ε, ρε και να ήταν ο Καραμανλής τι είχε να γίνει από τα μεγαλο- και μικρο-κάναλα! Ε, ρε και να δανειζόταν ο Καραμανλής με λίγο υψηλότερο επιτόκιο από ότι οι προηγούμενοι! Τι θα είχε γίνει! Εκλογές θα ζητούσε κιόλας το ΠΑΣΟΚ! Θυμάστε το 2007 για πότε ξεκίνησαν και πάλι τα σενάρια των πρόωρων εκλογών;

  Όλο αυτό το μπάχαλο οφείλεται στους υπουργούς, άραγε;

  Κάνει να ρωτήσω αν έχουν διοριστεί όλοι οι γενικοί γραμματείς ή δεν κάνει;

  Κάνει να ρωτήσω αν ξέρουν ποιος κάνει τι εκεί πέρα ή δεν κάνει;

  Μάθαμε σήμερα από το Μέγκα ότι ο Γιωργάκης ο Παπακωνσταντίνου έχει εντελώς διαφορετίκές απόψεις από τον γ.γ. του, τον Γεωργακόπουλο. Μάθαμε επίσης τον προηγούμενο καιρό εδώ μέσα, και αλλού, ότι οι γ.γ. θα είναι οι τοποτηρητές του ΓΑΠ. Τελικά την πολιτική ΓΑΠ (δηλαδή της... κυβέρνησης!) ποιος την εκφράζει; Ο ΓΑΠ, οι γ.γ. του ή οι υπουργοί του; Και πού είναι ο ΓΑΠ; Γιατί όταν έβγαινε επιδέξια ο Καραμανλής από την εικόνα όλοι φώναζαν "πού είναι ο Καραμανλής" και τώρα κανένας δεν φωνάζει "πού είναι ο Παπανδρέου"; Ε;

  Το φώναξαν μια-δυο μέρες μετά τον Άγιο Δομήνικο και μετά το ξεχάσανε!

  Ποιος φταίει επιτέλους για αυτό το αδιανόητο για κυβέρνηση σοβαρής ή έστω και ασόβαρης χώρας μπάχαλο;

  Έχουμε ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις από τότε που θυμόμαστε τους εαυτούς μας;

  Αν ήταν τόσο χάλια τα πράγματα και πριν τις εκλογές γιατί δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα διάλυσης πριν τις εκλογές και τα έχουμε τώρα;

  Βοήθεια Χριστιανοί, βοήθεια!

  Πρέπει να φύγουν το συντομότερο! Η χώρα κινδυνεύει!

  • Hase avatar
   Hase @ Επώνυμος 12/01/2010 22:04:39

   Καλα ολα αυτα που λες αλλα για τον γιγαντα Τσιμα δεν ακουσα κουβεντα. Ολα τα εριξε στους προηγουμενους. Καμια κριτικη, αυτοι μαλλον δεν ηξεραν την πληρη κατασταση, απο τον Αρη ηρθαν, και ο Προβοπουλος δεν ειχε ενημερωσει, και το οτι λεφτα υπαρχουν εχει θαφτει στο Μεγα καναλι, και το οτι εχουμε σχεδιο και αυτο εχει θαφτει.
   Αυτοι στο Μεγα μονο για την κονομα δουλευουν, για το αν θα παρουν προμηθειες, παχυλους μισθους και να βαστηξουν μετα τον θανατο του Λαμπρακη τα κεκτημενα, για τιποτα αλλο δεν ειναι ικανοι.
   Α ρε αθανατε Καμπουρακη με τις ωραιες σου γκριματσες και την πιο ωραια σου φατσα.

 5. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 12/01/2010 22:13:27

  Ο προηγούμενος διοικητής λέει ότι τους άφησε +700.000.000 αποθεματικό όταν το 2004 υπήρχαν μόνο 50εκ.

  Τώρα ποιος δουλεύει ποιον ή αλληλοδουλευόμαστε δεν ξέρω. Εμένα μου κάνει πάντως καταστροφολογία για να μα το ρίξει ασάλιωτο... το επίδομα.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/01/2010 22:56:13

  Πιστεύω ότι το πανηγύρι δεν θα κρατήσει πολύ, όχι γιατί η κατάσταση δεν είναι τόσο χάλια όσο λένε όλοι, είναι πολύ χειρότερη, απλά γιατί από το καλοκαίρι του 2009 δεν γίνεται τίποτα.
  Όλοι γνωρίζουν τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις της χώρας.
  Όλοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει
  Αλλά όλοι θέλουν η ομαδούλα τους να εξαιρεθεί.
  Λοιπόν:

  -να καταργηθεί η αυτοτελή φορολόγηση, αλλά να εξαιρεθούν οι δικαστικοί, που αν εξαιρεθούν θα εξαιρεθούν οι εφοριακοί, που αν εξαιρεθούν θα εξαιρεθούν οι μηχανικοί, που αν εξαιρεθούν θα εξαιρεθούν οι εφημερίες των ιατρών / των πληρωμάτων των ΕΚΑΒ κλπ κλπ κλπ
  -να μην πειράξουμε τον 15ο και τον 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής
  -να μην καταργηθεί η αυτοτελή στις επιτροπές των Βουλευτών
  -να μην ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα γιατί θα φωνάξει το ΤΕΕ, ο ΔΣΑ, οι ταξιτζήδες, οι συμβολαιογράφοι, οι φαρμακοποιοί κλπ κλπ κλπ
  -να μην κάνουμε Εθνική σύνταξη γιατί θα βρεθούν τα 2000+ να μην έχουν πληρώσει εισφορές ούτε για πεντακοσάρικο κλπ κλπ κλπ
  -να μην γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια γιατί θα κλείσουν τα φροντιστήρια, θα πάψει το οικογενειακό δίκαιο στον διορισμό καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα πεινάσουν πολλές ΜΚΟ, θα μείνουν άεργοι οι φοιτητοπατέρες κλπ κλπ κλπ
  -να μην φορολογηθεί η ακίνητη περιουσία γιατί θα πληρώσουν οι φίλοι μας οι γνωστοί μας η Εκκλησία κλπ κλπ κλπ
  -θα κάνει ΑΠΕ για πράσινα βόδια γιατί που να ασχοληθεί με τέλη κυκλοφορίας (θα δει το 2011 τι θα κάνει με το 2010), με αδειοδοτήσεις καναλιών, με πλαστά τιμολόγια, με κομιστές και θεριστές κλπ κλπ κλπ

  και τι κάνει η νέα καταλληλότερη κυβέρνηση που διαδέχθηκε την τέως καταλληλότερη κυβέρνηση;

  Λοιπόν:

  -έχει σχέδιο για τα λεφτά που υπάρχουν αλλά φτάνει Κυριακή να λέει ότι δεν μπορεί Τρίτη να δώσει επίδομα ανεργίας και ο κ Λοβέρδος είναι στη θέση του...γιατί φταίει ο προηγούμενος που μετά από 100 ημέρες δεν έχει μία...
  -έχουμε πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά παρατείνουνε 2 μήνες της εθελουσία στον ΟΛΠ και η κα Κατσέλη είναι στη θέση της...γιατί υπόγραψε ο προηγούμενος...
  -θα κάνουμε 15% το ΦΠΑ λες και εισπράττουμε τα 6,000,000,000 που δεν αποδόθηκαν και ο κ Γεωργακόπουλος και η κα Κατσέλη ξέρουν.... (σφουγγαρίστρα έχουν στο ΔΟΛ γιατί θα γλιστρήσουν από τους ύμνους....)
  -θα φτιάξει το ασφαλιστικό λες και ο κ Κουτρουμάνης, οι λοιποί συνδικαλιστές και οι διοικήσεις των φίλων και γνωστών τα τελευταία 30 χρόνια δεν ήξεραν...
  -θα διαβάσει βιογραφικά για το ..ΠΡΟ.ΠΟ, ΕΟΤ, ΟΠΑΠ, Κτηματολόγιο κλπ για να επιλέξει απολυτήρια Λυκείου, τέως Βουλευτές, κολλητούς και φίλους...
  -έδιωξε συμβασιούχους για να πάρει νέους που θα δει αν θα πάρει (ΥΠΠΟΤ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΤ κλπ κλπ)
  -θα στελεχώσει με ΓΓ (καμιά 20 λείπουν μόνο) ...
  -θα βρει Προέδρους ΔΣ και φίλους αρεστούς...
  -θα βάλει φόρο γονικών παροχών που θα δώσεις τώρα και τον Μάιο θα σου πει τι χρωστάς με τις αντικειμενικές της αγοράς....κλπ κλπ κλπ

  Όμως μην γκρινιάζουμε άλλο, θα φτιάξει ΑΠΕ, Πράσινη Ταυτότητα στα κτίρια, και θα νομιμοποιήσει μετανάστες πριν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ για να δούμε τι θα βγει ....

  Ειλικρινά απορώ όχι πως έφτασε το κατασκεύασμα του Ναυαρίνου μέχρι εδώ αλλά πως άντεξε τόσο καιρό...

  ΥΓ

  Αγαπητέ κ Πρωθυπουργέ και λοιπές καταλληλότερες Υπουργικές Καρέκλες, αν δεν ξεκινήσετε από τις τσέπες των αφεντικών σας, τις δικές σας και των φίλων σας, δεν θα κάνετε τίποτα,ο κόσμος έχει βαρεθεί να εκλέγει κυβερνήσεις που διαχειρίζονται τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και απλά θα ...έρθει ο επόμενος καταλληλότερος σε μια αέναη διαδοχή καταλληλότερων....
  Ο Ελληνικός Λαός έχει αποδείξει ότι και θυσίες ξέρει να κάνει και φιλότιμο διαθέτει, απλά όταν τον γράφουν γράφει ...καταλληλότερα....

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/01/2010 23:00:32

  γειά σου βρε Ιθαγενή... Το κατασκεύασμα του Ναυαρίνου θέλει βοήθεια και προστασία και θα σου έλεγα το μητρός τε και πατρός κλπ, αλλά είναι αργά...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 12/01/2010 23:05:49

   Μα για αυτό γκρινιάζω:

   -νταβατζήδες έχουμε
   -προστασία πληρώνουμε
   -10,000,000 πουτάνες υπάρχουν
   -ο λογαριασμός τακτικότατος τα τελευταία 26 χρόνια

   ...το γιατί είμαστε πάντα η ατμομηχανή στο τρενάκι δεν καταλαβαίνω...


   Ας οργανωθούμε βρε παιδιά....

   • Soustom avatar
    Soustom @ Ο Ιθαγενής 12/01/2010 23:33:29

    ...Γιατί οι ληστές τόν μηχανοδηγό σταματούν(και ληστεύουν πρώτο)!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.