#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2010 14:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Λοβέρδος ομολογεί μέτρα εκτός μνημονίουΦαίνεται ότι οι κυνικές ομολογίες είναι μόδα τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή γι' αυτό  και ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να ομολογήσει ότι επί της ουσίας διαπραγματεύεται για θέματα του ασφαλιστικού και εργασιακού που βρίσκονται έξω από το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί με την Τρόϊκα.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα είπε επί λέξη: «Έχουμε την υποχρέωση, και μάλιστα ιερή να διαπραγματευτούμε ό,τι είναι εκτός αυτού του πλαισίου». Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί να διαπραγματευτεί εκτός πλαισίου; Του είπε κανείς να το κάνει; Και γιατί ανοίγει ο ίδιο θέματα για τα οποία δεν έχει ζητήσει το ΔΝΤ τίποτε αφού το ταμείο επιμένει μόνο στην τήρηση του Μνημονίου;

Ο υπουργός Εργασίας διαπραγματεύεται με τους ξένους για αλλαγές που θα κρίνουν το μέλλον των Ελλήνων χωρίς να υπάρχει σχετικό αίτημα και ανάγκη. Αυτό είναι σίγουρα κυνική ομολογία ότι σχεδιάζονται μεγάλες ανατροπές με πρόσχημα το ΔΝΤ και την οικονομική κρίση.

Βασιλικότεροι του βασιλέως δηλαδή στην κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xrayman avatar
  xrayman 28/05/2010 15:41:21

  Το θέμα με τις συντάξεις στις «χήρες και τα ορφάνια» που προέκυψε πρόσφατα δεν ξέρω αν το έβαλε το ΔΝΤ. Ξέρω ότι δεν υπάρχει στο μνημόνιο. Αν, λέω αν το έβαλε το ΔΝΤ έπρεπε ο υπουργός να πει ΣΤΟΠ, αυτό δεν συζητείτε γιατί δεν είναι ένα σκληρό μέτρο είναι ανήθικο. Έτσι θα έκανε κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και κάθε υπουργός που τιμά την ψήφο του λαού που τον εξέλεξε. Αν επέμεναν ας παραιτούνταν. Δεν νομίζω όμως ότι διαθέτει ο άνθρωπος τίποτα από τα παραπάνω. Χρησιμοποιεί τα μέσα, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και έχει περισσότερο κυνισμό και αναίδεια από τους απρόσωπους οργανισμούς στους οποίους τις αποδίδει. Τον άδειασε ο Σαχινίδης, τον άδειασε ο Κοτζιάς, τον άδειασε ο Στρος Καν αλλά αυτός επιμένει. Έχει γερές πλάτες κι αυτό δεν κρύβεται.

 2. man8os avatar
  man8os 28/05/2010 15:46:30

  Αυτη ειναι η σωστη λεξη. Ανηθικο μετρο.

 3. man8os avatar
  man8os 28/05/2010 16:02:56

  Δε βρισκω το ακριβες Αγγλικο κειμενο του μνημονιου. Το εχει κανενας?

 4. Μαύρη Γάτα avatar
  Μαύρη Γάτα 28/05/2010 17:20:27

  To αγγλικό κείμενο με τη μετάφραση στα ελληνικά, όπως κυρώθηκε με τον ν.3845/2010 είναι στο link http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia/ValidNomosxedio/1436/M-DNTAMEIO-pap-11-20.qxp.pdf

  O Λοβέρδος, δεν είχε εγκαταλείψει. Διαπραγματευόταν και τα εντός του μνημονίου, καθώς είχε επιχειρήματα, αλλά κάποιοι έσπευσαν να τον αδειάσουν και τώρα η θέση του είναι πολύ δύσκολη. Εύκολα λέμε εμείς να πει "όχι" σε κάποια απεχθή μέτρα. Κι εγώ αυτό θέλω. Μετά όμως σκέφτομαι ότι αυτή η αντίσταση μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στον μηχανισμό στήριξης και να έρθει η πτώχευση και να παίρνουμε 200€ μισθό... Αυτό το σενάριο κάποιοι θεωρούν ότι επιβάλλεται ως "εκφοβισμός" για να μην αντιδρούμε. Εγώ το θεωρώ "ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο".

  Αν είχες λοιπόν την τύχη της χώρας σου στα χέρια σου, με πόση ευκολία θα έλεγες όχι σε κάποια μέτρα, που χειροτερεύουν μεν την κατάσταση, αλλά την σώζουν από τα ακόμα χειρότερα?

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Μαύρη Γάτα 28/05/2010 17:38:15

   Στα αγγλικά που μπορουμε να το βρούμε;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 28/05/2010 17:42:48

    Αυτό είναι μόνο ένα παράρτημα. Μόνο 10 σελίδες είναι το μνημόνιο;

   • Μαύρη Γάτα avatar
    Μαύρη Γάτα @ αλλενάκι 28/05/2010 18:51:07

    Eκεί είναι και στα αγλικά.

    Όλο το νομοσχέδιο θα το βρείτε στο http://www.parliament.gr/ergasies/nomodetails.asp?lawid=1436.

    Δίπλα από το Ψηφησθέν Νομοσχέδιο έχει 6 αρχεία pdf.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Μαύρη Γάτα 28/05/2010 20:59:37

   Χωρίς να θέλω να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση μαζί σου Μαύρη Γάτα η λογική προτιμότερος ο ...βιασμός από τον αποκεφαλισμό μπορεί να είναι λογιστικά ορθός αλλά δεν είναι και τόσο πρακτικός. Με τον μπαμπούλα της πτώχευσης απεμπολούμαι δικαιώματα κοινωνικά και εργασιακά σε θέματα που έχουν πέσει νεκροί και έχει χυθεί αίμα για να μην έρθει ο μπαμπούλας.
   Στο προκείμενο τώρα, νοοτροπίες Τσολάκογλου δεν είναι παράδοση στη χώρα. Υπογράφει ένα μνημόνιο και έχουμε 7 μήνες κωλοτούμπες: κόκκινες γραμμές, υπό κηδεμονία κλπ. Είπε κανένας στον κάθε έναν "δεν υπάρχει σάλιο" ότι ο λαός μας θέλει ελεημοσύνη; Θα μας δώσει 200 € στους συνταξιούχους, καταργεί δώρα που έχει πάρει εισφορές, καταργεί ΣΣΕ,θα αποδομήσει αποζημιώσεις απόλυσης - επίδομα ανεργίας - αμοιβές και πρέπει να δεχτούμε την επαιτεία; ελεημοσύνη δίνεις όταν κάποιος ζητά, δεν θυμάμαι να ζήτησε κανένας...
   Ο κύριος "αφού ζούνε τι να κάνουμε" 7 μήνες αλλάζει γνώμη κάθε εβδομάδα. Πολύ σωστά τους είπε σήμερα ο Τσίπρας ότι μπορούν να πάνε να διαδηλώσουν όπως το 2008. Έλεγε ψέματα για το μνημόνιο και τώρα ομολογεί ότι μιλάμε και εκτός μνημονίου.
   Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι ούτε στα χρηματιστήρια παίξαμε δισεκατομμύρια, ούτε ομόλογα πήραμε ούτε σαν τον ιδρυτή του κόμματός του λεηλατήσαμε ταμεία (ΝΑΤ, αναδρομικά εκατοντάδες εκατομμύρια σε δικαστικούς το 2003 πχ ή άτοκες καταθέσεις στην ΤτΕ των αποθεματικών για 25 χρόνια αφού οι κυβερνήσεις του κόμματός του είχαν "κοινωνικά συμβόλαια" και εγγυήθηκαν τη σύνταξη...)
   Ας αποφασίσει είτε τώρα είτε τότε έχει ευθύνες η πολιτική ηγεσία.
   Αλλά να θυμάται πάνω από όλα ότι υπάρχει σάλιο στη κοινωνία αρκετό για φτύσιμο, την ελεημοσύνη που δίνει δεν την ζήτησε κανείς και την επιστρέφει πίσω ...υγρή η κοινωνία, ας μιλάει λοιπόν με την τρόικα ούτε οι κομματικοί συνομιλητές του, οι κοινωνικοί συνδικαλιστικοί εταίροι των ΔΣ που χρυσοπληρώνονται δεν μιλούν μαζί του.

   • Μαύρη Γάτα avatar
    Μαύρη Γάτα @ Ο Ιθαγενής 28/05/2010 22:43:33

    Σχετικά με το πρώτο επιχείρημα, κανείς αρμόδιος δεν μπορεί να εγγυηθεί υπεύθυνα ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει. Συνεπώς δεν πρόκειται για "μπαμπούλα" αλλά για μια σκληρή παγματικότητα. Είναι σοκαριστικό τα δικαιώματα αντί να ενισχύονται, να αποδυναμώνονται και να καταργούνται. Όμως οι συνθήκες είναι ακραίες. Όταν θες να χτίσεις κάτι καινούριο αντικαθιστώντας κάτι παλιό, τότε στην αρχή δεν μπορείς να αποφύγεις τα χαλάσματα. Αυτό, αν τα καταφέρουμε, θα είναι προσωρινό.

    Αντιπαρέρχομαι την παρομοίωση με τον Τσολάκογλου, ως αποτυχή, και υπογραμμίζω ότι το μνημόνιο ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων (δυστυχώς, αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν είχαν άλλη επιλογή). Επιπλέον, οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, δεν έχουν στατικό χαρακτήρα, όπως εσφαλμένα εμφανίζεται, αλλά δυναμικό χαρακτήρα. Ακόμα και μετά το μνημόνιο, απαιτούν την λήψη μέτρων που δεν εμπεριέχονταν στο μνημόνιο. Υπάρχουν έγγραφα που το αποδεικνύουν.

    Επίσης όλοι είδαμε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν ακολοθούσε πλήρως τις αυστηρές γραμμές του μνημονίου. Αυτό δείχνει ότι ο Υπουργός είχε σκοπό να διαπραγματευτεί ακόμα και κάποια μέτρα του μνημονίου, αλλά τον αδειάσαν στεγνά, λοιπά μέλη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Στρος Καν.

    Θεωρώ άδικο να λέγεται για τον Λοβέρδο ότι δεν είναι ειλικρινής. Δεν είπε ποτέ ψέματα για το μνημόνιο (σε τί αναφέρεστε?) και δεν "ομολογεί" ότι μιλάμε και εκτός μνημονίου. Πράγματι του ήρθε έγγραφο πριν λίγες μέρες, το οποίο ζητούσε και πράγματα εκτός μνημονίου και βγήκε αμέσως και ενημέρωσε τους πολίτες. Δεν το κράτησε κρυφό και ήρθαν και τον πιέσαν οι δημοσιογράφοι και αυτός "ομολόγησε". Είναι άστοχη η επιλογή του ρήματος... ή προσεκτικά στοχευμένη...

    Σχετικά με το τί θέλει ο λαός μας, είναι κάτι που με προβληματίζει και εμένα. Όπως αναφέρει παρακάτω ο bugtrottel, αυτό είναι θέμα για δημοψήφισμα. Θα συμφωνήσω. Προσωπικά αν είναι να πτωχεύσουμε, ας το κάνουμε τουλάχιστον με αξιοπρέπεια. Αν όμως δεν πτωχεύσουμε, τότε θα φανεί ότι η κυβέρνηση λειτούργησε σωστά. Βέβαια αυτό θα το κρίνει η ιστορία.

    Σχετικά με την αναφορά στα μέτρα, διαφωνώ κάθετα με την μείωση των επιδομάτων στους συνταξιούχους, όμως να είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν είναι μέρος του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά του ψηφισθέντος νόμου για τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης. Άδικο, απεχθές, αντιλαϊκό μέτρο, το οποίο δεν ήθελε ο Λοβέρδος και κατάφερε να διορθώσει σε ένα βαθμό με την επαναφορά μέρος των επιδομάτων στους συνταξιούχους. Βεβαίως, ως μέλος της κυβέρνησης, φέρει πολιτική ευθύνη.

    Πρόκειται όμως για έναν έντιμο πολιτικό, που βρέθηκε στο πιο δύσκολο Υπουργείο, στις πιο δύσκολες μεταπολιτευτικά συνθήκες για τη χώρα μας. Προσωπικά τον εκτιμώ πολύ.

    Μακάρι να καταφέρουμε, κατά το παράδειγμα της Λετονίας, να μειώσουμε τις απώλειες από τα προτεινόμενα κι επιβαλλόμενα μέτρα...

 5. μαρκος avatar
  μαρκος 28/05/2010 17:50:46

  Μπράβο Ξανθόπουλε! Κλάψε – κλάψε, ρεζίλι θα γίνεις , θα σώσεις όμως κάτι ...από τα προσχήματα, το τομάρι σου!

 6. Λεφτά υπάρχουν avatar
  Λεφτά υπάρχουν 28/05/2010 18:03:17

  Διαβάστε,

  Αντιπαράθεση Λοβέρδου - Τσίπρα στη Βουλή με αφορμή τη συμφωνία για το ασφαλιστικό
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231046670

  Καλλίτερο "δικηγόρο" δεν θα μπορούσε να βρεί το ΔΝΤ, για τα μέτρα που επιβάλει.

 7. Tassos Karras avatar
  Tassos Karras 28/05/2010 19:35:48

  Περιμένετε και έρχεται, το ΝΔΤ στην Ρουμανία έχει περάσει την ασφάλεια των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα .....έρχεται και στη Ελλάδα (comming soon to the theater near you)..

 8. bugtrottel avatar
  bugtrottel 28/05/2010 20:30:24

  Ουδείς έδωσε, ακόμη και αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, την εξουσιοδότηση σε αυτήν την Κυβέρνηση και στους υπουργούς της να διαπραγματευονται το μέλλον των Ελλήνων. Αυτής της σοβαρότητας τα θέματα κρίνονται με δημοψήφισμα. Τολμείστε το, θα το πιστωθείτε δεν θα το χρεωθείτε, ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.