17/07/2009 14:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Λευτέρης Κουσούλης απαντά για τον Ελεύθερο ΤύποΣτο δημοσίευμά μας με τίτλο «Το βαρύ πυροβολικό της κ. Γιάννας εναντίον των εργαζομένων στον ΕΤ» αλλά και σε προηγούμενα αναφερθήκαμε στα πεπραγμένα του κ. Ε. Κουσούλη ως συμβούλου της κας Αγγελοπούλου στον Ε.

Με σχόλιο που ανάρτησε σήμερα ο ίδιος ο κ. Κουσούλης διατυπώνει τις δικές του απόψεις επι του θέματος. Για λόγους δεοντολογίας κρίνουμε ότι πρέπει να δημοσιεύσουμε το σχόλιο του κ. Κουσούλη κι εδώ:

 Κύριοι,

 Σε κείμενο που έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα σας με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στον «Ελεύθερο Τύπο» κάνετε ανακριβείς αναφορές στο πρόσωπό μου.

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας γνωρίσω τα εξής:

1. Από το 1995 εργάζομαι ως υπεύθυνος της εταιρίας “Λέγειν & Πράττειν”, εταιρία που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία μου. Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούσε στην ιστοσελίδα http://www.legeinandprattein.gr/ να πληροφορηθεί τα σχετικά με την εταιρία, τη φιλοσοφία της, το αντικείμενό της και τις εκδοτικές της προσπάθειες. Ως προς την έκφραση ότι «παρουσιάζομαι ως επιχειρηματίας» ας την κρίνει ο κάθε αναγνώστης.

2. Με παρουσιάζετε ως «άλλοτε» επικοινωνιολόγο της Νέας Δημοκρατίας. Ουδέποτε υπήρξα επικοινωνιολόγος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είμαι επικοινωνιολόγος. Επικοινωνιολόγοι δεν υπάρχουν. Ως προς τη συνεργασία με το «σημιτικό ΠΑΣΟΚ», όπως γράφετε, σας γνωρίζω ότι η «Λέγειν & Πράττειν» υπέγραψε σύμβαση με το ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε το 1999 και τελείωσε το 2002.

3. Με αφορμή την αναφορά σας στο «αποτυχημένο εκδοτικό εγχείρημα» του «Ελεύθερου Τύπου», πολλοί έχουν εύκολες τις κρίσεις, αν και δε γνωρίζουν ούτε το περιεχόμενο, ούτε τον προσανατολισμό της συμμετοχής μου. Σημειώνεται ότι από τα φοιτητικά μου χρόνια εκφράζω τις απόψεις μου για τα ΜΜΕ. Φυσικά δεν είστε υποχρεωμένοι να γνωρίζετε τις απόψεις αυτές. Εάν ποτέ αποκτούσατε τέτοιο ενδιαφέρον, αυτές έχουν δημοσιευθεί:

α. Κείμενα για την πολιτική και την επικοινωνία, Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, Αθήνα 2007

β. Ήττα της πολιτικής – 18 θέσεις απέναντι, Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, Αθήνα 2008

γ. Αναμνήσεις από το Βίτενμπεργκ του 1517 – Όψεις του αδιεξόδου και η αναζήτηση της αισιοδοξίας, Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, Αθήνα 2009

δ. Η πολιτική επικοινωνία την πράξη (τα 4 Σεμινάρια της Λέγειν&Πράττειν) με αντικείμενο την πολιτική επικοινωνία και την πολιτική στρατηγική, Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, Αθήνα 2009

4. Όσον αφορά το «Πέρασμα» και με σκοπό την ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, σας γνωρίζω ότι αποτελεί εκδοτική πρωτοβουλία, με σκοπό τη συμμετοχή στην κίνηση των ιδεών. Το βιβλίο αποτελούσε για εμένα πάντοτε πεδίο υψηλού ενδιαφέροντος.

Σημειώνω τα παραπάνω, γιατί πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος προϋποθέτει όχι μόνο το σεβασμό στα πρόσωπα αλλά και στην πραγματικότητα.

 Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία

 Με τιμή,

Ελευθέριος Κουσούλης

 ΥΓ. Ως προς την άποψή μου για τις δραματικές εξελίξεις στον «Ελεύθερο Τύπο» επιτρέψτε μου να επισυνάψω σχετική επιστολή μου που δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (5/7/2009) στη στήλη του κ. Χρήστου Ξανθάκη «Μέσα και media». Αντιγράφω:

«Απάντηση στη συνέντευξη του Χουάν Αντόνιο Χινέρ (επικεφαλής της “Innovation”, βλέπε ντιζάιν του «Ελεύθερου Τύπου») που φιλοξενήσαμε την περασμένη Κυριακή, μας έστειλε ο Λευτέρης Κουσούλης (επικεφαλής της εταιρείας επικοινωνίας «Λέγειν & Πράττειν»). Εκεί, αναφέρει τα εξής: «Χρειάζεται πολλή δειλία για να μέμφεται κανείς πρόσωπα, τα οποία παρασκηνιακά δείχνει, χωρίς με θάρρος να τα κατονομάζει (Υποτίθεται ότι εγώ είμαι ένας από τους «ερασιτέχνες» γύρω από τα δημοσιογραφικά πράγματα, όπως αναφέρει). Ο κ. Χίνερ ενώ επέδειξε απόλυτη αδυναμία να υποψιαστεί – έστω – τη σημασία της πολιτικής ιστορίας μιας εφημερίδας όπως ο «Ελεύθερος Τύπος», η οποία θα όριζε και την περαιτέρω πορεία της – μια εφημερίδα είναι πρώτα παράσταση στη συνείδηση και μετά προϊόν – και αφού αυτός και η εταιρεία του επιχείρησαν μια, πράγματι, εμπνευσμένη εικαστική παρέμβαση, αδυνατούσε να αντιληφθεί το στοιχειώδες: ότι το περιεχόμενο είναι και παραμένει υπέρτερο της σχεδίασης. Θα μπορούσε κανείς να προτείνει στον κ. Χίνερ το δρόμο της σιωπής. Αλλά τι να πεις σε έναν άνθρωπο που, χωρίς αιδώ, σε μια τραγική στιγμή, αυτός βλέπει μια ευκαιρία αυτοπροβολής;».

 Ελευθέριος Κουσούλης

 http://www.legeinandprattein.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Swell avatar
  Swell 17/07/2009 15:39:27

  Για τη συμμετοχή του στον Ε.Τ είπε κάτι ή εγώ δεν κατάλαβα;

 2. Le canard avatar
  Le canard 17/07/2009 19:43:58

  Γράφει ο κ.Κουσούλης αναφερόμενος στην ανάρτηση του Αντινιούς: "Ως προς την έκφραση ότι «παρουσιάζομαι ως επιχειρηματίας» ας την κρίνει ο κάθε αναγνώστη".

  Κύριε Κουσούλη, εσείς αυτοπαρουσιάζεστε ως τέτοιος στο ΦΕΚ (ΤΕΥΧΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ) 14 Μαρτίου 2008 Αρ. Φύλλου 1538

  Ιδού η σύνθεση της εταιρείας:

  1) Ελευθέριος ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ του Κυριάκου και της Χρυ−
  σούλης, επιχειρηματίας, που γεννήθηκε στην Ελίκα Λα−
  κωνίας στις 2.6.1952 και κατοικεί στο Νέο Ηράκλειο Αττι−
  κής, οδός Ακροπόλεως 31 (αριθμός Δ.Τ. Ν−297553/1.5.1984
  του Π.Α. Ηρακλείου και Α.Φ.Μ. 025682152 Δ.Ο.Υ. Ν. Ηρα−
  κλείου).

  Οι υπόλοιποι είναι:

  2) Αντώνιος ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ. Πρώην διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου, σύμβουλος επίσης της Γιάννας Αγγελοπούλου. Η τελευταία τον "έφαγε" και αυτόν. Κατόπιν, ανέλαβε διευθυντής το αγαπημένο της παιδί, ο Σ.Κοτρώτσος για να βάλει και την ταφόπλακα στον ΕΤ.

  3) Παναγιώτης ΜΠΕΡΝΙΤΣΑΣ του Μαρίνου
  και της Παρασκευής, δικηγόρος. Το άτομο αυτό μετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των Αγγελόπουλων. Από τα μεγάλα γραφεία της Αθήνας. Εχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στο C4i (Ολυμπιακή προμήθεια-σκάνδαλο Ζημενς), καθώς και την εμπλοκή του με την ισραηλινή Μοτορόλα (στο πλαίσιο του C4i, αγοράστηκε και το σύστημα επικοινωνιων όλων των Σωμάτων ασφαλείας, TETRA). Προφανώς αποτελεί σύμπτωση ότι είναι δικηγόρος της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία ήταν επικεφαλής του Αθληνα 2004, και ασχολήθηκε με την "ολυμπιακών" διαστάσεων προμήθεια.

 3. Le canard avatar
  Le canard 17/07/2009 19:49:05

  Γράφει επίσης ο κ.Κουσούλης: "Με παρουσιάζετε ως «άλλοτε» επικοινωνιολόγο της Νέας Δημοκρατίας. Ουδέποτε υπήρξα επικοινωνιολόγος της Νέας Δημοκρατίας.Δεν είμαι επικοινωνιολόγος. Επικοινωνιολόγοι δεν υπάρχουν".

  Ως προς το "Δεν είμαι επικοινωνιολόγος. Επικοινωνιολόγοι δεν υπάρχουν". εν πάση περιπτώσει, ας το κάνετε λιανά.

  Ως προς τη ΝΔ. Ουδέποτε υπήρξατε επικοινωνιακός σύμβουλος ή σύμβουλος του κ.Εβερτ. Διότι, εγώ, ως δημοσιογράφος, όταν ερχόμουν (αν θυμάμαι καλά τριετία Μητσοτάκη) στο γραφείο του κ.Εβερτ, σας είχα δεί πολλές φορές.

 4. Le canard avatar
  Le canard 17/07/2009 20:01:20

  Για το ναυάγιο του Ελεύθερου Τύπου ο κ.Κουσούλης παραπέμπει στην άποψή του («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 5/7/2009).

  Ο ίδιος, εξ όσον είδα στο μπλόγκ των εργαζομένων στον ΕΤ, έλαβε δυό τρείς αρκετά ενδιαφέρουσες, αν και συγκρατημένες, απαντήσεις. Προσωπικώς, είμαι εις θέσιν να γνωρίζω ότι επί δύο συναπτά έτη, ο κ.Κουσούλης μερικές φορές κάθε εβδομάδα ανέβαινε στο κτίριο της Γιάννας στο Μαρούσι είτε για να δεί την ίδια τη Γιάννα, είτε άλλους συνεργάτες της ιδίας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία του τους τελευταίους μήνες προτού κλείσει η εφημερίδα. Συχνά επίσης συναντιόταν με τους Κοτρώτσο (διευθυντής)-Ζαχαράτο ("μάνατζερ"!!!), στους οποίους οι εργαζόμενοι και όλη η"πιάτσα" καταλογίζει τεράστιες ευθύνες για το λουκέτο.
  Αραγε, ο ίδιος τι είχε συμβουλέυσει τη Γιάννα για να αποφευχθεί το ναυάγιο; Καλό θα ήταν να μας πεί. Της είχε πεί ποτέ ότι με όλους αυτούς τους αντιπαραγωγικούς ανθρώπους που συγκέντρωσε στην εφημερίδα το περιβάλλον της, τα μετριότατα σε ικανότητες διευθυντικά στελέχη και τον πακτωλό εκατομμυρίων που ξόδευε δίχως σκοπό, θα οδηγούσε το "μαγαζί" σε λουκέτο; Της είχε πεί ότι έτσι άνευρο όπως ήταν το φύλλο, ούτε καν τις προσωπικές και πολιτικές της φιλοδοξίες εξυπηρετούσε το φύλλο; Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά του συμβούλου επικοινωνίας.

  Επίσης. Κύριε Κουσούλη, όταν έγινε η εξαγορά του ΕΤ και άρχισαν να καταφθάνουν στην εφημερίδα, ως στελεχάρες βέβαια, διάφορα καλόπαιδα, πρασινοφρουροί και εκσυγχρονιστές του Συγκροτήματος Λαμπράκη, είστε βέβαιος ότι δεν βάλατε καθόλου το δακτυλάκι σας; Μήπως πιστεύατε ότι μια εφημερίδα που εσείς υποστηρίζετε ότι έπρεπε να σεβαστούν οι Ισπανοί την πολιτική της ταυτότητα, θα την έφτιαχναν αυτοί και πολλοί άλλοι παρόμοιοι τύποι -και δημοσιογραφικά μηδενικά- από αυτούς που μαζεύτηκαν εκεί μέσα;

  Θα σας ήμουν υπόχρεος εάν δίνατε κάποιες απαντήσεις.

 5. Fanokoros avatar
  Fanokoros 18/07/2009 10:08:23

  Me 250.000 ευρώ καθαρά κέρδη στον ισολογισμό του το 2008 ο κ.Κουσούλης μπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητες του αναζητώντας νέους πελάτες. Μηπως μπορει να μας πει πόσες συμβάσεις είχε με τον Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομίας. Η πόσο επωφελήθηκε συμβουλεύοντας τον κ.Θ.Ρουσσόπουλο.
  Ο Κουσούλης είναι ο ιθύνων νους της καταστροφής του ΕΤ. Ας σιωπήσει. Καλύτερα να μην προκαλεί αυτούς που ξέρουν.....

 6. dia_ploki avatar
  dia_ploki 18/07/2009 17:34:26

  oi πιο ωραίες συμβάσεις που πήρε ο κ. Λ. Κουσούλης είναι αυτές που του έδωσε ο Ειδικός Γραμματέας της Κοινωνίας της Πληροφορίας Βασιλης Ασημακόπουλος και ο λαλίστατος σύμβουλος του. Εδωσαν τις συμβάσεις, που δεν ήταν ούτε μια ούτε δύο, μέσω φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ελέγχεται απο πρόσωπα της αντιπολίτευσης. Ο Κουσούλης μεταξύ άλλων ήταν σύμβουλος και του Μητσοτάκη οταν ήταν πρωθυπουργος. Ο Ρουσόπουλος εκτός από συμβασεις τον ειχε στειλει στην Vodafone για να την βοηθησει στις υποκλοπες κατι που ειχε ξεσηκωσει θόρυβο στα Μέσα.

 7. dia_ploki avatar
  dia_ploki 18/07/2009 17:54:13

  α, ξεχασα. Ο Κουσουλης επαιρνε 10.000 το μηνα καθαρα απο τη Γιαννα. Απο Αλογοσκουφη, Ασημακοπουλο, Ρουσοπουλο επαιρνε τοσα ωστε να δειχνει σε μια κατααστροφικη χρονια καθαρα κερδη 250.000 σε μια εταιρεια των 3 ατομων. Επιχειρηματιας θαυμα δηλαδη, για νακαταφερει να κλεισει τον Ελ Τυπο έπρεπε να αποζημιωθει με τεραστια κερδη

 8. Le canard avatar
  Le canard 18/07/2009 18:35:50

  @dia_ploki

  Γι'αυτό ο Ελεύθερος Τύπος δεν κτυπούσε ποτέ τον Αλογοσκούφη; Τα πουλάκια μου!!!

 9. Ελευθέριος Κουσούλης avatar
  Ελευθέριος Κουσούλης 20/07/2009 11:52:12

  1. Στον Swell

  Αγαπητέ φίλε,

  Για το περιεχόμενο της συμμετοχής μου στον «Ελεύθερο Τύπο», νομίζω ότι επί της ουσίας τα έχω πει όλα στην επιστολή μου που δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (5/7/2009).

  Δεν είναι επαγγελματικά νοητό να περιγράψω μέρα-μέρα την εξέλιξη αυτή.

  Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση.
  2. Στον Le canard

  Αγαπητέ φίλε,

  Δεν αρνήθηκα την επιχειρηματική δραστηριότητα. Συμμετέχω σε δύο ΕΠΕ. Είμαι διαχειριστής και στις δύο.

  Στην έκφραση «παρουσιάζομαι ως επιχειρηματίας», βρίσκω μια μη ακριβή αναφορά, ωσάν δηλαδή να μην είναι έτσι. Είναι ακριβώς έτσι, όπως το επισημαίνεις.

  Ως προς το «δεν είμαι επικοινωνιολόγος. Επικοινωνιολόγοι δεν υπάρχουν», έχω γράψει πολλά κείμενα επί αυτού, τα οποία όλα έχουν δημοσιευτεί. Δεν είσαι, ασφαλώς, υποχρεωμένος να το γνωρίζεις.

  Με τον κ. Έβερτ συνεργάστηκα από το 1987 έως το 1991, ως υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων και αργότερα του Υπουργείου Προεδρίας και αυτό ασφαλώς είναι ευρύτερα γνωστό. Αποχώρησα το 1991. Η άποψή μου περί επικοινωνιακών συμβούλων – έννοια που απορρίπτω – έχει επίσης δημοσιευτεί. Στο αναλυτικό βιογραφικό μου πάντοτε περιγράφεται με λεπτομέρεια η διαδρομή μου.

  Και πάλι για τον «Ελεύθερο Τύπο» σημειώνω ότι τον τελευταίο καιρό με βάση σχετική σύμβαση παρείχα υπηρεσίες περισσότερο επικεντρωμένες στη διαφημιστική υποστήριξη του «προϊόντος». Έτσι, πράγματι επισκεπτόμουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, όπως σωστά παρατηρείς, το κτίριο στο Μαρούσι. Και πάλι σημειώνω ότι δεν είναι νοητό για μένα – ούτε επιτρεπτό – να περιγράψω λεπτομερώς τη θέση μου και τη στάση μου απέναντι σε αυτό το εγχείρημα. Ως προς τις επιλογές των προσώπων, ασφαλώς και είχα γνώμη, όπως υποχρεούμαι να έχω γνώμη συχνά εκ του ρόλου μου. Η γνώμη αυτή είναι όμως δική μου υπόθεση, το κατά πόσο η γνώμη αυτή βαραίνει ή όχι είναι, αγαπητέ φίλε, άλλο ζήτημα.


  3. Στον Fanokoros

  Αγαπητέ φίλε,

  Η «Λέγειν & Πράττειν», όπως όλες οι εταιρίες – και ευτυχώς – δημοσιεύουν ισολογισμούς. Ποτέ η «Λέγειν & Πράττειν» δεν είχε 250.000 ευρώ καθαρά κέρδη. Ίσως διαβάσατε τον ισολογισμό με λάθος τρόπο. Συμβαίνουν αυτά.

  Η «Λέγειν & Πράττειν» συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Μεταξύ αυτών συνεργάστηκε και με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, κυρίως εκπονώντας μελέτες για το Γ’ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ. Υπεργολαβική σχέση είχε η «Λέγειν & Πράττειν» στην καμπάνια κατά της φοροδιαφυγής, η οποία – φυσικά δεν είστε υποχρεωμένος να το γνωρίζετε – δεν έχει ακόμη πληρωθεί.

  Ουδέποτε είχα επαγγελματική συνεργασία με τον κ. Ρουσόπουλο και φυσικά δεν θα μπορούσα να επωφεληθώ. Ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Ούτε χάρες ζητάω, ούτε χάρες αποδέχομαι από κανέναν εξάλλου. Τον κ. Ρουσόπουλο τον γνώρισα αμέσως μόλις επέστρεψα από τη Γαλλία και όχι υπό τη δημοσιογραφική του ιδιότητα. Φυσικά ούτε αυτό είστε υποχρεωμένος να το γνωρίζετε. Αντιλαμβάνομαι ότι η μυθοπλασία, χαρακτηριστικό της εποχής μας, οδηγεί σε εσφαλμένες εντυπώσεις και σε πολύ εύκολες κρίσεις.

  Ως προς το ότι είμαι «ο ιθύνων νους της καταστροφής του ΕΤ» δεν έχω κάτι να πω. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Και εγώ βέβαια τη δική μου.

  Σε ευχαριστώ.  4. Στον dia_ploki


  Αγαπητέ φίλε,

  Απορώ για τα ερωτήματα αυτά. Θεωρείς, αγαπητέ φίλε, ότι μου χαρίστηκαν; Αν γνώριζες, θα ήξερες ότι ούτε χάρες ζητάω, ούτε χάρες αποδέχομαι. Εκτός και αν αμφισβητείς το δικαίωμα, αλλά θα πρέπει να το πεις ευθέως, σε ένα άτομο ή σε μια εταιρία εν προκειμένω, να αναλαμβάνει ένα έργο.

  Σημειώνω ότι τα «έργα» δεν ανήκουν στις Κυβερνήσεις. Δεν αναγνωρίζω ιδιοκτησία επί των έργων σε δημόσιους φορείς. Εμείς ανταποκρινόμαστε σε ανάγκες και αμειβόμαστε για αυτό. Αν κάποιος νομίζει ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, επί αυτού δεν έχω κάτι να πω. Ο καθένας διατηρεί την άποψή του. Η «Λέγειν & Πράττειν» συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας.

  Ως προς την Κοινωνία της Πληροφορίας και τη σύμβαση που αναφέρετε ότι έχουμε πάρει από φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προφανώς εννοείται το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι πράγματι έτσι, πολύ μικρού ύψους, αλλά αυτό είναι αδιάφορο και διεκπεραιώνουμε το έργο αυτό, γιατί οι ενδιαφερόμενοι θεωρούν ότι έχουμε προφανώς κάτι χρήσιμο να προσφέρουμε.

  Ανέφερα και σε προηγούμενο σχόλιό μου ότι ουδέποτε είχα επαγγελματική συνεργασία με τον κ. Ρουσόπουλο. Στη διατύπωσή σου «τον είχε στείλει στην Vodafone», απαντώ ότι δεν ανήκω στους ανθρώπους που «τον στέλνουν στη Vodafone ή αλλού». Εγώ αποφασίζω τις συνεργασίες που αναλαμβάνει η «Λέγειν & Πράττειν». Επίτρεψέ μου να πω – χωρίς παρεξήγηση σε παρακαλώ – ότι υποκύπτεις στη μυθοπλασία της εποχής. Η Vodafone ζήτησε συνεργασία από τη «Λέγειν & Πράττειν» με αντικείμενο θέματα κινητής τηλεφωνίας και υγείας. Υπάρχει σχετική σύμβαση. Με δική μας απόφαση (υπάρχει σχετική επιστολή) διακόψαμε τη συνεργασία αυτή.

  Ως προς τις αμοιβές που αναφέρεις, λυπάμαι αλλά στους μύθους δεν μπορεί κανείς να δώσει απάντηση.

  Σε ευχαριστώ πολύ.


  Ας μου επιτραπεί ένα γενικό σχόλιο για κάθε φίλο ή φίλη που ενδιαφέρεται πραγματικά να ενημερωθεί.

  Οι απόψεις μου και για τα ΜΜΕ, από εκεί θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει και τη θέση μου για τον «Ελεύθερο Τύπο», καθώς και οι απόψεις μου για τα δημόσια πράγματα και την κίνησή τους στην εποχή μας, είναι γνωστές. Τακτικά, με την υπογραφή μου, δημοσιεύω τις απόψεις μου αυτές.

  Οι συνεργασίες της «Λέγειν & Πράττειν» είναι πάντοτε δημόσιες, δηλαδή πέραν της δημόσιας γνωστοποίησης, αποτελούν αντικείμενο συμβάσεων, που φυσικά κατατίθενται νομίμως.

  Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις παρατηρήσεις και τα σχόλια.

  Ελευθέριος Κουσούλης

 10. dia_ploki avatar
  dia_ploki 20/07/2009 22:25:01

  απο αυτα που δεν διαψευδονται προκύπτει το εξής: μια εταιρεια τριων ατόμων βγαζει κερδη 250.000 ευρω ή οσα διαβαζει ο κ. Κουσουλης. Απο συμβάσεις στους χωρους Ρουσοπουλου αλογοσκουφη και Γιαννας Αγγελοπουλου. Την ιδια στιγμη ο Ελ Τυπος όπου ο κ. Κουσούλης ήταν μελος της διευθυντικης τριάδας με αμοιβή 10.000 καθαρα το μηνα , βάζει λουκέτο με 450 άτομα να μένουν χωρις δουλεια. Να διαβάσουμε ολα αυτα τα βιβλια του κ. Κουσουλη για να δούμε με ποια θεωρια εξηγουν ενα τοσο καθαρο πρακτικο αποτελεσμα

 11. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ avatar
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ 21/07/2009 11:03:42

  @ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ & FANOKOROS

  ΟΙ ΑΕ ΚΑΙ ΕΠΕ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ 3ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ (ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ)
  ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ 2008 ΤΗΣ “ΛΕΓΕΙΝ & ΠΡΑΤΤΕΙΝ”, Ο ΤΖΙΡΟΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ €515.200. ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ €230.606,53 ΕΝΑΝΤΙ €135.985,66 ΤΟ 2007.

  ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2008, ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΟ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ €59.740,46 ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.
  ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο Le canard) €170.800 ΕΝΑΝΤΙ €97.600 ΤΟ 2007. ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΗΜΑ

  ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΑΦΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ Ή ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΗ)

  ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

 12. δωστα ολα avatar
  δωστα ολα 21/07/2009 16:31:59

  δηλ ο Κουσούλης κέρδισε 500 ευρώ για κάθε άτομο του Ελ. Τύπου που έμεινε άνεργο. Να τον βραβεύσει η κυβέρνηση, εστω και αν Αλογοσκούφης, Ρουσόπουλος είναι εκτός και ο Κορωνιάς έφυγε λόγο υποκλοπων.Να τον βραβεύσει η κυβέρνηση γιατι σε περίοδο κρίσης βρήκε μια μπίζνα με ανάπτυξη και τρελά κέρδη. 500 ευρώ για κάθε θέση ανεργίας. Θα γράψει ο κ. Κουσούλης κάποιο βιβλίο που να περιγράφει αυτό το μεγάλο κόλπο του αιώνα;

 13. Fanokoros avatar
  Fanokoros 21/07/2009 17:06:19

  Χαλάρωσε Λευτεράκη γιατί υπάρχουν και ντοκουμέντα. Μην εκτίθεσαι άλλο. Η Γιάννα σου είχε τυφλή εμπιστοσύνη και την πήρες στο λαιμό σου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.