28/10/2008 15:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κ. Καραμανλής και η κρίση του

Σε ένα κομμάτι του στην «Ε» που αξίζει να το διαβάσετε (http://www.enet.gr....63037040), ο Τάκης Καφετζής, μέλος της συντακτικής επιτροπής του «Αντί» τα παλιά καλά χρόνια ,γράφει για την εικόνα που εμφανίζει τελευταία ο Κώστας Καραμανλής:

Τη μια στιγμή εμφανίζεται θυμωμένος και ωρυόμενος. Φωνάζει, σχεδόν κραυγάζει, κοκκινίζει, χτυπάει το χέρι του, μιλάει με οργή για τα πάντα και κατά πάντων, εγκαλεί με το δείκτη του χεριού του και με ρητορική εισαγγελέα διάφορους ακατονόμαστους υπονομευτές εντός και εκτός της παράταξής του, απειλεί να συντρίψει ποικίλους εχθρούς σε μια σώμα προς σώμα μάχη αλλά και ζητά από τους υπουργούς του, πέντε χρόνια μετά, να παράγουν «απτό έργο»

Την άλλη στιγμή όλη αυτή η στάση του καταρρέει, καθώς εμφανίζεται είτε να είναι όμηρος διαφόρων, παγκοίνως αγνώστων μέχρι τώρα, «ανταρτών» βουλευτών του (τα blogs ονόμασαν ήδη αυτή την κατάσταση ως «κυβέρνηση Τατούλη») ή να σύρεται στις αποφάσεις του από δύο εισαγγελείς, που αποφάσισαν να παραιτηθούν από τη διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπεδίου και από το λειτούργημά τους συνολικά, λόγω των ασφυκτικών πολιτικών πιέσεων που τους ασκήθηκαν για να «κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο» για στελέχη της κυβέρνησης.

Γιατί αυτά συμβαίνουν τώρα στον κ. Καραμανλή και δεν είχαν συμβεί (τόσο έντονα, τουλάχιστον) πιο πριν; Γιατί συμπεριφέρεται με αυταρχισμό αρχηγού σέκτας, όταν πριν εμφανιζόταν (έστω, εμφανιζόταν...) ως ηγεμών; Γιατί αυτός ο αρχηγός κατηγορείται ότι καλύπτει υπουργούς που σε λίγες μέρες καταπίπτουν; Γιατί του καταλογίζεται έλλειμμα ηγεσίας που το αναπληρώνει με «μαγκιές»; Γιατί αποσύρεται σε στιγμές κρίσης του; Γιατί δεν εμφανίζεται στη Βουλή να στηρίξει τη δική του πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της Μονής Βατοπεδίου; Γιατί του ζητούν οι επιφανείς του «πρωτοβουλίες» (άσκηση εξουσιαστικής ευχέρειας, δηλαδή) κι εκείνος λέει «δεν είναι χρόνος ακόμα;» Πόσο ικανός μπορεί να είναι προκειμένου να αποφασίσει για τον χρόνο που πρέπει να πάρει αυτές τις πρωτοβουλίες;Πόση δύναμη έχει, δηλαδή, για να επιβεβαιώσει ότι εξακολουθεί να διαθέτει το momentum της πολιτικής εξουσίας, της οποίας, τυπικά τουλάχιστον, προΐσταται; Πόσο έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει αιφνίδιες παραιτήσεις δικαστικών, ψυχοτροπισμούς βουλευτών του, συμπεριφορές και πράξεις «δικών του» ανθρώπων και κύκλων που φαντασιώθηκαν ρόλο στρατηγού ενώ, θεσμικά, είναι απλοί λοχίες; - νεόπλουτοι ή αυθαίρετοι οικιστές, κρατικοί λειτουργοί ή πολιτικοί, μικρή σημασία έχει.

Πόσο πρωθυπουργός είναι, τελικά, ο Κ. Καραμανλής; Σε ποιο βαθμό μπορεί να ασκήσει την εξουσία της ύπατης θεσμικής θέσης του απέναντι σε ηθικά ή ταξικά εκτεθειμένους υπουργούς του; Πόσο μπορεί να μην επιτρέπει σε άλλους να οικειοποιούνται τον εξουσιαστικό του ρόλο, μιλώντας στο όνομά του; Πόσο μπορεί να πείσει ότι «δεν ήξερε», όταν δικαστικοί λειτουργοί ακυρώνουν αρχές του κράτος δικαίου; Πόσο πειστικά υπηρετεί αυτό που, με ανεβασμένη την πίεσή του, διεκδικεί, μόνος αυτός, να εκπροσωπεί ως δημόσιο συμφέρον, ως πατρίδα, και τα τοιαύτα; Γιατί κάθε τόσο, τώρα τελευταία, διαλαλεί την αυτονομία του απέναντι σε άλλα «κέντρα» ισχύος; Αυτονόητο δεν θα έπρεπε να είναι; Γιατί το κάνει θέμα, αυτοϋπονομεύοντας τη θέση του ως ηγέτης κράτους, με «νωπή» μάλιστα λαϊκή εντολή; Γιατί δείχνει να «ροκανίζει χρόνο», παραβιάζοντας στοιχειώδεις κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού, κάθε φορά που αντιμετωπίζει μια δική του κρίση;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα μπορούσε να είναι πολλές, όσες και τα πεδία στα οποία αναφέρονται όλα τα παραπάνω. Όμως υπάρχει μία κοινή και δεσπόζουσα ερμηνευτική συνισταμένη σε όλα αυτά τα επιφαινόμενα συμπεριφοράς της σημερινής εξουσίας και του επικεφαλής της: είναι η στιγμή όπου το μοντέλο εξουσίας το οποίο εγκαθίδρυσε η «νέα διακυβέρνηση» αρχίζει να εκμετρά το ζην του, παράγοντας μία συνολική κρίση πολιτικής, δημόσιων πολιτικών και θεσμών, μία κρίση στην οποία «κεφαλαιοποιούνται» οι επιμέρους κρίσεις διακυβέρνησης και πολιτικής ηθικής που σημάδεψαν την τελευταία πενταετία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 28/10/2008 15:56:19

  Δεν είναι εύλογο ότι όταν έρχεται η ώρα της πραγματικής δοκιμασίας ,αποκαλύπτεται το είναι του καθενός τα όρια και οι αντοχές του;
  Όταν οι γιοι των ταχυδρόμων, στηρίζουν την κοινωνική τους καταξίωση, μόνον στο γιατί αυτός και όχι εγώ, και δεν φροντίζουν να οπαλισθούν με καλλιέργεια και δύναμη πνευματική και γνώση, για αυτό που απαιτούν, Όταν οι κληρονομικοί διάδοχοι κάνουν το ίδιο , με μόνο εφόδιο την δικαιοχρησία του πολιτικού BRAND NAME ,Όταν ο τρομοκρατημένος λαός επαφίεται στην ψευδοαναπαραγωγη του Ηγέτη ,φυσική επωδός είναι αυτή η κατάληξη. Τι το παράξενο και απρόβλεπτο;

 2. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 28/10/2008 16:08:47

  εξαιρετικό κειμενο. Μραβο Φακτορα για την επιλογη !!!!!

 3. leon avatar
  leon 28/10/2008 16:24:02

  Γιατι ειναι ο ... "Καταλληλότερος"

 4. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 28/10/2008 16:28:33

  Ο κύριος Μακρής και όχι ο κύριος Καφετζής απάντησε επί της ουσίας στα ερωτήματα που έθεσε ο δεύτερος. Αυτό βέβαια οφείλεται μόνο στο ότι ο κύριος Καφετζής πρέπει να κρατάει και κάποια προσχήματα αρθρογραφώντας σε εφημερίδα.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/10/2008 16:58:30

  Καταλληλότερος ήταν ή είναι μόνο για τους καναλάρχες που εξυπηρετεί. Βρε πρωθυπουργέ, πάρε μια βαθειά ανάσα και σοβαρέψου, θέατρο, να πουμε, για τα μάτια, γιατί θα μας την πέσουν με τέτοια χάλια

  Εσείς εδώ που παρακολουθείτε τα πολιτικά...τίνος ιδέα ήταν; ή πάνε να τον βγάλουν τόσο άχρηστο για να θέλουμε Ντόρα;

 6. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 28/10/2008 17:07:59

  μια αναλυσει ψυχειατρου της φωτογρφιας φτανη !!!

 7. Lara avatar
  Lara 28/10/2008 17:33:48

  Σε μια πολιτισμενη Ευρωπαικη χωρα ο παραπανω τυπος με γκριματσες βαριεστημαρας και μαγκιας
  θα ειχε προβλημα πρωτα απ' ολα λογω υπερμετρης δυσλεξιας να ασκησει στοιχειωδη γρααφειο/υπαλληληλικα καθηκοντα.

 8. andreas avatar
  andreas 28/10/2008 17:40:18

  Ο Καραμανλής δεν ήταν παρά μία φούσκα. Ίσως ένας από τους χειρότερους πρωθυπουργούς που έχουν περάσει ποτέ. Μέχρι σήμερα υπήρχε ένα σύστημα που τον προστάτευε, τώρα το σύστημα αυτό κατέρρευσε και ο Καραμανλής είναι πλέον φτερό στον άνεμο, μια έτσι μια γιουβέτσι. Το θέμα είναι πως ένας τέτοιος πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος για τη χώρα και πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα.

 9. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 28/10/2008 17:46:23

  andrea -το εχουν πει και αλλοι -ο καθε λαος εχει αυτο που του αξιζει

 10. miaouth avatar
  miaouth 28/10/2008 17:51:21

  Θα πρέπει επίσης να δούμε τις αντιδράσεις του (και γενικότερα όλου του πολιτικού προσωπικού), σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση, με αυτό που έρχεται και το περιμένουν, άσχετα άν το αποκαλύπτουν αυτοί και οι αφέντες των ΜΜΕ.
  Ο Καραμανλής (όπως και άλλοι), ξέρει πιά ότι βαδίζουμε σε σάπιο σανίδι. Βαδίζει κι αυτός, αβέβαια και διστακτικά, περιμένοντας ν' ακούσει το "κράκ". Και ελπίζοντας, μήπως τυχόν το σανίδι αντέξει.
  Από την άλλη πλευρά, ο βαθμός διορατικότητας και επάρκειάς του, είναι πιά δηλωμένος. Σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, περιμένει κανείς αντανακλαστικά Φραγκλίνου Ρούσβελτ ή Σαρλ Ντε Γκώλ;

 11. valerios avatar
  valerios 28/10/2008 18:17:01

  Ομολογω πως απο πολιτική δεν εχω ιδεα.Εχω ομως γνωστούς που βοηθηθηκαν πολύ απο την ψυχαναλυση!

 12. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 28/10/2008 18:20:12

  Miaouth-δεχόμαστε ότι έχουμε έναν ψυχασθενή και ψάχνουμε Ρουσβελτ ,Ντε Γκολ δηλ. δεν μας φτάνει ένας Αλέκος η Αλέξης .Έχουμε και απαιτήσεις ;;;

 13. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 28/10/2008 18:24:29

  miaouth Says:
  φιλε μου, τι αντιδρασεις περιμενετε απο το ολον του πολιτικου προσωπικου; οι μονοι που μιλανε και στο μονο κοινο που μπορουν να σταθουν χωρις να τους παρουν με τα γιαουρτια ειναι ο αμβωνας του Αυτια,Καμπουρακη,Παπαδακη με το γερασμενο κοινο που ζη και αφουγκραζεται με παλια μιση,εχθρες και κοινωνικες προκαταληψεις,και οι υπολοιποι κρυβονται υποχθονια στην σιγη οσμιζοντας το επερχομενο με πονηρια για να καβαλλησουν στο πρωτο τραινο που τους βρεθει. Με τετοιο πολιτικο προσωπικο μας βρισκει ετουτη η ωρα η δυσκολη.
  Ισως ο Αυτιας να ειναι καλυτερος απο αυτους,παει και στην λαικη....

 14. observer avatar
  observer 28/10/2008 18:32:32

  Τα ΜΜΕ τον "κλώνο-Ντόλυ" όπως τον πρωτοχαρακτήρισαν, αποφάσισαν να τον κάνουν ΗΓΕΤΗ. Αυτά τον έκαναν και αυτά τον κράτησαν και τον κρατούν ακόμη. Αν κάποια μέρα θελήσουν κάτι άλλο είναι ικανά με ένα ... φύσημα να τον στείλουν από εκεί που ήρθε.Δυστυχώς τα ΜΜΕ είναι η πραγματική εξουσία και όχι αυτοί που θα ψηφίσει ο λαός.

 15. miaouth avatar
  miaouth 28/10/2008 18:38:43

  @ δημοσθενης, Μακρης Κωνσταντινος κτλ:
  .... ψυχασθενής, Αυτιάδες, γιαούρτια ...
  Βαρέθηκα να τα ακούω όλα αυτά.
  Μά, φίλοι, ποιός τον ψήφισε πέρισυ, όταν προκήρυξε εκλογές ενώ καιγόταν όλη η Ελλάδα; Οι πολίτες της Τζαμάικα; Και η πράξη του αυτή, περισσότερο από κάθε τί, δεν "έδειχνε τον άνδρα";
  Αυτοκριτική, μετάνοια, επιφυλακτικότητα και χίλιες φορές προσοχή, αυτά πρέπουν (συλλογικά) σε μάς, το απερίσκεπτο εκλογικό σώμα. Που εκτός των άλλων, είμαστε ευθυνόφοβοι και υποκριτές.

 16. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 28/10/2008 18:49:09

  Και που να ευγενές σήμερα στην πλατιά της πόλης μου να έβλεπες των κόσμο όλων περήφανο και χαμογελαστό ,βγες βράδυ στην παραλία Σαλλονικης ευτηχησμενους όλους θα τους βρεις νέους ,νέες με αυτοκίνητα και κινητά (τον γονέων ) .Τι να σας πω .Ευτυχώς είμαι τυφλός και δεν τα βλέπω .

 17. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 28/10/2008 18:58:37

  Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται! Διαβάστε τί έγραφαν για τον Καραμανλή (και τί προσδοκούσαν) ο Factor, ο Καφετζής και άλλοι πρίν δυό - τρία χρόνια, ή πρίν δυό-τρείς μήνες... Τώρα καταλάβατε όλοι την ποιότητα του ανδρός; Ή περιμένατε κι εσείς το φθινοπωρινό σύνθημα των "νταβατζήδων" (αμέσως μετά τη ΔΕΘ);

 18. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 28/10/2008 19:07:23

  @ miaouth
  ουτε ευθυνοφοβοι ουτε υποκριτες ειμαστε ολοι,οι γενικευσεις ειναι επικινδυνες,και εμενα με λυπη βαθυτατα οτι ακομη το 55% ψηφιζει ΝΔ/ΠΑΣΟΚ καθως και μια αριστερα στηριγμενη σε Τσιπρα και Κανελλη,και κανεις απο αυτους ολους, δεν αποβαλλει κομματικες παρωπιδες, ομως μετα τις επερχομενες εκλογες θα αντιληφθουν ολοι αυτοι την πραγματικοτητα. Απο μια οπτικη ο Δικομματισμος προσφερει και ενα ασφαλες αλλοθι, εχης καποιον να εκτονωθεις κατηγορωντας τον και ετσι αποφευγεις και την αυτοκριτικη που ειναι το δυσκολοτερο.Μετα που θα παλευουν να μοιρασουν δυο γαιδαρων αχυρα και δεν θα μπορουν ,τοτε να δεις...

 19. NTANTON avatar
  NTANTON 28/10/2008 19:08:27

  Προσπαθώ να απαντήσω στο αμέσως προηγούμενο θρέντ που άνοιξα ¨Αξίζει να το δείς¨ και το σχόλιο μου δεν εμφανίζεται. Τι συμβαίνει μπορεί κανείς να απαντήσει ;;;
  ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨

 20. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 28/10/2008 19:30:35

  Διοτίμα -Καλός όταν έμαθες να ισοπεδώνεις αλλά ο factorx πρώτος έχει γράψει για χειρουργό Νατασσα το αστοισες .Μάλλον δεν αφορούσε την κύρια αλλά τον πρωτομάστορα της .Έτσι και μην αδικούμε αριστερά –δεξιά .

 21. Ψυχρος Πολεμος avatar
  Ψυχρος Πολεμος 28/10/2008 20:05:21

  Πολυ καλο αρθρο!

 22. NTANTON avatar
  NTANTON 28/10/2008 20:22:06

  NTANTON Says:
  October 28th, 2008 at 7:08 pm

  Προσπαθώ να απαντήσω στο αμέσως προηγούμενο θρέντ που άνοιξα ¨Αξίζει να το δείς¨ και το σχόλιο μου δεν εμφανίζεται. Τι συμβαίνει μπορεί κανείς να απαντήσει ;;;
  ¨ΝΤΑΝΤΟΝ

  ¨ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΙΣΕΙ...¨

  ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΧΟΛΙΟ ... Το ¨σύστημα¨ φταίει πάλι ; Άτιμη ¨αριστερά¨ τι παιδιά μεγάλωσες...

 23. Factorx avatar
  Factorx 28/10/2008 20:29:26

  @ΝΤΑΝΤΟΝ. Τελικά ορισμένοι δεν μπορουν να ξεφύγουν απο την νοοτροπία του περιθωρίου. Συνεχωψς καταδιωκόμενοι. Είναι δυνατόν να σου ανεβάζουμε τα ποστ που μας στέλενεις και μετά να σου κόβουμε τα σχόλια;

 24. Anonymous avatar
  Anonymous 28/10/2008 20:29:53

  Το μεταπολιτευτικό αυτόνομο πέταγμα της πολιτικής,από τη δυναμική προωθητική δύναμη των αντιδικτατορικών,αλλά και προηγούμενων αγώνων,εγκλωβίζεται το 89 στην παγίδα του κεφαλαίου και σημερινών νταβάδων των ΜΜΕ!!!Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ!!!!ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΦΥΙΑ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,(ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ),ΚΑΛΟΛΑΔΩΜΕΝΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ!!Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ,Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ,ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ,Η ΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ!!Είναι λυπηρό όταν σκέφτεσαι τόσους αγώνες,θυσίες για μια ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ,ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ και ένα πολίτευμα που πρέπει να μετονομασθεί ,από δημοκρατία σε 'ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ',όταν οι λίγοι που έχουν τα ΜΕΣΑ,αν δεν υπακούς και εντάσσεσαι στο σύστημά τους,δεν έχεις τα απαραίτητα για να ζήσεις και περιθωριοποιήσαι!!ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ!Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ!!ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΛΛΑ!!!!

 25. Θοδωρος. avatar
  Θοδωρος. 28/10/2008 21:51:20

  Το κακο ειναι, οτι πεσαμε σε υφαλο και δεν υπαρχει ο καπετανιος στη γεφυρα, οπως στο Σαμινα.Τι νομιζετε.Σημαδιακα ηταν τα ναυαγια, και του Σαμινα, και του αλλου στη Σαντορινη,με τη γεφυρα απουσα.

 26. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 28/10/2008 22:02:01

  Νομίζω ότι οι ευθύνες όσο αφορά το προφίλ που δίνουν οι πρωθυπουργοί σήμερα, δεν θα πρέπει να αναζητηθούν στους ίδιους, αλλά σε αυτούς που τους κατασκευάζουν. Εδώ μάλλον άλλαξαν τα κριτήρια επώασης "ηγετών". Παλαιότερα επιλεγόντουσαν φυσιογνωμίες, που θα μπορούσε να επιλέξει ίσως και κάποιος σκηνοθέτης, για να πρωταγωνιστήσουν σε μια ταινία, επειδή είχαν κάτι αξιοπρόσεκτο. Σήμερα το ζητούμενο είναι η απαξίωση της πολιτικής και η δημιουργία ενός αισθήματος σύγχυσης στους πολίτες. Έτσι επιλέγονται φυσιογνωμίες, που παλιότερα δεν θα τις συναντούσαμε στο θέατρο επί σκηνής, αλλά εκεί που κόβουν τα εισιτήρια. Ακόμη χειρότερες προδιαγράφονται οι φυσιογνωμίες του μέλλοντος. Με την πορεία που ακολουθείται πρόκειται μάλλον για φάτσες της γαλαρίας.

 27. χρηματιστης avatar
  χρηματιστης 28/10/2008 22:33:08

  Η προσπαθεια αναλυσης του φαινομενου Καραμανλη ειναι προωρη βεβιασμενη ψευδοαριστερης οπτικης.Τη σεβομαι αλλα την αποκρουω,πολλα "γιατι" θα απαντηθουν οταν ο Καραμανλης κερδισει για τριτη συνεχομενη φορα και οταν οι κινησεις του στον ενεργειακο χαρτη και στο επιπεδο της εξωτερικης πολιτικης της Ελλαδας αξιολογηθουν κατα το δοκουν..οπως επισης η συρρικωση της φωνης των εργατοπατερων που λεηλατουν τον πολιτη.Μεχρι τοτε πολλοι θ αναριωτουνται για διαφορα..

 28. Παπαγεωργίου...Ε avatar
  Παπαγεωργίου...Ε 28/10/2008 22:40:33

  Πρώτη φορά ένας τόσο ασόβαρος Πρωθυπουργός σχολιάζεται τόσο σοβαρά...

 29. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 28/10/2008 22:47:48

  Το φαινόμενο «Καραμανλής» το θίγει πολύ εύστοχα στην νέα εκπομπή του, όπως και παλαιότερα, ο Μητσικώστας. Στην αρχή νόμιζα οτι είναι υπερβολικός, αλλά τελικά έκανα λάθος.

 30. donaE avatar
  donaE 28/10/2008 23:10:15

  @ξενε 29 Δεν ειναι για αναλυση ιδιαιτερη.Απλη περιπτωση καλομαθημενου που τα βρηκε ολα ετοιμα.Ουτε κακος δεν μπορει να γινει, γιατι βαριεται θανασιμα.Αδικα τον παιδευουν τον ανθρωπο.

 31. tiramola avatar
  tiramola 28/10/2008 23:26:42

  Κατα την γνωμη μου το σχεδιο ηταν η υπερπροστασια και η εμφανιση ενος ανικανου και μειωμενης αντιληψης ανθρωπου σαν το δυνατο χαρτι μιας παραταξης με σκοπο τον πλουτισμο των στελεχων της μολις καταλαμβανε την εξουσια.
  Λαφυρο , η δημοσια περιουσια

 32. donaE avatar
  donaE 28/10/2008 23:45:23

  Ακριβως ετσι πρεπει να εγινε,και πετυχε μια χαρα.Η ιδεα ητανε πως αφου 'ειναι χορτατος' δεν εχει αναγκη να κλεψει,αλλα δεν ειναι τοσο απλο τελικα.ο ανθρωπος βαριεται πολυ.

 33. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 29/10/2008 06:54:12

  Βαριέται ξεβαριέται περιμένει η χώρα σχέδιο επιβίωσης από την κρίση κι αυτός αγρόν αγοράζει. Η βαρεμάρα είναι γενικό χαρακτηριστικό ανθρώπου και όχι πρωθυπουργού. Η βαρεμάρα ενός πρωθυπουργού ονομάζεται βαρειά ανεπάρκεια. Δεν ψηφίστηκε για φιλαράκι και καλαμπουράκι.

 34. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/10/2008 07:48:41

  Και εγώ νομιζα ότι βαριέται θανάσιμα, αλλά...

  Δηλαδή ερήμην του γίνεται το προμελετημένο και καλοσχεδιασμένο φαγοπότι; Εν αγνοία του και ο Υπουργός Χ και ο προκάτοχός του ο Ψ είναι μπισνεσμεν που εισπράττουν; Εν αγνοία του τα Ομόλογα; (αυτό και αν είναι ομαδικό και προμελετημένο).

  Ή μήπως μας έχουν φτιάξει την εικόνα του ολιγον μαλθακού, τεμπέλη και καλοκάγαθου καλοφαγά γιατί στην παγματικότητα πρόγειται για ξεδιαντροπη σπείρα με φύλαρχο τον ίδιο; Αρχίζω να υποψιάζομαι το δεύτερο...

  Θυμαστε τον Επίτιμο; Μου έλεγαν τότε ότι το περιβάλλον του χρησιμοποιεί το όνομα του αρχηγού για να κλέβει, αλλά τώρα, σιγα σιγα διαρρέει η ιστορία με το πίσω δωμάτιο και τις πυτζάμες.

 35. donaE avatar
  donaE 29/10/2008 10:23:28

  Φυλαρχος?Ειναι τοσο κοντρα πραγμα που σε πιανουν τα γελια,μονο με εμας για φυλη μπορει να τον φανταστεις.Δεν ειναι αμοιρος ευθυνων αλλα αυτο δεν λυνει το προβλημα της μαλθακοτητας.

 36. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 29/10/2008 10:28:17

  archaeopteryx, ολίγον μαλθακός, τεμπέλης και καλοκάγαθος καλοφαγάς είναι μέσες άκρες ο καθένας από μας -ή όσο περνάει ο καιρός θα ήθελε να είναι. Επίσης όλοι μας είμεθα αντιαμερικανοί. Και στατιστικώς αγαπάμε οι περισσότεροι και την Εκκλησία. Και ο νοών νοείτω.

 37. andreas avatar
  andreas 29/10/2008 11:40:35

  Αναφορικά με το σχόλιο του Μακρή που λέει ότι τον λυπεί το γεγονός ότι ακόμα το 55%ψηφίζει ΝΔ/ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να τονίσω ότι το περιθώριο των επιλογών μας είναι στενό καθώς οι μεν ψηφοφόροι της ΝΔ είναι μουτζαχεντίν. Και τα σώβρακα να τους πάρει ο Καραμανλής θα τον ψηφίσουν, από την άλλη πλευρά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Αριστεράς γενικότερα εμφανίζονται επιρρεπείς σε διασπάσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος μιας Δεξιάς ενωμένης και ισχυρής με τις συνέπειες που βιώνουμε στο πετσί μας σήμερα και μια Αριστερά κατακερματισμένη σε πολλά μικρά κομμάτια με το σύνθημα του δήθεν πολυκομματισμού. Φίλοι μου αυτό που πρέπει τώρα να μας απασχολεί είναι η απομάκρυνση της τωρινής κυβέρνησης ώστε να πάρουμε μια ανάσα και μετά θα τη βγαλουμε την άκρη

 38. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/10/2008 12:34:30

  @αγανάκτηση

  απορρίπτω:

  τους τεμπέληδες (αν ζητάν ίσες απολαβές με τους εργατικούς)

  τους μαλθακούς (αν ζητούν να κυβερνάνε με βούρδουλα)

  τους καλοκάγαθους (αν αποδειχθούν φίδια κολοβά)

  τους αντιαμερικάνους (γενικά απορρίπτω οτιδήποτε, γενικά και αόριστα ξεκινά με "αντι" -- πλην antinews)

  τους υποκριτές Γραμματείς και Φαρισαίους που χρησιμοποιούν την Εκκλησία για που_τιές

  Τώρα αν νοώ ή όχι θα δείξει η νεκροψία.

 39. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 29/10/2008 13:06:38

  @ andreas Says
  Όχι αγαπητέ κάνεις μεγάλο λάθος , η σωστή πολιτική δεν είναι να την βγάλουμε σήμερα και αύριο βλέπουμε (να φύγει η δεξιά και θα τα βρούμε όπως λες) ,ούτε όλοι οι ψηφοφόροι της δεξιάς η κεντροδεξιάς είναι Μουτζαχεντιν, ούτε όλοι οι Ψηφοφόροι της Αριστεράς είναι «ταραξίες» των Εξαρχείων. Και είναι λάθος να χαρακτηρίζονται όλοι οι Έλληνες το ίδιο επιτιμητικά όπως γράφεται και ακούγεται συχνά,(τέτοιος λαός είμαστε αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν). Για να μην πάω πιο βαθειά ιστορικά ,το 81 τον Ανδρέα και το Πασοκ δεν τον ψήφισε μόνο η Αριστερά αλλά και πολλοί Δεξιοί και εάν αμφισβητεί κάποιος αυτό ,τουλάχιστον είναι σίγουρο ότι είχε την συναίνεση και Δεξιών σε πολλά πράγματα. Άλλο το εάν “ Ελλάδα στους Έλληνες” κατέληξε στις αγκαλιές με τον Αραφάτ και τον Καντάφι ,και το 2004 την ΝΔ δεν την ψήφισαν μόνο δεξιοί Μουτζαχεντιν όπως τους αποκαλείς, αλλά και πολλοί του Πασοκ και αριστεροί. Kαι το 81 και το 2004 ,ο λαός έδωσε σαφείς και σοφές εντολές ,δεν πιάνονται αυτά τα ποσοστά που ζητά ο Δικομματισμός χωρίς ευρεία Δημοκρατική συναίνεση, άλλο αν τα κομματικά ιερατεία πρόδωσαν και τους μεν και τους δε. Και εάν κατηγορώ την αριστερά ,είναι γιατί βολεύτηκε και αφομοιώθηκε από το σύστημα αυτό. Που είναι οι φωτεινές προσωπικότητες που ανεδείκνυε ,ποιος της είπε ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι μόνο η διαμαρτυρία ,τώρα που η χώρα χρειάζεται ισχυρές φωνές και προσωπικότητες να την καθοδηγήσουν, προτάσεις προγράμματα , ο κόσμος που στρέφει το βλέμμα του τώρα και προς τα εκεί και αναζητά λύσεις ,αντικρίζει δυστυχώς κενό και αριστερές τηλεπερσονες σαν τον Τσίπρα και την Κανέλλη. Ωραιοτατα! απέδειξε και η Αριστερά ότι ξέρει να παίζει και αυτή το παιχνίδι της Τηλε-δημοκρατίας, τόσο καλά όσο και ο Δικομματισμός ,αυτό είναι το διακυβευμα;

 40. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 29/10/2008 17:08:35

  @archaeopteryx:
  Εννοώ ότι η εικόνα που εκπέμπει ο Καραμανλής είναι ακριβώς αυτή του μέσου Έλληνα, ή αυτή που θα ήθελε να είναι ο μέσος Έλληνας. Η οικειότητα είναι κατασκευασμένη.

 41. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/10/2008 20:09:36

  @αγανάκτηση,

  το κατάλαβα εκ των υστέρων ότι αυτό εννοούσες και με λυπεί ιδιαίτερα γιατί μάλλον έχεις δίκιο.

  Πολλοί το έχουν γράψει εδώ και εχει γίνει κοινοτοπία: έχουμε αυτό που μας αρμόζει.

  Αλλά δεν είναι αυό το χειρότερο... Μήπως παίζει το θέατρο που πρέπει για να πλουτήσουν όσο χρειάζονται, όσο προλάβουν;

 42. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 29/10/2008 21:27:54

  Δεν είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι έχουμε αυτό που μας αρμόζει. Αυτό είναι παράδοση στη μοιρολατρεία. Ακριβώς αυτό που βολεύει τους από πάνω.

 43. andreas avatar
  andreas 31/10/2008 15:14:10

  Θα συμφωνήσω μαζί σας κ. Μακρή αναφορικά με τα λάθη της αριστεράς, καθώς και με το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα που αναφέρατε αλλά και οι φορείς τους δεν έχουν ουσιαστικές λύσεις να προσφέρουν κάτι που φαίνεται και από τα ολοένα συρρικνούμενα ποσοστά τους. Ωστόσο, κάτι πρέπει να γίνει, η συγκεκριμένη κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί είναι πλέον επικίνδυνη. Τουλάχιστον, παλαιότερα δεν πεινάσαμε και αγωνιούσαμε για το πώς θα αποκτήσουμε περισσότερα, τώρα σιγά σιγά αρχίζουμε να ανησυχούμε για τα απαραίτητα. Εσείς, τι θα προτείνατε να γίνει, με βάση την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.