#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2010 11:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κώστας Χατζής δεν φοβήθηκε ποτέ να πει ότι πιστεύει στον Σαμαρά

 

Ξεκινάει σήμερα στο ΣΕΦ, παρουσία του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά το έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που αποφασίζει για εκλογή Προέδρου της Οργάνωσης από τη βάση.

 Σήμερα θα ξεκαθαρίσουν και οι συσχετισμοί και οι τελικές υποψηφιότητες, που όπως φαίνεται θα είναι οι εξής δύο: Χατζής και Παπαμιμίκος. Ας δούμε τα μέχρι σήμερα βασικά χαρακτηριστικά τους.

 Δύο κεντρικοί υποψήφιοι, δύο διαφορετικοί  κόσμοι. Η παρουσία του 31χρονου Ανδρέα Παπαμιμίκου θυμίζει έντονα τη διαχρονική παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. αλλά και την παρουσία της  κατά την πρόσφατη εσωκομματική αναμέτρηση.

-      Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, υπέσκαπτε επί δεκαετία την διοίκησης της ΟΝΝΕΔ, περιμένοντας αυτήν ακριβώς τη στιγμή. Την παραίτηση του προηγούμενου Προέδρου και τη διεκδίκηση της ηγεσίας της Οργάνωσης. Όπως ακριβώς η Ντόρα.

-      Διεκδίκησε το χρίσμα από τον Αντώνη Σαμαρά, στηρίζοντάς τον δύο εβδομάδες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, αλλά -το ίδιο διάστημα- διοργάνωνε και εκδήλωση για την αντίπαλό του. Όπως ακριβώς η Ντόρα. Στήριξε προς το τέλος της θητείας του τον Καραμανλή, διεκδικώντας το «δαχτυλίδι» της διαδοχής, παρόλο που στο προηγούμενο διάστημα τον υπονόμευε.

 -      Προσπάθησε να περιορίσει το εκλογικό σώμα, «βάζοντας βέτο» στη συμμετοχή Κυπρίων, Βορειοηπειρωτών και 16άρηδων στις εκλογές. Όπως ακριβώς η Ντόρα που υπονόμευσε την ανοικτή διαδικασία και το ευρύ σώμα ψηφοφόρων.

 -      Ξεκίνησε επιδεικνύοντας δυναμική, κινητοποιώντας παράλληλα υπέρ της υποψηφιότητάς του το πιο φθαρμένο κομματικό σύστημα  της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ.. Όμως αυτό ξεφούσκωσε γρήγορα από την ίδια την κοινωνία των νέων ανθρώπων  που του γύρισαν την πλάτη.  Όπως ακριβώς η Ντόρα. Ξεκίνησε με τις 1000 υπογραφές και έμεινε με αυτές.

 -      Στηρίχθηκε σχεδόν καθολικά, από τα συμβατικά media, τους άσχετους «δημοσιογράφους του Κολωνακίου» και τα γνωστά αντισαμαρικά μπλογκς. Όπως ακριβώς η Ντόρα. Που έχασε από τους αδέσμευτους bloggers και από την πραγματική  δύναμη της κοινωνίας.

 -      Και το βασικότερο. Έχει «σκελετούς στη ντουλάπα του», από τη κομματική και επαγγελματική του δράση, που μπορεί να «σκάσουν κάθε στιγμή». Όπως ακριβώς είχε και η Ντόρα….

 Από την άλλη υποψήφιος είναι ο Κώστας Χατζής.   

 Ένα παιδί της επαρχίας. Ένα παιδί που από τα δεκατρία του εντάχθηκε στη ΜΑΚΙ, μετά στην ΟΝΝΕΔ και έδωσε μάχες γι αυτήν. Ένα  παιδί που δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια σχέσεις με πολιτικούς και πολιτικά γραφεία, παρά μόνο με τον Αντώνη Σαμαρά, όταν αυτός ήταν εκτός πολιτικού σκηνικού. Ένα παιδί που πίστεψε στον Αντώνη στα χρόνια της πολιτικής ερήμου, όταν η Ντόρα ήταν πρωτοκλασάτη υπουργός, και εκείνος ούτε καν βουλευτής. Και δεν φοβήθηκε ποτέ να πει ότι ταυτίζεται με τον Σαμαρά.

 Τι έχουν οι κινούμενες ΜΚΟ της Ντόρας, του Βουλγαράκη και του Αλογοσκούφη να προσάψουν στον Χατζή; Ότι συμμετείχε στην ομάδα των εγκαινίων του Μουσείου της Ακρόπολης. Όταν οι εκείνοι θήτευαν σε δύο και τρία αμαρτωλά Διοικητικά Συμβούλια κυβερνητικών Οργανισμών.

 Η σημερινή μέρα λοιπόν είναι συνέχεια των μεγάλων μαχών ανάμεσα στις δυο ΝΔ. Την παλιά και τη νέα. Και οι νέοι ήταν πάντα με το καινούργιο

 Αδέξιος Δεξιός

 (στην φωτογραφία ο Κώστας Χατζής εν μέσω φίλων λίγο πριν την ομιλία Σαμαρά στην Χαλκίδα)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 14/03/2010 11:59:49

  To ξανάγραψα αλλά το θεωρώ πολύ σημαντικό.
  Κάποιος εκ των υποψηφίων προέδρων-λέγεται-πως έχει σκελετούς στη ντουλάπα του.
  Το ότι δεν έχουν ασχοληθεί ακόμη με το ζήτημα οι εφημερίδες δεν σημαίνει ότι δεν τα ξέρουν.
  Αυτή είναι η τακτική τους.
  Αφήνουν να τελειώσει το παιγνίδι και μετά θα του θυμίσουν ακόμη και ότι έχει ξεχάσει.
  Η παράταξη δεν έχει αντοχές να υπερασπίζεται κι άλλα καμένα χαρτιά.
  Πρέπει να φύγει μπροστά χωρίς βαρίδια.
  Νέος είναι ας περιμένει, αφου συνειδητοποιήσει ότι πλέον η ενασχόληση με τα κοινά αφορά καθαρούς ανθρώπους.
  Η κοινωνία είναι εξοργισμένη και δεν συγχωρεί.
  Να μη νομίζει ότι δικαιολογίες του τύπου:"το νόμιμο είναι και ηθικό" θα τον σώσουν.
  ΚΑΝΕΝΑΣ πλέον δεν πείθεται ότι οι διακοσαριές χιλιάδες στις ΜΚΟ πήγαιναν σε καλό σκοπό.
  Ας κάνει λοιπόν πίσω.
  Για το δικό του καλό και της παράταξης.
  ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 14/03/2010 12:18:48

   Συμπληρώνω:
   Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και αν δε φαίνεται ακόμη θα γίνει στο μέλλον,πρέπει να αχοληθεί προσωπικά ο ΣΑΜΑΡΑΣ.
   Με κάποιο τρόπο να τον τραβήξει εγκαίρως.
   Οσο είναι ακόμη καιρός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.