#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/10/2013 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κώστας Βαξεβάνης ξαναχτύπησεΞαναχτύπησε ο εκλεκτός της Κουμουνδούρου, Κώστας Βαξεβάνης, και με νέο άρθρο του ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι σύμβουλοι του Σαμαρά του λένε να εφαρμόσει το μοντέλο «Χρυσή Αυγή» και στα… κοινωνικά κινήματα. Υποστηρίζει δηλαδή ότι ο πρωθυπουργός έχει τη… Χρυσή Ευκαιρία να χαρακτηρίσει εγκλήματα τις διαμαρτυρίες, τις κοινωνικές συμπεριφορές και τα δικαιώματα των πολιτών. Ο κ. Βαξεβάνης, εκτιμά με τις… βαθυστόχαστες πολιτικές του αναλύσεις που κάνει μεταξύ καφέ στο Κολωνάκι και ξαπλώστρας σε κάποιο ελληνικό νησί, ότι ετοιμάζεται δικτατορία και ο Σαμαράς θα γίνει ο μεγάλος Δικτάτωρ.

Από πού βγάζει αυτό το συμπέρασμα; Έλα μου ντε. Επικαλείται εισηγήσεις συμβούλων στο Μαξίμου. Πείτε ονόματα κύριε Δημοσιογράφε και κυρίως πείτε τι εννοείτε όταν λέτε κοινωνικές συμπεριφορές, δίνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την υπόθεση στις Σκουριές.

Δηλαδή να μην εφαρμοστούν οι νόμοι στις Σκουριές αλλά κάποιοι να καίνε και να καταστρέφουν περιουσίες, να βάζουν κουκούλες και να δέρνουν όποιον θέλει την επένδυση αλλά το κράτος να μην κάνει τίποτε.

Δεν είναι έγκλημα άραγε όταν η… διαμαρτυρία στο Σύνταγμα μετατρέπεται σε καταστροφικό μένος από τους μπαχαλάκηδες. Να μην επέμβει το κράτος, να αφήσει τους κουκουλοφόρους να καταστρέφουν τα πάντα για να μην στεναχωρήσουμε τον κ. Βαξεβάνη και τους Συριζαίους.

Μπαίνει σε κίνδυνο η Δημοκρατία, κραυγάζει ο μεγάλος Δημοσιογράφος. Μόνο που δε λέει τα ίδια όταν διαλύεται η Αθήνα. Δεν είπε τα ίδια όταν κάηκε η πρωτεύουσα το 2008. Και δεν είπε φυσικά τα ίδια όταν 4 άτομα πέθαναν στην Μαρφίν και το έγκλημα παραμένει ακόμη ατιμώρητο.

Άραγε αυτοί που έκαναν αυτό το έγκλημα σε τι διαφέρουν από τον Παναγιώταρο ή το Λαγό κ. Βαξεβάνη;

Σε τι διαφέρει ο κουκουλοφόρος που πέταγε τις μολότοφ στην τράπεζα και φώναζε «να καούν οι υπάλληλοι του καπιταλισμού» από τον Ρουπακιά που κάρφωνε το μαχαίρι στο στήθος του Φύσσα;

Και σε τι διαφέρει π.χ ο Μιχαλολιάκος που συναναστρέφονταν με τους δολοφόνους με κάποιον π.χ. Συριζαίο που θα αποδειχθεί κάποτε ότι στήριζε, κάλυπτε και συνομιλούσε με τους δολοφόνους της Μαρφίν ή άλλους. Η υποκρισία έχει τα όριά της.

Παρατίθεται απόσπασμα του άρθρου του κ. Βαξεβάνη για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

«Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ως νομοπαρασκευαστής και νομομαγειρευτής, είναι έτοιμος να προσφέρει στην κοινή γνώμη «νομικές» λύσεις για να μας σώσει από τη Χρυσή Αυγή. «Γιατί όχι;» θα πουν κάποιοι. Ας κάνει και έναν νόμο για καλό.

Πού όμως θα χρησιμοποιηθεί το μοντελάκι αυτό στο μέλλον; Όπου οι κυβερνώντες, οι αμαρτωλοί συνήθως κυβερνώντες, ισχυριστούν πως υπάρχει κίνδυνος; Η ερώτηση δεν είναι θεωρητική. Ναι μεν ο Βενιζέλος μέσα από όλα αυτά προσμένει, στην αθωώτερη των περιπτώσεων, δημοφιλία και κυρίως αποφυγή του ενδεχομένου των εκλογών, οι σύμβουλοι όμως του Σαμαρά, κάνουν και άλλες σκέψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν άνθρωποι δίπλα στον πρωθυπουργό, που απαιτούν η πάταξη της Χρυσής Αυγής, να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο, μέσα από το οποίο θα αντιμετωπιστούν «κίνδυνοι» που θα εφευρεθούν και θα ενοχοποιηθούν κοινωνικές συμπεριφορές και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Συγκεκριμένα, φέρονται να προτείνουν, όσο δυνατόν πιο γρήγορα, να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο κατηγορίας σε κινήματα όπως είναι αυτό στις Σκουριές. Αν οι διαμαρτυρόμενοι βαφτιστούν εγκληματίες και πεισθεί η κοινή γνώμη πως η τάξη πρέπει να εφαρμοστεί παντού, τότε όχι μόνο θα ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές διαμαρτυρίες, αλλά θα αποκτήσει και υπόσταση η θεωρία των δύο άκρων. Δηλαδή αφού ο τάδε κάτοικος στο Στρατώνι ή την Ιερισσό είναι εγκληματίας, αφού απειλεί την περιουσία επιχειρηματιών, τότε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΔΗΜΑΡ που μιλάει μαζί τους, είναι όσο και ο Μιχαλολιάκος εγκληματίας.

Οι σύμβουλοι του Σαμαρά, ακόμη και την πιο κρίσιμη περίοδο, επιμένουν να προσομοιάζουν την διαμαρτυρία με το έγκλημα, τις κινητοποιήσεις με τη βία της Χρυσής Αυγής και την αντιπολίτευση με τους ναζί του Μιχαλολιάκου.
Είναι μάλλον εμφανές, πως αν εισακουστούν αυτές οι εισηγήσεις που τις αποκαλούν χαριτολογώντας «σχέδιο Χρυσή Ευκαιρία», η σταθερότητα, η πολιτική λειτουργία και η Δημοκρατία μπαίνουν σε μεγάλη περιπέτεια.

Και είναι πλέον άξιο απορίας αν αυτός ο αχταρμάς επικινδυνότητας που επιχειρούν, με μοναδικό κριτήριο να μπορούν να κατηγορούν, να φοβίζουν και άρα να κυβερνούν, είναι πράγματι αποτέλεσμα νοσηρής σκέψης νοσηρών συμβούλων ή υπηρεσιών που προσφέρουν Υπηρεσίες;»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 03/10/2013 10:02:47

  Μα ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα: Η τάξη ΔΕΝ πρέπει να εφαρμοστεί παντού. Και γιατί άλλωστε; Γι' αυτό ζουν οι "αριστεροί".

 2. ΩΡΙΩΝ1 avatar
  ΩΡΙΩΝ1 03/10/2013 10:29:08

  Προσωπικά δεν πιστεύω οτι ο Σαμαράς θα την πατήσει έτσι απλά εμπιστευόμενος αυλοκόλακες του είδους, "τώρα που βρήκαμε παπά ας θ'αψουμε καμπόσους".
  Αλλο να πιάνεις το λιπαρό θρεφτάρι απο γουρουνοπούλες της Χ.Α. κι άλλο να αρχίσεις να κυνηγάς απο πάνω αυτούς που αρμέγεις σε κάθε νέο μέτυρο της τρόικας εξασφαλίζοντας την δική σου ευζωία ...

 3. A3 avatar
  A3 03/10/2013 10:46:43

  Πώς εκτίθενται, όμως, όσοι εκμεταλλεύονταν και ερέθιζαν τόσο καιρό την οργή του κόσμου, ε?!
  Αν καταλαβαίνω καλά, φτάνει ο εν λόγω προπαγανδιστής να προειδοποιεί ότι η επιβολή του νόμου στη Χ.Α. θα ζημιώσει και τους δικούς τους σκοπούς (των αριστερών χούλιγκαν)! Δηλ. με αυτό το σκεπτικό φτάνει να υποστρηρίξει ότι καλό θα είναι να μην ποινικοποιηθεί η δράση της Χ.Α. για να έχουν και αυτοί το περιθώριο να συνεχίσουν να "διαμαρτύρονται"*! Το άρθρο αυτό είναι η απόδειξη ότι όσοι (ανεξαρτήτως χρώματος του πολιτικού τους μανδύα) κυρήττουν το μίσος και την ανομία έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλο. Και είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τις εγκληματικές πράξεις άλλων, καθώς τους προσφέρουν την πολιτική δικαιολογία.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ δε θα υπήρχαν αν δεν είχαν ο ένας τον άλλο-η διαφορά τους από τους δημοκρατικούς αριστερούς και δεξιούς (αντίστοιχα) είναι αυτό κρύβεται ίσω από τις λέξεις "κοινωνική διαμαρτυρία" του Βαξεβάνη: η βία.

  *Δηλ. να καίνε την Αθήνα, να διεξάγουν "αντάρτικο πόλεων", να δολοφονούν αστυνομικούς και πολίτες, να καταλαμβάνουν τη βίλλα Αμαλία / Υπατία, να κυρήττουν το μίσος (ταξικό-έχει διαφορά...) σε μικρά παιδάκια κλπ.

  • Δαρβινος avatar
   Δαρβινος @ A3 03/10/2013 13:40:29

   Ωστε λοιπον, οσοι υποστηριζουν τον ΣΥΡΙΖΑ (βασικος πυρηνας του οποιου ηταν και ειναι ο ΣΥΝ κι οχι οι αστειες "συνιστωσες" που ψιλοδιαλυθηκαν) δεν ανηκουν στους "δημοκρατικους αριστερους", αλλα ειναι ολοι τους, συλληβδην, οπαδοι του Σταλιν, της KGB και των καθεστωτων του "υπαρκτου σοσιαλισμου" ; Και ειναι ολοι τους ετοιμοι να φορεσουν κουκουλες και ν' αρχισουν να καινε τραπεζες ; Ωραια αποψη εχεις για οσους συμπολιτες σου δεν συμπορευονται με το κομμα της δικηας σου προτιμησης. Κι οσο για τους "μπαχαλακηδες", δεν ετυχε να δεις ορισμενους απ' αυτους να συνομιλουν φιλικα με τα ΜΑΤ, ενω σε ορισμενα πλανα φαινεται οτι βγαινουν κανονικα απο τις κλουβες τους; Και σχετικα με την Marfin που διαρκως την επαναλαμβανουν καποιοι : Εχεις σκεφτει οτι οι υπαιτιοι μπορει να εκτελουσαν διατεταγμενη υπηρεσια καποιων υπηρεσιων, ακριβως για να ενοχοποιηθουν οι ανοητοι "αντιεξουσιαστες" και να φοβηθει ο κοσμος, ωστε να μην κατεβαινει στις διαδηλωσεις... ετσι ωστε να συνεχισουν να εφαρμοζονται, χωρις μαζικες διαμαρτυριες και παρενοχλησεις, οι επιταγες των διαφορων "μνημονιων" ; Δεν σου κανει εντυπωση οτι δεν συνεληφθη κανενας επι τοσο καιρο (βασει της βολικης θεωριας των "γνωστων αγνωστων") ; Και νομιζεις οτι ο μονος ρολος της αριστερας εξαντλειται στην καταδικη του φασισμου ; Δηλαδη, οταν δεν ειχε φουντωσει το νοσηρο φαινομενο της Χ.Α δεν υπηρχε αριστερα στον τοπο και περιμενε τους Μιχαλιολακους, του Κασιδιαριδες και τους λοιπους "φουσκωτους" για να αρθρωσει πολιτικο λογο ; Καπου, ειτε τα εχεις μπερδεμενα στο μυαλο σου, ειτε μιλας ως φανατισμενος οπαδος.

   • Xerxis avatar
    Xerxis @ Δαρβινος 03/10/2013 14:49:50

    Αν λοιπον δεν ειχε συλληφθει ο Ρουπακιας και ο δολοφόνος του Φύσσα εμενε αγνωστος, η ΧΑ θα ισχυριζόταν οτι ο φονος ηταν προβοκάτσια του "συστήματος". Πως θα σου φαινοταν αυτό ?
    Με την λογική την δική σου σχετικα με τα γεγονοτα της Μαρφιν, υποθετω θα το δεχόσουν. 'Η όχι ?

    Το αν μελη της ΧΑ "συνδραμουν" εθελοντικά τα ΜΑΤ στις μαχες με αριστεριστες και μπαχαλάκηδες ειναι κατι που προσωπικά δεν το θεωρώ απίθανο και σχετίζεται με το πολιτικό "καπέλωμα" μερους της αστυνομίας απο την ΧΑ. Ειναι απαράδεκτο και κακώς, κάκιστα το ανέχεται η διοίκηση της.

    Απο αυτό όμως, μέχρι του να χαρακτηριζεις προβοκάτσια ο,τι δεν συμφέρει την αριστερά ειναι μεγαλη η αποσταση. Υποθετω οτι θεωρεις προβοκάτορες αυτους που εκαψαν νυχτα τις εγκαταστάσεις στις Σκουριές, όπως και αυτούς που καινε μαγαζιά ανθρωπων που υποστηριζουν την επενδυση. Προβοκάτορες τιναξαν το Αφγανοπουλο "κατα λάθος" με τη βόμβα τους, προβοκάτορες καινε περιουσίες αθώων ανθρώπων στις διαδηλώσεις.

    Βλέπεις εσεις της Αριστεράς θεωρείτε οτι ειστε ολοι άγιοι και έχετε την αποκλειστική αντιπροσωπεία της καλοσύνης σε αυτο τον κόσμο. Συμφωνα με την θεολογία της Αριστεράς δεν νοείται αριστερός εγκληματίας γιατι το ευαγγέλιο λεει οτι καθε βια δικαιολογειται αρκει να βαφτίζεται "ταξική". Τι υποκρισία !

   • A3 avatar
    A3 @ Δαρβινος 03/10/2013 16:06:54

    Ξαναδιαβάστε το σχόλιο μου. Με βάση αυτά που λέω, η μόνη κατηγοριοποίηση που μπορεί να γίνει (εφόσον τα διαβάζει κανείς χωρίς παρωπίδες) είναι σε δημοκρατικούς (και των δύο παρατάξεων) και βίαιους. Τώρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στους δεύτερους, δε φταίω εγώ: όταν δεν έχουν καταδικάσει ούτε μία πράξη (αριστερής) βίας ή ακόμα χειρότερα έχουν παράσχει πολιτική και νομική στήριξη ακόμα και σε δολοφόνους (και εννοώ στήριξη από ανθρώπους του ΣΥΝ όπως ο Κωνσταντόπουλος και η κόρη του...!), τότε μάλλον παρωπίδες πρέπει να έχει κανείς και να είναι φανατισμένος μέχρι το κόκκαλο για να μη βλέπει ότι υποθάλπτουν τη βία.

    Φυσικά, θα ήταν ευπρόσδεκτο να αναθεωρήσουν, ανά πάσα στιγμή: μέχρι στιγμής, βέβαια, καμία σχέση.

    • Ναύτης avatar
     Ναύτης @ A3 03/10/2013 16:15:19

     ''και εννοώ στήριξη από ανθρώπους του ΣΥΝ όπως ο Κωνσταντόπουλος και η κόρη του…''
     Σαν Δικηγόροι εννοείτε; Μα ο Δικηγόρος είθιστε να να υπερασπίζεται ΚΑΙ ενόχους. Διαφορετικά, θα πεινάσει. Κάπου το έχετε χάσει το θέμα.

     • A3 avatar
      A3 @ Ναύτης 03/10/2013 16:19:29

      Δηλ. θέλετε να πείτε ότι πληρώθηκαν; Είναι βέβαιο, ότι η αμοιβή τους δεν προερχόταν από λύτρα από απαγωγή, ή από ληστεία τράπεζας; Μήπως υπονοείτε ότι πρέπει να δούμε και το θέμα του μαύρου χρήματος στην υπόθεση;
      Γιατί εγώ νομίζω ότι το έκαναν δωρεάν λόγω ιδεολογικής συγγένειας. Περιμένω τα αποτελέσματα: μαύρο χρήμα ή ιδεολογική συγγένεια με την τρομοκρατία;!

 4. Greg avatar
  Greg 03/10/2013 10:55:22

  Αυτή είναι η κατάντια του κόμματος για το οποίοι αγωνιστήκαμε από το 1974, συνδικαλιστές στο Πανεπιστήμιο (ΔΗΚΙΝ με τον Άγγελο Μοσχονά, τον Γιώργο Μαλούχο κλπ), να επαφίεται στις νομικές λοβιτούρες ενός άξεστου δήθεν συνταγματολόγου του ανηθικότερου κόμματος στην Ελληνική ιστορία (ΠΑΣΟΚ) για να γαντζωθεί στην εξουσία.

  Τι κρίμα!

 5. Hawk avatar
  Hawk 03/10/2013 11:01:30

  Δεν είναι μακριά από την αλήθεια ο Μπαξεβάνης, κάπου λίγο βέβαια τα μπερδεύει τα ήδη μπερδεμένα, αλλά ποιός μας λέει ότι αύριο ότι όποιος τολμά να αντιδρά στα μνημόνια χωρίς απαραίτητα να σπάει πεζοδρόμια και τράπεζες ότι όποιος τολμά να λέει μα είμαι άνεργος γιατί με πετάτε έξω από το καλύβι που μου έχει απομείνει, δεν θα θεωρείται άκρο και δεν θα αναλαμβάνει το κράτος να τον συμμορφώσει που τολμά να αντιδρά στέλνοντάς τον στην φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες?
  Ας είμαστε ειλικρινείς, όταν έρχεται το κράτος και λέει παραχώρησέ μου το σπίτι σου για να εξοφλήσεις τους φόρους σου αλλά αν το ακίνητο κοστίζει περισσότερο από τους φόρους δεν θα έχει επιστροφή, ε, ναι τότε ο Μπαξεβάνης μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι μακράν πίσω από τα γεγονότα και να διακινδυνεύσω να πω και στήριγμα της μνημονιακής κατάστασης.

  • A3 avatar
   A3 @ Hawk 03/10/2013 11:31:31

   Μπερδεύετε κάποια πράγματα: κανένας δε μπορεί να απαγορεύσει τη διαμαρτυρία, όταν αυτή γίνεται σε νόμιμα και ειρηνικά πλαίσια. Η περί του αντιθέτου προπαγάνδα είναι εκτός πραγματικότητας και όποιοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο είτε δεν ξέρουν τί τους γίνεται (γιατί δε μπορούμε να μιλάμε για ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας όταν έχει καεί η Αθήνα τόσες φορές-μάλλον το αντίθετο), είτε καλλιεργούν το έδαφος για να αισθάνονται οι πολίτες ότι η εξουσία τους καταδυναστεύει και να καταφεύγουν στη βία.

   Με απλά λόγια, ποιος είναι ο λόγος να ανέχομαι να μου καταστρέφουν την περιουσία (και μάλιστα σε καιρούς κρίσης) κάποιοι που νομίζουν ότι έτσι διαμαρτύρονται; Και ποιος είναι ο λόγος που αν κάποιοι ερεθίζουν τον κόσμο ώστε να προβαίνει σε καταστροφές και εγκλήματα (π.χ. εξώφυλλο του Unfollow με τον Πρωθυπουργό πυροβολλημένο στον κρόταφο, κραυγές περί κρεμάλας και συνθήματα τύπου "Βάρκιζα τέλος-πόλεμος ξανά") θα πρέπει να εμποδίζουμε την Δικαιοσύνη να εφαρμόζει το νόμο περί ηθικών αυτουργών σε εγκληματικές πράξεις;

   Στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάγκη από άλλη ανεκτικότητα-έχουμε τόση που γεμίσαμε παρανομίες, με τη δικαιολογία της "αντίστασης". Ανάγκη από εφαρμογή του Νόμου και επιβολή της Τάξης έχουμε.

   • Hawk avatar
    Hawk @ A3 03/10/2013 11:55:08

    Τελικά όταν μας κατατάσουν ΠΡΩΤΗ χώρα στην διαφθορά μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, έχουν σαν κανόνα το πόσα πεζοδρόμια ξηλώθηκαν ή ότι ο νόμος και η τάξη δεν εφαρμόζεται από τα όργανα του κράτους σε όλη την επικράτεια και σε όλους τους τομείς? Μην προσπαθείτε λοιπόν να πετάξετε το μπαλάκι στο απέναντι γήπεδο, ας κάνει πρώτα το κράτος καλά την δουλειά του και τότε να είστε βέβαιος ότι και οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες θα βρούν το δρόμο τους.

    • A3 avatar
     A3 @ Hawk 03/10/2013 16:15:53

     Δε νομίζω ότι διαφωνείς επί της ουσίας, λοιπόν: να κάνει το κράτος τη δουλειά του, δε λές; Να κάνει το κράτος τη δουλειά του χωρίς εμπόδια από κανέναν, λέω εγώ. Εφαρμογή, λοιπόν, του Νόμου και επιβολή της Τάξης αδιακρίτως και άμεσα!

     Τέρμα οι ασυλίες και το μήνυμα αφορά όλους.-

     • ΘΥΜΙΟΣ avatar
      ΘΥΜΙΟΣ @ A3 03/10/2013 20:53:23

      Εσύ καλά λές φίλε Α3 και τα λές εδώ και πολλά χρόνια.
      Δεν κατάλαβες ακόμα οτι κανένας, και ιδίως οι δικοί σου δεν σε ακούνε, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι με τη μάσα και δεν τους ενδιαφέρει πόθεν προέρχεται?
      Είδες τώρα που λιγόστεψε η μάσα, τι ωραία τα βρήκαν οι "αιώνιοι εχθροί", Δεξιοί εθνικόφρονες απο τη μια και Αριστεροί Μαρξιστές του τρίτου δρόμου απο την άλλη και αλληλοδιορίζονται με μισθούς που θα μπορούσαν να σώσουν εκατοντάδες Ελληνες απ' την αυτοκτονία?

  • Δημητρης avatar
   Δημητρης @ Hawk 03/10/2013 11:34:49

   Απλα στο ελληνικο κρατος ο κλεφτης και αυτος που καταχραζεται δημοσιο χρημα ειναι ο πονηρος.

   • Σιγά μη φοβηθώ avatar
    Σιγά μη φοβηθώ @ Δημητρης 03/10/2013 11:42:22

    Όχι αυτός που ''καταχραζεται''.
    Μόνο αυτός που καταχράται δημόσιο χρήμα

 6. lordofthelastdays avatar
  lordofthelastdays 03/10/2013 11:32:27

  Link για το άρθρο;;

 7. Φασολαδα avatar
  Φασολαδα 03/10/2013 11:38:06

  Καλα.......για ποσο καιρο ακομα θα μας σερνει ο Βενιζελος στον κατηφορο ??
  Εχετε καταλαβει τουλαχιστον εκει στο antinews, οτι η μεγαλη δημοκρατικη παραταξη της Νεας Δημοκρατιας εχει καταντησει παιχνιδακι στα χερια ενος εγωπαθη αμοραλιστη οπου το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να γαντζωθει στη καρεκλα για να αποφυγει τη φυλακη ??

  Για ποσο καιρο ακομα ??
  Ο κοσμος της Ν.Δ. δεν εχει αλλες αντοχες....καταλάβετε το πια ..
  Πεταξτε τον εξω απο τη κυβερνηση και ας γινει οτι θελει..
  Καταστρεφεται η παραταξη.......Ξυπνατε οσο ειναι καιρος...

 8. popaia avatar
  popaia 03/10/2013 12:36:51

  Ο κάθε κ. Βαξεβάνης δεν φοβάται για τη διαμαρτυρία αλλά για τη "διαμαρτυρία". Να μη φοβάται λοιπόν. Όλα γίνονται για να ποινικοποιηθεί η διαμαρτυρία και όχι η "διαμαρτυρία" που είναι αναγκαία για να θολώνει τα νερά, να τρομάζει και να βραχυκυκλώνει τον κόσμο. Ας κοιμούνται ήσυχοι οι Βαξεβάνηδες, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση ν' αγγίξει κανείς την "αντίσταση".
  Ιδού παλαιότερο "αντιστασιακό" κειμενάκι της "καλής αριστερής βίας" που κανένας Βουρλιώτης δεν πρόσεξε ποτέ:

  "Στο facebook ήδη δέχομαι προσκλήσεις για γκρουπ που ανοιχτά προτείνουν σφαγές φασιστών και μάλιστα με κονσερβοκούτια. Αυτές οι προσκλήσεις δεν στέλνονται από συλλόγους παρανοημένων σταγονιδίων του προηγούμενου Εμφυλίου. Είναι ομάδες από νέα παιδιά και η σύστασή τους δεν είναι παρά αναμενόμενη, αφού η ελληνούλικη χύτρα βράζει από καιρό.... [.....]
  Ο χρονικός ορίζοντας του επόμενου Δεκέμβρη θίγεται όλο και πιο συχνά στις καθημερινές συζητήσεις ενώ επισημαίνεται όλο και πιο έντονα η αναμενόμενη βεντέτα μεταξύ της χριστιανοφασιστικής χούντας και των όποιων αντιστασιακών μάχονται εναντίον της. Το ραντεβού έχει στηθεί γύρω από την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά είναι σίγουρο ότι γύρω στην επέτειο του Πολυτεχνείου το κέντρο της Αθήνας θα ξαναζήσει στιγμές που ακόμα να τις ξεχάσει από την πρώτη φορά που τις είδε, πέρυσι.
  Και πώς να τις ξεχάσει, αφού εκείνος ο Δεκέμβρης ήτανε μόνο η αυλαία για να εκδηλωθεί ένα από τα πιο αποτρόπαια καθεστώτα που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος" (!!!). Κλπ, κλπ.
  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Κυριακή 16-8-09, σελ. 64, στήλη Γνώμες.

  Όπως ξέρετε κ. Βαξεβάνη η "αντίσταση" αυτή δεν στράφηκε ποτέ κατά των μνημονίων (όρα εξαιρετικό άρθρο αυτοκριτικής με τίτλο "Συμπεριφορές που υπονομεύουν τον αντιφασιστικό αγώνα" στο μπλογκ Σχολιαστές χωρίς σύνορα), αντιθέτως διευκόλυνε αυτούς που τα μεθόδευσαν κι αυτή ήταν η αιτία του ολοκαυτώματος της Μαρφίν.

  • nikos avatar
   nikos @ popaia 03/10/2013 14:06:07

   Καλά μεγάλε χρησιμοποιείς άρθρο του Πρώτου Θέματος, του μεγαλύτερου πλυντηρίου της Χρυσής Αυγής τα τελευταία χρόνια και από δω και πέρα πολέμιο του Ναζιστικού μορφώματος. Επίσης είναι γνωστή η κόντρα Βαξεβάνη - ΠΘ λόγω Ρέστη και Πάλλη (4.000 παράνομα όπλα στην ΧΑ;)
   Μιλάμε για αξιόπιστες και έγκυρες γνώμες.

  • Ναύτης avatar
   Ναύτης @ popaia 03/10/2013 14:53:49

   Όσο σοβαρή είναι η ....πηγή, τόσο σοβαροί κι αυτοί που την επικαλούνται. Αυτό τελικά είναι ΝΌΜΟΣ.

 9. Makis Stefanatos avatar
  Makis Stefanatos 03/10/2013 13:17:05

  Ο Α.Σαμαράς τόνισε σε ομιλία του στην Αμερική ότι ".....πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, ή «ακραία αντιπολίτευση» (extreme opposition, όπως είπε) που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, «κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση".....

  Μήπως μπορείς κάποιος επαΐων να με βοηθήσει να καταλάβω, τι αυτό πρακτικά σημαίνει?

  • nikos avatar
   nikos @ Makis Stefanatos 03/10/2013 14:28:51

   Όποιος εκφράζει αντίθετη άποψη από αυτή της επίσημης κυβέρνησης είναι εξτρεμιστής και μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Άρα είτε σκοτώνεις είτε αντιδράς στην εξαθλίωση και την φτωχοποίηση είναι το ίδιο και το αυτό για τον δημοκράτη Αντώνη Σαμαρά.
   Υπάρχει νόμος ή άρθρο του Συντάγματος που επιβάλλει την συμμετοχή της χώρας μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ; Γιατί είναι εξτρεμιστική άποψη;

   • Hawk avatar
    Hawk @ nikos 03/10/2013 15:11:54

    Από την στιγμή που δεν υπάρχει η πρόθεση να λυθούν τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα και οι αιτίες που τα προκαλούν μία είναι η λύση, η ποινικοποίηση των αντιδράσεων της κοινωνίας προς διαφύλαξη του συστήματος και αποφυγή τυχόν ανατροπών. Τα διαρκή πίσω μπρος του καπιταλιστικού συστήματος έχουν αρχίσει να κουράζουν έως να προκαλούν εμετικές διαταραχές.

 10. Greco avatar
  Greco 03/10/2013 14:50:46

  "...Δηλαδή αφού ο τάδε κάτοικος...είναι εγκληματίας, αφού απειλεί την περιουσία επιχειρηματιών..."

  Δηλαδη οποιος απειλει την περιουσια του αλλου δεν ειναι εγκληματιας? με τετοιες θεωριες περιμενει κανεις να γινονται επενδυσεις και να αναπτυσσεται η ελληνικη οικονομια?

  Επισης. η "πολιτικη λειτουργια και η Δημοκρατια" δε θα μπουν σε καμια περιπετεια. Ισα ισα θα παγιωθουν σε σταθερο κεντρωο προσανατολισμο, μακρια τοσο απο ναζιστικα, οσο και απο τυπου λατινικης αμερικης αριστεριστικα μοντελα

 11. καπτεν avatar
  καπτεν 03/10/2013 15:44:24

  Ο Βαξεβανης ηταν στο στερεωμα της δημοσιογραφιας διοτι ειχε τοπ εκπ0πες στο Μεγα και στην ερτ. Το μυστικο για να διατηρει τις εκπομπες; ειχε " σταθερες Πηγες σε κρισιμη κρατικη υπηρεσια". Με άλλα λογια ηταν καρα-συστημικος, αντιδεξιος για τα αριστερα προβατα αλλά καρα-συστημικος, τυπου Κωνσταντοπουλου, Δαμανακη, Μιμη Ανδρουλακη, Μπιστη, κλπ κλπ ουκ εστιν αριθμος απο ολο το ΚΚΕεσ, Συνασπισμο, συριζα,..

 12. elmatador avatar
  elmatador 03/10/2013 16:05:59

  Τα κοντάρια και οι βαριοπούλες των κουκουλοφόρων είναι για "οικιακή χρήση".Ατούς που 'εκαψαν στην ΜΑΡΦΙΝ ήταν "καπιταλιστές",δουλεύοντες για την "πρόοδο" του καπιταλιστικού συστήματος.Τι να πει κανείς και τι να ομολογήσει.

  • nikos avatar
   nikos @ elmatador 03/10/2013 16:41:53

   Ο ΑΣ δεν υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα βγάλει τις κουκούλες και θα αποκαλύψει πρόσωπα; Έχεις δει κανένα από τότε; Έχεις διαβάσει κανένα όνομα;
   Γύρω από την Μαρφίν υπάρχουν εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας κτιρίων. Δεν παραξενεύεσαι ότι δεν έχουν κάνει κάτι τόσα χρόνια; Από κάμερες ασφαλείας δεν έπιασαν τους Πυρήνες;
   Υπάρχουν αναρχικοί που σπάνε και που καίνε και πρέπει να τους πιάσει. Όμως η κοινοβουλευτική αριστερά Καλαμπόκα δεν έχει ακόμα.

   Την θεωρία των προβοκατόρων δεν την έχει πάρει το αυτί σου;
   Δεν έχεις ακούσει ότι ο Φυρερίσκος ήταν έμμισθος υπάλληλος της ΚΥΠ;
   Η ΕΥΠ έχει έκθεση για τις δραστηριότητες του Λαγού εδώ και δύο χρόνια. Τι έκαναν γι' αυτό; Τον έκαναν πρώτα βουλευτή.
   Ας το βρωμάει από παντού

 13. alex avatar
  alex 03/10/2013 16:06:30

  αλλη μια φορα ο συριζα ειτε μεσω καποιων συνιστωσων του ειτε μεσω δικων του ανθρωπων, επανερχεται στον ρολο του προστατη παρανομων πραξεων, ομαδων ή ατομων μεσω του μανδυα του φοβου της διασταλτικης χρησιμοποιησης καποιων νομων απο το κρατος, εναντιων ομαδων που θα θεωρησει οτι στρεφονται εναντιων του

  ξεχναει οτι ειναι κοινοβουλευτικο κομμα, και οτι αν πιστευει οτι καποιοι νομοι ειναι κακα διατυπωμενοι και προσφερουν την δυνατοτητα ερμηνειων ή ασυλιας σε παραβατικοτητα στην μια ή την αλλη πλευρα, μπορει το ιδιο να προτεινει αλλαγες που να βαζουν συγκεκριμενους κανονες..

  θα το κανει ? μπααα.. εδω αρνηθηκε να μπουν δικλειδες ασφαλειας για την βουλευτικη χρηματοδοτηση και μισθους για πολιτικους και κομματα που εχουν παραβατικη συμπεριφορα, την ιδια ωρα που κατηγορει το πασοκ για τα οικονομικα του..τελικα τα λεφτα ενωνουν τους 'αντιμνημονιακους'...

 14. popaia avatar
  popaia 03/10/2013 17:44:29

  @nikos, ναύτης..
  Δεν επικαλέστηκα το κύριο άρθρο του Πρώτου Θέματος ούτε καμιά εξυπνάδα του Θέμου. Άλλωστε όσο αμοράλ είναι αυτός είναι κι οι υπόλοιποι εκδότες του "αντιφασιστικού μετώπου". Επίσης δεν επικαλέστηκα. Παρέθεσα αυτούσια τα λόγια ενός φανατικού "αντιφασίστα" που γράφτηκαν στη συγκεκριμένη εφημερίδα σε ανύποπτο χρόνο, Αύγουστο 09. Ούτε μνημόνια είχαμε τότε ούτε είσοδο της ΧΑ στη Βουλή. Δεν υπήρχε καν ΧΑ στο προσκήνιο, κανείς δεν ασχολιόταν. Και γράφει λοιπόν ότι ομοϊδεάτες του τον καλούν να συμμετάσχει σε ομάδες σφαγής φασιστών με κονσερβοκούτια, γεγονός που το δικαιολογεί λόγω της αναγκαιότητας για "αντίσταση" εναντίον της "χριστιανοφασιστικής χούντας" και του "πιο αποτρόπαιου καθεστώτος που πέρασε ποτέ απ' αυτόν τον τόπο"!...
  Νομίζω θα ήταν πιο ενδιαφέρον να σχολιάσετε αυτά. Σε συνάρτηση μάλιστα ότι παρά τη..... σκληροπυρηνική αυτή αντίσταση(!) τα μνημόνια υπογράφτηκαν, η χώρα καταστράφηκε, η ΧΑ μπήκε στη Βουλή.

  • nikos avatar
   nikos @ popaia 03/10/2013 18:45:41

   Δεν με νοιάζει ούτε ο Βαξεβάνης ούτε το Πρώτο Θέμα ούτε κανένας άλλος των media. Αρκετά βολεμένοι είναι και πουλάνε κατά περίσταση την υπογραφή τους σε όποιον τους χρησιμοποιεί. Δεν διαφώνησα με την ουσία της θέσης σου αλλά με την πηγή. Γνωστό προβοκατόρικο μέσο που ακολουθεί την γραμμή που του υποδεικνύουν τα κατά περίπτωση αφεντικά. Εννοώ ότι το εν λόγω κείμενο μπορεί και να γράφτηκε επίτηδες έτσι. Εννοείται ότι διαμαρτυρία πρέπει να είναι διαμαρτυρία και όχι διαμαρτυ(β)ία. Η επιχειρούμενη όμως ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας και της αντίθετης γνώμης με την εξωφρενική θεωρία των δύο άκρων (που υιοθετεί ο ΑΣ - αν δεν είναι ο εμπνευστής της) δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

 15. ΘΥΜΙΟΣ avatar
  ΘΥΜΙΟΣ 03/10/2013 20:58:34

  Σωστός. Ενώ όταν η Δεξιά ασκεί βία δεν χρειαζεται
  να βρει ένα παραμύθι περί προβοκατόρων να ξεφουρνίσει. Αλλωστε ανέκαθεν το έκανε χωρίς προσχήματα, αφού το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, και ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό...

 16. Nikos avatar
  Nikos 03/10/2013 21:15:57

  Όνομα και πράγμα είσαι. Αφού ξέρεις τι γίνεται στην Βαλτετσίου γιατί δεν βοηθάς τις αρχές να βγάλει τις κουκούλες και τον αρχηγό σου να συλλάβει τον Αλέξη ως αρχηγό εγκληματικής οργανωσης. Που είσασταν όλοι σας που ξέρετε, να προστατεύσετε την βουλή από αυτούς που θέλαν να μπούνε μέσα; Λείπατε όλοι και μάλιστα αφήσατε εσείς και τα ΜΑΤ στο επικίνδυνο για το πολίτευμα ΚΚΕ και ΠΑΜΕ να υπερασπιστεί το πολίτευμα στο οποίο δεν πιστεύει. Θεωρίες ακούω πολλές, αποδείξεις ελαχιστες βλεπω

 17. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 04/10/2013 13:36:07

  Πολύ το κουράζει Μπαξεβάνης και λοιποί Συριζαίοι. Εφαρμογή του νόμου σε κάθε έναν που τον παραβαίνει. Ούτε ιδεολογίες , ούτε αμπελοφιλοσοφίες. Δεν σ'αρέσουν οι νόμοι κύριε; Ο.Κ. να κάνεις αγώνα στις επόμενες εκλογές να βγει ο εκλεκτός σου πρωθυπουργός να προωθήσει έναν νόμο που θα λέει ότι θα τιμωρούνται με ανασκολωπισμό όσοι εγκληματούν με πρόσχημα την ιδεολογία τους πλην όμως της ιεράς άκρας αριστεράς της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά τους.

 18. airman avatar
  airman 04/10/2013 19:18:02

  "Αν οι διαμαρτυρόμενοι βαφτιστούν εγκληματίες και πεισθεί η κοινή γνώμη πως η τάξη πρέπει να εφαρμοστεί παντού, τότε όχι μόνο θα ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές διαμαρτυρίες, αλλά θα αποκτήσει και υπόσταση η θεωρία των δύο άκρων."
  Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, που δεν μπορεί παρά να είναι και δημοκρατική:
  1. Κοινωνικές διαμαρτυρίες ΔΕΝ ποινικοποιούνται.
  2. Η τάξη ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμόζεται παντού.
  3. ΔΕΝ υπάρχουν ΑΒΑΤΑ, ΑΔΥΤΑ και ΑΣΥΛΑ.
  Όσοι θέλουν/επιδιώκουν εγκληματίες να βαφτίζονται διαμαρτυρόμενοι, με στόχο να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι πρόκειται για ακτιβιστές με κοινωνικές ευαισθησίες, ματαιοπονούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.