#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2012 22:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κουτρουμάνης δικαιώνει τον Σαμαρά για τα μέτρα του Ιουνίου!Τι έλεγε τόσο καιρό ο Σαμαράς; Ότι τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί κι ότι όλα είναι ανοικτά με την τρόικα. Ότι τα πιο κρίσιμα θέματα για τους εργαζόμενους, όπως ο 13ος και 14ος μισθός, οι περικοπές στις συντάξεις κ.λπ. Βρίσκονται στο τραπέζι και μπορούν με διαπραγμάτευση να διασωθούν.

Αυτά έλεγε η ΝΔ εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά η κυβέρνηση Παπαδήμου και ο Βενιζέλος με τον Κουτρουμάνη με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να μας πείσει ότι είναι διαταγές της Τρόικας και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

Έρχεται, όμως τώρα, προεκλογικά ο κ. Γ. Κουτρουμάνης, και σε μια προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους για λογαριασμό του προέδρου του, κ. Βενιζέλου, δικαιώνει τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Μιλώντας σήμερα στην Βουλή, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα γιατί δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού, μείωσης ή κατάργησης των αποζημιώσεων, ή μείωσης του χρόνου αδείας. Επομένως, είναι σαφές ότι αυτά τα θέματα δεν είναι ανοιχτά για συζήτηση».

Και τόνισε ότι είναι δυνατό να αποτραπεί η μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, με την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εξορθολογισμός των δαπανών.

Επομένως, μήπως ο κ. Κουτρουμάνης κατέβηκε στη Συγγρού και πήρε... γραμμή από το Σαμαρά; Διότι δεν εξηγείται αλλιώς η μετάλλαξή του και η ταύτιση απόψεων με τη ΝΔ. Δεν έχει κλείσει τίποτε, μπορεί να υπάρξει διάσωση από πολύ σκληρά μέτρα. Αυτό έλεγε η ΝΔ πολύ πριν πάμε σε εκλογές, αυτά λέει και ο Κουτρουμάνης τώρα που βλέπει τον ελληνικό λαό να τους γυρίζει την πλάτη.

Πλήρης δικαίωση δηλαδή του Αντώνη Σαμαρά που εδώ και μήνες φωνάζει ότι δεν υπάρχουν παρόμοιες δεσμεύεις και ότι η κυβέρνηση του θα διαπραγματευτεί

Για παράδειγμα στην πρόσφατη συνέντευξη του στην "Καθημερινή" έλεγε:

Από τα 3 δισεκατομμύρια που προβλέπεται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 για το 2013-14, έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφισταμένων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους. Τώρα θα αγωνιστούμε για να μην αφορούν σε νέα μείωση συντάξεων κι άλλα μέτρα ύφεσης.

Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Έχουμε ήδη αναγγείλει, από το «Ζάππειο-ΙΙ», μειώσεις δαπανών ύψους 18,4 δισεκατομμυρίων σε τέσσερα χρόνια. Αλλά αυτές είναι «καραμπινάτες» σπατάλες! Δεν είναι οριζόντιες περικοπές «επί δικαίων και αδίκων».

Ένα μέρος εκείνων των προτάσεων μας έχει ήδη υιοθετηθεί. Αυτά που ήταν άμεσα υλοποιήσιμα. Και υπάρχουν ακόμα πολλές προτάσεις περικοπής σπατάλης που μπορούν να γίνουν χωρίς οριζόντιες περικοπές. Από εκεί θα προτείνουμε να υπάρξουν νέα μέτρα. Μ’ άλλα λόγια περικοπές σπατάλης, όχι άλλες οριζόντιες περικοπές.

Στην χθεσινή του συνέντευξη εξάλλου αφού επανέλαβε ότι ακόμα και το ΔΝΥ αναγνωρίζει πλέον το δικαίωμα επαναδιαπραγμάτευσης ορισμένων πλευρών της ακολουθούμενης πολιτικής, επανέλαβε πως θα λάβει ισοδύναμα μέτρα για τις περικοπές που ζητά η Τρόικα.

Κατά τα άλλα, ο κ Κουτρουμάνης δίνει «προίκα» στην επόμενη κυβέρνηση την αποτυχία του ίδιου και της κυβέρνησής του.

Το μπαλάκι της ευθύνης από τους ανεύθυνους σε κάποιους άλλους που θα βρουν μπροστά τους καμένη γη και θα πρέπει να διαχειριστούν μια καθημαγμένη οικονομία και χώρα.

Εδώ και 1,5 μήνα, από τότε που ουσιαστικά έκλεισε στις Βρυξέλλες το κούρεμα και το νέο δάνειο, η κυβέρνηση Παπαδήμου πάγωσε κάθε δραστηριότητάς της. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και ειδικά ο κ. Βενιζέλος ασχολήθηκαν με τα εσωκομματικά τους ενώ ο Παπαδήμος το μόνο που έκανε ήταν ένα ταξίδι στην Κύπρο.

Τα έσοδα του προϋπολογισμού βουλιάζουν, οι στόχοι αποκλίνουν η οικονομία βυθίζεται ακόμη περισσότερο κι όμως, δεν ελήφθη καμιά ουσιαστική και σοβαρή απόφαση ώστε να αναστραφεί το κλίμα. Ούτε μεταρρυθμίσεις έγιναν, ούτε αποκρατικοποιήσεις, ούτε κυνήγι φορολογικών εσόδων, ούτε καν απολύσεις από το δημόσιο τομέα που τόσο πολύ διαφήμιζαν με τον τίτλο «εργασιακή εφεδρεία». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ρέππας, 2010-2011 έφυγαν μόλις 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι και υπηρετούν 712.000 στο στενό δημόσιο τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 11/04/2012 18:40:07

  Είναι πολύ περίεργο που δεν έχει σχόλια η ανάρτηση αυτή!
  Ας κάνω λοιπόν εγώ το πρώτο.
  Αυτό που ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο δεν είναι τι δεσμεύσεις δεν πάρθηκαν, αλλά τι δεσμεύσεις πάρθηκαν.
  Ενδιαφέρει τι πρόκειται να κάνει η ΝΔ έναντι αυτών των δεσμεύσεων (υλοποίηση ή τροποποίηση η αντικατάσταση με κάτι άλλο).
  Ενδιαφέρει με ποιους θα γίνει αυτό (ισχυρή κυβερνητικά ομάδα;) .
  Τέλος ενδιαφέρει , εάν μέσα στο γενικό χαμό του δύσκολου καλοκαιριού (ας μη ξεχνάμε και την Ισπανική γρίπη που έρχεται), ο Σαμαράς είναι αποφασισμένος να κάνει (αν χρειασθεί φυσικά) την μεγάλη έξοδο από Δ.Ν.Τ.
  Αυτά κατά τη γνώμη μου είναι μερικά από τα κύρια θέματα που καίνε τον κόσμο εν όψη της τελικής επιλογής τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.