#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/08/2012 18:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κουβέλης διαφωνεί με την εργασιακή εφεδρείαΝέα βόμβα κατά του κυβερνητικού σχήματος, λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες διαβουλεύσεις, έριξε ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, τάχθηκε κατά της εργασιακής εφεδρείας.

Ο κ.Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή εφεδρεία όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».

Ακόμη εκτίμησε ότι «το τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση. Η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε παράλληλα «αναγκαία» την διοικητική μεταρρύθμιση και σημείωσε ότι «η χώρα χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική. Αυτό θα επιτευχθεί με συστηματική και αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους».

Αυτό που δε μας είπε ο κ. Κουβέλης είναι πώς θα μειωθεί το τεράστιο κράτος και οι απίστευτες σπατάλες του; Γιατί δε χτυπάει μια φορά τη γροθιά στο μαχαίρι και να τα βάλει με τους δημοσίους υπαλλήλους, τη δεξαμενή ψηφοφόρων δηλαδή; Και πώς θα βρεθούν τα ρημάδια τα 11,5 δισ. όταν ο ένας δε θέλει αυτό κι ο δεύτερος το άλλο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΜ avatar
  ΚΜ 20/08/2012 19:22:57

  Το κόμμα-σκουπίδι του Κουβέλη πάει γυρεύοντας. Αριστεροί Καρατζαφέρηδες!

 2. panos avatar
  panos 20/08/2012 19:28:01

  Τωρα καταλαβαινουμε οτι στην Ελλαδα εδω και 30 χρονια ειχαμε κυβερνησεις παρωδιες και στην ουσια κυβερνουσε το παλαι ποτε ΣΟΒΙΕΤ και θελαμε και Ευρωπη..................

 3. ΜΙΛΗΣΕ Ο ... ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!! avatar
  ΜΙΛΗΣΕ Ο ... ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!! 20/08/2012 19:31:57

  Και ποιός σε ρώτησε παππού; Δεν μας κάνεις την χάρη να πάρεις τους αποτυχημένους μανιτάκη και ρουπακιώτη και να πας στο καλό; Και φυσικά δεν χρειάζεται η εφεδρεία, ΜΟΝΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 200.000 κρατικών κηφήνων!
  Μέχρι και οι σωστοί και με προσόντα δ.υ αυτό θέλουν. Να φύγουν οι άχρηστοι-βύσματα και λαμόγια και να ξεβρωμίσει επιτέλους ο κρατικός τομέας! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

  • helios avatar
   helios @ ΜΙΛΗΣΕ Ο ... ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!! 21/08/2012 00:44:17

   Διοχέτευση 200.000 – 300.000 δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα (κατά βάση σε επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα και όχι μόνο) με το κράτος να αναλαμβάνει το 30% – 40% του μισθού τους στη νέα τους εργασία για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Υπάρχουν ολόκληρες βιοτεχνίες, βιομηχανίες,ξενοδοχεία, όλων των ειδών μαγαζιά και καταστήματα, κατασκευαστικός κλάδος, μεταποίηση, αγροτικός τομέας κλπ… όπου ο έλληνας εργαζόμενος είναι είδος προς εξαφάνιση, θα μπορούσε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο να αντικατασταθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αλλοδαποί.
   Με την ταυτόχρονη επιβολή εμποδίων και ισχυρών αντικινήτρων προκειμένου ο ιδιωτικός τομέας να μην του συμφέρει να απασχολεί αλλοδαπούς και την αντικατάσταση των επιδομάτων ανεργίας με επιδόματα εργασίας.

   • Tasos avatar
    Tasos @ helios 21/08/2012 02:07:33

    Ο ιδιωτικός τομέας έχει έλλειψη προσωπικού;
    Και γιατί αν γίνει αυτό να μην τους πάρουν από τη δεξαμενή του 1εκ υπαρχόντων ανέργων αλλά από τη νέα δεξαμενή του 200 χιλιάδων που προτείνετε;
    Πότε θα αντιληφθούμε άραγε ότι αν κόψουμε μαζικά κεφάλια δε θα λύσουμε το πρόβλημα αλλά θα το μεταφέρουμε κάπου μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα χωρίς να υπάρχει επαρκής χώρος;

    • helios avatar
     helios @ Tasos 21/08/2012 11:17:44

     ''Ο ιδιωτικός τομέας έχει έλλειψη προσωπικού;''

     Εάν δεν το έχετε αντιληφθεί το εγχώριο εργατικό δυναμικό έχει αντικατασταθεί και αντικαταστάται συνεχώς από αλλοδαπούς. Τι δεν καταλαβαίνετε;

     ''Και γιατί αν γίνει αυτό να μην τους πάρουν από τη δεξαμενή του 1εκ υπαρχόντων ανέργων...''

     Και ποιος λέω όχι σ' αυτό; Γι' αυτό ακριβώς προτείνω την αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα εργασίας. Σε μια χώρα που έχει οικονομικά καταστραφεί και χρεοκοπήσει δεν έχουμε τα περιθώρια ούτε τις πολυτέλειες να πληρώνουμε ανθρώπους για να κάθονται στο σπίτι τους είτε αυτοί προέρχονται από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα.Μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο θα δουλέψεις και σε κάτι που ίσως να μην το βρίσκεις και τόσο ελκυστικό. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.
     Εκτός και αν σας αρέσει να πληρώνετε συνέχεια και συνέχεια διαφόρων ειδών χαράτσια, επιδόματα, εφεδρείες κ.λπ. …

   • ano-kato avatar
    ano-kato @ helios 21/08/2012 09:52:03

    Να προσέχεις τι τρώς σε πειράζει.

 4. new age avatar
  new age 20/08/2012 20:23:04

  ο Κουβέλης εχει δίκαιο και εν τέλει είναι σταθερός σε κάτι που έλεγε και προεκλογικά.
  το δημόσιο με συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις και με πάγωμα προσλήψεων, το αργότερο μέχρι το 2016 θα μειωθεί κατά 150.000 άτομα που είναι ο στόχος.
  Άλλωστε το κέρδος μιας εφεδρείας 35.000 υπαλλήλων δεν είναι πάνω απο 1 δις συνολικά στα 3 χρόνια (αφού θα πληρώνοντα

 5. foro avatar
  foro 20/08/2012 20:39:45

  Ο κ. Κουβέλης είναι σταθερός στις απόψεις του και πολύ σωστά γιατί οι 150.000 αποχωρήσεις θα γίνουν ούτως ή άλλως με συνταξιοδοτήσεις και πάγωμα προσλήψεων σε 2-3 χρόνια. Όσο για τα κενά, μπορούν να καλυφθούν με μετατάξεις.
  Και ασ μην ξεχάμε ότι το 0,5 δις συνολικό κέρδος από την εφεδρεία σε 3 χρόνια είναι το 1% περίπου της ετήσιας φοροδιαφυγής...

 6. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 20/08/2012 20:54:08

  EΛΕΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥ.!
  ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ Ο ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ!
  ΕΙΜΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ-ΒΕΡΑ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΑΧΤΑΡΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ Μ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ .
  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΙΚΑ Η΄ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΓΙ΄ ΑΥΤΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

  • panos avatar
   panos @ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 20/08/2012 22:01:06

   Αγαπητη Κατερινα δεν θελει κανεις να σκοτωσει κανεναν, το αυτονοητο ζηταει η κοινωνια να απολυθουν αμεσα κατι κυφηναρια που χορτασαν κρατικο χρημα τοσα χρονια και 80 επιδοματα και αφου εισαι Δ.Υ. ξερεις πιστευω ποιοι ειναι αυτοι(αυτοι εκ του παραθυρου-συν/στες που δεν πηγαιναν ποτε στη εργασια τους-κατι μαιμου αναπηροι των Δεκο-αγροφυλακες-οι μισοι περιπου των ΟΤΑ κ.λ.π) και ο χρησιμος δ.υ. δεν εχει να φοβηθει τιποτα. Αλλα οταν στα νοσ/μεια π.χ. το διοικητικο και τεχνικο προσωπικο ειναι μεγαλυτερο του νοσηλευτικου ε τοτε δεν φταιει ο λαος να πληρωνει τους αργοσχολους. Οσο για τη φορ/γη μαλλον δεν κανουν καλα τη δουλεια τους τα καλοπαιδα των ελεγκτικων αρχων.......Και το κρατος ειναι ενα μεγαλο μαγαζι που οταν τα εξοδα ειναι περισσοτερα απο τα εσοδα και ζει με δανεικα, τοτε κατι πρεπει να κανει για να μην κλεισει. Δηλαδη οι απολυμενοι του Ιδ. τομεα ειναι παιδια ενος κατωτερου θεου και δεν λεει δυστυχως κανεις τιποτα και για μερικους χορτατους του δημοσιου θα μιλαμε καθε τρεις και λιγο? Ειναι κακο πραγμα η σιγουραντζα και εις υγειαν των κοροιδων υπολοιπων Ελληνων.

   • peppas kostas avatar
    peppas kostas @ panos 21/08/2012 01:14:57

    Κατερίνα ...μαζί σου....!!! κι οι δημόσιοι υπ. να απολυθούν θα αυξηθεί η ανεργία ,λιγότερη κίνηση στην αγορά , περαιτέρω απολύσεις στον ιδ.τομέα ...άσε τους βλάκες να λένε !!!

    • blue nile avatar
     blue nile @ peppas kostas 21/08/2012 01:48:03

     Κώστα συμφωνώ.
     Αν τελικά έχουμε απολύσεις στο δημόσιο θα γλυτώσουμε κάποια έξοδα. Όμως θα πέσουν και τα έσοδα. Και οι μικρομεσαίες θα πληγούν κι άλλο.

    • αντικρατικιστής avatar
     αντικρατικιστής @ peppas kostas 21/08/2012 12:04:24

     Ο ιδιωτικός τομέας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; Τώρα τα υπόλοιπα τα λένε οι γελοίοι αριστεροί, με τις δεξιές τσέπες (γιατί δεν τους παίρνουν αυτοί να τους ταίσουν;) και τα βολεμένα βύσματα του δημοσίου! Η ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΕΛΟΣ!

   • stathis08 avatar
    stathis08 @ panos 21/08/2012 07:37:36

    Και πως νομίζεις ότι θα πολυθούν; Με αντικειμενικά κριτίρια;
    Εκεί είναι όλο το θέμα. Οι βολεμένοι είναι αυτοί που θα φύγουν. Ότι έγινε και με τι μισθολόγιο. Όσοι μπήκαν μέσω ασεπ τους κόπηκε μισθός και όσοι μπήκαν αλλιώς πήραν και άυξηση...

  • Μηχανολόγος avatar
   Μηχανολόγος @ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 20/08/2012 22:38:04

   Μην κατηγορείς σε παρακαλώ τους ελεύθερους επαγγεματίες.
   Πάνε καλά αν πάνε όλα καλά,τους πιάνει πρώτους η κρίση,και δεν έχουν
   τίποτα σίγουρο γιά τα παιδιά τους

 7. TasosC avatar
  TasosC 20/08/2012 21:01:38

  Το να έχει κάποιος οποιαδήποτε άποψη είναι θεμιτό, αν όχι αναγκαίο, στη Δημοκρατία.
  Το να θέλει όμως να επιβάλει τη γνώμη του στον άλλον όταν αυτός ο άλλος όχι μόνο την έχει διατυπώσει εγκαίρως αλλά και έχει συμφωνήσει σε συνεργασία με βάση την διατυπωθείσα γνώμη είναι παράλογο αν όχι φασιστικό.
  Ρωτάω λοιπόν τι διαφορετικό λέει ο Κουβέλης από αυτό που έλεγε πριν 2-3 μήνες;
  Αυτό (η μη ύπαρξη απολύσεων και εφαρμογή εφεδρείας) δεν ήταν ένα σημείο της προγραμματικής τους συμφωνίας;
  Σε αυτό επίσης δεν συνομολόγησε και ο Μπένυ κάνοντας την δική του αυτοκριτική;
  Τι άλλαξε λοιπόν στους 2-3 μήνες;
  Τι άλλαξε στις τελευταίες μέρες και ακούσαμε τουλάχιστον 3 σενάρια εφεδρείας;
  Ακόμη και το σημερινό, που ακούγεται κάπως δικαιότερο και ηπιότερο, που καταλήγει τελικά; Στην απομάκρυνση 35 χιλ. από τους οποίους οι μισοί θα έφευγαν σε σύνταξη τα 2-3 επόμενα χρόνια. Όλα δηλαδή για το θεαθήναι χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος παρά μόνο η τιμωρητική - παιδευτική διάθεση έναντι των Δ.Υ και των οικογενειών τους. Ας αποδείξει κάποιος με νούμερα ότι οι 20 χιλ (γιατί οι υπόλοιποι ούτως ή άλλως θα έφευγαν) εφεδροαπολύσεις θα προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.
  Και τι θα μείνει τελικά; Η δήθεν ικανοποίηση των καλών και δικαίων εργαζομένων (τύπου Ύδρας) του ιδιωτικού τομέα και η ρετσινιά στον Σαμαρά, τόσο για την κωλοτούμπα του, όσο και για την χωρίς ουσιαστικό λόγο υποχωρητικότητά του απέναντι σε ένα έξωθεν επιβαλλόμενο μέτρο που όπως και να το δεις δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα.
  Εάν από την άλλη το παίζουν οι κυβερνητικοί συνεταίροι ΄΄καλός΄΄ και ΄΄κακός μπάτσος΄΄, προκειμένου να δεχτούμε με ευκολία όλα τα υπόλοιπα μέτρα και τελικά να μας κάνουν τη χάρη να μην επιβάλλουν κάποια από αυτά που ατέχνως διαρρέουν, τότε παίρνουν το ΄΄ροζ βατόμουρο΄΄σεναρίου και σκηνοθεσίας.

 8. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 20/08/2012 21:46:02

  Αν αυτή η κυβέρνηση φτάσει τα Χριστουγεννα θα είναι θαύμα. Τώρα που ποντάρει ο Κουβέλης και λέιε αυτά που λέει δεν το γνωρίζω. Οι εξελίζεις μάλλον θα είναι ραγδαίες και τα ποντίκια εγκαταλείπουν το σκάφος. Το μέλλον προδιαγράφεται μαύρο και ζοφερό. Δεν φτάνει η κακοφωνία και πολυφωνία στο εξωτερικό εδώ εμείς δεν μπορούμε να μοιράσουμε σε δύο γαιδάρους άχηρα. Θέλω να κάνω μία ερώτηση στον κ.Κουβέλη υπάρχει κανείς που τη θέλει; Ομως οι αρχαίοι έλεγαν ότι ανάγκα και οι θεοί πείθονται.Η άρνηση είναι εύκολη όμως καμία πρόταση δε βλέπω ούτε από αυτόν ούτε από τον εξαφανισμένο κ. Βενιζέλο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Πηνελόπη 21/08/2012 01:59:53

   Εσείς δεν ήσασταν που γράατε προεκλογικά σε κάποιο σχόλιο ότι, τυχόν διαφορετικό αποτέλεσμα (από αυτό που τελικά ήρθε) θα έφερνε εθνική καταστροφή ισομεγέθη με την... άλωση της Κωνσταντινουπόλεως;! Τι άλλαξε τώρα και προβλέπετε ότι αυτή η... ισομεγέθης εθνική καταστροφή απλώς θα καθυστερήσει μέχρι τα Χριστούγεννα; Μήπως τελικά η πραγματική ισομεγέθης καταστροφή είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων και των εντολών των ευρωναζί;

   • αντικρατικιστής avatar
    αντικρατικιστής @ Αυριανιστής 21/08/2012 12:06:11

    ΤΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ! ΣΤΟ 4% ΘΑ ΠΑΤΕ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ!

 9. deldio avatar
  deldio 20/08/2012 23:45:42

  Δεν λέω, να παρθούν μέτρα. Πώς αλλιώς θα ορθοποδήσει η ρημάδα η οικονομία (βλέπε τράπεζες); Αρκεί να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, να μικρύνει το (τεράστιο!) κράτος, να φορολογηθούν επιτέλους οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να κοπούν οπωσδήποτε οι σκανδαλώδεις συντάξεις των 700-800 ευρώ, να κοπούν τα κοινωνικά επιδόματα που παίρνουν προνομιούχοι απατεώνες, να κοπούν οι παχυλές αγροτικές συντάξεις, να σταματήσουν να καταβάλλονται τα δώρα και οι άδειες στους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα. Εισοδηματίας είμαι με καταθέσεις στο εξωτερικό και 2-3 off shore!

 10. kotstak avatar
  kotstak 21/08/2012 00:23:37

  Η κυβέρνηση δεν ρίχνει στον “Καιάδα” τους ΔΥ. Στον ιδιωτικό τομέα τους στέλνει.
  Ο ιδιωτικός τομέας είναι ανοικτό επάγγελμα.
  Ευπρόσδεκτοι όλοι.
  Τι το κακό έχει ο ιδιωτικός τομέας και οι δημόσιοι υπάλληλοι τον αποφεύγουν;
  Υποτίθεται πως είναι καλοί και αξίζουν.
  Γιατί τον φοβούνται τόσο;

  • Tasos avatar
   Tasos @ kotstak 21/08/2012 02:13:01

   Tον ιδιωτικό τομέα τον ρώτησες; Πού ακριβώς θα τους βάλει αυτούς; Στη τελική οι άνεργοι μακράς διαρκείας έχουν προτεραιότητα.

   • kotstak avatar
    kotstak @ Tasos 21/08/2012 02:42:43

    Υποτίθεται πως είναι οι καλύτεροι. Τόσα χρήματα μας κόστιζαν.
    Έχουν “λίπος” και όλα τα απαιτούμενα προσόντα για να ανοίξουν μικρές επιχειρήσεις.
    Να προσλάβουν και μερικούς ανέργους.
    Σε λίγα χρόνια, μερικοί από αυτούς, θα γίνουν μεγαλοκαπιταλιστές.
    Δεν είναι σωστό να τους στερήσουμε αυτή τη δυνατότητα.
    Πως θα πάμε μπροστά εάν βάζουμε στο “ψυγείο” τους καλύτερους;

 11. STEVE avatar
  STEVE 21/08/2012 00:25:22

  Το καράβι έχει αρχίσει να γέρνει χωρίς καν να παρθούν τα μέτρα.Όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται δεν θα μείνει ρουθούνι ούτε από τον ιδιωτικό ούτε από τον δημόσιο τομέα.Έτσι θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι μέσα στην απόλυτη φτώχεια μας.Εκτός φυσικά από κάποιους όψιμους νεοφιλελεύθερους που έχουν κάνει την καβάτζα τους και δήθεν μας το παίζουν ότι ξέρουν τι θέλει η κοινωνία,μας λένε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και διάφορα άλλα ωραία.Όσο για τον Κουβέλη ποτέ δεν είχε πει κάτι διαφορετικό.Αυτό που άλλαξε και πονάει είναι τα 18 μέτρα που πιστέψαμε και μάλλον δεν θα τα δούμε ποτέ.Αν δεν ήθελαν να πάρουν οριζόντια μέτρα ας ξεκινούσαν από τις off shore και την προέλευση του χρήματος που έκανε φτερά στο εξωτερικό.

 12. katerina avatar
  katerina 21/08/2012 00:42:15

  ΟΝΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΠΛΕΟΝ 102Ο € ΚΑΘΑΡΑ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΧ ΜΟΥ 55 ΧΙΛ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ 400 € ΤΟ ΜΗΝΑ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ 600!
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΑΧΥΛΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΝΟΣ ΔΥ;
  ΟΙ ΔΕΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ Σ' ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!

  • nestrom avatar
   nestrom @ katerina 21/08/2012 13:56:27

   Πολλά παίρνεις.
   Αν δεν σου αρέσεις παραιτήσου.
   Υπάρχουν και τα ιδιωτικά σχολεία όπου μπορείς να ζητήσεις οσα αξιζεις.
   Όλοι οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά τους με δικά τους έξοδα.
   Να πας να μείνεις στον τόπο εργασίας σου για να μη μετακινείσαι, πιο φθηνά θα σου έρχεται.

   Αντε γιατί βαρέθηκα τα παράπονα των "δασκάλων"..

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ nestrom 21/08/2012 13:59:56

    Πολλά παίρνει, όντως. Ο Βούλγαρος συνάδελφός του παίρνει λιγότερα. Γιατί δεν του το λες κι αυτό;

    (Όσο βουλιάζουμε στο βούρκο του κοινωνικού αυτοματισμού, τόσο χάνεται κάθε μέτρο...)

    • nestrom avatar
     nestrom @ Αυριανιστής 21/08/2012 14:08:12

     Δεν βαρέθηκες να το λες αυτό?
     Υπάλληλος του ΙΤ έχεις δηλώσει.
     Εσένα σου πληρώνει κανείς τις βενζίνες να πας στη δουλειά σου?
     Πολύ χάιδεμα πέφτει σε μια εκπαιδευτικό που δεν γνωρίζει ότι το σωστό στην περίπτωσή της θα ήταν το "ούσα εκπαιδευτικός". Ήθελα να ήξερα πόσοι τέτοιοι φωστήρες επιβιώνουν στα ιδιωτικά σχολεία.

     Πήγαινε πλήρωσε τις δόσεις του φόρου εισοδήματος τώρα και άσε την υπεράσπιση του κηφηναριού.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ nestrom 21/08/2012 14:26:25

      Μόνο που από τους δικούς μου φόρους εισοδήματος πληρώνεται κι αυτή, και τα λεφτά ξαναγυρίζουν στο αφεντικό μου μέσω της κατανάλωσής της) και δεν με έχει ακόμα απολύσει. Όχι βέβαια ότι είναι οι φόροι μου ανταποδοτικοί, αλλά δε νομίζω ότι γι' αυτό φταίει αυτή που νομίζεις ότι "χαϊδεύω"...

 13. STEVE avatar
  STEVE 21/08/2012 01:26:40

  Υπήρχαν ελεύθεροι επαγγελματίες που μέχρι και δύο χρόνια πριν έπαιρναν επιστροφή φόρου όσα έβγαζες εσύ σε δύο χρόνια δουλειάς στο σχολείο.Απλώς τώρα κόπηκαν αυτά και είναι στενοχωρημένοι (δεν τους αδικώ).Η ουσία είναι ότι θα βουλιάξουμε όλοι μαζί δεν υπάρχει ελπίδα.Θεωρώ ότι όλοι μας το έχουμε καταλάβει, τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση και να περνά ο χρόνος.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ STEVE 21/08/2012 01:48:56

   Το ζητούμενο πλέον είναι να... προλάβουμε να βουλιάξουμε στη λυτρωτική χρεωκοπία, πριν γίνουμε Ρουάντα. Διαφορετικά, οι Χούτου και οι Τούτσι θα ωχριούν μπροστά στον γενικευμένο εμφύλιο που θα ξεσπάσει (και με όπλα πλέον) όχι μεταξύ ΙΥ και ΔΥ, αλλά ανέργων και εργαζομένων.

   • Tasos avatar
    Tasos @ Αυριανιστής 21/08/2012 02:17:01

    Το χρονικό παράθυρο λυτρωτικής χρεοκωπίας μάλλον το έχασες! Χρειαζόταν καλό timing (αλλά από γαπ δε περίμενα τίποτε τέτοιο), σχέδιο (που νομίζω πως ούτε ετούτοι έχουν σκεφτεί να συντάξουν) και φυσικά κότσια (ή balls που λένε και τα αμερικανάκια).

  • nestrom avatar
   nestrom @ STEVE 21/08/2012 14:31:33

   Άντε τώρα να σου εξηγήσει κανείς πόσο λάθος κάνεις.
   Μόνο αυτό θα πω: όσα περισσότερα έσοδα έχει ενας ελ.επ. τόση λιγότερη επιστροφή φόρου έχει (το προτιμά σαφώς δηλαδή). Επίσης τα λεφτά της προκαταβολής είναι του ελ.επ. και τα δίνει ένα χρόνο πριν την εκκαθαριση ώστε να διασφαλιστει το κράτος ότι θα εισπράξει τον φόρο (είναι 20% όσο περίπου ο μ.ο. των κλιμακίων φορολογίας).

 14. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 21/08/2012 03:18:37

  Ο μεγάλος αριθμός ΔΥ είναι ΜΥΘΟΣ..................

  Τάδε έφη Φαήλος.............

  Συμφωνώ απόλυτα.

  Αλλά πρέπει να γίνει και ξεσκαρτάρισμα για τα βύσματα και χωρίς προσόντα (όσοι μπήκαν χωρίς ΑΣΕΠ. Αν και μ΄ αυτό γινόταν πολλές λαμογιές)

  Η αποδίδεις (εκπαιδεύεσαι - στρώνεσαι στη δουλειά........) ή πάς στο σπίτι σου

  • Grande_Babylon avatar
   Grande_Babylon @ ΕΛΛΗΝ 21/08/2012 10:42:09

   Ωραία είναι η ζωή όταν δεν ψάχνεις 11,5 δις. Ο ήλιος λάμπει, τα πουλιά κελαηδάνε, οι ΔΥ είναι λίγοι....

 15. Nikitas avatar
  Nikitas 21/08/2012 08:02:08

  Ακόμα και να δεχτώ ότι ο Κουβέλης είναι σταθερός στις απόψεις του όπως λένε μερικοί παραπάνω, αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Αποφάσισε να συμμετέχει στην Κυβέρνηση η οποία διαχειρίζεται ένα Μνημόνιο που έχει ως έναν όρο την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων; Δεν το διάβασε το Μνημόνιο πριν αποφασίσει να συμμετέχει στην Κυβέρνηση; Άλλος Χρυσοχοΐδης μας βρήκε.

 16. spiros avatar
  spiros 21/08/2012 08:22:51

  Όλα γίνονται χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό οικονομικό όφελος, η εφεδρεία δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα,ο Σαμαράς προσπαθεί, κανένας δεν αμφισβητεί τις προθέσεις του, αλλά δεν βγαίναι παιδιά και ούτε πρόκειται να γίνει τίποτα. Ο ΓΑΠ μας κατέστρεψε....Το μόνο που θα γίνει αν εφαρμοστεί η εφεδρεία είναι να οδηγήσει στην εξαθλίωση κι άλλους ανθρώπους....

 17. spiros avatar
  spiros 21/08/2012 08:24:45

  Η Ελλάς δεν έχει τύχη.....

 18. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 21/08/2012 11:19:18

  ...Χάσιμο χρόνου να ασχολούμαστε με τα .....τερτίπια του αστείου ΜπαρμαΚουνέλη και του Αδηφάγου Βαγγέλη, του αισχρού υποκριτή. Οι άνθρωποι είναι γελοίοι, ανεύθυνοι και φθηνοί λαϊκιστές. Οι βλακώδεις αναφορές στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και καλά, συγκινούν μονάχα τους γνωστούς κομματικούς πελάαααατεεεεεεες τους, τους οποίους πασχίζουν παντίοις τρόποις να κρατήσουν στο...απυρόβλητο, ενώ τριγύρω το σύμπαν καίγεται. Τι φρίκη !!!!

 19. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/08/2012 14:08:30

  Η εφεδρεία ήταν από την αρχή μεγάλη "πατάτα" και συνεχίζει να είναι το ίδιο. Απορώ γιατί ξοδεύουν φαιά ουσία περί όνου σκιάς.
  Αντί να ψάχνουν το αυγό για να το κουρέψουν:
  1. Άς εξορθολογίσουν τις δαπάνες των Ταμείων. Π.χ. η φαρμακευτική δαπάνη - δαπάνη άλλων υλικών διογκώνεται απίστευτα από τις "τεμαχισμένες" νοσοκομειακές παραγγελίας με τα σταθερά ποσοστό κέρδους, ενώ με συγκεντρωτικούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς και συγκεντρωτική προμήθεια, το Δημόσιο θα κέρδιζε απίστευτα ποσά.
  2. Τι γίνεται με την κρατική συμμετοχή για χρηματοδότηση των λεγόμενων "ευγενών ταμείων" (τραπεζών, ΔΕΚΟ κτλ);
  3. Διπλές συντάξεις: Το χάος, του χάους, τω χάει (high !) , το χάος, ώ χάη δυσθεώρητα...

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/08/2012 14:14:09

  Προτείνω ίδρυση "κόμματος ΔΥ" και "κόμματος ελευθέρων επαγγελματιών"!!
  Εκεί οδηγεί αυτό το βιολί : Good Party and Bad Party. Φυσικά, Bad είναι πάντα των άλλων.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 21/08/2012 14:27:18

   Σε "Χούτου και Τούτσι" οδηγεί, Θείο. Το έχουμε ξαναπεί. Απλώς θέμα χρόνου είναι.

 21. nestrom avatar
  nestrom 21/08/2012 14:39:54

  Σκοπός της εργασίας είναι η παραγωγή έργου, αυτή γεννά εισόδημα, πλούτο, ανάπτυξη. Η διαδικασία μισθοδοσίας χωρίς παραγωγή έργου που υποστηρίζεις είναι επιδοματική.
  Και μην ανησυχείς, το αφεντικό σου δεν πρόκειται να σε απολύσει, αν σταματήσουμε να επιδοτούμε την εκπαιδευτικό. Εκτός της αύξησης του πραγματικού σου εισοδήματος (μείωση φόρων), τα παιδιά σου θα είχαν και καλύτερη παιδεία.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ nestrom 21/08/2012 14:44:02

   Αν θεωρείς την αμοιβή εκπαιδευτικού έργου ως... επιδοματική διαδικασία, I rest my case. Προφανώς ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός δεν θέλει ούτε δημόσια σχολεία πια.

   • nestrom avatar
    nestrom @ Αυριανιστής 21/08/2012 14:50:12

    Όταν ξεμένεις από επιχειρήματα πετάς μια "κακή" λέξη. "Νεοφιλελευθερισμός", "κοινωνικός αυτοματισμός" κλπ.

    Είμαι υπέρ των δημόσιων σχολείων. Ας κάνουν λοιπόν τεστ γραμματικής στους εκπαιδευτικούς και ας κρατήσουν όσουν περνάνε τη βάση.
    Αυτοί θα ήταν πιο χρήσιμοι για τα παιδιά μας.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 21/08/2012 14:57:14

    Δεν χρειάζονται αξιολογικές κρίσεις για τις λέξεις. Η ποιότητα ενός "επιχειρήματος" που θεωρεί (εξ αντιδιαστολής) τη δημόσια παιδεία ως "μη αναπτυξιακό έργο που απλώς αμείβεται... επιδοματικά (!)" φαίνεται. Δεν θέλει κολαούζο.

 22. STEVE avatar
  STEVE 21/08/2012 16:49:16

  Αφού μερικοί προσπαθούν να μας πουν για τον άγιο ιδιωτικό τομέα που δουλεύει και για προκομένους ελεύθερους επαγγελματίες κ.λ.π.Η απάντηση είναι η εξής:ο ιδιωτικός τομέας της χώρας είναι ότι πιο αναξιόπιστο υπάρχει.Αν παρήγαγε έστω και μια κόπιτσα τότε θα είμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι είμαστε τώρα.ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ, απορροφά από το κρατικό χρήμα (περισσότερο από ότι 2εκ. δημοσίων υπαλλήλων), από επιχορηγήσεις από δάνεια από ευρωπαϊκά προγράμματα κάνοντας και υπερτιμολογήσεις για μεγαλύτερο κέρδος.Δεν αποδίδει φόρους δουλεύει κατά κύριο λόγο με μαύρο χρήμα έκοβε δελτία παροχής μέχρι και πριν δύο χρόνια μαϊμού για να παίρνει πλαστές επιστροφές φόρου.Φυσικά δεν είναι όλοι το ίδιο αλλά τουλάχιστον στις γενικεύσεις και στον κοινωνικό αυτοματισμό θα σας ακολουθήσω γιατί το παρακάνατε.Αν εσείς του ιδιωτικού τομέα δουλεύατε όσο μας το διαφημίζετε τότε θα είμασταν Ελβετία.Είστε μέρος του προβλήματος και της οικονομικής κρίσης.Όσο για την κριτική στους δασκάλους είναι φυσικό να γίνεται γιατί οι βολεμένοι και αυτοί που έχουν κάνει την καβάτζα τους δεν έχουν ανάγκη ούτε από δημόσια παιδεία ούτε από δημόσια υγεία.

  • nestrom avatar
   nestrom @ STEVE 22/08/2012 00:40:19

   "Δεν αποδίδει φόρους δουλεύει κατά κύριο λόγο με μαύρο χρήμα έκοβε δελτία παροχής μέχρι και πριν δύο χρόνια μαϊμού για να παίρνει πλαστές επιστροφές φόρου"

   Στο είπα και πιο πάνω. Αυτά που λες δεν στέκουν.
   Όταν παίρνεις μαύρο χρήμα προφανώς δεν κόβεις δελτία παροχής.
   Όταν κόβεις πρέπει να προκαταβάλεις 20% της αξίας φόρο.
   Όσο περισσότερα δελτία κόβεις τόσο λιγότερη επιστροφή θα πάρεις γιατί ανεβαινεις σε κλίμακα φορολογίας(25-45%). Πλαστή επιστροφή δεν υπάρχει.

   Ρώτα πρώτα και μετά γράψε για κάτι που αγνοείς εντελώς. Εσείς του δημοσίου ζείτε με αυτόματο πιλότο, από φορολογία δεν γνωρίζετε τίποτα.

   • STEVE avatar
    STEVE @ nestrom 22/08/2012 01:42:52

    Αυτή την δουλειά την έκανα για πολλά χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας οπότε αν θέλεις μου επιτρέπεις να γνωρίζω για την προσαύξηση κατά 20% του συντελεστή καθαρού κέρδους (που μπορεί να ήταν 38% οπότε 1,2x38%=45,6%) και μου απέφερε μερικές χιλιάδες ευρώ επιστροφή.Μερικοί από εμάς είμαστε πολλά χρόνια εργαζόμενοι και δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε για να μάθουμε και αυτά για τους αυτόματους πιλότους καλό είναι αν φυσικά θέλεις να τα παραλείπεις δεν σε κάνουν πιο ικανό από τους άλλους.Φυσικά υπήρχαν και άλλα φορολογικά τεχνάσματα με συντελεστές ανά κατηγορία επαγγελμάτων και όπως πάντα υπήρχε και το μαύρο χρήμα που εξακολουθεί να είναι γλυκό.

    • nestrom avatar
     nestrom @ STEVE 22/08/2012 02:10:48

     Aυτά που λες, γιατί προφανώς λόγω συντελεστή είσαι μηχανικός, ίσχυαν όταν επιτρεπόταν εξωλογιστικός υπολογισμός εισοδήματος μέσω συντελεστών και όχι λογιστικός (έσοδα μείον έξοδα).
     Το 20% που αναφέρεις εσύ είναι η προσαύξηση εισοδήματος λόγω προφανούς δυσαναλογίας πραγματικών και τεκμαρτών εξόδων. Καμία σχέση με την παρακράτηση ή προκαταβολή φόρου.

     Δεν θέλω να σε προσβάλω, απλώς σου λέω να είσαι ακριβής σε αυτά για που λες για την φοροδιαφυγή και τους ελ.επ.

     Πλέον με τον υποχρεωτικό λογιστικό προσδιορισμό του εισοδήματος και την διατήρηση των νόμιμων αμοιβών των μηχανικών οι μηχανικοί δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.

    • nestrom avatar
     nestrom @ STEVE 22/08/2012 02:16:33

     Η δε "προσαύξηση κατά 20% του συντελεστή καθαρού κέρδους (που μπορεί να ήταν 38% οπότε 1,2×38%=45,6%) και μου απέφερε μερικές χιλιάδες ευρώ επιστροφή"

     δεν σου αύξανε αλλά σου ΜΕΙΩΝΕ την επιστροφή.
     Αυξημένο καθαρό κέρδος ίσον αυξημένο εισόδημα ίσον αυξημένος φόρος άρα μειωμένη επιστροφή της προκαταβολής του.
     Απλό είναι.

 23. Xristos avatar
  Xristos 21/08/2012 22:21:50

  Παρά την ευθύβολη κριτική σε ορισμένες περιπτώσεις τελευταίως αρκετές κωλοτούμπες από τον factora. Πως αλλιώς άλλωστε όταν ξαφνικά "πρέπει να χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι, να τα βάλει ο Σαμαράς με τους Δημοσίους υπαλλήλους... Αν θυμάμαι καλά πριν τις δεύτερες εκλογές δεν υπήρχε πακέτο μέτρων, αντίθετα πολλές προτάσεις ως Ζάππειο 1,2 κλπ και αν δεν με απατά η μνήμη μου οι όποιοι μεταρρυθμιστές, νεοφιλέλευθεροι, εντός ΝΔ ήταν κόκκινο πανί! Τώρα όμως τι έγινε και αποθεώνουμε τις μεταρρυθμίσεις; (οι οποίες εν πάσει περιπτώσει πρέπει να γίνουν αλλά για εφεδρεία πότε έγινε προεκλογικά λόγος εκτός και δεν το πήραμε χαμπάρι). Εκτός και κάποιοι ήξεραν την αλήθεια και την έκρυβαν επιμελώς ποντάροντας στο δίλημμα ευρώ ή χρεωκοπία. Και σε τελευταία ανάλυση τι διαφορετικό προτάθηκε από τον άξονα των θέσεων της κυβέρνησης Παπαδήμου (αλλά τότε βόλευε η λαϊκή δεξιά) ενώ τώρα αναγκαστικά θα λάβουμε παρόμοια μέτρα έχοντας χάσει όμως πολύτιμο χρόνο!
  Τελικά σε ατέρμονη εφεδρεία έχει μπει η αναδιαπραγμάτευση! Και βέβαια η περίπτωση του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει διδάξει τη ΝΔ...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Xristos 21/08/2012 23:19:50

   Γιατί ρε φίλε κάνω κωλοτούμπες; ΕΙΔΗΣΗ είναι αυτό που διάβασες, όχι θέση - και σημειωτέον δεν συμμετέχω στην κυβέρνηση

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Xristos 21/08/2012 23:39:45

   "αλλά για εφεδρεία πότε έγινε προεκλογικά λόγος εκτός και δεν το πήραμε χαμπάρι)"

   'Εγινε προεκλογικά λόγος. Απλά , όπως λέτε δεν το πήρατε χαμπάρι:
   31/5: Σαμαράς: Διετές επίδομα ανεργίας, 3 χρόνια «εφεδρεία» στο Δημόσιο.
   "...10. Ειδικό καθεστώς για το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου που συγχωνεύονται και καταργούνται: Να μην απολύονται, αλλά να μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον. Θα παίρνουν το βασικό τους μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές στα Ταμεία τους"
   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63664293

   Συμπέρασμα: η ΝΔ είχε μιλήσει προεκλογικά για εφεδρεία. Τώρα αν δεν το "πήρατε χαμπάρι" και γράφετε πως τάχα σας εξαπάτησε είναι ένα θέμα.

   Επίσης γράφετε:
   "Αν θυμάμαι καλά πριν τις δεύτερες εκλογές δεν υπήρχε πακέτο μέτρων".

   Από τις εξαγγελίες Σαμαρά και πάλι:
   "Επέκταση τουλάχιστον έως το 2016 της χρονικής διάρκειας για τις περικοπές δημοσίων δαπανών ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων [που με βάση τις σημερινές προβλέψεις πρέπει να περικοπούν στη διετία 2013-14"
   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63664293


   Περικοπές δημοσιών δαπανών κατά 11, 7 δις...Ξεκάθαρα. Και η δέσμαευση για προσπάθεια να πάνε σε εφαρμογή τετραετίας και όχι διετίας. Και η προσπάθεια(= επαναδιαπραγμάτευση) ξεκινάει.

   Λοιπόν όλα είχαν ειπωθεί, όπως βλέπουμε. Τώρα αν "δεν τα πήρατε χαμπάρι" είναι ένα άλλο θέμα....

 24. STEVE avatar
  STEVE 22/08/2012 02:44:14

  Όταν δουλεύεις σε εταιρεία με Δ.Π.Υ. η παρακράτηση είναι 20% όταν κάνεις δουλειές μόνος σου (μελέτες κ.λ.π) η παρακράτηση 10% εκτός από κάποιες ειδικές περιπτώσεις μελετών κ.λ.π. Στην πραγματικότητα με τους συντελεστές κανόνιζα να μην ξεφύγω από την κλίμακα που θα μου μείωνε την επιστροφή φόρου.Γνωρίζω ότι πλέον δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει και το χειρότερο από αυτά που βλέπω στον χώρο είναι ότι δεν υπάρχουν δουλειές οπότε τα φορολογικά είναι μάλλον δευτερεύον θέμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.