#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/03/2009 16:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Καρατζαφέρης, ο Μητσοτάκης και ένα άγνωστο «coup d' état» το 2000 στη Νέα Δημοκρατία

Σε όσους ξεχνούν το «διαίρει και βασίλευε», θυμίζουμε ότι ήταν ο Κ. Μητσοτάκης εκείνος που ανέδειξε τον Γ. Καρατζαφέρη στη ΝΔ, το 1993, για να πλαγιοκοπήσει τους καραμανλικούς (που τότε λεγόταν και αβερωφικοί). Έτσι στις εκλογές του ιδίου έτους ο κ. Καρατζαφέρης εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής με 109.971 σταυρούς και ξεκινά την πορεία για την δημιουργία ακροδεξιού πόλου στην κεντροδεξιά παράταξη. Και να μην ξεχνάμε οτι αυτό που είναι σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης, το χρωστά στην άδεια που του έδωσε ο Μητσοτάκης για κανάλι και ραδιόφωνο.

Στις 7 Μαΐου του 2000 με δηλώσεις του στον «Τύπο της Κυριακής», που ελέγχεται τότε, μέσω του Γ. Κύρτσου, από τον Γ. Βαρβιτσιώτη και λιγότερο τον Μητσοτάκη, επιτίθεται προσωπικά στον Άρη Σπηλιωτόπουλου, τον οποίο αποκαλεί «Σαλώμη της ΝΔ». Ο σημερινός υπουργός Παιδείας ήταν τότε το δεξί χέρι του κ. Καραμανλή, συνεπώς η επίθεση εναντίον του ήταν και προσωπική επίθεση εναντίον του αρχηγού της ΝΔ.

Στις 9 Μαΐου 2000, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Κ. Καραμανλής  θέτει εκτός κόμματος τον Γ. Καρατζαφέρη. Λίγο αργότερα, ο κ. Καρατζαφέρης θα προαναγγείλει τη σύσταση νέου κόμματος, η οποία θα γίνει τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους. Επισημαίνουμε ότι ο κ. Καραμανλής υποχρεώθηκε τότε να διαγράψει τον κ. Καρατζαφέρη ο ίδιος, επειδή το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΝΔ που ελεγχόταν από τους βαρόνους, αρνείτο να το κάνει.

Την ίδια εποχή εξελίσσεται στη ΝΔ εσωτερικό πραξικόπημα για την απομάκρυνση του Κ. Καραμανλή από την ηγεσία, στο οποίο ηγούνται βαρόνοι, διαπλεκόμενοι των τηλεπικοινωνιών, εκδότες και άλλοι. Αν δεν κάνουμε λάθος, το περιστατικό εκείνο αποκαλύπτεται τώρα για πρώτη φορά και θα τα πούμε και στη συνέχεια πιο αναλυτικά. Σημειώνουμε προς το παρόν ότι από τότε ξεκινά η κάθετη αντιπαράθεση του Καραμανλή με συγκεκριμένους διαπλεκόμενους, που καθόρισε και το πολιτικό σκηνικό μέχρι το 2004.

Σήμερα βλέπουμε τον κ. Καρατζαφέρη να τρέχει από το πρωί μέχρι το βραδύ από κανάλι σε κανάλι και να έχει γίνει το μήλον της έριδος ανάμεσα στους γαλάζιους που δεν θέλουν συνεργασία μαζί του (με επικεφαλής τη Ντόρα και τον Σουφλιά) και τους άλλους που ψευδίζουν διάφορα για «προγραμματική σύγκληση» μαζί του. Ανάμεσα στους τελευταίους και ο κ. Α. Σπηλιωτόπουλος.

Για να βγαίνει όμως κάποιος συνεχώς στα κανάλια δεν αρκεί να το θέλει ο ίδιος. Πρέπει να το επιθυμούν και οι διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες τους. Και το ερώτημα είναι ένα: ποιον συμφέρει αυτή η συζήτηση, που οδηγεί; Πιστεύει άραγε κανείς, ύστερα και από τα περιστατικά που εκθέτουμε παραπάνω, ότι στ΄ αλήθεια η Ντόρα κοντράρει με τον Καρατζαφέρη για τον ανύπαρκτο κατά τα άλλα μεσαίο χώρο;

Ποιο μεσαίο χώρο; Μετά την επάνοδο του Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ ο κεντροαριστερός μεσαίος χώρος τέλειωσε για τον Καραμανλή. Και μετά την ίδρυση του κόμματος από τον Μάνο και τους άλλους θα χάσει και τους φιλελεύθερους, τον κεντροδεξιό δηλαδή μεσαίο χώρο.

Τι του απομένει λοιπόν του κ. Καραμανλή; Η συσπείρωση της κεντροδεξιάς. Συνεπώς η σωστή ερώτηση στο «δίλημμα Καρατζαφέρης» που τίθεται εκ των πραγμάτων είναι αυτή: Εξυπηρετείται η συσπείρωση της δεξιάς με αυτά που γίνονται, ή υπονομεύεται;  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/03/2009 16:37:27

  Τον Κωστάκη είχαν σκοπό να τον καθαρίσουν αν έχανε στις εκλογές του 2000. Δυστυχώς γι' αυτούς, έχασε μόνον με μία μονάδα διαφορά (τελικά) και με εκείνο το εκλογικό θρίλερ που ξέρουμε, όταν όλο το βράδυ των εκλογών η διαφορά, όταν γύρισε υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ήταν στο μηδέν κόμμα κάτι. Με τέτοια διαφορά δεν τίθεται εύκολα θέμα ηγεσίας. Ο Κωστάκης έκανε πραγματικό σαχ ματ εκείνο το βράδυ στην Ντόρα όταν την είχε από δίπλα συνέχεια σαν πρωτοπαλίκαρο και τελικά όταν βγήκε στα κανάλια βγήκε με αυτήν από δίπλα. Όσο και να τον κυνηγούν τον Κωστάκη είναι τεράστιος τακτικιστής. Μπροστά του η Οικογένεια δεν πιάνει μία. Κι ας έχει δικό της όλον τον διαπλεκόμενο τύπο.

  Αν το καλοσκεφτεί κανείς, αυτό που "τελειώνει" με το Ίντερνετ είναι ο διαπλεκόμενος τύπος. Ο ενημερωτικός τύπος δεν έχει κανέναν λόγο να "τελειώσει". Θα τους τελειώσουμε, λοιπόν!

 2. aionios avatar
  aionios 15/03/2009 16:50:13

  "ότι ήταν ο Κ. Μητσοτάκης εκείνος που έφερε τον Γ. Καρατζαφέρη στη ΝΔ, το 1993, για να πλαγιοκοπήσει τους καραμανλικούς (που τότε λεγόταν και αβερωφικοί)."

  ο Καρατζαφέρης ηταν επίσημα στέλεχος της ΝΔ από το 1980. 33 ετών, υπεύθυνος στο δημοσιογραφικό της Ρηγίλλης και στη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ την φυλλάδα του κόμματος τότε.

 3. Factorx avatar
  Factorx 15/03/2009 16:59:43

  @aionios: καλά τώρα. ο άλλαξε σε "ανέδειξε" για να μην διαφωνούμε

 4. aionios avatar
  aionios 15/03/2009 17:19:26

  Συμφωνούμε πάντως πιστεύω στο εξής:
  ό,τι είναι σήμερα ο Καρατζαφέρης, το χρωστά στην άδεια που του έδωσε ο Μητσοτάκης το 90 για κανάλι και ραδιόφωνο.
  Χωρίς αυτό δεν θα έφευγε από το μαντρί.

 5. Factorx avatar
  Factorx 15/03/2009 17:28:58

  @aionios4. Πολύ σωστό, το ξέχασα και τοβαζω και στο κείμενο. Αν και οι γνώμες διιστανται ως προς το ποιος του έδωσε στην πραγματικότητα την άδεια. Ο Μητσοτάκης ή η Μαρίκα;

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/03/2009 17:29:15

  Αιώνιε, το κανάλι και το ραδιόφωνο το βοήθησαν να φτιάξει το ΛΑΟΣ. Για να φύγει από το μαντρί δεν έφυγε με τη θέλησή του, έφυγε επειδή τον διώξανε, οπως τα περιγράφει και το ποστ. Αν και πιστεύω ότι το κόμμα του το έφτιαξε χάρη στον αδίστακτο λαϊκισμό του κυρίως και την ικανότητά του να λέει στον καθένα αυτό που του αρέσει.

 7. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 15/03/2009 17:50:25

  Σωστή η ανάλυση για τον παίκτη Καρατζαφέρη. Οντως έχει εξελιχθεί λόγω της υποστήριξης του από τον Μητσοτάκη που προτιμούσε την άκρα Δεξιά μέσα στο κόμμα σαν ορατή και επώνυμη τάση παρά απ' έξω μόνη της και ανεξέλεγκτη.
  Ο Καραμανλής πληρώνει τώρα τα επιχείρια της διαγραφής, μολονότι τότε ο παίκτης το είχε παραξηλώσει και μάλιστα σε επικίνδυνα προσωπικά μονοπάτια.
  Οσον αφορά τα της σήμερον, ο Καρατζαφέρης έχει στήσει το κόμμα με δύο στόχους.
  Πρώτον να αποστερήσει την αυτοδυναμία της Ν.Δ με τους υπάρχοντες εκλογικούς νόμους.
  Και δεύτερον να καταφέρει την είσοδο του σε ένα κυβερνητικό σχήμα ή να κάνει κοινή εκλογική κάθοδο. Βλέπετε η Ν.Δ. είναι κόμμα ανάδελφο.
  Το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον Καρατζαφέρη είναι ποιός ηγείται της Ν.Δ. Αυτός εχει σημαδέψει τι θέλει να πάρει και αδιαφορεί ποιός θα του το δώσει.Βεβαίως και σαφώς εν τω μεταξύ, αποδομεί συστηματικά την εικόνα του Καραμανλή.

 8. aionios avatar
  aionios 15/03/2009 17:50:44

  @Επώνυμος
  ο Καρατζαφέρης έφυγε γιατί:
  α)έβλεπε ότι ο Καραμανλής δεν τραβούσε εκλογικά αλλά είχε ακλόνητη θέση στο κόμμα.
  β)τον ευνούχιζε η στρατηγική του μεσαίου χώρου στο χώρο εκείνο της δεξιάς που είχε εκείνος επιρροή.
  γ)δεν είναι το ίδιο να χεις ένα κανάλι και ένα ραδιόφωνο και να μιλάς στους αμόρφωτους δεξιούς που απευθύνεσαι στη γλώσσα τους παρά να παρακαλάς πρώην κομμουνιστές δημοσιογράφους να σε έχουν στο γυαλί και να σε περιορίζουν.
  δεν θα ήταν ούτε ΚΕΠ ούτε ΔΗΑΝΑ ούτε ΠΟΛ.ΑΝ.
  δ)και τέλος ήταν εποχή του Ολυμπιακού Βιντεολότου και του στραπάτσου Κόκκαλη-Σημίτη από τον Καραμανλή και Σπηλιωτόπουλο και είδε ότι θα είχε μαζί του και τους νταβατζήδες.
  Ο Κακαουνάκης και ο Θέμος τότε εκτελούσαν διατεταγμένη αποστολή.

 9. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/03/2009 18:20:54

  Αυτά που λες, αιώνιε, δεν μπορεί να ισχύουν ως προς το "γιατί έφυγε", γιατί δεν έφυγε από μόνος του. Ο ίδιος όχι μόνον ήθελε να μείνει, αλλά όταν τον ρώτησαν πρόσφατα αν θα έβαζε υποψηφιότητα για αρχηγός της ΝΔ, η απάντησή του ήταν καταφατική. Είχε κάνει πολλά τότε και δεν μπορούσε να τον κρατήσει ο Κωστάκης.

 10. aionios avatar
  aionios 15/03/2009 18:27:53

  το δ) διάβασε. από κει ξεκίνησαν όλα.
  γιατί άφηνε υπονοούμενα για Σπηλιωτόπουλο και Καραμανλή? γιατί τράβαγε το σκοινί?
  αναπαρήγαγε ότι διέδιδαν τα Κοκκαλόσκυλα που είχαν σκυλιάσει λόγω ματαίωσης του Βιντεολότο.
  τι έπρεπε να του πει ο Καραμανλής μπράβο?

 11. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/03/2009 18:43:50

  Καλά, δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο. Αν και δεν είμαι και πολύ σίγουρος.

 12. Le canard avatar
  Le canard 15/03/2009 21:53:36

  Ανέκαθεν Κύρτσος (2000 διευθυντής στον Ελ.Τύπο)και Καρατζαφέρης διατηρούσαν στενότατες σχέσεις. Ο Κύρτσος επίσης, εξαιρετικές σχέσεις με το Μητσοτακέϊκο. Κάντε την αναγωγή.

 13. laonikis avatar
  laonikis 16/03/2009 03:05:42

  Επειδή κάνετε πολλα επιστημονικής φαντασίας σενάρια λεω το εξης. Ολοι μα ολοι που ειναι υψηλόβαθμα στελέχη αυτην την στιγμη στον ΛΑ.Ο.Σ ηταν "ανθρωποι" του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.Οσοι δεν ηταν "εφυγαν". Να ξέρετε οτι οποιος "δένετε" με τον επίτημο ειναι για ολη του την ζωη,εκτος πολυ "σοβαρού" λόγου.Χωρίς κανάλι δεν "υπάρχει" κόμμα.Αυτος που ειναι ο κάπταιν στο κανάλιειναι και επι των "οικονομικων" του κομματος. αρα ειναι και στην ουσία ο "αφανής" αρχηγός των πάντων ονοματα δεν λεμε.παντως ειναι ο αντ΄αυτου του....που θελει να "γνωριζει" τα "παντα" εμπιστοσυνη δεν εχει στον χερι-χερι.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΕΣΕΙΣ.

 14. αν-αρχικος avatar
  αν-αρχικος 16/03/2009 14:52:07

  Aναβλύζει η μπόχα των στοών...αρχιζει να αναβλύζει το απύθμενο σκότος των "λαοφιλών ηγετών"

  όχι πως είναι τίποτε κρυφό... αλλά ενώνοντας τις γραμμές, πρώην αρχηγ΄ςο της ΣΙΑ Μπού είναι οικογενειακός φίλος του Μητσοτάκη για χροοοονια, ο οποίος Μητσοτάκης είναι κατ ουσίαν ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ κόμματος του Καρατζαφέρη.

  Τα στοιχεία αυτά μας στο οδηγούν οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 15. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/03/2009 17:29:59

  Η ακροδεξιά, η λεγόμενη ακροδεξιά, είναι πακρατικό κατασκεύασμα. Δεν χωράει καμιά αμφιβολία γι' αυτό φίλε αν-αρχικέ. Η ιδανική συνταγή για τη σπίλωση κάθε πατριωτικής στάσης. Φτιάχνουμε μια ακροδεξιά σκιάχτρο και αυτό που πρώτα ήταν αυτονόητη υπεράσπιση των συλλογικών συμφερόντων και της συλλογικής ταυτότητας ξαφνικά γίνεται "φασισμός". Για τον μεν Καρατζαφέρη τα πράγματα είναι όπως τα λες. Από την άλλη υπάρχει και η Χρυσή Αυγή του πρακτορίσκου Μιχαλολιάκου που ο σκοπός της είναι ευθέως η σπίλωση της εικόνας προσώπων και εκδηλώσσεων με προκατόρικες δράσεις πολλών ειδών.

  Φίλε Λαονίκη, αν δεν τα ξέρουμε πώς να τα συμπληρώσουμε. Και αν δεν μας τα λες εσύ που τα ξέρεις, πώς να τα μάθουμε. Η δύναμη των μπλογκς είναι ότι αυτοί που ξέρουν ένα κάτι μικρό ή μεγάλο το λένε και σε εμάς τους υπόλοιπους και ακυρώνονται πολλά εν κρυπτώ καταρτιζόμενα σχέδια.

 16. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 16/03/2009 18:22:28

  Τις υπόγειες διαδρομές με Κόκκαλη κλπ δεν μπορούμε να τις γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν και υπάρχουν ενδείξεις. Αυτό που μπορούμε να συνάγουμε είναι το εξής

  1. Είναι λάθος το ΛΑΟΣ να το ονομάζουμε «ακροδεξιά», διότι δεν είναι. Δεν είναι επειδή απλά δεν έχει καμία ιδεολογία. Το τι είναι, θα το δούμε παρακάτω.

  2. Είναι λάθος να λέμε ότι ο Καρατζαφέρης «εκδιώχθη», γιατί έτσι θεωρούμε ότι η στάση του που οδήγησε στη διαγραφή ήταν αυθόρμητη και χωρίς υπολογισμό. Για δύο λόγους., α. Επειδή αν ήθελε να μείνει θα μπορούσε και ως διεγραμμένος να κάνει το καλό παιδί και να επανέλθει. Συνέβη με πολύ κόσμο αυτό, β. Επειδή είναι πολύ πιθανό να ήθελε να προκαλέσει τη διαγραφή του βάσει σχεδίου. Υπάρχει ΕΝΑΣ Ελληνας σήμερα που δεν πιστεύει ότι ο Τατούλης είχε βάλει σκοπό της ζωής του να διαγραφτεί κάποτε από τον Καραμανλή; Είναι σαν να θέλεις να πάρεις κίτρινη τώρα για να παίξεις σίγουρα μετά από δύο ματς αντί να ρισκάρεις να μην πάρεις κίτρινη στο επόμενο παιχνίδι.

  3. Ασχέτως πώς ξεκίνησε ή τι ήθελε να κάνει με το ΛΑΟΣ ο ρόλος που παίζει σήμερα είναι σαφής. Αποτελεί τον σκουπιδοτενεκέ του πατριωτισμού. Κυρίως του δεξιού πατριωτισμού. Χωρίς εισαγωγικά. Αν εκφράζεις πατριωτικές απόψεις και δεν διαθέτεις αριστερές περγαμηνές (πχ, Θοδωράκης), τότε αυτομάτως ρίπτεσαι στην απαξίωση του «περιθωριοποιημένου», «ακροδεξιού», «ακραίου» ΛΑΟΣ. Άσε δηλαδή που και τον Θοδωράκη ακόμα ο Σωμερίτης τον αποκάλεσε εμμέσως πλην σαφώς «χουντικό»! Κανείς δεν ξεφεύγει βλέπετε. Αυτός είναι ο ρόλος του ΛΑΟΣ.

  4. Γι’ αυτό εγώ το λέω ανοιχτά ότι θα ψηφίσω Παπαθεμελή μήπως και πάρει ένα 3% και δημιουργήσει εναλλακτικό πόλο αντί του Καρατζαφέρη στους υγιώς σκεπτόμενους αριστερο-κεντρο-δεξιούς που δεν αντέχουν να βλέπουν τις απόψεις τους να τις εκφράζουν δημοσίως ο χουντικός Βορίδης, ο τυχάρπαστος αγύρτης Ροντούλης, ο ρίψασπης Αιβαλιώτης, ο φιλο-ναζί υιός Πλεύρης και ο πολιτικάντης Καρατζαφέρης. Πρέπει να αποτιναχτούμε από τον ζυγό του ΛΑΟΣ.

 17. laonikis avatar
  laonikis 16/03/2009 23:39:26

  φιλε επωνυμε το θεμα δεν ειναι να τα πεις, αλλα το ποιος θα τα πιστεψει.καιροφυλακτουν τα λαμογια για να σε βγαλουν γραφικο και μυθομανη.Το τι εστι καρατζαφερης το γνωριζω παρα πολυ καλα,οπως και το τι θελει να κανει.Αλλα.....θα δω τι θα κανω.

 18. roimat avatar
  roimat 19/03/2009 21:52:14

  Το πραξικόπημα με τη νοθεία στις εκλογές του 2000 δεν το θυμάστε,ε; Ο Καρατζαφέρης σας πείραξε; Αυτός ήταν ο πρώτος που είπε για τους ρώσσους που ψήφισαν,γι'αυτό τον έδιωξε ο Καραμανλής. Γιατί ήταν αποφασιμένος να μην πάει κόντρα στην ήττα του...

 19. G.X. avatar
  G.X. 08/04/2009 17:07:32

  Φοβάται ο κύριος Καρατζαφέρης και οι άλλοι του σιναφιού του τους κουκουλοφόρους!
  Αυτό λέει κάθε μέρα, αυτό είπε και στη Βουλή σήμερα, στις 8-4-09.

  Φοβηθείτε και σεις λίγο κύριε Καρατζαφέρη.
  Για δεκαετίες ο λαός φοβόταν και ακόμα φοβάται όλους εσάς. Κατά καιρούς τους αντάρτες σας, τους ταγματασφαλίτες, τους χίτες, τους τραμπούκους της περιόδου του εμφυλίου, τους ροπαλοφόρους της οχταετίας του Καραμανλή, τους χουντικούς σας, τους πρασινοφρουρούς σας. Και πάντοτε φοβόταν και φοβάται τον πλούσιο, τον ισχυρό, τους παράνομους νόμους σας, τους κλέφτες και φονιάδες βουλευτές σας, τα σκάνδαλά σας, τις περιουσίες σας με ό,τι κρύβανε και τότε και κρύβουν και σήμερα πίσω τους.

  Φοβηθείτε και σεις λίγο κύριε Καρατζαφέρη τα παιδιά του λαού που μη έχοντας τρόπο άλλονε να σας αντιμετωπίσουν, κατάφυγαν σον ανταρτοπόλεμο, τον μόνο πόλεμο που απομένει σε όσους έχουν μάτια και βλέπουν, έχουν μυαλό και σκέπτονται, έχουν ψυχή και τολμάνε, ενώ την ίδια στιγμή δεν τους έχετε αφήσει άλλο μέσο αντίδρασης.

  Επιτέλους! Φοβηθείτε και σεις λίγο κύριε Καρατζαφέρη. Και οι φασίστες και οι δεξιοί και οι κεντρώοι και οι αριστεροί και οι άκροι αριστεροί μαζί σας: ο Λαός μιλάει με τις πράξεις των κουκουλοφόρων κύριε Καρατζαφέρη.

  Φοβηθείτε.
  Και αφήστε και σε μας τη χαρά να σας βλέπουμε φοβισμένους.

  Γιώργης Χολιαστός

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.