22/03/2009 20:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Καραμανλής εγκαινίασε τον αγώνα της διαδοχής


___________________________________________________________________________________________
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κ. Καραμανλής δηλώνει ότι θα φύγει, αν χάσει. Με το ίδιο θέμα, αλλά διαφορετικό τίτλο,  κυκλοφόρησε και ο ΕΤ της περασμένης Κυριακής («θα το παλέψω ως το τέλος») - και προηγουμένως (αν δεν κάνω λάθος) και το «Ποντίκι» ("έχασα, έφυγα"). Και ο διευθυντής του ΕΤ, Σεραφείμ Κοτρώτσος, και ο Νίκος Χατζηνικολάου το άκουσαν από τον ίδιο τον Καραμανλή να τους το λέει (βλέπει διευθυντές και εκδότες τελευταία), αλλά ο πρώτος το έβγαλε αλλιώς.

Βεβαίως, η πρόθεση αυτή του κ. Καραμανλή είναι λίγο πολύ γνωστή και από παλαιότερα («θα πάω σπίτι μου»). Πιο σημαντική είναι μια άλλη είδηση που έκανε και στους δυο και τους έκανε να πιστεύουν ότι το δαχτυλίδι της διαδοχής έχει ήδη δοθεί. Εναπόκειται βεβαίως στους ίδιους να την αποκαλύψουν επειδή αυτοί ήταν παρόντες και σ΄ εμάς δεν πέφτει λόγος.

Κατά τα άλλα προφανές ότι μετά την συγκέντρωση της Ντόρας στο Ίδρυμα Καραμανλής και την προχθεσινή του Σουφλιά ο ίδιος ο Καραμανλής εγκαινιάζει τον αγώνα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Και οι δελφίνοι έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται.

Την εκτίμηση αυτή ενισχύει μια άλλη πληροφορία μας: Ο κ. Καραμανλής είχε ενημερωθεί από τον κ. Σουφλιά για την συγκέντρωση όπου ο τελευταίος έκανε αρχηγική εμφάνιση και είχε συμφωνήσει - κατά πάσα πιθανότητα σε γεύμα όπου παρευρίσκετο και ο αδελφός του πρωθυπουργού, Γιώργος. Συμφώνησε δηλαδή ο κ. Καραμανλής να εμφανισθεί και ο κ. Σουφλιάς ως δελφίνος.

Στο σημείο αυτό ας μας επιτρέψει ο πρωθυπουργός μια παρατήρηση: Το «διαίρει και βασίλευε» ισχύει για νικηφόρα πεδία μάχης. Κατά την διάρκεια των οπισθοχωρήσεων, ειδικά των άτακτων, είναι κακός σύμβουλος. Διότι αυξάνοντας κανείς τον αριθμό των δελφίνων, αυξάνει και την δυσαρέσκεια εναντίον του.

Κατά τα άλλα, έχετε βαρεθεί να σας το λέω, εμείς τα έχουμε πει όλα αυτά πριν από 13 μήνες ( Όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει):

-  Το κέρδος του Καραμανλή μπορεί να είναι η Προεδρία, αν δεν βαρεθεί στο μεταξύ και αν δεν τον κάνουν κι αυτόν διαπλεκόμενο.

- Η Ντόρα ακολουθεί σε δυο βήματα (το ένα μπορεί να λέγεται Σουφλιάς) κι αυτό ας φροντίσουν να το καταλάβουν όλοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 22/03/2009 21:01:26

  Τα όσα γράφτηκαν πρίν 13 μήνες ήταν προφητικά για τότε, και αυταπόδεικτα σήμερα.

  Επί τη ευκαιρία, παράκληση να αποστελεί το γνωστό post με επιστολή εις τον κύριο Κακαουνάκη διότι μας έχει πρήξει τους δύο κάτω σφαιρικούς αδένες, ότι πρώτος "ανακάλυψε" τον Σουφλιά ως μεταβατική λύση.

  Επί της ουσίας ο Καραμανλής κατάλαβε όι η τελική ανθρωποθυσία είναι πλέον πρό των πυλών, δηλώνει πλέον με "αυτούσιο" ότι φεύγει μετά τις Ευρωεκλογές και φυσικά το μόνο παντελόνι με περιεχόμενο στο κόμμα της Ν.Δ. είναι αυτό της Ντόρας.

  Βέβαια δεν αποκλείεται ο Καραμανλής στην ζάλη της χαμένης υστεροφημίας του, να κάνει καμμία τελευταία χαζομάρα και να πιστέψει.... το Antinews στα περί μεταβατικής λύσης Σουφλία, οπότε Factorx ως αντιλαμβάνεσαι πρέπει να καθαρίσεις την κατάσταση.

  Συμπέρασμα :
  Μετάβαση σε ηγεσία Ντόρας αμέσως, γιατί είναι η μοναδική λύση σήμερα.

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/03/2009 21:02:00

  Αν είναι πραγματικά μάγκες ας ξεκαθαρίσουν οι χατζηκοτρώτσιοι που τα γράφουν αυτά, πότε τελικά λέει αλήθεια ο Καρ.:
  - όταν λέει "χάνω-φεύγω";
  - όταν λέει "είμαι μικρός για σύνταξη";

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/03/2009 21:06:32

  Ώπα γάϊδαρε.

  Αποκαλυπτήρια.

  Δηλαδή, η μοναδική λύση είναι η ηγεσία Ντόρας;

  Πέστο φίλε μου, που καθόμουνα και διάβαζα τις απόψεις σου...

  Τους χαιρετισμούς μου στον κ. Βασ. Φεύγα και στον κ. Αχ. Ιωακειμίδη.
  [Οι κύριοι ηγούνται του επικοινωνιακού επιτελείου της Ντόρας]

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/03/2009 21:09:57

  Γιατί δεν φωνάζει την Πελέκη να συνάψει κι`αυτός κανένα συμβόλαιο με τον λαό και να κερδίσει χρόνο; Και αντι για πληρωμή συμβολαιογραφικής πράξης ας δώσει τα λεφτά στην παναγία της Τήνου. Έτσι δεν κάνει αυτή;

 5. aionios avatar
  aionios 22/03/2009 21:10:47

  η ντόρα μοναδική λύση?
  είναι πολλά τα λεφτά Προφήτη!!!

 6. saaladin avatar
  saaladin 22/03/2009 21:11:07

  Καλά θα λυπηθούμε,μπορεί και να πάθουμε κατάθλιψη που θα ξεκουμπιστεί ο διδάκτορας του Ταφτ,ο δήθεν ’τσαμπουκάς’ των νταβατζήδων.Στον αγύριστο.Ενας τιποτόφρονας είναι,ένας Συλλας της πολιτικής που ευτυχώς βύθισε το σκάφος και θα πάει σπίτι του με τα διδυμάκια του και τη γλυκειά του να παίζει πλέη-στέησιον και σιγά μη τον κάνουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας,παρόλο που κάναμε διαφορους ηλίθιους μέχρι τώρα...

 7. Factorx avatar
  Factorx 22/03/2009 21:12:19

  @Προφήτης. Παρακαλώ πολύ να μην πειράζεται τον γάιδαρο. Διότι έχει αποδείξει επανειλημμένως οτι διαθέτει ...προφητικές ιδιότητες

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/03/2009 21:15:44

  Λοιπόν :
  όλοι οι λεμέδες (αμερικανοντόρες, περιβαλλοντικά κουφάλογα, πράσινοι ΓΑΠ, τσιπροαλαβάνοι, κουκουλοφόροι, κ.λπ.) θα οδηγήσουν αρκετό κόσμο να ψηφίσει ΚΚ.
  Μελέτησε Ανδρέα, ο μπαγάσας.

 9. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 22/03/2009 21:19:44

  Προφήτη,
  Η πολιτική πάει με τα δικά της και όχι με τα δικά μου ή τα δικά σου.
  Η πολιτική ανάλυση, δύσκολη δουλειά φυσικά, έχει κάποιους κανόνες, που αφορούν κυρίως (και δυστυχώς) προσωπικά πάθη, συμφέροντα, υπόγειες συμφωνίες και στο βάθος ωρισμένες αφηρημένες έννοιες, περί ηθικής, σεμνότητος, ταπεινότητος και άλλων συναφών.
  Εκεί που έφερε την κατάσταση το απαράτ, ναί, η μόνη λύση για την Ν.Δ. είναι η Ντόρα.
  Προσωπικά δεν βλέπω τίποτε άλλο, και είναι ένα καθόλου πρόχειρο συμπέρασμα.
  Βέβαια το τι θα γίνει στην πραγματικότητα, θα φανεί και σύντομα.

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/03/2009 21:21:50

  Φακτορ, δεν πειράζω κανέναν.
  Καθείς, με πρώτον εμένα, κρίνεται απ' όσα γράφει.

  Αν ο κύριος διατηρεί το δικαίωμα να διαβλέπει στην ηγεσία Ντόρας την μοναδική πολιτική λύση, διατηρώ το δικαίωμα να φωνάζω : "όξω π..δες απ' τη παράγκα".

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/03/2009 21:32:10

  Παντως αυτο που ειπε στη συνεντευξη δεν ειναι οτι θα φυγει μετα τις ευρωεκλογες.
  Ειπε οτι θα δωσει τη μαχη για τις βουλευτικες εκλογες και αν χασει θα φυγει.Με αλλα λογια η Ντορα θα αρχισει απο αρχηγος αντιπολιτευσης και θα πρεπει να πεισει το λαο να την ψηφισει για να κυβερνησει.
  Αυτο ειναι και το διλημμα που θα τεθει στους ψηφοφορους του ΛΑΟΣ στις εκλογες και ο Καρατζαφερης το εχει καταλάβει και προσπαθει να εμφανισθει ως ο κατ εξοχην αντιντορικος για να κρατησει οτι μπορει.

 12. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/03/2009 21:33:20

  γάϊδαρε
  μόνο για το πρώτο:
  η πολιτική πηγαίνει ΚΑΙ εκεί που την πάνε τα δικά σου και τα δικά μου.
  Η ανισοβαρής ικανότητα επηρεασμού των πολιτικών δρωμένων δεν σημαίνει την πλήρη απαξίωση της προσωπικής δράσης.
  Σε χαιρετώ

 13. Factorx avatar
  Factorx 22/03/2009 21:34:37

  @16. Νομίζω οτι η Αγία Οικογένεια έχει διεισδύσει στο σάιτ. Κανέναν εξορκιστή καλό γνωρίζετε;

 14. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 22/03/2009 21:37:04

  "Λύση" η Ντόρα; Μα την θέλουν οι Νεοδημοκράτες; Δεν τους ρωτάμε κι αυτούς καλύτερα;

  Νεοδημοκράτες, πάντως, το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναγράψω: ο απλός πολίτης "επώνυμος" (δηλαδή εγώ), που δεν είμαι Νεοδημοκράτης, αποφάσισα να στηρίξω Καραμανλή την επόμενη φορά, λόγω 1) της επίθεσης που δέχτηκε από τον αμερικανικό παράγοντα και 2) της σαφούς εύνοιας του αμερικανικού παράγοντα προς τον ελεγχόμενο ΓΑΠ. Αν η Ντόρα γίνει αρχηγός του κόμματός σας, όχι μόνον δεν θα σας ψηφίσω στις επόμενες εκλογές, αλλά θα μπει το κόμμα σας πρώτο στη μαύρη λίστα, πιο πάνω από το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, που μπορεί να είναι κι αυτός ξεπουλημένος, αλλά τρώει και κάτι φιλελληνικά φλας.

  Δεν πιστεύω πάντως ότι πάμε σε ηγεσία Ντόρας. Καλά λέει ο Προφήτης. Πότε λέει αλήθεια ο ΚΚ: όταν λέει "είμαι μικρός για σύνταξη" ή τώρα; Πιο πιθανό βλέπω το σενάριο του Ανώνυμου 8, ότι δηλαδή μας απειλεί ο Κωστάκης ότι αν δεν τον ψηφίσουμε θα τον χάσουμε. Αν και αυτός ο "εκβιασμός" είναι ικανός λόγος για να μην τον ψηφίσω, ωστόσο δεν παύω να σκέφτομαι διαρθρωτικά και να θυμάμαι ότι ψήφος στον ΚΚ σημαίνει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: απαλλαγή από Ντόρα και από ΓΑΠ. Εμπρός αδέλφια να απαλλαγούμε κι από τους δύο. Άντε να βρει το ΠΑΣΟΚ κανένα σοβαρό αρχηγό να μπορούμε να το ψηφίσουμε.

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/03/2009 21:46:23

  19.
  Δεν εγραψα αυτο.Εγραψα οτι το διλημμα που θα τεθει στους ψηφοφορους του ΛΑΟΣ στις επομενες εκλογες θα ειναι : Αν δεν ψηφισετε ΝΔ θα εχετε πρωθυπουργο Παπανδρεου και αρχηγο της αντιπολιτευσης τη Ντορα.

 16. Άρις Μ. avatar
  Άρις Μ. 22/03/2009 21:50:59

  FactorX είναι από τις ελάχιστες, μάλλον η μοναδική φορά που διαφωνώ μαζί σου.
  Κατά τη γνώμη μου ο Καραμανλής παίζει καλά το παιχνίδι...Έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και το ξέρει.Άρα χρησιμοποιεί το τελευταίο δυνατό χαρτί του που είναι ο εαυτός του.
  Μεθοδικά εδώ και καιρό προετοιμάζει σε παραπολιτικό όμως και μόνο επίπεδο,ότι θα φύγει αν χάσει.Σαν να λέει ότι αν δηλ. χάσει δεν τον ενδιαφέρει αν μετά ακολουθήσει ο Γιώργος και οι κάθε λογής διαπλεκόμενοι στη ΝΔ (Ντόρα,Σουφλιάς).Προετοιμάζει δηλ. από την ανάποδη το δίλημμα Καραμανλής ή χάος που έχει εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο ο Νο 1 Καραμανλικός Στυλιανίδης.
  Το δελφινάριο εξυπηρετεί αυτή την στρατηγική να φανεί ως η μόνη αξιόπιστη λύση, καθώς αν φύγει τα πράγματα για τη ΝΔ και το πολιτικό σύστημα θα είναι πολύ πιο δύσκολα (αφού θα διασπαστεί).
  Αυτή είναι η στρατηγική του και πιστεύει ότι σε βάθος χρόνου και αφού οι δελφίνοι καούν στο ζέσταμα που ο ίδιος προκαλεί, θα φανεί ο μοναδικός εγγυητής της ΝΔ.
  Ο μόνος που δείχνει να το έχει καταλάβει αυτό είναι ο Σαμαράς που δείχνει πολύ προσεκτικός.Γι'αυτό θεωρώ πως παίζει την μπάλα πιο σοβαρά απ'όλους...

 17. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 22/03/2009 21:51:14

  Και πώς προεξοφλείτε ότι στην καλπάζουσα (προς την ηγεσία) φοράδα αποκλείεται να της φορέσουν στη στροφή κανα... Σαμάρι;

 18. kanis avatar
  kanis 22/03/2009 21:52:32

  O χειρότερος αντίπαλος του ΚΚ τόσα χρόνια δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι η βιασύνη του "συστήματος Μητσοτάκη" , να δεί τη Ντόρα στην ηγεσία της ΝΔ.
  Οι τακτικές που έχουν ακολουθηθεί, είναι οι πλέον επικίνδυνες όχι μόνο για τον ΚΚ, αλλά και για την καθημερινότητα του τελευταίου πολίτη.

  Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μας καθησύχασε, ότι θα κάνει, ότι μπορεί για να διαφυλάξει το "νόμο και την τάξη". Ας ξεκινήσει μιλώντας για τη Ζήμενς.

  Επίσης ο πατήρ-επίτιμος, ζητά νέα απογραφή. Πόσο πιό μέσα θέλει να δει τη χώρα;

  Το ρόλο της Ντόρας στα Εθνικά θέματα, ο έχων οφθαλμούς ορά και κρίνει.

  Αν κάτι καλό έχει κάνει ποτέ, αυτή η οικογένεια για αυτή τη χώρα και μου διαφεύγει, παρακαλώ διορθώστε με.

  Αλλιώς τέτοια σενάρια, ούτε σαν χειρότερος εφιάλτης..

 19. Factorx avatar
  Factorx 22/03/2009 21:55:23

  @Άρις Μ. Οι εκτιμήσεις σου ειναι σωστες και τις έχουμε ξαναπεί κι εδώ: να ξαναβγωρίσει ως σωτήρας. Μακάρι - για τον ίδιο. Όταν ομως κατέβεις απο το άλλογο της εξουσίας, πολύ δύσκολο να ξανανέβεις - πόσες φορές έχει γίνει στο παρελθόν; καμία;

  Και υπάρχει και άλλη ανάγνωση της δηλωσης στον Χατζηνικολάου: "μην βαράτε, φεύγω..."

 20. Factorx avatar
  Factorx 22/03/2009 21:57:14

  @kanis (με αφορμή όσα γράφει για Κυριάκο). Δεν είναι ρε παιδιά η απόλυτη ξεφτίλα να μας ξαναβγάζουν τον Κυριάκο στα παράθυρα και τις φυλλάδες τους; ΝΤΡΟΠΗ.

 21. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/03/2009 22:00:18

  Κι επειδή πολλή ανάλυση έχει πέσει, ας θυμίσω την αλήθεια που δεν αναφέρεται ποτέ στο δημόσιο λόγο :

  1. Η ισχύς της Ντόρας εκπορεύεται ΜΟΝΟ από την πολιτική προσωπικότητα-ύπαρξη του Επίτιμου.
  Απόντος αυτού η Ντόρα πηγαίνει στην Κατηγορία "Σοφία Καλατζάκου-Φώφη Γεννηματά".
  Εκεί ανήκει - και μάλλον αδικώ τα κορίτσια.

  2. Η Ντόρα ΔΕΝ διαθέτει προσωπικά ή πολιτικά χαρίσματα που κάνουν τη διαφορά στο εκλογικό σώμα, κερδίζουν το κρίσιμο 3-4% που οφείλει να φέρνει ο αρχηγός "από πάρτη του" και οδηγούν στο ύπατο αξίωμα.

  Συνεπώς, η ανάδειξή στην ηγεσία της ΝΔ είναι η πρώτη πράξη για τη διάλυση της ΝΔ, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ θα μείνει άλλα 20 χρόνια στην εξουσία, και για τον πολυκερματισμό του πολιτικού σκηνικού, με κομματίδια τύπου ΣΥΡΙΖΑ και αδύναμες κυβερνήσεις, έρμαια στον εξωτερικό παράγοντα.
  Έχω κάποιους υπόψη που αυτό επιδιώκουν, αλλά θα μου πείτε ότι γράφω θεωρίες συνωμοσίας


  3. Από πότε το βλακώδες χαμόγελο έγινε πολιτικό προσόν ;

  «Το μειδίαμα καμουφλάρει τις κακές διαθέσεις κι ασχημίζει το πρόσωπο. Είναι μία «τρέχουσα» μάσκα κοινωνικής υποκρισίας. Μας χαμογελάει συνήθως ο εχθρός μας ή ο εντελώς αδιάφορος. Εκείνος που μας αγαπά πραγματικά δεν έχει ανάγκη να μας χαμογελάσει. Τα καλά του αισθήματα φαίνονται από τον τρόπο που θα μας κοιτάξει, από τα λόγια που θα μας πει, από το ζεστό σφίξιμο του χεριού. Γιατί η αγάπη είναι ζέστα κι αυτή αναδίνεται απ' όλο το είναι. Ενώ το μειδίαμα εντοπίζει στα χείλη την ψεύτικη καλοσύνη κι ο άλλος αισθάνεται την κρυάδα της από ένα μίλι μακριά. Μειδιά σε όλους ο πολιτευόμενος, η οικοδέσποινα, ο ζητιάνος, κι αυτός που φωτογραφίζεται. Θέλουν να φανούν ευχάριστοι και σε βρίζουν! Το μειδίαμα είναι βρισιά «με τρόπο»!»
  Κ. Βάρναλης

 22. kanis avatar
  kanis 22/03/2009 22:00:50

  Κάαθε μέρα, κάθε ώρα, παντού...τι χρωστάμε οι δόλιοι, να τρώμε το γουρλωτό παιδί, ως σωτήρα!!!

 23. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 22/03/2009 22:00:54

  @24
  Φάκτορα, μη θεωρείς και τόσο δύσκολο να ξανανέβει κάποιος ετεροχρονισμένα στο άλογο της εξουσίας. Δηλαδή, οι προσπάθειες της διαπλοκής να μας παρουσιάσουν τον αχαμνό λογιστάκο ως υποψήφιο πρωθυπουργό ενδεχόμενης (=επιβαλλόμενης) συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με μόνο αντικείμενο την "έξοδο από την κρίση", κάτι τέτοιο δεν επιχειρούν να κάνουν; Να τον ξανανεβάσουν στο άλογο της εξουσίας, ακρωτηριάζοντας οριστικά το Γιωργάκη.

 24. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/03/2009 22:12:19

  Να διευκρινίσω για το @26-(2) ότι ο ΚΚ δεν έχει καμιά "δυνατή κυβέρνηση", απλά κρατάει στοιχειωδώς τα μποσικα.

 25. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/03/2009 22:13:05

  @26 Προφήτη μπράβο. Σωστός σε όλα του σχολίου σου. Προσωπικά θυμάμαι ότι την Ντόρα όχι μόνο δεν την ήξερε κανείς παρά ως σύζυγο του Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν είχε ακουστεί ποτέ να εκφέρει πολιτικό λόγο αλλά επί χρόνια ήταν απλά η Ντόρα Μπακογιάννη. Μόλις μυρίστηκε φαι και εκμεταλλευόμενη τον θάνατο του Παύλου μας προέκυψε πολιτικό όν και μάλιστα δελφίνος..... και Μητσοτάκη. Όσο για το συραμμένο χαμόγελό της, τι να πω... τα είπε όπως φαίνεται όλα ο ποιητής και μάλιστα χωρίς να την ξέρει.

 26. osaperas avatar
  osaperas 22/03/2009 22:14:22

  Είτε φύγει είτε μείνει το΄ίδιο πράγμα είναι. Έτσι κι αλλιώς και στις δύο περιπτώσεις , για τη χώρα ΄θα είναι απών.

 27. osaperas avatar
  osaperas 22/03/2009 22:21:13

  @34
  Σωστός

 28. kanis avatar
  kanis 22/03/2009 22:23:08

  @31 Strange Attractor

  Επίσης, αν θυμάσαι, επί Μπακογιάννη ουδέποτε είχε ακουστεί κάτι για σπουδές της συζύγου του. Καλό κορίτσι, καλής οικογένειας με κάποιες ξένες γλώσσες, λέγανε τότε οι κύκλοι τους.

  Η διάκριση απο τη Γαλλική Ακαδημία , πως και γιατί της αποδόθηκε, ας εξηγήσει επιτέλους κάποιος.

  Εκτός κι αν κάτι υποννοεί, ο "κουρδιστό πορτοκάλι"!

 29. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/03/2009 22:24:54

  32.
  Iσως να μην ειναι αρκετοι.Αλλα αυτο ειναι το νοημα όλων των διαρροων οτι φευγει αν χασει και αυτος ειναι ο λογος που τρεχει ο Καρατζαφερης γιατι απειλειται.

 30. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/03/2009 22:39:01

  @36 Ποιές σπουδές;
  Όσο για την Γαλλική Ακαδημία, αυτή δεν είναι που τίμησε και την Ντενίση;
  Μάλλον έχει σειρά τώρα και η Λαίδυ Άντζι....

 31. kanis avatar
  kanis 22/03/2009 22:42:33

  @39

  ..να σαι καλά!

 32. Απορων avatar
  Απορων 22/03/2009 23:16:32

  Στο καλό και να μας γράφει!
  Έτσι κι αλλιώς ...γραμμένους μας είχε
  πέντε χρόνια!

 33. kanis avatar
  kanis 22/03/2009 23:55:32

  ...
  τις φωτιές για σένα μετράμε
  ώσπου να 'ρθει η βροχή
  και το θυμό σου πάντα ξεχνάμε
  σαν πουλιά μαζί τριγυρνάμε
  σαν παιδιά με σένα γελάμε
  σαν κάνεις προσευχή.

 34. κ. Χόρτης avatar
  κ. Χόρτης 23/03/2009 01:21:58

  O ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ θα πάει σπίτι του; Ε, και λοιπόν; Καλύτερα ένας κακός πρωθυπουργός παρά ένας ανύπαρκτος!!!

 35. kanis avatar
  kanis 23/03/2009 01:24:21

  @ κ. Χόρτης 43

  Aναφέρεστε σε νεοσύστατες χώρες, προφανώς!

 36. Robin Hood avatar
  Robin Hood 23/03/2009 03:37:50

  Το βλέπετε και μόνοι σας: Πόσο μπορεί ν' αντέξει άλλο αυτό το έρημο κόμμα η ΝουΔού, ακόμα κι άν δεν υπήρχε οικονομική κρίση, Βατοπαίδια, πελεκητές, τιμημένα ομόλογα και κουμπάροι, τη στιγμή που έχει αρχηγό τον ΚΚ και πρώτη δελφίνο την Ντόρα; Αφού έτσι που είναι, δεν αρέσει στους πιό πιστούς οπαδούς του, περιμένετε να το υποστηρίξουν οι ταλαντευόμενοι;
  Εγώ καταλαβαίνω, ότι πολλοί εδώ μέσα υποστηρίζετε (ακόμα) τον ΚΚ για να μη γίνει αρχηγός η Ντόρα. Μου θυμίζετε κάποιους που ψήφισαν στις εκλογές του 1996 Σημίτη για να μή ξανάρθει το ... ΠΑΣΟΚ!
  Αυτή είναι η λογική "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" και από αυτή επωφελείται συνήθως ο τρίτος της σύγκρουσης. Όσο περισσότερο φουντώνει η εχθρότητα των "αυτοχθόνων δεξιών" εναντίον της πρώτης δελφίνου, τόσο περισσότερο βούτυρο στο ψωμί του Παπανδρέου. Καλό το "διαίρει και βασίλευε", ακόμα πιό καλό έως τέλειο, όταν δεν χρειάζεται να κουραστείς για να διαιρέσεις τους άλλους.

 37. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 23/03/2009 04:32:24

  Εγώ το διαβάζω διαφορετικά αυτό το μήνυμα. Ότι ο Καραμανλής θέλει να χρησιμοποιήσει και την τελευταία σταγόνα της προσωπικής επιρροής που έχει στην κοινωνία, σε αντιπαράθεση με τον ΓΑΠ. Και λέει: θα δώσω (ΕΓΩ) τον αγώνα μέχρι τέλους. Άρα, όταν έρθει η ώρα, επιλέξτε ΕΜΕΝΑ και όχι το σάπιο κομμάτι της ΝΔ. Θέλει να πάει το παιχνίδι σε ντέρμπυ με τον ΓΑΠ γιατί στα σημεία τον κερδίζει. Από κει και πέρα, έχετε εσείς δει πρωθυπουργό να χάνει και να παραμένει; Μόνο ο Αντρέας έμεινε, αλλά κι αυτός είχε δύο λόγους. Έναν τη Λιάνη που ήθελε να γίνει κάποτε πρώτη κυρία (και στα γεράματα τον επηρέαζε σφόδρα) και δεύτερον ότι δεν ήθελε να εγκαταλείψει την πολιτική στα δικαστήρια. Αλλιώς είναι προφανές ότι όποιος πρωθυπουργός χάνει φεύγει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Εμείς είχαμε και μία πρωτοτυπία να φεύγουν οι πρωθυπουργοί ΠΡΙΝ χάσουν! (Καραμανλής ο θείος και Σημίτης)

 38. Θύμα avatar
  Θύμα 23/03/2009 07:00:13

  @ 20 ψυχραιμια και ο Καρατζαφέρης δέν είναι η οσία Μαρία έχει πολλές αντιπάθειες λόγω των ακροδεξιών του φρονημάτων. Η κόντρα του με την Ντόρα θα της φέρει πολλά κέρδη απο τον μεσαίο χώρο.

 39. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 23/03/2009 07:07:44

  Με πρόλαβε ο Τηλέμαχος που ήθελα να γράψω κι εγώ για τον Ανδρέα. Δεν συμφωνώ όμως με τον Τηλέμαχο. Ο Ανδρέας έμεινε γιατί αυτός ΗΤΑΝ το ΠΑΣΟΚ, σε εκείνη τη φάση τουλάχιστον. Μπορεί κάποιοι εξυπνάκηδες (περιλαμβανομένου και του ΓΑΠ) να μιλούσαν για αλλαγή ηγεσίας, όμως πείτε μου, ποιος απλός Πασόκος θα μπορούσε να σκεφτεί το ΠΑΣΟΚ του 1989-90 χωρίς τον Ανδρέα; Ήταν απλώς αδιανόητο.

  Όπως και εκείνος ο Ανδρέας που λέγαμε τότε ότι δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να "αποστρατευθεί" στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έτσι και ο σημερινός Κωστάκης δεν είναι ακριβώς ο τύπος που θα πάει να μείνει στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια τιμητική αποστρατεία. Μπορεί να μην είναι και πολύ ενεργός ως πρωθυπουργός, αλλά δεν έχει την "εθναρχική" (τρομάρα του) εικόνα του θείου του, ούτε είναι πολιτικός τύπου Στεφανόπουλου/ Παπούλια, δηλαδή ευρύτερης αποδοχής πολιτικός χωρίς να έχει ασκήσει ηγετικά καθήκοντα στον αντίπαλο, που μπορεί να τον προτείνει και η "άλλη" παράταξη για Πρόεδρο.

  Λοιπόν, για τους ίδιους λόγους που ο Ανδρέας έμεινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, για παρόμοιους, τηρουμένων των αναλογιών, θα μείνει και ο Κωστάκης στη ΝΔ. Συμφωνώ ότι μόνον ο Σαμαράς το έχει καταλάβει το παιχνίδι, και νομίζω ότι η βιασύνη του Μητσοτακέικου δεν είναι ο χειρότερος του ΚΚ, αλλά των ιδίων. Κάποτε έγραψε ο Φάκτορας μια κουβέντα για το ότι "η ανάγκη του ΚΚ να υπονομεύσει τη Ντόρα κάνει κακό στη χώρα", δεν θυμάμαι αν το είχαμε αναλύσει πολύ, πάντως νομίζω κι εγώ ότι συνειδητά την αφήνει στο ΥΠΕΞ, ώστε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στη δεξιά βάση της ΝΔ ως εθνοπροδότρα.

  Πριν από 2-3 χρόνια είχε βγάλει μια πολύ ωραία γελοιογραφία ο Πετρουλάκης: ΚΚ και ΘΡ με βερμουδίτσα και μπλουζάκι διακοπών σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου όλοι οι άλλοι ήταν με σκούρα κοστούμια και χαρτοφύλακες, σοβαροί. Οπότε λέει ο ΘΡ στον ΚΚ: "Πρόεδρε, όλοι ήρθαν οργανωμένοι εκτός από μας". Και απαντά ο ΚΚ: "Καλό αυτό, βγάλτο στον τύπο ως διαρροή εναντίον της Ντόρας". Έτσι κυβέρνησε επί πέντε χρόνια ο ΚΚ. Με επικοινωνιακή πολιτική. Έτσι χτυπάει τους εχθρούς του, με τα όπλα τους. Εκλογές θέλει ο ΓΑΠ; Εκλογολογία συντηρεί μέσω διαρροών ο ΚΚ. ΥΠΕΞ θέλει η Ντόρα; Εθνοπροδότρα την εμφανίζει στο σύνολο του λαού. Καταστροφές θέλουν οι κουκουλοφόροι; Τους αφήνει σχεδόν ανενόχλητους ώστε να καταδικαστούν στη συνείδηση της κοινωνίας. Τώρα, μερικές φορές αυτή η τακτική γυρίζει εναντίον του, αλλά δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα. Μάλλον βλέπει την όλη κατάσταση σαν παιχνίδι Playstation.

  Στο δίλημμα κακός πρωθυπουργός ή ανύπαρκτος, προτιμώ σαφώς το ανύπαρκτος. Καλύτερο το μηδέν από το μείον. Πόσο μάλλον που δεν είμαστε τελείως στο μηδέν με τον Κωστάκη, υπήρξαν ένα-δυο πράγματα που τα οφείλουμε σε αυτόν. Ξέρουμε ότι δεν θα έρθει κάποια μεγάλη ανατροπή στις σταθερές της ζωής μας. Ξέρουμε ότι δεν μας έχει γραμμένους και παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις (δείγμα δημοκρατίας). Ξέρουμε ότι δεν θα αλλάξει πολιτική μόνο και μόνον επειδή θα τον πάρει ο Αμερικανός πρέσβης τηλέφωνο. Ξέρουμε ότι όταν ένας Υπουργός του βγει με σκάνδαλα μετά από λίγες εβδομάδες πηγαίνει σπίτι του. Ξέρουμε ότι θα έχει κάποια στοιχειώδη αντίσταση στα εθνικά θέματα. Από κει και πέρα, σαφώς θα μπορούσε να κυβερνάει κιόλας, όμως μέχρι να βρεθεί κάποιος λιγότερο επικίνδυνος από τον ΓΑΠ, προτιμώ τον ανύπαρκτο, προτιμώ το 1 ή το 2 που δεν πιάνει καν βάση 5, από το μείον.

 40. ataktos avatar
  ataktos 23/03/2009 09:09:56

  Το κόμμα ήταν του Καραμανλή Α και αυτός το κληρονόμησε .Ότι θέλει το κάμει ιδιοκτησία του δεν είναι ????Γιατί ξαφνιάζεστε …

 41. Θύμα avatar
  Θύμα 23/03/2009 10:00:37

  Τον Καραμανλή Β' δέν τον έκανε αρχηγό της νέας Δημοκρατίας ο Καραμανλής Α', αλλά το τρίδυμο Βαρβιτσιώτης - Έβερτ - Κεφαλογιάννης.

 42. tiramola avatar
  tiramola 23/03/2009 10:09:39

  θα το παλέψει μέχρι τέλους για να σώσει την Ελλάδα...
  Βέβαια σύμφωνα με τον "επώνυμο" είναι προτιμότερος από τον ΓΑΠ γιατί λέει δεν θα ενδώσει σε απαιτήσεις του Αμερικάνού πρέσβη...όταν του τηλεφωνήσει...
  Προτιμάει λέει κάτω από τη βάση απο το μείον...
  Όσο πλησιάζει το τέλος των φαύλων τόσο τα επιχειρήματα αγγίζουν τα όρια του γελοίου.
  Θα το αντέξεις "επώνυμε"...

 43. Θύμα avatar
  Θύμα 23/03/2009 10:16:44

  Θα το παλέψει μέχρι πού δέν κατάλαβα έχει την ψευδαίσθηση οτι οι Έλληνες θα τον ψηφίσουν ξανά πρωθυπουργό, ή ελπίζει οτι θα τα καταφέρει με κανένα τάμα στην Τήνο τον δεκαπενταύγουστο?
  Και ακούγεται οτι έρχονται νέοι φόροι, η μεγάλη καταιγίδα μετά τις ευρωκλογές κάτω απο τέτοιες συνθήκες καλύτερα να την κάνει για να αφήσει άλλον να διασυρθεί στις εκλογές.

 44. leon avatar
  leon 23/03/2009 14:51:13

  Σιγα τα νεα!
  Μηπως σπιτι του δεν ηταν τοσα χρονια? Δηλαδη μας απειλει πως θα ... μεινει σπιτι του?

 45. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 23/03/2009 15:31:55

  Ερώτηση ενός αφελούς.
  Πότε με έργα ή/και λόγια οι ΚΚ, ΓΑΠ, ΝΜ, και οι άλλοι, αφιέρωσαν τόσο χρόνο σε εσάς και στις ανησυχίες σας, που αφιερώνετε εσείς σε αυτούς;
  Από πότε μεταξύ του 0 και του -1 προκύπτει αποτέλεσμα;
  Εγω ξέρω ότι ο λόγος που και εμείς βρισκόμαστε εδώ, προέρχεται από τον συνδυασμό του 0 και του 1.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.