#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/07/2008 16:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Καραμανλής αναζητεί σχέδιο υπέρβασης

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι πλέον η πολιτική κατάσταση για τον Κ. Καραμανλή. Ούτε εκλογές μπορεί να κάνει εύκολα (επειδή δεδομένης της μη αυτοδυναμίας, θα ήταν σαν να δέχεται την έκπτωσή του από πρωθυπουργός «σε απλό (sic) πολιτικό αρχηγό») ούτε και ανασχηματισμό (πρώτον επειδή δεν έχει «πάγκο» και δεύτερον επειδή η ΝΔ δεν μπορεί να αντέξει επιπλέον διαφωνίες από αυτούς που θα μείνουν εκτός). Είναι λοιπόν υποχρεωμένος (αν δεν κάνει ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμό) να περιμένει ως τον Ιούνιο του 2009 και να κάνει πως κυβερνά, ελπίζοντας ότι άλλοι σωτήρες του τόπου δεν θα εξανεμίσουν την ισχνή πλειοψηφία των 152 βουλευτών, ότι μετά τα μπάνια του λαού δεν θα επανακάμψει δριμύτερη η υπόθεση Ζήμενς μαζί με τα άλλα σκάνδαλα και ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και η «μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία» δεν θα ξεπαγιάσει, ούτε θα πεθάνει από την πείνα αυτόν τον Χειμώνα.

Ενώπιον λοιπόν αυτών των αδιεξόδων, «φωνές της παράταξης», όπως εκείνες που εκφράζει η «Καθημερινή» αρχίζουν και κάνουν λόγο για «σχέδια υπέρβασης» της κρίσης και για «στόχους και οράματα». Για «κάτι δηλαδή σημαντικό που θα κινήσει το ενδιαφέρον των οπαδών της και του εκλογικού σώματος, πέρα από την ρεμούλα και το ρουσφέτι». Και ενώ ακόμα και ο Γ. Αλογοσκούφης δηλώνει σήμερα στην Ελευθεροτυπία ότι «το πρόγραμμα της Ν.Δ. έχει φθάσει στα όριά του», η «Κ» μας πληροφορεί ότι «το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας στην άκρη τα σενάρια ανασχηματισμού, επείγεται να ανιχνεύσει μια πρωτοβουλία που θα σηματοδοτεί τη «φυγή προς τα μπρος», θα ανοίγει μέτωπα ώστε να δημιουργεί συνθήκες επανασυσπείρωσης των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και, ταυτόχρονα, θα προκαλεί αμηχανία στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς η τελευταία δείχνει να ρέπει προς τις πολλές και αντικρουόμενες γραμμές».

Δεν επιχαίρουμε γι αυτήν την πανθομολογούμενη πλέον αποτυχία της πολιτικής Καραμανλή. Ιδίως όταν με τον λαό στην γωνία ή στον καναπέ, οι αργυραμοιβοί του «νέου πολιτικού συστήματος» καραδοκούν. Δεν μπορούμε όμως παρά να αισθανόμαστε εδώ δικαιωμένοι επειδή από την πρώτη στιγμή δεν πάψαμε να επισημαίνουμε ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι υπόθεση πολιτικών και όχι επικοινωνιολόγων. Θυμάστε τι έλεγαν ο κ. Λούλης και άλλοι συνάδελφοί του πριν από πέντε χρόνια; «Εμείς δεν χρειαζόμαστε ούτε κόμματα, ούτε μηχανισμούς. Αρκεί που έχουμε έναν επικοινωνιακό αρχηγό και αρκεί να διενεργούμε δημοσκοπήσεις και focus group, να του μεταφέρουμε τι θέλει να ακούσει ο κόσμος και αυτός να το μετατρέπει σε επικοινωνιακή επικράτηση. Με τον τρόπο αυτό θα μείνουμε στην εξουσία για πολλά χρόνια» (Ο κ. Λούλης και η χρεοκοπία της επικοινωνιακής αλαζονείας).

Τι έγινε ρε παιδιά; Μόνο για τέσσερα χρονάκια μπορούσατε; Αντί λοιπόν να κάθεται τώρα με τέτοια ζέστη και αναζητά οράματα και στόχους ο πρωθυπουργός εμείς έχουμε να προτείνουμε μια πολύ πιο εύκολη και απλή λύση: Γιατί δεν κάνει αμέσως μια κυβέρνηση εντίμων από όλο το πολιτικό φάσμα και με μοναδικό στόχο την κάθαρση; Γιατί δεν προσκαλεί τους πάντες με ένα πολιτικό προσκλητήριο εναντίον της διαφθοράς; Γιατί δεν ξεσηκώνει τον λαό ζητώντας από την Ζήμενς να επιστρέψει τα κλοπιμαία; Γιατί δεν κλείνει τον Χριστοφοράκο και τους άλλους στην φυλακή και δεν στέλνει τον Κυριάκο και τον Μισέλ σπίτι τους;  Γιατί δεν ξαναγίνεται ο Καραμανλής του 2004;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 27/07/2008 17:35:47

  Το πώς κατέληξαμε σε αυτό που σήμερα αποκαλείται δημόσιος βίος, ας μήν το αναλύσουμε αυτή την στιγμή. Το μόνο που μού λείπει είναι αν όντως τους ξέφυγε η κατάσταση ή διάφοροι συγκεκριμένοι πονηροί δούλεψαν εξ αρχής σε ανάποδα, το πήγαν μέχρι όσο τους έπαιρνε, και τώρα σήκωσαν τα χέρια "περιμένουν την φυγή πρός τα εμπρός" από τον Καραμανλή.
  Η κατάσταση σήμερα δεν έχει "εμπρός", έχει μόνο "πρός τα κάτω".
  Η μόνη ματωμένη διέξοδος είναι ή παραίτηση Καραμανλή, η προεδρία του κόμματος και η πρωθυπουργία στην Μπακογιάννη και ξάνα από την αρχή, μπάς και προλάβουμε να βγάλουμε την χώρα από την εντατική σε κάνα 2 ή 3 χρόνια. Η λύση υπάρχει και μπορεί να δουλέψει.
  Ολα τα υπόλοιπα σενάρια είναι ανεφάρμοστα.

  And in the case that i don't see you, good morning, good evening and good night!

 2. siera leone avatar
  siera leone 27/07/2008 17:45:33

  ΚΩΣΤΑΚΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙ, ΠΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΑ ΟΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ... ΑΛΛΑ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ.... ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ...

 3. Africa avatar
  Africa 27/07/2008 17:51:35

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΑΙΔΑΡΕ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΝΤΟΡΟΥΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΖΩ! ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ!

  ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ "ΑΣΠΡΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ" ΠΟΥ ΛΕΓΕΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΘΑΝΑΤΕ ΧΑΡΡΥ ΚΛΙΝ... ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟΥΣ.. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΑΙΔΑΡΕ, ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΕΙΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ.. ΞΥΠΝΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ!

 4. werewolf avatar
  werewolf 27/07/2008 17:57:01

  Ο αμετανόητος Φακτορίξ αναπολεί τον "Καραμανλή του 2004". Μόνο που αυτός δεν υπήρξε ποτέ, παρά μόνο στη φαντασία του. Τώρα καλεί την πραγματικότητα να εκπληρώσει τις μπαγιάτικες φαντασιοπληξίες του, αλλά αυτή η παλιομπίπ η πραγματικότητα διαφωνεί.

 5. Νικόλας avatar
  Νικόλας 27/07/2008 18:37:10

  Ο werewolf έχει δίκιο εδώ. Ο Καραμανλής του 2004 ήταν στην αντιπολίτευση, είχε άλλο επάγγελμα. Αλίμονο σε αυτούς που κάθε φορά καταλήγουν να κλαίνε για προδομένες προσδοκίες. Ακόμα περισσότερο γιατί σήμερα το παιχνίδι είναι πολύ πιο ανοιχτό από το 2004.
  Το 2004 ο Καραμανλής έλεγε πως ετοιμάζεται να τα βάλει με τους νταβατζήδες για να σωθεί η χώρα και να καθαρίσει το πολιτικό σύστημα.
  Τώρα οι νταβατζήδες σκέφτονται να φτιάξουν νέα κόμματα, να ψιλοκόψουν τα παλιά και γενικά να σώσουν τη χώρα και να καθαρίσουν το πολιτικό σύστημα.
  Τελικά η κότα έκανε τ αβγό ή το αβγό την κότα;

 6. aris avatar
  aris 27/07/2008 18:46:38

  werewolf συμφωνώ απολύτως
  ποιός ήταν ο Καραμανλής του 2004 δηλαδή?
  αυτός ο τύπος που γκρέμισε τους "νταβατζήδες" ανάμεσα σε τρία κιλά παϊδάκια και σε έντεκα σπληνάντερα στη ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη?

  το άλλο με το λαγό και το λιοντάρι το ξέρετε έ?

  Αραχτός ο λαγός και ρεμβάζει πάνω σ' ένα δένδρο.Περνούσαν τα άλλα ζώα και τον ρωτούσαν:
  -Τί κάνεις βρε λαγέ εκεί πάνω;
  -Ε! ...τι να κάνω μωρέ; Να, καπνίζω τα τσιγαράκια μου, πίνω κανένα ποτάκι κι άμα μου κάνει κέφι, ρίχνω και κανένα π***ο στο λιοντάρι!...
  Με τα πολλά το μαθαίνει το λιοντάρι, πάει τον βρίσκει τον λαγό
  -Τι κάνεις λαγέ, πωωωως τα περνάς εκεί πάνω?

  -Τί να κάνω λιοντάρι μου; Τρώω το χορταράκι μου, πίνω το γάργαρο νεράκι μου, έ!...λέμε και καμιά μαλ**α να περάσει η ώρα!.....

 7. winner avatar
  winner 27/07/2008 19:04:41

  Η συντεταγμένη επίθεση συγκεκριμένων κέντρων για την συνολική απαξίωση του πολιτικού σκηνικού με σκοπό να το ελέγχξουν δεν θα περάσει. Για άλλη μια φορά ο Καραμανλής θα καθαρίσει. Αν ο Καραμανλής ελέγγξει την ακρίβεια θα είναι ξανά πρωθυπρουργός.

 8. salmonellas avatar
  salmonellas 27/07/2008 19:10:42

  Γαλαζιος ψηφοφορος.

 9. salmonellas avatar
  salmonellas 27/07/2008 19:12:08

  Αυτος δηλαδη τις χαφτει.

 10. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 27/07/2008 19:16:21

  Μία είναι η λύση : να βολέψει όλους τους Ελληνες στο δημόσιο και να φτιάξει μία μηχανή που να κόβει ευρώ για να τους πληρώνει.
  Γιατί η αλήθεια είναι ενώ η πλειοψηφία του λαού γνωρίζει ότι οι δύο αρχηγοί του δικομματισμού δεν κάνουν ούτε για διαχειριστές σε πολυκατοικία συνεχίζει να τους στηρίζει για να δει τα άξια τέκνα της δημoσίους υπαλλήλους ( σίγουρα όλοι μας έχουμε γύρω μας έναν Μάκη, Τάκη, Σούλα ).
  Φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι γιατί έχουν κάνει τον λαό ανιστόρητο, ημιμαθή, κομπλεξικό και τεμπέλη, ακριβώς όπως τους βολεύει.
  Γνωρίζετε σε τι κάφρους έχουμε να αλλάξουμε μυαλά ? Ολοι θέλουν να πιάσουν την καλή για να κρύψουν την γκλίτσα τους πίσω από glamour καταστάσεις και κατά βάθος ζηλεύουν τους φωστήρες του Εθνους που έχουν αποκτήσει βίλες, κότερα και δωρεάν οικιακές συσκευές.

 11. Factorx avatar
  Factorx 27/07/2008 19:47:57

  @werewolf says:"Ο αμετανόητος Φακτορίξ αναπολεί τον “Καραμανλή του 2004″. Μόνο που αυτός δεν υπήρξε ποτέ, παρά μόνο στη φαντασία του. Τώρα καλεί την πραγματικότητα να εκπληρώσει τις μπαγιάτικες φαντασιοπληξίες του, αλλά αυτή η παλιομπίπ η πραγματικότητα διαφωνεί".

  Μας αποστόμωσες τώρα και δεν ξέρουμε που να κρυφτούμε. Όποιος δεν είναι εμπαθής και κολημμένος καταλαβαίνει οτι ένοώ αυτό που επαναλάμβάνω εδώ συνέχεια: ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΉ ΔΕΝ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Αυτό και μόνο ως κεντρικό πολιτικό σύνθημα, απο το ΠΑΣΟΚ πχ ή τον ΣΥΝ θα αρκούσε για να αλλάξει το σκηνικό. Γιατί δεν το κάνουν; Βλ, διαπλοκή

 12. werewolf avatar
  werewolf 27/07/2008 19:54:07

  "ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΉ ΔΕΝ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ", ωρύεται ο απελπισμένος Φακτορίξ.

  Γιατί έλεγε ψέματα. Ούτε αυτό μπορείς να καταλάβεις;

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/07/2008 20:56:48

  εγώ "καραμανλικός" δεν είμαι ούτε αναγκαστικά "δεξιός" με την νεοελληνική συμβατική έννοια (όποια είναι...)

  Ωστόσο το να παραιτηθεί για να έρθει η Ντόρα, θα βγάλω πανώ, "βάστα Καραμανλή"

  Αν φύγει με την ουρά ανάμεσα στα πόδια, επίσης θα πω "βαστα Κραμανλή", γιατί σε τελευταία ανάλυση η ξεφτίλα μας είναι λιγο εθνικό θέμα, και, αν είναι εκβιαζόμενος, εγω πάντα είμαι υπέρ του αδύνατου.

  Νομίζω πρέπει να κάνει λογαριασμό τι στελεχειακό δυναμικό έχει αν όχι από τα αυστηρά κομματικά (που με συγχωρείτε είναι για εμετό), από την ευρύτερη "φιλελεύθερη" "δημοκρατική" κλπ παράταξη.

  Να βρει άτομα με "πολιτική υπόσταση", και όχι επιχειρηματίες. Ο Καραμανλής να κάνει αυτό που θα έκανε ο όποιος Βγενογιαννο συνδυασμός, αλλά με πολιτική χρειά, ο ίδιος, όπως είναι.

  Να ξεχάσει τους επικοινωνιολόγους του γιατί είναι για καρπαζιές, με το συμπάθειο. Να διατυπώσει αρχές, ξανά μανά, εν όψει της πραγματικής πολιτικής, ηθικής και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ κρίσης (για να μην πω για τα περίεργα σύνεφφα στα εθνικά θέματα).

  factorx στις 3 ή 4 Ιουλίου είχα γράψει μια "διακύρηξη". Με κάποια έλειψη μετριοφροσύνης, η διακύρηξη έλεγε απλά πράγματα, με τα οποία συμφώνησαν (κατ' ιδίαν) διάφοροι φίλοι μου από ακροδεξιοί εώς κομμουνιστές. Αν δεν του αρέσει η συγκεκριμένη, ας φτιάξει μια καινούργια.

  Back to basics και εκτέλεση "όπως θα την έκανε το "κόμμα επιχειρηματιών" αλλά να την κάνει πολιτικό κόμμα, για να έχουμε Δημοκρατία.

  Αν το πρόγραμμα βασίζεται σε αλήθειες και η εκτέλεση δεν είναι απο πλαδαρούς λιμοκοντόρους, μπορεί και να τα καταφέρει.

  Αν δεχτεί, θα του γράψουμε εδώ την νέα του διακύρηξη.

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/07/2008 21:03:41

  διακήρυξη! (δεν κάνω για το Παιδείας)

  Μάνος Οικονομία
  Ζορμπάς Δικαιοσύνη
  Σαμαράς Εξωτερικών
  Εναν δυο από το Πασοκ (μακάρι τον ΓΑΠ αλλά θα είναι δύσκολο)

 15. nas avatar
  nas 27/07/2008 21:05:26

  Δεν μπορεί να γίνει "ο Καραμανλής του 2004" γιατί εκείνος ήταν χάρτινος ήρωας τιμωρός σαν τον Ζορό, "μακέτα" του Ρουσόπουλου. Πως λοιπόν μπορεί κάποιος να γίνει ξανά, κάτι που ποτέ δεν υπήρξε;
  Και δεν το λένε αυτό τίποτα κολλημένοι ΑΝΤΙδεξιοί. Το λέει ο Βύρων, που πέρσι τέτοιο καιρό πρωταγωνιστούσε στα Κανάλια και πάνω στο "πτώμα" του ξανακέρδισε ο "τιμωρός" τις εκλογές. Τι λέει ο Βύρων; «η εντολή του λαού ήταν σαφής : απαλλάξτε μας από το σύστημα της διαφθοράς, από τους μιζαδόρους και τα λαμόγια του «εκσυγχρονισμού». Όταν, εν ονόματι μιας στρεβλής συναίνεσης και μετριοπάθειας εγκαινιάζετο πανηγυρικά η παράξενη συνύπαρξη, αυτό δεν ήταν παρασπονδία προς την εντολή του λαού; Τι να το κάνω εγώ ότι στη συνέχεια μετεμελήθησαν , όπως ρητορικά δηλώνουν; Δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος; Και κυρίως δεν κλονίστηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Ν.Δ;»!
  Όταν λοιπόν αυτά τα λέει ένας που –κατά την άποψή σας- είναι έντιμος δεξιός, μπορεί ο Καραμανλής να ξαναπεί τα ίδια ψέματα;
  Ίσως είναι σκληρό για πολλούς που περίμεναν πως το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί, οπότε θα είχαν του χεριού τους τα κομμάτια του, θα έκαναν ακόμα παιχνίδι, θα επανέφεραν κάποια στιγμή την ποντικομαμή τον Σημίτη στο προσκήνιο, θα έθαβαν βαθιά το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ, αλλά ο Γιώργος άντεξε και παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται καθημερινά από δεξιά κι αριστερά, από δεξιούς κι αριστερούς (στα παντελόνια) νταβατζήδες, ο κόσμος θα τον εμπιστευθεί γιατί μόνον αυτός μπορεί να στηρίξει την πατρίδα μας και τον δοκιμαζόμενο λαό της…

 16. Factorx avatar
  Factorx 27/07/2008 21:14:51

  @nas: "Δεν μπορεί να γίνει “ο Καραμανλής του 2004″ γιατί εκείνος ήταν χάρτινος ήρωας τιμωρός σαν τον Ζορό, “μακέτα” του Ρουσόπουλου"

  factorx: nas, Αγνοείς πολλά πράγματα και πολιτική με βελάσματα δεν γίνεται. Ποιος στηρίζει τον Ρουσόπουλο για να έχει "μακέτα" του τον Καραμανλή; Μήπως οι ίδιοι που στηρίζουν και τον Γωργάκη; Μην βιάζεσαι και βρεθείς προ εκπλήξεων, αν συνεχίζεις να διαβάζεις αυτό το μπλογκ.

 17. werewolf avatar
  werewolf 27/07/2008 21:22:04

  Φακτορίξ, είσαι καταπληκτικός. Με τέτοιες γνώσεις, απορώ πώς κάνεις συνέχεια λάθος εκτιμήσεις.

 18. nas avatar
  nas 27/07/2008 21:30:47

  Δεν αντιλαμβάνομαι τι μπορεί να αγνοώ που εσύ ξέρεις καλύτερα. Αν πάντως όσοι υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ είναι για σένα τον πολύξερο... πρόβατα, τότε όσοι υποστηρίζουν πως ο Καραμανλής μπορεί να κάνει κάτι για την Ελλάδα κακαρίζουν στο σκοπό που τους έχουν προγραμματίσει...θα συνεχίσω να το διαβάζω, αν αντέξω, για να δώ πόσο (δεξιό) πάτο θα πιάσει...

 19. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 27/07/2008 21:47:01

  Φίλε nas μην ψαρώνεις αλλά επέτρεψέ μου να σε ρωτήσω το εξής : Τι διαφορετικό λέει σήμερα ο ΓΑΠ, σε σχέση με αυτά που έλεγε ο ΚΚ β' όταν ήταν αυτός στην αντιπολίτευση?

 20. Factorx avatar
  Factorx 27/07/2008 21:50:16

  @nas, τωρα με συγωρείς ή κουρασμένος είσαι και δεν καταλαβαίνεις τι μπλογκ διαβάζεις, ή ανόητος. Οχι ρε μεγάλε να μας πεις και για "δεξιο πάτο". Επειδή δεν στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ μας κάνεις αυτομάτως δεξιούς; Όταν γράφουμε οτι ο ΓΑΠ έχει το ηθικό πλεονέκτημα (επανειλημμένως)που διέγραψε τον Σημίτη και τους άλλους είναι καλά;

 21. Factorx avatar
  Factorx 27/07/2008 21:52:39

  @werewolf, προφανώς εσύ με παρακολουθείς τακτικότατα για να εξοπλίζεσαι με λάθος επιχειρήματα.

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/07/2008 22:00:24

  @Αθ Κλάρας

  Η σημερινή διαφορά του ΓΑΠ είναι ότι ενάντια σε όλο του τον περίγυρο, κόβει, κόβει, κόβει με φόβο να μην μόνος του. Εκανε επίσης το λάθος να περάσει το μήνυμα ότι θα συγκρουστεί με την διαπλοκή (όχι αυτήν που γράφουν οι εφημερίδες, την άλλη που κανεις δεν τολμά να ακουμπήσει.

  Εύκολο να χλευάζει κανείς ότι είναι σε φόρμα ή έπεσε από το ποδήλατο. Αλλά στα 56-57, είναι σε φόρμα. Χωρίς να σημαίνει τίποτα, προτιμώ αυτούς που είναι σε φόρμα από τους πλαδαρούς.

 23. Nick avatar
  Nick 27/07/2008 22:15:36

  Θα σας συνιστούσα να αγοράζατε φαγητό και καυσόξυλα για τον χειμώνα.

  Το εξ Αμερικής τσουνάμι δεν μπορεί να το τιθασεύσει κανένας.

 24. nas avatar
  nas 27/07/2008 22:31:01

  Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι γιατί τα επιχειρήματα υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι "βελάσματα" και γιατί αυτός ο επιθετικός αντίλογος στον χαρκτηρισμό μου προς τον Καραμανλή για "χάρτινο ήρωα" και "μακέτα". Όταν αγαπητέ Φακτορ, αναζητάς τον Καραμανλή του 2004, τον αναζητάς για τον εντυπωσιακό του λόγο ή επειδή ο Καραμανλής έκανε κάτι τόσα χρόνια απέναντι στη μίζα, την συναλλαγή και τη διαφθορά; Και μέχρι που θα πάει η βαλίτσα, κάθε φορά που κάποιος κρίνει τον Καραμανλή, ή λέει κάτι υπέρ του ΓΑΠ, να επιχειρείται αμέσως ένας συμψηφισμός του τύπου "α, οι ίδιοι νταβατζήδες στηρίζουν και τον Γιώργο"; Ποιός τον στηρίζει κύριε έξυπνε και ξεκούραστε; Ο Λαμπράκης; ο Ψυχάρης; ο Μπόμπολας; ο Κουρής; ο Κοντομηνάς; ο Βαρδινογιάννης; ο MIG; Η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη; ο Κόκαλης; Εμ, γιατί μετά να μην μιλήσω για..."δεξιά απόκλιση"; Μα ένα γύρο αν κάνεις στις σημερινές εφημερίδες θα δείς κάτι άρθρα υποστηρικτά υπέρ του Καραμανλή, στο στυλ "που είσαι Κώστα του 2004" και απο την άλλη αναλύσεις και σχόλια για την "μουρμούρα στο ΠΑΣΟΚ" και για τη χαλαρή ψήφο που είπε ο Γιώργος. Σιγά τους μαλ...ς, που δεν θυμούνται τι έγραφαν για την ψήφο στις Ευρωεκλογές του 1999, που όλοι τις ξέχασαν, ή αποφεύγουν επειδή η χρονολογία τσούζει; και επειδή εγώ είμαι ανόητος κι εσύ τα ξέρεις όλα, για πές ποιό κόμμα ήλθε πρώτο στις ευρωεκλογές του 1999, ποιό ήταν δεύτερο τι δήλωναν τότε Σημίτης, Παπαντωνίου και Λαλιώτης...κάνε εσύ μιά ανάλυση της εποχής εκείνης χωρίς...βελάσματα.
  Σόρι για τον τόνο αλλά όχι κι έτσι... σε λένε αριστερό δεν θές να σε συγχέουν με το παλιό ΑΝΤΙ, σε λένε δεξιό με όσα υποστηρίζεις τσατίζεσαι... εντάξει μην υποστηρίζεις το ΠΑΣΟΚ. Μας επιτρέπεις μέσα απο αυτό το μπλογκ να το υποστηρίζουμε όσοι απομείναμε;
  Αγαπητέ Αθ. Κλάρα, δεν ψαρώνω... όμως ο ΓΑΠ επικρίθηκε απο τους γνωστούς νταβατζήδες για την αντιπολιτευτική του τακτική όσο κανένας άλλος. Είπε να στηρίξει τον... "Μικρό Ήρωα" της κάθαρσης εναντίον της διαπλοκής του την έπεσαν Μπομπολαίοι και ΣΙΑ...τώρα που τα ρίχνει χοντρά -και μη μου πείς πως λέει ψέματα- του ζητούν να εγκαταλείψει (βλ. ΠΑΡΟΝ) τον όρο περί "Σικελών", να είναι δηλαδή πιό...ευγενής. Τι θέλουν; Μα, να κρατήσουν με το ζόρι τη δεξιά στην εξουσία. Διότι ναι μεν απέκτησε ο ΓΑΠ "ηθικό πλεονέκτημα" αλλά τους πονάει που έχασε το δικό του ο "Μπάτμαν του Μπαϊρακτάρη". Μήπως πρέπει να ξαναπάει για κάνα σουβλάκι, να μας ξαναπεί καμιά χοντράδα να ξεσκάσουμε στα γέλια;

 25. Factorx avatar
  Factorx 27/07/2008 22:42:42

  @nas. Μην τα γυρίζεις τώρα. Ξέρεις πολύ καλά γιατί μιλάμε. Η κόντρα των δικών σου με εμάς ξεκινάει απο πολύ παλιά κι εσυ την αναπαράγεις. Και βεβαίως πολύ καλά κάναμε που βγάλαμε τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ το 89, άσχετο αν ξεπούλησε την καθαρση ο Μητσοτάκης. Εξίσου καλά που ξανακάναμε το ίδιο και προ του 2004 και ξεπούλησε την κάθαρση αυτη την φορά ο ρουσοπολοκαραμανλισμός (σου αρέσει ο νεολογισμός; Τον καθιερώνουμε;). Δεν τελειώνουν έτσι ένας ένας; Δεν είναι και το ΠΑΣΟΚ στη γωνία;. Γιατί είναι; Επειδή η διαφθορά τους χρεωκόπησε στη συνείδηση τυ λαου. Αλλο αν δεν αρκει αυτή για να πέσουν οριστικα. Θεωρούμε λοιπόν οτι κάναμε το χρέος μας. Κι αν ήταν να ξεκινίσουμε απο τηξν αρχή θα κάναμε τα ίδια. Πολύ πιο σωστά όμως, με την πείρα που έχουμε αποκτήσει στο μεταξύ.

 26. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 27/07/2008 23:04:48

  Τώρα που βράδιασε άρχισα να έχω αμφιβολίες για όσα έγραψα το μεσημέρι.
  Κλονίστηκα μάλιστα πολύ από ένα εξαιρετικό άρθρο στην Καθημερινή.
  Να, λέει ότι τίποτε δεν κλονίζει την πολιτική ηγεμονία του Πρωθυπουργού ώστε να τον εξαναγκάσει να κάνει πρόωρα εκλογές.
  Όμως ακόμη καί αν γίνουν τελικά οι πρόωρες εκλογές, τότε δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η Ν.Δ. πάρει και πάνω από 150 έδρες και με τον σημερινό εκλογικό νόμο.

  Καί μάλιστα αυτό αποδεικνύεται κιόλας με τον καλύτερο τρόπο. Δηλαδή ότι η Ν.Δ. προηγείται στις δημοσκοπήσεις και ο Πρωθυπουργός προηγείται στο ερώτημα για τον καταλληλότερο.

  Τελικά πρέπει να βγάζω τον σκασμό πρίν διαβάσω την Καθημερινή.

 27. fox-terrier avatar
  fox-terrier 27/07/2008 23:16:18

  Καλά, συζητάμε ακόμα στα σοβαρά για τον Καραμανλή του 2004 και για τον δήθεν πόλεμό του με τους Μπομπολαίους;
  Το πιθανότερο, ένα σκηνικό ήταν, το χωριό του Ποτέμκιν. Πίσω από τα σπληνάντερα του Μπαιρακτάρη γινόταν τα deals.
  Φοβάμαι ότι και ο νύν και ο επόμενος "πολέμιος των νταβατζήδων" σκέφτεται ότι έχει μπροστά του πολλούς (και αδικαιολόγητα) ευκολόπιστους.
  ΘΕΣΜΙΚΟΤΗΤΑ και λίγος ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΣΚΗΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ χρειάζεται. Όχι προκηρύξεις εκλογών τη μέρα που καίγεται το σύμπαν, και όχι με Τζάγκουαρ ή Μερτσέντες αλλά ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ στην καμμένη Ολυμπία. Ο πρόεδρος Παπούλιας έδωσε ένα μήνυμα.
  Μπορούν να το πάρει ένας πρωθυπουργός που στηρίζει την προπαγάνδα τους στο Μπόμπολα και στους αδελφούς Κουρή; Εγώ λέω ότι αυτό ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ.

 28. Προφήτης avatar
  Προφήτης 27/07/2008 23:17:19

  Πέρυσι το Σεπτέμβριο, με αφορμή την επίθεση Βενιζέλου, είχα σκεφθεί : θα μάς κάνει να συμπαθήσουμε το Γιωργάκη.

  Κυνικός ή ξεροκέφαλος, αδυνατώ να ξεχάσω
  τον σύμβουλο Βαλλιανάτο στο Υπ. Παιδείας
  τον Αλεξ Ρόντος
  τον Τζεμ
  τις ΜΚΟ που κυβερνούσαν το ΥΠΕΞ
  την Καραχασαν
  τη διάλυση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  το δάνειο 100 εκατ. € πέρυσι
  τον Νόμο περί απαλοιφής ιστορικών γεγονότων από τα εγχειρίδια ιστορίας
  τα Συνέδρια-αμερικανιές
  την απονεύρωση τής λαϊκής συμμετοχής στο ΠΑΣΟΚ
  τη Μαμά Φρειδερίτα
  και πολλά άλλα.

  Αν ήμουν δημότης σε μια επίπεδη ολλανδική πολιτειούλα, δεν θα ήθελα άλλον για δήμαρχο : με το ποδηλατάκι του, το συμπαθητικό μουστάκι, την ανοχή στη φούντα.

  Αλλά εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε.

  Απελπίζομαι όταν μόνη ελπίδα σε πιστοποιούμενη ανεπάρκεια Καραμανλή προβάλλει ο Γιωργάκης.
  Ακόμα χειρότερα, κυβερνήσεις συνασπισμού = φυτώρια τής χειρότερου είδους διαφθοράς.
  Εξουσία με ακαταλόγιστο πολιτικό κόστος : το όνειρο κάθε πολιτικάντη.

  nas, για να καταλάβω, οφείλουμε να αποδεχθούμε το αναπόφευκτο τής διακυβέρνησής μας και από τρίτο Παπανδρέου, αύριο και από τέταρτο, όπως τα φυσικά φαινόμενα βροχή, άνεμος κ.τ.τ., εν είδει ελέω θεού μοναρχίας ;

 29. socrates avatar
  socrates 28/07/2008 12:55:16

  Ευτυχώς που οι πασόκοι είναι τόσο φανατισμένοι και εμπαθείς εναντίον του Καραμανλή που έχουν ξεχάσει ότι Ο ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ βγάζει τις κυβερνήσεις.
  Επαναλαμβάνοντας το παραμύθι ότι ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ, απλά υπενθυμίζουν στον Ελληνικό λαό τους λόγους που τους μαύρισε.
  Δηλαδή ότι εκτός από υπάλληλοι των καναλο-νταβατζήδων είναι και αθεράπευτα αλαζόνες.
  Καλά κρασιά!

 30. Aline avatar
  Aline 28/07/2008 16:42:43

  H parousa kuvernhsh mono me auth tou Mugabe tha borouse na sugkrithei.
  H Afrikh metakomizei sthn Europi, pou apo kairo suskeftetai pos tha sas xefortothei.

 31. nas avatar
  nas 28/07/2008 16:47:40

  Προς Προφήτη: Πράγματι πέρυσι το Σεπτέμβριο, με αφορμή την επίθεση Βενιζέλου, όπως κι εσύ, σκέφθηκαν(με) και πολλοί άλλοι: μας έκανε να συμπαθήσουμε το Γιωργάκη!
  Βέβαια, δεν ήταν όλοι ούτε κυνικοί ούτε ξεροκέφαλοι ώστε να αντιδράσουν τόσο που να μην ξεχνούν, όπως εσύ:
  -τον σύμβουλο Βαλλιανάτο στο Υπ. Παιδείας (μήπως επειδή είναι gay;).
  -τον Αλεξ Ρόντος(μήπως επειδή δεν είναι σαν τον Πρινιωτάκη και τους άλλους Λονδρέζους της λαμογιάς;)
  -τον Τζεμ (επειδή δεν κουμπάριασαν όπως ο Καραμανλής με τον… Ερντογάν;).
  -τις ΜΚΟ που κυβερνούσαν το ΥΠΕΞ (ενώ τώρα που κυβερνά ο η ΜΚΟ του Μητσοτάκη…)
  -την Καραχασαν (ενώ η κίνηση Τσίπρα με τη μαυρούλα ήταν αριστερή παρέμβαση…)
  -τη διάλυση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (ποια νεολαία;)
  -το δάνειο 100 εκατ. € πέρυσι (αν έπαιρνε δανεικά από τον Μπόμπολα θα ήταν καλύτερα;)
  -τον Νόμο περί απαλοιφής ιστορικών γεγονότων από τα εγχειρίδια ιστορίας (μήπως ξέχασες να… μεγαλώσεις μετά το 2004; Ποιος κυβερνά από τότε;)
  -τα Συνέδρια-αμερικανιές (ενώ πριν, περίσσευε η Σοβιετία;)
  -την απονεύρωση τής λαϊκής συμμετοχής στο ΠΑΣΟΚ (δηλαδή, 1.000.000 κόσμος είναι λίγος για σένα;)
  -τη Μαμά Φρειδερίτα (Μάνα είναι μόνο μία…)
  -και πολλά άλλα. (ποια;)
  Λες πως: «Αν ήμουν δημότης σε μια επίπεδη ολλανδική πολιτειούλα, δεν θα ήθελα άλλον για δήμαρχο : με το ποδηλατάκι του, το συμπαθητικό μουστάκι, την ανοχή στη φούντα. Αλλά εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε» (δηλαδή βαρβατίλα, μεθύσια στα μπάρ, γκόμενες κι έτσι;).
  Λες: «Απελπίζομαι όταν μόνη ελπίδα σε πιστοποιούμενη ανεπάρκεια Καραμανλή προβάλλει ο Γιωργάκης» (μήπως είσαι Βενιζελικός και δεν το ξέρεις;).
  Λες: «Ακόμα χειρότερα, κυβερνήσεις συνασπισμού = φυτώρια τής χειρότερου είδους διαφθοράς» (δηλαδή η συγκυβέρνηση του ’89 ουδέν απέδωσε;).
  Λες: Εξουσία με ακαταλόγιστο πολιτικό κόστος : το όνειρο κάθε πολιτικάντη (ναι σε όλα… αντί σε όλα…).
  Ρωτάς: «nas, για να καταλάβω, οφείλουμε να αποδεχθούμε το αναπόφευκτο τής διακυβέρνησής μας και από τρίτο Παπανδρέου, αύριο και από τέταρτο, όπως τα φυσικά φαινόμενα βροχή, άνεμος κ.τ.λ., εν είδη ελέω θεού μοναρχίας;».
  Απαντώ: πιστεύεις καθόλου στη μοίρα; Αν όχι, ανάλυσέ το ως κυνικός φιλόσοφος: αν η «κατάρα» δεν χτύπαγε τον Γιώργο Γεννηματά συγχρόνως με τον Αντρέα Παπανδρέου, ποια θα ήταν η πορεία του ΠΑΣΟΚ; Ποιος θα ήταν ο Αρχηγός της Παράταξης; Ο Γεννηματάς ή η ποντικομαμή; Ποια θα ήταν η εξέλιξη στη συνέχεια; Πώς θα διοικούσε ο Γεννηματάς, που ήταν τότε η αριστερή συνείδηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ;
  Εντάξει, ρωτάω πολλά, και δεν ζητώ να ξαναγράψεις την ιστορία. Όμως σκέψου: αν δεν έπαιρνε το «δαχτυλίδι ο Γιωργάκης (για σένα) ποια θα ήταν η τύχη του ΠΑΣΟΚ; Μήπως αυτή που είχαν σχεδιάσει οι πρώϊμοι νταβατζήδες του ’89;
  Σου απαντώ λοιπόν: αν … αν… αν… ποτέ δεν θα προέκυπτε ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Οπότε δεν θα είχες πρόβλημα «ελέω θεού μοναρχίας». Ίσως να προέκυπτε το 2015 ο Αντρίκος Γιώργου Παπανδρέου, αλλά αυτά είναι πολύ μακρινές αναζητήσεις…
  Υ.Γ. προσωπικά θα προτιμούσα να πάρει το δαχτυλίδι ο Νίκος Παπανδρέου. Πλήν όμως εδώ (σου το αναγνωρίζω) η Μαργαρίτα έδρασε ως «μάντρε-μαντρόνε»!!!
  Σε ρωτάω λοιπόν και δεν θέλω απάντηση: ανάμεσα σε όλους αυτούς τους λερωμένους, του υποταγμένους, του διαπλεκόμενους, τους βλάκες, τους κισσούς, βλέπεις κάνα καλύτερο να αναλάβει τη διοίκηση της χώρας μετά την διαλυτική διακυβέρνηση από τον «Μπάτμαν του Μπαϊρακτάρη;» αν ναι, πες κι ένα όνομα…

  Προς Factor: ναι ο νεολογισμός μου αρέσει. Πράγματι ο ρουσοπολοκαραμανλισμός ξεπούλησε όχι μόνο την κάθαρση, αλλά και τις τελευταίες ελπίδες του λαού πως κάποιοι θα αντισταθούν στον Κόκαλη, τον Λαμπράκη, τον Μπόμπολα. Σε κατανοώ, επειδή ακριβώς αυτό που είπες «ο ρουσοπολοκαραμανλισμός» απέναντι στον Σημιτισμό, απέναντι στον Τσουκάτο, τον Άκη, τον Γιάννο και τον Πάχτα, ήταν το βάλσαμο μπάς και γίνει κάτι άλλο… για την Ελλάδα ρε γαμώτο.
  Όμως αυτοί είναι χειρότεροι. Δολοφόνοι της λαϊκής εντολής με αγγελικό πρόσωπο!
  Αν λοιπόν όλοι εσείς που… «δεν χρωστάτε σε κανένα» μείνετε κολλημένοι στον ΑΝΤΙπαπανδρεϊσμό σας ποιες υπηρεσίες προσφέρετε σε όσους είναι «καταχρεωμένοι» και δεν έχουν που να κλίνουν την κεφαλήν;
  Αν σας πέφτει βαρύς ένας ακόμη Παπανδρέου, θα πεί πως το στομάχι σας αντέχει τον Ρουσόπουλο, τη Μάρα, τον Ζαχόπουλο κι όλους αυτούς που την είδαν «γκόμενοι»… Κάντε όπως σας επιτάσσει η συνείδησή σας… εξάλλου δεν εξαρτάται από εμάς ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα… Δυστυχώς!

 32. Factorx avatar
  Factorx 28/07/2008 17:05:30

  Το περίεργο Nas είναι οτι μάλλον συμφωνούμε σε πολλά, εκτός του παπανδρεισμού. Τι να κάνω. θα το αντέξω

 33. nas avatar
  nas 28/07/2008 18:03:59

  Σύντροφε, είμαστε σε καλό δρόμο...όταν έλεγαν οι αρχαίοι το μη χείρον βέλτιστον, δεν το έλεγαν για πλάκα... αλλιώς δεν θα άντεχαν να φτιάξουν Παρθενώνες, να στείλουν τον Αλέξανδρο μέχρι την Σαμαρκάνδη για να μας έρχονται σήμερα τα μπάσταρδα και να κάνουν παρέα με τον Γρούϊο...

 34. fox-terrier avatar
  fox-terrier 28/07/2008 22:43:18

  Δυστυχώς, nas και Factorx, o εκ των Παπανδρέου αυτή τη φορά θα παραλάβει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ καμμένη γή. Οι μεταφορές τέλος, this is reality.
  Το πρόβλημα είναι πώς αντιδρά η κοινωνία, καμμιά "οικογένεια" και κανένας Μπάτμαν (του Μπαιρακτάρη ή άλλος) δεν έχει πιά τη δύναμη να μας σώσει ή να μας καταβαραθρώσει. Εκτός κι άν έχουμε κάπου και στην Ελλάδα κρυμμένο κάποιον Άλ Γκόρ ή Μπάρακ Ομπάμα.
  Αλλά με τόσα σπληνάντερα, τόσο σέξ, με τόση μαγκιά και που..τιά γύρω, που να βρεθούν τέτοιοι.
  Το επίπεδο των πολιτικών (και των δημοσιογράφων μας, πλήν Λακεδαιμονίων) είναι κατάλληλο μόνον για να τσακώνονται με το Γκρούεφσκι.

 35. diogenis avatar
  diogenis 29/07/2008 09:51:08

  Τί απορία;

  Πιστεύεις ότι πίστευε ο Καραμανλής αυτά που έλεγε το 2004. Όχι παιδιά απλώς όποιον Έλληνα να ρωτούσε θα τούλεγε ότι το πρόβλημα είναι η διαφθορά, άρα πολύ απλά είπε αυτό που ήθελε να ακούσει ο κόσμος. Η ΝΔ έγινε πιστευτή επειδή ήταν 20 χρόνια μακριά από την εξουσία, είναι ο λόγος που το Πασόκ δεν γίνεται πιστευτό σήμερα. Ο Κωστάκης ήξερε από πρώτο χέρι πως είναι και τι θέλουν ακριβώς οι δικοί του απ' την εξουσία, τους συναστρέφονταν κάθε μέρα. Ο Κώστας λοιπόν σαν τραγικός ήρωας βάδισε προς το πεπρωμένο του ξέροντας τι τον περίμενε, ίδιος τραγικός ήρωας. Αλλά εμένα δεν μ' ενδιαφέρουν αυτά τα λογοτεχνικά, εγώ θέλω να κυβερνλαται η χώρα με κάποια επάρκεια και λογική.

  Μεθ' υπολήψεως

 36. Νίκος Αναγνωστάτος avatar
  Νίκος Αναγνωστάτος 29/07/2008 19:58:22

  Αδικείτε τον Καραμανλή, την μόνη ελπίδα να βγεί απο το τέλμα η χώρα μας. Η εικόνα που παρουσιάζετε, δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ τα οποία έχουν σκυλιάσει να κατηγορούν τον Καραμανλή, κάνοντα την τρίχα τριχιά, πιθανόν διότι δεν μπορούν να αλωνίζουν και να ελέγχουν τα πάντα όπως πριν, συνεπικουρούμενα απο το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο δεν αντέχουν να βρίσκονται εκτός εξουσίας και τον ΓΑΠ να νομιζει ότι βρίζοντας θα επανέλθει στην εξουσία και που όλοι στο ΠΑΣΟΚ είναι οι μόνοι υπέυθυνοι για το κατάντημα της πολιτικής, κονωνικής και οικονομικής πολιτικής της χώρας. και πανω από όλα αυτά ήρθε και η ενεργειακή κρίση και χειροτέρευσε την κατάσταση.
  Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει άλλος που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση και όποιος πονά αυτή τη χώρα και είναι ανιδιοτελής, θα πρέπει να εύχεται να είναι καλά ο Καραμανλής, γιατί αλλιώς θα επέλθει το χαός.
  Το πιο πάνω πιστεύω μου, είναι απολύτως ανιδιοτελές, αφού κατά την παρούσα διακυβέρνηση της χώρας, αντιμετώπισα του κόσμου τα προβλήματα, τόσο προσωπικά όσο και επιχειρηματικά.

 37. JOHN avatar
  JOHN 21/08/2008 03:48:36

  Προς Νίκος Αναγνωστάκος:
  Η σύχρονη παραλλαγή του Καραμανλής η τανκγς, Καραμανλής η χάος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.