22/12/2007 05:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Καραμανλής άρχισε την αναβάθμιση της Ντόρας από τη Ρωσία;

Από την Μόσχα μας μεταδίδουν κάτι που δεν επισημάνθηκε νομίζουμε εδώ. Ο Καραμανλής προσπάθησε επιμόνως να αναβαθμίσει τη …Ντόρα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στην Ρωσία, προκαλώντας ενόχληση στους Ρώσους. Ελληνικοί και ρωσικοί διπλωματικοί κύκλοι μας λένε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, έκανε τα πάντα για να δείξει στο Κρεμλίνο ότι πρέπει να συνομιλεί μαζί της -σε πείσμα των Ρώσων, που είναι ψυχροί μαζί της, λόγω της ακραίας φιλοαμερικανικής στάσης της. Έφτασε μάλιστα ο κ. Καραμανλής στο σημείο να επιμείνει για να παραστεί και η κ. Μπακογιάννη στο επίσημο δείπνο που του παρέθεσαν την Τρίτη ο βράδυ ο Πούτιν και ο πρωθυπουργός του Ζούμπκοφ. Απουσίαζε όμως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών (ο  κ. Λαβρώφ) και σύμφωνα με το πρωτόκολλο,  η ελληνίδα ΥΠΕΞ δεν μπορούσε να παραβρίσκεται. Αυτή όμως ήταν τελικά εκεί, δίπλα στον Καραμανλή. Δίπλα του την είχε ο Καραμανλής και στις διευρυμένες συνομιλίες με τη ρωσική αντιπροσωπία και της έδινε μάλιστα το λόγο συχνά. Ο κ. Ρουσόπουλος και ο κ. Φώλιας που επίσης συνόδευαν τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι, κάθονταν σε άλλο τραπέζι (μακρινό).

Η ρωσική αναβάθμιση της Ντόρας από τον Καραμανλή, δύο μόνο εξηγήσεις μπορεί να έχει (ή και τις δυο): Την είχε συνεχώς μαζί του για να δείξει στον Πούτιν ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις αμερικανικές πιέσεις. Οπότε, στην περίπτωση αυτή του έκανε το δωράκι της αγοράς των τεθωρακισμένων για να του πει: «Αυτό μπορώ να σου δώσω και τίποτε άλλο, διότι εάν προχωρήσω σε συμμαχία μαζί σου, θα μου δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα οι αμερικανοί». Επειδή όμως αυτό είναι πολύ πολύπλοκο και ως γνωστόν ο Καραμανλής βαριέται γενικώς, το άλλο ενδεχόμενο είναι η ρωσική αναβάθμιση να αποτελεί έκφραση μιας γενικότερης αναβάθμισης της Ντόρας. Οπότε, αν ισχύει αυτό, τότε πολλά από όσα συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό παρασκήνιο εξηγούνται διαφορετικά. Και οι εξελίξεις παίρνουν άλλη διάσταση. Λέτε να έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Leftffoot avatar
    Leftffoot 22/12/2007 05:19:06

    Φαίνεται τελικά, ότι ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει εδώ και καιρό την διάδοχό του. Μια ο Σγαρδέλης, μια η Μόσχα, μια κάτι άλλα, όλα δείχνουν ότι η Ντόρα έχει ήδη προκριθεί ως «διάδοχος» από το Μαξίμου. Τουλάχιστον, έχει εξασφαλίσει ο Καραμανλής σοβαρά ανταλλάγματα από τη «φαμίλια» Μητσοτάκη; ‘Η δεν τον νοιάζει, επειδή, έτσι κι’ αλλιώς, θέλει να αποσυρθεί; Κρίμα, επειδή ένας νέος και ικανός πολιτικός όπως αυτός, θα μπορούσε να σαρώσει. Κρίμα και σε κάποιους άλλους που πίστεψαν στην προοπτική αυτή.

  2. Εξάκτινος avatar
    Εξάκτινος 22/12/2007 13:35:46

    Από ότι φαίνεται υπάρχει συμφωνία εδώ και καιρό. Γι αυτό ο επίτιμος στηρίζει Καραμανλή και δεν υπονομεύει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.