Ο Καμμένος εφαρμόζει τις επιταγές της τρόικας;
23/06/2015 16:39
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Καμμένος εφαρμόζει τις επιταγές της τρόικας;

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να φωνάζει ότι θα σκίσει τα μνημόνια και ότι θα καταψηφίσει τον ΦΠΑ στα νησιά, αλλά οι στρατιωτικοί τον καταγγέλλουν ότι στην περίπτωσή τους υλοποιεί τις επιταγές των δανειστών

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πρόσφατα ότι «δεν θα φεύγει κανείς πριν από τα 58», καθώς και ότι «είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου και έχει κατατεθεί ήδη στην κυβερνητική επιτροπή». Και για να «επιχειρηματολογήσει», μάλιστα, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να φεύγουν στα 40 και τα 45 οι στρατιωτικοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι στρατιωτικοί από την πλευρά τους, όμως, αφενός λέγουν ότι δεν φεύγουν συνήθως στα χρόνια που ισχυρίζεται ο υπουργός, αφετέρου ότι ανατρέπεται πλήρως το συνταξιοδοτικό τους, το οποίο είχε αρχίσει να εφαρμόζεται το 2010, και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν άγγιξαν.

Ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει στις ΕΔ, μετά την ανακοίνωση Καμμένου σε τηλεοπτική εκπομπή μάλιστα, είναι η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ). Ιδού τι αναφέρει: «Είναι ακριβώς τα ίδια λόγια που ακούμε ανελλιπώς τα 5 τελευταία μνημονιακά χρόνια της φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού. Από τα πρώτα σενάρια για εξοικονόμηση χρημάτων και ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να κερδίσουμε λίγο ακόμη χρόνο, και οτιδήποτε πέφτει στο τραπέζι του «προκρούστη» από τους δυνάστες δανειστές μας, έχει να κάνει με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας και τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Οι ανωτέρω δηλώσεις σας, όπως καταλαβαίνετε, δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά στους στρατιωτικούς και προκάλεσαν έντονη ανησυχία, καθότι ήδη με το συνταξιοδοτικό μνημονιακό νόμο 3865/2010 τα όρια ηλικίας και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των Ελλήνων στρατιωτικών που κατετάγησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις από το έτος 1990 και εντεύθεν είναι τα 40 πραγματικά έτη υπηρεσίας ή το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Προφανώς, λοιπόν, κε υπουργέ δεν αναφέρεστε σε ένα ήδη νομοθετημένο καθεστώς. Το μόνο που μπορεί κανείς να συμπεράνει από τις δηλώσεις σας, είναι ότι οι «θεσμικοί» δυνάστες μας επιδιώκουν την κατάργηση των «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων, όπως επικοινωνιακά τώρα τελευταία αναφέρεται, στο παιχνίδι των οποίων στοχοποιούνται και πάλι τεχνηέντως οι Έλληνες στρατιωτικοί, όταν μάλιστα προκλητικά άλλες κατηγορίες εργαζομένων «τακτοποιούνται», όπως προκύπτει από το υπό διαβούλευση (της μίας ημέρας) σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου».

Ο μόνος που μπορεί να δώσει διευκρινήσεις, να απαντήσει στα ερωτήματα και να άρει την όποια ανησυχία είστε εσείς κε υπουργέ. Τι ακριβώς εννοείτε με τις φράσεις που δηλώσατε; Θα θιγούν και οι συνάδελφοί μας που ήδη έχουν θεμελιώσει και κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα; Γιατί δεν αναφέρονται οι απλήρωτες ώρες εργασίας;

Οφείλουμε να σας γνωρίσουμε κε υπουργέ ότι ένας από τους λόγους που τιμωρήθηκε το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας (τέως ΣΥΣΜΕΔ) από τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ στο παρελθόν, ήταν η φημολογούμενη αλλαγή του συνταξιοδοτικού νόμου και ο εγκλωβισμός των στρατιωτικών (ακόμη και αυτών που θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα) στο νέο καθεστώς».

Κατά εκτιμήσεις στρατιωτικών, το μέτρο αποσκοπεί στην κατάργηση των πέντε «πλασματικών» χρόνων που αναγνωρίζονται, σύμφωνα με το νόμο 3865/2010, για πλήρη σύνταξη. Το χειρότερο είναι, ωστόσο, ότι εάν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, και ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας θα φουσκώσει περαιτέρω, αφού θα μένουν παραπάνω οι στρατιωτικοί, και δεν θα γίνει ανανέωση του γερασμένου προσωπικού των ΕΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.