#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/08/2010 11:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο "Καλλικράτης" των δημοσίων υπαλλήλων

Στους νέους Δήμους που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη» θα μεταφερθούν οι υπάλληλοι και από τις κρατικές περιφέρειες.Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με ημερομηνία 9 Αυγούστου 2010 για τις μετατάξεις των υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) σύμφωνα με την οποία το μόνιμο προσωπικό και το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των καταργούμενων τεχνικών υπηρεσιών των κρατικών περιφερειών που κατέχει οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις κλάδων ή ειδικοτήτων τεχνικού ή γεωτεχνικού προσωπικού,  μετατάσσεται σε υφιστάμενες ή ιδρυόμενες τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων της έδρας του αντίστοιχου νομού ή σε άλλους δήμους όπου λειτουργούσαν οι καταργούμενες υπηρεσίες.

Εξαίρεση αποτελεί το προσωπικό των αντίστοιχων υπηρεσιών της Κρατικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο μετατάσσεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών

(απο το  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=348113&dt=11/08/2010#ixzz0wHlRRrtJ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/08/2010 12:20:37

  Η "Ελευθεροτυπία" αναφέρει επιπλέον και κάτι που όταν το είδα, κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους σκιτζήδες. Γράφει λοιπόν ότι ο Ραγκούσης, περιχαρής, ανακοίνωσε τη "δημιουργία Πάρκου (sic) Δημόσιων Υπηρεσιών με τη μεταστέγαση όλων των υπουργείων σε έναν ενιαίο χώρο και μετακίνηση όλων των υπαλλήλων (περίπου 500.000 εργαζόμενοι) σε ένα Κέντρο Δημοσίου".

  Και αναρωτιέμαι: άραγε τι έκταση απαιτείται γι' αυτό το "Πάρκο"; Πού θα βρεθεί έκταση η οποία να μπορεί να χωρέσει κτίρια δυναμικότητας 500.000 (!!!) ατόμων; (Λάβετε υπ' όψη ότι πόλεις με την έκταση της Πάτρας π.χ., έχουν πληθυσμό μόλις 200.000 κατοίκων.) Τι κονδύλια θα απαιτηθούν για την κατασκευή ενός τέτοιου γκέτο; (Και φυσικά, ερωτήματα όπως τι θ' απογίνουν επενδύσεις νέων κτιρίων υπουργείων που ήδη έγιναν -π.χ. υπουργεία Παιδείας, Υγείας κ.λπ- θεωρούνται μάλλον δευτερεύοντα.)

  Και ο Τσαουσέσκου είχε κάτι τέτοια "οράματα" και σκόπευε να ισοπεδώσει 5.000 χωριά στην Τρανσυλβανία για να δημιουργήσει "αγροτοβιομηχανικά κέντρα" (σε νέες πολυπληθείς πόλεις-γκέτο), αλλά ευτυχώς τον πρόλαβε η Ιστορία...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Αυριανιστής 11/08/2010 12:29:39

   Αυριανιστή, ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη σχέση ΔΝΤ και Στρατιωτιωτικών Πραξικοπημάτων στην Τουρκία διάβασα στους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ αλλενάκι 11/08/2010 12:31:15

    Λινκ παρακαλώ.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 11/08/2010 12:38:41

    BΡΑΧΕ, www.sxoliastesxwrissynora.wordpress.com
    το άρθρο λέγεται: Η δεύτερη Τουρκοποίηση,

    και αναπτύσσει μια ενδιαφέρουσα άποψη, που εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά διαβάζω.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 11/08/2010 12:40:44

    είναι η πρώτη πρώτη σημερινή ανάρτηση και λέγεται: Η δεύτερη Τουρκοποίηση.

    πληκτρολόγησε αφαιρώντας τις παρενθέσεις
    www(.)sxoliastesxwrissynora(.) wordpress(.)com

  • cornelsen avatar
   cornelsen @ Αυριανιστής 11/08/2010 13:30:32

   Δεν γνωρίζω την δήλωση αλλά προφανώς δεν θα στεγαστούν σε αυτήν την έκταση όλοι οι ΔΥ. Κατ' αρχάς δεν θα στεγαστούν σ' αυτό το "πάρκο": εκπαιδευτικοί (θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στα σχολεία τους), στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι στα κατά τόπους υποκαταστήματα ασφ/κών Ταμείων κ.λπ. Επίσης προφανώς δεν θα μεταφερθούν οι ΔΥ τής περιφέρειας στην Αθήνα (αν γίνει εκεί το "πάρκο"). Τελικά απομένει ένας πολύ μικρός πληθυσμός ΔΥ που εργάζεται στα διάφορα Υπουργεία και μόνον.

 2. The Saint avatar
  The Saint 11/08/2010 13:01:24

  Aν είμασταν forum θα σας παρεθετα μιά φωωτογραφια που έχω τραβήξει ο ίδιος, ενός πολυόροφου σύγχρονου κτηριου μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, κοντά στο φάρο, που προοριζόταν γιά υπουργείο ναυτιλίας.
  Το ολοκαινουργιο αυτό κτήριο είναι πλέον άδειο... και σαπίζει
  Πόσο κόστησε στις τσέπες μας? Αυτό σε μιά απάντηση στον Αυριανιστή, που διερωτάται τι θα απογίνουν οι επενδύσεις ήδη υπάρχοντων κτηρίων..

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ The Saint 11/08/2010 13:04:46

   Εννοείς τον "πύργο του Πειραιά", που νομίζω ότι για χάρη του γκρεμίστηκε το Ρολόι. Γιατί όμως να τον κάνουν υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όταν μπορούσαν να φτιάξουν το υπουργείο σε νέο κτίριο (όπως και έγινε) και επομένως να αυξήσουν τις... μίζες;

   • The Saint avatar
    The Saint @ Αυριανιστής 11/08/2010 13:09:18

    Ωρες ώρες με αυτά που κάνουν(με) σκέφτομαι μήπως έχουν δίκιο αυτοί οι κουτόφραγκοι εκεί έξω που μας λένε λαμόγια και απατεώνες... Τέτοιες βρώμικες μιζο-δουλειές, αναρωτιέμαι αν έχουν σκεφτεί να κάνουν άλλοι... Ειμαστε μοναδικοί...

 3. Βολιώτης avatar
  Βολιώτης 11/08/2010 16:16:44

  "Εξαίρεση αποτελεί το προσωπικό των αντίστοιχων υπηρεσιών της Κρατικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο μετατάσσεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου"

  Αλήθεια, Φάκτορα,
  έχεις καμμιά ιδέα γιατί μπορεί να εξαιρούνται από τον κανόνα της υποχρεωτικής μετάταξης σε Δήμους, οι υπάλληλοι των ΤΥΔΚ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κι όχι κι εκείνοι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ή των Ιονίων Νήσων;...
  Μήπως (λέω εγώ, με το πονηρό μου το μυαλό) πρόκειται για κάποια "μικροεξυπηρέτηση" του, εκ της ιδίας Περιφερείας ορμώμενου Υπουργού Εσωτερικών, προς τους ιθαγενείς συντοπίτες του;...
  Επειδή, για όσους καταλαβαίνουν, άλλο να είσαι υπάλληλος Δήμου και άλλο υπάλληλος Περιφέρειας...
  Να ελπίζουμε, άραγε, σε κάποια επίσημη και αρκούντως πειστική απάντηση;;;...

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Βολιώτης 11/08/2010 17:09:14

   Σωστα καταλαβες!!! απαντηση θα λαβεις στην γνωστη πασοκικη διαλεκτο και μετα θα ψαχνεις λεξικο για μεταφραση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.