Ο Κακλαμάνης δεν μπαίνει με τίποτα στον β΄ γύρο
24/03/2014 16:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κακλαμάνης δεν μπαίνει με τίποτα στον β΄ γύρο

Ο Ν. Κακλαμάνης θα είναι υπεύθυνος σε περίπτωση που δήμαρχος γίνει ξανά ο Καμίνης ή στην περίπτωση που ο… δήμαρχος Εξαρχείων ξεπεράσει τον Σπηλιωτόπουλο.

Κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης λαμβάνει ένα ποσοστό γύρω στο 8% και σίγουρα κάτω από 10%. Το γνωρίζει και ο ίδιος ότι στον δεύτερο γύρο δεν πρόκειται να μπει ακόμη κι αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Όπως γνωρίζει ότι κινδυνεύει να βγει πέμπτος, να τον περάσει ακόμη και ο Κασιδιάρης.

Επίσης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Γιώργος Καμίνης θα είναι στο β’ γύρο, πιθανότατα θα μπει πρώτος και ακολουθεί ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σκληρή μάχη που θα δώσουν οι δύο τελευταίοι για να είναι αντίπαλοι του νυν δημάρχου και να διεκδικήσουν τη νίκη.

Αν, λοιπόν, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μιαν ανάσα από τον κ. Σπηλιωτόπουλο έχει και σοβαρές πιθανότητες να τον ξεπεράσει. Κι αυτό γιατί ο κ. Κακλαμάνης κόβει ψήφους που θα μπορούσαν να πάνε στον Τι περιμένει, λοιπόν, ο κ. Κακλαμάνης και δεν παραιτείται αφού δεν έχει καμιά ελπίδα στις εκλογές; Γιατί επιμένει σε μια επιλογή η οποία δείχνει μόνο εκδικητικές τάσεις; Γιατί θέλει να καταστρέψει την υποψηφιότητα του κ. Σπηλιωτόπουλου; Και εν πάση περιπτώσει, γιατί ενώ γνωρίζει από τώρα την τύχη του, επιμένει να δίνει αβάντα στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά στον μεγάλο του αντίπαλο τον κ. Καμίνη;

Ακόμη κι αν στο β’ γύρο πει ο κ. Κακλαμάνης ότι στηρίζει Σπηλιωτόπουλο (αν περάσει αυτός) θα έχει κάνει τεράστια ζημιά στην παράταξή του και είναι σχεδόν σίγουρο ότι το «ρεύμα» Καμίνη με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ θα του δώσει τη νίκη.

Αν θέλει, λοιπόν ο κ. Κακλαμάνης να βοηθήσει τη ΝΔ και τον Άρη, το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί ώστε να απελευθερώσει τους ψηφοφόρους του. Αλλιώς θα είναι υπεύθυνος σε περίπτωση που δήμαρχος γίνει ξανά ο Καμίνης ή στην περίπτωση που ο… δήμαρχος Εξαρχείων ξεπεράσει τον κ. Σπηλιωτόπουλο.

Και κάτι για τους «κρυφούς» Κακλαμανικούς μέσα στη ΝΔ. Καλές οι φιλίες, αλλά υπάρχει και η πολιτική. Αν θέλετε να καταστρέψετε το κόμμα σας, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ίδια τακτική, δηλαδή τη δήθεν ουδέτερη στάση, αλλά υπογείως τη στήριξη στον Κακλαμάνη και την αποδόμηση του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Francisco de Toledo avatar
  Francisco de Toledo 24/03/2014 16:54:49

  Ναι, ο Κακλαμάνης θα φταίει που θα πατώσει ο Άρης, ο επιτυχημένος απ΄όπου κι αν πέρασε...

 2. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 24/03/2014 17:03:49

  Says who? Δέν ξέρω τί κάνουν οἱ ἄλλοι καραμανλικοί, ἀλλά ἐγώ ὅσους γνωρίζω ψηφίζουν ῎Αρη (ἔχει καί τό ὄνομα τοῦ γυιοῦ μου). ῾Ο ῎Αρης ἦταν ἐκπρόσωπος τύπου τοῦ ΚΚ, ἐνῶ ὁ Νικήτας εἶχε βγεῖ ἔξω ἀπό τό μανδρί. . .

  • Λαϊκος Δεξιός avatar
   Λαϊκος Δεξιός @ Φωτεινή 24/03/2014 17:16:00

   Τι μας λές; Σοβαρά; Εργαζόμενη στο antinews εισαι;

  • Μεγάλες στιγμές. avatar
   Μεγάλες στιγμές. @ Φωτεινή 24/03/2014 18:00:13

   Κακλαμανικοί λέει το άρθρο... Οι Καραμανλικοί εξακολουθούν να κάθονται στην τελευταία σειρά εδράνων και να παρακολουθούν τις εξελίξεις

 3. Tassos avatar
  Tassos 24/03/2014 17:56:20

  Νομίζω ότι όποιος ψηφίσει Νικήτα, έχει ένα θέμα εδώ που το λέμε. Σε κάποια φάση της ζωής το πήρε αλλιώς.

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Tassos 24/03/2014 18:03:05

   τώρα ποιος απο τους 2 πήρε τι και πως άστο καλύτερα φίλε μου ... νομίζω η Αθήνα είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο με τόσους πολλούς υποψηφίους δημάρχους με εναλλακτικές προτιμήσεις

   • Hunter avatar
    Hunter @ EVANGELOS 24/03/2014 18:51:12

    Ένα απέραντο Love Parade... :)

   • warrior avatar
    warrior @ EVANGELOS 25/03/2014 17:03:12

    Ενώ όταν είχε δημάρχους με ευθείες προτιμήσεις, όλα πήγαιναν τέλεια σ' αυτή την πανέμορφη πόλη.

 4. Athinaios avatar
  Athinaios 24/03/2014 18:36:52

  Με αυτο το πλευρο να κοιμαστε οτι στον δευτερο γυρο θα ειναι ο καμινης σας και ο αρης σας και θα καλοπερασετε..............................................................συντροφοι!!!

 5. Hunter avatar
  Hunter 24/03/2014 18:37:30

  Ο Σπηλιωτόπουλος ο ίδιος δεν πείθει κανέναν, αυτό το γνωρίζουμε οι Νεοδημοκράτες. Ούτε μπορεί να σηματοδοτήσει κάτι καινούριο, ούτε μπορεί να "κρατήσει" ψήφους στη Ν.Δ, ούτε μπορεί να "φέρει" ψήφους από αλλού στη Ν.Δ (πέραν από τα μονοκούκια τα δικά του). Ο σκοπός είναι η Ν.Δ σαν κόμμα να πείσει τον κόσμο να ψηφίσει τον υποψήφιό της ή εν πάσει περιπτώσει αυτόν που πήρε το χρίσμα. Κακώς το θέτουμε μόνο σαν θέμα Κακλαμάνη. Δηλαδή να αποσυρθεί ο Κακλαμάνης για να πάει το 10% στον Άρη. Μα γιατί δεν πάει κατευθείαν στον Άρη αυτό το 10% ανεξαρτήτως αν κατέβει ή δεν κατέβει ο Κακλαμάνης;;; Αφού βγήκε το κόμμα και τον στήριξε ανοιχτά τον 'Αρη. ΑΥΤΌ πρέπει να προβληματίσει τη Συγγρού! Όλοι Ν.Δ ψηφίζουμε. Δεν γίναμε στα 40φεύγα ούτε "νεοναζί" ούτε "νεοφιλελεύθεροι" αλλά ούτε ΚΕΝΤΡΟδεξιοί... Το γράφω και σε σχόλια σε ποστ της Χ.Α που συνήθως αφαιρούνται. Η Ν.Δ. έχω την εντύπωση ότι πολλές φορές προβληματίζεται για τα λάθος πράγματα ρε παιδάκι μου και ως εκ τούτου τα αντιμετωπίζει λάθος. Τώρα έχουνε πέσει λυτοί και δεμένοι να παραιτηθεί ο Κακλαμάνης για να πάρει ο Άρης το 10% αλλά δεν προβληματίζονται γιατί μένει γαντζωμένο στον Κακλαμάνη αυτό το 10%. Εάν παραιτούνταν ο Άρης, το 15% του Άρη θα ψήφιζε Κακλαμάνη μιας και είναι οι συνεσταλμένοι Νεοδημοκράτες που δεν θέλουν να βλάψουν το κόμμα τους;;; Εφόσον στον Άρη είμαστε όλοι οι Νεοδημοκράτες που δεν θέλουμε να βλάψουμε το κόμμα μας τότε γιατί δεν δίνει εντολή το κόμμα να παραιτηθεί ο Άρης να πάμε όλοι όπως είμαστε στον Κακλαμάνη (εφόσον δεν θέλουμε να βλάψουμε το κόμμα μας) και να πάρει ο Κακλαμάνης το 25% αέρα;;;;;;; Μήπως γιατί η Συγγρού δεν μπορεί να "ελέγξει" ούτε το 10% του Κακλαμάνη, ούτε το 15% του Άρη;;;;; Αυτό να την προβληματίσει!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Hunter 24/03/2014 19:47:57

   Τήν κολοκυθιά θά παίξωμε;; Τό κόμμα καί ὁ ΑΣ στηρίζουν ῎Αρη. ῾Ο Κακλαμάνης εἶχε προβληματίσει πολλές φορές τό κόμμα. . .ἔχασε ἀπό τόν ὁλίγιστο Καμίνη καί τώρα ἐπιδιώκει ρεβάνς μόνο πού δέν τοῦ βγαίνει. Τέλος ἄν δέν μέ ἀπατᾶ η μνήμη μου θά ἔπρεπε νά εἶχε πάρει σύνταξη ἀπό τήν πολιτική ὅταν ἐξελέγη δήμαρχος σύμφωνα μέ τά λεγόμενα του!!!!

   • Hunter avatar
    Hunter @ Φωτεινή 24/03/2014 21:33:07

    Αφού λοιπόν ο Κακλαμάνης έχασε από τον "ολίγιστο" Καμίνη, ο Σπηλιωτόπουλος θα τον νικήσει σίγουρα... Προς τι η πρεμούρα;;; Όπως είπατε πιο πάνω, το κόμμα και ο ΑΣ στηρίζουν Σπηλιωτόπουλο και τα σκυλιά δεμένα... Να δούμε πώς θα αποφανθούν οι "υπήκοοι"...

 6. ελλην π.- avatar
  ελλην π.- 24/03/2014 18:43:01

  Aν ο Κακλαμάνης δεν μπεί στο Β' γύρο η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του δεν θα πάει να ψηφίσει...

 7. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 24/03/2014 18:56:29

  δήμο της Μυκόνου. Καλό παιδί , γκλαμουράτος, κοσμοπολίτης. Για τον δήμο της Αθήνας χλωμό τον κόβω.

 8. Francisco de Toledo avatar
  Francisco de Toledo 24/03/2014 19:25:40

  Μου κάνει εντύπωση πως κανείς δε δίνει βάρος στις ικανότητες του Άρη και στο πόσο καλός δήμαρχος θα γίνει ένας νέος με τόσες ικανότητες και τόσο επιτυχημένη πορεία απ όπου κι αν πέρασε... Το μόνο που νοιάζει είναι να βαφτεί μπλε η Αθήνα... έτσι γινόταν και με το Νικήτα. Αλλά οι Αθηναίοι έχουν ξυπνήσει, δεν είναι βόδια να ψηφίζουν όποιον νάναι μόνο και μόνο επειδή πήρε το γαλάζιο χρίσμα. Ο Άρης θα μαζέψει τα ολίγα που δικαιούται, ο Αθηναίος θέλει να ψηφίσει δήμαρχο και όχι να συμμετάσχει σε γκάλοπ για τους κομματικούς τσαμπουκάδες μεταξύ ΝΔ και σύριζα με το άλλο φρούτο που έχει κατεβάσει...

 9. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 24/03/2014 19:35:33

  ενδεια προσωπων και προσωπικοτητων δυστυχως αυτο ειναι το προβλημα.οπως και στις τελευταιες βουλευτικες εκλογες με τη μεγαλη ανανεωση της βουλης σε προσωπα μετα απο μιαμεγαλη κριση για τον τοπο κι ο ελληνας ψηφοφορος επελεξε να τον εκπροσωπησουν ανθρωποι οπως ο παπασουζας η ραχηλ μακρη ο χικαλης η κωνσταντοπουλου ο ταμηλος ο αρης ο κακλαμανης κατι γραφικοι του συριζα που ουτε το ονομα τους δεν ξερω ,αντι για ανανεωση ανακυκλωση μετριοτητων .

 10. gikon avatar
  gikon 24/03/2014 21:21:12

  Η υποψηφιότητα του Σπηλιωτόπουλου δεν είναι ισχυρή. Δεν είναι ισχυρή γιατί προέκυψε σαν λύση ανάγκης, μετά τις διαδοχικές αρνήσεις διαφόρων βολιδοσκοπηθέντων αλλά και βολιδισκοπηθεισών (τα έχετε γράψει). Τον βλέπουμε τώρα, να τριγυρνά σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας, συνοδευόμενος από έναν μόνο, εν ενεργεία Δημοτικό Σύμβουλο, τον ντορικό Τεντόμα και να συνομιλεί με δύο - τρεις περαστικούς. Δεν είναι εικόνες ισχυρής υποψηφιότητας αυτές. Αντίθετα, ο Κακλαμάνης είχε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Caravel. Πολλοί, έχουμε καταλάβει ότι η εθελοντική ανάληψη της συγκεκριμένης δράσης από τον Άρη δεν είναι και τόσο ανιδιοτελής, δεδομένου ότι γνωρίζει ότι τον Δήμο δεν τον κερδίζει. Μάλλον πρόκειται για την δημιουργία εκλογικού μηχανισμού στην Α΄ Αθηνών, ενόψει μεταπήδησης, από την δύσκολη γι' αυτόν Β΄ Αθηνών, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Στην πρώτη δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε, ο Νικήτας ήταν μπροστά από τον Άρη, στις δύο επόμενες το αντίθετο. Η παράταξη πλήττεται από την κατάσταση αυτή; Οπωσδήποτε, ναι. Αλλά υπάρχει και η ρήση του Αντώνη Σαμαρά, "όποιος βάζει υποψηφιότητα, βάζει".

  • Hunter avatar
   Hunter @ gikon 24/03/2014 21:46:40

   Πολύ σωστός αγαπητέ! Κι εγώ είμαι της άποψης ότι ο Κακλαμάνης θα πάρει 8%-10% (ή όσο πάρει εν πάσει περιπτώσει) από κόσμο που τον πιστεύει προσωπικά. Αντίθετα ο Σπηλιωτόπουλος θα πάρει όσο πάρει επειδή τέτοια γραμμή εδωσε το κόμμα και ο πρόεδρος. Επίσης δεν θεωρώ καθόλου ισχυρή την υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου διότι δεν είναι ο τύπος ανθρώπου που μπορεί να πείσει τους Αθηναίους ότι θα βάλει τάξη στο χάος (όχι ότι είναι και ο Κακλαμάνης βέβαια)...

 11. panosko avatar
  panosko 25/03/2014 11:30:35

  Και στις προηγούμενες εκλογές αλλά και τώρα αυτό που λέτε κόμμα με τον τρόπο του προωθησε τον Καμίνη για δήμαρχο. Την προηγούμενη φορά ειδικά ήταν πιο έντονο από τώρα. Τώρα τουλάχιστον κρατάνε τα προσχήματα και λένε πως δηθεν κατεβαζουν τον Αρη τοτε δεν τα κραταγανε καθολου

 12. Άργος avatar
  Άργος 25/03/2014 15:04:15

  Κοίτα τελικά, που οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, δεν αφορούν την αυτοδιοίκηση αλλά τα κόμματα. Πάλι καλά που το κατάλαβα νωρίς και έκανα μεταδημότευση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.