30/09/2009 15:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο … Καβάφης αναστατώνει την πολιτική ζωήΕίναι δυνατόν η πολιτική αντιπαράθεση να απασχολείται τρεις και μια από τις εκλογές με ένα ποίημα του …Καβάφη; Στην Ελλάδα είναι. Όχι βεβαίως στην «δική μας» Ελλάδα, αλλά στην «Ελλάδα» των αμερικανόφερτων και αμερικανοσπουδαγμένων επικοινωνιολόγων, της αρνητικής διαφήμισης, των μυστικών γκάλοπ που τα μαθαίνουν όλοι και των ύπουλων κτυπημάτων.

 

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν ενοχλήθηκε πολύ από το γνωστό (στους αναγνώστες μα σίγουρα, για άλλους δεν ξέρω) ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη με τον τίτλο «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» το οποίο ήταν να δημοσιευτεί στο τεύχος Σεπτεμβρίου στο περιοδικό «ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ» του πολύπαθου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.

 

Επιπλέον στο εξώφυλλο του περιοδικού υπήρχε η ρόδα ενός ποδηλάτου με αλυσίδα, που κι αυτή θεωρήθηκε ότι παρέπεμπε ευθέως στο ατύχημα που είχε προ μηνών ο Γ. Παπανδρέου.

 

Επίσης, περιέγραφε  τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου ως τον «αλαζονικό κύριο», που  «χλευάζει κάθε απόγευμα τους πολιτικούς του αντιπάλους», «υβρίζει τον Πρωθυπουργό», «εκτίθεται και αυτοδιαψεύδεται» .

 

Ενώ τα μέλη της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ αποκαλούνταν «ερυθρόδερμοι πολιτικοί με πράσινα φτερά», επειδή τάσσονται υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

 

Τελικά, ο εκδότης του περιοδικού και αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Ι. Χατζής έλαβε εντολή να αντικαταστήσει το εξώφυλλο του περιοδικού, που όπως επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος ήταν απλώς ένα από τα προσχέδια που ετοίμασε το πιεστήριο.

Πρόκειται ασφαλώς για θέατρο του παραλόγου. Που μόνο ο Καβάφης θα μπορούσε να το περιγράψει:

«Άρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια, τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού, ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης Αριστομένης, υιός του Μενελάου. Ως τ΄ όνομά του, κ΄ η περιβολή, κοσμίως, ελληνική. Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά δεν τες επιζητούσεν· ήταν μετριόφρων. Αγόραζε βιβλία ελληνικά, ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά. Προ πάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος. Θάταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο, κ΄ οι τέτοιοι τόχουν φυσικό να μη μιλούν πολλά.

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε. Ενας τυχαίος, αστείος άνθρωπος. Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Ελληνας, έμαθ΄ επάνω, κάτω σαν τους Ελληνας να φέρεται· κ΄ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά, κ΄ οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό, ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι. Γι΄ αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις, προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά· κ΄ έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ambrosiac avatar
  ambrosiac 30/09/2009 16:20:37

  "Βλαπτουν και οι τρεις τους την Συρια το ιδιο" :P

 2. donaE avatar
  donaE 30/09/2009 16:20:41

  Πολυ κομψα το θετεις Φακτορα!Μ'αρεσει.

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 30/09/2009 16:41:23

  Επειδη ο, συμφωνα με ενα ελληνοπουλο που παει σε σχολειο μαλλον των ρεπουσειων διεθνικων παραδεισων, Κ. Κανταφης ειναι επικαιρος ειπα να βαλω μερικα μαργαριταρια που αλιευσα καθως περιεπλεα στον ωκεανο του διαδικτυου.

  "Διαμάντια" μαθητών:
  -Εσπεριδοειδή σαν τα πορτοκάλια είναι και τα μαντολίνια, αλλά πιο μικρά και με φλούδα που βγαίνει εύκολα (γυμνάσιο Αθήνας)
  -Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά (γυμνάσιο Πάτρας)
  -Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικό, μισός γυναίκα και μισός άλλοπράμα, απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή του (γυμνάσιο Θεσπρωτίας)
  -Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας (γυμνάσιο Αθήνας)
  -Στην αρχαία εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες, γι αυτό δεν έχουν βρει οι αρχαιολόγοι αρχαία διαβατήρια (γυμνάσιο Θεσσαλονίκης)
  -Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ (γυμνάσιο Θήβας)
  -Ο Λεωνίδας και οι (300) Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί....
  οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό (γυμνάσιο Αθήνας)
  -Την Οδύσσεια της έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ηλιάδης. (γυμνάσιο Λαμίας)
  -Η γυναίκα του Τσάρου λεγότανε Τσάρα. Η κόρη του τσατσάρα. Ο γιος του Νουρέγιεφ (γυμνάσιο Αθήνας)
  -Η μάνα του Ρασπούτιν ήτανε η ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας (γυμνάσιο Καρδίτσας)
  http://taxalia.blogspot.com
  -Η Παραφίνη ήτανε η θεά που προστάτευε τα Χερουφίμια και τα Σεραφίμια. (γυμνάσιο Κορίνθου)
  -Tα Χερουβίμ και τα Σεραβίμ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά - αριστερά στο πλάι των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίμ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα) και τα Σεραβίμ σερούβιζαν (αριστερό πέταγμα). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίμ για πέταγμα κατευθείαν στη μέση. (απ'το ίδιο διαγώνισμα Θρησκευτικών, γυμνάσιο Κορίνθου)
  -Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λίπτον Τι. (γυμνάσιο Αθήνας)
  -Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται, αλλά όχι πάντοτε (γυμνάσιο Καλαμάτας)
  -Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι (γυμνάσιο Κορίνθου)
  -Η σοβιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερβία φοράνε σερβιέτες. (γυμνάσιο Κορίνθου)
  -Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. με δυο έννοιες. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και μια όταν δουλεύει σε πρατήριο. (γυμνάσιο Αθήνας)
  -Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό.
  Παθητική φωνή: Ο λαγός με κυνηγάει. (γυμνάσιο Κορίνθου)
  -Οι βιταμίνες βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα από τις αλφαμίνες και τις γαμαμίνες.. (γυμνάσιο Θεσσαλονίκης)
  -Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαβολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά. (λύκειο Ξάνθης)
  -Η μπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγγλικά, δηλαδή με να μπα και δύο να. (γυμνάσιο Θεσσαλονίκης)
  -Τα 6 χαρακτηριστικότερα ζώα του Βόρειου Πόλου είναι 3 αρκούδες και 3 φώκιες. (γυμνάσιο Αθήνας)
  -Το 31 είναι πολύ κακός τζόγος. Ο πατέρας μου μας είπε ότι μια φορά 31 άνθρωποι παίζανε 31 και ήρθανε 31 μπάτσοι και τους έβαλαν 31 μέρες φυλακή και μετά 31 δικαστές τους εδικάζανε 31 μέρες και τους τιμώρησαν με 31 χρόνια φυλακή. Κάναμε πως το πιστέψαμε για να μη γίνει φασαρία. ( από διαγώνισμα στην Ιστορία,γυμνάσιο Καρδίτσας)
  -Ερώτηση: "Τι γνωρίζετε για τις εικονομαχίες;"
  Απάντηση: "Εικονομαχίες ήταν οι μάχες που έκαναν οι λαοί για τις εικόνες. Όποιος κέρδιζε τη μάχη κέρδιζε και τις εικόνες". (γυμνάσιο Αθήνας)
  -"Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόμπελ". (γυμνάσιο Αργοστολίου)
  -Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες". (γραπτό υποψηφίου για την Σχολή Αστυνομίας)
  -Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες, αλλά Κουστωδίες". (γραπτό υποψηφίου για την Σχολή Αστυνομίας)

  Ολοι αυτοι τι εκαναν; ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΗΚΙΟ.....

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Νίκος 30/09/2009 18:11:43

   Έχουν χιούμορ τα μικρά

   χα χα

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ αλλενάκι 30/09/2009 21:36:15

    Μικρά οι υποψήφιοι στις σχολές αστυνομίας; Άλλοι στην ηλικία τους έχουν οικογένεια.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 30/09/2009 22:05:35

    Γυμνασίου είναι οι περισσότεροι, μιλάμε για τρελό γέλιο @strange. Mάλλον πέφτει χοντρό δούλεμα στους καθηγητές.

 4. Β.Π. Καραγιάννης avatar
  Β.Π. Καραγιάννης 30/09/2009 17:02:06

  ΄Για τους ηγεμόνες εκ Δυτικής Λιβύης δημοσιεύτηκε πρν λίγο καιρό στο μπλοκ iparamvasi.blogspot.com

 5. Orestios avatar
  Orestios 30/09/2009 17:16:27

  Το ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκε από ένα ποίημα?????????????
  Προ ολίγου καιρού μόνο επανάσταση δεν έκαναν για ένα βιντεάκι και καταδίκαζαν τις παρεμβάσεις, τις φασιστικές κτλ. Και να που ήρθε ο καιρός να γίνουν φασιστικότερο του κάθε φασίστα γιατί λέει φωτογραφίζεται το GAP μέσα από αυτό. Εμ, και παλαιότερα γινόταν προσπάθεια εξαπάτησης αλλά υπήρχαν οι αχρείοι, όπως λέει ο Καβάφης, που ξεσκέπαζαν την απάτη και κορόιδευαν απροκάλυπτα όσους προσπαθούσαν να εξαπατήσουν. Εν προκειμένω, για το ΠΑΣΟΚ ισχύει το "όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται, και όποιος έχει ......., κολάζεται".

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ Orestios 30/09/2009 17:30:25

   Το ΠΑΣΟΚ κάνει πάρτυ με τέτοιες φαεινές ιδέες σαν αυτές του ποιήματος, όπως και άλλες ιδιοφυείς αντιπολιτευτικές τακτικές του τύπου που αφθονούν στα σχόλιά σου orestios. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι υποτυπωδώς νουνεχείς στη ΝΔ και προλαβαίνουν τις μπαλαφάρες.

 6. Χρήστος avatar
  Χρήστος 30/09/2009 17:18:58

  Ο Καβάφης ήταν είναι και θα είναι πάντα επίκαιρος επειδή δεν είναι ανελλήνιστος...κατά τ άλλα όποιος έχει τη μύγα...μυγιάζεται...

 7. anagnostis avatar
  anagnostis 30/09/2009 17:19:59

  Ζημια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάνει η ιστορία αυτή. Ο υπουργός Αμύνης από τη μια στιγμή στην άλλη από την θέση του κριτή βρέθηκε στην θέση του απολογούμενου. Αφορμή το λάθος (;) του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Γιάννη Χατζή. Τα τσακάλια της Ρηγίλλης περίμεναν στην γωνιά τον Μεϊμαράκη. Ήθελαν να τον φέρουν σε δύσκολη θέση.

 8. ataktos avatar
  ataktos 30/09/2009 17:32:18

  καλή σου μέρα

 9. ambrosiac avatar
  ambrosiac 30/09/2009 18:18:38

  Παραφραζοντας τον Ταλλεϋραν, η διαμαρτυρια του ΠΑΣΟΚ ειναι κατι χειροτερο απο ατοπη -- ειναι στρατηγικο λαθος. Εξασφαλισε οτι η μιση Ελλαδα θα διαβασει το ποιημα! Δεν εχουν ακουσει για το Streisand Effect;

 10. Orestios avatar
  Orestios 30/09/2009 18:20:34

  @ αχαβαχ
  Όταν πρωτοανέφερα το ποίημα πριν αρκετους μήνες δέχθηκα την μανία των GAPοχούλιγκαν του διαδικτύου. Έχω πεί κι άλλα ωραία με αποτέλεσμα να ζητούν από τον Φάκτορα να με διαγράψει. Η δύναμη του ποιήματος του Καβάφη νικά όποια προσπάθεια ναζιστικής πρακτικής, όπως κάνει άλλως τε η κάθε μη στρατευμένη τεχνη. Ίσως αυτό να πείραξε. Το ΠΑΣΟΚ έκανε την καλύτερη διαφήμιση στο ποίημα και, να είσαι σίγουρος, πάρα πολλοί το διάβασαν και κατάλαβαν. Τώρα για το ποιός κάνει πάρτυ μάλλον δεν το έχετε καταλάβει. Εγώ τους καταλαβαίνω. Το άγχος τους πλέον δεν κρύβεται και κάνουν απανωτά λάθη. Αναρωτιέμαι αν τους πείραξε η χρήση της λέξης Λιβύη και όχι Αμερική.

 11. Πυροπαθής avatar
  Πυροπαθής 30/09/2009 18:31:44

  Ο κ. Χατζής θα έπρεπε να ξέρει και το άλλο ποίημα του Καβάφη που λέει" Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις" και να το αφιερώσει στην παράταξή του, αλλά κυρίως στον αρχηγό του. Ίσως μάθει να χάνει με αξιοπρέπεια μια που δεν μας κυβέρνησε μ' αυτή.

 12. ambrosiac avatar
  ambrosiac 30/09/2009 18:48:30

  @πυροπαθης: Λεγεται "Απολειπειν ο Θεος Αντωνιον"

  Γιατι ομως εμενα μου ερχεται αλλο στο μυαλο, το "Περιμενοντας τους βαρβαρους"; :(

 13. Κάποιος avatar
  Κάποιος 30/09/2009 18:54:19

  Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
  αόρατος θίασος να περνά
  με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—
  την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
  που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
  που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
  Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
  αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
  Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
  ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
  μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
  Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
  σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
  πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
  κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
  με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
  ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
  τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
  κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις.

 14. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 30/09/2009 19:37:02

  Aγια η μερα που η στυφη ανθυπολοχαγος της Βερμαχτ ανακαλυψε την ποιηση..

 15. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 30/09/2009 19:57:48

  Μια που μπήκατε στα ποιήματα, να συνεισφέρω κι εγώ λίγο Σεφέρη:

  "Ἀλλὰ ἔχουν μάτια κάτασπρα χωρὶς ματόκλαδα
  καὶ τὰ χέρια τοὺς εἶναι λιγνὰ σὰν τὰ καλάμια.

  Κύριε, ὄχι μ' αὐτούς. Γνώρισα
  τὴ φωνὴ τῶν παιδιῶν τὴν αὐγὴ
  πάνω σὲ πράσινες πλαγιὲς ροβολώντας
  χαρούμενα σὰ μέλισσες καὶ σὰν
  τὶς πεταλοῦδες μὲ τόσα χρώματα.
  Κύριε ὄχι μ' αὐτούς, ἡ φωνή τους
  δὲ βγαίνει κἂν ἀπὸ τὸ στόμα τους.
  Στέκεται κεῖ κολλημένα σὲ κίτρινα δόντια.

  Δική σου ἡ θάλασσα κι ὁ ἀγέρας
  μ' ἕνα ἄστρο κρεμασμένο στὸ στερέωμα,
  Κύριε, δὲ ξέρουνε πῶς εἴμαστε
  ὅ,τι μποροῦμε νὰ εἴμαστε
  γιατρεύοντας τὶς πληγές μας μὲ τὰ βότανα
  ποῦ βρίσκουμε πάνω σὲ πράσινες πλαγιὲς
  ὄχι ἄλλες, τοῦτες τὶς πλαγιὲς κοντά μας,
  πῶς ἀνασαίνουμε ὅπως μποροῦμε ν' ἀνασαίνουμε
  μὲ μιὰ μικρούλα δέηση κάθε πρωὶ
  ποῦ βρίσκει τ' ἀκρογιάλι ταξιδεύοντας
  στὰ χάσματα τῆς μνήμης.

  Κύριε, ὄχι μ' αὐτούς.
  Ἂς γίνει ἀλλιῶς τὸ θέλημά Σου".

 16. palios avatar
  palios 30/09/2009 20:34:10

  Να πούμε την αλήθεια ούτε εγώ συμπαθώ τον ΓΑΠ. Όχι γιατί είναι δεξιός κλπ αλλά γιατί δέχεται να παίξει τον ρόλο του «κληρονόμου της εξουσίας». Άλλο όμως αυτό και άλλο να του την πέφτουν γιατί η μητέρα του είναι Αμερικάνα και δεν του έμαθε καλά τα ελληνικά (αυτό είναι ρατσισμός μετά βίας καλυπτόμενος).
  Από την άλλη ο διαρκής τονισμός των σαρδάμ και της έλλειψης ευγλωττίας, με τα οποία παίζει κατά κόρον και ο κ. Λάκης Λαζόπουλος επίσης με απωθούν. Δηλαδή θέλουμε κάποιον που μιλάει στα μπαλκόνια χωρίς να κάνει λάθη; Μα είχαμε, τον πατέρα του ΓΑΠ τον Αντρέα (σκέτο χωρίς επώνυμο) που μας έκανε το τραπέζι επί μια 10ετία και μετά μας έστειλε το λογαριασμό (ναι ήταν δανεικά τελικά). Έχουμε και άλλους χαρισματικούς, τον Καραμανλή Β’, τον Καρατζαφέρη, τον Σαμαρά, τον Λεπέν και παλαιότερα τον Χίτλερ. Ολοι αυτοί ήταν «αρχηγοί» χωρίς λάθη στην εκφορά του λόγου, αψεγάδιαστοι. Ενώ ο Σημίτης μπλιαχ, λογιστής, κοντός με σαρδάμ και κρεατοελιές, γιατί όμως τον φοβάμαι λιγότερο από όλους τους προηγούμενους?

  • kirdou avatar
   kirdou @ palios 30/09/2009 20:55:47

   Το προβλημα του ΓΑΠ δεν ειναι οτι δεν μιλαει καλα ελληνικα και δεν ειναι χαρισματικος.Το προβλημα το μεγαλο ειναι οτι δειχνει αδυναμος σαν χαρακτηρας

  • donaE avatar
   donaE @ palios 30/09/2009 21:07:07

   Δεν κριτικαρει καποιος την δυσκολια στην αρθρωση και το ταλεντο.Αλλα αν ο Ελληνας πρωθυπουργος δεν μιλαει καλα ελληνικα γιατι δεν γνωριζει την γλωσσα αρα και την κουλτουρα μας,αυτο δεν τον κανει αντιπροσωπευτικο δειγμα ελληνα,το λιγοτερο.

 17. le Mepris avatar
  le Mepris 30/09/2009 21:16:32

  Δεν κριτικαρει κανεις την δυσκολια στην αρθρωση αλλα τελικα αυτο κριτικαρει. Δεν ειναι ελληνας ο Γιωργος Παπανδρεου, ή τουλαχιστον "αντιπροσωπευτικο δειγμα ελληνα το λιγοτερο", αρα δεν πρεπει να κυβερνησει την χωρα. Ολοκληρος εθνικος ποιητης ειχε τα ιταλικα ως μητρικη του γλωσσα, ουσιαστικα μετεφραζε στα ελληνικα τα ποιηματα του, αρα δεν ηταν "αντιπροσωπευτικο δειγμα ελληνα". Μηπως να βγαζαμε και τον Σολωμο απο την μεση και να καναμε εθνικο ποιητη τον Παλαμα?

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ le Mepris 01/10/2009 00:32:50

   O Σολωμός τι σχέση έχει μέ τούς Ολιγιστους Πολιτικούς Αρχηγούς τού Σημερα??
   Εκτος αν αναφέρεσαι στο Νοστιμότατο Ψάρι...................
   Ασε πού πάμπολλοι δεξιοι,κεντρώοι και΄αριστεροί΄ ΄εκσυγχρονιστές΄θαωρούν τον Ποιητή Εθνικιστή.

   Υ.Γ.
   Ο Σολωμός εξ΄όσων φαινεται καί στά προσχέδιά του Κοπίασε τά Μάλα γιά την Ελληνική Γλώσσα.
   Οι Πολιτικοί Αρχηγοί κοψανε τους τονους και τά Πνεύματα γιά να ΄διευκολύνουν τά παιδιά΄

 18. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/09/2009 21:30:30

  πολύ ενασχόληση με αθλητικά, και ευφράδεια και προσωπικότητες. Με συγχωρείτε, αλλά διαβλέπω ...προκατάληψη.

  Δεν ξέρω που γεννήθηκε και που μεγάλωσε ο ΓΑΠ, ο κόσμος όλος ξέρει ότι η μάνα του είναι Αμερικάνα (για Δημοκρατική την κόβω, φεύ) και ο ίδιος ήταν μια χαρά καλό, μετρημένο παιδί, καθόλου τραμπούκος, καθόλου bully (κλασσικό χαρακτηριστικό των ελλήνων γόνων οικογενειών), σίγουρα μισός Αμερικάνος σε εμφάνιση και προφορά. Έφυγε από την Ελλάδα με την χούντα, παιδί 3η Γυμνασίου ήταν ή 4η; Έζησε έξω μεχρι που ξαναγύρισε. Με συγγχωρείτε, για ψώνια στην ΝΥ πάνε οι βαμμένες κόττες και 2 βδομάδες αργότερα δεν μπορουν να μιλήσουν το ελληνικό κρυσή μου.

  Όσο μου κάθεται στο στομάχι ο ΑΓΠ άλλο τόσο δεν με ενοχλεί ο ΓΑΠ. Απεναντίας. Ζηλεύω που κρατιέται σε φόρμα, ναι, οι τρόποι του δεν έχουν το «μαγκιά κλανιά και κώ_ο φινιστρίνι που τόσο εντυπωσιάζουν μερικούς».

  Αλάνθαστος; Όχι.
  Για πέταμα; Ούτε;
  Πιστέυετε ότι, αν εκλεγεί, θα εχει εκλεγεί με βία και νοθεία; Μάλλον όχι. Έφαγε ξύλο επειδή αψήφησε την διαπλοκή; Ναι.
  Προσκύνησε; Μάλλον.
  Φιλοαμερικάνος; Το προτιμώ από φιλορώσος ή φιλογερμανός, ή, έλεος, φιλογάλλος.
  Μπαλκονάτος; Καθόλου.
  Βλάκας; Oh no.
  Πασόκος; Δυστυχώς, αλλά το πασόκ είναι μια πινακίδα που έχει αλλάξει λίγο τα συστατικά της.
  Κληρονομικός; Το χειρότερό του κουσούρι, αν με ρωτάτε.
  Αδερφή; όχι (δηλαδή δεν έιναι εκβιαζόμενος σε αυτό το μέτωπο)
  Θα τα καταφέρει; μακάρι αν και είναι δύσκολο
  Η Λούκα; Αρσένης, αλλά θα την μαζέψουν ελπίζω
  Χαρισματικός; μάλλον όχι, αν και εγώ παώ το στυλ του.
  Σαφής στις εξαγγελίες του; Τι να πει ο έρμος. Σκατά η κατάσταση και πα_αριές η πράσινη ανάπτυξη, αλλά αφου είμαστε χαζοί και τρώμε ανεμογεννήτριες για το καλό του πλανήτη, καλά να πάθουμε.

  Αδύναμος χαρακτήρας; μην μπερδεύτε το μαγκιά κλανιά κλπ με δυνατούς χαρακτήρες. Mannerisms... Σε πολλές χώρες οι παληκαρισμοί και οι εύγλωττες κραυγές με στόμφο θεωρούνται... υπανάπτυκτοι τρόποι. Προς θεού, δεν φωτογραφίζω κανέναν αγαπημένο σας.

  Α! και μια φορά του ζήτησα εγώ και άλλοι δύο τρεις για ρουσφέτι, όταν θα ήταν τίποτα για αυτόν και δεν το έκανε, γιατί όπως είπε «δεν ήταν σωστό». Καταλαβαίνετε, ότι με αυτό ανέβηκε στην εκτίμησή μου.

  Σας τα λέω αυτά όχι για να τον ψηφίσετε αλλά για να μην πάθετε κατάθλιψη. Όπως θα έλεγε και η μαμά του, "perspective" κύριοι (και κυρίες).

 19. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 30/09/2009 23:31:03

  Δεν μ΄ ενοχλεί ιδιαιτέρως που ο ΓΑΠ κάνει "σαρδάμ" (μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα του). Απλά σκέφτομαι ότι αν ο Καραμανλής έκανε τα μισά , φυλλάδες και κανάλια θα ζητούσαν την.... απέλαση του.
  Περισσότερο από τα "σαρδάμ" μ΄ ενοχλεί ο λόγος -κατά περίπτωση και η γραφή του. Κύριες προτάσεις των δέκα λέξεων κατά βάση, παρατεταγμένες η μία δίπλα στην άλλη,χωρίς λίγη έμπνευση, χωρίς αμεσότητα,χωρίς λίγο χιούμορ χωρίς μια πρωτοτυπία. Κι όταν κάπου προσπαθεί να εισάγει κάτι πρωτότυπο το κάνει τραγικά αποτυχημένα.
  Και μια ερώτηση:Μήπως κάποιες φορές το επίπεδο έκφρασης έχει σχέση και με το επίπεδο σκέψης?
  Εχω την αίσθηση ότι έχοντας μεγαλώσει στο εξωτερικό ο Παπανδρέου κουβαλάει μια διαφορετική κουλτούρα (ΔΕΝ είναι απαραίτητα κακό) μόνο δεν το βγάζει προς τα έξω ξεκάθαρα και χωρίς ενοχές αλλά προσπαθεί να δείξει ότι είναι κάτι που δεν είναι και δεν θέλει να είναι.
  Γι αυτό ώρες-ώρες προσπαθεί να μιμηθεί τον πατέρα του, "χορεύει" ζειμπέκικο (συμπάθησα τον Σημίτη όταν σε μια συνέντευξη είπε ότι δεν χορεύει γιατί ο χορός πρέπει να δίνει ένα αισθητικό αποτέλεσμα που αυτός δεν μπορεί να προσφέρει),γίνεται κάποτε επιθετικός χωρίς προφανή λόγο, προσπαθεί να είναι πασόκος κτλ
  Τελικά ο παραλληλισμός με τον "εκ Δυτικής Λιβύης" ηγεμόνα εμένα μου φαίνεται αρκετά πετυχημένος. Εξ άλλου το ποίημα δεν λέει ότι ο Αριστομένης δεν ήταν καλό παιδί ή δεν ήταν έντιμος. Ηταν μάλιστα και ηγεμών όπως θα μας προκύψει μάλλον στις 5/10 ο Παπανδρέου.Είχε μάλιστα και "κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του" - κάτι εξαιρετικά προφανές για τον ΓΑΠ τουλάχιστον προεκλογικώς. Από κει και πέρα βέβαια ο Καβάφης χαρακτηρίζει τον εκ Δυτικής Λιβύης ηγεμόνα "τυχαίο" και "όχι βαθύ στες σκέψεις". Ας σοβαρευτούμε!Δεν νομίζω ότι κανένας θα χαρακτήριζε στα σοβαρά τον Παπανδρέου βαθυστόχαστο, ούτε πιστεύει κανένας ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αν δεν τύχαινε να λέγεται Παπανδρέου θα ήταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ!
  Αφησα οπως βλέπετε εκτός του σκεπτικού μου τον χαρακτηρισμό "αστείος". Νομίζω ότι είναι ο μόνος λόγος που στα πλαίσια του υποκριτικού πολιτικού πολιτισμού μας άλλαξε το εξώφυλλο. Ο κ Παπανδρέου σε καμμία περίπτωση δεν είναι "αστείος"!( απλώς μερικές φορές συμβαίνει να γελάμε με τα χάλια μας).

 20. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 01/10/2009 00:04:08

  Συμφωνώ απολύτως με το προηγούμενο σχόλιο του ΑΡΗ Θ.
  Και γιά να το πάω στη σημειολογία του πράγματος, έχει κανείς σας παρατηρήσει σε ποιό χέρι φορά τη βέρα του ο Παπανδρέου; Στο αριστερό. Να με συγχωρήσετε αλλά αυτή γιά μένα είναι ακραία έκφραση Αμερικανιάς. Δείχνει ακόμα και σ'αυτό το απλό έθος, διαφορετική κουλτούρα από την κουλτούρα της χώρας την οποία οσονούπω θα κληθεί να κυβερνήσει. Το παρατήρησα γιατί κι εγώ όταν μεταβαίνω στο εξωτερικό (κυρίως στις αγγλοσαξωνικές χώρες), αλλάζω τη θέση της βέρας φορώντας τη στο αριστερό χέρι. Και γιά όσους μου αντιτείνουν ότι πρόκειται γιά λεπτομέρεια, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

  • Tηλέμαχος avatar
   Tηλέμαχος @ Αρράκις الراقص 01/10/2009 12:00:34

   Εσύ γιατί την αλλάζεις; γιατί δεν κάνεις ό,τι και ο ΓΑΠ; στο αριστερό αυτός επειδή έτσι έμαθε και έτσι το νιώθει, στο δεξί εσύ. Γιατί πρέπει να "το παίζεις";

 21. Νίκος avatar
  Νίκος 01/10/2009 10:06:37

  Μερικοι εδω μεσα συγχεουν τα επιφαινομενα, δλδ τα σαρδαμ, τα χοντρα λαθη, και την ξενη σκεψη ντυμενη με ελληνικες λεξεις με την Πλατωνικη ουσια του προβληματος ΓΑΠ, που ειναι το γεγονος οτι ενω ζει στη χωρα για 45+ χρονια το μονο που εμαθε ειναι η ξυλινη αριστεριστικη γλωσσα που επεβαλαν οι ιδεολογογλωσσικοι Σταλινισκοι της "αριστερας". δεν επιπλητουμε τα λαθη αυτα καθ' αυτα, αλλα το συνολικο πλαισιο σκεψης και την κατακερουργημενη γλωσσα του που αποδεικνυουν οτι
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, και πως να εχει αφου δεν πηγε ποτε σε ελληνικο σχολειο και αυτο, σε συνδιασμο με τα 45+ χρονια της εν ελλαδι παραμονης του, κανουν την υποθεση μας οτι δεν αισθανεται και πολυ Ελληνας, ισχυροτατη.
  Μερικοι απο εμας που εχουμε 20+ χρονια σε αγγλοφωνες χωρες οχι μονο μιλαμε καλα τα αγγλικα αλλα μερικοι εχουμε κανει και αγγλικη φιλολογια στο πανεπιστημιο πριν καταληξουμε στις επιστημες. Ποσο μαλλον ενας υποψηφιος πρωθυπουργος.
  Πριν πολυ καιρο ειχα πει, και δεν νομιζω οτι ειχει γινει αντιληπτο και δικαιως βεβαια, οτι κατ' αναλογια αν ημουν υπουργος εξωτερικων της Αμερικης και η Ρωσια διεκδικουσε π.χ. την Αλασκα θα ημουν τοσο ευαισθητος για την Αλασκα οσο ειναι ο ΓΚΑΠ για "μερικα στρεμματα ελληνικης γης", δλδ δεν θα εδινα a rat's ass που λεμε. Το Καβαφειο ποιημα ειναι καταλυτικο και η αναρτηση μια απο τις καλυτερες. Περιγραφει τον πυρηνα μερους του ελλαδικου μας εθνικου προβληματος. Οσοι δεν το αντιλαμβανονται, λογω ιδιοτελειας και εξαρτησεων, κακως οι βαρβαροι ειναι ηδη εντος των τοιχως και εχουν και εκπροσωπο που διεκδικει τα ηνια της χωρας μας.

  • Tηλέμαχος avatar
   Tηλέμαχος @ Νίκος 01/10/2009 12:02:45

   Να προσθέσω ότι ο επόμενος υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στα αγγλικά όταν του το ζήτησαν. "Γερμανικά κύριοι"

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Tηλέμαχος 01/10/2009 12:36:32

    άαα.. κομπλεξάκι των Γερμανών με τα αγγλικά...

    Τι ελληνική παιδεία να έχει o ΓΑΠ. Μέχρι το 1967 ήταν στην Ελλάδα. Και του πότε είναι... 1952; Σε σύγκριση με κάτι άλλους επώνυμους γόνους..

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Tηλέμαχος 01/10/2009 12:39:51

    Εμείς πάντως στην Ελλαδα δεν έχουμε πρόβλημα. Κάτι κουτσοαγγλικά τα κουτσομιλάμε όλοι.
    Μπορεί αν δυσκολεύεται να εκφράζεται σε παγκόσμια γλώσσα ...

   • Αρχίδαμος avatar
    Αρχίδαμος @ Tηλέμαχος 01/10/2009 13:12:09

    ε καλα αυτος ομως ειναι και επισημα gay

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Tηλέμαχος 01/10/2009 13:44:16

    @ Αρχίδαμε
    O Guido Westerwelle, αρχηγός του Γερμανικού FDP, είναι όντως επισημότατος gay (γούστο του και καπέλο του και χαρά στον που τον ψήφισε, κι άς πίνει την σκληρή Extra Bock Bier - κάτι ξέρω από Γερμανία).
    Αλλά ποιόν ανεπίσημο υπονοείς;

 22. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 01/10/2009 13:09:44

  Τηλέμαχε, συγγνώμη αν δεν έγινα απολύτως κατανοητός...την αλλάζω όταν βρίσκομαι ΜΟΝΟΣ μου στο εξωτερικό γιά επαγγελματικά (μην μπλέξουμε κιόλας)

 23. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 01/10/2009 13:13:55

  Άρα να υποθέσουμε ότι ο Γιωργάκης έχει επιδοθεί σε μια ατελέσφορη μακροχρόνια προσπάθεια να βρει γκόμενα?
  Όποιος λέει "σαρδάμ" το "μηδέν εις το πηλίκιο", κάτι τέτοιο θα σου απαντήσει, Ντιούν...

 24. Νίκος avatar
  Νίκος 01/10/2009 13:38:36

  Τηλεμαχε, λεγεται και ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που η ελλαδικη κλεπτοκρατια την εχει ξεχασει για να μπορει να "διαχειριζεται" το χωρο Ελλαδα για να τρωει ξενα χρηματα, που δημιουργουν "εξαρτηση" και "χρεωστουμενα" κλπ. Οι προσφατες δηλωσεις του κου Παπανδρεου μαλλον σ' αυτη την κατηγορια εμπιπτουν.
  Αλλωστε, ο κος Δημου δεν δηλωσε οτι "κουβαλουσε" και αυτος χρηματα σε κομματικα ταμια; ουτε κιχ περι τουτου απο τα ελεεινα ΜΜΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.