#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/03/2009 03:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κάρλος γράφει στον …Ομπάμα για τον Μπρεγκέ !!!

Ένα τεράστιο θέμα ανοίγει ο Κάρλος από τη φυλακή του στην Γαλλία. Όπως έγραψε ο διεθνής Τύπος (Carlos The Jackal Asks Obama For Help) αλλά και το www.greekamericannewsagency.com το «Τσακάλι», έστειλε επιστολή στον Ομπάμα με την οποία ζητά να μάθει τι έγινε ο σύντροφος του Bruno Breguet που μυστηριωδώς εξαφανίστηκε το 1995 κάπου στη Δυτική Ελλάδα !

Ο Κάρλος αρχίζει την επιστολή του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε, έχετε τα συγχαρητήρια μου για την απόφαση σας να κλείσετε τις φυλακές της CIA. Ο σύντροφος μου Bruno Breguet, Ελβετός υπήκοος, απήχθη από ένα φέρρυ μπόουτ ερχόμενο από την Ιταλία προς Ελλάδα σε μια ειδική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στις 11 Νοεμβρίου του 1995 και έκτοτε εξαφανίστηκε δίχως ίχνη». Στη συνέχεια αφού υποστηρίξει ότι νατοϊκές ναυτικές δυνάμεις και πράκτορες της CIA τον απήγαγαν, παρακαλεί για τη μεσολάβηση του Ομπάμα και τελειώνει την επιστολή με τη φράση: « Όπως θα έλεγε και ο Παππούς σας «Allahu akhbar», ο Θεός είναι μεγάλος» !!!

Ο Μπρούνο Μπρεγκέ, στενός συνεργάτης του Kάρλος, με το ψευδώνυμο, «Λούκα», είχε κατ' επανάληψη αναλάβει εξαιρετικά κρίσιμες αποστολές για λογαριασμό της οργάνωσής του Κάρλος «Σεπαράτ». Ανήκε επίσης στην οργάνωση «Prima Linea». Το 1992 αγόρασε σπίτι στην Ηγουμενίτσα και περνούσε εκεί μεγάλα χρονικά διαστήματα. Στην ίδια περιοχή  ζούσε και ο εκ των κατηγορηθέντων για συμμετοχή στην επιχείρηση της δολοφονίας του Aλντο Mόρο από τις Eρυθρές Tαξιαρχίες, Eνρίκο Mπιάνκο. Ο τελευταίος συνελήφθη το 1997, κατόπιν φορτικών πιέσεων των αμερικανικών υπηρεσιών.

Ο Mπρεγκέ εξαφανίστηκε κάτω από ιδιαιτέρως μυστηριώδεις συνθήκες στα τέλη του 1995, ενώ επέστρεφε με το πλοίο από την Iταλία. Έκτοτε, αγνοείτο η τύχη του και ουδείς γνωρίζει αν έχει δολοφονηθεί ή επαχθεί, όπως υποστήριζε παλαιότερα ο αδελφός του.

Το 1996 συνάντησα τον αδελφό του Μπρούνο, Ερνέστο, στη Ζυρίχη. Υποστήριζε ότι είχαν απαγάγει τον Μπρούνο άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών. Όπως επίσης μου είχε πει τότε, πριν ο Μπρούνο αναχωρήσει για το μοιραίο ταξίδια είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικά και του είπε: «Αν σε τρεις - τέσσερις ημέρες δεν επικοινωνήσω μαζί σου, ψάξε να με βρεις». Λέτε να γνώριζε τι θα του συνέβαινε;

Τον Ιανουάριο του 1996 το Ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας δήλωσε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία για τη τύχη του Breguet και ότι δεν έχει υπάρξει καμία εμπλοκή των Ελληνικών αρχών με το θέμα. Το καλοκαίρι του 2001, ένα χρόνο πριν από τις συλλήψεις για την 17Ν και τον ΕΛΑ ανακαλύφθηκε τυχαία ένας σκελετός στην παραλία Mακρυγιάλι της Hγουμενίτσας. Αρχικώς, ειπώθηκε ότι πρόκειται για τον Μπρεγκέ. Ύστερα, όμως, από την ανάλυση του DNA διαπιστώθηκε ότι ο σκελετός δεν ανήκει στον Mπρούνο Mπρεγκέ.

Είναι βέβαια φυσικό ο Κάρλος να θέλει, χρόνια μετά, να μάθει για τον σύντροφό του, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης Ομπάμα να κλείσει το Γκουαντάναμο. Προκαλεί όμως μεγάλη εντύπωση ότι η επιστολή του συμπίπτει με την αναβίωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα αλλά και των πιέσεων της Ουάσιγκτον για την καταπολέμησή της. Η εξαφάνιση του Μπρεγκέ επί κυβέρνησης Σημίτη αποτελεί μια ακόμα μελανή σελίδα για τη χώρα μας επειδή επιβεβαιώνει, μαζί με τις υποκλοπές και τα άλλα, πόσο ανεξέλεγκτα κινούνται οι μυστικές υπηρεσίες στην χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.