#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/12/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κάντας, ο Λιακουνάκος και της οπλο-διαπλοκής το κάγκελοΑπό έκπληξη έως σάλο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις στην κατάθεση του πρωην διευθυντή εξοπλισμών Α. Κάντα για τον επιχειρηματία και έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο. Σε εμάς όμως οι δραστηριότητες του κ. Λιακουνάκου στο υπουργείο Άμυνας δεν ήταν άγνωστες από την δεκαετία του 80. Σε οποιαδήποτε σύμβαση/προμήθεια του ΥΕΘΑ έχει ανάμιξη ο Λιακουνάκος υπάρχει και κάποιο πρόβλημα, ή σκάνδαλο, γράφαμε την εποχή εκείνη στο περιοδικό “Αντί”, αλλά τότε το “σύστημα”  όχι μόνο κώφευε αλλά τον ευλογούσε στην Μύκονο ως νέο και επιφανές μέλος του.

ΛΕΟΠΑΡΝΤ: Η ΑΧΧΟΝ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο με το σκάνδαλο της πρώτης αγοράς Λέοπαρντ. Την δεκαετία του 80 στο πόρισμα της ΕΔΕ που διενήργησε ύστερα από αποκαλύψεις του περιοδικού «Αντί» ο τότε αρχηγός της στρατιωτικής Δικαιοσύνης αντιστράτηγος Κ.Φωτάκης χαρακτήρισε την αγορά των Λέοπαρντ «σκανδαλώδη και παράνομη» και ζήτησε να διαβιβασθεί η υπόθεση στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου. Ανταγωνιστής του Λιακουνάκου στο σκάνδαλο σε εκείνη την προμήθειαήταν  ένας άλλος έμπορος οπλών, ο  Βασίλης Τσάκος, που διεκδικούσε από την KRAUSS-MAFFEI προμήθεια 10 εκ μάρκων (του 1981),πράγμα που σημαίνει ότι ανάλογη ήταν και η προμήθεια της ΑΧΧΟΝ. Με εντολή του τότε υπουργού Άμυνας Γιάννη Χαραλαμπόπουλου (17/12/86) το ΥΕΘΑ παρέπεμψε την υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη, η οποία ως συνήθως την έβαλε τελικά στο αρχείο.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΣ:Τον Ιούλιο του 1987  ο τότε ΥΕΘΑ Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (ECCM) που είχε αγοράσει η ΠΑ για 60 μαχητικά αεροσκάφη ήταν «ελαττωματικά και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας», κατά την προμήθεια τους σημειώθηκαν απαράδεκτες υπερτιμολογήσεις και ότι στην απάτη ενέχεται μια «κλειστή σπείρα αξιόπιστων προσώπων». Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΑΝΤΙ (τχ 349 της 19/7/87) τo σύστημα αγοράστηκε από την αμερικάνικη RAYTHEON, αντιπρόσωπος της οποίας είναι η ΑΧΧΟΝ. Μέλος της επιτροπής αγοράς της ΠΑ ήταν και ο αναφερόμενος στην απολογία Κάντα ταξίαρχος Αρκουμανέας,εκδοτης της εφημερίδας του Λιακουνάκου «Κέρδος» αργότερα και στενός συνεργάτης του.ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ VRC-12: Το Φεβρουάριο του 1986 και ύστερα από τρεις επαναλήψεις του μειοδοτικού διαγωνισμού το ΓΕΣ έδωσε  την προμήθεια 1000 σταθμών ασυρμάτου VRC-12 στην αμερικανική E-SYSTEMS, αντιπρόσωπος της οποίας ήταν η ΑΧΧΟΝ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η E-SYSTEMS είχε κηρυχθεί έκπτωτη από τις προμήθειες του αμερικανικού Πενταγώνου, επειδή οι ασύρματοι της δεν ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές του αμερικανικού ΓΕΣ.Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Προμηθειών του ΓΕΣ, υποστράτηγος Καραμπερίδης, που έδωσε τη δουλειά στο Λιακουνάκο προσελήφθη αργότερα στην ΑΧΧΟΝ. Στις 13/9/88 το 4ο Γραφείο του ΓΕΣ υπέβαλε αναφορά σύμφωνα με την οποία σε έλεγχο που έγινε στο ΚΕΠΗΥ απορρίφθηκαν ως άχρηστοι οι 432 από τους ασυρμάτους που πούλησε η ΑΧΧΟΝ. Ούτε αυτό το δημοσίευμα διέψευσε ποτέ ο Λιακουνάκος.

Παντελώς άχρηστα τα ραντάρΣύμφωνα με δημοσίευμα της 11/10/04 στην έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Defense News, τα ραντάρ TPQ-37 που πούλησε η ΑΧΧΟΝ του Θ. Λιακουνάκου στο ΓΕΣ παρουσίαζαν ήδη προβλήματα από εικοσαετίας, όταν δηλαδή εισήχθηκαν στον αμερικανικό στρατό. Ύστερα από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις, η κατασκευάστρια εταιρεία Raytheon παρουσίασε πριν από τον πόλεμο του Ιράκ μια βελτιωμένη έκδοση του λογισμικού. Στη μάχη , όμως, τα ραντάρ αποδείχθηκαν άχρηστα επειδή δεν έκαναν τη δουλειά για την οποία προορίζονται: να εντοπίζουν δηλαδή  τις εχθρικές βολές όλμων.

Για τους άντρες της 1ης Μοίρας του 3ουArmored Cavalry Regiment, το TPQ-37 δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από τη βοήθεια που πρόσφερε. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ , η μονάδα αυτή δέχθηκε επιθέσεις με όλμους 40 φορές ,αλλά τα ραντάρ που μας πούλησε ο κ. Λιακουνάκος ανίχνευσαν εισερχόμενα βλήματα μόνο …τρεις (αριθμός 3) φορές.

Ραντάρ STENTOR: Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα (πχ «Τύπος της Κυριακής» της 12/2/88) η ΑΧΧΟΝ εκπροσώπησε στο ΥΕΘΑ τη γαλλική εταιρεία LCT που πούλησε στον ελληνικό στρατό τα άχρηστα ραντάρ STENTOR

Αποκλεισμός από τις προμήθειες

Στις 27/12/88 και λόγω των προαναφερθέντων σκανδάλων το ΓΕΕΘΑ απέκλεισε την ΑΧΧΟΝ από τις προμήθειες των ΕΔ για το χρονικό διάστημα 6/12/88-6/12/89 επειδή «κατα τις συναλλαγές του δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές του υποχρεώσεις και αποδεδειγμένα φάνηκε κακής πίστης προμηθευτής».

Της οπλοδιαπλοκής το κάγκελο

[caption id="attachment_240316" align="alignnone" width="600" caption="Ο κ. Λιακουνάκος"][/caption]

Όπως έγραψε αργότερα η “Ελευθεροτυπία” ο Θωμάς Λιακουνάκος είναι ένας από τους πιο παλιούς επιχειρηματίες στο χώρο των εξοπλισμών μέσω της ΑΧΟΝ, με πάνω από 20 αντιπροσωπείες στο χαρτοφυλάκιό του.

Θεωρείται ο βασικότερος έμπορος αμυντικών συστημάτων. Υπήρξε ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Κέρδος» και ελέγχει τον όμιλο Eurοmedica στο χώρο της υγείας.

Ενδεικτικά, η «αυτοκρατορία» των αντιπροσωπειών του Θ. Λιακουνάκου περιλαμβάνει τις: Raytheon (Ρatriοt, Sοnars, αντιαεροπορικοί πύραυλοι HAWK, Fire-Finders), United Defense (στρατιωτικά οχήματα-ανήκει στην ΒΑΕ Systems Land & Armaments), Systems & Electrοnics Inc (όπλα για πολεμικά πλοία), Kοp-Flex (ηλεκτρο-οπτικά), Hοneywell (αεροναυπηγική και συστήματα προσομοίωσης), Delex (ειδικεύεται στην παραγωγή λογισμικού για αμυντικά προγράμματα), Day & Zimmerman, Bοeing Cοmpany (βιομηχανία αεροσκαφών), Alliant Techsystems (συστήματα πυρομαχικών, UAV), Aerοjet, L-3 Cοmmunicatiοns ΒΤ FUZE, Lοckheed Martin, Kοllmοrgen (ηλεκτρο-οπτικά).

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες που αντιπροσωπεύει ο Θωμάς Λιακουνάκος έχουν κερδίσει προγράμματα υπερδιπλάσιας αξίας δύο «αγορών του αιώνα», άνω των 6 δισ. ευρώ. Τα μεγαλύτερα αφορούν τις προμήθειες των μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90, τον εκσυγχρονισμό των αντιαεροπορικών πυραύλων HAWK, τον ηλεκτρονικό πόλεμο (μέσω της SONAK), τα ιπτάμενα ραντάρ για την αεροπορία, τις συστοιχίες Patriot (σχεδιάζεται να αγοραστούν και άλλες), τα νέα γερμανικά άρματα Leοpard, τα επιθετικά ελικόπτερα «Απάτσι», τα ελικόπτερα «Σινούκ», τους πυραυλάκατους Super Vita, το σύστημα αυτοπροστασίας Aspis των αμερικανικών F-16.

Διεκδίκησε, επίσης, τη ναυπήγηση της νέας κορβέτας αντιπροσωπεύοντας βρετανικό σχεδιαστικό οίκο.

Συμμετείχε στην απόπειρα εξαγοράς του 49% της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) σε συνεργασία με την Intracοm.


Ο Λιακουνάκος στον ... “Ελεύθερο Τύπο”

[caption id="attachment_240317" align="alignnone" width="600" caption="Η σύζυγος του κ. Λιακουνάκου Νατάσα, μετά του αοιδού Μαζωνάκη"][/caption]

 Μετά τον θάνατο του Άρη Βουδούρη και την απομάκρυνση του Δημήτρη Ρίζου εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» ανέλαβε ο Μιχάλης Σαρρής, αλλά τον απολυτό έλεγχο ασκούσε ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος επέβαλε στα άλλα μέλη του «Ιδρύματος Τύπου» (που διαχειριζόταν την κληρονομιά Βουδούρη) να πουλήσουν το 10% των μετοχών του «Ελεύθερου Τύπου», έναντι 300.000.000 δραχμών στον Θωμά Λιακουνάκο. Προσέξτε τώρα τη διαπλοκή:


Εκτός από κουμπάρος του Έβερτ και εκδότης και άλλων εντύπων, ο Λιακουνάκος έλεγχε τότε και κάποιο «Διεθνές Επιχειρηματικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΑΕ», μεταξύ των μελών του ΔΣ του οποίου βρήκαμε και τον κ. Σταύρο Ψυχάρη του Παναγιώτου. Παλαιότερα δημοσιεύματα έφεραν εξάλλου το «συγκρότημα Λαμπράκη» να αγοράζει ένα μεγάλο πακέτο μετοχών των εταιρειών του κ. Λιακουνάκου, ο οποίος θα αναδεικνυόταν έτσι σε «άνθρωπο κλειδί» των διαπλεκομένων, ιδιαίτερα για τα δισεκατομμύρια των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την εποχή (1987) που  το προαναφερθέν σκάνδαλο των «Λέοπαρντ» συγκλόνιζε το πολιτικό κατεστημένο και το «Βήμα» κατηγορούσε ανοικτά τον Θωμά Λιακουνάκο ως «έμπορο όπλων» και «μεσάζοντα» είχε κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το δυνατό φλερτ του κ. Λιακουνάκου με τον Λαμπράκη εκείνης της εποχής ανησύχησε ως φαίνεται σφόδρα τον Σ. Κοκκαλη, ο οποίος ανακήρυξε τον Λιακουνάκο «εχθρό»του. Το αποτέλεσμα ήταν να στριμωχτεί ο Έβερτ, ο οποίος για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση εμφανίστηκε τότε αιφνιδίως από το βήμα της Βουλής ως πολέμιος των διαπλεκομένων . Αργότερα οι δύο εχθροί τα βρήκαν και ο Θωμάς Λιακουνάκος έβαλε στο παιχνίδι των ενόπλων δυνάμεων τον Σωκράτη Κόκκαλη,καθώς εμφανίζονταν να έχουν κοινή παρουσία σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Μια απόλυση και μια επιστολή στο Ίδρυμα Τύπου» 

Όπως έχω αναφέρει και άλλες φορές η αποκάλυψη των αρχείων της Στάζι για τον ΕΛΑ και τον Κόκκαλη ήταν η αιτία της απόλυσής μου από τον «Ελεύθερο Τύπο». Η αφορμή για την οποία δόθηκε όταν ο Έβερτ έκανε μέλος του ΔΣ του ΕΤ τον Λιακουνάκο ο οποίος ούτε να με βλέπει δεν ήθελε εξαιτίας όσων είχα δημοσιεύσει γι αυτόν στο «Αντί». Μετά την απόλυσή μου έστειλα στο ΔΣ του ΕΤ μια επιστολή η οποία μεταξύ άλλων έγραφε:

«...Ο άλλος  μεγάλος λόγος για την απόλυση μου είναι το εκδικητικό μένος που τρέφει το νέο μέλος του Δ.Σ. του «Ιδρύματος Τύπου» κ .Θωμάς Λιακουνάκος εναντίον μου, επειδή είμαι ο συντάκτης σειράς αποκαλυπτικών ρεπορτάζ στο περιοδικό «Αντί» και τον «ΕΤ», την περίοδο 1984-90 για τα σκάνδαλα στις προμήθειες των Ένοπλων Δυνάμεων στα οποία εμπλέκεται η εταιρεία του ΑΧΧΟΝ. Όπως αναφέρουν πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο «σε οποιαδήποτε σύμβαση / προμήθεια του Υ.ΕΘ.Α. έχει ανάμιξη ο Λιακουνάκος από το 1980 μέχρι σήμερα, υπάρχει και κάποιο πρόβλημα, η σκάνδαλο». Λόγος, άλλωστε, που ανάγκασε το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. να αποκλείσει την ΑΧΧΟΝ στις 27/12/88 από τις προμήθειες των ΕΔ επειδή «κατά τις συναλλαγές της δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές της υποχρεώσεις και αποδεδειγμένα φάνηκε κακής πίστης προμηθευτής». Στον «ΕΤ» της εποχής Βουδούρη μπορείτε εξάλλου να αναζητήσετε πληθώρα άρθρων που καταγγέλλουν τις συμβάσεις της ΑΧΧΟΝ με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Που να φανταζόταν ο αείμνηστος Άρης ότι σήμερα ο κ.Λιακουνακος θα είχε κάτω από τον έλεγχο του την εφημερίδα του (!!!).

Είναι προφανές λοιπόν ότι οι υπεύθυνοι της εφημερίδας δεν έχουν ούτε τη διάθεση και φυσικά ούτε το σθένος να εφαρμόσουν την «κληρονομιά Βουδούρη». Να αντιταχθούν δηλαδή στον συστηματικό εκμαυλισμό και εξαγορά συνειδήσεων από τους προμηθευτές του δημόσιου και τα όργανα ξένων συμφερόντων. Η  εφημερίδα του Άρη Βουδούρη έγινε μεγάλη ακριβώς επειδή διαχώρισε τη θέση της από αυτά τα συμφέροντα και αγωνίστηκε εναντίον τους με αποτέλεσμα να κατακτήσει την εμπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού. Σήμερα, οι εφημερίδες του Ιδρύματος έχουν ευνουχισθεί θεματολογικά και ο δυναμισμός τους του παρελθόντος έχει θυσιαστεί στο βωμό άλλων  σκοπιμοτήτων. Σκοπιμότητες όμως που όχι μόνο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μετά τα συμφέροντα της μεγάλης παράταξης που εκπροσωπεί ο «Ελεύθερος Τύπος»,αλλά στρέφονται εναντίον της.

Το ερώτημα λοιπόν που απομένει είναι αν το «Ίδρυμα Λιλιαν Βουδούρη» που έχει την υπέρτατη ευθύνη της διαφύλαξης της κληρονομιάς του αείμνηστου Άρη θα συνεχίσει να δέχεται αυτήν την κατάσταση, η θα πάρει αμέσως εκείνα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν την ιστορία της εφημερίδας και θα ξανακάνουν τον «Ελεύθερο Τύπο» άξιο του ονόματος του.

Καταλήγοντας θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στο εξής γεγονός. Στην οχτάχρονη σταδιοδρομία μου στο δημοσιογραφικό λειτούργημα κυριάρχησαν οι αποκαλύψεις μου ,από το περιοδικό «Αντί» και τον «ΕΤ», για τα σκάνδαλα Κοσκωτά και Λούβαρη και οι καταθέσεις μου ως μάρτυρα κατηγορίας στις δίκες που ακολούθησαν.Η στάση μου αυτή ήταν η αιτία να σπιλωθώ ποικιλοτρόπως από διάφορες κατευθύνσεις και μεταξύ των άλλων να απολυθώ και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σήμερα βρίσκομαι στην οδυνηρή θέση να απολύομαι για παρόμοιους λόγους και από την εφημερίδα στην οποία αφιέρωσα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Δεν παραπονούμαι όμως. «Πληρώνω» τη στάση που επέλεξα συνειδητά στη δημοσιογραφία και τη ζωή. Ένα μόνο δεν μπορεί κανείς να πει για μένα: Ότι «εξαγοράστηκα» και υπέκυψα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για ορισμένους άλλους στην εφημερίδα.

Με τιμή,

Βασίλης Ζήσης

Υ.Γ. Κάποτε ο Λιακουνάκος ζήτησε να με συναντήσει μαζί με τον μακαρίτη τον Χρήστο Παπουτσάκη για να μας γνωρίσει κλπ κλπ. Πήγαμε λοιπόν στο γραφείο του (στον γυάλινο πύργο της Κηφισίας) και κάποια στιγμή αφού τον στριμώξαμε για τα καλά τσατίστηκε σηκώθηκε και μας έδειξε ένα διάγραμμα της πορείας της ΑΧΧΟΝ που είχε κρεμασμένο στο τοίχο. “Το βλέπετε αυτό, θα ανεβαίνει μέχρι να τρυπήσει το ταβάνι”μας είπε. Βεβαίως, μεγάλε, και ως γνωστόν ότι ανεβαίνει κάποτε κατεβαίνει απότομα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 29/12/2013 08:43:25

  Εχουν πολύ δουλειά οι ανακριτές και οι δικαστές.
  Ολα αυτά συνιστούν εγκληματικές οργανώσεις;
  Που είναι ο Δένδιας και Κεδίκογλου για βαριές δηλώσεις;
  Πότε θα έχουμε συλήψεις; Αυτοί ρήμαξαν την χώρα.

 2. Feliz Navidad Prospero Año y Felicidad. avatar
  Feliz Navidad Prospero Año y Felicidad. 29/12/2013 08:52:06

  Οι πιο παλιοί γνωρίζουμε ότι ο Έβερτ ήταν κολλητός φίλος τόσο του Λιακουνάκου όσο και του Ψυχάρη, πολύ πριν κάποιος απ' τους τρεις τους γίνει "μεγάλος", οπότε πέραν της συνωμοσιολογίας λάβετε υπόψη σας και την φιλία.

 3. Lavo(me)nos avatar
  Lavo(me)nos 29/12/2013 09:35:12

  Εξαιρετικό άρθρο που αναδεικνύει την διαχρονική σήψη στις προμήθειες οπλικών συστημάτων.
  Μόνο ένας δημοσιογράφος με μεγάλο αρχείο και γνώση πάνω στα θέματα θα μπορούσε να μας δώσει μια τόσο ολιστική ματιά στα πράγματα.
  Η διαπλοκή μισεί την συνολική αυτή προσέγγιση, μισεί τη μνήμη, μισεί την συνολική εικόνα.
  και μοιράζει αγωγές και εξώδικα όπου την παίρνει......
  κι άμα λάχει γράφει και "κύρια άρθρα" για ξεκάρφωμα.

 4. Ν. avatar
  Ν. 29/12/2013 09:55:13

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής εμείς και οι Φινλανδοί είχαμε αγοράσει τα ΝΗ-90 με ακριβώς την ίδια διαμόρφωση,αλλά εμείς είχαμε πληρώσει παραπάνω.Κοιτώντας λίγο στην ιστοσελίδα της ΝΗΙndustries

  http://www.nhindustries.com/site/en/ref/TTH-Main-Missions_40.html

  θα είτε ότι όντως Ελλάδα και Φινλανδία έχουν το ίδιο ακριβώς μοντέλο

  Όσο για τις Super Vita,πάλι σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής,το ΠΝ ήθελε να αγοράσουμε τις Γαλλικές πυραυλακάτους,που εκτός των υπολοίπων ήταν σύγχρονη σχεδίαση με stealth χαρακτηριστικά,με απόφαση Σημήτη αγοράσαμε ότι αγοράσαμε,επειδή οι Άγγλοι είχαν χάσει τον διαγωνισμό για το Άρμα Μάχης,ήθελε λέει να τους δώσει κάτι.

  Λίνκ από το 2011 που μιλάει για "σκάνδαλο των Super Vita"
  http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/2-super-vita.html

  • Ν. avatar
   Ν. @ Ν. 29/12/2013 12:56:28

   Παραγγελία Ελλάδας για 20 Ελικόπτερα ΝΗ90
   Κόστος 657εκ Ευρώ
   http://www.nhindustries.com/publications/en/ref/GREECE-SIGNS-THE-CONTRACT-FOR-20-NH90-HELICOPTERS-PLUS-14-IN-OPTION_314.html

   Παραγγελία Φινλανδίας για 20 Ελικόπτερα ΝΗ90
   Κόστος 554 εκ Ευρώ
   http://www.defencetalk.com/finland-to-receive-eur-16m-for-nh90-chopper-delay-9159/

   Το άρθρο λέει επίσης ότι οι Φινλανδοί τους πήραν και 16εκ Ευρώ πίσω σαν ρήτρα γιατί καθυστέρησαν τις παραδόσεις.

   Κάθε σύγκριση με τις δικές μας ρήτρες καθυστέρησης προκαλεί γέλιο

 5. kritwn avatar
  kritwn 29/12/2013 09:57:36

  Αντί να κυνηγάμε γραφικούς όπως ο Γαβαλάς ή ο Κωστόπουλος θα έπρεπε να έχουμε βάλει στο στόχαστρο τέτοιους τύπους. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την κοινωνία.

 6. giorgos avatar
  giorgos 29/12/2013 10:11:17

  Μηπως ηρθε η ωρα να κανει πραξι ο Σαμαρας δυο υποσχεσεις του.
  1Μια και μοναδικη εξεταστικη για το πως και γιατι μπηκαμε στο μνημονιο.
  2 Ποθεν εσχες ολων των υπουργων απο το 1980 και μετα.
  ισως με αυτες τις υποσχεσεις σωσει την παραταξι απο την διαλυσι στις εκλογες .

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ giorgos 29/12/2013 14:14:23

   Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Σαμαράς είναι να διμιυργίσει ένα θεσμό που να μπορεί να ψάχνει παντού για διαφθορά και να είναι υπό του προέδρου και κανένα άλλο. Να μπορούν να μπένουν παντού.

 7. Skeptikisths avatar
  Skeptikisths 29/12/2013 10:58:01

  Να η ευκαιρία της χώρας και του έθνους. Βγάλτε τα όλα στο φως, κατασχέστε τους τα πάντα και βάλτε τους στην φυλακή. Τρεις κινήσεις με τις οποίες επιτέλους θα υπάρξει κάθαρση κι ο κόσμος θα νιώσει επιτέλους ότι κάτι αλλάζει. Για να σας δούμε.

 8. dexi_half avatar
  dexi_half 29/12/2013 11:06:05

  Ξεβρακώστε τους!

 9. Mak avatar
  Mak 29/12/2013 12:28:43

  Η υπόθεση με τις μίζες στους εξοπλισμούς είναι η τελευταία ευκαιρία του Σαμαρά. Αν δεν την πιάσει από τα μαλλιά η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί του και ας έχει μικρότερο μερίδιο ευθύνης από άλλους.

 10. Διογένης avatar
  Διογένης 29/12/2013 13:11:43

  Αγαπητέ Φάκτορα, να λοιπόν που η προσήλωση σε αρχές και αξίες αποδίδουν σε βάθος χρόνου. Πού ήσουν εσύ τότε και πού ήταν αυτοί, και πού είσαι τώρα εσύ και πού είναι και πού θα είναι σε λίγο αυτοί.

  Και ας θυμηθούμε και τον 36ο Ψαλμό, στίχοι 35-36: "εἶδον τὸν ἀσεβῆ ὑπερυψούμενον καὶ ἐπαιρόμενον ὡς τὰς κέδρους τοῦ Λιβάνου· καὶ παρῆλθον, καὶ ἰδοὺ οὐκ ἦν, καὶ ἐζήτησα αὐτόν, καὶ οὐχ εὑρέθη ὁ τόπος αὐτοῦ."

  Τελείως στο "άσχετο" έρχεται ένας άνθρωπος (ο Κάντας) που δεν είχε ξανακούσει ποτέ κανείς το όνομά του σε ευρεία δημοσιότητα και δίνει μια γερή ξηλωσιά στο πουλόβερ της διαπλοκής. Λέγοντας πράγματα που όλοι ήξεραν, αλλά κανένας - πλην εσού του ιδίου, κατά πώς φαίνεται, με ανυπολόγιστο προσωπικό και επαγγελματικό κόστος - δεν τολμούσε να πει ανοικτά.

  Αυτό το άρθρο πρέπει γίνει διδαχή για τις επερχόμενες γενεές. Μαζί με τους δύο πρώτους στίχους από τον ίδιο 36ο Ψαλμό: "Μη παραζήλου ἐν πονηρευομένοις μηδὲ ζήλου τοὺς ποιοῦντας τὴν ἀνομίαν· ὅτι ὡσεὶ χόρτος ταχὺ ἀποξηρανθήσονται καὶ ὡσεὶ λάχανα χλόης ταχὺ ἀποπεσοῦνται."...

  Τι να πω, τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια για την επιμονή σου σε αρχές και αξίες.

 11. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 29/12/2013 13:16:21

  διαβαζα το αντι ανελλιπως τη δεκαετια του 80 ! ...μετα απο χρονια ...η πληρης δικαιωση του!!! μια παρατηρηση μονο,,,,ο ελληνικος λαος ειχε τη δυνατοτητα να μαθει ,να γνωριζει τι γινοταν απο εντυπα σαν το Αντι ..αλλα ηταν του δεν βαριεσαι αδελφε!!!! σημερα ο ιδιος λαος ειναι στα καγκελα για τα δεινα που υφισταται !!!!

  • ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ avatar
   ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ @ αναγνωστης 30/12/2013 05:59:21

   και την δεκαετια του 70 εγραφε πολλα το ΑΝΤΙ .

 12. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 29/12/2013 13:48:15

  Καταναγκαστικά ἔργα κοινωνικῆς ὡφέλειας καί οἱ μῖζες τῶν τρελλῶν ἑκατομυρίων πίσω στούς ῞Ελληνες! I DARE YOU, MR. SAMARAS!

 13. Panos avatar
  Panos 29/12/2013 14:11:20

  Ειλικρινά, δεν έχω ξαναδεί τέτοια τύχη σε πολιτικό όπως αυτή του Σαμαρά.
  Να γυρίζει από το πουθενά στο κόμμα που εγκατέλειψε, να γίνεται σε χρόνο ρεκόρ αρχηγός του, να του δίνονται τόσες μοναδικές ευκαιρίες να γράψει ιστορία στην πιό κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής περιόδου και αυτός να τις κλωτσάει.... την μία με την άλλη και μάλιστα άτσαλα.
  Εάν χαθεί και αυτή..., no further comments....
  Έλεος... πιά!

 14. tk avatar
  tk 29/12/2013 15:05:20

  Τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση πλέον...
  Μετά από όλα αυτά όμως μου έρχονται στο νου κάποιες κουβέντες του τύπου μαζί τα φάγαμε, οι Έλληνες είναι λαμόγια, φοροφυγάδες, ζουν στην διαφθορά και ένα σωρό άλλα...

  Στο μεταξύ όλοι αυτοί οι μάγκες που ήταν και είναι στην δημόσια διοίκηση, από πρωθυπουργούς υπουργούς προέδρους γραμματείς κλπ κλπ ποτέ δεν πήραν χαμπάρι τίποτα έτσι; Ρε τους καημένους....τέτοιο πάρτυ και να μην δουν ή μάθουν τίποτα; Τόσα χρόνια και χαμπάρι; Τόσο καλοί ήταν όλοι αυτοί οι απατεώνες;...μπράβο στα παιδιά, στα μεν και στα δε...

  Εντυπωσιακό!

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 29/12/2013 15:11:20

  «Τα 7 σφάλματα του κόσμου

  - Γνώση δίχως χαρακτήρα
  - Εμπόριο δίχως ηθική
  - Επιστήμη δίχως ανθρωπιά
  - Ηδονή δίχως συνείδηση
  - Λατρεία δίχως θυσία
  - Πλούτος δίχως μόχθο
  - Πολιτική δίχως αρχές»
  ~Μαχάτμα Γκάντι

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 29/12/2013 15:43:23

   http://www.antinews.gr/2012/03/29/153763/
   «Όταν ο Γ. Παπανδρέου καταδίωκε … το “Αντί»

 16. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 29/12/2013 15:39:46

  Ενα ακόμα απο τα ζητήματα που ο κόσμος τα'χε τούμπανο εδώ και δεκαετίες , και τώρα πεφτουμε δήθεν απο τα σύνεφα...

  Μην ανησυχείτε όμως ,η αλήθεια και η δικαιοσύνη θα λάμψουν , όπως στο σκάνδαλο της Siemens και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 29/12/2013 15:50:49

  Να σχολιάσω κάτι και με αφορμή τη φωτογραφία της συζύγου: Εγώ μεγάλωσα σε μιά εποχή που η τότε "άρχουσα τάξη" (με όλα τα στραβά της) είχε σαν ψυχαγωγία την όπερα (έστω και χωρίς Μέγαρο), την Επίδαυρο, το Φεστιβάλ Αθηνών ,τη Τζίνα Μπαχάουερ , τον Μάνο Χατζηδάκι...

  Εδώ και δεκαετίες , η «αρχουσα τάξη» των λαμόγιων δείχνει ξεκάθαρα το επίπεδό της, επιλέγοντας τα κυριλέ σκυλάδικά και τις γαρδένιες σε πάσης φύσεως παθιάρες αοιδούς…

  Πώς να μην καταντήσουμε εκει που καταντήσαμε? Φώναζε το πράμα!

 18. Skeptikisths avatar
  Skeptikisths 29/12/2013 16:24:18

  Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό αλλά θα έπρεπε ήδη η Δικαιοσύνη να είχε ορίσει ειδική ομάδα από δικαστές και υπαλλήλους για να διερευνήσουν την υπόθεση όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μην πάρει κι αυτό μια 20ετία. Ίσως ιστορικά είναι η πιο κρίσιμη στιγμή από την αρχή της κρίσης για να φανεί ότι αλλάζει κάτι. Καθυστερούν! Η χαλαρότητα των εορτών νομίζω τους έχει επηρεάσει.

 19. aris. aold avatar
  aris. aold 29/12/2013 17:12:06

  Για τα γεράματα σου σε είχε φωνάξει.

  Για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους.

  Αλλά εσύ που να πάρεις χαμπάρι.

  Ετσι είναι σε αυτή την ζωή. Ο καθένας πληρώνει το κόστος που αντέχει για την ζωή που διαλέγει.

  Πάντως μιλάμε για καταπληκτικές μίζες.

  Ψεκασμένες με άσπρο σίφουνα ΑΖΑΧ αόρατες.

  Μετά από τόσες εξεταστικές της βουλής και τόσες ανακρίσεις της δικαιοσύνης δεν είχε βρεθεί τίποτα.

  Τελικά ο Ακης ήταν ο ποιο βλάκας μέσα στο Πασόκ όπως το έλεγαν.

  Πιθανόν εξαιτίας ενός γεροντοκαψούρη να βγουν πράγματα που θα έμεναν θαμένα.

 20. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 29/12/2013 19:17:41

  respect
  κοινά βιώματα, τηρουμένων των αναλογιών
  καλή δύναμη!

 21. κππ avatar
  κππ 29/12/2013 21:12:13

  ++ οπως επισης προσεξε και φωτογραφια του παιδοβουβαλου που αλλο .. στο γηπεδο. Χουλιγκαν, αμορφωτοι, γίδια, αυτοι ειναι η και καλα αστικη ταξη, οι κοτζαμπαζηδες και κομπραδοροι

 22. Ο χαζος του χωριου avatar
  Ο χαζος του χωριου 29/12/2013 21:33:40

  Επισης καλο θα ηταν να ψαχθει η δραση της χρηματιστηριακης εταιρειας του Λιακουνακου και αρκετα περιεργα ανεβοκατεβασματα μετοχων (τοτε) , με την συνδρομη δημοσιογραφων οικονομικων εφημεριδων στην Ελλαδα, διεθνων πρακτορειων ειδησεων και...ιδιοκτητες εισηγμενων εταιρειων στο Χ.Α.Α.

  Μοναδικη ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ωστε να μην νοιωθουμε μα....ς οσοι γνωριζωντας και μπορωντας ΔΕΝ συμπραξαμε....

 23. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 29/12/2013 22:31:17

  Άρθρο που θυμίζει κινηματογραφική ταινία. Μπράβο !!!
  Άρθρο που έπρεπε να έχει την επισήμανση "πάρτε τα χάπια σας πριν το διαβάσετε". Εύγε !!!
  Πλημυρίζεις από οργή.
  Τώρα που αρχίσατε, μην σταματάτε.

 24. parsifal avatar
  parsifal 29/12/2013 23:59:12

  Για τον Αρκουμανέα, τα κατακρατούμενα στο Μαρκόπουλο Μ - 113, το σύστημα ΗΠ των 50 εκ. € που δεν παραδόθηκε ποτέ θα πούμε ; Για τις δοκιμές στο Λιτόχωρο οπου η αποτυχία δικαιολογήθηκε επειδή ... ψήλωσαν τα χόρτα ; Τους καθηγητές που θα αποφαίνοντο οτι πλήν της οπτικής επαφής που γνωρίζομε υπάρχει και η "μερική" τοιαύτη εξελισσόμενη σε "κύμα εδάφους" και αλλες αρλούμπες ;
  Για την "δουλειά" με τα 60 βάν με κάμερες που πήρε ο ιδιος Αρκουμανέας απο το ΓΕΣ ενώ ητο υπόλογος για το σύστημα ΗΝ ;
  Πως παίρνει ακόμη ΑΩ ο Αρκουμανέας ;

 25. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/12/2013 00:12:41

  Οι πιστοί αναγνώστες του Αντί θυμούμαστε, γνωρίζουμε σχετικά και νοσταλγούμε τον Παπουτσάκη .
  Πού είμαστε, όμως, μετά από όλα αυτά;!
  Στο σημείο μηδέν!
  Γιατί δεν είναι τα αναφερόμενα πρόσωπα/λαμόγια οι πρωταγωνιστές της εθνικής αυτής τραγωδίας.
  Πρωταγωνιστές είναι οι απροθυμες να θεσπίσουν Κράτος Αρχών διαπλεκόμενες πολιτικές ελίτ.
  Η πολιτική καταδική όλων αυτών των πρωταγωνιστών του Εθνικού εγκλήματος είναι αναγκαία, αλλά όχι επαρκής.
  Απαιτείται και η δικαστική καταδίκη τους.
  Με γεναιότητα και υπερηφάνεια πλέον ως Πολίτες να επιβάλουμε την βούληση της Πολιτείας Δικαίου και να σταματήσουμε να κλαψουρίζουμε με την Τρόικα και τους Γερμανούς σαν μωρά που τους πήραν την πιπίλα.
  Προσπίζοντας την αξιοπρέπειά μας θα μας σεβαστούν και οι τροϊκανοί.

 26. ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΗΣ 30/12/2013 00:31:31

  Αυτά τα σκάνδαλα δυστυχώς είναι πολύ μεγάλα και βαριά για τα μετρα της ελληνικής δικαιοσύνης.Οι εμπλεκόμενοι είναι μεγάλοι και παρα πολλοί.Είναι το ίδιο το σύστημα.Και η απόλυση του δημοσιογραφου δείχνει σαφώς την τύχη της οποιας προσπάθειας κάθαρσης.Φοβάμαι μήπως βρεθούν και πάλι αυτόκλητοι δικαστές που θα ξεβρωμισουν τον τόπο.Και τότε βρε παιδια πια θέση θα πάρουμε? θα συμφωνεί η λογική μας με αυτό που θα λέει η ψυχή μας? Τι πιο επικίνδυνο από αυτό???

 27. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 30/12/2013 02:32:21

  Αγαπητοι , οπως διαβαζω και γνωσεις εχετε και πληροφορηση.
  Αλλα πολλα απο τα παραπανω σκανδαλα και σκανδαλολογια δημιουργουν και πολλους κινδυνους.
  1. Παραγνωριζουμε οτι (οπως αναφερεται και σε αλλη αναρτηση) να υπαρχει καποιος πολεμος εταιριων. Οι φημες λοιπον μεχρι να αποδειχτουν θα εχουν κανει την δουλεια τους
  2. Πολλες τετοιου μεγεθους προμηθειες εχουν και πολιτικο χαρακτηρα. Π.χ. Ευρωπαικα και Αμερικανικα αεροπλανα. Ρωσικα αντιαεροπορικα....
  3. Κινδυνευουμε να ξεχασουμε οτι το 400 δισ. περιπου του χρεους προερχονται απο την σπαταλη του κρατους προς το δημοσιο.
  Μιλαμε για 6 δις σε 2 αγορες του αιωνα. Θελετε 20 δισ συνολικα? Και 10 δις οι Ολυμπιακοι απο υπερτιμολογησεις και οι υπερτιμολογησεις του μετρο, του εθνικων οδων κλπ. Τα νουμερα δεν βγαινουν. Τα χρηματα σπαταληθηκαν απο το Δημοσιο σε συνταχιουχους 50ηδες, σε μαιμου αναπηρους, σε μαιμου επιδοτησεις τα τελευταια 30 ετη.
  Μη με παρεξηγησετε παρακαλω. Δεν προσπαθω να βγαλω λαδι τους μιζαδορους. Προσπαθω να μη δωσω ανασα ομως και σε ολους τους επιορκους του δημοσιου.
  Προσπαθω να μη δωσω ανασα σε ολους τους φοροδιαφευγοντες που πολλοι απο αυτους συνεχιζουν να κανουν παρτυ.
  Αμα αποπροσανατολιστουμε με τα σκανδαλα της 10ετιας του 80 και του 90 κινδυνευουμε να χασουμε τον στοχο μας απο το σημερινο πραγματικο προβλημα και την λυση του.
  Ας αφησουμε λοιπον την δικαιοσυνη να κανει την δουλεια της και ας κανουμε και εμεις την δουλεια μας καταγγελοντας καθε παρανομια οσο μικρη και να ειναι. Αλλωστε 100 μικρες ισοδυναμουν με ενα μεγαλο σκανδαλο σαν τα παραπανω.
  Επισης ας ειμαστε προσεκτικοι , γιατι τοσο οι Τουρκοι οσο και εμεις ειμαστε εν δυναμει αγοραστες παλι οπλικων συστηματων μετα απο ενα πιθανο θερμο επεισοδιο.
  Ας ειμαστε και πονηρεμενοι γιατι μια πιθανη γενικη αγανακτηση θα φερει στην εξουσια παλι συνδιλαλιστες που κερδισαν εφαπαξ 1 εκ. (ΕΝΑ ΕΚ. σπανια παιρνει ενας vice president μιας πολυεθνικης) θα φερει στην εξουσια φοροδιαφευγοντες, θα φερει στην εξουσια το βαθυ ΠΑΣΟΚ.
  Εγω πιστευω οτι η καθαρση ερχεται απο τα επισημα δικαστηρια και οχι απο τα λαικα.
  Οσοι αποδειχτουν οτι τα εφαγαν η ζημιωσαν το κρατος να πληρωσουν με την περιουσια τους και να φυλακιστουν στο σπιτι τους πληρωνοντας αυτοι τα εξοδα τους και οχι εμεις οι φορολογουμενοι.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Ρεαλιστης 30/12/2013 13:56:29

   Αγαπητέ Ρεαλιστή,
   Το ζήτημα με τις μίζες δεν είναι λογιστικό καθ΄ εαυτό. Είναι μέρος της νοοτροπίας των κυβερνώντων, της ιδιοκτησιακής αντίληψής τους για το Κράτος και το Δημοσίο ευρύτερα.
   Είναι η ίδια νοοτροπία που οδήγησε στη διόγκωση του Δημοσίου τομέα με τις προσλήψεις, τις επιδοτήσες, ΔΕΚΟ κτλ. Οι εξουσιαστικές ελίτ εκπόρνευσαν μέσω των παροχών την Κοινωνία, για να μπορούν απρόσκοπτα να την απομιζούν.
   Το καθεστώς με τις μίζες δεν είναι μόνο λογιστικό και αναφορικά με την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Εμποδίζει την παργωγική δραστηριότητα, αφού η όποια επενδυτική πρωτοβουλία πρέπει να περνάει από τα Γραφεία των κυβερνώντων, δλδ. από τους Οίκους Ανωχής των νταβατζήδων/πριγκήπων.
   Και βέβαια το θέμα των εξοπλισμών βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τις διεθνείς δεσμεύσεις και σχέσεις της χώρας και με τις γεωστρατηγικές της επιλογές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και νομιμοποίηση της μίζας.
   Είναι πλέον ευθύνη όλων μας ως Πολίτες κι όχι ζητωκραυγάζουσα μάζα, "λαός", να αντιδράσουμε πολιτικά και να απαιτησουμε θέσπιση και εφαρμογή των αρχών του Κράτους Δικαίου.

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Μανιάτης 30/12/2013 16:52:45

    Εχετε δικαιο. Γιαυτο γραφω οτι ολοι εμεις πρεπει να καταγγελουμε τις παρανομιες οσο μικρες ή μεγαλες και να ειναι. Εγω προσωπικα δεν πιστευω σε πολιτικες αντιδρασεις. Ο λαος ψηφιζει υποσχεσεις. Οι υποσχεσεις δημιουργουν πελατες και ολα αυτα σκανδαλα.
    Βεβαια πρεπει να παραδεχτουμε κατι. Ισως ειναι η πρωτη φορα που βγαινουν στην φορα τοσα σκανδαλα με ονοματεπωνυμο. Και αυτο ειναι κατι θετικο.
    Καλη χρονια αγαπητε μου

 28. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 30/12/2013 13:22:03

  ΜΠΡΑΒΟ Βασίλη.
  Χρόνια Πολλά με υγεία και καλή χρονιά.

 29. Paris avatar
  Paris 30/12/2013 17:42:37

  Τα Boeing 717 της Ολυμπιακής?Αεροπλάνα που δεν είχε κανείς στην Ευρώπη και ψαχνότανε η Ολυμπιακή Αεροπλοία τι θα τα κάνει?

  • falcon avatar
   falcon @ Paris 31/12/2013 17:58:21

   BOEING 717 η Ολυμπιακή Αεροπορία δεν είχε ποτέ.

 30. elli avatar
  elli 30/12/2013 19:41:48

  Δεν μας λέτε ποιά ονόματα πολιτικών, που ήταν αναμεμειγμένοι, "έδωσε" ο Κάντας. Ακούμε όλη την παραφιλολογία από τους δημοσιογράφους στην τηλεόραση αλλά για την "ταμπακέρα" κανείς! Ποιός πιστεύει ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς πολιτικές "πλάτες"?
  Αυτά θέλουμε να ακούσουμε από τη δικαιοσύνη και ποιοί πολιτικοί θα πάνε φυλακή! Όλα τα υπόλοιπα απλά τα ακούει ο κόσμος και εξαγριώνεται περισσότερο!

 31. falcon avatar
  falcon 30/12/2013 20:48:27

  Κάντας - Αρκουμανέας- Γεωργιόπουλος Νυν Γενικός Διευθυτής Εξοπλισμών.
  Ερωτάται η Κυβέρνηση γιατί διατηρεί τον κολλητό Γεωργιόπουλο του βαθέως ΠΑΣΟΚ στην ίδια θέση

 32. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/12/2013 21:09:50

  Ευχαριστώ. Επίσης.

 33. δημης avatar
  δημης 31/12/2013 00:46:19

  +++++++++++++++++++++++++++++++++
  Όταν ξεσκεπάζουμετα"συμφέροντα " ΠΑΝΤΑ μπροστά μας θα τα βρίσκουμε..
  Στόχοι μας πρέπει να είναι η ΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ..αφ' ενός και αφ' ετέρου η ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ κανείς να γίνεται παραβάτης.

 34. falcon avatar
  falcon 31/12/2013 11:52:28

  Η ΝΔ διέγραψε τον Λιάπη και τον Τομπούλογλου ,το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν διέγραψε τον Κάντα ερώτηση προς την Κυβέρνηση.

 35. σπαρος avatar
  σπαρος 31/12/2013 13:20:55

  ξυπνω και βλεπω σιδερα στην γη στερεωμενα ειναι τα μανταλα βαρια και σκοτεινιαζουν τα κελλια............

 36. σπαρος avatar
  σπαρος 31/12/2013 13:27:43

  Ξυπνω και βπεπω σιδερα στην γη στερεωμενα, πεσαν τα μανταλα βαρια και σκοτεινιασαν τα κελλια...........

 37. falcon avatar
  falcon 31/12/2013 17:53:39

  Άρθρο 9 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα
  Καθαίρεση
  Να εφαρμοσθεί για τον ταξίαρχο εν αποστρατεία Α. Κάντα δημοσίως και να υποβιβασθεί στον βαθμό του Σμηνίτη είναι ντροπή να φέρει τον βαθμό του ταξιάρχου εν αποστρατεία, θα τρίζουν τα κόκαλα των πεσόντων αεροπόρων.

 38. Naruto avatar
  Naruto 31/12/2013 20:44:31

  Προτείνω έναν γενικό εισαγγελέα επικεφαλής ενός σώματος τύπου FBI να εκλέγεται από τον λαό και να ελέγχει ολες τις δαπάνες της εκάστοτε κυβέρνησης και αν βρίσκει παρατυπίες να φυλακίσει τους υπευθυνους οποιασδήποτε και να ειναι

 39. πΔπ avatar
  πΔπ 31/12/2013 22:53:59

  Κε. Βασίλη Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σας εορτή και πολλές ευχές για Υγεία το 2014!
  (να μην ξεχνάτε την ανοσ(ι)οκαταστολή σας!!!)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.