#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/09/2010 13:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ιταλός σύμβουλος του πρωθυπουργού προτείνει αναδιάθρωση!Δεν μας έφταναν όλοι οι ξένοι αναλυτές, οι εφημερίδες και οι οίκοι που μιλάνε για χρεοκοπία της Ελλάδας, αναδιάρθρωση χρέους, νέο Μνημόνιο και σκλαβιά στο ΔΝΤ για τουλάχιστον μέχρι το 2020, ήρθε και ο Ιταλός έμμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού να μας αποτελειώσει.

Ο Tommaso Padoa - Schioppa σε άρθρο του στους «Financial Times» ουσιαστικά είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό που ψιθυρίζουν στο Μαξίμου αλλά δεν τολμούν να πουν στον κόσμο ήλθε να το πει ο ίδιος ο κύριος σύμβουλος που τον βάλαμε με τα χρήματά μας να μας κάνει δημόσιες σχέσεις στο εξωτερικό. Αφού προτείνει την «μονιμοποίηση» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας» προσθέτει: «Μία πειθαρχημένη αναδιάρθρωση χρεών είναι απαραίτητη και θα πρέπει να συμφωνηθεί παράλληλα. Αλλά το Ταμείο δεν θα πρέπει να είναι προσωρινό. Χρειάζεται να ενσωματωθεί πλήρως στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο», αναφέρει.

Τι λέει με απλά λόγια; Κάντε αναδιάρθρωση, πάρτε κι άλλα δάνεια, πάρτε κι άλλα μέτρα και συνεχίστε να είστε στο Μνημόνιο. Διευρύνοντας το σκεπτικό του λέει ότι επειδή οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. ξεπερνούν το όριο του 3% στο έλλειμμα του προϋπολογισμού και υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι, θα πρέπει να μονιμοποιηθεί το Ταμείο Σταθερότητας που δημιουργήθηκε.

«Η στήριξη της κοινής γνώμης στο ευρώ μπορεί να υπονομευτεί και να διακυβευτεί ακόμη και η ύπαρξη της ΟΝΕ», αναφέρει το άρθρο και καταλήγει: «Η ευρωζώνη χρειάζεται μακροπρόθεσμες λύσεις, ενώ η δράση του Ταμείου περιορίζεται στα τρία χρόνια. Το πρόσφατο παρελθόν, όμως, έχει δείξει ότι τα σοκ στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι πλέον αρκετά συχνό φαινόμενο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ευρωζώνη ανεξαρτήτως από το εάν τα μέλη της προχωρούν σε δημοσιονομική πειθαρχία».

Ουσιαστικά ο Ιταλός προετοιμάζει το έδαφος γι’ αυτό που είναι αναπόφευκτο, δηλαδή την αναδιάρθρωση του χρέους, την αδυναμία της Ελλάδας να βγει στις αγορές και τη συνέχιση του δανεισμού με επαχθείς όρους.

Πάνε στράφι δηλαδή οι θυσίες των προηγούμενων μηνών, η οικονομική πολιτική απέτυχε, οπότε είναι αναπόφευκτα τα νέα μέτρα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μόλις σήμερα ο άλλος σύμβουλος, Λουκάς Παπαδήμος, αποκλείει αναδιάρθρωση του χρέους και βλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη και μάλιστα το 2011.

Ποιος έχει δίκιο και ποιος παίζει παιχνίδια στην πλάτη μας θα το δούμε πολύ σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 28/09/2010 13:32:33

  «Μία πειθαρχημένη αναδιάρθρωση χρεών είναι απαραίτητη και θα πρέπει να συμφωνηθεί παράλληλα»

  Αυτό πρέπει να γίνει και εντάσσεται στο άλλο δρόμο...

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 28/09/2010 13:35:22

  Πώς να μην είναι ψηλά τα spreads μετά;...

  • Pikaia Gracilens avatar
   Pikaia Gracilens @ Επώνυμος 28/09/2010 14:26:04

   Ο ανθρωπος ειπε τα αυτονοητα. Ειναι η σωστοτερη και η μονη πατριωτικη λυση. Δεν εχει η Ελλαδα την δυνατοτητα να ξεπληρωση 350δις ουτε με 5% αναπτυξη τα επομενα 10 χρονια. Ουσιαστικα με 5% επιτοκιο προς το ΔΝΤ (κλπ) πρεπει 6-8% του ΑΕΠ να το περναμε στους ξενους καθε χρονο για τοκους μονο. Κανενα μα κανενα κρατος δεν μπορεσε να επιβιωσει με τετοια αιμορραγια. Γιαυτο ακομα και 2-3ετη ομολογα δεν λενε να πεσουν.

   Σημ. Συγνωμη για τα ορθογραφικα μου.....

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Pikaia Gracilens 28/09/2010 17:17:58

    Τι λέτε ρε παιδιά, τι λέτε ρε παιδιά, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ. Αυξάνονται ή μειώνονται, αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ. Αυτή η πατάτα δεν ξέρω πώς να την εξηγήσουμε ότι είναι πατάτα.

    Και στη Γερμανία να πεις "πλήρωσε τα χρέση σου" θα χρεωκοπήσει.

    Αυτή η παρόλα είναι η πεμπτουσία του σχεδίου που στήθηκε κατά της χώρας, διότι παραβλέπει μια πολύ σημαντική σταθερά, ότι δηλαδή όλοι χρωστάνε σε όλους. Τα κράτη στις τράπεζες, οι τράπεζες η μία στην άλλη και όλοι μαζί στους καταθέτες, που ειναι κυρίως τα συνταξιοδοτικά ταμεία (ιδιωτικά και δημόσια).

    Αυτό που ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να πληρώνουμε τους τόκους για τα χρέη μας. Η σχέση δαπάνης τόκων προς ΑΕΠ.

    Αυτό ο Καραμανλής το άφησε 5,3% του ΑΕΠ. Υποφερτό. Με το Μνημόνιο θα πάει 8,4% του ΑΕΠ. Πολύ υψηλό αλλά όχι αδύνατον να καλυφθεί.

    Όσο νωρίτερα δηλαδή φύγει το Μνημόνιο, τόσο πιο εύκολα θα σωθεί η οικονομία μας.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Pikaia Gracilens 28/09/2010 19:54:22

    Σοβαρά Επώνυμε; Πιστεύεις ότι οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια και δεν έγιναν θα γίνονταν χωρίς το μνημόνιο; Ο δικός σου 5 χρόνια δεν τολμούσε να κουνηθεί χωρίς να χαλάσει ο κόσμος. Το ίδιο θα είχε πάθει και ο Παπανδρέου αν δεν μας είχε βάλει στο μηχανισμό. Γίνονται αλλαγές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στον 20ο αιώνα αγαπητέ και εδώ μιλάτε για χαμένο χρόνο. Είπαμε, όχι τόσος λαϊκισμός, βλάπτει. Και ο Schioppa είναι άμισθος σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Παπανδρέου αν δεν κάνω λάθος.

   • lampros avatar
    lampros @ Pikaia Gracilens 28/09/2010 21:37:25

    """Σοβαρά Επώνυμε; Πιστεύεις ότι οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια και δεν έγιναν θα γίνονταν χωρίς το μνημόνιο;"""

    Ποιές;

    - Το ξεπούλημα της χώρας και της δημόσιας περιουσίας;

    - Βαρύτατα δάνεια με επαχθείς όρους;

    - Την "μειωμένη εθνική κυριαρχία";

    - Την κατεδάφιση της αγοράς εργασίας;

    - Την διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

    - Τα λουκέτα παντού;

    - Το ξεπούλημα των ελληνικών επιχειρήσεων και τη συγκέντρωση όλης της οικονομικής εξουσίας σε δέκα χέρια;

    Μπράβο, με όλα αυτά ως προυποθέσεις κατόρθωσε να ...ανοίξει το επάγγελμα του φορτηγατζή. Μιλάμε, σωθήκαμε...

    """Ο δικός σου 5 χρόνια δεν τολμούσε να κουνηθεί χωρίς να χαλάσει ο κόσμος."""

    Εννοείς χωρίς να κατέβει ο δικός σου στους δρόμους και τα δικά σας ΜΜΕ να δώσουν γραμμή.

    """Γίνονται αλλαγές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στον 20ο αιώνα αγαπητέ"""

    Βέβαια ―στον 20ο αιώνα ως τριτοκοσμική χώρα προτεκτοράτο...

    """Και ο Schioppa είναι άμισθος σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Παπανδρέου αν δεν κάνω λάθος."""

    Ναι, και ο Νταλάρας τραγουδάει άμμισθί για την Κύπρο...

    Δεν μας .... ρε Νταλάρα...

 3. donaE avatar
  donaE 28/09/2010 13:41:36

  Οπωσδηποτε τον βαλανε να προετοιμασει το εδαφος.Ακριβα δεν μας στοιχιζει μια τετοια αναγγελια;

 4. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 28/09/2010 13:45:12

  Οπου λαλούν πολλά κοκκόρια...τα spreads παραμένου υψηλά και οι κερδοσκόποι κάνουν χρυσές δουλιές!

  Αλήθεια πόσους συμβούλους έχει τελικά αυτός ο Πρωθυπουργός!
  Μήπως χρειάζεται και ένας ....συντονιστής των συμβούλων!

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Κώστας Ροδινός 28/09/2010 14:13:00

   Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ να θεωρείται πως έχει αξιόλογα στελέχη και να παρουσιάζεται ως αξιόπιστη κυβερνητική λύση έναντι της ΝΔ, όταν όλα αυτά τα στελέχη έκτελούν τις εντολές έμμισθων συμβούλων από το εξωτερικό (να υποθέσω ότι ο πατριώτης και θαυμαστής της νέας γενιάς- βλ. ομιλία στο LSE το Δεκέμβρη του 2008- ΓΑΠ είναι και σε αυτό συνεπής με τις εξαγγελιλες του)? Δηλ. τα στελέχη του Σαμαρά& της ΝΔ είναι είτε βαρίδια είτε ακροδεξιοί λαικιστές και οι τελάληδες του ΔΝΤ (περί αυτού πρόκειται απλά μας ανακοινώνου αποφάσεις) "άξιοι υπουργοί?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Bodinus1576 28/09/2010 14:24:23

    Η αληθεια ειναι οτι τα σημερινα στελεχη της ΝΔ δε συγκρινονται με αυτα που ειχε στην ιδρυση της.Οι πολιτικοι της ΝΔ της εποχης Καραμανλη Α΄ησαν πολυ καλυτεροι απο τους ημιαγραμματους γραφικους του Ανδρεα.ασχετα με την ψηφο των εκλογεων.
    Η επομενη γενια ειναι σαφως χειροτερη καθως ειναι πολλοι κληρονομοι ενω στις ηλικιες 40-50 υπαρχει λειψανδρια καθως ειχαν στραφει προς τα αριστερα.
    Ωστοσο υπαρχει και πασοκικη προπαγανδα της εποχης του εκσυγχρονισμου στην αντιληψη αυτη.Εκει που ειναι πολυ καλυτερο το ΠΑΣΟΚ ειναι σε επαγγελματιες προπαγανδιστες - δημοσιογραφους πεπειραμενους πρωην αριστερους κραχτες των αμφιθεατρων.

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Bodinus1576 28/09/2010 14:59:56

    Ψυχραιμία,
    μεταξύ μας και ο Ράλλης, ο Αχ. Καραμανλής, ακόμα ακόμα και ο Αβέρωφ κληρονόμοι ήταν κατά μία έννοια. Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Είναι αυτό που λες ότι το ΠΑΣΟΚ ελέγχει τους μηχανισμούς επικοινωνίας. Για να δεις πόσο μπροστά είναι σου θυμίζω το Κανάλι 29, όπου ο κουνιάδος του Τεγόπουλου, έβγαινε μέρα- νύχτα και αποκαλούσε τον τότε πρωθυπουργό "τενεκέ ξεγάνωτο", "εξωμότη", "Νενέκο" κοκ. Αντί λοιπόν να ύποστεί κυρώσεις, έστω και αν είχε δίκιο σε κάποιους από τους χαρακτηρισμούς, κατάφερε να συσπειρώσει τη βάση του ΠΑΣΟΚ. Εάν λοιπό τα καταφέρανε με τον Αρχηγό τους υπόδικο και με ένα κανάλι εμβέλειας και επιπέδου Κανάλι 29, καταλαβαίνεις τί γίνεται σήμερα με τόσα ΜΜΕ και τόσους επαγγελματίες της προπαγάνδας μαζεμένους και να λειτουργούν ταυτόχρονα (20:00).

 5. Misha avatar
  Misha 28/09/2010 14:06:30

  O Σκιόπας είναι το κατεξοχής καθεστωτικό λαμόγιο της ΕΕ (πίσω από το ευρω και δε συμμαζευεται).
  Όταν αυτός λέει κάτι , ο ΓΑΠ του γλύφει τις σόλες των παπουτσιών.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Misha 28/09/2010 15:05:12

   Ούτε καν της Ε.Ε... Είναι από αυτούς που μεταφέρουν εντολές προς την Ε.Ε... Και όχι μόνο προς την Ε.Ε.

 6. salmonellas avatar
  salmonellas 28/09/2010 14:09:28

  Ο ανθρωπος ειπε το αυτονοητο. Εμεις λεμε μακροχρονιες λυσεις, Ευρωπαικες λυσεις και οχι ΔΝΤ. Το ΔΝΤ του τοβαλαν στο στομα.

 7. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 28/09/2010 14:33:32

  Όποιος πίστεψε ότι θα τη σκαπουλάρουμε με ένα μνημόνιο και λίγο ξερό ψωμί, είναι βαθιά νυχτωμένος.
  Το μνημόνιο, είναι το πρόσχημα για τα αντιλαϊκά μέτρα και γι αυτό στήθηκε όλη αυτή η ιστορία.
  Όταν θα ληφθούν ΟΛΑ τα μέτρα που απαιτεί το κεφάλαιο, τότε θα γίνει και η χρεωκοπία.
  Τότε μπορεί να αλλάξει και η κυβέρνηση.

  • Enzo avatar
   Enzo @ εναςάσχετος 28/09/2010 14:37:44

   αν γινει αυτο τοτε η γη θα ειναι πολυ μικρη για να κρυφτουν!

  • Αμετανόητος avatar
   Αμετανόητος @ εναςάσχετος 28/09/2010 15:52:00

   σωστός.με απλά λόγια.το κεφάλαιο κάνει πόλεμο εδώ και χρόνια στην εργασία και τώρα που πεθαίνει εδώ στην Ελλάδα, δείχνει τα δόντια του.

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Αμετανόητος 28/09/2010 21:29:00

    Αμετανόητε, το κεφάλαιο όντως, εδώ και πολλά χρόνια κάνει πόλεμο στην εργασία. Σε άλλες χώρες έχει δείξει ήδη τα δόντια του.
    Επειδή οι Έλληνες, ως συνήθως, δεν παραδίδονται, δεν χάνουν εύκολα μάχες και δεν κωλώνουν μπροστα στα δόντια κανενός κεφαλαίου, επιστρατεύτηκαν οι "εφιάλτες" για να μπάσουν τον εχθρό από την κεκρόπορτα.
    Θέλω να πιστεύω ότι ακόμα δεν παραδωθήκαμε!

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ εναςάσχετος 28/09/2010 18:11:39

   Αυτό ακριβώς συμβαίνει….
   Πρώτα ΟΛΑ, ύστερα η ΦΟΛΑ!

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 28/09/2010 14:41:46

  Είναι ο "τέταρτος δρόμος προς τον σοσιαλισμό" που είπε και ο διεθνιστής πρωθυπουργός "μας".

 9. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 28/09/2010 15:18:26

  Νομίζω ο,τι τίθεται ένα μείζον θέμα.

  Οταν ο κ. Βάρδας (κάκιστα κατά τη γνώμη μου) εξέφρασε μια αντίθετη άποψη, σηκώθηκε μέγας κουρνιαχτός!

  Ανακάλυψαν αναντιστοιχία λόγων και έργων του Προέδρου της Ν.Δ., τον καλούσαν να πάρει θέση κ.λ.π.

  Εδώ βγαίνει ένας βασικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού και ανατρέπει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

  Ουσιαστικά πετάει το Μνημόνιο στον κάλαθο των αχρήστων.

  Ερωτάται:

  1. Ποιά είναι άποψη του Πρωθυπουργού επ' αυτού; Συμφωνεί με τον Σύμβουλό του η διαφωνεί;

  2. Αν διαφωνεί πως του επιτρέπει να διαφοροποιείται σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που, πέραν των άλλων,στέλνει και λάθος μηνύματα στην αγορά;

  3. Μήπως ο κ. σύμβουλος ανέλαβε τελικά την αποστολή να προετοιμάσει το έδαφος και ο ελληνικός λαός, σαν τον απατημένο σύζυγο, θα το μάθει τελευταίος;

  Αλήθεια η Ν.Δ. αντέδρασε στην πρωτοφανή αυτή παρέμβαση ενός ξένου συμβούλου να καθορίζει την οικονομική πολιτική της χώρας. Υστερα μας φταίνει οι Financial Tines...

  • flow motion avatar
   flow motion @ Κώστας Ροδινός 28/09/2010 16:06:57

   το θεμα κωστα ειναι πως το ολο συστημα ειναι τοσο ξεφτιλισμενο που τωρα που βρηκαν την ευκαιρια μα με μνημονια μα με αναδιαρθρωσεις μα με spread θα ρουφανε το κοπο του απλου λαου και των λαων γενικοτερα οσο δε παει.αυτο που βλεπω ειναι οτι τα θελουν ολα μονα ζυγα δικα τους και το καταφερνουν εκτος και αν υπαρξει μαζικη πανευρωπαικη αντιδραση!

 10. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 28/09/2010 15:25:49

  Schiopa kai kopilata tora.

 11. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 28/09/2010 15:58:51

  Ο Σχιόπα προετοιμάζει βεβαίως το έδαφος σε πολυαναμενόμενη κίνηση. Εκείνο όμως που εχει μεγαλύτερη σημασία είναι ποιοί περιούσιοι σίγουρα οίκοι θα αναλάβουν τη διαδικασία επιμήκυνσης του χρέους, διότι οι ίδιοι εγγυούνται την ομαλοί αποπληρωμή και σ' αυτούς θα πάει η ακίνητη περιουσία της χώρας για να την εκποιηθεί όπου δει μετά την επόμενη κίνηση που είναι βέβαια η πτώχευση ! Η αυξανόμενη ταχύτητα που εκτελούνται οι κινήσεις είναι ευθέως ανάλογη με την επικρατούσα αδράνεια στον ελληνικό λαό. Αμα υπάρξουν λαϊκές αντιδράσεις θα σημειωθεί καθυστέρηση τουλάχιστον στην πτώχευση και ρευστοποίηση της "Ωραίας Ελλάς" ! ))

 12. koinos_nous avatar
  koinos_nous 28/09/2010 16:03:01

  σας παραθετω ενα παλαιοτερο μου σχολιο

  koinos_nous says:
  17/10/2008 at 08:15

  @Nick
  Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε η “κρίση” ποσο μακριά θα πήγαινε αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα με δημόσιο έλλειμα >250 δις και ετήσιο δανεισμό 35-50 δις ευρώ;
  Πόσο θα αντέχανε-η θα αντέξουνε οικονομίες οι οποίες βασιζόντουσαν όχι στην παραγωγή αλλά στον αέρα με μαγικά χαρτάκια;
  Η πραγματική παράγωγή έχει προ πολλού μετακομίσει ανατολικότερα (Κίνα Ινδία κλπ).
  Το κεφάλαιο ειδικά εδώ στην Ελλάδα δεν επενδύει στην παραγωγή απλά καταπίνει ότι κερδοφόρο βγαίνει στο σφυρί απο το κράτος.
  Σε λίγο τελειώνουν και αυτά.Τι θα γίνει;
  Απλά θα πέσει πείνα, τα συσιτια θα γίνουν της μόδας, και “ουαί τοις πεινασμένοις”.

  και για οποιον αναζητει ολη την αναρτηση

  http://www.antinews.gr/?p=3908

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ koinos_nous 28/09/2010 16:05:40

   δημοσιο χρεος εννοω

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ koinos_nous 28/09/2010 17:35:45

   Ε, και; Το θέμα είναι να έχει αρκετά λεφτά για τους τόκους και στοιχειώδη αξιοπιστία για να ξαναδανείζεσαι.

   Ο ΓΑΠ μας στέρησε το δεύτερο και έτσι πήγαμε προς "χρεωκοπία" από την οποίας μας "έσωσε" το Μνημόνιο.

   Ο τρόπος σκέψης του σχολίου σου φαίνεται εύλογος, αλλά είναι εντελώς εσφαλμένος και βρίσκεται στη βάση του σχεδίου κατοχής της Ελλάδας.

   Όχι δηλαδή αυτά που είπες εσύ, αλλά τυχαίνει ακριβώς αυτό το δήθεν εύλογο να το έχουν βγάλει παγανιά για να διαλύσουν τη χώρα.

 13. Factorx avatar
  Factorx 28/09/2010 16:24:43

  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Μεγάλο πολιτικό ζήτημα δημιουργείται για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό από τα όσα έγραψε στους Financial Times ο σύμβουλός του κ. Tommaso Schioppa περί “πειθαρχημένης αναδιάρθρωσης χρεών”.

  Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να μας εξηγήσει τι κρύβεται πίσω από τα γραφόμενα του συμβούλου του και να τον ανακαλέσει στην τάξη.

  Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός ότι, τέτοιου είδους αναφορές περί “αναδιάρθρωσης χρεών”, κάνουν μεγάλη ζημιά στη χώρα».

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Factorx 28/09/2010 21:38:50

   Πολύ άγρια δήλωση!

 14. Greco avatar
  Greco 28/09/2010 17:12:41

  αποψη μου ειναι οτι αν ειναι να γινει αναδιαρθρωση χρεους,τοτε να γινει οσο ειμαστε στο μνημονιο και δε δανειζομαστε απτις αγορες

  δε φταινε σε τιποτα οι επομενες γενιες να χουνε χρεος 150 και 200% του ΑΕΠ το 2020

 15. Enzo avatar
  Enzo 28/09/2010 17:35:09

  καθε μερα μιλαω με ιταλια λογω δουλειας, τετοιον καραγκιοζη δεν εχουν ξαναδει μου λενε, γιαυτο και τον εδιωξαν και ακομα τον κηνυγανε!
  ο τωρινος τους υπουργος οικονομικων τους εσωσε στην ιταλια απο την κριση , ο τρεμοντι και μετα ο μπερλοσκουνι.καλα τον μπερλοσκουνι ολη η ιταλια τον θελει και μην ακουτε κανεναν εδω απο τους προοδευτικους μας τι λενε.
  τουτος εδω ειναι καραγκιοζακος.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Enzo 28/09/2010 19:32:34

   Σωστά. Εδώ η προπαγάνδα των σοσιαλιστών προσπαθεί ανίκανη να επιχειρηματολογήσει και ασχολείται με ευφάνταστα σεξουαλικά σενάρια.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Orestios 28/09/2010 19:36:06

    Τι ευφάνταστα, φίλος μου ζηλότυπος Ιταλός περιφρουρεί τη γιαγιά του μέρα νύχτα, μη του την πηδ*ξει ο μπερλούσκας !

 16. Νίκος avatar
  Νίκος 28/09/2010 17:53:17

  Δλδ, e preteria genseo Grecia delenda est?

 17. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 28/09/2010 19:19:27

  Ο Σύμβουλος Schioppa τα λέει με το όνομά τους. Οι ημιμαθείς υπουργοί, γκαιμπελικοί δημοσιογραφίσκοι και, πάνω απ'όλα, ο Πρωθυπουργός, νομίζουν οτι μπορεί να συνεχίσουν, ψευδόμενοι και προχειρολογούντες, να παραπληροφορούν τον Ελληνικό λαό για πολύ ακόμα. Δυστυχώς, ζούν σε μια νιρβάνα ατέλειωτη. Πολύ σύντομα θα ξυπνήσουν και η πραγματικότητα και η θέληση όλων μας θα τους σαρώσει σαν τυφώνας.

 18. Polux avatar
  Polux 28/09/2010 20:12:10

  Ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα;
  O TOMMASO PADOA-SCIOPPA και ο τέταρτος δρόμος προς την … παγκοσμιοποίηση: η Ελλάδα, ως η πρώτη "αποικία" της "Παγκοσμιοποίησης" (*)  Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

  Μέλος της διευθύνουσας επιτροπής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, μέλος της επίλεκτης Ομάδας των Τριάντα που δημιούργησε το ίδρυμα Ροκφέλλερ, βετεράνος του ΔΝΤ, δημιουργός της “Ευρώπης των τραπεζών“, που ίδρυσε η Συνθήκη του Μάαστριχτ, ο Ιταλός Tommaso_Padoa-Schioppa, που διορίστηκε στη θέση “οικονομικού συμβούλου” του ΓΑΠ μόνο “κεντροαριστερός χαφ”, όπως τον παρουσίασε μερίδα του ελληνικού τύπου, δεν μπορεί να θεωρηθεί, ενώ είναι τελείως αμφίβολο αν, ένας άνθρωπος με αυτές τις διασυνδέσεις και τον διεθνή ρόλο, έρχεται ως απλός σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Ο κ. Σκιόπα είναι ένα πολύ κεντρικό πρόσωπο της πιο “σκληρής”, “αντιδραστικής” θα λέγαμε κάποτυε πτέρυγας του παγκόσμιου οικονομικού κατεστημένου, της “Αυτοκρατορίας της Παγκοσμιοποίησης”, μιας παγκόσμιας “Aριστοκρατίας του Χρήματος”, αυτής ακριβώς που επετέθη στη χώρα μας από το περασμένο φθινόπωρο, σε μια προσπάθεια να μεταβάλλει την Ελλάδα σε πεδίο δοκιμής για την καταστροφή του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, δηλαδή του πολιτισμού μας, και του κράτους-έθνους, δηλαδή της δημοκρατίας. Διερωτάται κανείς για τους λόγους που επέβαλαν στον και Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τον διορισμό ενός τέτοιου προσώπου…

  Η τοποθέτηση του Ιταλού συμβούλου είναι η τελευταία σε μια “απόβαση” ξένων συμβούλων στην Ελλάδα, που αφορά σχεδόν όλους τους τομείς κυβερνητικής και κρατικής δράσης και δεν έχει προηγούμενο στην ΕΕ, αλλά και στη νεώτερη ελληνική ιστορία, με εξαίρεση πολύ “ειδικές” και “σκοτεινές” περιόδους της.

  Ορισμένοι μάλιστα σχολιαστές ακόμα και του κατεστημένου και μάλλον φιλοκυβερνητικού τύπου έθεσαν ήδη ζητήματα λειτουργίας πολιτεύματος, κρατικής ασφάλειας, εθνικής ανεξαρτησίας. Το κλασικό ερώτημα “Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;” επανέφερε από τις στήλες της Ελευθεροτυπίας ο Κώστας Τσουπαρόπουλος. Σε ποιόν ανήκει η Ελλάδα, ρώτησε από το Βήμα ο Δημήτρης Ψυχογιός. Για τη “Διεθνή των Συμβούλων” έκανε λόγο σκωπτικά ο Ιορδανίδης της Καθημερινής. Ακόμα και κυβερνητικά στελέχη διερωτώνται π.χ. από πού πηγάζει η εμπιστοσύνη που φαίνεται να έχει ο Πρωθυπουργός σε αυτή τη στρατιά παράξενων “ειδικών”.

  Η εμφάνιση αυτών των δεκάδων συμβούλων έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί κανείς δεν φαίνεται, ούτε στο κόμμα, ούτε στο κράτος να επιτελεί ουσιαστικά καθήκοντα σχεδιασμού. Οι υποτιθέμενοι σύμβουλοι δεν βοηθάνε επομένως ένα οποιοδήποτε ελληνικό, εθνικό σχέδιο να πραγματοποιηθεί – σχεδιάζουν και αποφασίζουν οι ίδιοι. Μακάρι να λαθεύουμε, αλλά με δεδομένο το ποιοί είναι αυτοί οι σύμβουλοι, τις απόψεις και τις εθνικότητές τους, μοιάζει η Ελλάδα να έχει επιλεγεί ως είδος “αποικίας” της (αγγλωσαξωνικής και αμερικανοεβραϊκής κυρίως) “Παγκοσμιοποίησης”, χώρος ενός σημαντικού πειράματος για την εξέλιξη των ανθρώπινων πολιτικών δομών.


  Σκιόπα – ο άνθρωπος που καταστρέφει τις κυβερνήσεις που συμμετέχει…

  Για να ξαναγυρίσουμε στον κ. Σκιόπα, η μόνη σχέση του με την “κεντροαριστερά”, αν οι όροι έχουν πια κάποια σημασία σε αυτές τις εποχές της μεγάλης παρακμής, κατάπτωσης και εκφυλισμού, είναι ότι υπηρέτησε ως Υπουργός Οικονομικών του Ρομάνο Πρόντι. Αυτός είναι κάποιο είδος “κεντροαριστερού”, φοβούμεθα όμως ότι τον χαρακτηρίζει πολύ περισσότερο είναι η προϋπηρεσία του στην διαβόητη Goldman Sachs. (Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η τράπεζα αυτή, πρωτεργάτης των μεγαλύτερων καταστροφών της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας, κατάφερε το περασμένο φθινόπωρο το ακατόρθωτο: να είναι, με το αζημίωτο, ο κεντρικός σύμβουλος της Ελλάδας για θέματα χρέους και ιδιωτικοποιήσεων, ο κύριος συνομιλητής του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, και, ταυτόχρονα, ο αρχιτέκτων της κερδοσκοπικής επίθεσης στην αγορά CDS εναντίον της Ελλάδας! Η ελληνική κυβέρνηση πληροφορήθηκε με έξη μήνες καθυστέρηση τον ρόλο της, ακόμα και τότε όμως τοποθέτησε τον άνθρωπό της, τον κ. Χριστοδούλου, αν και τελούντα υπό έρευνα από τις αρχές των ΗΠΑ, ως επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους)

  Ως Υπουργός του Πρόντι, ο Σκιόπα έκανε ότι μπορούσε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζών, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα λιτότητας και δημοσιονομικής εξυγίανσης που κατέστρεψε την ιταλική κεντροαριστερά και κατέστησε τον Μπερλουσκόνι αναμφισβήτητο κυρίαρχο της ιταλικής πολιτικής σκηνής. Πρόλαβε πάντως, προτού … συντρίψει την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης, να παγώσει τους μισθούς, να μετατρέψει δεκάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας σε προσωρινές συμβάσεις, να μειώσει τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και τις κοινωνικές δαπάνες και να θεσμοθετήσει πάνω από 60 νέους φόρους. Προσπάθησε, χωρίς να το καταφέρει, να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να πουλήσει την Αλιτάλια.

  Οι λονδρέζικοι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς τον χαρακτήρισαν ως τον χειρότερο Υπουργό Οικονομικών της Ευρώπης! ‘Οσο για την ιταλική Τζορνάλε μας προειδοποίησε κι αυτή με σαφήνεια: “Δεν θα πάρει πολύ στους ‘Eλληνες για να ανακαλύψουν ότι ο Σκιόπα δεν είναι o Προμηθέας που χαρίζει τη φωτιά της ανάκαμψης, αλλά η ‘Ατροπος, η Μοίρα που κόβει το νήμα της οικονομικής επιβίωσης. Αν δεν τον ξαναβάλουν στο πρώτο καράβι να τον στείλουν πίσω…μπορεί να φτάσει η στιγμή που θα γίνει ο τάφος των ελληνικών πορτοφολιών”. Με τον Σκιόπα να ενισχύει τις … ντόπιες προσπάθειες, σε λίγο δεν θα φτάνουν τα παγκάκια και τα πευκάκια της Ελλάδας για τους συνταξιούχους και τους ανέργους της…


  …Και τοποτηρητής της Διεθνούς των Τραπεζών

  Ο κ. Σκιόπα όμως δεν είναι ένας κοινός νεοφιλελεύθερος διαχειριστής. Συμμετέχει στο επιτελείο των πιο αντιδραστικών παγκόσμιων θεσμών, που επιδιώκουν και ουδόλως το κρύβουν την οικοδόμηση μιας νέας παγκόσμιας τάξης, με την κατάργηση του έθνους-κράτους, που συνιστά το μόνο υπαρκτό πλαίσιο άσκησης δημοκρατίας, και την απόδοση της αρμοδιότητας οικονομικής πολιτικής σε υπερεθνικούς οργανισμούς που εκπροσωπούν την ολιγαρχία του χρήματος, σε τράπεζες και σε επιχειρήσεις. Για τους Ρότσιλντ, Ροκφέλερ κλπ., η δημοκρατία, όση υπήρξε τέλος πάντων μετά τη Γαλλική Επανάσταση, ήταν τελικά μια … δυσάρεστη παρένθεση, που καιρός είναι να κλείσει.

  Ο κ. Σκιόπα υπήρξε εκ των πρωτεργατών της ευρωπαϊκής νομισματικής ενοποίησης τύπου Μάαστριχτ, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η εγγύηση των αποδόσεων του χρηματιστικού κεφαλαίου και η απαγόρευση κεϋνσιανών διορθώσεων και πολιτικών, που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν τους εκπροσώπους της πιο τερατώδους και ολοκληρωτικής ολιγαρχίας του Χρήματος, που εμφανίστηκε σε όλη την Ιστορία του ανθρώπινου γένους. Το Μάαστριχτ, όπως έχουμε τώρα την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, συνιστά την πιο ακραία, εξτρεμιστικά μονεταριστική και νεοφιλελεύθερη οικονομική δομή που δημιουργήθηκε ποτέ στην ιστορία. Αυτή η δομή, μαζί με τη θεσμοποίηση της απόλυτης ελευθερίας των ροών κεφαλαίου και εμπορευμάτων, επιβάλει την κατεδάφιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, δηλαδή του πολιτισμού.

  Εκτός από πρωτεργάτης του Μάαστριχτ και βετεράνος του ΔΝΤ, ο “Ιταλός φίλος” του Γιώργου Παπανδρέου, διαθέτει και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που αποσκοπεί στην εδραίωση της αμερικανικής ηγεμονίας παγκοσμίως, δια της υποταγής της Ευρώπης στις ΗΠΑ και δια της διεθνούς επικράτησης των νεοφιλελεύθερων δογμάτων.
  Είναι επίσης ένας από τους Τριάντα.


  Η Ομάδα των Τριάντα: Διευθυντήριο της παγκοσμιοποίσης

  Εκτός από την Μπίλντεμπεργκ, ο Σκιόπα συμμετέχει στην “Oμάδα των Τριάντα”, που έχει ιδρύσει, με παραπλήσιους της Μπίλντεμπεργκ σκοπούς, με περισσότερο όμως οικονομικό-νομισματικό και λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο, το ίδρυμα Ροκφέλλερ, συντονίζοντας τους εκπροσώπους τριάντα από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη, ή άτομα στενά συνδεδεμένα μαζί τους. Τις απόψεις και τα σχέδια αυτής της ομάδας, που, δυστυχώς για μας, ήρθε να εφαρμόσει στο πειραματόζωο Ελλάς, ιδίως με την πρωτοφανή ανάμειξη του ΔΝΤ στα ζητήματα της ευρωζώνης, διατύπωσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ: “Ολοι χρειάζονται το ΔΝΤ γιατί, δίχως αυτό, η παγκόσμια οικονομία, δεν θα μπορούσε να γίνει ένα εξιδανικευμένο όραμα απόλυτα ρευστών, άψογα ενημερωμένων και πλήρως αρρύθμιστων αγορών κεφαλαίου” (Wall Street Journal, 1.5.1998)

  Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το τμήμα του διεθνούς κατεστημένου που επιδιώκει το πέρασμα της εξουσίας από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις των εθνών κρατών στα θεσμικά ή λιγότερο θεσμοποιημένα κέντρα του χρηματιστικού κεφαλαίου και της αυτοκρατορικής ισχύος, στυλοβάτες ενός υπό εκκόλαψη παγκόσμιου ολοκληρωτισμού.

  Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι, λέει ο λαός. Μια ματιά στην “παρέα” του Σκιόπα στην Ομάδα των Τριάντα είναι απολύτως αποκαλυπτική για το είδος των δυνάμεων που εκπροσωπεί ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου. Επικεφαλής είναι ο Πωλ Βόλκερ, ο άνθρωπος που γκρέμισε την ιδέα της ρύθμισης στην οικονομία των ΗΠΑ, καταστρέφοντας το αμερικανικό κεϋνσιανό ισοδύναμο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ο Βόλκερ υπήρξε ο κύριος αρχιτέκτονας της οικονομικής πολιτικής του (περίπου ακροδεξιού) προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν, μαζί με τον Μάρτιν Φελντστάιν, επίσης μέλος των Τριάντα. Οι περισσότεροι από δαύτους είναι πρώην ή νυν διευθυντικά στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της οργάνωσης που έχει καταστρέψει τις περισσότερες οικονομίες παγκοσμίως (στη Ρωσία αίφνης, οι συνέπειες της δράσης και των συνταγών του ΔΝΤ ήταν, κρινόμενες από την πτώση της παραγωγής, των επενδύσεων, του προσδόκιμου ζωής κλπ. ανάλογες ή χειρότερες από τα αποτελέσματα της εισβολής του Χίτλερ στη Σοβιετική ¨Ενωση το 1941!)

  Στην ομάδα των τριάντα συμμετέχουν επίσης μια σειρά από “μπουμπούκια” του νεοφιλελευθερισμού, όπως ο πρωτεργάτης της πολωνικής θεραπείας-σοκ Μπαλσερόβιτς ή οι “ξεθεμελιωτές” των κοινωνιών του Μεξικού και της Βραζιλίας Ζεντίγιο και Νέτο. Συμμετέχουν επίσης οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων παγκοσμίως αμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών τραπεζών, όπως π.χ. ο Τζέικομπ Φρένκελ, αντιπρόεδρος της διαβόητης για τον ρόλο της το 2008, ΑΙG, o ‘Αντριου Κρόκετ, πρόεδρος της JP Morgan Chase της οικογένειας Ροκφέλερ, ο Sir David Walker, ανώτερος σύμβουλος της Morgan Stanley, ο Gerg Hausler, πρώην στέλεχος της Λαζάρ, ο Μάριο Ντράγκι, κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιταλίας και βετεράνος της Goldman Sachs. Kαι επειδή “η Γκόλντμαν είναι παντού”, δεν είναι μόνο με τους διάφορους ανθρώπους της στην Επιτροπή των Τριάντα, είναι και με τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλό της Gerald Corrigan που συμμετέχει. ¨Όπως επίσης συμμετέχει ο βετεράνος του ΔΝΤ και νυν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ Στάνλει Φίσερ και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Ντομίνγκο Καβάλιο, γνωστός για τη συμβολή του στην καταστροφή της πατρίδας του!

  Πολύ παράξενες λοιπόν οι παρέες του κεντροαριστερού μας χαφ. Μας έλεγαν πριν από τις εκλογές για μια επιτροπή προοδευτικών οικονομολόγων, Στίγκλιτζ, Γκαλμπρέιθ, Σεν και βρεθήκαμε τελικά με ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει παγκοσμίως! Στη νεώτερη ελληνική ιστορία, μετά τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, αλλά και στα ευρωπαϊκά χρονικά, δεν νομίζουμε ότι υπήρξε ποτέ τόσο κραυγαλέα αντίθεση κυβερνητικής ρητορείας και πράξης, όσο στη σημερινή σοσιαλιστική Ελλάδα.


  Μερικά έθνη πιο … ίσα από τα άλλα

  Οι θεσμοί στους οποίους συμμετέχει ο Σκιόπα, παρά την ιταλική του καταγωγή, είναι κυρίως αμερικανικοί και αμερικανοεβραϊκοί, οι πιο εξτρέμ θεσμοί και οργανώσεις της παγκοσμιοποίησης. Σπανίως και μόνο επικουρικά συμμετέχουν σε αυτούς εκπρόσωποι άλλων εθνοτήτων. Μιλάνε για πολυεθνικότητα, αλλά είναι μια άκρως αγγλοσαξωνική και εβραϊκή πολυεθνικότητα.

  Πρέπει να υπογραμμίσουμε, στο σημείο αυτό, ότι δεν εντυπωσιάζει μόνο ο αριθμός των συμβούλων του ‘Eλληνα πρωθυπουργού και οι ιδέες τους, ακριβώς στον αντίποδα αυτών που υποστηρίζει δημόσια ο κ. Παπανδρέου. Εντυπωσιάζει και ο ακραία επιλεκτικός χαρακτήρας της εθνικής τους προέλευσης, όπως και του συνόλου των διεθνών επαφών του ‘Eλληνα Πρωθυπουργού. Πρέπει να ψάξουμε με το φανάρι για να βρούμε σε αυτές, αν βρούμε, κανένα Γάλλο, Γερμανό ή Ρώσο. Αντίθετα έχει πλημμυρίσει ο κόσμος από Αγγλοσάξωνες και Εβραίους. Ακόμα και η Επιτροπή του για τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και του Γραφείου του αποτελείται από έναν Αμερικανό, έναν (εβραϊκής καταγωγής) Σουηδό, ένα Βρετανό και έναν Αυστραλό. ‘Oχι μόνο είναι ξένοι, αλλά δεν είναι τουλάχιστο Γερμανοί ή Γάλλοι, οι δύο εθνότητες που επηρέασαν αποφασιστικά τη συγκρότηση του νεώτερου ελληνικού κράτους. Τι είδους έργο είναι δυνατόν να προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ή στην ελληνική δημόσια διοίκηση; Υπάρχουν άλλες χώρες που χρησιμοποίησαν τόσους ξένους ειδικούς; Η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει τους Αμερικανούς στην Ελλάδα του εμφυλίου, ή τη Ρωσία μετά την πτώση του κομμουνισμού, όταν είχε αποβιβαστεί μια ταξιαρχία ξένων (που κατέστρεψαν τελικά τη χώρα).

  Διερωτάται κανείς γιατί ο κ. Παπανδρέου έχει ελάχιστες έως μηδενικές επαφές με Γάλλους, Γερμανούς, Ρώσους, Κινέζους, ‘Αραβες, μη φιλοαμερικανούς τριτοκοσμικούς, γιατί ο διεθνής του ορίζοντας μοιάζει τόσο απελπιστικά αμερικανικός και παγκοσμιοποιημένος. Ο κόσμος είναι πολύ πιο περίπλοκος, η Ελλάδα έχει άλλες ανάγκες και κινδυνεύει όπως πορεύεται να πάθει στο τέλος ασφυξία και να πεθάνει.

  (*) To άρθρο αυτό είχε γραφτεί όταν η εφημερίδα Ελεύθερος (25.8.2010) δημοσίευσε άρθρο Ιταλού γερουσιαστή καταπέλτη για τις παρελθούσες δραστηριότητες του κ. Σκιόπα και της συζύγου του, δημιουργού, κατά το άρθρο, και πρύτανη του Σιωνιστικού Πανεπιστημίου της Ιταλίας.

  Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα, στις 26.8.2010

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/09/2010 20:30:44

  To σαπάκι Σκιόπα οι Ιταλοί το έδιωξαν κακήν κακώς από τις κυβερνητικές θέσεις ως άσχετο και επικίνδυνο και εμείς τον μαζέψαμε για σύμβουλο;

 20. ΚΟΥΡΙΤΑΣ avatar
  ΚΟΥΡΙΤΑΣ 28/09/2010 20:46:31

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΝΔ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ[ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΑΡΔΑ] ΑΛΛΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

 21. mitsosms avatar
  mitsosms 28/09/2010 21:13:04

  Εγώ θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζουν οι πραγματογνωμοσύνες για το Βατοπέδι που ζήτησε η προανακριτική; Και να μας πούνε οι κύριοι της επιτροπής γιατί παρήγγειλαν 8 (!!!) πραγματογνωμοσύνες; Τους είπε κανείς ότι έχουμε λεφτά για πέταμα;

 22. anonymos avatar
  anonymos 28/09/2010 23:11:34

  Ο Χαρδαβέλας σε απροκάλυπτη επίθεση κατά των εργαζομένων μαζί με τον Αλφαντάκη στα φορτηγά. Φορτηγατζήδες κραταται γερα ερχόμαστε και μεις.

 23. ΓΠ avatar
  ΓΠ 28/09/2010 23:48:31

  Ο ΣΚΟΠΙΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΠΙ PRONTI.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΣΘΟΣ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ.ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΕΙ.ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΓΑΠ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ [ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ -ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΣΤΡΑΠΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.