01/12/2010 14:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Θαπατέρο μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές για 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο ανακοίνωσε σήμερα νέο πακέτο μέτρων με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την περιστολή των δαπανών του Δημοσίου, στο πλαίσιο προσπάθειας καθησυχασμού των αγορών σχετικά με την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν συμβάσεις παραχώρησης βάσει των οποίων τα αεροδρόμια της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης θα τεθούν υπό ιδιωτική διαχείριση, είπε ο Θαπατέρο στη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει επίσης το 30% της υπό δημόσιο έλεγχο εταιρία τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων και θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για περίπου 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με άλλο μέτρο, θα μειωθεί από το Φεβρουάριο η μηνιαία επιδότηση των 426 ευρώ που εισπράττουν όσοι άνεργοι δεν λαμβάνουν άλλο επίδομα ανεργίας.

Η ανεργία στην Ισπανία διαμορφώνεται στο 20%, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μέτρα θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και απασχόληση δίχως να αλλοιώσουν τη δέσμευση της Ισπανίας να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας από 11,1% εφέτος σε 6% το 2011, είπε η υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγκάντο. Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει τη λήψη των μέτρων την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. hope avatar
  hope 01/12/2010 15:01:10

  Μπορεί να απέτυχε σε αρκετα, αλλά προσπαθεί ο άνθρωπος. Εμ δεν είναι και Παπανδρέου όλοι.

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ hope 01/12/2010 15:51:05

   Ακριβώς!

 2. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 01/12/2010 15:08:13

  Και εδω ο Θαπατερας του ο υιος με τα λογια χτιζει ανωγια και κατωγια.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 01/12/2010 15:33:34

  ;-)
  Μην το ανεβάζεις βρε Φάκτορα θα το δει ο Παπακωνσταντίνου και θα πάθει σοκ...καθώς κατέχει την μια και μοναδική αλήθεια την πίστη στο κενό την πίστη στο ΓΑΠ.
  Να μειωθεί ο φόρος; εδώ βάζει και έκτακτη εισφορά επειδή δεν μπορεί να μαζέψει ούτε το ΦΠΑ το Υπουργείο των ΔΕΤΕ ΔΙΒΕΤ και λοιπών καρεκλοβολεμένων...

  ΥΓ

  -αν μείωνε τις ασφαλιστικές εισφορές στο 25% με ταυτόχρονη αύξηση των αμοιβών στο 7% με ταυτόχρονη καταβολή μισθού μέσο τραπεζών:
  και μείωση κόστους παραγωγής θα είχαμε και τόνωση του εισοδήματος και αύξηση της κατανάλωσης και μείωση της εισφοροδιαφυγής αφού όλα θα ήταν on-line...ΕΑΠ στον ιδιωτικό τομέα λοιπόν...
  -αν μείωνε τη φορολογία στα επίπεδα ...Κύπρου πχ, χωρίς περαίωση ΤΕΜΠΕ και δόσεις και αύξηση επενδύσεων και μείωση ανεργίας θα είχαμε
  -αν στο Δημόσιο 700.000 υπάλληλοι η καθαρίστρια ο εργάτης ο κλητήρας ο πιλότος και ο ...επιστήμονας πληρωνόταν σαν καθαρίστρια εργάτης κλητήρας πιλότος και επιστήμονας, κόβοντας ταυτόχρονα πλασματικά οδοιπορικά (πχ δήμοι και στρατιωτικοί) θα εξοικονομούσε τα τριπλάσια από ότι έκοψε από μισθούς και συντάξεις...
  Θα έγραφα για ώρα, τα χω πει πολλές φορές, ας καταλάβουμε ότι δεν θέλουν τόσο απλά... απλά μας δουλεύουν .

  ΥΓ

 4. spiros_d avatar
  spiros_d 01/12/2010 16:14:49

  Μήπως είστε λίγο αμφίδρομοι στον σχολιασμό σας; Επαινείτε κατά κάποιο τρόπο τις κινήσεις Θαπατέρο (συμφωνώ) ενώ αν ανακοινωθεί κάτι τέτοιο από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα κάνετε λόγο για "πλάτες" στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κτλ.
  Αποφασίσθε τι θέλετε;
  Γι' αυτό πάμε κατά διαόλου
  Κάποτε ίσως καταφέρουμε να εμπεδώσουμε τι θέλουμε.

 5. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 01/12/2010 17:09:39

  Εδώ λύνουμε το θέμα με νέα εφάπαξ (δηλαδή 4η τα τελευταία χρόνια!) εισφορά και (τακτική!) περαίωση "για τελευταία φορά".
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΦΟΡΟΥ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/12/2010 17:24:40

  Παράδειγμα αισχρής πονηριάς: Η ιδιωτικοποίση τυχερών παιχνιδιών: (ι) θεωρητικά σουφρώνει περισσότερα από τον λαουτζίκο -- οι ιδιώτες παπατζήδες έχουν καλύτερο μαρκετινγ και (ιι) κάνει πλούσιους του ιδιώτες παπατζήδες. Τι μέτρο δημοσονομικής πειθαρχίας είναι αυτό. Είνα σας την Πράσινη Ανάπτυξη. Κλέβεις από τις ορδές των ηλιθιών και τα δίνεις στους εκάστοτε Ντον Κορλεόνε.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/12/2010 17:26:49

  Σαν να λέμε ότι είναι αύξηση της απασχόλησης περισσότεροι λαχειοπώλες. (και δεν έχω τίποτα εναντίον στους λαχειοπώλες, αλλά δεν ούτε αυτοί ούτε τα φρουτάκια,, ούτε τα καζίνο παράγουν. Εισπρατουν εθελούσιους φόρους)

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ archaeopteryx 01/12/2010 17:49:06

   (α) θελούσιους εννοείς...αυτη είναι ή ουσία..
   Να στα παίρνουν με τό χαμόγελο...

 8. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 01/12/2010 20:18:47

  Ας τα βλέπουν οι δικοί μας "ειδικοί" - παντελώς άσχετοι που μας έχουν στεγνώσει παίρνοντας μέτρα που αν έβαζες ένα μικρό παιδί με απλή - μαθηματική λογική, θα αποφάσιζε καλύτερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.