18/11/2009 13:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ηρόδοτος είχε δίκιο τελικάΙταλοί αρχαιολόγοι που σκάβουν  στην Αίγυπτο, ισχυρίζονται πως βρήκαν επιτέλους απτές αποδείξεις, οι οποίες βεβαιώνουν πως τελικά δεν ήταν  «παραμύθι» οι αρχαίες ιστορίες για έναν περσικό στρατό 50.000 ανδρών, του 6ου αιώνα π.Χ. που χάθηκε στην έρημο, όταν τυλίχτηκε από μια τεράστια αμμοθύελλα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι στρατιώτες είχαν σταλεί στη περιοχή, προκειμένου να καταστρέψουν κάποιο μαντείο, το οποίο είχε κατηγορήσει τον βασιλιά της Περσίας για τις φιλοδοξίες που έτρεφε. Όπως αναφέρει ο Έλληνας ιστορικός, ο στρατός αυτός κυριολεκτικά εξαφανίστηκε μέσα στην άμμο.

Οι αδελφοί Alfredo και  Angelo Castiglioni, διεξήγαγαν ανασκαφές στη δυτική Αίγυπτο και κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, όπου  και βρήκαν κομμάτια από δοχεία, οπλισμό, κοσμήματα, καθώς και εκατοντάδες ανθρώπινα οστά.  Οι δυο αρχαιολόγοι ξεκίνησαν τις έρευνές τους το 1996,  όταν ανακάλυψαν  για πρώτη φορά, αρχαία περσικά βέλη και άλλα μικρά αντικείμενα. Πολλοί άλλοι αρχαιολόγοι έψαξαν κατά καιρούς για τα απομεινάρια του «μυθικού» αυτού περσικού στρατού, ακόμη και  κατά τον 19ο αιώνα, αλλά πάντα χωρίς αποτέλεσμα.

 ΤΙΜΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.