18/12/2007 15:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ζορμπάς παρέδωσε και το πόρισμα για το ΤΣΠΕΑΘ

Ο πρόεδρος της Αρχής για το Βρώμικο Χρήμα, κ. Γ. Ζορμπάς, απέστειλε σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Αθηνών και το δεύτερο πόρισμά του για την υπόθεση των ομολόγων, εκείνο για το ΤΣΠΕΑΘ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο πόρισμα παρατίθεται πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων και θεμελιώνεται η διάπραξη (σε βαθμό κακουργήματος) των αδικημάτων της  απιστίας, δωροδοκία και δωροληψίας σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό σημαίνει ότι αν οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν και κατά την τακτική ανακριτική διαδικασία, οι εμπλεκόμενοι μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρές ποινές κάθειρξης. Σύμφωνα με το Νόμο 1608 (και όπως αυτός τροποποιήθηκε) τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας σε βάρος του δημοσίου, ή ΝΠΔΔ (όπως το ΤΣΠΕΑΘ), τιμωρούνται αυστηρότερα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επειδή συνδέει το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ και με άλλα ομόλογα, είναι ότι ο ενδιάμεσος, όπως και στην περίπτωση του ομολόγου του ΤΕΑΔΥ, ήταν και πάλι ο κ. Γ. Παπαμαρκάκης, της North Asset Management International (ΝΑΜ). Στο πόρισμα καταγράφεται επίσης λεπτομερώς με πολλά στοιχεία (τραπεζικοί λογαριασμοί, μυστικά συμβόλαια κ.α.) ο ρόλος και άλλων «ενδιάμεσων» όπως ο κ. Δ. Παστελάκος, ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής ΤΡΩΥΛΟΣ που διέθεσε το ομόλογο στο ΤΣΠΕΑΘ, ο κ. Κ. Κυριακόπουλος της PROTON BANK και ο κ. Ν. Δεσποτόπουλος συνεργάτης του κ. Παστελάκου και παιδικός φίλος του προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ εκείνη την εποχή, δημοσιογράφου κ. Δ. Καπράνου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία για τον κ. Καπράνο είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά. Αναμείνατε τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.