14/08/2007 12:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ζορμπάς, ο Δούκας και οι προεκλογικές συμπτώσεις

Σύμπτωση Πρώτη: Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993 η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αναθέσει το περίφημο «Ξυστό» στην Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, παρά τους ισχυρισμούς του τότε πρωθυπουργού ότι τον …ανέτρεψε η «διαπλοκή». Λίγες ημέρες πριν από την προκήρυξη και των τωρινών εκλογών (πριν από 11 ημέρες) η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε και νέα σύμβαση – μαμούθ στην Intralot για το σύστημα πληροφορικής του ΟΠΑΠ, έπειτα από έναν διαγωνισμό-παρωδία και ένα σικέ επικοινωνιακό παιχνίδι εν ονόματι της δήθεν απεξάρτησης του ΟΠΑΠ από την Intralot και της πολιτικής ζωής από την …«διαπλοκή».

Σύμπτωση Δεύτερη: Την σύμβαση για το «ξυστό» είχε υπογράψει ο (και) τότε υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας, που μάλλον θα αποδειχθεί «μοιραίος» για μια κυβέρνηση της ΝΔ και για δεύτερη φορά, δεδομένης της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των ομολόγων. Σύμφωνα με το πόρισμα Ζορμπά οι πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο είναι σαφείς, αφού μεταξύ άλλων, ο κ. Δούκας υπέγραψε την έκδοση του αμαρτωλού ομολόγου, επικαλούμενος ένα νόμο του …Ιωαννίδη που δεν ισχύει πλέον (τον 483/74). Σύμφωνα με τη νομική ορολογία που ακολουθείται στο πόρισμα Ζορμπά η έκδοση του ομολόγου του ΤΕΑΔΥ δεν είναι «σύννομη». Με άλλα λόγια είναι παράνομη.

Σύμπτωση Τρίτη: Ο Γεώργιος Ζορμπάς πρωταγωνίστησε στην εκλογική μάχη του 1993 με την υπόθεση των υποκλοπών και όπως όλα δείχνουν θα πρωταγωνιστήσει και στην επερχόμενη με τις διαπιστώσεις του όχι μόνο για το «αμαρτωλό ομόλογο» του ΤΕΑΔΥ, αλλά και για άλλα πολύ πιο αμαρτωλά που θα ακολουθήσουν σύντομα.

Ο κ. Ζορμπάς είχε πρωταγωνιστήσει και στις εκλογές του 2004. Τότε η περίφημη δικογραφία για τον Σωκράτη Κόκκαλη, που είχε ξεκινήσει ο ίδιος, πρόσφερε στη ΝΔ και στον Κ. Καραμανλή το κατάλληλο επικοινωνιακό background για να εμφανισθούν ως σωτήρες του τόπου από την «ασυδοσία των μεγάλων συμφερόντων». Σήμερα η δικογραφία εκείνη ετέθη (όπως και οι προηγούμενες) στο αρχείο, ο κ. Κόκκαλης αισθάνεται «πολύ ικανοποιημένος» από την κυβέρνηση Καραμανλή (αφού προφανώς του έλυσε όλα τα προβλήματα) και το Μαξίμου είναι πολύ «δυσαρεστημένο» από τη στάση του Ζορμπά, με αφορμή την υπόθεση των ομολόγων και διαρρέει διάφορα εναντίον του στις εφημερίδες, όπως άλλωστε και το υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.