08/09/2008 16:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Εφραίμ τους ....παραπλάνησε

Την διενέργεια έρευνας (από μηδενική βάση) των καταγγελιών για τη παραχώρηση εκτάσεων από το ελληνικό Δημόσιο στη Μονή Βατοπεδίου διέταξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς. Ειδικότερα, ο κ. Σανιδάς, ζητεί να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ελληνικού δημοσίου από τα μέλη του γνωμοδοτικού συμβουλίου δημοσίων κτημάτων, τα μέλη του 4ου τμήματος του νομικού συμβουλίου του κράτους και από ορκωτούς εκτιμητές που εσφαλμένα εκτίμησαν τα προς ανταλλαγή ακίνητα, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που τυχόν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια της έρευνας. Ο κ. Σανιδάς θεωρεί ότι στη μονή Βατοπεδίου ανήκουν μόνο τα 19/32 της νησίδας Μπουρού κατά κυριότητα και τίποτε άλλο.

Που είναι η «βόμβα»; Στην παραγγελία του κ. Σανιδά δεν γίνεται καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, καθώς λαμβάνεται ως δεδομένο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί ….παραπλανήθηκαν (!!!) κατά την ανταλλαγή των εκτάσεων από τις εσφαλμένες αποφάσεις του νομικού συμβουλίου του κράτους, όπως και των μελών του γνωμοδοτικού συμβουλίου δημοσίων κτημάτων.

Πάει, δεν το γλιτώνουμε με τίποτα το Δρομοκαΐτειο

Ποιοι υπουργοί συγκεκριμένα «παραπλανήθηκαν»;

Αν δεν υπήρχαν οι συγκεκριμένοι υπουργοί, θα γινόντουσαν οι συναλλαγές;

Κι αν παραπλανήθηκαν για ένα τέτοιο ζήτημα, πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να τους έχουμε για τα υπόλοιπα;

Είναι τυχαίο ότι η παραγγελία του κ. Σανιδά εκπορεύεται μία ημέρα μόνο μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μικρή Λουλού avatar
  Μικρή Λουλού 08/09/2008 17:17:32

  καλά μην ενθουσιάζεστε. Αρχείο μου μυρίζεται μόλις περάσει η μπόρα. Σιγά μην παραπλαν΄θηκαν οι υπουργοί. Αυτοί διέταξαν τα τσιράκια να γνωμοδοτήσουν έτσι. Οιτου ΠΑΣΟΚ και οι της ΝΔ

 2. Kraepelin avatar
  Kraepelin 08/09/2008 17:19:00

  Ο πρωθυπουργός θύμα παρακολουθήσεων, οι υπουργοί θύματα παραπλανήσεων, οι ψηφορόροι θύματα αποπλάνήσεως.

 3. Αμαθής avatar
  Αμαθής 08/09/2008 17:33:45

  Αν εδώ παρεπιδημούν δημοσιογράφοι, θα παρακαλούσα να σχολιάσουν τα πιο κάτω:
  1. Η κ. Ζαχαρέα προσλαμβάνεται πέρυσι στον ALPHA ως παρουσιάστρια δελτίου και κάθεται λίγους μήνες. Μετά παραιτείται.
  2. Πριν από δυο μήνες, ξαφνικά, μαθαίνουμε εμείς οι απλοί πολίτες, ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Κοντομηνά, ιδιοκτήτη του ALPHA, για τέσσερα κακουργήματα.
  3. Ο σταθμός αιφνίδια, αλλάζει γραμμή και προβάλλει το "σκάνδαλο Βατοπεδίου".
  4. Προχτές, συναντάται ο κ. Κοντομηνάς κι ο κ. Μπόμπολας (Πρώτο Θέμα), έτσι τουλάχιστον γράφηκε σε εφημερίδα του Σαββάτου.
  5. Χτες το ΠΘ δημοσιεύει ένα χαρτάκι που αποκαλύπτει ότι η κ. Μάρα Ζαχαρέα πήρε από τον κ. Κοντομηνά, όταν αποχώρησε από το σταθμό του, ως μπόνους, το τεράστιο ποσό των 360.000 ευρώ.
  6. Ο κ. Καραμανλής, στην συνέντευξή του, καλύπτει τόσο την κ. Μάρα, όσο και τον κ. Ρουσσόπουλο.
  7. Σήμερα ο κ. Σανιδάς διατάζει έρευνα από δύο εισαγγελείς εφετών για την Μονή Βατοπεδίου, παίρνοντας όμως θέση στο σημείωμά του - κατά τις πληροφορίες που μεταδίδουν δημοσιογράφοι - για το... κατά ποίων θα πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις - πάντως όχι στους "βλάκες" υπουργούς, που "παραπλανήθηκαν"...

  Κι εγώ αναρωτιέμαι: Αν κάποιοι από όλους αυτούς που μνημονεύονται ανωτέρω, ήξεραν λατινικά και κατά συνέπεια ήξεραν και τη μετάφραση του "Pacta Sund Servanda", θα είχαμε αυτή την εντυπωσιακή εξέλιξη;
  Ή μήπως τώρα απλά, θα βρίζαμε τον κ. Αλογοσκούφη για τα καμώματά του, ενώ από "ψηλά" θα χαμογελούσε σαρδόνεια ο κ. Πρωθυπουργός;

 4. Τι εννοεί ο ποιητής; avatar
  Τι εννοεί ο ποιητής; 08/09/2008 17:44:26

  Επίκαιρα ανέκδοτα των δύο λέξεων:

  Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
  Σεμνά και ταπεινά.
  Μέσα Ενημέρωσης.
  Νόμιμον - Ηθικόν.
  Δημόσιες Γαίες.
  Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 08/09/2008 17:52:08

  Σωστή είναι η κατ' αρχάς δίωξη σ' αυτούς που είχαν την ευθύνη της υπογραφής. ΑΝ πουν ότι εκτέλεσαν άνωθεν εντολές, τότε, θα κατηγορηθούν και οι υπουργοί. Στο δικαστήριο θα μάθουμε αν είχαν δίκιο. Οι σπείρες εξαρθρώνονται ΠΑΝΤΑ από κάτω προς τα πάνω, γιατί μόνο οι αποκάτω έχουν συμφέρον να πουν τους αποπάνω, ώστε να ελαφρύνουν την θέση τους. Και, βέβαια, άλλο η αντοχή του υπουργού στην πίεση για να "σπάσει" και να ομολογήσει, κι άλλο του ΓΓ και του Διευθυντή.

 6. νεμεσις avatar
  νεμεσις 08/09/2008 17:57:07

  Θα ασχοληθούν οι ίδιοι δικαστές που στην υπόθεση Ζημενς μόλις ακούγαν για εμπλοκή υπουργού πέφταν σε βυθιότητα από την πολλή περιέργεια να μάθουν το όνομα του;

 7. nas avatar
  nas 08/09/2008 18:08:18

  Λάθος τίτλο έβαλες Φακτορ. Οι καλόγεροι δεν παραπλάνησαν τους υπουργούς κι έκαναν δουλιές μαζί τους... τους αποπλάνησαν... στα κελιά κατα τις γονυκλισίες!!! οπότε διόρθωσέ το και βάλε... "Ο Εφραίμ τους αποπλάνησε"!

 8. aionios avatar
  aionios 08/09/2008 18:20:11

  γιατί δεν το λέμε ξεκάθαρα πως η δικαιοσύνη δεν είναι καθαρή στην χώρα μας και πως έχουμε δικαστές που συναλλάσονται με την εκάστοτε κυβέρνηση?
  και ειδικά με την ΝΔ υπάρχει μια τόσο στενή σχέση που θυμίζει καθεστώτα λατινικής αμερικής.

 9. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 08/09/2008 18:24:56

  Μα γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη...γι'αυτό...
  Η έμφαση στο "Ελληνική"...

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/09/2008 18:35:00

  Ακόμα και έτσι να είναι, εγώ θα διαφωνήσω.
  Δεν με ενδιαφέρουν οι Πολιτικοί, αυτοί δεν έχουν πρόβλημα, το πολύ πολύ να παραγραφούν, όχι σε αυτή την υπόθεση αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη χθεσινή ή αυριανή, με το νόμο περί ευθύνης.
  Οι υπάλληλοι όμως?
  Που γνωμοδότησαν?
  Που εισηγήθηκαν?
  και υπόγραψαν?
  ...εκεί είναι η πραγματική αλλαγή, αν ορισμένες "αδαής διοικήσεις" Ασφαλιστικών Ταμείων, ή του νομικού συμβουλίου, ή μέλη γνωμοδοτικού συμβουλίου κλπ πάνε μέσα δεν θα βρίσκονται εύκολα ..."γραικύλοι" να υπογράφουν
  ...άσε που δεν χρειάζεσαι "άρση ασυλίας", κορώνες για πολιτικές διώξεις, ποινικοποίηση πολιτικής σκηνής και λοιπές τέτοιες μπούρδες.
  ...σε αυτό το επίπεδο είναι ο αδύνατος κρίκος, της μίζας / διαφθοράς και εκεί πρέπει να "χτυπά" η δικαιοσύνη
  ...άσε που αν "μιλήσουν" γίνεται πανηγύρι.


  ΥΓ

  Η πιο ωραία ατάκα για την συνέντευξη:

  "Μέχρι σήμερα ήταν ο Κώστας μας, τώρα είναι σαν τους άλλους"

 11. Κωστάκης avatar
  Κωστάκης 08/09/2008 18:41:07

  Δεν είμαι σαν τους άλλους. Οι άλλοι παραπλανούνται, εγώ όχι.

 12. aionios avatar
  aionios 08/09/2008 18:42:32

  Η συγκεκριμένη ενέργεια του Σανιδά είναι μια κίνηση καθαρά αντιπερισπασμού και για να δώσει επιχειρήματα κάθε φορά που δημόσια θα πλήτεται η κυβέρνηση.θα λένε οι παραθυράτοι της ΝΔ:

  Το θέμα ερευνάται από τη δικαιοσύνη. Γιατί βιάζεσθαι,δεν έχετε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη? Εμείς λέμε όλα στο φως. Αυτή είναι η πολιτική Καραμανλή. Απεφάνθη η δικαιοσύνη?

  Και μετά θα έρθει το πλυντήριο Ελληνική Δικαιοσύνη
  και θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο αποδίδοντας τους καθαρούς και με έτοιμη την υπερασπιστική γραμμή πως η έρευνα δεν έφερε τίποτα στο φως.
  Τι είπε χθες ο Καραμανλής? Ποιό σκάνδαλο Ζαχόπουλου?

 13. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 08/09/2008 19:13:51

  29 κατασκευαστες πλυντηριων συνιστουν Ελληνικη Δικαιοσυνη !

  Βαζουμε και αυτο το "black" το οποιο κρατα τα μαυρα - ΜΑΥΡΑ και ειμαστε οκ.

  Ααα μην ξεχασουμε το Καλογερον-Calgon για τα αλατα απο τις οσφυοκαμξιες!

  ΠΠ

 14. ahab avatar
  ahab 08/09/2008 19:15:46

  Πριν μερικές ημέρες έλεγα οτι δεν μπορεί όλος αυτός ο κόσμος ξαφνικά να χάζεψε και να έχει μπλέξει σε τόσο σκαστές υποθέσεις κλοπής δημοσίου πλούτου με πιο πρόσφατη αυτή του Γεροντόπουλου που ήταν εν γνώση του σε διατεταγμένη υπηρεσία.

  Εδώ λειτουργούν τα συμφέροντα και υπακοή σε εντολές μιάς αυστηρά διαβαθμισμένης ιεραρχίας κατά τα πρότυπα της μασσονίας με μαγίστρους,διδασκάλους και όλο το κακό συναπαντημα με αρχή αναφοράς το Φανάρι που μοιράζει ρωμαϊκό-μασσονικά αξιώματα κατά ιεράρχιση ύψους "δωρεάς" του κάθε λαμόγιου αφ΄ενός και αφ΄ετέρου ειναι το Φανάρι που έχει, ανασύρει απο τα υπόγεια του και εκμεταλλεύεται κατά βούληση ολα αυτά τα χρυσόβουλα χρονολογούμενα απο εποχής Βυζαντίου.

  Δεν νοείται σύγχρονο,δημοκρατικό κράτος που έχει αποτινάξει την δουλεία απο τους Τούρκους και έχει πάρει την ελευθερία και οντότητα του μετά απο τόσους αγώνες, να έχει εδάφη του υπο την δουλεία των χρυσόβουλων και του ιερατείου του Φαναρίου που ανέκαθεν ήταν αντίθετοι στην Ελληνική επανάσταση γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο.

  Όσοι δημόσιοι λειτουργοί συναίνεσαν σ΄αυτή την λεηλασία οφείλουν και να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν αυστηρά.

 15. antOnio b avatar
  antOnio b 08/09/2008 19:53:04

  Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη τους επανακάμψαν δριμύτεροι , καλωσορίζω τον νήπιο γέροντα , την ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ και όλους τους παλαιούς , καλό φθινόπωρο φιλάρες και κλείνω λέγοντας το σλόγκαν του καραγκιόζη «εεεεεεε ρεεεεε γλέντια »

 16. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 08/09/2008 19:59:45

  γεια σου antOnio b.

  ευλογημενος να εισαι τεκνον μου.

  Ο Πορτας Πορτας... μην μπερδευομαστε και μεταξυ μας, ειναι επικινδυνοι οι καιροι με τους Ρουσσω-Ρουσσω κ Εφραιμ-Εφραιμ

  χαχαχαα
  ΠΠ

 17. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 08/09/2008 20:18:36

  Στο νούμερο 2 η μικρή Λουλού τα είπε όλα με 2 γραμμές.

 18. miaouth avatar
  miaouth 08/09/2008 20:26:30

  @ Kraepelin (3).
  Ο παρακολουθούμενος πρωθυπουργός: Άς μήν είχε υφισταμένους τους πονηρούς -άκηδες και -όπουλους, που πριν απ' όλα, φρόντισαν να τον "δέσουν" (είχε όμως άλλους στον πάγκο;)
  Οι παραπλανημένοι υπουργοί: Άς μη τους άνοιγε η όρεξη για Καγιέν, κότερα και Μύκονο.
  Οι αποπλανηθέντες ψηφοφόροι: Απλώς άς πρόσεχαν.

 19. saska avatar
  saska 08/09/2008 20:43:24

  Anonymous Νο 1 και που νάξερε ποιός έχει υπογράψει την πρώτη παραχώρηση των οικοπέδων;
  Μήπως σου λέει τίποτα το όνομα Φωτιάδης ε΄ρε βόμβες συμψηφισμού που θα έχουμε παλι!!!

 20. χρηματιστης avatar
  χρηματιστης 08/09/2008 21:03:49

  ο Δρυς ξεκινησε το 1998..η πλακα ειναι οτι την πεφτουνε για siemens βατοπεδι απο την πλευρα του πασοκ και αποδεικνυεται οτι υπαρχουν οι ΙΔΙΟΙ πρωτα απο πισω..οσον αφορα την υποθεση Βουλγαρακη αυτοι ΟΛΟΙ δηλ που κοπτονται για το ηθικον της υποθεσης ξεχνανε οτι ο αγιοποιημενος μακαριτης Α.Παπανδρεου δανειστηκε ο δυστυχος καποια εκατομμυρια απο τον κατσιφαρα και τον εμπορο οπλων Χαλακ για να αγορασει τη βιλλα λουμιδη,το κωλοσπιτο που ελεγε και ο Βαγγελας ο Γιαννοπουλος..ΑΙΔΩΣ ΡΕΕΕΕΕ

 21. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/09/2008 21:06:53

  'Αντε γκρινιάρηδες. Δεν ήξεραν, δεν πρόλαβαν, ήταν με άδεια, τους παραπλάνησαν, τους αποπλάνησαν (μαζέψου ευλογημένε μας βλέπουν!). Αν δεν φταίνε οι υπουργοί πόσο μάλλοιν ο Πρωθυπουργός. Όλα είναι ωραία.

  Και μου θύμισε την Ζήμενς: όχι όχι, δεν τα έδωσε σε μας, δεν είπε Greece, είπε Crease κάποιος τσαλακώθηκε, δεν ήμουν εγώ κυρία. Ζήμενς? Ποιά Ζήμενς.

  Υποκλοπές υποτροπές, του γύρισε το συνάχι σε πονόλαιμο και όταν γύρισε είχαν όλοι φύγει.

  Προτείνω τα παραπάνω κείμενα να διδαχτουν στην Νομική

 22. saska avatar
  saska 08/09/2008 21:07:57

  Με την 17/2002 γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας, τάσσεται υπέρ των διεκδικήσεων της μονής, το ίδιο εισηγείται και η Κτηματική Υπηρεσία Ξάνθης στις 16/4/2002, ενώ απόφαση υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης στις 5/8/2002. Μια απόφαση που είχε υπογράψει και παλαιότερα ο τότε υφυπουργός και νυν υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς στις 5/2/1999 επικαλούμενος αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις.

 23. saska avatar
  saska 08/09/2008 21:10:39

  archaeopteryx
  Ποιό σιγά έχει λακούβες !

 24. Kraepelin avatar
  Kraepelin 08/09/2008 21:12:09

  "Ο παρακολουθούμενος πρωθυπουργός: Άς μήν είχε υφισταμένους τους πονηρούς -άκηδες και -όπουλους" τους οποίους τους διάλεξε ο Φούφουτος, ε;

 25. The Economist avatar
  The Economist 08/09/2008 21:17:33

  @saska
  μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Ο κ. Σανιδάς φαίνεται να μπλέκει τον ... υφυπουργό Οικονομικών κ. Πέτρο Δούκα (άραγε, γκάφα;). Ενώ εκκρεμούσε δικαστική απόφαση (μετά από προσφυγή του δημοσίου το 2003!), με κοινό συνυποσχετικό της Μονής και του νυν υφυπουργού Οικονομικών οι αντίδικοι παραιτήθηκαν από την δικαστική γνωμοδότηση.
  Αυτά λέει τουλάχιστον ο δημοσιογράφος κ. Λασκαρέλιας (ΕΡΤ3). Ίσως υπάρχουν πολλά απρόοπτα ονόματα κρυμμένα στα νερά της λιμνοθάλασσα.

 26. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/09/2008 21:20:44

  Λοιπόν ευλογημένοι, ντρέπομαι που θα αλλάξω το θέμα αλλά εδω και τρεις μέρες τα προγνωστικά στην Αμερική άλλαξαν, και στο σύνολο όλων των δημοσκοπήσεων ο Μακέην είναι μπροστά. Ήταν +1% χτες, είναι +3% σήμερα. Δεν έχει τελειώσει ωστόσο...

  Όσο για τον Φωτιάδη, Σάσκα, και αυτός και ο Τσουκάτος είχαν αποπεμφθει από τον πρωθυθπουργό τους, τότε, ο δεύτερος πανηγυρικά, ο πρωτος πιο ήσυχα αλλά φανερά. Μικρή ειδοποιός διαφορά, τι λές?

 27. saska avatar
  saska 08/09/2008 21:30:17

  The Economist και φυσικά archaeopteryx η ειδοποιός διαφορά είναι οτι το καλοκαίρι του 2003 δεκάδες αγρότες και κάτοικοι της Ξάνθης ξεσηκώνονται και απειλούν πως θα αποδυθούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να διατηρήσουν τα χωράφια τους, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δώσουν ούτε ένα μέτρο γης στη Μονή Βατοπεδίου.
  Άραγε που είσασταν τότε;
  Τον Οκτώβριο 2003 "χάνουν" τη λίμνη Βιστωνίδα. Πραγματοποιείται συνάντηση του υπουργού Γεωργίας Γεώργιου Δρυ και του ντόπιου υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη με την αντιπροσωπεία των φορέων της Ξάνθης, για τα 27.000 στρέμματα πέριξ της λίμνης Βιστωνίδας, που έχουν παραχωρηθεί με υπουργικές αποφάσεις στη Μονή Βατοπεδίου. Οι δύο υπουργοί αμύνονται των αποφάσεών τους.
  Τότε δεν κινδύνευε η Ελλάς ενώ σήμερα κινδυνεύει;

  Το Δεκέμβριο του 2003 εκατοντάδες κάτοικοι των παραλίμνιων χωριών της Βιστωνίδας, κρατώντας μαύρες σημαίες ξεσηκώθηκαν και πάλι ενάντια στη Μονή Βατοπεδίου. Επικεφαλής εκτός των βουλευτών Ξάνθης και το πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ Ξυνίδη, βρίσκεται και ο μητροπολίτης Παντελεήμονας. Όλα αυτά επειδή οι ιερείς της Μονής ανακάλυψαν αυτοκρατορικά χρυσόβουλα (!)

  The Economist δηλαδή εγώ δεν κατάλαβα, ενώ εσύ κατάλαβες την γκάφα;

 28. The Economist avatar
  The Economist 08/09/2008 21:44:47

  @saska
  Έτσι, όπως τα λές στο 28, η στιγμιαία σου φωτογραφία του 2003 φαίνεται μάλλον να είναι σωστή.
  Δες όμως το ... video που ακολουθεί(2003 -2008):
  1. Ποιός ευθύνεται που καθυστέρησε η δικαστική απόφαση για τόσα χρόνια; Αυτοί που παρενέβαιναν (ποιοί και γιατί) ή μήπως η ... ανεξάρτητη δικαιοσύνη;
  2. Τι έκανε ο κ. Δούκας; Μήπως το έκανε παρά την θέλησή του; Τον ...υποχρέωσε ο κ. Βουλγαράκης;
  3. Μα η ΝΔ ψηφίστηκε για να ακυρωθούν οι (πραγματικές) ατασθαλίες των κ. Δρύ, Φωτιάδη και τόσων άλλων. Ή μήπως όχι;
  Η θρασύτερη απάτη είναι ο συμψηφισμός. Γιατί εκτός που χρησιμοποιεί την ψήφο των πολιτών, δεν ντρέπεται να το φωνάζει ότι αυτό ακριβώς κάνει.

 29. ρομαντικος avatar
  ρομαντικος 08/09/2008 21:52:31

  Δηλαδή Κ. χρηματιστή που το πάς,πρέπει να ανατρέξουμε σε ιστορικά ντοκουμέντα απο τη Μικρασιατική καταστροφή και εντεύθεν.Το σήμερα κοιτάζουμε και αφήνουμε το χθές πίσω. Οι ζωντανοί με τους ζωντανούς,διαφορετικά μίλησέ μας και για τα βραχώδη οικόπεδα του Κ.Καραμανλή στη Φιλοθέη.
  Οχι κύριε δεν δεχομαστε τέτοιους συμψηφισμούς.

 30. miaouth avatar
  miaouth 08/09/2008 22:02:32

  Άραγε ο κ. Σανιδάς ερευνά μόνον τα της Βιστωνίδας;
  Για την ΑΝΙΣΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ (μή οικοδομήσιμα της Βιστωνίδας - υγροβιότοπος Ramsar - έναντι οικοδομήσιμων υψηλής αξίας στο Ωραιόκαστρο, παραλιακή ζώνη Θεσσαλονίκης, Πανόραμα, χιονοδομικό κτλ Καιμάκτσαλαν)ερευνά κανείς;
  Άν το πρώτο (παράτυπη αναγνώριση αυτοκρατορικών χρυσόβουλλων ή σουλτανικών φιρμανίων) μπορεί να κρύβει αρπαγή γής, το δεύτερο (φύκια έναντι μεταξωτών κορδελλών) μπορεί να κρύβει απιστία εις βάρος του Δημοσίου.

 31. saska avatar
  saska 08/09/2008 22:10:33

  The Economist
  Διάβασε το προσεκτικά :
  Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις παραχώρησης η κυβέρνηση δηλώνει, ότι αποδέχεται στο σύνολό τους τις γνωμοδοτήσεις 26/3-12-98, 17/18-7-2002 και 46/2002, του ΓΣΔΚΑΠ, υπέρ της μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας του ελληνικού δημοσίου:

  -επί της νησίδας “Αντά – Μπουρού” περιοχής λίμνης Βιστωνίδας Ν. Ξάνθης,
  -επί των τοπογραφημένων παραλίμνιων εκτάσεων, εμβαδού 25.000 στρέμματα και των δύο νησίδων Αγίου Νικολάου και Παναγίας Παντανάσσης στην λίμνη Μπουρού, περιοχής Ν. Ροδόπης και κατά μικρότερο τμήμα του Ν. Ξάνθης, ανηκουσών εξ ολοκλήρου στην ιερά μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους
  -και επί της λίμνης Βιστωνίδας (σ.σ. 45.000 στρέμματα) των οχθών αυτής, στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, όποιας έκτασης και αν είναι αυτή, ανηκούσης εξ ολοκλήρου στην ιερά μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους αντίστοιχα.


  Δηλαδή οι άλλοι το χάρισαν και μετά ο Δούκας το 2004 έπρεπε να πάει στο δηκαστήριο και να πεί παιδια δώστε το πίσω, ο Φωτιάδης και ο Δρυς κορόιδεψαν τον λαό και τα καλογεράκια θα το έδιναν μετα χαράς.

  Να γιατί ποτέ ΠΑΣΟΚ στη εξουσία όμως και τέτοια παραπληροφόρηση;

 32. saska avatar
  saska 08/09/2008 22:13:21

  Συμπληρώνω ο Σανιδάς πρώτα θα πάει στους γνωμοδότες του ΓΣΔΚΑΠ και μετά θα καλέση τον ντόπιο βουλευτή, Βλέπε Φωτιάδη.

 33. χρηματιστης avatar
  χρηματιστης 08/09/2008 22:15:50

  @ρομαντικε Δεν προκειται για συμψηφισμο,απλα πολλα σοβαρα θεματα siemens,βατοπεδι,χρηματιστηριο αποκαλυφθηκαν και πηγαινουν στη δικαιοσυνη ανεξαρτητα αν εμπλεκονται νεοδημοκρατες.Τι σε κανει να πιστευεις οτι αν κυβερνουσε το πασοκ θα απεκαλυπτοντο?η καλη του κυβερνητικη προιστορια?

 34. The Economist avatar
  The Economist 08/09/2008 22:19:14

  @saska, τελευταία φορά, είναι προφανές τι λέω!
  Η υπόθεση είχε ήδη πάει στο δικαστήριο πριν γίνει υφυπουργός ο Δούκας. Το ερώτημα είναι πως το χειρίστηκε ο Δούκας.
  Ναι ακριβώς, ως Νεοδημοκράτης σεμνός, ταπεινός και δίκαιος, ο Δούκας το 2004 έπρεπε να πάει στο δικαστήριο και να πεί παιδιά δώστε το πίσω, ο Φωτιάδης και ο Δρυς κορόιδεψαν τον λαό. Αυτό έπρεπε να κάνει. Όπως τα λές. Λογικό δεν είναι; Γι' αυτό δεν ψηφίστηκαν;
  Διαφορετικά έχουμε κοροιδία εις το τετράγωνο. Σαφές;

 35. saska avatar
  saska 08/09/2008 22:27:23

  The Economist και σε ποιο δικαστήριο αλλάζει υπουργική πασοκική απόφαση κύριε !
  Έτσι για να ξέρω μιας και είμαι συμβασιούχος και προσπαθώ να αλλάξω και γω μια υπουργική απόφαση;

  Τελικά δεν έχετε τον θεό σας ! Αλλά παρόλα αυτά που ήσουν το 2002 να κατέβαινες και συ με μαύρη σημαία; Ή μήπως σήμερα καταπιέζονται τα πολιτικά σου ατομικά δικαιώματα από τους παπαδοκαλογήρους;

  Τελευταία πληροφορία
  Το 2001 η Μονή Βατοπεδίου αγόρασε ακίνητο στο Μαρούσι αξίας 2,5 δις (δραχμών) ξέρεις τίποτα;

 36. saska avatar
  saska 08/09/2008 23:00:15

  Economist για να μην κουράζεσαι σου λέω:
  1. Δεν παραχωρείς τίποτα και μετά για να το πάρεις πίσω τους στέλνεις στο δικαστήριο !
  2. Υπάρχουν 3 δικαστικές αποφάσεις για την περίπτωση αυτή, πριν έλθει στην εξουσία η Ν.Δ, κατα Ξάνθη μεριά το ξέρουν!
  3. Η Κτηματική Υπηρεσία Ξάνθης στις 16/4/2002 δίνει το πράσινο φως για την παραχώρησημ μάλλον δεξιός θα ήταν ο διευθυντής.
  4. 2001 5.670 στρεμμάτων στο Πόρτο Λάγος με ποιά απόφαση πάνε στους παπαδοκαλογέρους άραγε;

  Για αθέτιση υποσχέσων υποφράφω αλλά για απατεωνιές αυτές όλες έχουν χρωμα πράσινο, όπως και οι γκάφες.

 37. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/09/2008 23:02:40

  κάποτε, σε αυτό το site, έλεγα να βρώ καμιά υπουργό ή υφυπουργό, λεύτερη, να την πάρω να αποκατασταθώ. Τζίφος. Τώρα λέω να μονάσω... (σε μοναστήρι με καλόγριες!)

 38. DAN avatar
  DAN 08/09/2008 23:20:20

  Ρε saska δεν έλεγες πριν από κάμποσους μήνες - ως thanos - ότι είσαι άνεργος ; Τώρα έγινες συμβασιούχος ; Μπράβο και εις ανώτερα !...

 39. gg avatar
  gg 08/09/2008 23:33:22

  Αφού ο κακός Φωτιάδης και το χείριστο ΠΑΣΟΚ είχε δώσει την Βιστωνίδα στο Βατοπαίδι,τότε γιατί οι μοναχοί κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου;
  Όσο για το παραχωρητήριο για διαβάστε καλά τι λέει και δείτε ποιός υπογράφει!
  Η Ν.Δ. με μηδενική ανοχή στη διαφθορά γιατί συναίνεσαι στο αίτημα της Μονής για να μην εκδοθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης στις 25-6-2004;
  Αφού προηγουμένως στις 7-6-2004 ο Κ.Δούκας (η απόφαση υπάρχει)ανεγνώρισε την κυριότητα της Μονής επί των δικδικήσεων;
  Για τις αποφάσεις Μπασιάκου το 2005 και του ΄διου αλλά και του Δούκα στις 26-7-2006,που έδωσε εντολή στην Κ.Ε.Δ. να κάνει τις ανταλλαγές εκτάσεων ενταγμένες στη συνθήκη Ραμσάρ, με φιλέτα πολλαπλάσιας αξίας ανά την Ελλάδα,ξέρετε τίποτα;
  Το ΠΑΣΟΚ έφυγε από την κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2004...αν το θυμάστε....αν θέλετε και άλλα σε λιγο....

 40. saska avatar
  saska 09/09/2008 07:28:33

  DAN και κάτω μοιάζω με τον thano ή νομίζεις οτι είμαι σαν και σένα που αλλάζω τα ονόματα όπως με συμφέρει.
  Αλλά και έτσι να είναι αμαθή συμβασιούχος= άνεργος!
  Εξάλλου τον thano ...τον ψάχνω!

 41. saska avatar
  saska 09/09/2008 07:49:55

  gg διάβασε τι γράφω στο 20 σχόλιο!
  Η αντίδραση της ΝΔ: «Δεν έχει τίποτα να δηλώσει». Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ: Στο κοινοβουλευτικό του συμβούλιο υπογραμμίστηκε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για ν’ «ανεβάσει» το θέμα. Θεωρήθηκε ότι ούτε οι αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων ούτε η παραχώρηση αρχαιολογικού χώρου, ούτε η όλη μεθόδευση, η οποία ακολουθήθηκε σε ό,τι έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό της Βιστωνίδας λίμνης και της παραλίμνιας περιοχής, συνιστούν πολιτικό θέμα.
  Όσο για την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης στις 25-6-2004 που αναφέρεις μάθε πως υπάρχουν νωρίτερατελεσίδικες αποφάσεις.
  Απλά για την καυακραυγή και για τα μάτια του κόσμου πήγαν με μαιμού δικαστήριο να πάρουν πίσω αυτά που με υπυργική απόφαση έδωσαν.

  Βλέπε αρχαιολογικούς χώρους - δάση και άλλα πολλά.

 42. ο νοών....νοείτω avatar
  ο νοών....νοείτω 09/09/2008 12:31:03

  @saska,
  Είμαι υποχρεωμένος αυτήν την φορά να συμφωνήσω μαζί σου και με τα στοιχεία που παραθέτεις, από την στιγμή που κανείς δεν τα αντικρούει.
  Η απατεωνίστικη συμπεριφορά του πασοκ είναι δεδομένη και ας είναι κριτήριο για τους υποψήφιους ψηφοφόρους όπως ήταν και το 2004-07.
  Για την συνέχιση της ίδιας και απαράλλαχτης πρακτικής που ασκεί και η παρούσα κυβέρνηση με τα ατράνταχτα στοιχεία που παρατίθενται, δεν βλέπω να παίρνεις θέση.
  Το πρόβλημα για τους περισσότερους δεν είναι ούτε ο συμψηφισμός, ούτε υπεράσπιση κάποιου κόμματος.
  Άλλωστε κάποιος σχολιαστής το έχει γράψει.
  "Και οι προηγούμενοι έκλεβαν και οι τωρινοί κλέβουν. Το ότι όλοι κλέβουν εμάς μήπως είναι σπουδαιότερο από το ποιος έκλεψε περισσότερο ή πιο καλλυμένα;"

 43. saska avatar
  saska 10/09/2008 01:29:25

  Οι θέσεις μου είναι γνωστές, ποτέ ξανά ΠΑΣΟΚ, όμως δεν δέχομαι ποτέ επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αντιπολίτευση σωστή να κυνηγάμε την γυναίκα του δείνα, την πεθερά του τάδε, την γκόμενα του άλλου !!
  Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι! Το μόνο που κάνουμε είναι να φανατιζόμαστε και να αλληλοβριζόμαστε!
  Κοίτα τα περισσότερα σχόλια πως ξεκινούν και πόσο χυδαία καταλήγουν.
  Λύσεις -προτάσεις δεν υπάρχουν και αυτό μας κάνει να πάμε στην κατεύθυνση που μας σπρώχνουν τα γαμημένα τα συμφέροντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.