09/10/2008 11:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Εφραίμ πήγαινε στον Ρουσόπουλο με ….Lada;

Ενώ όπως γράψαμε προηγουμένως η δικογραφία για την υπόθεση Βατοπεδίου βρίσκεται πλέον στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Καρούτσου με το ερώτημα της αποστολής της στη Βουλή, νέο σκηνικό δημιουργούν οι χθεσινές αποκαλύψεις αυτόπτη μάρτυρα στον  ALPHA για τα ραντεβού του Εφραίμ με τον κ. Ρουσόπουλο.

Ο άνθρωπος αυτός, που εκτελούσε χρέη οδηγού του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου, περιέγραψε αλλεπάλληλα δρομολόγια τους στο Μαξίμου, σε υπουργικά γραφεία και υπηρεσίες-«κλειδιά» για την ανταλλαγή της Βιστωνίδας. Όπως γράφει σήμερα το press-gr  ο άνθρωπος αυτός εργαζόταν σε εταιρεία Κύπριου επιχειρηματία, ιδιοκτήτου της  Lada Hellas και χορηγού της περιοδείας της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας το 1995 (διαβάστε γι αυτήν εδώ: Πως γίνεται κανείς πνευματικό τέκνο;)

Το θέμα είναι σοβαρότατο. Αληθεύουν όλα αυτά; Οι δικαστικές αρχές πρέπει να εξετάσουν αμέσως τον μάρτυρα για να διαπιστωθεί αν οι σοβαρές καταγγελίες του αληθεύουν. Ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος έπρεπε να το είχε ήδη ζητήσει αυτό. Και κατά την γνώμη μας έπρεπε επίσης ήδη να έχει παραιτηθεί για την υπόθεση αυτή, μέχρι την πλήρη διαλεύκανσή της. Τα άλλα, με τον Δαϊλάκη είναι και εκ του περισσού και εκ του πονηρού

Πιστεύουμε επίσης ότι η δικογραφία έπρεπε να έχει ήδη αποσταλεί στη Βουλή. Αυτό επιτάσσει το άρθρο 86 του Συντάγματος από την στιγμή που έχουν αποκαλυφθεί ακόμα και υπογραφές υπουργών. Ελπίζουμε λοιπόν ότι ο Εισαγγελίας κ. Καρούτσος που απολαμβάνει τη φήμη αδέκαστου δικαστικού δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της παρανομίας που αποτελεί η μη αποστολή του φακέλου στη Βουλή.

Διαβάστε στα σχόλια τι λέει ο μάρτυρας - οδηγός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 09/10/2008 11:40:09

  Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο οδηγός των δύο μοναχών του Βατοπεδίου, την εποχή ακριβώς που οι μονάχοι επεδίωκαν τις «χρυσές» ανταλλαγές εκτάσεων για τη λίμνη Βιστωνίδα. Όπως είπε στον ALPHA, όταν ερχόταν ο Αρσένιος στην Αθήνα, το πρώτο πράγμα που έκαναν, ήταν να πάνε στις 09:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς αν συναντούσε εκεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, απάντησε «κατά 99%» και σε ερώτηση που το στηρίζει αυτό, απάντησε ότι «έλεγε συνέχεια "ο Θοδωρής" και "ο Θοδωρής", αυτό ήταν το πρόσωπο». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι Εφραίμ και Αρσένιος πραγματοποιούσαν ραντεβού με τον κ. Ρουσόπουλο και στο σπίτι του τελευταίου στο Παλαιό Ψυχικό.

  Ερωτηθείς πότε έγιναν οι συναντήσεις με τον κ. Ρουσόπουλο, απάντησε ότι έγιναν το 2005, ωστόσο σε ερώτηση πόσο συχνή ήταν η επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, απάντησε «όχι τόσο συχνή, όσο στην ΚΕΔ, αλλά υπήρξε εβδομάδα, που πήγαμε και τρεις φορές (σ.σ. στον Ρουσόπουλο)».

  Τα ραντεβού με τους υψηλά ισταμένους όπως καταγγέλλει ο άνθρωπος-«κλειδί», ήταν πολλά και καθημερινά. Τα πρόσωπα συγκεκριμένα και ανάμεσα τους θυμάται τις αλλεπάλληλες επισκέψεις στην κ. Μαντέλη, διευθύντρια τότε Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και τον πρόεδρο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Την «ιερή» Αποστόλη του είχε αναθέσει -όπως καταγγέλλει- ο εργοδότης του, επιχειρηματίας και φίλος του Εφραίμ. Όπως είπε «παραλάμβανα τον Αρσένιο απ’ το κονάκι τους, εκεί που μένανε και τον πήγαινα στην ΚΕΔ. Ερωτηθείς ποιον έβλεπε εκεί, απάντησε «τον πρόεδρο, τον Γιώργο. Στη συνεχεία πηγαίναμε στην κ. Μαντέλη στην οδό Πειραιώς. Μετά πηγαίναμε στον κ. Μπασιάκο στο Αγροτικής Ανάπτυξης, πηγαίναμε στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντούσε τον κ. Ρουσόπουλο. Να πω βεβαίως, ότι πηγαίναμε συχνά και στην Πανεπιστημίου στο ΥΠΕΘΟ, στον κ. Δούκα ή τους υφυπουργούς. Και αυτά προκαθορισμένα ραντεβού». Ερωτηθείς πόσες φορές μέσα σε μια βδομάδα γινόταν αυτό το δρομολόγιο, απάντησε «και δέκα φορές».
  Όπως είπε στον ALPHA, το αυτοκίνητο με το οποίο γινόταν οι μετακινήσεις, ήταν του εργοδότή του κ. Χριστο... και εξήγησε ότι «ήμουνα κατά 99% ο αποκλειστικός οδηγός των μονάχων στην Αθήνα, γιατί υπήρχε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και οι γέροντες απ’ το μοναστήρι δεν θέλανε ανθρώπους, που δεν ήταν εμπιστοσύνης». Ερωτηθείς αν με το αυτοκίνητο του κ. Χριστο... μετέφερε και πολιτικούς, απάντησε «πολιτικούς όχι, αλλά πρόεδρο ναι. Τον πρόεδρο της ΚΕΔ». Όπως είπε, τα ραντεβού στην ΚΕΔ ήταν πάρα πολύ συχνά και πάντα έβλεπαν τον πρόεδρο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Επεσήμανε μάλιστα ότι «υπήρχε μέρα που πήγαμε και τρεις φορές».
  Τα «ιερά» δρομολόγια δεν είχαν τέλος. Όπως θυμάται και καταγγέλλει, όταν μια διαδικασία τελείωνε, ο επιχειρηματίας οργάνωνε δείπνους εργασίας στο σπίτι του με υψηλούς προσκεκλημένους. Σε ερώτηση ποιοι συμμετείχαν, απάντησε «σίγουρα οι υπουργοί και ο γέροντας Εφραίμ, τον οποίο εγώ πήγαινα στο σπίτι του κ. Χριστο...». Ερωτηθείς ποιοι υπουργεί ήταν εκτός από τον κ. Ρουσόπουλο, απάντησε ότι «άκουσα απ’ αυτά που λέγανε στο κινητό κατά την διάρκεια της διαδρομής. Πρέπει να ήταν ο κ. Μπασιάκος και ο κ. Δούκας. Γευμάτιζαν όλοι μαζί». Ερωτηθείς αν άκουγε το περιεχόμενο αυτών των τηλεφωνικών συζητήσεων κατά την διαδρομή, απάντησε ότι «ήταν η ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας με διάφορα οικόπεδα του Δημοσίου».

 2. maquis avatar
  maquis 09/10/2008 11:42:59

  Δε νομίζω να πήγαιναν με Niva! Mercedes ή Audi/BMW ήταν.......

 3. nas avatar
  nas 09/10/2008 16:02:36

  Η φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις... όμως υπάρχει ένα ερώτημα: αυτόν με τα γένια τον ξέρουμε. εκείνον με τα γυαλιά και τη ρεζέ γραβάτα γνωστός φαίνεται. ο χοντρούλης με το τζίν, αριστερεά, ποιός νάναι...ρε γαμώτο...

 4. nas avatar
  nas 09/10/2008 16:33:35

  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΝ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: Τα 31 συμβόλαια με τα οποία μεταβιβάστηκαν στη Μονή Βατοπαιδίου 260 ακίνητα του Δημοσίου σε αντάλλαγμα προς τη λίμνη Βιστωνίδα έλαβε από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και δημοσιοποίησε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι από τα έγγραφα δίνεται η εικόνα «ενός όργιου λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας» και ζητώντας να καταθέσουν στη Βουλή οι επικεφαλής της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου.
  Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση των 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι μετά την άρνηση της κυβέρνησης να καταθέσει τα συμβόλαια στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το κόμμα ζήτησε διά της νομικής οδού και έλαβε 31 συμβόλαια από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.
  Στα 31 συμβόλαια που δόθηκαν από την ΚΕΔ περιγράφονται τα 260 ακίνητα που παραχωρήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο στη Μονή Βατοπαιδίου στις εξής περιοχές: Καρδιά, Ν.Ραιδεστός, Πανόραμα, Ωραιόκαστρο, Νέοι Επιβάτες, Τριγλία, Ουρανόπολη, Σωζόπολη, Ν.Καλλικράτεια, Ν.Αγχίαλο Θεσ/κης, Τρίλοφος, Γοργορύγι Τρικάλων, Βλαχάβα Τρικάλων, Μίκρα Θεσ/κης, Βεγορίτιδα Ν.Πέλλας, Ξηροπόταμος Χαλκιδικής, Αμουλιανή Χαλκιδικής, Κάριανη Ουρανόπολης, Ν.Πέραμος Καβάλας, Ν.Ηρακλείτσα Καβάλας, Λαύριο, Κάτω Σούλι Μαραθώνα, Ακροπόταμος Καβάλας, Ολυμπιακό Χωριό, Τρίγλια Χαλκιδικής, Ν.Πλάγια Χαλκιδικής και Νέα Κρήνη Καλαμαριάς.
  Στην ανακοίνωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ντ.Ρόβλια, Μ.Καρχιμάκη, Γ.Δριβελέγκα, Μ.Μπόλαρη, Χρ.Αράπογλου, Γ.Πεταλωτή, Μ.Τιμοσίδη, Γ.Ντόλιου, Χρ.Αηδόνη και Θ.Τζάκρη γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα συμβόλαια.
  Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι:
  «1. Με τα συμβόλαια 2195/21-12-05 και 2196/21-12-05, ανταλλάσσονται 73 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου με τις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας.
  2. Με το συμβόλαιο 2335/12-4-06 επιστρέφονται από τη Μονή 18 από τα προηγούμενα ακίνητα για να της παραχωρηθούν 20 άλλα ακίνητα του Δημοσίου.
  3. Με τα συμβόλαια 2800, 2801, 2802/26-4-07 και 3076/27-3-08 ανταλλάσσονται 121 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου με χιλιοστά εξ αδιαιρέτου της λίμνης Βιστωνίδας, δηλ. του λιμναίου τμήματος (νερό).
  4. Τα συμβόλαια 2816/9-5-07, 2822/22-5-07 και 2824/22-5-07 ακυρώθηκαν μεταγενέστερα γιατί τα ακίνητα που μεταβίβασε το Δημόσιο στη Μονή δεν του ανήκαν.
  5. Στο συμβόλαιο 2823/22-5-07 το ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου (8.608.430 τ.μ. στην Ουρανόπολη Χαλκιδικής) αποτιμάται σε 1.107.044 ευρώ, ενώ η αρμόδια ΔΟΥ το εκτιμά σε 8.470.695 ευρώ.
  6. Στο συμβόλαιο 3191/17-7-07 το ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου (2.517.275 τ.μ. στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα) αποτιμάται σε 1.111.378 ευρώ, ενώ η αρμόδια ΔΟΥ το εκτιμά σε 11.755.965 ευρώ.
  7. Με το συμβόλαιο 2875/13-7-07 η Μονή επιστρέφει στο Δημόσιο 94 ακίνητα που είχε πάρει με προηγούμενα συμβόλαια, για να της μεταβιβαστεί το 74,95% εξ αδιαιρέτου των Οικοδομικών Τετραγώνων 1 και 2 του Ολυμπιακού Χωριού, με 6 και 7 αντίστοιχα κτίρια στο καθένα.
  8. Με το συμβόλαιο 2883/20-7-07 η Μονή επιστρέφει στο Δημόσιο ένα άλλο ακίνητο, που είχε πάρει με προηγούμενο συμβόλαιο, για να της μεταβιβαστεί το υπόλοιπο ποσοστό των 25,05% εξ αδιαιρέτου των 13 κτιρίων στα Οικοδομικά Τετράγωνα 1 και 2 του Ολυμπιακού Χωριού.
  9. Η λίμνη Βιστωνίδας και η λίμνη Νταλιάνης (δηλαδή το λιμναίο τμήμα τους) χαρακτηρίζονται ως ακίνητα και συμμετέχουν στο μεγαλύτερο μέρος των ανταλλαγών.
  10. Η αξία του συνόλου της λίμνης Βιστωνίδας και Νταλιάνη, δηλ. το λιμναίο μόνο τμήμα τους, (48.000 τ.μ.), εκτιμάται στα συμβόλαια σε 46.860.000 ευρώ, δηλαδή 976 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο».

 5. nas avatar
  nas 10/10/2008 10:03:31

  Τέκνο μου Φακτορ, αυτό το σχολιάκι με τις ανατλλαγές οικοπέδων που το μετέφερα, δεν είδα να σε απασχολεί και τόσο, παρότι σήμερα ασχολούνται όλες οι λεγόμενες προοδευτικές εφημερίδες... βέβαια το αποκάλυψαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οπότε μπορεί και οι συμμετέχοντες στο διάλογο να μην το θεωρούν και τόσο έγκυρο, ή τόσο σημαντικό όσο για παράδειγμα να σχολιάσουν τι είπε και σε ποιόν ο Σαμαράς προ ετών! Εντάξει, εγώ δεν βάζω μυαλό και είμαι κολλημένος... όσο όμως θα συμμετέχω εδώ δεν θα ασχολούμαι ούτε με ποιηματάκια, ούτε με σουσουδισμούς όπως κάτι άλλοι... αμήηηηην

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.