16/10/2008 02:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Εφραίμ και οι δυστυχισμένοι υπουργοί

Θυμάστε πους σας έλεγα χθες εδώ για την πρόσφατη επίσκεψη του Ρουσόπουλου στο μαγαζί της κας Γιάννας;

Κατά σατανική σύμπτωση οι εκλεκτοί δημοσιογράφοι Μανώλης Κοττάκης και Γιάννης Προβής έβγαλαν χθες στο σταθμό City 99,5 ένα «ηχητικό ντοκουμέντο» όπου ο Εφραίμ λέει: «...βρισκόμασταν και ήρθαμε σ' επαφές με πολλούς ανθρώπους, με Πρωθυπουργούς, με υπουργούς, με διάφορους εφοπλιστές, με διάφορους που είναι σε διάφορα κλιμάκια της ζωής, είδαμε πίσω και από τα Mercedes και από τις κοινωνικές θέσεις, μια άκρατη δυστυχία».

Γι αυτό τους μάζευε στο Βατοπέδι. Για να τους παρηγορήσει.

Όμως, τι να υποθέσω εγώ επειδή ο άγιος ηγούμενος δεν αναφέρει πουθενά κανένα συγκεκριμένο όνομα υπουργού; Αλλά αναφέρεται γενικώς σε «πρωθυπουργούς» και «υπουργούς»;

Ότι κάποιο πνευματικό τέκνο του θέλει να μας πει ότι πήγαιναν και άλλοι υπουργοί και πρωθυπουργοί και να μην του κολλάνε;

Υπάρχουν κι άλλοι υπουργοί πέραν των δυο που ξέρουμε; Και πόσους πρωθυπουργούς γνώριζε τέλος πάντων ο Εφραίμ;

Ο Καραμανλής την άκουσε την εκπομπή; Για να ειδοποιήσει και τους άλλους πρωθυπουργούς να μην ξαναπλησίασουν καλόγερο.

Λέει σε ένα σημείο ο Εφραίμ: «Μια μέρα πήγα στο σπίτι ενός υπουργού. Αυτός ήρθε στο μοναστήρι μας και τέλος πάντων με κάλεσε να πάω και λέω εγώ, βέβαια δεν είχα χρόνο, λέω δεν πηγαίνω;».

Στη συνέχεια τι του είπε ο υπουργός; «Δεν ανταλλάσσουμε και καμιά λίμνη εδώ που καθόμαστε»; Λέω...

Έτσι τυχαία έγιναν όλα. Από βαρεμάρα και οικογενειακή δυστυχία και όχι από κακή πρόθεση.

Γι αυτό κι εγώ, τότε που τα είχα με μια πολύ ωραία συντρόφισσα από τον Ρήγα δεν την παντρεύτηκα. Διότι όταν θα ξυπνούσε από τον μαρξιστικό λενινιστικό λήθαργο θα ήθελε να φάει τη ζωή με το κουτάλι. Κι εγώ τι θα έπρεπε να κάνω τότε; Να γίνω υπουργός; Κι αν γνώριζα κανέναν Εφραίμ εκεί που θα καθόμουν δυστυχισμένος στην έπαυλή μου; Θα με τρέχαν τώρα στα Ειδικά Δικαστήρια;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 16/10/2008 02:06:49

  Η αφίσα της ΔΑΠ στο post είναι ….αληθινή

 2. o avatar
  o 16/10/2008 07:20:26

  Κρούσματα συμπλοκών ανάμεσα σε αλλοδαπούς έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Πάτρας χωρίς αφορμή και λογο, κάποιοι είπαν ότι οι αλλοδαποί τσακωνονται για τα σημεια που θεωρούνται «φιλέτα» στο λιμάνι. μεγάλη βλακεία, όποιος έχει χρήματα και βρει φορτηγό φεύγει.

  Σύμφωνα πληροφορίες που έρχονται από την Πάτρα πολίτης που είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του στο λιμάνι είδε Έλληνα υπήκοο να δίνει χρήματα σε αλλοδαπούς για να πάνε να τσακωθούν και να προκαλέσουν επεισόδια.
  Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, που συμβαίνει, σημαίνει ότι στην Πάτρα κάποιοι βάζουν επι πληρωμή τους αλλοδαπούς να τσακώνονται για να προκαλείται κοινωνική αναταραχή.

 3. Tzeni avatar
  Tzeni 16/10/2008 07:39:46

  πάντα χυδαία η ΔΑΠ

 4. rs avatar
  rs 16/10/2008 08:20:22

  Δεξιά αισθητική:"ηδονοθηρία του παχέως εντέρου" και"χαμουρολαγνία"

 5. Jiovani avatar
  Jiovani 16/10/2008 10:13:47

  Παιδιά είναι δε βαριέσαι...
  Αν όμως αναζητούν το "μονί" στη μονή, τους βλέπω να κολώνουνε!!!

 6. salmonellas avatar
  salmonellas 16/10/2008 10:24:51

  Στις μονες ειναι μαλλον οπισθοβουλοι. Η αφισα χρειαζεται διορθωση.

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 16/10/2008 11:00:24

  Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ.-

 8. νικος avatar
  νικος 16/10/2008 11:26:35

  οι εχθροί της πατρίδας δεν βρίσκονται ante portas ουτε καν στη γειτονιά μας...

  επαναλαμβάνω οτι βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας.

  και στις ειδήσεις των 8

 9. Helmut avatar
  Helmut 16/10/2008 11:41:44

  νήπιε, εφόσον

  Η αισθητική είναι ηθική.

  και

  Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό

  Τότε

  Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ.

  Καλά τα λέω;

 10. νικος avatar
  νικος 16/10/2008 11:48:53

  Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (κρίμα το όνομα) ήταν επίσης αυλικός του ευφραίμ, εκτελώντας πολλές χάρες στον τρισάγιο΄.

  οι επιστολές των καλόγερων στη βουλή και τα ΜΜΕ (ασχολήθηκε κανείς πράγματι με τις καταγγελίες τους; - ερευνήθηκαν καθόλου; η Β Ελλάδα βουίζει για τη σχέση βενιζέλου-ευφραίμ)

 11. νικος avatar
  νικος 16/10/2008 11:49:43

  οι επιστολές των καλόγερων στη βουλή και τα ΜΜΕ
  λένε την αλήθεια

 12. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 16/10/2008 12:06:05

  Νίκο, ο Εφραίμ είναι ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου μετενσαρκωμένος. Αλλά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Παλαιολόγος θα τον κατατροπώσει.

 13. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/10/2008 12:08:53

  Ποιός ξέρει περισσότερα για την Μονή-Μετόχι Αγίου Διονυσίου λίγο πιο πάνω απο το Λιτόχωρο; Γιατί σήμερα το πρωϊ ακούστηκε στην ΤιΒι ότι, στον Ηγούμενο της Μονής αυτής ανήκει όλος ο Όλυμπος. Μέχρι και ο Μύτικας !. Επιβεβαιώθηκε δε και απο τον δικηγόρο της υποθέσεως,δηλαδή της "μοναχικής" real estate ότι, η έκταση αυτή, με ότι βρίσκεται επάνω και κάτω απο αυτήν, όντως ανήκει στον "Άγιο της Μονής.

  Μέχρι πού μπορεί να φθάσει η ιστορία αυτή; Λέγεται ότι, στο Άγιο Όρος ανήκει σχεδόν όλη η Χαλκιδική. Και η μισή μόνο να ανήκει, ΠΩΣ χτίστηκε χωρίς καμία Πολεοδομία να μήν γνωρίζει, σε ποιόν ανήκει το οικόπεδο, για την ανοικοδόμηση του οποίου εκδίδει την σχετική άδεια;

  Κάτι όμως γνωρίζουν και οι αδαείς. Δηλαδή η ιδιοκτησία κατόπιν πολυετούς χρησικτησίας. Αυτός ο θεσμός δέν ισχύει για την Εκκλησία; Αλίμονο τότε για αυτούς που σήμερα καμαρώνουν τις βίλες τους και τις τριόροφες μαιζονέττες τους σε ξένα χωράφια.

  Φαίνεται ότι, και άλλα Μοναστήρια θα δηλώσουν δικές τους εκτάσεις.Και τότε θα γίνει το "έλα να δείς".

  ΓΙ'ΑΥΤΟ

  κερδίζει έδαφος πλέον η άποψη που θέλει την Εκκλησία χωριστά απο το Κράτος. Να ζήσει, με τέτοιες ατράνταχτες ακίνητες περιουσίες που διαθέτει, μόνη της και μόνο με το "κερί-κεράκι, λαμπάδα-λαμπαδάκι" και να πάψει να μισθοδοτείται απο τους φορολογούμενους πιστούς.

  Ποιός γνωρίζει περισσότερα;

  ΠΕΛΙΑΣ

 14. sardam avatar
  sardam 16/10/2008 12:10:40

  Γιατί ο Γιωργάκης δεν μπορεί να γράψει το νούμερο 33;
  Γιατί δεν ξέρει ποιο ψηφίο πάει πρώτο!

 15. Alina avatar
  Alina 16/10/2008 12:25:19

  Δηλαδη, Πελια, υπαρχει περιπτωση να ελθει ο Γκιουλ με ενα οθωμανικο φιρμανι και να διεκδικησει ολη την Ελλαδα;

 16. valianatos-zaharatos avatar
  valianatos-zaharatos 16/10/2008 12:48:35

  Τα "ρεπορτάζ" των τηλε-ηθοποιών του Μπομπολο-μέγκα, του Κυριακο-αντένα και του Κοντομηνάλφα μπορεί να ξέρουν τί χρώμα βρακί φοράει ο Αλογοσκούφης αλλά δεν πήραν χαμπάρι τί έκανε ο σύντροφός τους βουλευτής Καρχιμπάκης με τη μονή Τοπλού στη Σητεία.
  ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
  Είδες η ενημέρωση;
  Στο δικό μου χωριό το λένε ξεφτίλα.

 17. Factorx avatar
  Factorx 16/10/2008 12:50:12

  Αλλαξε τον τίτλο με έναν που ταιριάζει καλύτερα

 18. factorx avatar
  factorx 16/10/2008 12:53:02

  Καλά ρε μεγάλε. Δεν είπαμε οτι ειναι δικό μας αποκλειστικό. Πλάκα τους κάνουμε

 19. mavros avatar
  mavros 16/10/2008 13:10:58

  Όπως προείπατε η ΔΑΠ ήταν πάντα έτσι, όπως και το κώmμα που την στηρίζει / σιτίζει. Το θέμα είναι ότι έχουν καθηγητές μαζί τους και έτσι και "φοιτιτακια" συνεπώς και ψηφαλάκια. Το θέμα το βαθύ, είναι ο πολιτισμός που προσφέρουν και η πιθανότητα εξέλιξης που έχεις σαν άνθρωπος όντας μέρος αυτού του συνόλου, "φιτιτακια","καθιγιτακια",Δαπίτης, Νεοδημοκράτης, κτλ.
  Εγώ απλά νομίζω ότι είναι μηδαμινή αυτή η πιθανότητα. Πολλοί ίσως πουν ότι είναι και αρνητική...
  Η ουσία όμως είναι ότι οποιος ανήκει στο παραπάνω σύστημα, δεν θα συμφωνήσει. Ποτε δεν θα συμφωνήσουν. Ποτε και κανεις. Είναι τόσο βαμμένοι που η μπογιά έχει στοκάρει όλες τις εξόδους μιας κάποιας έμπνευσης h πρωτοπορίας του εγκεφαλου τους. Είναι τουλάχιστον τραγικό. Βλέπω ανθρώπους "καραμελακια" MnM's.
  (τρέχουν τα σάλια μου!)

 20. floros avatar
  floros 16/10/2008 13:38:19

  Μέρες τώρα σκεπτόμουνα ότι κάποιον μου θυμίζει ο Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν μπορούσα να το συνδιάσω.
  Έβλεπα τα γιαλάκια του, τα άψογα κουστουμάκια του και έλεγα, που τον ξέρω, πού τον ξέρω;
  Και xθές, βλέποντάς τον για δέκατη-πέμπτη φορά την ίδια μέρα στα κανάλια των καναλο-εκβιαστών, έκανα το κλίκ.
  Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
  Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
  Ακριβώς!!!!!!!!
  Σε ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ πονηρός και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ φανατικός.
  Επιτέλους οι σοσιαληστές βρήκαν τον εκπρόσωπο που τους ταιριάζει (και ο Γιωργάκης ένα συνεργάτη που άν και είναι απίθανος ψεύτης, δεν είναι απόλυτο ρεντίκολο).
  Μπράβο Γκιόργκο.

 21. Iwn avatar
  Iwn 16/10/2008 14:04:46

  Χαιρετω τους παντες και πριν αρχισω να πω οτι ειμαι καθημερινος επισκετης του blog και σας ευχομαι να συνεχισετε την θαυμασια δουλεια που κανετε, απο κει και περα να πω οτι ειμαι και φοιτητης 3ου ετους στο πανεπιστημιο πειραιως, και θα σας πω σκηνικο χθες, οι αφισες αυτες υπηρχραν παντου... ανα 2 μετρα... χαρτακια που τα διαφημιζαν σε ολο το παπει, σε μια στιγμη το μεσημερι ημουν με μια παρεα κοπελιες και πλησιαζει μια γυναικα και μας λεει..παιδια ειδατε τις αφισες του παρτυ?..και λενε ναι... βγαζει αμεσως ενα μικροφωνο και μια καμερα ο καμεραμαν και πλακωνουν στις ερωτησεις,.. περιττο να πω οτι οι αφισες ειχαν εξαφανιστει σε διατηματα δευτερολεπτων, επισης να πω οτι επειδη ειχα μιλησει με κοπελιες απο δαπ αρκετες δεν ηταν πολυ ευχαριστημενες απο την αφισα γιατι νταξ.. οσο μπορουν κανουν την γλαστρα και αυτες, αλλα αυτο παρα ηταν χυδαιο και σεξιστικο, κατι που δεν καταλαβα ειναι γιατι αραγε να ειρωνευτεις τον υπουργο σου μεσα απο ενα σκανδαλο απο το οποιο η κυβερνηση δειχνει οχι απλα να χανει απο το Πασοκ αλλα να μην μπορει να κρυφτει και να βγαινουν απλυτα στην φορα καθε μερα,αυτα απο μενα..
  Ευχαριστω

 22. Le canard avatar
  Le canard 16/10/2008 14:28:57

  ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ (ΚΑΗΚΕ-ΛΕΝΕ- Ο ΕΝΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ). ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΑ. ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ; ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Ο Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.

 23. mavros avatar
  mavros 16/10/2008 14:34:32

  xaxaxa, καλή η απορία σου. Απότι φαντάζομαι( έχω γνωρίσει πόλους Δαπίτες), δεν είχαν σκοπό να ειρωνευτούν. Απλά να προκαλέσουν. Να μαζέψουν δηλαδή όσο πιο πολύ κόσμο μπορεί να βάλει το μαγαζί( η ΔΑΠ) και ως γνωστόν το sex πουλάει. Όταν λοιπόν είδαν ότι ειρωνεύονται... τις κατέβασαν. Δεν είχαν σκοπό, δεν είναι καν τόσο έξυπνοι. απλά εκμεταλλευτές

 24. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 16/10/2008 15:03:02

  Μετά την μεγάλη αυτή παρένθεση, να πω και εγώ οτι στο τέλος θα πιστεψουμε οτι η Επανάσταση του 21, και οι Βαλκανικοί πόλεμοι έγιναν για να ξαναπάρει πάλι τις ιδιοκτησίες της πίσω η Εκκλησία.

 25. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 16/10/2008 15:08:15

  Crucial Data: τα κτήματα της Εκκλησίας ΔΕΝ πλήρωναν φόρο στον Σουλτάνο. Γι' αυτό και όλοι οι "Ρωμηοί" γαιοκτήμονες μεταβίβαζαν τις περιουσίες τους στην Εκκλησία- Μοναστήρια, και μοιραζόντουσαν το "διάφορο". Στην πορεία, όλα κατέληξαν στην περιουσία της Εκκλησίας, αφού οι άνθρωποι παρέρχονται και ...η Εκκλησία μένει.

  Το Άγιο Όρος έγινε για να είναι η "duty free" περιοχή της Ορθοδοξίας. Όποιος ηγεμόνας έκανε περιουσία και ήθελε να την διαφυλάξει, -αφού "σήμερα ήταν, αύριο δεν ήταν" το πάνω χέρι στην περιοχή που εξουσίαζε-, έκτιζε και ένα μοναστήρι για "καβάντζα", "για την άσχημη".
  "Μπροστάρης", πάντα, κάποιος "δικός του" άνθρωπος της Εκκλησίας και, μετέπειτα, ...όσιος! Επειδή πολιτική των Σουλτάνων, αντίθετα με των Ρωμαίων- "Βυζαντινών" αυτοκρατόρων, ήταν η ανεξιθρησκεία, τα προνόμια της Εκκλησίας παρέμειναν τα ίδια και στην Οθωμανική αυτοκρατορία.

  Αποτέλεσμα; Το Άγιο Όρος κατέχει όλα τα ...Βαλκάνια και μεγάλο μέρος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Ασία. ΑΝ, δηλαδή, γίνει ο ...ευλογημένος Εφραίμ, ο Βατοπεδινός, Πατριάρχης Νέας Ρώμης, και, όπως φαίνεται, μπει και η Τουρκία στην ΕΕ, βλέπω τον ευνοούμενό του, Ελ- Λ- ιακόπουλο, αυτοκράτορα ..."πασών των Βλακειών", αδερφέ...

 26. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 16/10/2008 15:09:38

  "ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΠΡΕΖΑ ΤΙΒΙ": Γιατί;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.