28/11/2008 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ευδόκιμος άνοιξε τον δρόμο για την Προανακριτική

Ότι κι αν κάνει η ΝΔ δεν μπορεί να ξεφύγει από τους μοναχούς. Η χθεσινή κατάθεση του μοναχού - λογιστή, ή ...«τσάρου», του Βατοπεδίου Ευδόκιμου, ο οποίος (εν μέσω ...λιποθυμιών) επιβεβαίωσε τις επαφές και συνεννοήσεις του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου με υπουργούς για τις μεταβιβάσεις των κτημάτων επιβεβαιώνει όχι μόνο την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών, αλλά στρώνει πλέον το δρόμο και για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Είναι προφανές όμως ότι χωρίς την άδεια του Εφραίμ, ο Ευδόκιμος δεν θα μιλούσε. Ο Εφραίμ είναι πλέον έκθετος σε δυο μέτωπα. Πρώτον στο Φανάρι, όπου έχει ήδη μεταβεί σήμερα με τον Αρσένιο για να δώσει εξηγήσεις και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απομάκρυνσης σε ένα πραγματικά ασκητικό κελί. Και δεύτερον με τη δικαιοσύνη, τις ποινικές διώξεις που ετοιμάζονται, αλλά και το ενδεχόμενο να προσκληθεί εκ νέου για να καταθέσει υποχρεωτικά στην Εξεταστική. Είναι λογικό λοιπόν να κάνει ο,τι του περνάει από το χέρι για να αποφύγει τον εξευτελισμό, δεδομένου και τους χαρακτήρος του. Ακόμα και να εκθέσει υπουργούς συνομιλητές του.

Ρήξη υπουργών και βουλευτών με την επίσημη γραμμή του Μαξίμου


Η κατάθεση του Ευδόκιμου προκάλεσε πάντως νέα τρικυμία  στα θολά νερά όπου πλέει η ΝΔ. Ο ένας μετά τον άλλο υπουργοί και βουλευτές διαψεύδουν την βασική γραμμή του Μαξίμου περι μη ύπαρξης πολιτικών ευθυνών. Έτσι μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του Β. Μειμαράκη περι πολιτικών ευθυνών, για λάθη και παραλείψεις στον χειρισμό της υπόθεσης Βατοπεδίου μίλησαν χθες ο Μιχάλης Λιάπης και η Φάνη Πάλλη Πετραλιά όπως, άλλωστε  είχαν κάνει προηγουμένως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.


Να σημειωθεί ότι για σκάνδαλο ομιλούν πλέον ανοικτά και βουλευτές της Ν.Δ. που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, παρόλο που περιορίζονται μόνο στις πολιτικές ευθύνες (όπως και οι υπουργοί άλλωστε) για να μην υπάρξει παραπομπή σε Προανακριτική. Μεταξύ αυτών, ο αντιπρόεδρος της Εξεταστικής  Ν. Δένδιας («η υπόθεση Βατοπεδίου είναι ένα σκάνδαλο»), ο Κ. Μαρκόπουλος (μίλησε για «λάθη του πολιτικού συστήματος») και ο Ι. Μπούγας, που έκανε την σοβαρότερη δήλωση: «Καθένας πρέπει να δει ποιες ευθύνες, είτε πολιτικές είτε ποινικές, αναλογούν σε αυτούς που είχαν την ευθύνη χειρισμού των επιμέρους πράξεων σε αυτά τα στάδια. Οι πολιτικές ευθύνες, για να μην κρυβόμαστε, είναι αδιαμφισβήτητες».

Παρόλο που μέσα από την παραδοχή για πολιτικές ευθύνες, οι γαλάζιοι επιχειρούν να απομακρύνουν τις ποινικές ευθύνες από τους εμπλεκόμενος υπουργούς το νέο  και ουσιαστικό στοιχείο που δημιουργείται είναι ότι βουλευτές και υπουργοί δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν και με τον ένα ή άλλο τρόπο ομολογούν την αλήθεια. Πρέπει άλλωστε να πάνε και στην επαρχία για να ξαναεκλεγούν. Και με τι μούτρα θα αντικρίσουν την αγανακτισμένη βάση;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tzoutzoukos avatar
  tzoutzoukos 28/11/2008 13:29:23

  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΑΣΠΗ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 30 (28-11-08)

  (Ξετυλίγεται καθημερινά το κουβάρι της συνομωσίας, Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΒΑΓΓΕΛΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΑΝ, απλά τους χάλασε βλακωδώς τη μανέστρα το golden boy ο Παπακωνσταντίνου)

  2001-2003:
  1.ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ με υπογραφές των υπουργών Φωτιάδη και Δρύ του πασόκ.

  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008:
  2. Η δικαιοσύνη παραπέμπει τον ασφαλιστή Κοντομηνά της Interamerican για οικονομικές ατασθαλίες με ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (αρχές Νοεμβρίου έγιναν ΔΕΚΑ). Ο Κοντομηνάς πάει το δεκαπενταύγουστο στη Μεγίστη Λαύρα στο Αγιο Όρος

  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ + ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2008
  3. Από αρχές Σεπτέμβρη και σχεδόν επί τρίμηνο ο ALPHA (ιδιοκτησίας Κοντομηνά) ξοδεύει το 80% των ειδήσεών του κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει μεροληπτήσει υπέρ του Βατοπεδίου, ουσιαστικά προσφέροντας της κρατική ακίνητη περιουσία. Κύριοι κατήγοροι τηλε-δημοσιογράφοι είναι ένας αριστερο-δεξιών καταβολών εκδότης (Κύρτσος), και ένας πρώην αρθρογράφος/διευθυντής του Ριζοσπάστη (Βερύκιος).
  4. Το Χαζογκιόργκο και δεκάδες στελέχη του πασόκ παρελαύνουν καθημερινά από τον ALPHA, μιλώντας για το σκάνδαλο του αιώνα.
  5. Κύριος στόχος των τηλε-ηθοποιών του Κοντομηνά είναι ο Ρουσόπουλος και κύριος πολιτικά ωφελημένος είναι το πασόκ.
  6. Αρχίζουν να βγαίνουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν να πέφτει η Ν.Δ. και να ανεβαίνει το πασόκ
  7. Μοναχοί της Μεγίστης Λαύρας, αντίπαλο μοναστήρι του Βατοπεδίου, βγαίνουν στον ALPHA και ψιθυρίζουν υπονοούμενα, φήμες και σενάρια για την υπόθεση, χωρίς να λένε τίποτε συγκεκριμένο (άκουσα, συζητείται, δεν είμαι σίγουρος, κλπ)
  8. Ο οδηγός του Εφραίμ (Αποστολίδης) λέει ότι πήγα τους καλόγερους στα υπουργεία και μία φορά στο σπίτι του Ρουσόπουλου.
  9. Η ακίνητη περιουσία και τα δάνεια του Ρουσόπουλου είναι πεντακάθαρα (όχι μόνο το έσχες αλλά και το πόθεν).
  10. Υπό την πίεση των τηλεοράσεων γκρινιάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. και παραιτείται ο Ρουσόπουλος για να μην πέσει η κυβέρνηση.

  ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2008
  11. Αρχίζει η εξεταστική. Κάποια Σωτηροπούλου (υποτιθέμενη δικηγόρος ακτημόνων της Ραιδεστού) καλείται από το πασόκ για μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας ότι ο Ψωμιάδης της είπε ότι έχει εντολές άνωθεν. Η Β.Πατουλίδου του πασόκ επιβεβαιώνει τη Σωτηροπούλου και λέει στα κανάλια ότι το γράφουν και τα πρακτικά.
  12. Δημοσιοποιούνται τα πρακτικά όπου δεν αναγράφονται τέτοια πράγματα και η Πατουλίδου του πασόκ λέει ότι εννοούνται (έτσι το ερμηνεύει αυτή).
  13. Δημοσιοποιείται βίντεο του συζύγου της Σωτηροπούλου Κοκοβίνου που τον δείχνει να ζητάει τεράστια μίζα για να μην χαλάσει τη δουλειά, ρίχνοντας τους ακτήμονες της Ραιδεστού.
  14. Η σύζυγός του δικηγόρος λέει εγώ δεν έχω σχέση με αυτά που κάνει ο Κουκουβίνος και η μαρτυρία μου εναντίον του Καραμανλή είναι αληθινή.
  15. Ο Κουκουβίνος είχε διορισθεί από τον Κοντομηνά σαν μέλος του Δ.Σ. του Άρη Θεσσαλονίκης.
  16. Ο οδηγός Αποστολίδης λέει ότι γνώριζε τον Πρόεδρο της ΚΕΔ Παπαγεωργίου. Του ζήτησαν να τον περιγράψει και είπε ότι ήταν 40 χρονών και έχει 1.80 ύψος ( ο πραγματικός Παπαγεωργίου είναι 70 ετών και έχει 1.70 ύψος)
  17. Την ώρα που κατέθετε ο Αποστολίδης πιάστηκε από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής να διαβάζει την κατάθεσή του από Fax που είχε σταλεί από τον ALPHA του Κοντομηνά. Ο Αποστολίδης έχει δικηγόρο το Ραγκούση, που ήταν συνήγορος της 17 Νοέμβρη και του έκπτωτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.
  18. Ο μάρτυς Κανά που υποτίθεται ότι θα επιβεβαίωνε τα λεγόμενα της Σωτηροπούλου λέει ότι είναι όλα ψέμματα και μάλιστα ότι μαγνητοφώνησε τηλεφωνική επικοινωνία που η Σωτηροπούλου την προέτρεπε να πεί ψέμματα.
  19. Την προηγούμενη της κατάθεσής του στην εξεταστική ο Κουκουβίνος μπαίνει στο νοσοκομείο ισχυριζόμενος ότι έχει ζαλάδες και αρρυθμίες (Θυμίζει μήπως άλλο πράσινο δικηγόρο της ΓΣΕΕ πριν από λίγους μήνες;).
  20. Το πασόκ που είχε προκαλέσει την εξεταστική μετά τις μεθοδεύσεις Κοντομηνά, αλλάζει κουβέντα και αρχίζει να μιλάει για την ακρίβεια και τα προβλήματα στα νοσοκομεία.
  21. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες, τα πασοκικά blogs και τα κανάλια εξαφανίζουν το τεράστιο αυτό θέμα από την επικαιρότητα και αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο τους στα προβλήματα των νοσοκομείων και την ακρίβεια (που τόχω ξανακούσει;).
  22. Ο Παπακωνσταντίνου του πασόκ επίσης λέει ότι η Σωτηροπούλου είναι Νεοδημοκράτισσα (τόσο νεοδημοκράτισσα που κατηγορούσε τον Καραμανλής ότι συντόνιζε την ιστορία του Βατοπεδίου).
  23. Ο Παπακωνσταντίνου ομολογεί ότι ήξερε για το βίντεο από το Σεπτέμβρη. Εάν ήταν νεοδημοκράτης ο Πάπιστας θα πήγαινε το βίντεο στη Ν.Δ. ή στο πασόκ; Και μάλιστα το golden boy του πασόκ προσπαθεί να μας πείσει ότι ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ στο πασόκ δεν είχε ενημερωθεί για το βίντεο.
  24. Η Κάνου έφερε στην Εξεταστική ιδιόχειρο σημείωμα της Σωτηροπούλου που καθοδηγούσε την Κάνου να πεί ψέμματα για τον Καραμανλή. ¨Εχει επίσης και κασέτα που η Σωτηροπούλου της έλεγε «ήλθε η ώρα να βγάλουμε λεφτά» (Σημ.: από τον Εφραίμ δεν θα έπαιρναν γιατί το θέμα είχε ήδη σκάσει στις τηλεοράσεις, άρα από ποιόν θα τα έπαιρναν τα λεφτά;). Η Σωτηροπούλου καταθέτει ότι είχε επίσης ενημερώσει ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ (όλα τα πράσινα μπουμπούκια στο κόλπο).
  25. Ο Γιωργάκης ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ πως είναι δυνατό να κατηγορεί η παλιο-νέα-δημοκρατία το δεξί του χέρι; Ερωτώμενος ο Παπακωνσταντίνου γιατί επί δίμηνο χειροκροτούσε τις κατηγορίες της Σωτηροπούλου εναντίον του Καραμανλή, παρόλο που ήξερε ότι ήταν όλα ψέμματα, λέει άλλα αντάλλων (πχ. όλο το σκυλολόι των εκβιαστών ήταν νεοδημοκράτες). Το σενάριο μπάζει εντελώς αλλά ο Γιωργάκης ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΊΠΟΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
  26. Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μονής και των διαφόρων εμπλεκόμενων εταιριών και δεν φαίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ οποιαδήποτε σχέση με πολιτικό της Ν.Δ. Απογοητευμένοι οι βουλευτές του πασόκ, φωνάζουν ασυνάρτητα προς όλες τις κατευθύνσεις να ανοίξουν και άλλοι λογαριασμοί, προφανώς για εντυπώσεις στα κανάλια.
  27. Οι Σωτηροπούλου και Κουκουβίνος (που έλεγαν ότι ο Καραμανλής έχει οργανώσει το Βατοπέδι) κατηγορούνται επώνυμα ότι έκαναν πολλούς άλλους εκβιασμούς και έταζαν (έναντι χιλιάδων ευρώ) ακόμη και γραφεία ΠΡΟΠΟ σε καλόπιστους συμπολίτες τους.
  28. Αποκαλύπτεται ότι ο Κουκουβίνος είχε κατέβει σαν υποψήφιος του πασόκ στις εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι πρασινοφρουροί ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούν λογαριασμούς με χρήμα προς πολιτικούς, προς απογοήτευσή τους δεν βρίσκουν τίποτε.
  29.Μια εβδομάδα πέρασε και ακόμη δεν έχει κάνει μήνυση ο Χοντροβαγγέλας στη Σωτηροπούλου, που είπε ότι τον είχε ενημερώσει από καιρό για όλα. Μάλλον δεν το έμαθε, γιαυτό δεν της έκανε μήνυση, ή μπορεί και επειδή τη λυπήθηκε γιατί είναι και καλός άνθρωπος (λές να είναι τίποτε άλλο, μπά)
  30. Πάγκαλος και Κακλαμάνης λένε ότι έφταιγαν οι υπουργοί τόσο του πασόκ όσο και της νέας δημοκρατίας (κοινώς απλώνουμε τη μανέστρα).


  ΒΕΒΑΙΑ:
  Ο ασφαλιστής Κοντομηνάς της Interamerican καθημερινά παίζει το ιδιο επεισόδιο με τους λακέδες του, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια (εάν το μαγνητοσκοπούσαν θα γλύτωναν πολύ κόπο και χρήμα).
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΟΝ ALPHA (Παπουτσής, Καρχιμάκης, Ρόβλιας, Πατουλίδου, κλπ), συνεπικουρούμενους από το μετανοημένο κομμουνιστή Βερύκιο, τον εξαγορασμένο εκδότη Κύρτσο και τον πονηρούλη Σρόιτερ, του Θέμου Αναστασιάδη.
  ..............
  Κατά τα άλλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΑΖΟ-ΓΚΙΟΡΓΚΟΥ KAI ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΤΗ Ν.Δ. (μαζί και ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, καλά αυτός είναι παντός καιρού εναντίον της Ν.Δ., περιμένει τα 20 δις του 4ου πακέτου από την Ε.Ε.)
  [όχι πως δεν έχουν γίνει επικοινωνιακές ηλιθιότητες από τον Καραμανλή, που δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τις ανεπάρκειες του Ρουσόπουλου].
  ...............
  ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 31

 2. Lakis, Spain avatar
  Lakis, Spain 28/11/2008 13:30:28

  Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι θα πανε στην Επαρχια να επιζητησουνε την ψηφο με τα ιδια μουτρα που πηγαιναν και οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ το 2000 μετα το Χρηματιστηριο και με τα ιδια μουτρα που πηγαιναν οι βουλευτες του Πασοκ στη Θεσσαλια ενω νωριτερα τους ξεφουσκωνε τα λαστιχα ο Σημιτης...

 3. τιραμολα avatar
  τιραμολα 28/11/2008 13:40:37

  Πανε περιπατο οι πνευματικες σχεσεις με τα πολιτικα τεκνα...
  Θα τους δωσει ο πνευματικος πατερας ολους για να γλυτωσει.
  Εξαλου οπως και στο απολογιτικο υπομνημα αναφερει αυτοι δεν ζητησαν καμια ανταλλαγη....

 4. wino avatar
  wino 28/11/2008 13:40:50

  οι "μοναχοι" συνεχιζουν την παραδοση που κληροδοτησαν απο τους προκατοχους τους,μια παραδοση ραδιουργιας και συναλλαγης με το πολιτικο συστημα,απο το βυζαντιο,την οθωμανικη αυτοκρατορια,το νεοσυστατο ελληνικο κρατος μεχρι τις μερες μας.προσαρμοζονται παντου σα χαμαιλεοντες δεν εχουν πατριδα,δεν ειναι τυχαιο που ο λαος μας το πυον το αποστημα το ονομαζει "καλογερο".Μηπως ειναι ωρα να το σπασουμε?

 5. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 28/11/2008 13:46:58

  Τι σπουδες εχει κανει ο Ευδοκιμος? Που??
  Ποιον ειχε καθηγητη ??

  Ευδοκιμος
  σε -ιμος που δεν αποδίδουν - εμφανώς -παθητική δυνατότητα.....


  αβάσιμος
  αγνώριμος
  αγώγιμος
  αδόκιμος
  αθανάσιμος
  άλκιμος
  αναστάσιμος
  ανεγνώριμος
  ανθούσιμος
  ανώριμος
  αοίδιμος
  αρτύσιμος
  βάσιμος
  γιορτάσιμος
  γνώριμος
  γόνιμος
  Διακαινήσιμος
  δικάσιμος
  δόκιμος
  ελλόγιμος
  εμβόλιμος
  ευδόκιμος
  ημιαγώγιμος
  ημιμόνιμος
  θανάσιμος
  κάρπιμος
  κατακώχιμος
  κρίσιμος
  κύδιμος
  μισοτρόφιμος
  μόνιμος
  μπράτιμος
  νεκρώσιμος
  νηστίσιμος
  νόμιμος
  νόστιμος
  όψιμος παντόμιμος
  παραμόνιμος
  παραώριμος
  πένθιμος
  πολυκάρπιμος
  πρασινοπένθιμος
  προσδόκιμος
  πρώιμος
  σκόπιμος
  στάσιμος
  σταυραναστάσιμος
  τρόφιμος
  υπερώριμος
  φρόνιμος
  χοντρονόστιμος
  χρήσιμος
  ώριμος
  ωφέλιμος

  ΠΠ

 6. osaperas avatar
  osaperas 28/11/2008 14:02:39

  Wino,

  Εάν μου επιτρέπεις να κάνω μία παρατήρηση

  Στην παράδοση , όπως σωστά την αναλύεις, έχει αλλάξει κάτι.

  Είναι η παγκοσμιοποίηση.

  Πλέον δεν είναι έλληνες οι καλόγεροι που κάνουν τις ραδιουργίες.

  Την ηγεσία τους έχει αναλάβει η κυπριακή (προφανώς ικανότερη στις ραδιουργίες) παρέα του Εφραίμ και του Αρσένιου.

  Οι ακραιφνείς έλληνες καλόγεροι παρά την πλούσια εμπέιρία τους σε πάσης φύσεως ραδιουργίες, έχουν-προς το παρόν;-παραδώσει τα σκήπτρα.

 7. τιραμολα avatar
  τιραμολα 28/11/2008 14:13:10

  Ωφειλω να ομολογησω οτι ο....τζουτζουκος δινει μαχη για τα ιδεωδη και τις αξιες της παραταξης...

 8. agrotis avatar
  agrotis 28/11/2008 14:18:40

  @ tzoutzoukos
  αγαπητέ τζουτζούκε ή socrateς ή ανώνυμος, έλεος πια με αυτό το "serial σεντόνι", εμπεδώσαμε την άποψή σου !

 9. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 28/11/2008 14:22:02

  " Μην Πουλας Τρελλα, Μοιρασε Την "

  ΠΠ

 10. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 28/11/2008 14:26:56

  Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς ήταν αυτό που είπε ο μοναχός Ευδόκιμος και που είναι τόσο σημαντικό ώστε να θεμελιώνει ευθύνες υπουργών πέραν πάσης αμφιβολίας. Δεν το λέω μεταφορικά το προσπαθώ να καταλάβω, πραγματικά το λέω. Αυτό που είπε, νομίζω ότι είναι μόνον αυτό που αναφέρει και εδώ το antinews, ότι δηλαδή "επιβεβαίωσε τις επαφές και συνεννοήσεις με υπουργούς για τις μεταβιβάσεις των κτημάτων". Η διαδικασία των ανταλλαγών και των μεταβιβάσεων καθαυτή δεν είναι μεμπτή. Και το να έχει η Μονή επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς, ούτε αυτό είναι μεμπτό. Το μεμπτό για τους υπουργούς θα είναι, εάν επλήγησαν τα συμφέροντα του Δημοσίου με εντολή υπουργών. Αν δηλαδή τα όσα γνωρίζουμε ήδη ως ζητήματα που πλήττουν τα συμφέροντα του
  Δημοσίου (ιδίως, αξία ανταλλαξίμων εκτάσεων) έγιναν με πρωτοβουλία ή συμμετοχή Υπουργών.

  Έχουμε τέτοια στοιχεία;

 11. Lakis, Spain avatar
  Lakis, Spain 28/11/2008 14:51:25

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Τετάρτη 26/11/2008

  Από το περασμένο Σάββατο, οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι του χωριού Νίβιτσα της ιστορικής επαρχίας Χειμάρρας, έχουν παρατήσει τα σπίτια τους και φυλάνε την γη τους στην περιοχή της Κακομαίας. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν όταν οχήματα και μηχανήματα της εταιρίας η οποία παρανόμως έχει λάβει άδεια ανέγερσης τουριστικού συγκροτήματος, προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο και να ξεκινήσουν εργασίες. Οι κάτοικοι του χωριού που είναι και οι νόμιμοι ιδιοκτήτες των οικοπέδων συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν τον δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συμπλοκές αρχικά με τα όργανα της τάξης και έπειτα με τους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας της εταιρίας. Σύμφωνα με καταγγελίες των τοπικών αρχόντων της περιοχής, οι υποτιθέμενοι «σεκιουριτάδες» είναι στο σύνολό τους πρώην κατάδικοι και καταζητούμενοι για ποινικά εγκλήματα. Οι συμπλοκές είχαν σαν αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς ακόμη και ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών καθώς και συλλήψεις 9 ατόμων από τα οποία τα 4 παραμένουν στα κρατητήρια. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο γέροντας Κλεομένης Μπαντζάρης, πρόεδρος της κοινότητας του χωριού. Οι εξελίξεις αυτές βρίσκουν τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής ενωμένο και έτοιμο να προσέλθει στον ιερό αγώνα ενάντια στις μεθοδεύσεις. Είναι άλλωστε δεδομένο πως το πρόβλημα της Νίβιτσας είναι μόνο η αρχή ενός παράνομου σχεδίου κατασκευής τουριστικών συγκροτημάτων σε ολόκληρη την παραθαλάσσια περιοχή από την Νίβιτσα μέχρι την Παλάσα με παράλληλο βίαιο εκτοπισμό των νόμιμων ιδιοκτητών που είναι όλοι ελληνικής καταγωγής.

  ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ:

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΞΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ????????

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ" ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΒΑΝΟ ΣΤΥΓΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΑΥΤΙ?????

 12. osaperas avatar
  osaperas 28/11/2008 14:53:32

  Lakis,

  ρωτάς που είναι ο Τσίπρας ή που είναι τα παπαγαλάκια του Τσίπρα;

 13. Kamarieris avatar
  Kamarieris 28/11/2008 16:18:32

  Χαριτωμένος και τσαχπίνης ο Ευδόκιμος δεξί χέρι του αφράτου Εφραίμ. Λιποθυμάει σαν κορασίς. Βρε τι γίνεται στα μοναστήρια. Το όνομα του ρόδου!

 14. Lupus avatar
  Lupus 28/11/2008 17:24:29

  Ρε συ tzoutzouko, γιατί δεν ανοίγεις και συ ένα blog για να γράφεις όλα αυτά που αφήνεις σαν comment εδώ; τσάμπα είναι..
  και 2ον, γιατί η ίδια η ΝΔ δεν ενημερώνει τους εξαπατημένους πολίτες για την όλη σκευωρία; Εφόσον δεν είναι ικανοί να κάνουν ούτε αυτό, τότε προφανώς είναι άξιοι της μοίρας του τους περιμένει..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.