02/07/2008 00:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ερντογάν ξηλώνει τον τουρκικό … ΙΔΕΑ

Μέσα στην αναμπουμπούλα για την Ζήμενς παραλείψαμε τις σοβαρές εξελίξεις στην Τουρκία. Η αστυνομία συνέλαβε χθες δύο απόστρατούς στρατηγούς κατηγορούμενους για συμμετοχή τους στον σχηματισμό του λεγόμενος βαθέως κράτους, «Εργκενέκον», λίγες μόνο ώρες πριν από την αγόρευση του εισαγγελέα στο Συνταγματικό Δικαστήριο, που ζητεί το κλείσιμο του κυβερνώντος ισλαμικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Η αντεπίθεση του Ερντογάν στο «βαθύ κεμαλικό κράτος» εκδηλώνεται λίγες ημέρες αφού η εφημερίδα Ταράφ αποκάλυψε σχέδιο των κεμαλιστών και των στρατηγών για την υπονόμευση της κυβέρνησής του. Για να θυμηθούμε και τα παλαιότερα δικά μας, είναι σαν ο Ερντογάν να ξηλώνει τον τουρκικό …ΙΔΕΑ.

Ο πρώην διοικητής της 1ης Στρατιάς στρατηγός ε.α. Χουρσίτ Τολόν και ο πρώην αρχηγός της Χωροφυλακής στρατηγός ε.α. Σενέρ Έρουϊγκουρ συνελήφθησαν στις οικίες τους στο συγκρότημα κατοικιών του Στρατού στην Άγκυρα. Ο στρατηγός Έρουϊγκουρ είναι πρόεδρος του «Συνδέσμου Κεμαλικής Σκέψης» και συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση των συλλαλητηρίων σε ολόκληρη την Τουρκία, υπέρ του κοσμικού κεμαλικού καθεστώτος και κατά της κυβέρνησης του ΑΚΡ. Η τελευταία κατηγορείται από τους κεμαλιστές ότι επιδιώκει την εγκαθίδρυση θεοκρατικού καθεστώτος, κατάργηση των αρχών του κεμαλικού κράτους και υποχωρητικότητα σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος για την Τουρκία, όπως το Κουρδικό, οι σχέσεις με ΕΕ και ΗΠΑ, το Κυπριακό, ο εκδημοκρατισμός κ.ά.

Παράλληλα στο πλαίσιο των ερευνών για την εθνικιστική Εργκενέκον, η οποία κατηγορείται για συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης με στόχο την ανατροπή της, συνελήφθησαν σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας άλλα 25 άτομα, τα περισσότερα μέλη του Συνδέσμου Κεμαλικής Σκέψης. Οι συλλήψεις συνοδεύτηκαν από επιδρομές της αστυνομίας σε διάφορα παραρτήματα του Συνδέσμου, μεταξύ των οποίων και παρατήματα στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγιναν οι 17 από το σύνολο των συλλήψεων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 02/07/2008 00:17:48

  Μάλλον, η Τουρκία κάνει την επιλογή της ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή. Και επιλέγει το ανατολίτικο. Ενταση και εμπλοκές αεροσκαφών στο Αιγαίο.

 2. Le canard avatar
  Le canard 02/07/2008 00:18:59

  Α, είναι ο δεύτερος γύρος συλλήψεων. Προ μηνών είχαν γίνει κι'άλλες.

 3. μπάμιας avatar
  μπάμιας 02/07/2008 00:35:35

  χμμ...αντιπερισπασμοί

 4. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 02/07/2008 00:48:24

  Εμείς με ποιους είμαστε; Με τους Κεμαλιστές του κοσμικού Κράτους, ή με τους ισλαμιστές της Θεοκρατίας;

 5. Le canard avatar
  Le canard 02/07/2008 01:16:08

  Προς "νήπιος γέρων": Εχει ενδιαφέρον η ρήξη. Σήμερα στην Τουρκία και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν και οι πιο ψαγμένοι στον πληθυσμό, ακόμα και οι προοδευτικοί, καθώς και πολλοί αριστεροί, εκφράζουν την εντονότατη δυσαρέσκειά τους απέναντι στον Ερντογκάν. Τό κλίμα εναντίον του, εκ μέρους των στρωμάτων της κοινωνίας με το υψηλότερο οικονομικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, άρχισε να αλλάζει εξαιτίας της μαντίλας. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό της τουρκικής κοινωνίας. Νομίζω ότι σήμερα κάνει μια ιστορική επιλογή.Τον δρόμο που θα πάρει για τις επόμενες δεκαετίας ίσως έως το τέλος του αιώνα. Αυτό στην Τουρκία, έτσι όπως είναι σήμερα, δεν μπορεί να γίνει δίχως ρήξεις. Ποιός ξέρει, ακόμα και με σοβαρές συνέπειες. Εμείς δεν χρειάζεται να είμαστε με κάποιον. Ειδικά όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, δεν πιστεύω ότι αλλάζει στάση η Τουρκία ανάλογα με το ποιός θα κατέχει την απόλυτη εξουσία. Ο Ερντογάν έχει δείξει περισσότερο διαλλακτικός. Και πράγματι είναι. Ουδείς όμως, μπορεί να αγνοήσει ότι και στην εξωτερική πολιτική, θα ακολουθήσει την ίδια σκληρή τακτική που ακολουθεί μετά την επανεκλογή του στην Τουρκία. Αναγκαίο κακό θα πεί κανείς, είναι αυτή η τακτική στο εσωτερικό. Προφανώς είναι μάχη για την ανατροπή του ή για την πραγματική κατάκτηση της εξουσίας από τον ίδιον. Ωστόσο, κανένα δείγμα δεν έχει δώσει ότι θα αλλάξει τακτική απέναντι στη χώρα μας και στις άλλες γειτονικές -της Τουρκίας- χώρες, ούτε ότι θα είναι πιο "διαπραγματεύσιμος" από τους στρατιωτικούς(ο χειρότερος πολιτικός βέβαια είναι καλύτερος από τους στρατιωτικούς, αλλά...).

 6. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 02/07/2008 08:30:13

  Σε γενικάς γραμμάς δεν είμαστε με την Τουρκία, 400 χρόνια μας πηδούσανε και τώρα δεν κατάλαβα για γίνουμε και φίλοι.
  Και ας πούμε ότι είμαστε με τον Ερτογαν , δηλαδή είμαστε με τους παπάδες , δηλαδή σαν να είμαστε με τον Άνθιμο , δεν γ#^%$#^%αι.
  Ε! αφού δεν είμαστε με τους παπάδες είμαστε με τους κεμαλιστες , δηλαδή με τους στρατιωτικούς, δηλαδή με την χούντα , γιατί χούντα είναι , δεν γ@#^%$@αι και αυτοί.
  Είμαστε σοβαροί τώρα να μιλάμε για ένα κράτος στο οποίο τσακώνονται για την εξουσία οι παπάδες με τους στρατιωτικούς.
  Για ένα κράτος που όταν βιάζετε μια γυναίκα η οικογένεια της την σφάζει γιατί κάθισε και την βιάσανε !!!! δεν ξαναγ@#^$&^νται λέω εγώ.

 7. Basil avatar
  Basil 02/07/2008 10:50:35

  @ Factorx
  Παρέληψες δύο σημαντικά δρώμενα:
  α) Χθές μας επισκέφθηκαν οι ακόλουθοι και
  Εχουντ Μπαράκ (υπουργός άμυνας του Ισραήλ)
  Μαχμουτ Αμπάς (Φατάχ-δυτική όχθη)
  Τζαλάλ Ταλαμπανί (πρόεδρος Ιρακ)
  Πολλές συμπτώσεις τώρα τελευταία...

  β) Συναντήσεις Ταλάτ-Χριστόφια με σημαντικές ανακοινώσεις για
  "Σε συμφωνία «επί της αρχής» στα κρίσιμα για την Ελληνοκυπριακή πλευρά θέματα της «μιας κυριαρχίας και ιθαγένειας» του ομοσπονδιακού κράτους, μετά τη λύση του Κυπριακού, κατέληξαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη" Από τι in.gr

  Από "την Ελλάδα θέλωμεν και ας τρώμε πέτρες" στο "τσιμενταρίσμα";;

 8. ataktos avatar
  ataktos 02/07/2008 11:04:14

  na doume pote o kostakis tha dialisi to dikomas GLAOUDIO ehi kolo

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 02/07/2008 12:31:20

  Εις Οιωνός Άριστος ...

 10. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 02/07/2008 14:05:38

  @Basil: άμα σου πω ότι δεν τα 'ξερα, θα με πιστέψεις; Για να είμαι ειλικρινής, αν δεν το 'λεγες εσύ, ο συγκεκριμένος, θα έψαχνα να δω αν είναι αλήθεια! Όλοι οι διευθυντές ειδήσεων ΜΜΕ θέλουν κρέμασμα (από την γλώσσα, βέβαια). Για τα ...τσιμπούρια, ΟΜΩΣ, χθες, και τις ...σφήκες, σήμερα, όπως και για τον κακομοίρη τον ηθοποιό, ένα μήνα, μάθαμε τα πάντα...

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 02/07/2008 14:19:12

  Basil, κι εγώ.
  Μόνο τον Ταλαμπανι πήρα είδηση.

 12. Basil avatar
  Basil 02/07/2008 14:41:50

  @ ΝΓ και Προφήτη ή όποιον άλλο φίλο

  Επι τη ευκαιρία πριν χρόνια στην εκπομπή "ανιχνεύσεις" που είχε καλεσμένο τον προηγούμενο πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, αυτός είχε απαντήσει σε ερωτηση ” γιατί το Ισραήλ συνεργάζεται με την τουρκία” …τα εξής ”περιμένετε λίγα χρόνια και θα δείτε… πολλά θα αλλάξουν”…

  Μου έκανε μεγάλη εντύπωση

  Τι εννοούσε ο ποιητής;;;

  Επειδή εσείς το παρακολουθείτε μάλλον πιό στενά έχετε κάτι υπόψη;

 13. Φιδίας avatar
  Φιδίας 02/07/2008 15:44:56

  Αυτον τον προηγούμενο πρέσβη του Ισραήλ τον είχα ακούσει αυτοπροσώπως να λέει σε διακομματική παρέα ελλήνων βουλευτων που και-καλά του την ψιλο-έλεγαν για τους Πλαιστίνιους κλπ, απάντησε: "Είστε οι φυσικοί μας σύμμαχοι, απλά δεν το έχετε ακόμα καταλάβει".

  Ο ποιητής τελικά έλεγε πολλά, φτάνει να άκουγες...

  Φιδιας

 14. Basil avatar
  Basil 02/07/2008 15:50:45

  @ Φιδίας
  Γιαυτό φωνάζει τώρα ο Μάζης;

 15. Φιδίας avatar
  Φιδίας 02/07/2008 16:10:20

  @Basil

  'Εχω χάσει τεύχη μαλλον. Γιατί φωνάζει και τι λέει ο πολυπειστημων;

 16. Basil avatar
  Basil 02/07/2008 16:19:03

  @ Φιδίας
  Πάλι στις ανιχνεύσεις του προηγούμενου μήνα έλεγε ότι φοβάται που θα είναι η Ελλάδα σε σχέση με το Ισλαμ.
  Ενθεν ή Εκείθεν του Ισλάμ.
  Είπε δε ότι το 74 ήματαν από δώθε μερία και πήραμε πετρέλαιο με φτηνές τιμές, και έβαλε το θέμα για το σήμερα.
  Το είπε kai αραβιστί Daram Islam or something Δεν τα κατέχω..

 17. Φιδίας avatar
  Φιδίας 02/07/2008 16:29:40

  @Basil

  Πολύ φοβάμαι οτι δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέξουμε. Άλλοι διαλέγουν γι μας. Νομιζω, και διορθωσέ με άν κανω λάθος, οτι για κάποιο διάστημα παίξαμε τον ρόλο του Δούρειου Ιππου και τώρα θα "διαλέξουμε" ότι μας διατάξουν. Ήδη αυτό δεν γίνεται εδώ και καιρό; (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ) Φωνάζουμε ως λαός, διαμαρτυρόμαστε, αλλά οι αποφασίζοντες ευθυγραμμίζονται πάντα πλήρως. Με κάποιο φερετζέ μέχρι τώρα. Ίσως έφτασε η στιγμή που θα κληθούμε να πετάξουμε και το φερετζέ.

 18. Basil avatar
  Basil 02/07/2008 16:49:18

  @ Φιδίας

  Για το Αφγανιστάν είναι σαν να μην είμαστε εκεί. Στην καμπούλ με ~120 άνδρες, τεχνικά έργα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δηλαδή τίποτα.
  Στο Ιρακ έμμεση υποστήριξη μέσω Σούδας και μερικά σαράβαλα ΒΜP1. Αυτό που γινόταν πάντα. Τι θα έλεγες; Η τι μπορούσες να πείς;
  Το ίδιο και στην Γιουγκοσλαβία. Οταν όλη η Δύση ήταν εκεί η Ελλάδα ήταν αλλού.

  Τώρα για το μέλλον δεν ξέρω. Τα Γεράκια ακόμα δεν έχουν αποφασίσει, έτσι λένε, ο δημοσιγράφος του ΝΥ είπε ότι έχουν πλέον αποφασίσει και να το περιμένουμε στο τέλος του χρόνου. Μια τέτοια επίθεση περιλαμβάνει τακτικά πυρηνικά όπλα. Θα γίνει της τρελλής. Εντάξει, τους έδωσες τον Ενδοξο Σπαρτιάτη (περίεργη κοινή άσκηση χωρίς ενημέρωση ( briefing-debriefing) πριν και μετά το τέλος της άσκησης) από κει και πέρα τι άλλο; Μπορεί να έχεις δίκαιο.

 19. Φιδίας avatar
  Φιδίας 02/07/2008 17:04:34

  Ελπίζω την βρώμα για tact nukes να την έχουν πετάξει για να "βορειοκορεατοποιήσουν" (ουφ, τι λέξη) το Ιράν. Να τους αναγκάσουν δηλ να κάνουν πίσω και να ζητήσουν συγνώμη σαν καλά παιδιά χωρίς να χρειαστεί το μπράφ. Ελπίζω. Αλήθεια το Ισραήλ δεν υποτίθεται οτι ΔΕΝ έχει (επισήμως) nukes; Τωρα που το παραδέχεται απροκάλυπτα και απειλεί να τα χρησιμοποιήσει, ο ΟΗΕ (ας γελάσω) δεν έχει τπτ να πει; Η ΕΕ (ας γελασω πάλι), η Κίνα, η Ρωσσία; Μπα, θα πούν αυτά που είπαν και προ Ιράκ και μετά οτι είναι να γίνει θα γίνει κι εμεις θα το χαζεύουμε στο CNN ελπιζοντας οπως πάντα να μη μας πάρει καμμιά ξόφαλτση.

  Φιδιας

 20. Basil avatar
  Basil 02/07/2008 17:07:26

  Προσυπογράφω διπλά

  Βασίλης

 21. Basil avatar
  Basil 03/07/2008 00:46:44

  Ο Πάνος Χαρίτος έδωσε μερικές απαντήσεις στην εκπομπή ανιχνεύσεις σήμερα

  Α. Η IAF ήθελε να τεστάρει την δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού μεγάλου αριθμού αεροσκαφών~100, γιαυτό και ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων αεροσκαφών
  Β. Η υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ είχε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με εκπροσώπους της ΙΑΕΑ. Μεθόδευση για την επισημοποίηση κατοχής πυρηνικών όπλων;
  Γ. "Διαρροές" του είδους των πυρηνικών που διαθέτει
  Δ. Πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού (; δεν το συγκράτησα) στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης-φύλαξης των πυρηνικών όπλων.
  Ε. Η άσκηση δεν κόστισε στην ΠΑ ,όλα τα έξοδα καλύφθηκαν από τους Ισραηλινούς.

  Οι Ιρανοί εκτός των 29 ΤΟΡ Μ1 που ήδη διαθέτουν θα αποκτήσουν και S-300

  Ο ψυχολογικός πόλεμος καλά κρατεί

  http://www.aljazeera.com/news/newsfull.php?newid=136258

  http://www.aljazeera.com/news/newsfull.php?newid=136280

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.