14/01/2009 14:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «Επαναστατικός Αγώνας» πίσω από τρεις επιθέσεις

Την ευθύνη για τη δολοφονική απόπειρα κατά του αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη, την επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ στην περιοχή του Ζωγράφου και την επίθεση σε εταιρεία πετρελαιοειδών στο Παλαιό Φάληρο τον περασμένο Οκτώβριο ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξή του στην εφημερίδα «Ποντίκι».

Οπότε τέρμα και οι εικασίες. Η «νέα τρομοκρατία», αδιάφορα από τις καταβολές της και τις σχέσεις της,  είναι εδώ. Και, όπως επισημάναμε εγκαίρως,  η πολιτική ζωή καθίσταται πάλι όμηρος της. Λέγαμε τότε ότι πρέπει να είναι κανείς ανιστόρητος για να μην κατανοεί ότι το φαινόμενο της τρομοκρατίας δεν εξαφανίζεται από τη μια μέρα στην άλλη - και ιδιαίτερα με τον τρόπο που επιχειρήθηκε να γίνει στην Ελλάδα, από το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Χρυσοχοΐδη, με την συμπαράσταση της ΝΔ.

Η δημοσίευση της προκήρυξης επαναφέρει επίσης στο προσκήνιο όσα γράφαμε εδώ για την καταγωγή της «νέας τρομοκρατίας», δεδομένων των εξής συμβολισμών: Η πρώτη από τις δυο τελευταίες ένοπλες επιθέσεις εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ έγινε ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα, το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου 1975 η 17Ν είχε «εκτελέσει» και τον σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς. Η επίθεση εναντίον των ΜΑΤ έγινε εν μέσω των σοβαρών επεισοδίων στην Αθήνα. Επεισόδια στην Αθήνα είχαν ξεσπάσει και την παραμονή της δολοφονίας του Γουέλς, στις 22/12/1975, από «βασιλοχουντικούς» όμως όπως έγραφε τότε η «Ελευθεροτυπία».

Επανέρχεται επίσης στο προσκήνιο η φημολογούμενη πρώτη δολοφονική επίθεση της «νέας τρομοκρατίας», εκείνη εναντίον του αστυνομικού Αμανατίδη τα Χριστούγεννα του 2005, για την οποία όμως καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Αυτό επειδή η επίθεση εκείνη έγινε στο σπίτι που έμενε προηγουμένως ο Βρετανός ταξίαρχος Σόντερς, το τελευταίο θύμα της 17Ν. Ενδέχεται λοιπόν να λειτουργεί κι αυτό ως συμβολισμός. Η «νέα» τρομοκρατία αρχίζει εκεί που τελειώνει η «παλιά»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. koinos_nous avatar
  koinos_nous 14/01/2009 14:46:53

  Αργήσανε, σκεφτόμουν να αναλάβω εγώ την ευθύνη.

 2. apistos avatar
  apistos 14/01/2009 14:48:48

  Οι εικασίες σίγουρα δεν τελειώνουν με τη δημοσίευση της προκύρηξης. Κανείς δεν ξέρει ποιοι βρίσκονται πίσω από τον Επαναστατικό Αγώνα, του οποίου η πορεία γεννά πολλά ερωτηματικά από την πρώτη του κιόλας επίθεση. Είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για παρακρατικό κατασκεύασμα, ώστε να εξυπηρετήσει αντιλαϊκούς και κατασταλτικούς στόχους.

  Το μόνο σίγουρο είναι πως το «τηλεφώνημα» στη zougla ήταν μούφα, όπως και η «Λαϊκή Δράση». Α ρε Μάκη, τι άλλο θα κάνεις για να διαφημιστείς...

 3. Factorx avatar
  Factorx 14/01/2009 14:55:23

  Αστυνομικούς στόχους είχαν οι μισές επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα», από το φθινόπωρο του 2003 που η οργάνωση έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της μέχρι και την ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε με σημερινή του προκήρυξη.


  5 Σεπτεμβρίου 2003
  Διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων

  14 Μαρτίου 2004
  Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της Citibank στο Ψυχικό

  4 Μαΐου 2004
  Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας προκαλεί υλικές ζημιές

  29 Οκτωβρίου 2004
  Καλωδιωτή βόμβα χτυπά λεωφορείο των ΜΑΤ στο Ρουφ

  2 Ιουνίου 2005
  Έκρηξη βόμβας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς

  12 Δεκεμβρίου 2005
  Επίθεση με βόμβα στο υπουργείο Οικονομικών. Τραυματίζονται τρεις πολίτες

  12 Ιανουαρίου 2007
  Επίθεση με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας.

  17 Απριλίου 2007
  Επίθεση κατά του φρουρού του τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου

  30 Απριλίου 2007
  Ένοπλη επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος Νέας Ιωνίας

  24 Οκτωβρίου 2008
  Βομβιστική επίθεση με ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στα κεντρικά γραφεία της Shell στο Παλαιό Φάληρο.

  23 Δεκεμβρίου 2008
  Επίθεση με Καλάσνικοφ κατά κλούβας των ΜΑΤ που βρισκόταν σταθμευμένη κοντά στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.

  6 Ιανουαρίου 2009
  Ένοπλη επίθεση κατά ανδρών των ΜΑΤ στην οδό Ζαϊμη στα Εξάρχεια

 4. Anonymous avatar
  Anonymous 14/01/2009 15:13:39

  Factorx πάντα ενημερωμένος.
  'Σαν έτοιμος από καιρό' για κατάθεση και πάλι!

 5. Factorx avatar
  Factorx 14/01/2009 15:21:14

  Αρχίσαμε τις προειδοποιήσεις ανώνυμε; Δεν έχετε σήμερα δουλειά εκεί στο Ιντυ; Βγήκες βόλτα να πάρεις αέρα;

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/01/2009 16:05:44

  ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ…

  “νήπιος γέρων” Says:
  January 6th, 2009 at 6:39 pm

  ΣΤΟ “ΠΟΝΤΙΚΙ” Ή ΣΤΑ “ΝΕΑ” Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΛΕΤΕ;

  (Σχόλιο από February 14th, 2008 at 6:19 pm)

  Le canard,

  ...

  Δεν υπάρχει κανένας “Επαναστατικός Αγώνας”!

  Μπορεί εσείς, λόγω ηλικίας, να μην διαβάζατε προκηρύξεις από το 1975. Εμείς, όμως, που διαβάζαμε, ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τις γνήσιες από τις πλαστές. Ένα μόνο θα σου πω: αποκλείεται αριστερός να γράψει σε κείμενό του
  “εναντίον του άντρου””, (όταν ακόμα κι ο Κωστάκης χρησιμοποιεί το “ενάντια”), “ασθμαίνοντας”, “γονυπετείς”, “εναντίον του Λιβάνου”, “επιτευχθεί ο στόχος”, “συμπεριλαμβανομένης”, “δημοσίως”, “ως” (σαν), “συμπεριλαμβανομένων”, “οριζοντίως”, “εμφυλίου” (τρις, σε 27 σειρές μονόστηλου!!!), “πλήρως”, “εύρυθμη”, “συνεχώς”, (ώς εδώ, προκύρηξη για την πρεσβεία, [”τα Νέα”]),

  “εντεινόμενη καταστολή”, “βιοπραγούν ασυστόλως”, “εναντίον των διαδηλωτών”, “καθεστηκυία τάξη” (παρακάτω την αναφέρει κανονικά: “καθεστωτική τάξη”), “πειθήνια αφοσίωση”, “μένος”, “λοιδωρούσαν δημοσίως”, “εναντίον του κοινοβουλίου”, “ανέργων”, “όλος τυχαίως (κρατήθηκε η ορθογραφία του κειμένου σε όλες τις αναφορές), “καθεστηκυίας τάξης”, “αντιστεκομένων”, “φειδωλή”, (προκύρηξη για αστ. τμήμα Περισσού, [”Το ποντίκι”]).

  Σημειώστε, Le canard και λοιποί φίλοι, ότι αυτά είναι μόνο από δυο προκηρύξεις. Στις οποίες το “Καραμανλής” αναφέρεται ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά, κι αυτή όχι για πολιτική κριτική: “εκατό αστυνομικοί φυλάνε μόνο τον Καραμανλή”. Το “Νέα Δημοκρατία” καμία!!! Φυσικά, δεν γίνεται καμία κριτική στην Κυβέρνηση, αλλά κάτι γενικόλογες χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις για τους μπάτσους, (που σε πολλά σημεία, όπως το προαναφερθέν για τον Καραμανλή, είναι έμμεσα …συνδικαλιστικά αιτήματα), και, φυσικά, τα γνωστα και τετριμμένα περί Αμερικανών στο Ιράκ! Αν αυτοί είναι αντάρτες πόλεων, μάλλον, ινστρούχτορας- καθοδηγητής τους είναι ο …Χαρδαβέλας!

  Το κυριότερο; Δεν υπάρχει θύμα! Οι ενέργειες έχουν γίνει έτσι, ώστε να υπάρχουν άκρως ελεγχόμενες απώλειες, με το ελαχιστότατα δυνατό ρίσκο. Στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, μάλιστα, τότε που οι μπάτσοι μπερδεύτηκαν, λέει!, κι “έκαναν λάθος στο κτήριο”, με αποτέλεσμα η βόμβα να σκάσει “τυφλά”, επεδίωκαν ανυποψίαστα περαστικά θύματα, για να αποδοθεί μομφή από την κοινή γνώμη στο Αντάρτικο Πόλης, γενικά και τελεσίδικα, μια και η 17Ν πρόσεχε σαν ο διάολος το λιβάνι να μην υπάρχουν θύματα, και ο μακαρίτης ο αδικοχαμένος Αξαρλιάν ανάγκασε τον υλιστή, ως μαρξιστή, Κουφοντίνα, να επικαλεστεί την …μεταφυσική πιθανότητα της “άλλης”, της “μετά θάνατον ζωής”, για να του ζητήσει συγνώμη.

  ****

  “νήπιος γέρων” Says:
  January 12th, 2009 at 5:47 am

  @FactorX: “Και ένας άλλο συμβολισμός: Που έγινε η πρώτη δολοφονική επίθεση της φερόμενης ως «νέας γενιάς τρομοκρατών»; Εκεί που «σταμάτησε» η 17Ν, στο σπίτι δηλαδή που έμενε ο Βρετανός ταξίαρχος Σόντερς, όπου σκότωσαν τον αστυνομικό Ανδρουλιδάκη”.

  Μάλλον, Αμανατίδη, πρώτα απ’ όλα. ΑΛΛΑ, είπαμε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Αυθαίρετο συμπέρασμα είναι ότι σκοτώθηκε ο άνθρωπος από τρομοκράτες. Ούτε το όπλο του έχει εμφανισθεί πουθενά.

  ***

  Μερική ή ολική επαναφορά της 17Ν θα γίνει, ΑΝ θα γίνει ποτέ, με …”παπά και με κουμπάρο”: την σφραγίδα και το 45αρι. Κάτι είχε πει ο “Λουκάς” για “Τα άρματα του Ραμαντάνη”, ένα δημώδες…
  Εκεί να δεις τι έχει να γίνει! Φαντάζεσαι; Τώρα, πυροβολεί γυναίκα, γι’ αυτό αστοχεί, -λέει! Πότε αρχίζει ο Χαρδαβέλας; Αγωνιώ!

  Τα περί σύνδεσης “ΕΑ” - 17Ν είναι τηλε- “παραμύθια γι’ αγρίους”. Ανάξια συζήτησης, όταν οι Ισραηλινοί σιωνιστές φασίστες χύνουν “καυτό μολύβι” στα παιδιά στην Γάζα…

  Στα “ΝΕΑ” ή στο “ΠΟΝΤΙΚΙ” η “προκήρυξη”; Ιδού το ερώτημα!
  --------------

  ΣΣ: Δελατόλας, για να μην "σπάσει ο Διάολος το πόδι του", μακροπρόθεσμα, και τορπιλησθεί η "ναυαρχίδα" του ΔΟΛ. Τελικά, πολύ προβλέψιμη αυτή η ιστορία. Αυτά, και πάω να διαβάσω.

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/01/2009 16:21:16

  @Factorx: Έγραψα το σχόλιο χωρίς να διαβάσω την ανάρτηση. Τώρα που τη διάβασα είδα ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο λάθος, και με το όνομα (!) και με το να θεωρείται ενέργεια του "ΕΑ", ενώ ΔΕΝ υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τον συγχωρεμένο και άτυχο Αμανατίδη. Στο σχόλιό σου, βέβαια, σωστά ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεις αυτή την ενέργεια στις του "ΕΑ".

  Μόνο και μόνο η αναφορά γίνεται για να υπάρξει η σύνδεση "αρχής και τέλους" της νέας με την παλιά ...17Ν, -απ' ό,τι φαίνεται, τελικά.

 8. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 14/01/2009 16:33:12

  Απ'οτι φαίνεται κάποιοι (Ε.Α.) θέλουν να κολλήσουν ένσημα αγωνιστών, ώστε να τα εξαργυρώσουν κάποτε σε συντάξεις πολιτικών ή τηλεοπτικές εμφανίσεις τύπου "ζούγκλα".

 9. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 14/01/2009 18:03:35

  Ti εννοεις παρακρατικες φιλε;Οτι σημερα,με την κατασταση των δημοσιων υπηρεσιων, που ειναι σουρωτηρι, ειναι δυνατον να υπαρχουν στεγανα,που να επιτρεπουν τη δημιουργια τετοιων καταστασεων;
  Εδω γελανε!
  Μου φαινεται οτι κοιμασαι και ονειρευεσαι 1962.Λαμπρακη κλπ.

 10. Makris avatar
  Makris 14/01/2009 18:08:12

  Αν αυτοί είναι αριστεροί εγώ είμαι η Ούλρικε Μάινχοφ.

 11. apistos avatar
  apistos 14/01/2009 18:13:17

  @Προβοκάτωρ

  Να υποθέσω πως θεωρείς ότι το 1962 η κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες ήταν καλύτερη.

 12. παρακρατος avatar
  παρακρατος 14/01/2009 18:15:51

  ενα κρατος της πλακας,δεν μπορει να εχει σοβαρο παρακρατος.
  αλλα ειναι σιγουρο οτι δημοσιοι υπαλληλοι σε υπηρεσιες ασφαλειας ,συνεργαζονται με τα ιδιωτικα κεντρα που διευθυνουν την τρομοκρατια.
  εαν το ιδιωτικο "παρακρατος",εκανε αποπειρα δολοφονιας σε μια καθαριστρια,καταλαβαινεται που μπορει να φθασει ,οταν παιζονται μεγαλα συμφεροντα.
  το κεντρο ειναι το ιδιο,απλα οι φιλιπινεζες εκτελεστες εχουν αλλαξει..
  οι εκτελεσεις σημερα δινονται επι πληρωμη σε ξενους.

 13. fantomas avatar
  fantomas 14/01/2009 18:17:19

  anonymous Says:
  January 14th, 2009 at 3:13 pm

  ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΜΗΝ ΖΩΡΙΖΕΣΕ!!

  ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ (ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ)ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.... ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΜΕ!!!

  ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ..... ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ.

  ''ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ!!''

 14. Μάρκος avatar
  Μάρκος 14/01/2009 18:32:40

  Δεν υπάρχει αναλογία μεταξύ της 17Ν και της εποχής που ξεκίνησε και του σημερινού ΕΑ. Η 17Ν χτυπούσε στόχους για τους οποίους είχε την υπστήριξη (σιωπηρή και μη) της πλειοψηφίας του λαού (τουλάχιστον 1975-1989) Και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να δημιουργηθεί.Οι δε προκηρύξεις της ήταν μνημεία υψηλής ανάλυσης και αποδίδονταν σε καθηγητές ΑΕΙ τουλάχιστον. Σήμερα ο ΕΑ μάλλον γιαλαντζί μου μοιάζει. Καλάσνικοφ, ριπές κατά μπούγιο, εξάρχεια, κρύψιμο στο άσυλο και στόχοι τουλάχιστον άσχετοι αλλά και κυρίως αθώοι. Καμία σχέση λοιπόν. Κατσαπλιάδες είναι αν δεν είναι πρακτορίσκοι.

 15. anonymous avatar
  anonymous 14/01/2009 18:43:28

  Μακιγιέζ, κομμώτριες, νοσοκόμες, φυσιοθεραπεύτριες έχουν αυτοί οι καινούριοι;

 16. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 14/01/2009 18:57:43

  Ηταν καλυτερη φιλε,απο τη μερια των δεξιων.
  Υπηρχαν τομεις του δημοσιου,που δεν εμπαινες, αν δεν ειχαν εξετασει μεχρι και τα ουρα σου.Ηταν στεγανα,πως το λεμε.
  Ας πηγαινες να μπεις στην ΚΥΠ τοτε...
  Το πασοκ,εκανε και ενα καλο,ολα αυτα τα χρονια.Ξηλωσε ολη αυτη την καφριλα και τωρα κατα μεσον ορο,οι υπαλληλοι, ειναι νομοταγεις.

 17. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 14/01/2009 21:12:25

  Όταν μαυρίσει το μάτι του κόσμου απο τη πείνα,τότε θα καταλάβουμε τι θα πει πραγματική τρομοκρατία.

 18. sfirao kleftika avatar
  sfirao kleftika 14/01/2009 21:24:51

  @20 Mαλλον το αντιθετο συμβαινει βγαζουν την ψευτικη τρομοκρατια για να ξεχασει ο κοσμος, οχι την πεινα του, αλλα την κοιλιοδουλια των κυβερνοντων του .

 19. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/01/2009 21:30:56

  @FactorX: ΓΙΑΤΙ δεν το αλλάζετε αυτό;

  "Επανέρχεται επίσης στο προσκήνιο η φημολογούμενη πρώτη δολοφονική επίθεση της «νέας τρομοκρατίας», εκείνη εναντίον του αστυνομικού Ανδρουλιδάκη τα Χριστούγεννα του 2005, για την οποία όμως καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Αυτό επειδή η επίθεση εκείνη έγινε στο σπίτι που έμενε προηγουμένως ο Βρετανός ταξίαρχος Σόντερς, το τελευταίο θύμα της 17Ν. Ενδέχεται λοιπόν να λειτουργεί κι αυτό ως συμβολισμός. Η «νέα» τρομοκρατία αρχίζει εκεί που τελειώνει η «παλιά»"

 20. Factorx avatar
  Factorx 14/01/2009 21:34:38

  @"νήπιος γέρων". Γιατί επιμένεις; Εχεις αντίθετη πληροφορία; Υπενθυμίζω απλώς οτι εκείνη την εποχή τα ΜΜΕ σπίλωναν την μνήμη του νεκρού λέγοντας οτι έίχε ανακαταυθεί σε βρώμικες δουλειές, πράγμα που δεν αποδείχθηκε ποτέ.

 21. sfirao kleftika avatar
  sfirao kleftika 14/01/2009 21:36:35

  @23 Μηπως ξερετε τι απαντησε ο Τζωρτζατος οταν ρωτηθηκε αν υπαρχουν και αλλα μελη της 17Ν που δεν πιαστηκαν ?

 22. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/01/2009 21:50:40

  @Factorx: Επιμένω, ρε, φίλε, γιατί ΔΕΝ τον λέγανε "Ανδρουλιδάκη", ΑΛΛΑ Αμανατίδη.

  Και γιατί, ΑΦΟΥ δεν έχει υπάρξει ανάληψη από τον "ΕΑ", ΟΥΤΕ ταυτοποίηση του όπλου που κλέψανε σε κάποια ενέργεια, πώς λες όλα τα υπόλοιπα περί συμβολισμών και ότι "Η «νέα» τρομοκρατία αρχίζει εκεί που τελειώνει η «παλιά»”;;;

  Απλά είναι. Όχι;

 23. Factorx avatar
  Factorx 14/01/2009 21:55:00

  Εμείς θεωρούμε οτι ειναι τρομοκρατική ενέργεια μέχρι αποδείξεως του αντίθετου. Κι αυτό λέμε και στο κείμενο: "η φημολογούμενη πρώτη δολοφονική επίθεση της «νέας τρομοκρατίας», εκείνη εναντίον του αστυνομικού...". Ξέρεις κανέναν του κοινού ποινικού δικαίου να πάει να σκοτώσει αστυνομικό έξω απο το σπίτι που έμενε ο Σώντερς; Δεν το ήξεραν; Μπορεί;

 24. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 14/01/2009 21:57:45

  Η μνημη του Φακτορα ειναι καταπληκτική.Οι επιθεσεις στο παρελθον του Ε.Α είναι σε αστυνομικούς.Χτυπανε θεσμους.Ε το θεωρω χαζο για το 2009.

 25. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/01/2009 21:59:18

  «Ορφανή» η δολοφονία Αμανατίδη

  Μετέωρη ερευνητικά και ορφανή από ανάληψη τυχόν πολιτικής ευθύνης παραμένει η δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαρ. Αμανατίδη έξω από την κατοικία του Βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου στην Κηφισιά, τελευταία μέρα του 2004.

  Ο ειδικός φρουρός γαζώθηκε με σφαίρες μέσα στο φυλάκιό του, αιφνιδιασμένος από δυο-τρεις δράστες, οι οποίοι άρπαξαν και τον ατομικό του οπλισμό, διαφεύγοντας με κλεμμένο αυτοκίνητο.

  Ανεπισήμως η Αστυνομία αποδίδει την επίθεση αυτή στον «Επαναστατικό Αγώνα», παρ' ότι σαφέστατα η οργάνωση ανέφερε σε προκήρυξή της ότι «φέρει την ευθύνη μόνο για όσες ενέργειες έχει αναφέρει στις ανακοινώσεις της». Και η δολοφονία Αμανατίδη δεν αναφέρεται σε καμία από τις συνολικά έξι προκηρύξεις. Ενα από τα όπλα που αφαίρεσαν οι δράστες από τον ειδικό φρουρό ήταν αυτόματο ΜΡ5, όμοιο με αυτό που εκλάπη από τον ειδικό φρουρό της οικίας Κεδίκογλου το 2007 και όμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις του «Ε.Α.» στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας και, όπως προκύπτει εργαστηριακά, στην πρόσφατη επίθεση κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έως τώρα έχουν αποδείξει ότι το όπλο της επίθεσης στο τμήμα Ν. Ιωνίας (ανέλαβε ευθύνη ο «Ε.Α.») χρησιμοποιήθηκε και στην επίθεση στα Εξάρχεια.

  Η σύνδεση του όπλου αυτού με αυτό που εκλάπη από τον ειδικό φρουρό στην οικία Κεδίκογλου έγινε από την Αστυνομία με βάση ενδεικτικά στοιχεία από την παρτίδα των καλύκων που ερρίφθησαν. Σχετικά με το όπλο του Αμανατίδη, η μόνη σύνδεση γίνεται με βάση το γεγονός ότι είναι ίδιου τύπου. Και είναι ακόμη πιο ανίσχυρη. Το απόσταγμα της έρευνας για την υπόθεση Αμανατίδη είναι πιθανά «δραστικά» αναξιοποίητα αποτυπώματα και χαρακτηριστικά DNA.

  Γ. ΜΑΡΝΕΛΛΟΣ

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/01/2009

 26. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 14/01/2009 22:00:14

  @22
  Δεν μιλάω για το παρόν, αλλά για το μέλλον, μάλλον το εγγύς μέλλον που έρχεται πιό γρήγορα απ ότι φανταζόμαστε.
  Η ιστορία, που επαναλαμβάνεται σαν φάρσα όταν την περιφρονούμε,εγγυάται μια νέα περίοδο "βασιλείου του τρόμου".

 27. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 14/01/2009 22:00:19

  Kai τι θα γινει ρε φιλε αμα δουμε την πραγματικη τρομοκρατια;Το πολυ πολυ,να κατεβει ο στρατος στους δρομους,και να μας γαμησουν ολους.Αυτο θελεις;
  Και τι θα γινει τοτε απο μεριας οικονομιας; Θα φυγουν βεβαια,ολοι οι εχοντες φερει λεφτα εδω,θα κλεισουν τις επιχειρησεις τους,και θα πηξουμε στην ανεργια.Αυτο θελεις;
  Ανοιγετε το στομα σας, και λετε ο,τι ακουτε,χωρις να το σκεφτειτε.Ποτέ δεν κερδισε ο κοσμος, απο τρομοκρατικες ενεργειες.Μονο εχασε.
  Και εχασε απο δυο μεριες,γιατι βρεθηκε στη μεση.

 28. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 14/01/2009 22:01:16

  Τον περιμενουμε συντομα κοντα μας,γραφουν στην προκηρυξη για τον ειδικο φρουρο που σκοτωσε το παιδί.Ειναι δυνατον να λεγεται επαναστατικος αγωνας;Βεντετα ειναι.

 29. sfirao kleftika avatar
  sfirao kleftika 14/01/2009 22:02:14

  Aς θυμηθει και αυτο :Τζωρτζάτος μιλάει στα «ΝΕΑ» o καταδικασμένος σε 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη υποστηρίζει- για πρώτη φορά- ότι ο οδηγός που με το αυτοκίνητό του «έκλεισε» το όχημα του εκδότη της «Απογευματινής» Νίκου Μομφερράτου στο Κολωνάκι, το 1985 (για την ενέργεια αυτή ο κρατούμενος στον Κορυδαλλό καταδικάστηκε μία φορά σε ισόβια), είναι ο ίδιος που οδηγούσε τη μηχανή στην επίθεση κατά του Αμερικανού αρχιπλοιάρχου Τζορτζ Τσάντες ενώ δέκα ημέρες νωρίτερα πήρε μέρος σε επεισόδιο με περιπολικό στην Κηφισίας και τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος.

 30. Factorx avatar
  Factorx 14/01/2009 22:16:05

  @duckk23@lavabit.com. To χρονολόγιο είναι copy paste απο την σημερινή Εκλευθεροτυπία. Εντάξει;

 31. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 14/01/2009 22:24:39

  Επρεπε να διαβασω ελευθεροτυπια;Σε σενα το ειδα.Και μου αρεσε η πληροφορια.και επιμενω.Οτι εχουμε 2009.Πρακτοριλικι μου βρωμαει.Και οχι επαναστατικος αγωνας.

 32. laonikis avatar
  laonikis 14/01/2009 22:29:49

  TO "E-MAIL" της προκηρυξις ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟ?

 33. fantomas avatar
  fantomas 14/01/2009 22:29:59

  duckk23@lavabit.com

  Βεντετα ειναι.

  ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ?
  ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ!

 34. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 14/01/2009 22:30:39

  Ειναι δυνατον επαναστατικος αγωνας να τα βαζει με μπατσους;Που αποσκοπει;Στην απελευθερωση του λαου από τα δεινα;Σας παρακαλω εξηγειστε μου.Ποια η σημειολογια ενος μπατσου,οσο και να εξυπηρετει συστημα γιατι δουλευει σε μια εξουσια.

 35. fantomas avatar
  fantomas 14/01/2009 22:34:14

  ΑΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙς ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ?

 36. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 15/01/2009 09:48:27

  H αστυνομια,παντα θα υπαρχει,ο,τι καθεστως και να εχουμε.Αυτο ειναι μια αληθεια και απορω πως πολυς κοσμος δεν το καταλαβαινει.Και μεσα σ αυτη την Αστυνομια,θα υπαρχουν παντα σαδιστες και κομπλεξικοι,που θα δημιουργουν προβληματα,αλλα το ποοστο τους παντα ειναι μικρο.
  Εκτος και αν τους διαλεξουμε να ειναι ολοι ετσι, οπως τα SS του Χιτλερ,που πινανε αιμα,αλλα αυτο,ειναι μια αλλη ιστορια.

 37. δίκαιος avatar
  δίκαιος 15/01/2009 11:04:56

  @ προβοκάτωρ

  πάντα θα υπάρχουν κομπλεξικοί, υπερόπτες και "λίγοι" άνθρωποι.

 38. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 15/01/2009 11:59:41

  Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει για ποιο λόγο να μην συμπεριλάβουν την δολοφονία του Αμανατίδη στις αναλαμβανόμενες ενέργειές τους εάν κι αυτή ήταν από τον Ε.Α ??Υπάρχει κάποιος λόγος να το κρύβουν ??

  Η ερώτηση στηρίζεται στην γενική μου άγνοια και δεν εμπεριέχει κανενός είδους ειρωνεία .

 39. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 15/01/2009 12:00:55

  Νήπιε έχεις καμία θεωρία/εξήγηση ?

 40. MayrhTrypa avatar
  MayrhTrypa 15/01/2009 13:55:38

  Τώρα που συνέδεσες τις ημερομηνίες ανάμεσα στην δολοφονία του Γουέλς και την επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ και τα γεγονότα εκείνου του Δεκεμβρίου του 74 με τα του Δεκεμβρίου του 2008, μου θύμισες ένα απίθανο άρθρο που είχα διαβάσει αρκετά χρόνια πριν, όπου ο αρθρογράφος χρησιμοποιώντας τα παράλληλα γεγονότα που λάμβαναν χώρα εκείνους τους μήνες στις ΗΠΑ, αποδείκνυε πως η δολοφονία του Γουέλς ωφέλησε άμεσα του Κίσιντζερ και Μπους. Τον Πρώτο για να ξεφορτωθεί τις επιτροπές γερουσίας και κογκρέσου, που ερευνούσαν τα πεπραγμένα του σε σχέση με Χιλή, Ινδονησία, Λάος κλπ, το δε μπαμπά Μπους στον διορισμό του σαν Διευθυντή της Σία, στην οποία αντιδρούσαν οι Δημοκρατικοί, λόγω της εμπλοκής της εταιρείας του (Ζαπάτα) στην πληρωμή των ανθρώπων που είχαν εισβάλει στα γραφεία της Εκλογικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, το γνωστό σκάνδαλο του Γουότεργκέιτ.

 41. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/01/2009 14:37:43

  @Factorx: Επιμένω, ρε, φίλε, γιατί ΔΕΝ τον λέγανε “Ανδρουλιδάκη”, ΑΛΛΑ Αμανατίδη. (Τέταρτη φορά αυτή! Αφού έψαξα τον γκούγκλη, μήπως ...έκανα λάθος)

  Για τα άλλα, περί "φημολογίας", (σε ένα τόσο κρίσιμο -ΕΘΝΙΚΑ- ζήτημα;), δικαίωμά σας, και "πάσο". Έχω άλλη άποψη για τον τρόπο προσέγγισης της αλήθειας στα "τρομοκρατικά": μόνο ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Μπορεί να κάνω λάθος. Θα δείξει. (Πάντως, στο "Ποντίκι" πήγε η προκήρυξη, ε; Και στηρίχτηκε, απλά και μόνο, στην παραπάνω μέθοδο η πρό- βλεψη...

 42. Factorx avatar
  Factorx 15/01/2009 14:45:10

  @νήπιος γέρων". Τις προηγούμενες τρείς φορες που γραψαμε για τον Αμανατίδη τον γραψαμε "Αμανατίδη":

  http://www.antinews.gr/?p=4935

  http://www.antinews.gr/?p=4857

  http://www.antinews.gr/?p=4848

  Μας τσάκωσες λοιπόν, κάναμε μια παραδρομή. δεν θα το ξανακάνουμε.

 43. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/01/2009 16:45:44

  @greekpoliticalreview: απλά, γιατί δεν την έχουν κάνει. Στην σημερινή προκήρυξη γράφει: "..αποσιώπησαν το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση (: κλούβα, Γουδή) χρησιμοποιήθηκε και το ΔΙΚΟ ΜΑΣ MP5". Το οποίο είναι του φρουρού Κεδίκογλου. Αν ήθελαν, λοιπόν, να σηματοδοτήσουν την αρχή της νέας και το τέλος της παλιάς "τρομοκρατίας" με το MP5 του άτυχου Αμανατίδη, θα το είχαν κάνει. Βλέπουμε, ΟΜΩΣ, πως άλλο MP5 χρησιμοποιούν για "δικό" τους.

 44. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 15/01/2009 16:55:48

  Άλλο ρωτάω εγώ . Αναρωτιέμαι : σε περίπτωση που την έχουνε κάνει , υπάρχει κανένας λόγος να το κρύβουν ενώ έχουν αναλάβει όλες ?

 45. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 15/01/2009 16:58:08

  *συνέχεια προηγουμένου*

  ενώ έχουν αναλάβει όλες τις υπόλοιπες ?

  Δε κολλάει , παρά μόνο αν ξέρουν ότι έχουν στοιχεία στην αντιτρομοκρατική για την συγκεκριμένη ενέργεια και θέλουν να αποποιηθούν την ευθύνη .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.