07/01/2010 22:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΕΔΟΕΑΠ κόβει επιδόματα

Στη λογική του “όποιος έχει το μαχαίρι έχει και το καρπούζι” το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, του οργανισμού επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων, σε μια προφανώς εν κρυπτώ συνεδρίαση αποφάσισε να περικόψει το επίδομα που έδινε στα μέλη της για τους παιδικούς σταθμούς των παιδιών τους και τις κατασκηνώσεις.

Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει ενημερωθεί κανένας μέλος το οποίο πληρώνει αδρά ώστε να υπάρχει αυτός ο Οργανισμός (ο οποίος είναι κατάκτηση των δημοσιογράφων και ένα νομικό πρόσωπο που δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα Ταμεία και φυσικά υπάρχει χάρη στις μηνιαίες εισφορές τους) αποφάσισε: Οποίος έχει μικτό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40 χιλιάδες ευρώ θα παίρνει το επίδομα των 250 ευρώ, όποιος έχει από 40 έως 50 χιλιάδες θα πάρει 200 ευρώ και από εκεί και έπειτα επίδομα τέλος.

Με λίγα λόγια, όποιος έχει εισόδημα 49.999 ευρώ θα πάρει 200 ευρώ ενώ αυτός με εισόδημα 50.001 ευρώ θεωρείται πλούσιος. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, μιλάμε για μικτές αποδοχές που μπορεί να βγάζουν και οι δύο εργαζόμενοι γονείς οι οποίοι μηνιαίως αμείβονται με 1.785 ευρώ (μικτά) στα οποία συμπεριλαμβάνονται επιδόματα γάμων, παιδιών, ωριμάνσεις κ.λπ. Εδώ τίθενται τα εξής ερωτήματα από δημοσιογράφο που δεν θεωρεί τον εαυτό του πλούσιο, που δουλεύει ο ίδιος και η γυναίκα του 12 και 13 ώρες την ημέρα και που δεν έχει που να αφήσει το παιδί του:

Οι δημοτικοί σταθμοί μας θεωρούν πλούσιους αφού έχουμε 40.000 ευρώ εισόδημα και δεν παίρνουν τα παιδιά μας. Ο ΕΔΟΕΑΠ μας θεωρεί πλούσιους και δεν μας δίνει το επίδομα και εμείς καλούμαστε είτε να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικούς σταθμούς είτε να σταματήσουμε να δουλεύουμε.
Στο μέσο της χρονιάς, κι ενώ δεκάδες οικογένειες έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους από τον Σεπτέμβριο αποφάσισαν να περικόψουν το επίδομα, επικαλούμενοι κακή κατάσταση του Ταμείου.
Γιατί κάθε χρόνο ο ΕΔΟΕΑΠ μας παρουσιάζει τον ισολογισμό του ο οποίος είναι ανθηρός και τώρα επικαλείται διάλυση. Μήπως τα μέλη του Δ.Σ. έχουν μερίδιο ευθύνης για τη διάλυση αυτή;
Ακόμη και η κυβέρνηση θεωρούσε πλούσιους και τους επέβαλε έκτακτη εισφορά όσους έχουν εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ; Τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ γιατί εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως;
Μήπως κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει για τα φαινόμενα κακοδιοίκησης του οργανισμού; Να μας πει γιατί έχει επί πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτο ένα ολόκληρο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας και το αφήνει να διαλύεται ενώ θα μπορούσε τουλάχιστον να το ενοικιάσει;

Κι επειδή κάποιοι να πουν διαβάζοντας αυτά, “τι μας ενδιαφέρει εμάς”, τους λέμε ότι υπάρχουν χιλιάδες μισθωτοί με μηνιαία έσοδα κοντά στα 1780 ευρώ μικτά. Δεν είναι καθόλου πλούσιοι και θα είναι αφύσικο να έλθει το ταμείο τους και να τους περικόψει κάποιο από τα επιδόματα που παίρνει, όχι χαριστικά αλλά διότι πληρώνει υψηλότατες εισφορές.

Αν ο ΕΔΟΕΑΠ ή οποιοδήποτε άλλο ταμείο μπαίνει μπροστά στον εργασιακό Μεσαίωνα που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση με άλλοθι την οικονομική κρίση, να το γνωρίζουμε και να πάρουμε τα μέτρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 07/01/2010 23:16:37

  Μιλατε σοβαρα?

 2. no more bets avatar
  no more bets 07/01/2010 23:19:22

  Μιλατε σοβαρα?

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/01/2010 23:48:25

  Πλησιάζει η ώρα της χρεοκοπίας της λογικής "να πληρώσουν οι πλούσιοι". Για να παραφράσουμε ένα παλιότερο τραγούδι, θα λέγαμε "δεν υπάρχουν πλούσιοι σου λέω". Και με ένα ακόμη παλιότερο θα λέγαμε "οι πλούσιοι δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο".

  Τελικά, η συνταγμή όταν κάποιος λέει μια ανοησία, είναι απλή: προσπάθησε να την εφαρμόσεις. Η ανοησία δεν είναι προφανής σε όλους. Υλοποιεί ο ΓΑΠ (άσχετα αν εδώ δεν πρόκειται για δική του απόφαση, εντάσσεται όμως στην ίδια λογική) το "να πληρώσουν οι πλούσιοι" που μας πιπιλίζει τόσα και τόσα χρόνια η κατεστημένη δημοσιογραφικο-πολιτική κομπανία και τελικά ανακαλύπτουμε ότι οι "πλούσιοι" είμαστε όλοι εμείς οι σκληρά εργαζόμενοι!

  Οποία έκπληξις! Αλέκα, που είσαι να μας πεις τη γνώμη σου;

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 08/01/2010 18:32:09

  Εγώ άκουσα , και παρακαλώ για διάψευση ή επιβεβαίωση , ότι αποφάσισαν ή σκοπεύουν να αποφασίσουν την διακοπή της ¨ιατροθαρμακευτικής περίθαλψης¨ των ανέργων συζύγων των ασφαλισμένων !

  Δηλαδή , πέρα από τη προσπάθεια μείωσης του εισοδήματος μέσω της περικοπής των αναφερόμενων ¨επιδομάτων¨ , στην περίπτωση αυτή θα είχαμε και μια ξεκάθαρη πράξη κοινωνικής αναλγησίας , αφήνοντας μια ομάδα χωρίς περίθαλψη.

  Με την ευκαιρία θέλω να ρωτήσω το τι γίνεται , που βρίσκεται η υπόθεση της είσπραξης , υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ ,των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από το ¨Αγγελιόσημο¨. Αυτό το ¨ειδικό τέλος¨ που επέβαλε αρχικά η Χούντα και το συνέχισε η Δημοκρατία υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων , τέλος που έπρεπε να εισπράττεται από την καταχώρηση διαφημίσεων στα Μ.Μ.Ε., και το οποίο εισπράττεται από τους Νταβατζήδες αλλά δεν αποδίδεται ! Με το ¨Αγγελιόσημο¨ υπέρ των δημοσιογράφων Χούντα και ¨Δημοκρατία¨ ήθελαν να απαλλάξουν τους Νταβατζήδες - Εργοδότες των Μ.Μ.Ε. από την υποχρέωση ( το κόστος ) να καταβάλλεται στο ταμείο ασφάλισης των δημοσιογράφων για κάθε μισθό και η ¨αναλογία τους¨ ( όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους και ασφαλισμένους στο Ι.Κ.Α. ) για την μεικτή ασφάλιση .

  Και όχι μόνο τους απάλλαξαν και συνεχίζουν να τους απαλλάσσουν , αλλά τους επιτρέπουν να παρακρατούν και να μην αποδίδουν τα τέλη που εισπράττουν ¨υπέρ τρίτων¨ !

  Πόσα άλλα παραδείγματα ¨διαπλοκής¨ κράτους - κομμάτων - Μ.Μ.Ε.( κεφαλαίου ) χρειαζόμαστε ;;;

  Κάποιες στιγμές δεν με ενοχλεί το αναρχικό σύνθημα ¨βραστούς - βραστούς πρέπει να φάμε τους αστούς ¨. Άδικο έχουν ;

  Υ.Γ. Ας εισπράξει πρώτα ο ΕΔΟΕΑΠ ΤΣΠΕΑΠΘ από τους εργοδότες και τις διαφημιστικές εταιρείες τα εκατομμύρια του ¨Αγγελισόσημου¨ και μετά να κάνουν σκέψεις για περικοπή επιδομάτων και παροχών.

  Είναι δυνατόν οι δημοσιογράφοι να ¨ελέγχουν την εξουσία¨ καθημερινά με την γραφίδα και το μικρόφωνο τους και να μην μπορούν να προασπίζονται τα συμφέροντά τους και να ελέγχουν τους εργοδότες τους ; Πλάκα μας κάνουν η της πλάκας είναι ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.