13/07/2009 01:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Δημήτρης Βίτσας νέος γραμματέας του ΣΥΝ

Ο Δημήτρης Βίτσας, ένα στέλεχος του ΣΥΝ «που δεν αποτέλεσε επίκεντρο των συζητήσεων στα πηγαδάκια ή στις συσκέψεις» και «για τον οποίο δεν έχουν αφιερώσει πολύ μελάνι οι εφημερίδες», είναι η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, στη θέση του Νίκου Χουντή που εξελέγη ευρωβουλευτής. Ο κ. Βίτσας εκλέχτηκε με 83 ψήφους υπέρ και 31 λευκά.

Η ΚΠΕ ενέκρινε επίσης τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, αφενός για τη διενέργεια Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος το 2ο δεκαήμερο του προσεχούς Σεπτεμβρίου με αντικείμενο την πρόταση του ΣΥΝ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το προεκλογικό πρόγραμμα για τις βουλευτικές εκλογές και, αφετέρου, για την επανεκλογή, ύστερα από αυτό, της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Το όνομα του Δημήτρη Βίτσα ακούστηκε για πρώτη φορά στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Όχι όμως για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά τον προόριζε να καταλάβει μία από τις θέσεις της Πολιτικής Γραμματείας. Την ίδια στιγμή το Αριστερό Ρεύμα, η μεγαλύτερη τάση εντός του ΣΥΝ, ασκούσε πιέσεις να μην εκλεγεί γραμματέας για την ώρα.

Στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας γράφτηκαν και προτάθηκαν και άλλα ονόματα διαφόρων στελεχών του ΣΥΝ για τη θέση του γραμματέα, όπως του Αλέκου Καλύβη, του Στάθη Λεουτσάκου και του Νίκου Βούτση. Αλλά ήρθαν τα πάνω-κάτω. Οι απόψεις στο «Αριστερό Ρεύμα» διχάστηκαν, καθώς πολλά από τα προερχόμενα από το ΚΚΕ στελέχη δήλωναν την αντίθεσή τους στην προοπτική να εκλεγεί γραμματέας ο Νίκος Βούτσης.

Γι' αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι πρότειναν να στηθεί κάλπη εντός των μελών του «Αριστερού Ρεύματος» και να κριθεί με αυτό τον τρόπο η εκλογή του νέου γραμματέα. Η ηγεσία του ΣΥΝ φρέναρε την ιδέα, που τελικά δεν έγινε πράξη.

Το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ από τη μία το «Αριστερό Ρεύμα» δεν είχε καταλήξει σε υποψήφιο και από την άλλη η «Ανανεωτική Πτέρυγα» ανέμενε για να δηλώσει «λευκό», ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι θα πρότεινε υποψήφιο την Κυριακή το πρωί. «Και όσοι θέλουν ακολουθούν», ήταν το νόημα της κίνησής του. Υπήρξε νέος γύρος συζητήσεων.

Στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» ζήτησαν να μάθουν ποιον θα προτείνει και όταν άκουσαν το όνομα του Δημήτρη Βίτσα, συγκεντρώθηκαν και δημοσιοποίησαν την απόφασή τους ως «συναινετική» λύση. Η εκλογή του νέου γραμματέα αναμένεται να είναι το πρώτο βήμα εν όψει κάποιων άλλων κινήσεων, που θα γίνουν με αφορμή το διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tsertos avatar
  Tsertos 13/07/2009 01:58:21

  χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

 2. Le canard avatar
  Le canard 13/07/2009 02:19:23

  Εχουν χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Εντελώς όμως...

 3. Le canard avatar
  Le canard 13/07/2009 02:20:09

  Αμα βγούν στη Βουλή, θα έχουν γκρεμιστεί όλοι οι φούρνοι της Αθήνας.

 4. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 13/07/2009 04:45:02

  Aτυχος ο ανθρωπος. Παιρνει το "αξιωμα" τωρα που το μαγαζι, το συνονθυλευμα, δηλαδη, διαλυεται στα εξ ων συνετεθη...

 5. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 13/07/2009 11:54:30

  Ρε παιδιά ουτε τη μάνα σας να σας είχε σκοτώσει ο ΣΥΝ. Τι σας κυνηγα?

 6. Καραμήτρος avatar
  Καραμήτρος 13/07/2009 12:05:26

  Είναι λίγο λοξή η πόζα του, δεν μπορώ να καταλάβω αν το μουστάκι είναι παλαιοκομουνιστικό ...

 7. Lavazza avatar
  Lavazza 13/07/2009 12:45:05

  Ο ΣΥΝ κάποτε ξεκίνησε ως εναλλακτική Αριστερά, ως μη σκληροπυρηνική Αριστερά, έξω από πρότυπα Γκουλαγκ, Σοβιετ, Πολιτμπυρο και όλον τον χαφιεδισμό και το φακέλωμα που εξυπακούονται στα πρώτα...

  Τελικά κατέληξε να έχει φασίζουσα νοοτροπία (πας μη ακροαριστερός=φασίστας), να έχει ομάδες πραιτωριανών με στρατιωτική δομή και πειθαρχία οι οποίες αναλαμβάνουν στρατιωτικού τύπου καταδρομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, να έχει συνιστώσες που αποτελούνται από σκληροπυρηνικούς αναρχικούς κι άλλων βαλκανικών χωρών οι οποίοι διώκονται με εντάλματα για βαρύτατες αξιόποινες πράξεις, να προωθεί το διεθνισμό και κάθε τι ανθελληνικό, να λαμβάνει σαφή θέση υπέρ εγκληματικών στοιχείων και πράξεων, να κρατά σε ομηρία μεγάλο μέρος των πανεπηστιμιακών σχολών, να βγαίνει κι αν όχι να προτρέπει τουλάχιστον να επικροττεί το κάψιμο της σημαίας, να ........., να .........., να ........

  Άξιοι της μοίρας τους...

  • αντί avatar
   αντί @ Lavazza 13/07/2009 17:15:39

   Και όταν ήταν εναλλακτική αριστερά πάλι 3% λάμβανε.
   Είχε μείνει μάλιστα και εκτός βουλής.
   Τότε τον κατηγουρούσαν ως ελιτίστικο κόμμα και ως αριστερά του σαλονιού.

   Τελικά τί αριτερά θέλει αυτός ο τόπος;

 8. sailor avatar
  sailor 13/07/2009 15:26:21

  Είσαι γνωστός συκοφάντης, αλλά να φτάνεις στο σημείο να λες "να έχει ομάδες πραιτωριανών με στρατιωτική δομή και πειθαρχία οι οποίες αναλαμβάνουν στρατιωτικού τύπου καταδρομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας" πάει πολύ. Έχεις την παραμικρή απόδειξη; περιμένω...

 9. sailor avatar
  sailor 13/07/2009 15:32:17

  Οι πλέον άσχετοι με την αριστερά έχετε μπερδέψει τα αυγά με τα πασχάλια το Δεκέμβρη. Επειδή ο Σύριζα δεν καταδίκασε την εξέγερση, αφεθήκατε στο χάιδεμα της Αλέκας και χάσατε τελειως την πραγματικότητα. Άλλο Σύριζα και άλλο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα. Το οποίο ούτε από το Σύριζα παίρνει γραμμή, ούτε ποτέ του έχει πάει στις κάλπες.
  Προφανώς βολεύει σώνει και καλά να χρεωθεί η εξέγερση στο Σύριζα, ώστε το σύστημα να διατηρήσει ως κλασσικό στυλοβάτη της αστικής δημοκρατίας το "Κ"ΚΕ.
  Επίσης, είναι αδιανόητο για τους περισσότερους εδώ ότι μπορεί κανείς να βγαίνει και να σπάει τράπεζες χωρίς να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία ή μισθοφόρος του όποιου Σόρος. Σας είναι ανατριχιαστικά απαράδεκτο να υπάρχουν άτομα που αντί να υποθηκεύουν τη ζωή τους στις τράπεζες, απλώς τις καίνε.

  Σε ποιους πολιτικούς χώρους βρίσκονται οι πληρωμένοι και σε διατεταγμένοι υπηρεσία, ας ανοίξουμε τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων να το μάθουμε....

 10. donaE avatar
  donaE 13/07/2009 16:09:20

  Απλοικο,με συγχωρεις.Γιατι το πολιτικο παιχνιδι να γινεται με τραπουλες?Μπορει να ειναι ζαρια και να μην ξερουμε που τα ριχνουν κιολας,για να παραφρασουμε τον σοφο Χώκινγκ

 11. donaE avatar
  donaE 13/07/2009 16:38:38

  Ωραιο!Εγω προσωπικα ειμαι πιο πολυ της θεωριας του χαους.Ετσι μπορω να ελπιζω οτι μερικα πραγματα θα αλλαξουν κατασταση.

 12. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 13/07/2009 16:55:37

  Μαζί σου donaE ! Κι εγώ μόνο σε αυτό ελπίζω πια , αν και όσο περνάει ο καιρός και δεν φαίνεται στον ορίζοντα ο παράξενος ελκυστής (παιδεία?) που θα φέρει το σύστημα (λαό) σε ισορροπία αρχίζω και θεωρώ τις εκτός συνόρων παρεμβάσεις περισσότερο ρεαλιστικές.

  • donaE avatar
   donaE @ greekpoliticalreview 13/07/2009 17:10:49

   Παιδεια,η μπορει η λογικη του κερδους!!Θα δειξει.

 13. ataktos avatar
  ataktos 13/07/2009 17:34:16

  Του εύχομαι καλή πρόοδο ,εργασία και αποτέλεσμα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.