06/10/2010 20:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω διαψεύδει ότι στηρίζει Σγουρό

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω και Πρόεδρος ΤΕΔΚΝΑ, κ. Δ. Καλογερόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τα πολλά χρόνια ενασχόλησής μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα τα κοινά, εξακολουθώ να μένω άφωνος μπροστά στο άμετρο της λυσσαλέας προσπάθειας ορισμένων, να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο. Να διασπείρουν ψεύδη, προσδοκώντας ότι οι περισσότεροι δεν θα ασχοληθούν σοβαρά. Και επομένως, θα μείνουν οι εντυπώσεις που ήθελαν να δημιουργήσουν.

Εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια, μέσω παραπολιτικών δημοσιευμάτων στο Διαδίκτυο, αλλά και σε εφημερίδες, να με παρουσιάσουν περίπου ως…κομματάρχη του Γιάννη Σγουρού στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής.

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μου αναγνώριζαν τέτοια δύναμη.

Τιμώ τον Γιάννη Σγουρό, ως έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Σε αυτές τις εκλογές η μάχη είναι διακριτή και βαθιά πολιτική. Είναι μάχη υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατά του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τον οποίο έραψε στα μέτρα της η σημερινή κυβέρνηση.

Είναι, όμως, και μάχη κατά του Μνημονίου υποταγής στην Τρόικα. Ένα Μνημόνιο, που έχει βυθίσει τη χώρα σε ύφεση και τους Έλληνες σε βαθιά απόγνωση, αφού αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Απέναντι σε αυτό το Μνημόνιο και στην απορρύθμιση, όχι φυσικά μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, συγκροτούμε μια πλατεία κοινωνική συμμαχία με πολίτες όλων των πολιτικών και ιδεολογικών χώρων, γιατί μας ενώνει η Ελλάδα. Μας ενώνει το μέλλον των παιδιών μας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 06/10/2010 20:25:54

  Ναι αλλά, λέξη για τον Κικίλια ο κ. Δήμαρχος.
  Γιατί δε μας το λέει;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 06/10/2010 20:34:09

   Εκδήλωση πικρίας? Μήπως περίμενε κάτι άλλο σε σχέση με τις εκλογές αυτές?
   Πάντως ο Καλογερόπουλος είναι επό τους πλέον αξιόλογους αυτοδιοικητικούς άρχοντες με έργο στο Δήμο Αιγάλεω,ένα παραδοσιακά αριστερό δήμο.

   • Costas avatar
    Costas @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/10/2010 11:51:47

    Ποιο είναι το έργο του Καλογερόπουλου; Να ξεκινά διάφορα έργα και να τα αφήνει ημιτελή, ώστε να τα υλοποιήσει παραμονές των δημοτικών εκλογών;
    Αυτή την στιγμή, αυτό υφίσταται στο Αιγάλεω. Όποιος δεν γνωρίζει, ας κάνει μία βόλτα στις γειτονιές του Αιγάλεω, ή να ρωτήσει την άποψη των δημοτών του.
    Παράδειγμα τα έργα ανάπλασης της πλατείας Λεγανέ στο Λιούμη, (που θα εκτελεστούν με τον ίδιο τρόπο που εκτελέστηκαν την προηγούμενη φορά), τα οποία ξεκίνησαν προ εξαμήνου και έως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Αρχικά, σε δυο - τρεις μέρες, έγινε αποξήλωση πλακών από τα πεζοδρόμια και την πλατεία, καθώς και του τάπητα από την παιδική χαρά και μετά εξαφανίστηκαν όλοι. Κάποιες φορές που εμφανιζόταν κάποιος εργάτης, μας έλεγε ότι περιμένουν πλάκες από το εξωτερικό, οι οποίες τελικά ήρθαν προ δύο εβδομάδων και απλά είναι στις παλέτες τους. Όλο το καλοκαίρι τα παιδιά μας δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την παιδική χαρά. Ούτε και τώρα μπορούν.
    Αυτό ακριβώς έγινε στις προηγούμενες εκλογές και αυτό πάει να γίνει και τώρα, μόνο που τώρα ξεκίνησαν τις προεργασίες νωρίτερα.
    Την προηγούμενη φορά ξήλωσαν τα πάντα από την παιδική χαρά της πλατείας Λεγανέ, (Πέμπτη ήταν αν θυμάμαι καλά). Τα συνεργεία δούλεψαν πυρετωδώς έως και τις 12:30 το βράδυ του Σαββάτου, για να τοποθετήσουν τις νέες κούνιες, τον τάπητα και τα τρία ( 3 ) !!! παγκάκια. (Δεν έβαλαν περισσότερα για να μην έρχονται ναρκομανείς. ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ! Δηλ. είναι προτιμότερο να μην υπάρχει φωτισμός, όπως τώρα, αντί για παγκάκια) Την επόμενη μέρα, ήταν οι Δημοτικές εκλογές. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Για του λόγου το αληθές - το οποίο δεν επιδέχεται αμφισβήτηση - όποιος δεν θυμάται, ας ψάξει να βρει μεροκάματα, τιμολόγια ή οποιοδήποτε άλλο παραστατικό, για να το διαπιστώσει.
    Αυτά είναι τεχνάσματα τα οποία παρασύρουν τον αναποφάσιστο ψηφοφόρο. Η τελευταία εντύπωση συγκρατείται στο μυαλό του και έτσι πάει στην κάλπη να ψηφίσει αυτόν που νομίζει ότι έκανε τα περισσότερα έργα στην πόλη του, αυτά που είδε τελευταία.
    Μήπως να αναφερθούμε στην Δημοτική Αστυνομία, η οποία εξορμά σε τακτά χρονικά διαστήματα στις γειτονιές για να μοιράσει κλήσεις παρκαρίσματος, την στιγμή που στην Λεωφόρο Θηβών, στην Ιερά Οδό και αλλού, δεν δίνουν καμία κλήση στους καταστηματάρχες που καταλαμβάνουν τον δρόμο μπροστά από το κατάστημά τους και δεν τολμά κανείς να βγάλει τα εμπόδια για να παρκάρει, γιατί κινδυνεύει; Φοβάται και η Δημοτική Αστυνομία, ή υπάρχει σκοπιμότητα;
    Δεν περιμένω ότι ένας Δήμαρχος θα είναι αρεστός σε όλους τους δημότες του ή θα έχει τακτοποιήσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ έργα και πράξεις εντυπωσιασμού με σκοπό το προφανές. Την διεκδίκηση ή την διατήρηση της θέσης του Δημάρχου.
    Ιδιαίτερα δε, όταν αυτά γίνονται σε περιόδους οικονομικής ύφεσης της Ελληνικής οικονομίας.

  • Wolf avatar
   Wolf @ Κώστας Ροδινός 06/10/2010 21:47:29

   Πάντως σημερα το βράδυ, εστειλε χαιρετισμό στον Κικίλια που εκανε τα εγκαίνια του εκλογικου του κεντρου, καθω ο δημαρχος βρισκεται εκτος Ελλάδος. Λέγοντας βεβαια οτι στηρίζει τον Κικίλια.

 2. δρόμος avatar
  δρόμος 07/10/2010 01:15:24

  "Είναι μάχη υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατά του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τον οποίο έραψε στα μέτρα της η σημερινή κυβέρνηση".

  Αυτό το πολιτικό σκεπτικό δεν νομίζω ότι το έχω ακούσει μέχρι σήμερα, και το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον. Πολύ θα ήθελα να βρω κάπου ανάλυσή του.

  Αν εννοεί αντίθεση στον επερχόμενο γιγαντισμό των αυτοδιοικητικών μονάδων, θα μου άρεσε πάρα πολύ. Misha, και σε σένα το ίδιο, φαντάζομαι.

 3. metalhead avatar
  metalhead 07/10/2010 09:19:30

  ειναι υπερ της τοπ.αυτοδιοίκησης,κατα του μνημονίου και του καλλικράτη,τιμά τον σγουρό....αιντε μάσε κανά σκουπίδι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.