#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/10/2011 14:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει τις βαλίτσες τουΗ πρόταση της τρόικας στο Εurogroup της Παρασκευής για «κούρεμα»-μαμούθ του ελληνικού χρέους σε ποσοστό ως και 60% οδηγεί στο τέλος της την κυβέρνηση Παπανδρέου και ανοίγει της "Πύλες της Κολάσεως" για την Ελλάδα - μπαναλιτέ ως έκφραση, αλλά με τι άλλα λόγια να εκφράσουμε πια αυτά που μας συμβαίνουν;

Στην Αθήνα, πανικόβλητο το σύστημα μπροστά στην κατάρρευση της χώρας, αλλά και του ίδιου, προσπαθεί να βρει μια λύση, ερήμην όμως του λαού και γι αυτό καταδικασμένη εκ των προτέρων.

Έτσι το Βήμα του κ. Ψυχάρη («Η λύση στις κάλπες») και η Καθημερινή του κ. Αλαφούζου  («Νέο πολιτικό ξεκίνημα») ζητάνε από τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές και του λένε εμμέσως πλην σαφώς να παραιτηθεί.

Ο Παπανδρέου απαντάει από το Έθνος του κ. Μπόμπολα και δηλώνει «δεν παραιτούμαι» - σημειωτέον το συγκρότημα Μπόμπολα έθεσε προ ολίγων ημερών στο προσκήνιο την "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας".

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι η λύση των πρόωρων εκλογών δεν είναι στο .... μυαλό του πρωθυπουργού και αυτό το έχει καταστήσει σαφές σε υπουργούς με τους οποίους έχει συνομιλήσει. Όμως το θέμα δεν εξαρτάται πλέον από τον ίδιο αφού εκ των πραγμάτων δεν έχει άλλη λύση λόγω του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται.

Kατά των εκλογών και υπέρ μιας ευρύτερης συνεννόησης τάσσονται διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης με παρεμβάσεις τους στον Κυριακάτικο Τύπο, όπως ο κ. Ρέππας και ο κ.  Παπαϊωάννου (που αντιπροτείνει  σε συμφωνία με τη ΝΔ να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ώστε να ισχύει από τις επόμενες εκλογές στη βάση μονοεδρικών και ολιγοεδρικών περιφερειών με παράλληλη κατάργηση του σταυρού προτίμησης).

Άλλοι στην κυβέρνηση, όπως πχ ο ... κ. Καστανίδης, μιλούν για μια νέα νομιμοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής με δημοψήφισμα, επειδή τρέμουν τις εκλογές. Στην ίδια κατεύθυνση της αποφυγής των εκλογών λειτουργεί εκ των πραγμάτων και η κίνηση των 28 βουλευτών που ζητάνε πρωτοβουλίες από έναν πρωθυπουργό που έχει χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια.

Άλλοι βουλευτές (Β. Παπανδρέου, Μ. Ανδρουλάκης, Ν. Σαλαγιάννης και αρκετοί άλλοι), μιλούν πλέον ανοιχτά για  κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Όμως με δεδομένο ότι από τις υπάρχουσες κοινοβουλευτικές δυνάμεις καμία δεν δείχνει προθυμία να μπει σε μια τέτοια κυβέρνηση, το σενάριο παρουσιάζει αδυναμία υλοποίησης. Η εναλλακτική εκδοχή μιας κυβέρνησης με προσωπικότητες εκτός της ενεργού πολιτικής σκοντάφτει στο ποιοι θα την υποστηρίξουν στη Βουλή, αφού όλα τα κόμματα πλην ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Οι σημιτικοί συνεχίζουν να δίνουν το παρόν με τον Γιάννο Παπαντωνίου να δηλώνει οτι «μεγάλο κούρεμα, σημαίνει πτώχευση, σημαίνει Αργεντινή και αναγκαστικά έξοδο από το ευρώ»  Ο κ. Παπαντωνίου καυτηρίασε επίσης τις επιλογές της κυβέρνησης και την ισοπεδωτική οικονομική πολιτική που ακολούθησε και  τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, η οποία όμως θα προκύψει μετά από εκλογές καθώς όπως εκτιμά χρειάζεται επαναξιολόγηση των πολιτικών δυνάμεων και συσχετισμών.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, αν είναι να γίνουν εκλογές, ο καλύτερος χρόνος είναι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και πριν από την τακτική σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου. Κι εξηγούν ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού μεσολαβεί ένας ουδέτερος χρόνος χωρίς ανάγκη ψήφισης νέων μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο. «Είναι αδύνατον τούτη η κυβέρνηση και τούτη η κοινοβουλευτική ομάδα να πάρει νέα σκληρά μέτρα, απλώς δεν θα περάσουν» λένε βουλευτές και η Βάσω Παπανδρέου το κατέστησε σαφές στη Βουλή αναφερόμενη στη δική της στάση, ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζει. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να προλάβει ένα ισχυρό κύμα αμφισβήτησης, την επόμενη ημέρα της Συνόδου ο πρωθυπουργός θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες. Πρώτον, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει στον κ. Σαμαρά πρόταση για συγκυβέρνηση, αλλά με τον ίδιο ως πρωθυπουργό και με στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας που θα «κλειδώσει» την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Δεδομένου όμως ότι η απάντηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση για συγκυβέρνηση θα είναι και πάλι αρνητική, στο Μαξίμου εξετάζεται η νέα συμφωνία να κυρωθεί από τη Βουλή με 180 ψήφους «ώστε κάθε βουλευτής να τοποθετηθεί για το εάν θέλει το νέο πακέτο βοήθειας ή όχι». Αλλά όπως αναφέραμε ήδη οι βουλευτές δήλωσαν ότι «δεν ξαναψηφίζουμε»

Τέλος, καθοριστικό για τις εξελίξεις θα είναι εάν, πότε και με ποιο τρόπο οι κ. Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου και Ραγκούσης θα κάνουν το επόμενο βήμα, μετά το κοινό τους άρθρο της περασμένης Κυριακή

(Πηγές: Βήμα, Καθημερινή, Έθνος, Ελευθεροτυπία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tem avatar
  Tem 23/10/2011 14:28:06

  Ας γίνει όσο μεγαλύτερο κούρεμα γίνεται προκειμένου να γλυτώσουμε μια για πάντα από τον κύριο No Jobs και την παρέα του !

 2. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 23/10/2011 15:05:37

  Το πασοκικό καθεστώς δεν έχει αντιληφθεί,ακόμη,τι θα συμβεί...Ο σεισμός είναι μια ΠΟΛΥ επιεικής λέξη....Παίζουν με τα οφίτσια και τις λέξεις ενώ η πατρίδα ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ!!!!!ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ!!!Το μακιαβελικό σχέδιο Παπανδρέου-πασοκισμού-ξένων τοκογλύφων ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ....Είναι οι σύγχρονοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ.....

 3. Απορία avatar
  Απορία 23/10/2011 15:07:11

  Ο κ. Παπανδρέου δικαίως θα πρέπει να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός που θα μπει φυλακή μαζί με μεγάλο μέρος του υπουργικού του συμβουλίου, μερικούς από την περίοδο Σημίτη καθώς και μερικούς από την ΝΔ της περιόδου ΚΚ.

  Εαν δεν γίνει αυτό, δεν θα υπάρξει κάθαρση και χωρίς κάθαρση η χώρα είναι καταδικασμένη σε κοινωνική, αρχικά και στη συνέχεια εθνική διάλυση.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Απορία 23/10/2011 15:14:18

   Όσο η ανάληψη εξουσίας στην Ελλάδα θυμίζει για τους εμπλεκόμενους βόλτα σε λούνα πάρκ, όπου ο καθείς γραμματέας, υπουργός, πρωθυπουργός θα μπορεί να ασελγεί πάνω στο κουφάρι της χώρας με μόνη "τιμωρία" την μη εκλογή του στις επόμενες εκλογές, τόσο η χώρα θα οδηγείται προς την καταστροφή.

   Ανευθυνότητα τέλος.
   Η ανάληψη εξουσίας σημαίνει ευθύνη, υπευθυνότητα, επίπεδο και πραγματικές ικανότητες.
   Πρέπει από δω και μπρος όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική να καταλάβουν ότι η πορεία δεν θα είναι ανθόσπαρτη και χωρίς πιθανές οδυνηρές επιπτώσεις.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Απορία 23/10/2011 17:28:32

   Ο πατέρας του απηλλάγη (δεν αθωώθηκε) με μία ψήφο υπερ. Αυτός δεν
   το γλυτώνει με τίποτα το Γουδή.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/10/2011 15:21:03

  Προπαγάνδα Αλαφούζου:
  Σήμερα το πρωί ο Ιπποφάντης στον Σκάι, ως συνήθως, κατηγορούσε τον Σαμαρά γιατί δεν δέχεται να στηρίξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας (με πρωθυπουργό ΓΑΠ αναρωτιέμαι;).
  Και προσέξτε τώρα:
  "Πηγαίνει στην Ευρώπη και λέει ότι ' έπεσα μέσα στις προβλέψεις μου, είχα προβλέψει την αποτυχία του Μνημονίου'. Εντάξει κύριε Σαμαρά, η Ιστορία θα σας δικαιώσει, αλλά σήμερα τί κάνετε;".
  Το " η Ιστορία θα σας δικαιώσει" δεν το είπε ειρωνικά. Αλλά είναι αστείο να ακούγεται αυτό σε ένα συγκρότημα που έψεγε αρχικά τον Σαμαρά ότι δεν ψήφισε το εθνοσωτήριο Μνημόνιο. Και τώρα, που το "εθνοσωτήριο" αποδείχθηκε φούσκα, δίχως ίχνος τσίπας και αυτοκριτικής, ψέγει τον Σαμαρά γιατί δεν συνεργάζεται, ενώ δέχεται ότι είχε πέσει τελικά μέσα!

 5. Y. avatar
  Y. 23/10/2011 15:21:19

  Οι εκλογολόγοι της ΝΔ, τι λένε για τη πρόταση Παπαίωάννου?
  Τελικά ποιά είναι η πρόταση της ΝΔ για τον εκλογικό νόμο? Αν υπάρχει, να τη κάνει πιό δημόσια

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Y. 23/10/2011 17:31:49

   Γιατί ν΄ασχοληθεί η ΝΔ με τον εκλογικό νόμο -ειδικότερα τώρα;
   Εδώ καράβια χανόνται κι εσείς βαρκούλες αρμενίζετε....αυτό θα πεί
   ο μέσος Ελληνας που ταλανίζεται από τα μέτρα πασοκ.

   • Y. avatar
    Y. @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/10/2011 18:17:36

    Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το σημερινό αδιέξοδο καθαρίζει μόνο με εκλογές. Τεεία και παύλα!

    • Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
     Κωστας Ε. Χριστοδουλου @ Y. 23/10/2011 18:58:24

     ........ τελεία ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.